-Άκου φίλε επαρχιώτη,γιατί πας να μας καταστρέψεις


titanikos

ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ

Από τον Μπάμπη Νικόπουλο

Και ξαφνικά (;) την Κυριακή το βράδυ, η χώρα χωρίστηκε στα δύο. Η Αττική και η υπόλοιπη Ελλάδα, είναι πλέον σαν να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν και δεν τέμνονται πουθενά, δεν έχουν κανένα σημείο επαφής, αν και γεωγραφικά μοιράζονται τα ίδια εδάφη.

Την ώρα που η Αθήνα και η Αττική έστελναν ηχηρό μήνυμα προς τους εκβιαστές της χώρας, στηρίζοντας δυνατά όλες τις δυνάμεις που επιδιώκουν την ανατροπή του καθεστώτος Σαμαρά και Βενιζέλου, η υπόλοιπη Ελλάδα σφύριζε αδιάφορα, ζούσε στην μακαριότητά της, τραγουδώντας στο κατάστρωμα την ώρα που ο Τιτανικός βουλιάζει..!! Η επαρχία στήριξε Σαμαρά και Βενιζέλο με σθένος..!! Όσο κι αν ακούγεται απίθανο, συνέβη ακριβώς αυτό..!

Είναι γνωστό φυσικά ότι στην επαρχία ο δήμαρχος κι ο νομάρχης (ή περιφερειάρχης) είναι κάτι σαν το Τοτέμ που όλοι το προσκυνάνε και δεν το αλλάζουν όσο τους κάνει τα χατίρια, κι αυτά είναι πολλά και πολύ επικερδή..!

Η Κρήτη ψήφισε με 40% Πασόκο Περιφερειάρχη, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ την κοπανάει με ελαφριά πηδηματάκια.

Ο Βόλος σχεδόν εξέλεξε για Δήμαρχο το Μπέο, ναι το γνωστό Αχιλλέα Μπέο, που μόλις πριν λίγους μήνες αποφοίτησε από τις φυλακές Ναυπλίου…

Η Πελοπόννησος στήριξε με φανατισμό και πάλι τον Τατούλη, με τα δεκάδες σκάνδαλα σε αναθέσεις έργων, ο οποίος έχει κάνει τσίγκινα ρουθούνια από τις καταχρήσεις (όποιος κατάλαβε κατάλαβε).

Η Ήπειρος, υποτίθεται η πιο φτωχή περιφέρεια της χώρας, έβγαλε από την πρώτη Κυριακή περιφερειάρχη νεοδημοκράτη!

Σχεδόν καμία επαρχιακή περιφέρεια δεν έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση. Δε στήριξαν ούτε Σύριζα, ούτε ΧΑ, ούτε ΚΚΕ, ούτε ΑΝ.ΕΛ. ούτε τίποτα άλλο εκτός από τα δύο μαφιόζικα κόμματα που μας κυβερνάνε…

Ξέρω ότι είναι πολλά τα συμφέροντά σας φίλοι που διαμένετε στην επαρχία. Αλλά σας έχω νέα.

Δεν πρόκειται για πολύ ακόμα εμείς εδώ στην Αθήνα να αγοράζουμε χρυσά τα κωλολάδια σας, τις κωλοτομάτες σας, τα κωλότυρά σας, τις σκατένιες φράουλές σας, δεν πρόκειται να ερχόμαστε για πολύ ακόμα να νοικιάζουμε και να πληρώνουμε χρυσάφι τα κωλοδωμάτιά σας, για να το παίζετε εσείς σωματοφύλακες του Σαμαρά και του Χοντρού.

Μειωμένο ΦΠΑ, φοροδιαφυγή, επιδοτήσεις, χοντρές κομπίνες με εικονικά τιμολόγια, όλα αυτά είναι στην ημερήσια διάταξη στην επαρχία. Εκεί που βασιλεύει η ανομία και η ατιμωρησία.

Ξέρετε κάτι φίλοι επαρχιώτες; Τα 6 εκατομμύρια κορόιδα που ζούμε κι υποφέρουμε στην Αθήνα και πληρώνουμε και τα δικά σας σπασμένα, δε θα είμαστε για πολύ ακόμα κορόιδα. Κι αν εσείς πουλάτε τρέλα εμείς πρόκειται σύντομα να σταματήσουμε να πληρώνουμε τα πάντα..!

Αν δεν σας το έχει πει κανένας ή αν κάνετε ότι δεν το έχετε ακούσει, το λεκανοπέδιο και βασικός τροφοδότης των κρατικών ταμείων με φόρους, χαράτσια, πρόστιμα, κι όλα τα παρόμοια, πρόκειται σύντομα να »σκάσει»!!

Η κυβέρνηση που με πάθος στηρίξατε χθες, έχει προκαλέσει βίαιη κοινωνική κρίση εδώ στην Αθήνα, κι αν θα τη στηρίζετε για πολύ ακόμα, το τέλος μας θα είναι και δικό σας τέλος.

Ο Τιτανικός θα πάρει κι εμάς κι εσάς στο βυθό μαζί του….

 Μπάμπης Νικόπουλος

3 comments on “-Άκου φίλε επαρχιώτη,γιατί πας να μας καταστρέψεις

 1. Ο/Η Χρήστος Τσοκακτσής λέει:

  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

  Ακούστε το καλά – όλοι σας – οι της Αττικής & οι Επαρχιώτες Έλληνες!

  Όποιο Κόμμα κι αν στηρίζεται – απέχετε παρασάγγας της λογικής να στηρίξετε εαυτούς – δηλαδή – τους εαυτούς σας με λίγα λόγια.

  Θυμηθείτε πως όλοι εσείς 1,2,3,4 …δεκαετίες πριν στηρίζατε αυτό (το Κόμμα) που σήμερα διώκεται.

  Το ερώτημά μου προς όλους εσάς είναι: Πότε είχατε δίκαιο? Τότε ή Τώρα? …για να μπορέσω επιτέλους να «ευθυγραμμιστώ» πολιτικά, ιδεολογικά μαζί σας?

  Στο σημείο αυτό έχω να σας πω, πως: Κι άλλες τόσες δεκαετίες να σας προσφερθούν – το ίδιο θα εξακολουθείτε να πράττεται.

  Γι’ αυτό θεωρώ αναγκαίο – ως λογικά όντα και μεγάλα παιδιά που συγχρόνως είσθε – να Επανεξετάσετε την όλη στάση σας, δίνοντας μια πραγματική απάντηση τόσο στους εαυτούς σας – όσο και στα παιδιά σας, όσοι από εσάς έχετε) για να λυτρώσετε το νου σας.

  Θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο το πρωί! …μα δεν πρέπει. Ακόμη και αυτά που έχω γράψει είναι πάρα πολλά. Δεν υποτιμώ κανενός την νοημοσύνη – αλλά δεν μπορώ να δεχτώ συγχρόνως το γεγονός ότι μια 40ετής εμπειρία δεν είναι αρκετή να παραδεχτείτε επιτέλους πως ο Κοινοβουλευτισμός ως εργαλείο του Καπιταλισμού μέσα σε κάθε χώρα διαβρώνει εγκεφάλους κάνοντας τους «σαν ο λύκος τα γομάρια» – σκορπισμένα εδώ – κι εκεί!

  Μη φαντασθείτε πως πιστεύω ότι εγώ μπορεί να προέρχομαι από κάποια παρθενογένεση! …κι εγώ σαν κι εσάς ήμουν – μα με την δύναμη του Νου – κατάφερα να αποδράσω από τη δύνη που μου περιέπλεξε ο Καπιταλισμός, ο Κοινοβουλευτισμός (με τα 7 ή 47 εντός ή εκτός Βουλής Κόμματα) της Βουλής των Ανθελλήνων.

  Διψώντας λοιπόν για Δημοκρατία (Δημοκρατία των Πολιτών) – όπως επίσης για Ισοκρατία, Ισηγορία, Ισονομία και ένα πλήθος άλλων ανθρωπίνων Αξιών αναζητώντας χρόνια – έφτασα στο -462 π.Χ. – στην Αθηναϊκή Δημοκρατία του Επαναστάτη Εφιάλτη Σοφωνίδους – κι εκεί θα μείνω – αγωνιζόμενος γι’ αυτή που ουσιαστικά είσθε όλοι Εσείς! …οι της Αττικής και οι Επαρχιώτες Έλληνες.

  Εσείς λοιπόν? …θα εξακολουθείτε να υποθάλπεται τους δυνάστες εις βάρος του εαυτού σας – πολύ δε περισσότερο – εις βάρος του μέλλοντος των ιδίων των παιδιών σας? Αν Ναι! …να τους το πείτε (στα παιδιά σας) από τώρα. Ίσως αποφασίσουν εκείνα πολύ καλύτερα για το μέλλον το δικό σας!

  Επανεξετάστε – Καλές σκέψεις – Καλές αποφάσεις

  Χρήστος Τσοκακτσής Δημοκράτης (κατά πρότυπο Αθηναϊκής Δημοκρατίας Επαναστάτη Εφιάλτη Σοφωνίδους -462 π.Χ.)


  https://www.facebook.com/notes/%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CF%84%CF%83%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1/754865967878871

 2. Ο/Η Ενας Πολίτης λέει:

  Ανέκαθεν οι αγροτικοί πληθυσμοί στην πλειοψηφία τους, λόγω της χαμηλής τους μόρφωσης, του κλειστού χαρακτήρα των κοινωνιών τους και των τοπικιστικών αντιλήψεων τους, ήταν συντηρητικοί, στενόμυαλοι και επιφυλακτικοί έως εχθρικοί απέναντι σε νέες ιδέες και καινοτομίες.
  Αντιθέτως τα πιο μορφωμένα, ενεργά και προοδευτικά κοινωνικά στρώματα είναι τα αστικά (έμποροι, επιχειρηματίες, ναυτικοί, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες κτλ)
  Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι όλα σχεδόν τα μαζικά κοινωνικά – πολιτικά κινήματα και επαναστάσεις ξεπήδησαν μέσα από την αστική τάξη και εκδηλώθηκαν αρχικά σε μεγάλα αστικά κέντρα.

  • Ο/Η brain teaser λέει:

   Μερικές φορές κάποιοι σχολιαστές εκφράζουν καλύτερα αυτό που σκέφτομαι εγώ αλλα δεν είχα την ανάλογη διατύπωση. Φίλε, γράφε συχνότερα αν μπορείς. Thank you.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

sotosblog

«Ο άνθρωπος που δεν είναι ικανός να αντλεί διαρκώς από μέσα του νέους πόθους, μαζί κι έναν καινούργιο εαυτό, να γυρίζει ως επιβεβαίωση την πλάτη στο παρωχημένο και σαπισμένο, αυτός δεν είναι άνθρωπος: είναι ένας μπουρζουάς, ένας φαρμακοτρίφτης, ένας ουτιδανός.» Αμεντέο Μοντιλιάνι (http://www.modigliani-foundation.org)

XYZ Contagion

Ο κόσμος σε 360 μοίρες. Το μοναδικό '0% Lies & Errors Free' website. Στιγμές και όψεις της ελληνικής (και όχι μόνο) δημόσιας πραγματικότητας από ένα ιστολόγιο που αγαπάει την έρευνα. Επειδή η αλήθεια είναι μεταδοτική.

ECONOMIC THEORIES

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

Ερανιστής

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

Τα κουρέλια τραγουδάμε ... ακόμα

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

Λαϊκή Εξουσία

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ

Μέτωπο ενάντια στη διαφθορά, για την ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού και πολιτιστικού σκηνικού

toufekiastoskotadi

Δημοκρατία για την Ελλάδα

Delving into History ® _ periklis deligiannis

Ιστορικές Αναδιφήσεις® _ Περικλής Δεληγιάννης

Ανθολόγιον Sapere aude!

Sapere aude! - Τόλμα να γνωρίζεις

Poetry of gems

Passion for Art

JUNGLE-Report

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

Yanis Varoufakis

THOUGHTS FOR THE POST-2008 WORLD

Χειμωνιάτικη Λιακάδα

Σκέψεις, απόψεις, προβληματισμοί και συναισθήματα. Στοχασμοί που ρίχτηκαν στο διαδίκτυο σαν μπουκάλια στο πέλαγος …

VoxEU.org: Recent Articles

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

Home

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

In Defence of Marxism

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

LaRouche's Latest

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

Monthly Review

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

αἰέν ἀριστεύειν

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

sibilla - σίβυλλα

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

eparistera

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

ΚΙΜΠΙ

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

Kart Electronics iOS Portal

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

Old Boy

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

CYNICAL

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

ὑπόγεια τάξις

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

Cogito ergo sum

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

Techie Chan

(λευτεριά στα playmobil)

Αντικλείδι

Επιλεγμένα άρθρα για πολιτική, οικονομία, κοινωνία, οικογένεια, πολιτισμό, ψυχολογία. Ποιοτικές φωτογραφίες και βίντεο .

Αρέσει σε %d bloggers: