Ο Μαρξ και το κόστος της κλιματικής αλλαγής


ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ

σημείωση Αμετανόητου: Χρήστο Β.  σε ευχαριστώ πολύ για το άρθρο

Οπου και αν κοιτάξετε αυτή την εποχή θα δείτε τον μαρξισμό να ενισχύεται. Εντάξει, ίσως να μην το δείτε, αλλά το βλέπουν οι συντηρητικοί. Αν τολμήσετε να αναφέρετε την εισοδηματική ανισότητα, θα σας αποκηρύξουν ως μετενσάρκωση του Ιωσήφ Στάλιν. Ο Ρικ Σαντόρουμ (σ.σ. υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2012) διακήρυξε ότι οποιαδήποτε χρήση του όρου «κοινωνική τάξη» αποτελεί «μαρξιστικό λόγο». Οπότε, εννοείται ότι ο νόμος Ομπάμα περί καθολικής ασφάλισης (Obamacare), βασισμένος σε ιδέες που αρχικά είχαν εκφραστεί μέσω του Heritage Foundation  (πιθανότατα το σημαντικότερο συντηρητικό αμερικανικό think tank), αποτελεί μαρξιστικό σχέδιο, διότι η απαίτηση οι άνθρωποι να διαθέτουν ασφάλιση είναι πρακτικά το ίδιο με το να τους στέλνεις σε γκουλάγκ. Περιμένετε να δείτε τι θα γίνει όταν η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) ανακοινώσει κανόνες που έχουν σκοπό να επιβραδύνουν την κλιματική αλλαγή.Μέχρι σήμερα η τρέλα της Δεξιάς επικεντρωνόταν στο να επιτίθεται στους επιστήμονες. Είναι θεαματικό: Αυτή τη στιγμή σχεδόν όλοι οι ένθερμοι συντηρητικοί υιοθετούν την άποψη πως η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια γιγαντιαία απάτη και ότι χιλιάδες επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι ο πλανήτης θερμαίνεται -το 97% της σχετικής βιβλιογραφίας- είναι προϊόν μιας τεράστιας επιστημονικής συνωμοσίας. Καθώς όμως η κυβέρνηση Ομπάμα ετοιμάζεται να κάνει πράγματι κάτι με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, τα οικονομικά των τρελών της κλιματικής αλλαγής θα γίνουν πλήρως αντιληπτά.

Αυτό ήδη φαίνεται από τη διαφωνία του δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Αντονιν Σκάλια με την απόφαση της πλειοψηφίας, ο οποίος είπε ότι η σύνδεση του κόστους με τους αέριους ρύπους που θα πρέπει να μειωθούν αντανακλά τη μαρξιστική αρχή τού «ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του». Ποιος να το ’λεγε ότι το να λαμβάνει κανείς υπόψη του το κόστος είναι μαρξιστικό. Οπότε, μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει όταν η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, ενθαρρυμένη από την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αποφασίσει να επιβάλει περιορισμούς στα αέρια του θερμοκηπίου.

Τι εννοώ, όμως, λέγοντας τρελά οικονομικά της κλιματικής αλλαγής; Πρώτον, θα δούμε την οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού της ρύπανσης ν’ αποκηρύσσεται ως τυραννική πράξη. Παρ’ όλα αυτά, η κλιματική αλλαγή δεν προκαλούσε πάντοτε τέτοια αντιπαράθεση μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών: Οικονομολόγοι της κυβέρνησης Μπους έγραφαν παιάνες για τους «βασισμένους στην αγορά» περιορισμούς των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, ενώ ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία το 2008, Τζον Μακέιν, περιέλαβε στο πρόγραμμά του πρόταση για την επιβολή ανωτάτου ορίου εκπομπής ρύπων και πώληση των σχετικών δικαιωμάτων (όπως γίνεται στην Ε.Ε.). Δεύτερον, θα ακούσουμε να ισχυρίζονται πως οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής ανωτάτου ορίου εκπομπών αερίων ρύπων θα έχει, όπως λέει ο γερουσιαστής Μαρκ Ρούμπιο, «καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία μας». Γιατί είναι αυτό τρελό; Διότι συνήθως οι συντηρητικοί υμνούν τη μαγεία των αγορών και την προσαρμοστικότητα του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι ικανός να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια θέτουν, ας πούμε, οι πεπερασμένοι φυσικοί πόροι. Μόλις, όμως, κάποιος προτείνει να τεθούν ορισμένα όρια για χάρη της προστασίας του περιβάλλοντος, τότε, ξαφνικά, όλες αυτές οι πολύ ικανές εταιρείες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αλλαγή.

Πηγή: http://geopolitics-gr.blogspot.gr/

4 comments on “Ο Μαρξ και το κόστος της κλιματικής αλλαγής

 1. Ο/Η Επαναστάτης Ποπολάρος λέει:

  Το υποτιθέμενο φαινόμενο του θερμοκηπίου λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αέρια που εκπέμπουν οι ζωντανοί οργανισμοί αλλά και οι μηχανές εσωτερικής καύσης είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Δεν μας φταίνε τα χημικά στην αγροτική παραγωγή, δεν μας φταίνε τα μεταλλαγμένα τρόφιμα για να υπάρχει αφθονία μόνο στους έχοντες αλλά όχι στον φτωχό, (δεν ξέρεις ποτέ τι θα τραβήξει η όρεξη του κάθε πτωχού δισεκατομμυριούχου ανά πάσα στιγμή), δεν μας φταίνε οι μαζικές αποψιλώσεις δασών και οι καταστροφές ολόκληρων οικοσυστημάτων ελέω «ανάπτυξης», δεν μας φταίνε οι μαζικές «δολοφονίες» ζωντανών οργανισμών προς τέρψη των πλέον άρρωστων ενστίκτων, και φυσικά δεν μας φταίνε τα ραδιενεργά απόβλητα, αλλά μας φταίει το διοξείδιο του άνθρακα το οποίο υπάρχει στην ατμόσφαιρα της γης για εκατομμύρια χρόνια και η αύξησή του ΕΠΕΤΑΙ της αύξησης της θερμοκρασίας της γης !!!!

  Ο κίνδυνος καταστροφής του πλανήτη είναι υπαρκτός, όμως όχι για τους λόγους τους οποίους τα λαμόγια προβάλλουν…

 2. Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

  ο Σοφοκλής στην Αντιγόνη είχε γράψει ότι το χρήμα διαφθείρει απο ότι ομώς φαινέται και από το άρθρο τρελένειι γιατί μόνο ως τρέλλα μπορεί να χαρακτηρστουν οι ενέργειες που περιγράφονται στο άρθρο ή στο σχόλιο του αγαπητού Ποπολάρου
  @Αμέτ έκανα ότι θα έκανες και εσύ αν η κατάσταση ήταν αντίστροφη, αρά δεν χρειάζονται ευχαριστιές κάθως εδω περα ο καθένας μας φέρνει πληροφορίες προς ώφελος ολών
  Καλημέρα σε ολούς απο το μέχρις στιγμή ηλιόλουστο (;) Λονδίνο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s