Η ηγεσία του ΚΚΕ στηρίζει την …ακινησία!

Η Ηγεσία του ΚΚΕ διακατέχεται από την ίδια σύγχυση πανικού της κυβέρνησης των δωσίλογων ανδρεικέλων: Μια σύγχυση πανικού που την ξεμπροστιάζει κυριολεκτικά, καταγράφοντας και τους δικούς της επιθανάτιους σπασμούς.

Γιατί είναι επιθανάτιοι σπασμοί οι ανοησίες, τα κούφια λόγια, οι ανώδυνες «καρατομήσεις» των πάντων, δίχως πρόταση ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Και επειδή, ίσως, για την ηγεσία του ΚΚΕ να είναι ακαταλαβίστικο αυτό περί πρότασης ΕΞΟΥΣΙΑΣ (τόσο δραματικά καθυστερημένη είναι θεωρητικά και πολιτικά), θα το κάνουμε πιο λιανά.

Ένα αριστερό κόμμα, πόσο μάλλον κομμουνιστικό, το οποίο λειτουργεί και σε εκλογικό επίπεδο δεν μπορεί να μην έχει πρόταση ΕΞΟΥΣΙΑΣ, δηλαδή κυβερνητική πρόταση.

Φυσικά το ΚΚΕ λειτουργεί, πλέον, μόνο σε εκλογικό επίπεδο. Σε κινηματικό επίπεδο λειτουργεί σαν «κομματικός στρατός» και το χειρότερ σαν «κομματικός στρατός» δεκανίκι του κατοχικού καθεστώτος: Σαν ανάχωμα και κυματοθραύστης της λαϊκής ΟΡΓΗΣ.

ΚΙΝΗΜΑ για το ΚΚΕ είναι μόνο αυτό που είναι ο «κομματικός στρατός» του. Το ίδιο και αριστερά είναι μόνο το δικό του κομματικό φέουδο.

Ας τα παρακάμψουμε, όμως, όλα αυτά.
Εξάλλου τα έχουμε αναλύσει σε πολλά κείμενά μας.

Εδώ θα περιοριστούμε στην εκλογική του στρατηγική.

Τι προτείνει σε εκλογικό επίπεδο το ΚΚΕ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Ποια η κυβερνητική του πρόταση; Απολύτως ΚΑΜΙΑ.

Το να λες, ΓΕΝΙΚΑ και αφηρημένα, ότι πρέπει να ανατραπεί ο καπιταλισμός η πηγή όλων των συμφορών ή επίσης γενικά και αφηρημένα έξω από την ΕΕ (αν και εδώ απλώς το ψελλίζει πλέον, το διαχωρίζει από το ευρώ κ.λπ), δεν λες ΤΙΠΟΤΑ: Ανέξοδα λογύδρια για πολιτική κατανάλωση…

Το ίδιο δεν λες ΤΙΠΟΤΑ το να ζητάς «ισχυρό ΚΚΕ»!!!

«Ισχυρό ΚΚΕ» χωρίς πρόταση εξουσίας (ένα, μίνιμουμ, έστω, μεταβατικό κυβερνητικό πρόγραμμα) είναι κοπανιστός αέρας.

Χώρια ότι «ισχυρό ΚΚΕ» σημαίνει πλέον ότι θα είναι ένα πιο ΙΣΧΥΡΟ ανάχωμα, ένας πιο ισχυρός κυματοθραύστης της λαϊκής ΟΡΓΗΣ.

Γι αυτό η δική μας εκλογική πρόταση είναι: ΟΧΙ ισχυρό ΚΚΕ!

Ο δρόμος για την ανασύνταξη και την αγωνιστική ανάπτυξη του λαϊκού ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ θέτει σε εκλογική προτεραιότητα:

α). Τον καταποντισμό αυτής της δωσίλογης κυβέρνησης και των δεκανικιών της, που θα επιφέρουν την εξάρθρωση των ισορροπιών του καθεστώτος και θα ανοίξουν μονοπάτια και δρόμους για την ΑΝΑΣΤΑΣΗ του λαϊκού κινήματος…

β). Τη συρρίκνωση και αν είναι δυνατόν τον καταποντισμό του ΚΚΕ, έτσι ώστε να αποδυναμωθεί ο οργανωμένος κυματοθραύστης της λαϊκής ΟΡΓΗΣ και να απεγκλωβιστούν τα αγωνιστικά στοιχεία του ΚΚΕ…

Ξεφύγαμε πάλι
από την εκλογική στρατηγική του ΚΚΕ.

` Το ΚΚΕ, λοιπόν, ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού με κοπανιστό αέρα. ΔΙΧΩΣ να του δίνει μια εναλλακτική πρόταση ΕΞΟΥΣΙΑΣ, μια οποιαδήποτε πρόταση εξουσίας.

Συμπεριφέρεται σαν ομαδούλα προπαγανδιστική. Σαν προπαγανδιστικός όμιλος και ΟΧΙ σαν κόμμα (αν η ηγεσία του ΚΚΕ δεν καταλαβαίνει το τι λέμε, ας ρίξει μια ματιά στο «Τι να κάνουμε», δεν μπορεί να τα αναλύουμε όλα).

Το ΚΚΕ ουσιαστικά προτείνει την …ΑΚΙΝΗΣΙΑ, αποτυπώνοντας έτσι την …ακινησία του δικού του πτώματος.

Διότι είναι ακινησία το να ταυτίζεις την κατοχική κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ, με το να επαναλαμβάνεις το ίδιο ιστορικό έγκλημα: «Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας»…

Αυτός ο διμέτωπος αγώνας του ΚΚΕ (και μάλιστα προς το ΣΥΡΙΖΑ πιο άγριος, κυνικός και ταπεινός) τι μας λέει ουσιαστικά; Ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν θα αλλάξει με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ!!!

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αυτό επιδιώκει το ΚΚΕ: Να μην αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ…

Δηλαδή να μην νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ…

Δια τη πλαγίας και δόλιας οδού η ηγεσία του ΚΚΕ στηρίζει ΑΝΟΙΚΤΑ την υπάρχουσα κατάσταση, την κατοχική κυβέρνηση του 4ου Ράιχ: Στηρίζει την ΑΚΙΝΗΣΙΑ…

Στηρίζει την ακινησία, διότι κάθε ΚΙΝΗΣΗ υπονομεύει και τη δική του ύπαρξη…

Και η παταγώδης πτώση της κυβέρνησης, η κατάρρευση του υπάρχοντος κυβερνητικού οικοδομήματος, το ξεχαρβάλωμα των καθεστωτικών ισορροπιών, καθώς και οι συνακόλουθες, δυνητικά επαναστατικές, προϋποθέσεις ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ και την ίδια ύπαρξη του ΚΚΕ…

Η Ηγεσία του ΚΚΕ αφανίζει αυτή τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ της κίνησης (της κατάρρευσης του κυβερνητικού οικοδομήματος), αλλά και τη διαλεκτική της κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ: Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πολιτικής του σύνθεσης.

Απομονώνει, ανεξαρτητοποιεί την ΚΕΝΤΡΙΚΗ πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ…

Γνωρίζουμε ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουμε ασκήσει κριτική εναντίον του από τις σκληρότερες.

Γνωρίζουμε ότι μέσα από εκλογικές διαδικασίες ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να ανατραπεί, καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να διαχειριστεί την ΑΠΟΙΚΙΑ του 4ου Ράιχ.

ΟΛΑ αυτά είναι γνωστά.

Ωστόσο, η εκλογική καταβαράθρωση των σημερινών κυβερνητικών ανδρεικέλων και η ΑΝΟΔΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά ως αντικειμενικά πολιτικά δεδομένα, ανατρέπουν τις υπάρχουσες καθεστωτικές ισορροπίες και ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ ριζοσπαστικές πολιτικές ζυμώσεις και κινήσεις στην ελληνική κοινωνία: ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ την κοινωνική διαλεκτική, ταρακουνούν τα λιμνάζοντα ύδατα.

Πιο αναλυτικά ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8632

Και μόνο αυτές οι αντικειμενικές προϋποθέσεις των πυροδοτήσεων που θα δημιουργηθούν από τη συνδυασμένη κατάρρευση του κυβερνητικού οικοδομήματος και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, διαφοροποιούν καταλυτικά το ΣΥΡΙΖΑ από την υπάρχουσα κυβέρνηση: Καθιστούν το ΣΥΡΙΖΑ «αναγκαίο κακό» μεν, αλλά ΙΣΤΟΡΙΚΑ, καταλυτικό «αναγκαίο κακό»…

Η ηγεσία, βεβαίως, του ΚΚΕ δεν θέλει να πυροδοτηθούν κινήσεις, δεν θέλει θύελλες, δεν θέλει ανατροπές σκηνικών. Έχει βολευτεί στην ΑΚΙΝΗΣΙΑ, στο τέλμα της κατοχικής ακινησίας, στα ακίνητα κατοχικά πλαίσια που θέλουν να επιβάλλουν οι δυνάμεις του 4ου Ράιχ: Γι αυτό είναι τελεσίδικα καταδικασμένη, κλινικά νεκρή…

Γι αυτό ο «Ρ» μαίνεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με σελίδες περισσότερες από αυτές που κτυπά την κυβέρνηση…

Γι αυτό χρησιμοποιούν και λεξιλόγιο «εκσυγχρονισμένης» σταλινικής «κουλτούρας» εναντίον του Τσίπρα: «Σκυλάκι του καναπέ» (Κουτσούμπας) ή το «τσογλάν μπόι» (η χυδαιότητα της πρετεντέρειας «κομμουνίστριας»).
Αναλυτικά ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8617

Όσο θα πλησιάζει η ημέρα των εκλογών τόσο και πιο βάναυσα θα επιτίθεται το ΚΚΕ στο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο και πιο ορατά θα στηρίζει το κυβερνητικό στάτους…

Στο όνομα, φυσικά, ΠΑΝΤΑ της ανατροπής του καπιταλισμού!!!

Αλλά με κοπανιστό αέρα δεν κάνεις πολιτική. Απλώς υπογράφεις τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου σου…

Πηγή: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8720

 

19 comments on “Η ηγεσία του ΚΚΕ στηρίζει την …ακινησία!

 1. Ο/Η Georgy Zhukov λέει:

  2000 Συνδικαλιστες του ΠΑΜΕ δικαστηκαν και καταδικαστηκαν απο το 2012 ως σημερα και εκρεμμουν αλλες 2500 δικες ακομα ,με τελευταιους τους Χαλυβουργους προχτες .Αγροτες ,εργατες ,ναυτεργατες ,ακομα και ΜΑΘΗΤΕΣ .Προφανως αυτοι ολοι δεν ηταν για τους αγωνες που εκαναν αλλα για το ….θεαθηναι !!
  Απο τα μπλοκα των αγροτων ,τους καταπελτες των πλοιων ,τα εργοστασια (Κοκα Κολα ,Χαλυβουργια ,Δουριδας κλπ) ,τους αγωνες στα νοσοκομεια ,στον ΕΟΠΠΥΥ ,για την υπερασπιση της Δημοσιας Υγειας ,την Παιδεια ΔΕΝ βλεπεις κανεναν αλλον να «κινειται» παρα μονο κομμουνιστες !!!
  Απο το ΚΚΕ του ….4,5% !!!
  hp://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/41249/pame-mazikes-oi-apergiakes-poreies-se-athina-kai-peiraia-oles-oi-dynameis#/0
  h
  p://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/40695/maziki-i-diadilosi-toy-pame-stin-astynomokratoymeni-athina-video-foto#/0
  h**p://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/40472/stin-triti-imera-apergias-toys-simera-oi-naytergates-se-oli-ti-hora-video#/0

  ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ ΤΟΥ 27% …ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ??

  Καλο ειναι πριν αναδημοσιευσει καποιους τους εμετους του ρεσαλτο να μπαινει στο πορταλ του 902.gr και στην ενοτητα «εργατικη ταξη» ,να βλεπει ΠΟΙΟΙ ΜΑΤΩΝΟΥΝ καθε μερα για τους αγωνες του λαου και ΠΟΙΟΙ εινια σε ΑΚΙΝΗΣΙΑ και ΑΦΑΣΙΑ να ξεστραβωνεται απο την θολουρα του Παπανικολαου και να μην τρωει αμασητο τον οχετο του .

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Οταν ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ κάτι ΔΕΝ σημαίνει ΟΤΙ το υϊοθετούμε…
   Και αναδημοσιεύουμε πολλά…μα πάρα πολλά…
   ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ κύριε «Γιόργκι Ζούκοφ» ?
   Εδώ Ο ΛΟΓΟΣ και εδώ πάλι και Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.
   Ετσι λειτουργεί η πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

   Αν κάποιος χτυπάει ένα ΚΑΡΦΙ μάλλον θα τρυπήσει το χέρι του…
   Αν κάποιος βαράει έναν τοίχο με το κεφάλι μάλλον θα σπάσει το κεφάλι του…
   Και αν κάποιος χτίζει παλάτια στην άμμο μάλλον θα γκρεμιστούν…

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Και μία υπενθύμιση ξανά.
   ΔΕΝ είμαστε ΤΑΓΜΕΝΟΙ σε κανένα κόμμα.Δεν έχουμε δώσει όρκους παντοτινής δέσμευσης με κάποιους.
   Είμαστε ΜΟΝΟ με την Ελλάδα και τον απλό Ελληνικό Λαό.
   Τα ΚΟΜΜΑΤΑ…ΟΛΑ τα κόμματα, είναι κάτω από καθεστώς Κριτικής.
   Αλλωστε για αυτό λέγονται Πολιτικά κόμματα ΚΑΙ όχι «στοές»…

  • Ο/Η lux interior λέει:

   ….μα ίσα-ίσα, το άρθρο μιλάει σαφέστατα(πιστεύω) για την ΗΓΕΣΙΑ του ΚΚΕ και όχι για τους απλούς πολίτες….

 2. Ο/Η Georgy Zhukov λέει:

  Οταν ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ κάτι ΔΕΝ σημαίνει ΟΤΙ το υϊοθετούμε…

  Ετσι ! Μηπως ο Ποντιος Πιλατος αποφασισε την σταυρωση >
  Το «ποπολο» τον εστειλε στον Ρωμαιικο Σταυρικο θανατο …..ΣΩΣΤΑ?

  lux interior : Και τι ειναι ΟΛΟΙ αυτοι παραπανω ? «απλοι πολιτες» και παρεουλες οπαδων που τους κατεβηκε στο κεφαλι να ειναι καθε μερα εξω και στους αγωνες ? Δεν ειναι οργανωμενα μελη του ΚΚΕ ? Ή το ΠΑΜΕ ειναι συλλογος φυσιολατρων που δεν εχει αλλες δρασεις τυπου Αλαφουζου να κανει….Η ηγεσια του ΚΚΕ βγηκε απο το 19ο Συνεδριο το οποιο ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ συγκεκριμενα πραγματα ΜΕ ΠΡΩΤΟ και κυριο αυτο που λεει εδω και 4 χρονια το ΚΚΕ : Το βαρος στα συνδικατα και στους τοπους δουλειας ,στις γειτονιες με τις ΛΑΙΚΕς Επιτροπες !
  ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΤΤΑΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
  ως τοτε καθιστε απεναντι και πετροβολλατε ! τα μουτρα σας πετροβολατε αλλα θα το καταλαβετε αργα οπως και στις πλατειες των αγανακτιστας

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Εγώ προσωπικά ούτε Πόντιος Πιλάτος είμαι αλλά ούτε και θα παίξω τέτοιο ρόλο.
   Η κριτική μου στο Σύριζα και στο ΚΚΕ είναι και θα πραμείνει ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ.
   Οταν έγραφα για τις επισκέψεις του Αλέξη στο Brookings κάποιοι έψαχναν στο αγγλικό λεξικό…

   Το ΚΚΕ κάνει λάθος να πυροβολεί τον Σύριζα.
   Δεν είναι ο Σύριζα ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ κίνδυνος.
   Κάνει λάθος στην τακτική του και στην θεώρησή μερικών καταστάσεων…
   Νομίζει μάλλον ότι η Ελλάδα είναι 1981 ή 1989…
   Χρειάζεται όμως άλλη τακτική…

 3. Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

  Θα πω κάτι που έγραψε ένας φίλος,περιληπτικά.
  Περίεργο αλλά οι φίλοι μου είναι από όλο τα φάσμα της αριστεράς.
  κριτικάρουν τα ίδια παγκόσμια δρώμενα με την ίδια διάθεση.
  Θα έλεγε κάποιος ότι έχουν την ίδια αντίληψη.
  Δεν σκοτίζομαι που ανήκουμε σε διαφορετική πολιτική (ταμπέλα) κατά βάθος όλοι το ίδιο θέλουμε. Όπως και στην πραγματική ζωή κανένας δεν αντιλαμβάνεται ένα συγκεκριμένο αντικείμενο με τον ίδιο τρόπο, πολύ περισσότερο μια αφηρημένη ιδέα όπως η δημοκρατία και η ελευθεριά. Τελικά θα σμιξουμε που θα πάει.
  Αυτά…
  🙂

 4. Ο/Η KynosNous (@Passenger_only) λέει:

  Η ζωή είναι μια ατέλειωτη πλάκα. Κάπως έτσι μας την λένε στο ΚΚΕ και μετά όπως λέει κι ο σοφός λαός «Την κοντής … της φταίνε οι τρίχες»

  • Ο/Η KynosNous (@Passenger_only) λέει:

   Επί της ουσίας. Ο (κυρίαρχος υποθετικά) Λαός έχει μια, τελευταία ίσως, ευκαιρία να στείλει στο χρονοντούλαπο τα κόμματα της διαπλοκής, μαζί και την ίδια. Η πρότασή μου ;
   Βρισκόμαστε σε φάση που σημαντική ίσως μερίδα του κόσμου έχει καταννοήσει ότι η Ελλάδα εδώ και χρόνια δεν ήταν ελεύθερο κράτος αλλά προτεκτοράτο διαχειριζόμενο μέσω διαπλεκομένων συμφερόντων (ξένων και εγχώριων) Για να ανατραπεί αυτό και να χτυπηθεί η διαπλοκή και οι περίφημοι «νταβατζήδες» απαιτείται μια ανατροπή με κυβέρνηση εθνικού σκοπού και συγκεκριμένης χρονικής θητείας. Ο σκοπός ξεκάθαρος. Να δημιουργηθούν συνθήκες πραγματικής ελευθερίας κυρίως στα θέματα της ενημέρωσης και πολιτικής παιδείας, ώστε ο κόσμος να πληροφορηθεί την αληθινή κατάσταση και το κόστος κάθε μελλοντικής επιλογής του, χωρίς εκστρατείες εκφοβισμού και άλλα γνωστά. Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούμε να μιλάμε για «κυρίαρχο Λαό» που θα πάρει τις αποφάσεις για το μέλλον του.
   Εάν μετά θα αποφασίσει να επιλέξει προοδευτικά ή συντηρητικά, είναι κάτι εντελώς ξεχωριστό, καθώς ΜΟΝΟ οι ελεύθεροι έχουν δικαίωμα επιλογής κι αυτή την στιγμή μόνο ελεύθεροι δεν είναι οι Έλληνες.

   • Ο/Η Georgy Zhukov λέει:

    Οταν λες «ενημερωση» εννοεις αρθρα σαν το παραπανω ? Εννοεις μηπως σαν την προβοκατσια της Αυγης με τον Χαλβατζη που τους ξεφτυλισε μεχρι και ο δικος τους ο Κοντωνης? Εννοεις σαν του Λαφαζανοισκρα που αλλαξε τον τιτλο μεχρι και σε αρθρο του Μπογιοπουλου για να μην αναφερετε το ΚΚΕ ?Τετοια πολιτικη ενημερωση ?Απο την μπομπολοενημερωση στην συριζοενημερωση ?

    • Ο/Η KynosNous (@Passenger_only) λέει:

     Να σου βάλω το βίντεο που απαντά η Παπαρήγα για το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΚΚΕ ή να σου βάλω ένα τσάμικο να ξεκινήσεις από τώρα προπόνηση για την Κυριακή του Πάσχα ;

     • Ο/Η Kimwn λέει:

      βάλω το βίντεο που απαντά η Παπαρήγα για το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΚΚΕ ???
      Υπάρχει και τέτοιο ???

      Γουστάρω, δώσε το…

    • Ο/Η Kimwn λέει:

     Αμφισβγητείτε Στρατάρχα την έγκυρη ενημέρωση του μεγκατσάννελου ????

     ΑΑΑ ΒΒΡΡΡΡΡΕΕΕΕΕ μπόλεκ και λόλεκ που σου χρειάζεται…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s