Πως ο Αρειος Πάγος βάζει τέλος σε δικαστικές αποφάσεις που ανατρέπουν την οικονομική πολιτική


Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες έχει γενικότερη σημασία, καθώς εκτιμάτα ότι βάζει τέλος σε δικαστικές  αποφάσεις ιδιαίτερα μονομελών Πρωτοδικείων, οι οποίες ανατρέπουν την οικονομική πολιτική, δικαιώνοντας διάφορες κοινωνικές ομάδες, που αντιδρούν στις περικοπές.

Τούτο διότι  το κυρίαρχο στοιχείο του σκεπτικού της απόφασης του Αρείου Πάγου που μπλόκαρε την επαναπρόσληψη των καθαριστριών στο υπουργείο Οικονομικών είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργεί το ατομικό συμφέρον πάνω από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

«Δεν πιθανολογείται ότι υπάρχει πρόβλημα με την κατάργηση των οργανικών θέσεων των καθαριστριών, η οποία θα επέβαλε τη ματαίωση της πολιτικής της κυβέρνησης» τονίζεται στο σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου, με την οποία μπλόκαρε η επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών.

Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες, οι οποίοι έκαναν δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών για αναστολή της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαίωνε τις καθαρίστριες, «η διασφάλιση της συνέχειας της οικονομικής πολιτικής του κράτους κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου με έκτακτες δημοσιονομικές δυσχέρειες εθνικού επιπέδου αποτελεί μείζον αγαθό, συνδεόμενο με το γενικό συμφέρον, σε σχέση με το ατομικό συμφέρον κάθε μιας καθαρίστριας, να διαταραχθεί η οργανική της θέση και να εξακολουθήσουν να απασχολούνται σε αυτή αμειβόμενη όπως και πριν».

Και αυτό διότι: «Το ατομικό συμφέρον δεν μπορεί να νοείται και να λειτουργεί ανεξάρτητα προς τις εκ της εξυπηρετήσεως αυτού συνέπειες ως προς την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής του κράτους την οποία σε κάθε περίπτωση δεν έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν τα πολιτικά δικαστήρια από άποψη σκοπιμότητας, ει μη μόνο το εκλογικό σώμα».

Παράλληλα, η απόφαση αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας οι καθαρίστριες αν και μη εργαζόμενες θα ελάμβαναν τα ¾ των τακτικών αποδοχών τους».

Πηγή: Κέρδος

One comment on “Πως ο Αρειος Πάγος βάζει τέλος σε δικαστικές αποφάσεις που ανατρέπουν την οικονομική πολιτική

  1. Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

    Reblogged this on ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s