ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ)


Καθ’όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας, είδα ηλικιωμένους, σχεδόν ετοιμοθάνατους, να μη μπορούν να πάρουν κυριολεκτικά τα πόδια τους, κι όμως, ήταν εκεί, να ψηφίσουν, στη πλειοψηφία τους τη Νέα Δημοκρατία, όπως άλλωστε ‘ελεγαν και οι ίδιοι

«Ποιό είναι το ψηφοδελτιο της Νέας Δημοκρατίας, δείξτο μου να το ρίξω», και ο δικαστικός αντιπρόσωπος φυσικά είναι υποχρεωμένος να τον βοηθήσει και να του το υποδείξει.
Δε με ενοχλεί πια αυτό. Σαφώς και όποιος ψηφίζει τώρα τα κόμματα της συγκυβέρνησης μαζί με τη ΔΗΜΑΡ η το κόμμα του Μπόμπολα, έίναι εχθρός των υπολοίπων, καταστρέφοντας το μέλλον των νέων γενεών για τη κωλογαμημένη σύνταξη του, την οποία φυσικά δε θα παίρνει για πολύ ακόμα,
αλλά και πάλι, δε με ενοχλεί τόσο. Αυτή την άποψη έχει, κι ενώ είναι σχεδόν ανήμπορος, έρχεται και την εκφράζει. Ρισκάροντας να πέσει κάτω ξερός στον δρόμο. Απο μία οπτική αν το δεις, είναι και μάγκας.

Δε με ενοχλεί πια τόσο πολύ και η ψήφος στην Χρυσή Αυγή. Λες και σε κάθε χώρα του κόσμου, δεν υπάρχει ένα 20 % που είτε είναι ξέροντας το είτε είναι φασίστας χωρίς να το ξέρει. Φυσικά δε μιλάω για τους μικροαστοφασίστες που είναι η απόλυτη πλειοψηφία παντού, μιλάω για τους αντισημίτες, για αυτούς που δε θεωρούν ότι ο Χίτλερ ήταν τόσο κακός, για αυτούς που παρακαλάνε να βυθίζει το Λιμενικό τους λαθρομετανάστες, για τους πατριδαθρησκειαοικογενεια και τους κανωτοσταυρομουοτανπερναωαποεκκλησια αλλα παρακαλαωναυποφερειοδιπλανοςμουμπαςκαιπαρηγορηθωγιατηναθλιαυπαρξημου. Παραπάνω από 20%. Φυσικά και η ΧΑ δεν έχει πιάσει ταβάνι, αλλά δε πρέπει πια να τρελαινόμαστε και για αυτό. Είναι λογικό, είναι πανανθρώπινο και διαχρονικό, είναι σχεδόν βιολογία. Για αυτό και στη φτωχολογιά σαρώνουν: Είσαι άνεργος, οι ξένοι σου ρίχνουν το μεροκάματο, όντως κάποιοι από αυτούς εγκληματούν και γαμάνε τη γειτονιά σου
(γιατί δεν έχουν έρθει εδώ μόνο της γης οι κολασμένοι:έχουν έρθει και παρασιτα-σκουπίδια που κλέβουν, ληστεύουν, κακοποιούν, τρομοκρατούν), δε σου κόβει και πολύ το μυαλό για να σκεφτείς ότι ο εχθρός σου είναι αυτός που πραγματικά  σου ρίχνει το μεροκάματο (δηλαδή ο εργοδότης), ο μικροεργοδότης φυσικά δε φταίει ούτε κι αυτός γιατι με τους φόρους που πληρώνει δεν αντέχει για παραπάνω, εσύ πάνω στην απελπισία σου αρκείσαι στα 18 ευρώ μεροκάματο που σου υπόσχονται οι χαυγίτες, ζήτω ο Μαρινάκης που είναι και θρυλάρα,  ιδού το GREEK DREAM :Να αντικαταστήσεις εσύ ως νέος σκλάβος τον ξένο που θα φύγει κλωτσηδόν στα ίδια μεροκάματα γιατί φυσικά μισείς τόσο πολύ κατα βάθος τον εαυτό σου που δε πιστεύεις ότι σου αξίζει κάτι καλύτερο. Τι να την κάνεις την εξουσία στα χέρια σου; Γιατί να αποφασίζεις εσύ για την τύχη σου; Οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι ξέρουν καλύτερα, έτσι δεν είναι;
Εσύ το μόνο που θέλεις είναι ένα ξεροκόμματο, και οι καπιταλιστές να νέμονται τον πλούτο.
Ολα καλά, αρκεί να φύγει το σκούρο χρώμα από τη γειτονία.
Να εξαφανιστούν και οι κομμουνιστές που μας παίρνουν τα σπίτια και τις γυναίκες, άλλωστε είσαι τόσο βλάκας που νομίζεις ότι ο Μπόμπολας, οι πασόκοι, μη σου πω και ο Στουρνάρας ειναι κομμουνιστές και «λενινιστές
Είναι λογικό, έιναι ανθρώπινο, σχεδόν βιολογία.¨Οπως η βλακεία.
Δε με ενοχλεί ούτε η ψήφος στο Μέγκα Τσάνελ. Βλέπεις τον Θεοδωράκη με το σακίδιο. κομίζει κάτι φρέσκο, τι να λέμε, πάει πάνω κάτω κουνώντας τα χέρια του ενώ οι Κουτσούμπες κάθονται ακίνητοι, βγάζουν και διαφημίσεις με γκομενίτσες που μπερδεύουν τη π@@τσα με τη ψήφο ενώ οι άλλοι σου μιλάνε για την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη καπιταλιστική κρίση, ε, τί είναι πιο θελκτικό;
Η γκομενίτσα φυσικά. Είμαστε εναλλακτικοί, πρεσβεύουμε το καινούριο, διαφημιστικά κόλπα made in usa, να δίνει λογαριασμό η κάθε ελληνική οικογένεια σε μια αντίστοιχη γερμανική κάθε μέρα και να αναθέσουμε στους γαμιάδες μας τη διαχείριση των οικονομικών μας,
είπαμε, είμαστε εναλλακτικοί, είμαστε φρέσκοι, είμαστε νεοραγιάδες, είμαστε τελειωμένοι και γουστάρουμε, νομίζουμε ότι είμαστε απολιτικ αλλά στηρίζουμε συγκεκριμένες πολιτικές, πολιτικες που θέλουν να πεθάνουμε για να στηριχτούν οι τραπεζίτες και τα κέρδη του Μπομπολα στα χρυσωρυχεια, στα διόδια και στις κατασκευές, εντάξει, δεν είμαστε και Πρετεντερικοί αλλά κατα βάθος μας ενοχλεί και λίγο το ανελέητο κράξιμο γιατί στην τελική σοβαρός δημοσιογράφος είναι, έξυπνος, έχει κι άποψη, είναι η πρώτη μας φορά και δε θα ψηφίσουμε κατεστημένο και φθαρμένες ναφθαλινοφωνές, θα ψηφίσουμε Πρετεντέρη, Μπόμπολα. Ψυχάρη, Τρέμη.
Είμαστε το Καινούριο, αλλά μας λείπει λίγο και το ΚΛΙΚ. Ξέρουμε και τις νέες τάσεις στην μόδα, φέτος θα φορεθεί το κινέζικο και το δανεικό.
Δε με ενοχλεί και η ψήφος στον Σύριζα η ακόμα και στους ΑΝΕΛ(Το λιγότερο αντιπαθές κομμάτι της Δεξιάς)
Αν οι από πάνω αδυνατούν να καταλάβουν τα απλά και πασιφανή, θα ήταν too much να αντιληφθούν τα ελαφρώς πολυπλοκότερα. Ότι η πολιτική που μιλάει για παραμονή στην Ευρωζώνη με «διαπραγμάτευση» δεν έχει διαφορά με τη σημερινή πολιτική του ξεπουλήματος.
Κι αυτό γιατί η Ευρωζώνη δεν αλλάζει, οι πολιτικές δεν αλλάζουν , η κρίση είναι συσσώρευσης κι όχι χρέους, η εστία του προβλήματος είναι η συσσώρευση και η ιδιοποίηση του παραγόμενου πλούτου από τους ολίγους. Σε καμία περίπτωση δεν εξομοιώνω τους ψηφοφόρους του σύριζα με τους παραπάνω γιατί αυτόι τουλάχιστον θέλουν κάτι να αλλάξει. Σε καμία περίπτωση δε τους κακίζω γιατι διστάζουν να ακολουθήσουν τη κομμουνιστική πρόταση ρήξης, γιατι φοβούνται την επανάσταση
τα είπαμε και σε άλλη ανάρτηση
Από τώρα δηλώνω ότι δε πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι ιδιαιτέρως καλύτερα με κυβέρνηση Τσίπρα και φυσικά μακάρι να διαψευστώ.
Πάντως πιστεύω ότι στις περιφερειακές που υπάρχει υποψηφιότητα σύριζα απέναντι σε καθεστωτική υποψηφιότητα τύπου Καμίνη ή Σγουρού, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πρέπει να ψηφιστεί ο συριζαίος. Το χειρότερο θα είναι να μείνουν τα πράγματα στασιμα, η στασιμότητα είναι κυριολεκτικά θάνατος για τον λαό. Οι εξελίξεις πρέπει να επισπευστούν και να είναι ραγδαίες. Αν ο σύριζα πρέπει να λάβει θέσεις στην εξουσία για να δει ο λάος ότι δεν υπάρχει προκοπή στον καπιταλισμό, αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Ακόμα και διακινδυνεύοντας τη περίπτωση να τα κάνουν όλα τόσο σκατά ώστε ο λαός να ακούει αριστερά και να φεύγει τρέχοντας. ‘Αλλωστε η αντίθεση ΚΚΕ-Συριζα έχει γίνει εντονότατη. δε θα μας πάρει τόσο η μπάλα.
Ελπίζω να έχει γίνει σαφές γιατί στηρίζω τη ψήφο στον σύριζα στις επαναληπτικές. Αν θέλουμε να αλλάξει κάτι στο εγγύς μέλλον  κι όχι να μείνουμε για αλλη μια πενταετία με σαμαροβενιζελοσγουροκαμινηδες, τοτε πρέπει να βγουν οι Σακελλαρίδηδες και οι Δούροι.
Ακόμα κι αν ο μεν μου είναι αντιπαθής δίχως να μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη και η άλλη στηριζε εμμέσως την Αμερικάνικη παρέμβαση στη Συρία, δείχνοντας μου ότι η Πρεσβεία δεν τα έχει καλά μονο με το πασοκονουδουδημαρ.
Στην τελική, έλεος με τα μνημονιακά σιχάματα.
Δε με ενοχλόυν λοιπον τίποτα απο ολα αυτα, δε με ενοχλουν οι γεροι, οι νουδουπασοκοι, οι βολεμενοι, οι ναζι, οι ποταμοπρωτηφορακηδες.
Αυτό που με ενοχλεί είναι κυρίως τα παιδιά της αποχής. Οι πλέον εθελόδουλοι από όλους. Οι πλέον προσκυνημένοι από όλους. ΟΙ «ΔΕΝΕΧΩΑΠΟΨΗΟΛΟΙΙΔΙΟΙΕΙΝΑΙ».
Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που δεν μπορουν να μετακινηθουν στις περιφερειες τους λόγω οικονομικης στενότητας (Αν και οι ετεροδημότες μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στις ευρωεκλογές, αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι στους αντίστοιχους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους)
Οταν ο άλλος δεν έχει να φάει, κανείς δε μπορεί να του ζητήσει να πάει να ψηφίσει
(Αν και θα πρέπει, όσο μπορεί, να το παλέψει)
Δεν αναφέρομαι επίσης σε αντιεξουσιαστές αναρχικούς που δε πιστεύουν σε εκλογές. Βασικά έχουν δίκιο στο ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν κάτι από μόνες τους διχως τον λαϊκό παράγοντα, με επαναστάσεις πέφτουν τα καθεστώτα, όχι με ψήφους. Εγώ το σέβομαι αυτό αν αυτός που το λέει ασχολείται με άλλου είδους δράσεις, αντικαθεστωτικές. Από δράσεις στις γειτονιές μέχρι πιο εξτρήμ. Το θεωρω αναποτελεσματικό ακόμα και βλαβερό για τα πραγματικά λαϊκα συμφέροντα. Αλλά το καταλαβαίνω.

Αυτό που δε καταλαβαίνω, είσαι εσύ. Εσυ που δεν έχεις ούτε όπλο στο χέρι, ούτε ψήφο. Παρα μόνο τη φραπεδιά και τη τσιγαρούμπα. Εσένα δε καταλαβαίνω ,η για να εκφραστώ καλύτερα, εσένα σε καταλαβαίνω καλύτερα από όλους. Ολοι έχουμε την τάση να μένουμε στα λόγια, λίγοι προχωράνε και στα έργα, αλλά εσύ δεν είσαι ούτε έργα όυτε καν λόγια. Γιατι δε ξέρεις τι να πεις. Γιατί δε νοίαζεσαι για τίποτα. Γιατί βλέπεις την καταστροφή ατάραχος. Γιατί ,αν εργάζεσαι,γκρινιάζεις όταν οι λίγοι που παλεύουν σου κλείνουν τον δρόμο. Γιατί αν είσαι άνεργος, τρως δίχως πολλές τύψεις τη σύνταξη των γονιών σου. Γιατί, στην απάθεια σου, επωάζεται το αυγό του φιδιού, γιατί στο μηδέν του νου σου φωλιάζει και μεγαλώνει, γιατί από την τηλεόρασή σου θρέφεται, από την αμάθεια σου μεγαλώνει, από τον σταρχιδισμό σου πιθανώς να μας εξοντώσει αργότερα. Κι εσένα μαζί. Τα κόμματα σε χαιδεύουν γιατί θέλουν τη ψήφο σου. Εγω, που δεν ανήκω πουθενά μολονότι στηρίζω φανατικά ένα συγκεκριμένο, δεν έχω τέτοια διάθεση. Πιστεύω ότι δε σου αξίζει κανένα πολιτικό δικαίωμα, ότι πρέπει να σου αφαιρεθεί τουλάχιστον το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι, όχι φυσικά ότι θα σε νοιάξει και πολύ, μιας και δεν το εξασκείς. Βασικά τίποτα δε σε νοιάζει, κι επειδή είναι δούναι και λαβείν η ζωή, τίποτα δε θα νοιαστεί και για σένα. Θα σε έβριζα μπας και ξυπνήσεις αλλά δε τραβάω και κανά ζόρι για να ξυπνήσεις, καλύτερα έτσι γιατι και να ξυπνήσεις, μαλακίες θα κάνεις. Μην αλλάξεις τίποτα, μείνε όπως είσαι, τέλειος μες στη μακαριότητα και στην ευήθεια σου. Αλλοι θα αποφασίσουν για σένα.  Και καλώς. Εσύ δεν είσαι άξιος να αποφασίσεις ούτε απο ποιο χέρι θα κόψεις πρώτα τα νύχια σου.

Και μια πρόβλεψη για τις ευρωεκλογές, δεν άλλαξε κάτι με όσα είδα τη προηγούμενη κυριακή, τα ίδια θα έλεγα και πριν.
ΝΔ    15% – 20%
ΣΥΡΙΖΑ      Πάνω από 25%
ΚΚΕ           Πάνω από 8%, το πιθανότερο να έιναι διψήφιο.
ΔΗΜΑΡ      3%
ΠΑΣΟΚ       5%- 7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ      12% με  15%
ΑΝΕΛ         κοντα στο 5%
ΠΟΤΑΜΙ      Τα ίδια, μπορεί και να εκλέξει δηλαδή το Μέγκα ευρωβουλευτή
 UPDATE
Eπειδή τα ευκόλως εννοούμενα ΔΕΝ πρέπει να παραλείπονται, πιστεύω ότι δεν υπάρχει για κανέναν φτωχό ή μικρομεσαίο οποιαδήποτε άλλη ψήφος πλην του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Πηγή.http://celinathens.blogspot.com/#ixzz32WyGDSdO

 

6 comments on “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ)

 1. Ο/Η Ενας Πολίτης λέει:

  Προβλέπω ότι τις 3 πρώτες θέσεις θα καταλάβουν αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και η ΧΑ.
  Το αν η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σημάνει αυτομάτως και πολιτικές εξελίξεις θα εξαρτηθεί, πρώτον, από την ψαλίδα της διαφοράς με την ΝΔ και δεύτερον από το ποσοστό που θα πάρει.
  Διαφορά της τάξης του 1 έως 3%, την θεωρώ αναιμική, και το κυριότερο, ένα ποσοστό υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι αρκετά κάτω από 30% θα σηματοδοτεί ελλιπή στήριξη από το εκλογικό σώμα όσον αφορά μια μελλοντική διακυβέρνηση της χώρας.

  Τέλος, όσον αφορά την χαλαρή αντιπολιτευτική ψήφο μέχρι στιγμής από πλευράς του ελληνικού λαού, την εντοπίζω περισσότερο στην ένδεια πειστικών και ελκυστικών προτάσεων και θέσεων των λεγομένων αντιμνημονιακών κομμάτων προκειμένου να συσπειρώσουν τους απογοητευμένους και χειμαζόμενους Έλληνες πολίτες.

  Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, τον ισχυρότερο ποσοτικά αντιμνημονιακό πόλο, θεωρώ ότι αν δεν μεταβάλλει τις θέσεις του σχετικά με το μεταναστευτικό και εθνικά τα θέματα προς το πατριωτικότερο, δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ στην πηγή. για να πιει νερό.
  Προτιμότερο θα είναι να θυσιάσει τις διεθνιστικές, πολυπολιτισμικές συνιστώσες του υπέρ μιας ευρύτερης λαϊκής συσπείρωσης που θα εκτοξεύσει τα ποσοστά του και θα του δώσει πιθανότατα την ευκαιρία να εφαρμόσει χωρίς συμβιβασμούς και εξαρτήσεις μια ριζοσπαστική φιλολαϊκή πολιτική ατζέντα.

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Αν η διαφορά μεταξύ Σύριζα και ΝΔ, είναι >5 τότε υπάρχει θέμα…
   Η Ελιά μάλλον παίζει στο 5-6%.
   Εχω την αίσθηση ότι από τη Δευτέρα ο Σαμαράς θα έχει ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ προβλήματα…
   Μου θυμίζει ΠΑΣΟΚ Μάϊο του 2012…

   • Ο/Η Ενας Πολίτης λέει:

    Μακάρι, αν και νομίζω ότι ο εκφοβισμός του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της θα πιάσει τόπο.
    Δυστυχώς, ο ραγιαδισμός έχει βαθιές ρίζες στην χώρα μας και ο βομβαρδισμός από τα μίντια είναι σφοδρός και μαζικός.
    Φυσικά παρακαλάω να βγω ψεύτης στο θέμα αυτό

    Και κάτι ακόμα.
    Τις κατηγορίες περί αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος στον δρόμο μεταξύ εκλογικών τμημάτων και Singular Logic δεν τις περνάω στο ντούκου ακόμα κι αν βγαίνουν ενίοτε από τα χείλη φασιστών. Για όλα τους έχω ικανούς…

    • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

     Λίγο δύσκολο λόγω του εκλογικού συστήματος με τις κάλπες…
     Νομίζω ότι και νοθεία να γίνει ΔΕΝ μπορεί να είναι εκτεταμένη ή να γίνει κάτι αντίστοιχο όπως στη Φλόριντα…

 2. Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

  Kαλησπέρα σας!!!
  εγώ πάντως πολύ ανήσυχους
  βλέπω τους γκαιμπελίτες
  στα κανάλια,
  δεν μπορεί αυτοί λόγω πείρας κάτι παραπάνω
  θα γνωρίζουν και ειναι πανικόβλητοι.
  Για να δούμε!
  🙂

 3. Ο/Η Kimwn λέει:

  Καλά τα ποσοστά του Σελίν, αλλά να βγάλει την υποκειμενικότητα από τις προγνώσεις…

  Ο σύριζας θα είναι 3-5% μπροστά, (δυστυχώς) , το ΚΚ ΔΕΝθα πιάσει διψήφιο ποσοστό αλλά θα είναι ενισχυμένο, η κουτσου(ε)λιά θα βγάλει εΒρωβολευτή ,όπως και ο ποτάμης και οι χαυγίτες ούτε στα όνειρα τους το 15% (κάνα 10 βλέπω). Οριακά θα μπεί και ο Πάνος Καμμένος..
  Η αποχή θα είναι όντως μεγαλύτερη απότην προηγούμενη Κυριακή (περίπου 30%) , τώρα θα πιάσει 35-40% και σωστά την κατακρίνει το άρθρο.

  ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ…

  ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s