Γκίκα, Γκίκα, που ήσουν ωρέ Γκίκα ; Καλώς το Γκίκα…


Χαρδούβελης

Σημ.Αμετανόητου: Τώρα εγώ τί να σχολιάσω ? Με αυτόν τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ που λογίζεται και για οικονομολόγος…τι άλλο να γράψω ?

Το πουλέν μου χρόνια τώρα…!!! Το άχτι μου…

For the festivals…

Διαβάστε αλλά μην φρικάρετε.Υπομονή.Και αυτοί που με έχουν διαβάσει άς ξαναδιαβάσουν…

Από τα πρώτα άρθρα μου στην Ολυμπία…

Περαστικά μας...

Νεοφιλελεύθερες προβλέψεις: Το χρονικό μίας διαχρονικής απάτης.

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Δεκεμβρίου 15, 2010

Γράφει ο Αμετανόητος

Παρατήρησε αγαπητή Ολυμπία, τι σημαίνει «υψηλής ποιότητας απάτη» και πως τα «golden boys» της εποχής Σημίτη αντί να ζητάνε συγγνώμη γονατιστά από τον Ελληνικό Λαό,έχουν ακόμα άποψη και με ύφος Χιλίων Καρδιναλίων ποδοπατούν και συνθλίβουν την Κοινωνία όπως ο κ.Πάγκαλος.

Σήμερα που ουσιαστικά ο Νεοφιλελεύθερος Νεκροθάφτης ρίχνει το τελευταίο χώμα στην «νεκρή εργασία» κοίταξε τι ωραίες αναλύσεις γίνονταν από σπουδαίους καθηγητάδες και σύμβουλους Σοσια-λΗστών Πρωθυπουργών για το μέλλον της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού γενικότερα.Και δεν είναι απαραίτητο βέβαια να έχουν πάρει υπουργικό θώκο,αλλά ξέρεις εσύ…πως το τρίβουν το πιπέρι…

Ενας από αυτούς είναι και ο ακόλουθος.

«Γκίκας Χαρδούβελης»Καθηγητής Οικονομικών στο Παν/ιο Πειραιά-Σύμβουλος του κ.Σημίτη,σύμβουλος Eurobank και…..πολλές θέσεις στην λαμπρή σταδιοδρομία…

1)Την Κυριακή 12-12-2010 σε ένα άρθρο στην Καθημερινή με τίτλο «Που κάνει λάθος ο Ρουμπινί» μας εξηγεί γιατί ο «Μέγας Ρουμπινί» κάνει λάθος και τον διορθώνει ο Καθηγητής κ.Γκίκας Χαρδούβελης.

Λέει χαρακτηριστικά στο άρθρο. «να γίνουν σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές αλλά σύμφωνα με τον Ρουμπινί η ιστορική εμπειρία από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία δείχνει ότι απαιτείται τουλάχιστον μιά δεκαετία για την επανεκκίνηση του κράτους…εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο λάθος του.Στην Ελλάδα οι διαρθρωτικές αλλαγές ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες …και θα τελειώσουν το πολύ στους επόμενους έξι μήνες….»

Το καταλάβαμε μέχρι εδώ ?

Πρώτη είδηση.Ο Ρουμπινί κάνει λάθος.

Ο κ.Χαρδούβελης όμως,ο κ,Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά,Οικονομκός σύμβουλος της Eurobank,Οικονομικός σύμβουλος του κ.Σημίτη, τον διορθώνει και λέει στο τέλος. «Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.Κερδισμένοι θα είναι όλοι οι πολίτες».

Το άρθρο βέβαια στην εφημερίδα άρχιζε με την διαπίστωση ότι «η Υφεση Βαθαίνει»…

Δεύτερη είδηση.Θα μας τελειώσουν σε έξη μήνες το πολύ….!!!

2)Την Κυριακή 01-08-2010 τέσσερεις μήνες νωρίτερα,έγραφε ο ίδιος κύριος πάλι στην Καθημερινή στο άρθρο με τίτλο «ο Σεπτέμβριος της Ανάπτυξης»…που την είδε…μάλλον εγώ θα πρέπει να επανεξετάσω την μυωπία μου…

«Η κρίση δεν είναι αρχή του τέλους….Η κυβέρνηση έχει εκπλήξει θετικά…Η ανάκαμψη πιθανόν να έρθει στο δεύτερο μισό του 2011 αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς κυβερνητική παρέμβαση.Μιά επιτυχημένη παρέμβαση θα μπορούσε να φέρει θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2012 ώστε η συνεχιζόμενη ανάπτυξη να μας επαναφέρει γύρω στο 2015 στο βιοτικό επίπεδο του 2008.»

Οκ ? το διαβάσατε καλά ?

Τρίτη Είδηση.Το 2015 θα φτάσουμε το 2008 εάν επιβιώσουμε μέχρι τότε…Το 20% του Ελληνικού Πληθυσμού σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat (ανακοινώθηκαν σήμερα τα στοιχεία του 2008) μάλλον δεν θα τα καταφέρει…γιατί απλά δεν θα μπορέσει να επιζήσει…

3)ο κ.Γκίκας Χαρδούβελης ΟΜΩΣ,τον Μάρτιο του 2000 στην περιοδική ενημέρωση για το ευρώ που εκδίδεται από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος,(ειδική έκδοση) έγραφε.(μας έψηναν τότε όλοι για την αναγκαιότητα του ευρώ….τρομάρα τους…)

 

Αρθρο «Ελλάδα και ΟΝΕ: H πραγματική Σύγκλιση»-σελ78

«Το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδος βρίσκεται σήμερα μόλις στο 68,6% του μέσου επιπέδου των 15χωρών της ΕΕ.» – σελ78

«Ως έτος τελικής σύγκλισης επιλέγεται το 2010.» -σελ.78

«Συμπεραίνεται λοιπόν ότι δεδομένης της παραοικονομίας με μιά ισορροπημένη οικονομική πολιτική χωρίς μεγάλες αλλαγές η προοπτική της πραγματικής σύγκλισης  το 2010 είναι ρεαλιστική.» -σελ.82

Το καταλάβατε ? Ο τρομερός και φοβερός καθηγητής στο ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ,με τις υποθέσεις που έκανε για τις Επενδύσεις και την Ανάπτυξη στην Ελλάδα γενικότερα, προέβλεψε ότι θα πιάσουμε το Μέσο Ορο Ευρωπαϊκού Βιοτικού Επιπέδου στην Ελλάδα το 2010.

Και τώρα διαψεύδει τον Ρουμπινί,που για όσους δεν γνωρίζουν ήταν ο μοναδικός που προειδοποιούσε για αυτήν την Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική φούσκα.

Ελα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου…Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά….for the festivals…κτλ,κτλ…

Ο κ.Καθηγητής εκτός από όλους τους σπουδαίους ρόλους που έχει παίξει στο παρελθόν,…είναι και τακτικός αρθογράφος (opinion maker…) στην Καθημερινή,αλλά είναι και κριτής(πρόεδρος της επιτροπής) για τα Ελληνάκια που θα φοιτήσουν με υποτροφία στο Χάρβαρντ…..Χάρβαρντ-Αμέρικα-big apple-you know…για να μάθουν και αυτοί Λαμπρά Οικονομικά…!!!

Ολοι αυτοί που σχεδίαζαν τα Οικονομικά της Απάτης (δεν είναι δικό μου, του J.K.Galbraith είναι) μας κοροϊδεύον ποικιλοτρόπως.Αποφασίζουν για εμάς με γνώμονα όχι την κατάλυση του Κοινωνικού Κράτους,αλλά την κατάλυση του ίδιου του Ελληνικού Κράτους και του Κοινωνικού ιστού.

Ξέρετε όμως ποιός ήταν υπεύθυνος για την Υλη αυτού του «περιοδικού» που εκδιδόταν (το επαναλαμβάνω) από την Εθνική Τράπεζα, στο Γραφείο Ευρώ, στην Διεύθυνση Σχεδιασμού και Οικονομικής Ανάλυσης ? Για να χάσουμε την Νομισματική Κυριαρχία μας (που σήμερα σε περιόδους ύφεσης θα ήταν το πιό αποτελεσματικό μας όπλο),και να παραδωθούμε αμαχητί στις ορέξεις των Διεθνών Σάϊλοκ?

Ο κ.Φίλιππος Δ.Σαχινίδης….Τι μου θυμίζει,τι μου θυμίζει… λες,…α μπα… Σύμπτωση,δεν μπορεί να ανήκουν στην ίδια κάστα…

Ο οποίος στο ίδιο τεύχος σε άρθρο με τίτλο «Από τη Λατινική Νομισματική Ενωση στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση: Διδάγματα από το Παρελθόν προοπτικές για το μέλλον» δημοσίευσε πριν από 10 χρόνια ένα πίνακα με τίτλο

«Αιτίες διάλυσης Νομισματικών Ενώσεων στον 20 Αιώνα»-σελ 5

Προφητικά λόγια το 2000…..και ο ίδιος Προφήτης σήμερα, το 2010,καλείται να επιβεβαιώσει την προφητεία του….πάλι σύμπτωση…να παίξω κανά τζόκερ…

Επειδή σήμερα είναι μία εξαιρετική ημέρα,εύχομαι σε όλους τους φανατικούς Νεοφιλελεύθερους Ελληνες καθηγητάδες και απλούς θιασώτες της πολιτικής αυτής   «να είστε καλά και να τον θυμάστε».Και να αναστηθεί γρήγορα….τον Φρίντμαν…λέω

Για εμάς, Αιωνία μας η μνήμη και να μας μνημονεύουν πάντα.(αυτοί που θα ζήσουν μετά το μανιτάρι…).

http://olympia.gr/2010/12/15/%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9/

Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δύο φορές…

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Νοεμβρίου 21, 2011

Από τον Αμετανόητο

Θυμάσαι τι λέγαμε αγαπητή Ολυμπία πέρυσι, σχεδόν τέτοιο καιρό ?

Θυμίσου.

Νεοφιλελεύθερες προβλέψεις: Το χρονικό μίας διαχρονικής απάτης.

Λέγαμε δηλαδή, ότι υπάρχουν κάποιοι κύριοι, σαν αυτόν τον οποίο αναφέραμε τότε,οι οποίοι σχεδίασαν τα οικονομικά της απάτης, και αντί να ζητάνε,τουλάχιστον,ευθαρσώς μία συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό συνεχίζουν να αναλαμβάνουν αξιώματα και να προκαλούν με τον Δημόσιο Λόγο τους…

Με πολύ μεγάλη «χαρά»…πετάω στα σύννεφα δηλαδή,μαθαίνω ότι ο εν λόγω κύριος επιτέλους ανέλαβε επίσημα Οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και πετάει και αυτός στα σύννεφα….με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αφού ταξίδεψε μαζί με τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες…

Οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού ο Γκ. Χαρδούβελης

Καθήκοντα επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, ανέλαβε ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο κ. Χαρδούβελης ο οποίος είχε διατελέσει και οικονομικός σύμβουλος επί πρωθυπουργίας Σημίτη, βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό. Μέχρι πρότινος διατελούσε οικονομικός σύμβουλος του ομίλου Eurobank.
Είναι Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς από το 1993. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο πανεπιστήμιο Barnard College, Columbia University της Νέας Υόρκης (1983-1989), καθώς και Αναπληρωτής και στη συνέχεια Τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rutgers της Νέας Υερσέης (1989-1993).
Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: επταετή θητεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993), και διετή θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε και αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (τότε ΕΜΙ). Διετέλεσε Chief Economist στην Εθνική Τράπεζα (1996-2000), όπου αναβάθμισε τη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης, δημιούργησε τη Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνων, την ομάδα Διαχείρισης Ενεργητικού-Παθητικού, καθώς και την ομάδα Σχέσεων με τους Επενδυτές της Τράπεζας. Είχε ενεργό ρόλο στο ξεκίνημα του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών, στο ΔΣ του οποίου ήταν μέλος (1997-2000).Υπήρξε, επίσης, εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στην Ένωση Ευρωπαϊκών Τραπεζών στις επιτροπές Οικονομικής & Νομισματικής Ανάλυσης και Νομισματικής Ενοποίησης (1996-2000), καθώς και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Χρηματιστηριακής (1995-2000).

Πηγή:www.capital.gr 21-11-2011

http://www.capital.gr/News.asp?id=1335399

Το σχέδιο λοιπόν πάει πάρα πολύ καλά…Σχεδόν τέλεια.Ανακυκλώνονται οι ίδιοι άνθρωποι (εννοώ τους τεχνοκράτες…) στις ίδιες θέσεις εξουσίας και συνεπώς ο Λαός δεν πρέπει να ανησυχεί καθόλου…Οπως τότε και με το ευρώ και τις τρομερές προβλέψεις τους…θα φάμε πάλι με χρυσά κουτάλια….επιλέχθηκαν πάλι οι πιό ικανοί και οι πιό κατάλληλοι…

Οι πολιτικοί «μας» βέβαια,κατόρθωσαν να κάνουν πρωθυπουργούς τους συμβούλους τους…!!! Ποιός ξέρει λοιπόν ? Μπορεί να δούμε και τον κύριο Χαρδούβελη αύριο-μεθαύριο και Πρωθυπουργό της Ελλάδας…!!! γιατί όχι ?

Αλλωστε έχει όλα τα προσόντα….μιά ματιά στο πλούσιο βιογραφικό του αρκεί…Και μετά βέβαια μπορούμε να δούμε Πρωθυπουργό και τον σύμβουλό του στην Eurobank…ποιός ξέρει.

Πρώτα είχαμε τις Πολιτικές Οικογένειες και τώρα θα έχουμε τις Τραπεζικές….νέτα-σκέτα που λέει και ο φίλος μου ο Σπάρτακος.

Μιά εσείς, και μιά εμείς, και τούμπαλιν οι Πολιτικοί σε 10-15 χρονάκια…

Αντε και εις ανώτερα, και που ξέρεις, μπορεί να γίνει κι άλλο θαύμα…της Παναγίας σήμερα (μεγάλη η Χάρη Της)… Από το Κορακοχώρι Ηλείας να πεταχτούν πάλι και άλλα αρπακτικά…!!!

Για να ξαναθυμηθούμε: Βόμβα Καμμένου! Ο μιζοφοράκος προσγειωνόταν στο Κορακοχώρι πριν την υπογραφή των συμβάσεων!

 

3 comments on “Γκίκα, Γκίκα, που ήσουν ωρέ Γκίκα ; Καλώς το Γκίκα…

  1. Ο/Η stergdoc λέει:

    Αμετανοητος.Αν ειχα δικη μου…Στοα θα σε εχρηζα… διαφωτιστη.Παντως τα ειχες προβλεψει.Ενα ‘μπραβο’ οπωσδηποτε.
    υγ
    απο σημερα θα σε παρακολουθω,,,με την καλη εννοια

  2. Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

    Reblogged this on ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s