Tα Ρώσικα λάθη του Πούτιν – Προσοχή στον Ακίτα, δαγκώνει…


Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη

O Πούτιν μετά την προσάρτηση της Κριμαίας άρχισε να κάνει πολιτικά λάθη. Είναι λάθος του να μη προχωράει γρήγορα στη προσάρτηση της Ανατολικής Ουκρανίας και να την ενώσει μαζί με την Υπερδνειστερία στη Ρωσία. Ο χρόνος δρά εις βάρος του και κατά της ειρήνης. Ο Πούτιν όσο αργεί βοηθά τις ΗΠΑ να μπούν περισσότερο στην Ευρώπη.

Ο Κίσινγκερ κατά σύμπτωση μετά απο κάποιες μέρες επανέλαβε όσα είχα πει για την Ουκρανία. Το ίδιο έγινε και με το θέμα της Συρίας. Επανέλαβε όσα είχα πεί. Ένας ηγέτης όμως δεν πρέπει να επηρεάζεται απο ότι λέει ο καθένας.

O Πούτιν πρέπει επίσης να διαλέγει προσεκτικά τους Ερμήδες της προπαγάνδας του. Δεν είναι όλοι κουτοί στον κόσμο ή Σαμαράδες. Δεν μασούν ανέκδοτα. Ελάχιστοι έχουν και κεραίες δυνατές που πιάνουν τα πάντα. Ο Ντούγκιν ας πούμε με τη θεωρητική προσέγγιση του για τη Ρωσική εξωτερική πολιτική δεν με ευχαριστεί. Δεν με κοιμίζει.

Το γράμμα του Πούτιν στο Σαμαρά για το θέμα του φυσικού αερίου δεν έχει νόημα. Ενας ηγέτης δεν παίζει με τα τσικό της πολιτικής. Κινείται και μιλάει με τους σωστούς παίχτες. Ο Νόμος του Σωστού θα τον στηρίξει και ο Νόμος του Δικαίου θα τον επιβάλλει. Πρέπει όμως και να το πιστεύει αυτό.

Η αδυναμία στη  σκέψη του Πούτιν προκαλείται απο το περιβάλλον του και ο Πούτιν τον τελευταίο καιρό φαίνεται να είναι επηρεασμένος απο την αλλαγή περιβάλλοντος που έχει κάνει στους συμβούλους του. Αυτό πρέπει να το αλλάξει. Πρέπει να μείνει με αυτούς που του έφεραν την Κριμαία δηλαδή με τους νικητές.

Όσον αφορά τον Ομπάμα, αυτός είναι σε λάθος δρόμο. Oι Σύμβουλοι του πρέπει να αλλάξουν. Ένας ηγέτης πρέπει να αφουγκράζεται τα πάντα. Η επιμονή του σε λάθος δρόμο πολλαπλασιάζει τα λάθη του. Ο Ομπάμα στην Ουκρανία έχει κάνει πολλά λάθη. Όπως στη Συρία, έτσι και στην Ουκρανία κάποιος τον έσπρωξει να πατήσει τη σκατούλα και τώρα δήθεν τον βοηθάει για να την πετάξει απο το ποδάρι του παίζοντας το παιγνίδι των Ρεπουμπλικάνων. Δύο τα λάθη. Η σιωπή του στη Κριμαία θα μπορούσε να σημαίνει  βέβαια και ανταλλαγή, δεν λέω συναλλαγή γιατί θα θύμιζε Ελλάδα.

Τα πράγματα στην Ουκρανία είναι απλά και εν μέρει τα έχει περιγράψει ο Κίσινγκερ. Η γνώμη η δική μου είναι ότι η Ανατολική Ουκρανία πρέπει να περάσει το γρηγορότερο στη Ρωσία για ουσιαστικούς λόγους. Στη Δυτική πρέπει να υπάρξει μια μη εθνικιστική κυβέρνηση σαν τις σαβούρες που υπάρχουν σε όλη την ΕΕ. Όπως είπε και η Αμερικανίδα υπ. Εξωτερικών είναι όλες για τον πούτ…ιν. (σκεφτείτε την έκπληξη στον αναγνώστη του άρθρου αυτού όταν το διαβάσει με ένα αυτόματο μεταφραστή Αγγλικών).

Προφανώς στο μέλλον θα υπάρξει ανάλογη διευθέτηση των μειονοτικών προβλημάτων και σε άλλες δημοκρατίες που ελέγχονται απο Ρωσικούς πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο αλλάζοντας ότι έγινε δήθεν “ατυχώς” απο τις σοβιετικές κυβερνήσεις. Έρχεται και η σειρά της Ελλάδας. Εννοείται.

Η Ρωσία δεν πρέπει και δεν μπορεί να απεμπωλήσει τις διόδους στο φυσικό αέριο που της δίνει η Ανατολική Ουκρανία και η ΕΕ θα πρέπει να τη στηρίξει γιατί θα χάσει. Η Ρωσία έχει τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και η αλλαγή κλίματος θα αλλάξει την εκμετάλλευση της Σιβηρίας.

H ανάπτυξη επίσης τεχνολογίας καλλιέργειας φυτών σε χαμηλές θερμοκρασίες απο τη Ρωσία σίγουρα θα μπορούσε να αλλάξει κατά πολύ τις στρατηγικές της επιλογές. Μιλώντας για “κεραίες”, η έκπληξη των Ρώσων ήταν αναμενόμενη σε αυτό που βρήκαν…

Σταθερές λύσεις σημαίνουν οικονομική σταθερότητα και πιθανότητα οικονομικής ανάπτυξης

Αν θέλουν όλοι να λύνονται προβλήματα δεν πρέπει να παίζουν με τις παληές ξεχαρβαλωμένες καρέκλες και τους υπάκουους αλλά να έχουν αέρα να βοηθούν να ανέβουν οι άξιοι (αυτοί πάντως ανεβαίνουν και μόνοι τους…). Αυτή είναι η νέα τάξη de facto.

πηγή: http://zcode-gr.blogspot.gr

5 comments on “Tα Ρώσικα λάθη του Πούτιν – Προσοχή στον Ακίτα, δαγκώνει…

 1. Ο/Η Greekx λέει:

  Reblogged this on TheNewsGr.

 2. Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

  Από νεαρές ρωσίδες είναι γεμάτα τα καμπαρέ της δύσης, οι νεόι στην ρωσία με μεγάλα ποσοστά αλκοολισμού και η Ρωσία Β …….εξάξει υδρογονάνθρακες ………

  Είναι αυτές μόνον οι δυνατότητες της Ρ Ω Σ Ι Α Σ ?
  Η Ρωσία που διαθέτει τα Πάντα από πρώτες ύλες μεχρι Τεχνολογία Διαστήματος …..
  Η Ρωσία που δεν παράγει τίποτα ανταγωνιστικό, που θα μπορούσε να είναι η πρώτη δύναμη …
  Η Ρωσία που δεν αξιοποιεί το τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ….

  Κάτι και εκεί δεν πάει καλά, από την στιγμή που οι ολιγάρχες παραμένουν στο παιχνίδι ….. πολλά τα ερωτηματικά ………

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Είναι αυτές μόνον οι δυνατότητες της Ρ Ω Σ Ι Α Σ ???

   Καλύτερα να μην τις «μάθουμε» όλες τις δυνατότητες της, μπορεί να είμαστε ήδη στάχτες και κάρβουνα…

   ΚΑλή Ανάσταση φίλε.

 3. Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

  και από μένα σε σένα και σε όλους Καλή Ανάσταση φίλε Κίμωνα

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Καλή Ανάσταση ΣΕ ΟΛΟΥΣ, και μην ξεχνάμε ότι της Ανάστασης προηγείται η Σταύρωση…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s