Nouvelle Observateur: Η εξτρεμιστική αριστερά χτυπάει την πόρτα της εξουσίας…


Εξαιρετικά ενδιαφέρον ο λόγος αυτός του Πέτρου Παπακωνσταντίνου.!

16 comments on “Nouvelle Observateur: Η εξτρεμιστική αριστερά χτυπάει την πόρτα της εξουσίας…

 1. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

  Αναφερόμενος στο θέμα αποχώρηση από το ευρώ και την ΕΕ «Μια μικρή σαν την Ελλάδα θα βρεθεί ξαφνικά σε μια περιπέτεια…» αν και εξήγησε παρακάτω ότι η αντιπαράθεση για την ΕΕ και το ευρώ θα είναι αναπόφευκτη στην πορεία.
  Η αναφορά του στα Δεκεμβριανά του ’08 σα να ήταν απλά μια λαϊκή εξέγερση, προσωπικά μου έδειξε ότι διδαχθεί κάτι απ’ όσα έως τώρα έχουν γίνει γνωστά αλλά και τα όσα έγιναν πρόσφατα στην Ουκρανία (παρ’ ότι δημοσιογράφος) ερμηνεύεται απ’ το γεγονός ότι ανήκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  Εϊμαι περίεργος τι ακριβώς βρήκε ενδιαφέρον ο Αμετανόητος

 2. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

  Επειδή ο καθ ‘ ένας μας όπως είναι λογικό, έχει τα δικά του κριτήρια που φυσικά είναι σεβαστά, νομίζω χρήσιμο είναι να δίνεται και μια σύνοψη της οπτικής που το όποιο άρθρο ή βίντεο κρίθηκε ενδιαφέρον. Νομίζω ότι αυτό, ως οδηγός σε μια διαφορετική θεώρηση, είναι που θα μπορούσε να βοηθήσει τον όποιο΄αναγνώστη που τι πιο λογικό να μην έχει ταύτιση κριτηρίων και απόψεων με τον επιμελητή της αναδημοσίευσης.

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   O κάθε αναγνώστης με τα δικά του κριτήρια κρίνει αν είναι ενδιαφέρον αυτό που άκουσε ή όχι.
   Για μένα ήταν.
   Ο Παπακωνσταντίνου λέει πάρα πολλά και ενδιαφέροντα όπως: π.χ. από το 30ο λεπτό και μετά μιλάει για διάλυση των ΜΑΤ για άνοιγμα των φακέλλων της ΕΥΠ, μιλάει για κατώτερο και ανώτερο εισόδημα,μιλάει γιά ΔΙΚΕΣ (γιά το μνημόνιο) κλπ.
   Οποιος αφιερώσει χρόνο θα ακούσει και άλλα πολλά.

   Οτι είναι μέρος της Ανταρσύα δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
   Κλείνω με την ευχή που δίνει και αυτός στο κλείσιμο του λόγου του ότι η Ελλάδα να μπορέσει να γίνει η Ενωμένη Χιλή της Αριστεράς της δεκαετίας του 70.
   Και αυτό είναι το πιό ενδιαφέρον.

   Ικανοποίησα ένα μέρος της περιέργειάς σου ?
   Αν ναι ,καλώς.Αν όχι πάλι, καλώς.
   Γιατί δεν θα γράψω τίποτα περισσότερο, γιά την υποκειμενική μου άποψη.
   Γιατί αυτή, δεν μετράει.

   • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

    Ένα μέρος, όπως σωστά ανέφερες 🙂

    Άλλα σημεία περίμενα για να είμαι ειλικρινής, αυτά όταν δεν συνοδεύονται από μια ανάλυση της εφαρμογής, για να κριθεί η βιωσιμότητα των προτάσεων, τα ακούω με την ίδια θέρμη που ακούω ανέκδοτα.

    Όπως και να έχει ευχαριστώ για την σύνοψη.

    • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

     Τί «ανάλυση της εφαρμογής» Γιάννη Μ ?
     Κάθε τι που είπε ο Παπακωνσταντίνου πρέπει να γράψεις 7-8 σελίδες για να αναλύσεις…
     Χρειαζόμαστε 20-30 αναρτήσεις μόνο για τα θέματα που άνοιξε στη συζήτηση…
     Εχουμε αναλύσει και παρα-αναλύσει πλέον…κι εδώ και αλλού…
     Ετσι πιστεύω…

     Υ.Γ. Δεν έκανα σύνοψη.Εφερα κάποια ελάχιστα παραδείγματα από το λόγο του.Αλλα σημεία είναι απείρως πιό σημαντικά, εάν εμβαθύνουμε…

    • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

     [.. Τί “ανάλυση της εφαρμογής” ? ..] Χωρίς ανάλυση τρόπου εφαρμογής της όποιας πρότασης, ώστε να μπορεί ο κάθε αναγνώστης να κρίνη την βιωσιμότητα των προτεινόμενων, είναι απλά αερολογίες. Αγαπημένο σπορ στην καφενειάζουσα επαρχία μας

     Επειδή από αερολογίες είναι που φτάσαμε ως εδώ, θεωρώ σημαντικό οι όποιες προτάσεις να συνοδεύονται κι από το πλάνο υλοποίησής τους, ώστε να κρίνεται η βιωσιμότητά τους.

     Θα πάρω ένα μόνο που ανέφερε και ίσως ακραίο. Με δεδομένο ότι θα είναι (;) μια κυβέρνηση σύγκρουσης με την διαπλοκή, θα πρέπει να περιμένει άγριες συγκρούσεις με τα γνωστά συμφέροντα που θα κινητοποιήσουν ότι μπορούν ενάντια. Με τι θα αντιμετωπίσει τα οργισμένα πλήθη, όταν θα έχουν διαλυθεί τα ΜΑΤ ; Όχι ότι συμφωνώ με τις μεθόδους τους αλλά το ζητούμενο κατά την εκτίμησή μου δεν είναι η διάλυσή τους, αλλά η σωστή τήρηση των νόμων, κάτι που δεν γίνεται στην περίπτωσή μας.

     Η περίπτωση της Ουκρανίας θα έπρεπε να μας έχει προβληματίσει σε αυτά. Τον ομιλητή δε νομίζω να τον προβλημάτισε (χωρίς να είναι η Ουκρανία το μόνο παράδειγμα)

     Απέναντι σε μια νέα κατάσταση Δεκεμβριανών, αντίστοιχα του ’08, πως θα ενεργούσε για να μην έχουμε φαινόμενα έκνομης κατάστασης ;

     • Ο/Η Kimwn λέει:

      Επειδή από αερολογίες είναι που φτάσαμε ως εδώ, θεωρώ σημαντικό οι όποιες προτάσεις να συνοδεύονται κι από το πλάνο υλοποίησής τους, ώστε να κρίνεται η βιωσιμότητά τους.

      Τότες γιατί έχεις ενστάσεις για κάτι ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ?????

      Τα Δεκεμβριανά του ’08 μποερί να είναι καάσταση νηπιαγωγείου ως το τέλος του χρόνου, τύφλα να έχει η ταχρίρ και η μαϊντάν…

      • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

       Τα Δεκεμβριανά ήταν πραγματική κατάσταση και τραγική σε έναν βαθμό για όσους βίωσαν καμμένα μαγαζιά (εκτός κι αν τους θεωρούμε πολίτες β’ διαλογής)

       Τα γεγονότα στην Ουκρανία ήταν επίσης πραγματική κατάσταση .. με νεκρούς.

       Η όποια κυβέρνηση θελήσει να έρθει σε σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, εντός κι εκτός, θα πρέπει να έχει σχεδιασμό αντιμετώπισης ανάλογων «εξεγέρσεων», ίσως και χειρότερων – όπως σωστά σημείωσε ο Κίμωνας.

       Όταν λοιπόν έχεις στοιχειώδη υπευθυνότητα, δεν ξεκινάς να προτείνεις ως πρώτα μέτρα διάλυση ΜΑΤ και «μπαχαλοποίηση» ΕΥΠ. Ανασυγκρότηση, έλεγχο, ή ότι άλλο θα έκανε αυτές τις υπηρεσίες να εργάζονται εντός πλαισίου νομιμότητας και για τα εθνικά συμφέροντα ναι.
       Μακάρι να ζούσαμε σε μια κοινωνία αγγέλων, αλλά δε νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

       • Ο/Η Kimwn λέει:

        Μακάρι να ζούσαμε σε μια κοινωνία αγγέλων, αλλά δε νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

        ΟΥΤΕ πρόκειται να γίνει ποτέ σε τούτον τον κοσμάκη…

        Οι αστυνομικές – κατασταλτικές δυνάμεις δεν πρόκειται να σώσουν τον πληθυσμό, και μόνο που ελάχιστοι γύρισαν την ασπίδα τους προς το κυνοβόλιο σε σχετικές εκκλήσεις του πλήθους στις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ συγκεντρώσεις του ελληνικού λαού τα προηγούμενα χρόνια δείχνει το ποιόν και την λωβοτομή που έχουν υποστεί.
        ΕΛΑΧΙΣΤΗ νοημοσύνη αν είχαν δεν θα χτυπούσαν τους γονείς και τα αδέλφια τους.

        Η χρησιμότητα τους ΜΗΔΕΝΙΚΗ.

       • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

        Ο σχεδιασμός είναι κεντρικός. Χωρίς αυτό να αναιρεί τις ευθύνες των προσώπων που υπηρετούν εκεί. Το δάσος ή το δέντρο ;

        ΥΓ αντικαθιστάς όποιον θεωρείς υπεύθυνο στα σώματα αυτά και βάζεις αυστηρότατο πλαίσιο νομιμότητας ενεργειών. Το κενό είναι χειρότερο από ένα σώμα που δεν κάνει σωστά την δουλειά του, κάτι που μπορείς να διορθώσεις

       • Ο/Η Kimwn λέει:

        Ποιο δένδρο και ποιο δάσος Γιάννη, αυτά υπήρχαν κάποτε, τώρα ΟΟΟΟΛΟΙ κοιτούν το δάχτυλο που τους δείχνει (το δάσος και το δένδρο) και απλά το κατηγορούν και κοιτάζουν πως να το δαγκώσουν..

        Η άποψη μου και για τους ματατζήδες και για το ΒΟΘΡΟ-ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΟΣ είναι ότι δεν διορθώνονται με πασαλείματα, καλύτερο το γκρέμισμα του σάπιου συστήματος και το ξαναχτίσιμο από την αρχή…
        ΌΟΟΟΟΣΑ φτιασιδώματα και αν του κάνεις τίποτε δεν θα αλλάξει, είναι αργά πια (για την ακρίβεια αργά και μισή).
        Ειδικά για τους ματατζήδες και τα χημικά που ρίξανε (δεν φταίνε μόνο αυτά για μένα) θα έπρεπε να περάσουν ειδικά δικαστήρια και να τιμωρηθούν εισπνέοντας λίγα από αυτά που ψέκαζαν…

       • Ο/Η Kimwn λέει:

        Είδες Γιάννη εσύ στα Δεκεμβριανά κάποια κίνηση εναντίον του «κεφαλαίου» ???
        Κάτι ξέμπαρκες τζαμαρίες στο κολωνάκι σπάσανε (κι αυτές αρκετές μέρες μετά τα κύρια γεγονότα), παρότι οι εστίες έντασης ήταν πολύ κοντά στα εξάρχεια που ξεκίνησε το μοιραίο…
        Μόνο μαγαζάκια στην ομόνοια και το σύνταγμα την πλήρωσαν από τις προβοκάτσιες…

        ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ…

       • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

        Συμφωνώ Κίμωνα. Έχω γράψει και σχετικό άρθρο με αφορμή μαγαζάκι γνωστού που κάηκε, κάτι που σχεδόν τον κατέστρεψε. Μαγαζάκι με λάμπες, διακόπτες και πρίζες που αφου μπουκάρισαν και έκλεψαν τα ψιλά της ταμειακής, έβαλαν φωτιά για ξεκάρφωμα. Λίγο πάνω από την ΓΑΔΑ στην Αλεξάνδρας.

        […σύμφωνα με στοιχεία του ΕΒΕΑ υπήρξαν 435 κατεστραμμένα καταστήματα …]

        Ο Ηλίας του ‘8 και η … πουτάνα τύχη
        http://aoratipoli.blogspot.gr/2013/08/8.html

        Ένα από εκείνα τα βράδυα είχαν προσπαθήσει να βάλουν φωτιά και σε έναν κάδο στην πρώην γειτονιά μου σε σημείο παντελώς άσχετο με το κέντρο ή τις περιοχές που έγινε ο κυρίως όγκος επεισοδίων. Την πρόλαβαν οι γείτονες που σηκώθηκαν από έκρηξη (μολότωφ ; )
        Απ’ ‘όσα έχω βρει για το σχετικό θέμα πιστεύω ήταν «μαύρες επιχειρήσεις», ασσύμετρος πόλεμος» Τα έχω ξαναγράψει. – Ανάλογα με αυτά που έγιναν στην Ουκρανία.

        Κατά τ’ άλλα, για τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα Δεκεμβριανά ήταν λαϊκή επανάσταση και στην υπόθεση της Συρίας καλούσαν τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό των εξεγερμένων – πριν αποκαλυφθεί ο ρόλος τους.

        Τον σεβαστό ομιλητή δεν τον γνωρίζω. Έχω γνωρίσει όμως τον Πέτρο Κωνσταντίνου σε άσχετο χρόνο και πολύ πριν την κρίση.

        Κατά τ’ άλλα, βοσκούσα τα πρόβατα εδώ παραπέρα …

       • Ο/Η Kimwn λέει:

        ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ,
        ΑΝΑΠΟΔΑ, ΑΝΑΠΟΔΑ ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ…

     • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

      Εγραψες:
      «Χωρίς ανάλυση τρόπου εφαρμογής της όποιας πρότασης, ώστε να μπορεί ο κάθε αναγνώστης να κρίνη την βιωσιμότητα των προτεινόμενων, είναι απλά αερολογίες. Αγαπημένο σπορ στην καφενειάζουσα επαρχία μας»
      Οποιαδήποτε ανάλυση μπροστά στην τραγική πραγματικότητα είναι περιττή.
      Και για να κάνεις Σοβαρή Πολιτική ανάλυση σε επιμέρους θέματα πρέπει να ξέρεις ΟΛΑ (σχεδόν) τα στοιχεία.Και αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ όταν έχεις την εξουσία στα χέρια σου…
      Ο συγκεκριμένος λόγος λοιπόν ερεθίζει πολιτικά αυτιά…τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

      Αυτά που είπε όμως, δεν είναι αερολογίες.Μίλησε συγκεκριμένα.Οι δίκες π.χ. δεν είναι αερολογίες.Το ξήλωμα της ΚΥΠ δεν είναι αερολογία κλπ,κλπ,κλπ.
      Τα υπόλοιπα στην πολιτική κρίση του καθενός…
      Ευχαριστώ

      • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

       Από λάθος η απάντηση πήγε από πάνω.

       Με την ευκαιρία να εξηγήσω ότι το τελευταίο που με απασχολεί είναι αν θα διαλυθούν τα ΜΑΤ, αρκεί να μην μείνει κενό για τους λόγους που έχω ήδη γράψει

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s