‘Οσκαρ Οικονομικών…και Νόμπελ…και Πούλιντζερ…και χρυσό βατόμουρο.


Jeroen Dijsselbloem9237fnbr404

Βερολίνο 27/05/2014

ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ


σημ.Αμετανόητου: ‘Ενας Γίγαντας της Οικονομικής σκέψης…!

Ωϊμέ! Ωϊμέ!Ωϊμέ!


Την ανάγκη μεταρρύθμισης της ευρωζώνης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι η υψηλή φορολογία στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη. Δεν αμφισβητείται πλέον…οι εκλογές ενίσχυσαν την πεποίθησή μου ότι πρέπει να εστιάσουμε στην δημιουργία θέσεων εργασίας» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες της ΕΕ θα πρέπει να εστιάζονται στις σωστές συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη.

Μιλώντας από το Βερολίνο, ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι οι περικοπές φόρων σε εθνικό επίπεδο θα πρέπει να συντονιστούν σε όλη την Ευρώπη.

«Η φορολόγηση της εργασίας στην ευρωζώνη είναι υψηλή, πιθανώς πολύ υψηλή. Σχεδόν σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, έχουμε φορολόγηση που είναι πιο υψηλή από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ».

«Το βασικό ζήτημα αυτή την στιγμή είναι απλώς η επιστροφή των θέσεων εργασίας. Αυτό που οι άνθρωποι εξακολουθούν να αισθάνονται- όπως π.χ. στην Πορτογαλία- είναι η μαζική ανεργία. Οπότε ο κόσμος ρωτά: Θα έχουμε ανάπτυξη δίχως θέσεις εργασίας;».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64013649

Λονδίνο, Φεβρουάριος 1936

John Maynard Keynes , «Γενική Θεωρία της Απασχόλησης, του Τόκου και του Χρήματος»

[…] Θα υποστηρίξω ότι τα αξιώματα της κλασικής θεωρίας ισχύουν μόνο σε μία ειδική περίπτωση και όχι γενικά.[…] Επιπλέον τα χαρακτηριστικά της ειδικής περίπτωσης που υπέθεσε η κλασσική θεωρία συμβαίνει να μην ανταποκρίνονται στην οικονομική κοινωνία στην οποία ζούμε με αποτέλεσμα η διδασκαλία της να είναι παραπλανητική και καταστροφική αν επιχειρήσουμε να την εφαρμόσουμε στην πραγματική ζωή.[…]*

[…] Τα σημαντικά σφάλματα της οικονομικής κοινωνίας στην οποία ζούμε είναι η αποτυχία της να εξασφαλίσει την πλήρη απασχόληση και η αυθαίρετη και άνιση διανομή του πλούτου και των εισοδημάτων[…]**

*Κεφάλαιο 1, **Κεφάλαιο 24

http://www.marxists.org/reference/subject/economics/keynes/general-theory/

One comment on “‘Οσκαρ Οικονομικών…και Νόμπελ…και Πούλιντζερ…και χρυσό βατόμουρο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s