Ελλάς Ελλήνων φασιστών


Από στρατόπεδο συγκέντρωσης στον πόλεμο Βρετανών – ΜπόερςΜαρτυρία από επιζήσαντα στρατοπέδου συγκέντρωσης :
«Πολύ συχνά άνθρωποι που έπασχαν από κάποια μικρή ασθένεια απομακρυνόταν βίαια από τις σκηνές των μανάδων τους ή των συγγενών τους και παίρνονταν στο νοσοκομείο. Μετά από μερικές μέρες, τις περισσότερες φορές, μεταφερόταν στους τάφους τους. Αν κάποιο παιδί έφευγε από το νοσοκομείο ζωντανό, επρόκειτο απλά για ένα θαύμα».

«Κοπέλα 35 χρονών νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο, είναι ανασφάλιστη, οι γονείς της έχουν πεθάνει. Δυσκολεύεται να βγάλει βιβλιάριο Πρόνοιας, χρωστάει στα δημόσια νοσοκομεία που έχει νοσηλευτεί. Αντίστοιχα, πάσχουσα ήταν ασφαλισμένη στον άντρα της αλλά έμεινε άνεργος κι αυτή στον «αέρα»», αναφέρει ενδεικτικά η Βάνα Μυρίλλα, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

«Για τους αλλοδαπούς είναι χειρότερο. Το παιδί από 18 ετών – ακόμη κι αν σπουδάζει – δεν έχει δικαίωμα ασφάλισης στους γονείς. Πρέπει ή να δουλέψει ή να γυρίσει στη χώρα του… Ρωτήσαμε γιατί συμβαίνει αυτό και μας είπαν γιατί …εναρμονιζόμαστε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία», συμπληρώνει η Μαρία Αγγελοπούλου, ειδική γραμματέας του Συλλόγου.


«Μας προβληματίζει ότι ο νόμος προβλέπει δικαίωμα ασφαλιστικής κάλυψης εφόσον κρίνεσαι ανίκανος προς εργασία. Πρέπει να είσαι ανίκανος προς εργασία για να συνεχίσεις να μεταγγίζεσαι, να παίρνεις φάρμακα δωρεάν, για να μην πεθάνεις σε τελευταία ανάλυση;», υπογραμμίζει η ίδια.

Παιδιά δολοφονημένα από ναζί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

Αλλη κατηγορία είναι όσοι καταφέρουν να βγάλουν βιβλιάριο Πρόνοιας, αφού ανάμεσα σε άλλα προϋποθέτει να μην έχεις κανένα περιουσιακό στοιχείο (σπίτι, αυτοκίνητο, οικόπεδο). Η περίπτωση της Φανής Λιούπα αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο: «Μεγαλώνω μόνη μου δυο παιδιά, το ένα με βαριά αναπηρία. Δεν κινείται, δεν μιλάει. Τον Ιούνη του 2013 κόπηκαν το βιβλιάριο και επίδομα από την Πρόνοια επειδή έχω ακίνητα στο όνομά μου και ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ.
Στο μεταξύ δεν μπορώ να εργαστώ, δεν μπορώ να λείψω στιγμή από κοντά του, έχω γίνει η προσωπική του νοσοκόμα εδώ και πολλά χρόνια. Εχω δώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για χειρουργεία, μηχανήματα και μπουκάλες οξυγόνου, αναπηρικά καρότσια, φάρμακα… Αφήνουν έναν άνθρωπο 100% ανάπηρο χωρίς ασφάλιση, χωρίς καμιά φροντίδα; Η ειρωνεία είναι πως στην υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου της Αθήνας μου είπαν πως αν τον άφηνα σε ίδρυμα, τότε θα δικαιούνταν βιβλιάριο Πρόνοιας. Δεν μου δίνουν καμιά ελπίδα, καμιά στήριξη, αλλά ούτε και το στοιχειώδες, ιατροφαρμακευτική κάλυψη»

Πηγή της πρώτης φωτογραφίας. Στον πόλεμο αυτό καθιερώθηκε ο όρος «στρατόπεδα συγκέντρωσης». 30.000 γυναικόπαιδα σκοτώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Βρετανών μέσα σε 3 χρόνια.
Πηγή της δεύτερης φωτογραφίας.
Πηγή του κειμένου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s