ΚΟΜΙΣΙΟΝ: «Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΑΜΕΣΑ»


aigialos_0Το νομοσχέδιο που θα καταστρέψει για πάντα την ελληνική ακτογραμμή (διαβάστε σχετικά εδώ, εδώ και εδώ) αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, την οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει ΑΜΕΣΑ. Αυτό απαντά ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν Siim Kallas, αντικαταστάτη του Όλι Ρεν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου στις ευρωεκλογές, Νίκου Χουντή.

Ο Νίκος Χουντής, στην ερώτησή του, με βάση πληροφορίες από τα «ψιλά» των εφημερίδων, ότι, «κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα συζητήθηκαν θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας, περιβάλλοντος, καθώς και θέματα που αφορούν στους υδάτινους πόρους», ζητούσε να μάθει από την Κομισιόν «ποια ήταν τα συγκεκριμένα θέματα που συζητήθηκαν για κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες και τι τελικά συμφωνήθηκε».

  Στην απάντησή του, ο κ. Kallas, χωρίς να κρύβει τα λόγια του, ομολογεί ότι αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της Ελλάδας να θεσπίσει ταχέως νομοθεσία για τις παράκτιες ζώνες, τονίζοντας μάλιστα ότι το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει να έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, «τη διευκόλυνση των “στρατηγικών επενδύσεων” και τις “ιδιωτικοποιήσεις”». Στη συνέχεια της απάντησής του, ο κ. Kallas ενημερώνει ότι, «οι αρχές θα θεσπίσουν επίσης ένα νέο νόμο περί δασοκομίας για να αποσαφηνίσουν  τον ορισμό των δασών και των δασικών γαιών».

Ο Νίκος Χουντής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι τα μνημόνια δεν διαλύουν μόνο τις ανθρώπινες ζωές αλλά καταστρέφουν και το περιβάλλον. Οι κυβερνητικοί εταίροι, υπό την άμεση καθοδήγηση της τρόικα, παραδίδουν τον φυσικό και αισθητικό πλούτο της χώρας, παραδίδουν κυριολεκτικά «γη και ύδωρ» στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, σαν να πρόκειται για δική τους περιουσία και όχι του ελληνικού λαού. 

Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι ψηφίζοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δίνει λευκή επιταγή να προχωρήσουν το καταστροφικό τους έργο. Τους δίνει το δικαίωμα να προωθήσουν το μπάζωμα των ακτών, την αποψίλωση των δασών, και την πρόκληση ανυπολόγιστων, μη αναστρέψιμων, ζημιών στο περιβάλλον και το ελληνικό τοπίο.

Είναι επιτακτική ανάγκη να τους σταματήσουμε. Την Κυριακή έχουμε την ευκαιρία. Να μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. Να μην αφήσουμε τις ομορφιές τις πατρίδας μας να θυσιασθούν στο βωμό των αδίστακτων κερδοσκόπων».

Η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή και η απάντηση του Siim Kallas, έχουν ως εξής:

Ερώτηση Νίκου Χουντή

17/3/2014

«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στην Αθήνα, έγινε γνωστό ότι, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας, περιβάλλοντος, καθώς και θέματα που αφορούν στους υδάτινους πόρους.

Μπορεί η Επιτροπή να αναφέρει ποια είναι τα συγκεκριμένα θέματα που συζητήθηκαν για κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες και τι τελικά συμφωνήθηκε;»

Απάντηση Siim Kallas 

20/5/2014

«Στο πλαίσιο της τέταρτης αναθεώρησης του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα διεξάχθηκαν περαιτέρω συζητήσεις για τα μέτρα βελτίωσης της χρήσης γης  με στόχο την οικονομική ανάπτυξη. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να θεσπίσει ταχέως νομοθεσία για τον καθορισμό των παράκτιων ζωνών, καθώς και νόμο περί χωροταξίας για να εξορθολογίσει την εθνική διαδικασία χωροταξικού σχεδιασμού. Οι στόχοι αυτού του δεύτερου νόμου συνίστανται στο να μειώσει τον αριθμό των ιεραρχικών σχεδίων που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη, να διευκολύνει τις στρατηγικές επενδύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις και να αναθέσει εξουσίες σε τοπικό επίπεδο για να τροποποιηθούν τα υπάρχοντα σχέδια σύμφωνα με τις οικονομικές ανάγκες. Οι αρχές θα θεσπίσουν επίσης ένα νέο νόμο περί δασοκομίας για να αποσαφηνίσουν  τον ορισμό των δασών και των δασικών γαιών και να εξορθολογίσουν τη δασική υπηρεσία. Επιπλέον, η κυβέρνηση σημείωσε πρόοδο όσον αφορά την πρόσκληση υποβολής προσφορών για έργα σχετικά με το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες για να εξασφαλισθεί η ολοκλήρωσή τους μέχρι το 2020. Πέραν τούτου, η ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύθηκε να εγκρίνει μέχρι το φθινόπωρο του 2014 το παράγωγο δίκαιο που εκκρεμεί σχετικά με την περιβαλλοντική άδεια».

πηγή: left.gr

Από: http://kartesios.com/?p=163322#more-163322

6 comments on “ΚΟΜΙΣΙΟΝ: «Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΑΜΕΣΑ»

 1. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Α ….μνημονιακη ε???
  ΤΟ 2001 τι σκατα «μνημονια» υπηρχαν ????
  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=811992&textCriteriaClause=%2BΑΙΓΙΑΛΟΣ

  • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

   Σύμφωνα με το άρθρο 17, η αξιοποίηση του αιγιαλού και της παραλίας από ιδιώτες δεν πρέπει να εμποδίζει την προσέγγιση των πολιτών στη θάλασσα, «εκτός αν υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες σηκώνουν «πολύ νερό», αφού αναφέρονται σε λόγους εθνικής άμυνας, δημόσιας τάξης και ασφάλειας, (((προστασίας του περιβάλλοντος ή δημόσιας υγείας…))) Ριζοσπάστης

   Λεωνίδα! καλησπέρα…
   To νομοσχέδιο όπως ήταν τότε, κουτσό, στραβό, αυτό ήταν,
   τώρα γίνεται το έλα να δεις μπάτε σκύλοι αλλέστε
   με το ίδιο νομοσχέδιο παρακάμπτουν αβλεπεί
   τις περιοχές που χαρακτηρίσθηκαν NATURA
   αφού οι απατεώνεςέβαλαν κι αυτά στο ΤΑΙΠΕΔ νύχτα.
   Οπως φερ ειπείν την Βοϊδοκοιλιά στην Μεσσηνία
   έναν τόπο απερίγραπτης ομορφιάς, πάνε να δεις
   που δεν επιτρέπεται ούτε αυτοκίνητο κοντά,
   αυτά έβαλαν τώρα στόχο να ξεπουλήσουν.
   Αυτά που εν πάσει περιπτώσει προστατευόντουσαν
   κάπως.
   🙂

   • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    το «καπως» μ αρεσει ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    Η κατευθυνση ειναι απ το Μααστριχτ ,δειλα δειλα στρωναν το εδαφος ,και οχι μονο σ αυτο αλλα ΣΕ ΟΛΑ !
    Απο χαρατσια μεχρι εργασιακα ….ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ
    Οταν η πλειοψηφια μας ΚΟΙΜΟΤΑΝ
    Επειδη ειχαν μεινει …..»καπως» πισω απο τις δεσμευσεις τους ,ειτε επειδη φοβοντουσαν την λαικη κατακραυγη ,ειτε επειδη υπηρχε δυνατο εργατικο και λαικο κινημα ,φεραν τον μπαμπουλα του Μνημονιου ..

    Δεν τα εφεραν λοιπον τα μνημονια αυτα ,προυπηρχαν ! Το καπακι φεραν να βαλουν αυτοι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s