ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ (Η ΑΦΕΛΩΝ).Μία διευκρίνιση: ‘Οσοι  υποστηρίζουν τα παρακάτω, εκφέροντας δημόσια λόγο (στα ΜΜΕ κλπ), ανήκουν στην πρώτη κατηγορία. Όσοι μη-δημοσιογράφοι, μη- πολιτικοί,  τα λένε αυτά στις συζητήσεις στις παρέες τους, ανήκουν κατά κανόνα στην δεύτερη κατηγορία, ας τους πούμε αφελείς,ξεγελασμένους η ο,τιδήποτε παρεμφερές, δίχως αυτό να σημαίνει βέβαια ότι η αφέλεια σήμερα που μπορείς να ενημερωθείς από παντού. δεν είναι ασυγχώρητη.

1) Στην Ουκρανία έγινε λαϊκή επανάσταση. Ξεσηκώθηκε ο λαός εναντίον του διεφθαρμένου Καθεστώτος.

Το Καθεστώς εκεί πιθανόν να είναι διεφθαρμένο, όπως είναι εξίσου πιθανόν μεγάλες λαϊκές μάζες να υποστήριξαν έμπρακτα ή νοερά, τις διαδηλώσεις. Όμως, υπάρχει κανείς που μπορεί να αμφισβητήσει, δίχως να αυτογελοιοποιηθεί, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμα «πορτοκαλί Επανάσταση», υποκινούμενη από την Αμερική (μάλλον κι από κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες) και τα ντόπια τσιράκια τους; Tί ακούγαμε τις πρώτες μέρες για ελεύθερους σκοπευτές του Γιανούκοβιτς που πυροβολούνε τον λαό; Ε, αμερικανοπαπαριές, τους ξεμπρόστιασε το Russia Today,
http://www.antinews.gr/KOSMOS/itan-meli-tis-antipoliteusis-oi-eleutheroi-skopeutes-pou-aimatokulisan-to-kiebo-/
προβοκάτσιες της Αντιπολίτευσης, σε συνεργασία με τη Δύση.
Τί ακούγαμε για τον απλό λαό που βγήκε στους δρόμους;
Ε, η ποικιλομορφία ήταν όντως εντυπωσιακή, γιατί οι μισοί ήταν ναζιστές, και οι αλλοι μισοί φασίστες. Το πρώτο που βρήκε να κάνει η νέα Κυβέρνηση ήταν να ποινικοποιήσει το εκεί Κομμουνιστικό Κόμμα, όπως και να απαγορέυσει στις μειονότητες να μιλάνε τις γλώσσες τους, όπως θα έκανε κάθε σοβαρός ναζιστής. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μεταξύ των εξεγερθέντων δεν υφίστανται και μη-ναζιστες,φασίστες, αλλά,
1) Όποιος εξεγείρεται πλαι πλάι με αυτούς,
τους αναγνωρίζει δίπλα τους,
και στην καλύτερη περίπτωση ελπίζοντας να τους «ηρεμήσει» αργότερα,
είναι ηλίθιος κι ανιστόρητος και δεχεται συνειδητά η περίπου, την αυριανή εξουσία τους,
2) Ναζί δεν ηταν όλοι, αλλά το αίτημα τους είναι πρόσδεση στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και υπαγωγή στο ΔΝΤ, άρα είναι διπλά ηλίθιος κι ανιστόρητος.
Το να διαδηλώνεις στις πλατείες πλάι πλάι σε φασίστες, επιθυμώντας να ρίξουμε το Καθεστώς όλοι μαζί και μετά, εντάξει μωρέ, θα τα βρούμε, στην τελική θα τους ρίξουμε στην μοιρασιά αργότερα, κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει, αλλά δε μπορώ να καταλάβω τι. Οφείλουμε να καταγγείλουμε το ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή ήταν δύσπιστο και ξενέρωτο στο κίνημα των αγανακτισμένων, και να υπενθυμίσουμε στους αγέλαστους πόσα λαικά κινήματα δίχως ξεκάθαρο ταξικό προσανατολισμο, κατάφεραν να ρίξουν τα Καθεστώτα, δίχως να γίνουν τα πράγματα τα ίδια ή ακόμα χειρότερα. (Κανείς; Βοήθεια απο το Κοινό;)

Κι επειδή βαρέθηκα να μιλάω ημισοβαρά, ποιός ηλίθιος είδε τη Ρουσλάνα
(To Oυκρανικό αντίστοιχο των Pussy Riots)
κι αυτόν τον μποξέρ που ονόμασε το κόμμα του «ΓΡΟΘΙΑ» και σκέφτηκε, δίχως να τη ψυλλιαστεί, να, αυτοί είναι λαικοί αγωνιστές; Ποιός πιστεύει ακόμα τα Ελληνικά βρωμοκάναλα, που ολοφάνερα προπαγανδίζουν ό,τι τους υπαγορεύει η Αμερική και η Ευρώπη; Τελείωσαν τα ελαφρυντικά μάγκες.

2) Στη Συρία έγινε λαϊκη επανάσταση εναντίον του δικτάτορα Μπασάρ Αλ Ασάντ.

Εν συντομία γιατί βαριέμαι: Δεν υποστηρίζω ότι ο Ασάντ είναι κάποιος ηγέτης που πάνω από όλα έχει στο νου του τα λαίκα συμφέροντα. Υποστηρίζω ευθέως ότι όποιος στάθηκε στο πλάι των ισλαμοφασιστων Αμερικανοϋποκινούμενων εξεγερμένων, είτε οργανώνοντας διαδηλώσεις, είτε γράφοντας άρθρα στον Τύπο, εξυπηρετεί τα Αμερικάνικα Συμφέροντα. Ακόμα κι αν δηλώνει αριστερός, κομμουνιστής κλπ.
Δεν αναφέρομαι σε παραπλανημένους πολίτες, είναι ξεκάθαρο. Αναφέρομαι σε μέλη κομμάτων, τα οποία, αν δηλώνουν κιόλας αριστεροί η κομμουνιστές, οφείλουν να ξέρουν τι παιζει στη γεωπολιτική σκακιέρα, στο ενεργειακό ζήτημα κλπ. Και δε γίνεται να μη ξέρουν, ξέρουν. Απλά, δυστυχώς, αυτοί που ορίζουν το παιχνίδι, ξέρουν καλά ότι το παιχνίδι δε κερδίζεται μόνο από αυτούς που ευθέως δηλώνουν τσιράκια τους, βλέπε αστικά κόμματα. Κερδίζεται κι από αυτούς που δηλώνουν πολέμιοι τους.

3) Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ψυχραιμία….

Όποιος πολιτικός η γενικότερα δημοσιολόγος, χρησιμοποιεί πενήντα φορές στον λόγο του αυτές τις λέξεις, κατά κανόνα είναι απατεώνας καθεστωτικός που πασχίζει να μείνουν τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν, εν προκειμένω να εξοντωθούν όσοι απαιτούνται, για να ξαναπάρει μπρος η καπιταλιστική μηχανή. Κατ’αρχάς, αυτές οι ιδιότητες δεν μπόρουν να αυτοαποδοθούν σε αυτόν που τις εκφέρει, μόνο ο ‘Αλλος μπορεί να σε χαρακτηρίσει έτσι, είναι κενές νοηματικού περιεχομένουν αν δε συνοδεύονται κι από τις ενδείξεις τους. Μου θυμίζουν τον Καραμανλή που λίγο πριν πέσει, έλεγε ότι παραδέχεται τα λάθη του ή κάνει την αυτοκριτική του, δίχως μετά να λέει που συνίστανται αυτά. Σοβαρές, υπεύθυνες και ψύχραιμες φωνές, υπάρχουν και οφείλουν να διατηρήσουν την ψυχραιμία και την υπευθυνότητά τους, απλά πχ όταν αυτά τα λέει ο Καμίνης, ε, ευνόητο είναι ότι δε χρειάζεται και πολύ ανάλυση για να καταλάβεις τί παίζεται.

4) Η παραμικρή έκφραση συμπάθειας, ανοχή, «άντε να δούμε τι καπνό φουμάρει κι αυτός», σε ανέκδοτα τύπου Σταύρου Θεοδωράκη

Να επαναλάβω τη διευκρίνιση: Ξεπουλημένο τομάρι δεν είναι όποιος πολίτης θεωρήσει ότι το πράγμα αυτό κομίζει κάτι «διαφορετικο» και «φρέσκο» στα πολιτικά δρώμενα. Ακόμα κι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος, τις απόψεις του οποίου εκτιμώ πολύ, εκφράστηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Όμως, είναι πραγματικά απίστευτο να δεις με συμπάθεια ή ανοχή έναν πληρωμένο τύπο του Μέγκα Τσάνελ, ύστερα από όλα όσα έχουμε τραβήξει από τους προπαγανδιστές του γαλαζοπράσινου Καθεστώτος, από αυτούς που βάζουν τα ΜΑΤ να σαπίζουν στο ξύλο διαδηλωτες για να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους στη Χαλκιδική. στην Κερατέα και στα διόδια, απο αυτούς που τους πληρώνουμε εκατομμυρια Ευρω για να κάνουν τη καβλάντα τους στα Μέγαρα Μουσικής, μη φλυαρώ, από αυτούς που δικαιολογούν κάθε βράδυ τη γενοκτονία των Ελλήνων,
ύστερα από όλα όσα έχουμε τραβήξει, είναι ακατανόητο καποιος να διάκειται ευμενώς σε πολιτικά εγχειρήματα που προβάλλονται από αυτούς κι είναι άμεσα ελεγχόμενα τους.
Δε χρειάζεται να διαβάσεις ούτε τα μανιφέστα του, ούτε καν να επιχειρηματολογήσεις.
Άν ψηφιστεί αυτό το αστοφιλελεύθερο πράγμα που είναι αριστερό όσο ο Ομπάμα και ο Ολάντ από μεσοαστούς που ψήφιζαν μέχρι τωρα ΔΗΜΑΡ ή ΠΑΣΟΚ, είναι κάτι που το καταλαβαίνω,
αν ψηφιστεί έστω από έναν φτωχό η μικρομεσαίο, κάθε ψήφος είναι συνηγορία στο «ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ»

5) Όποιος μιλάει για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, πρωτογενή πλεονάσματα, μεταρρυθμίσεις, διαρθρωτικά μέτρα, δημοσιονομικές προσαρμογές κλπ.

«Πρωτογενές πλεόνασμα σε συνθήκες ύφεσης και κατάρρευσης, δεν είναι επιτυχία αλλά κατάρα»
Δεν το λέω εγώ, η Φωτίου του Σύριζα το λέει. Κατάρα δεν είναι να μη καταναλώνεις περισσότερα από όσα παράγεις, ούτε το να μην επιθυμείς πια να ζείς με δανεικά ενώ η παραγωγική σου βάση είναι αποσαθρωμένη, και μια αυριανή σοσιαλιστική κοινωνία αναγκαστικά θα ζει με όσα παράγει γιατί, ειδικά στα πρώτα βήματα της, θα είναι αποκομμένη από τον διεθνή δανεισμό, και μέχρι να ορθοποδήσει, αν θα ορθοποδήσει, αν δηλαδή η νέα κυβέρνηση αντέξει κι έχει τον λαό στο πλάι της στις αναπόφευκτες προβοκάτσιες-πορτοκαλί επαναστάσεις που θα προκύψουν υποκινούμενες απο τον Δυτικό Παράγοντα
(Να τα λέμε αυτά για να μη πιστέψει κανείς ότι με οποιουδήποτε ταξικού προσανατολισμού κυβέρνηση, ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Δε θα είναι.)
Κατάρα δεν είναι αυτό. Κατάρα είναι όσοι προσποιούνται ότι είναι κάτι διαφορετικό απο τον Στουρνάρα, ενω θα ακολουθήσουν την ίδια πάνω κάτω πολιτική. Κατάρα είναι να εύχεσαι ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, όταν στον προϋπολογισμό, η κατανομή των εσόδων και των εξόδων θα είναι αυτή που είναι και τώρα, δηλαδή φοροαπαλλαγές για το Μεγάλο Κεφάλαιο, να πληρώνει ο λαός τα γαμησιάτικα τραπεζιτών, εφοπλιστών και βιομηχάνων, καμία συζήτηση για διαγραφή του έξοντωτικού χρέους άρα παραδοχή οτι πρέπει να πληρωθεί το συντριπτικό κομμάτι του,
εν ολίγοις, όσοι μιλάνε για τα παραπάνω, μιλάνε ουσιαστικά για κοινωνικοποίηση των ζημιών
(τον πλουσίων) και ιδιωτικοποίηση των κερδών τους. Οσοι μιλάνε για τα παραπάνω, νομιμοποιούν την εγκληματική πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ κα της ΕΚΤ. Όσοι μιλάνε για τα παραπάνω αφήνουν άθικτες τις σχέσεις παραγωγής και μακρυά απο εμάς κάθε κουβέντα για την ιδιοποίηση εκ μέρους του λαού του πλούτου που παράγει.
Μη το κουράζω: Οσοι Σταθάκηδες και Μηλιοι λένε τα παραπάνω, το μοναδικό που τους διακρίνει από τους Στουρναροδολοφόνους του λαού, είναι το «ακόμα».
Ότι οι ίδιοι δεν έχουν δολοφονήσει ακόμα.
Εκτός αν κανείς πιστεύει ότι την αυριανή οικονομική πολιτική του Σύριζα, δε θα τη χαράξει ο Σταθάκης, αλλα πχ ο Λαφαζάνης. Οπότε εκεί, τι να πεις,βγαίνεις στο μπαλκόνι, κι αν απο κάτω δεν έχει προστατευτικά, τη κάνεις στο κενό και καλή τύχη μάγκες.

6) ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Αργησα να το καταλάβω, αλλά όσοι έθεταν τη διάσταση Μνημόνιο- Αντιμνημόνιο, προβάλλοντας τον εαυτό τους ως αντιμνημονιακό, δεν ήθελαν ποτέ να αποφύγουν το Μνημόνιο, ή τουλάχιστον δε το ήθελαν εμπράκτως, παρά μόνο στα λόγια. Οι αντιμνημονιακοί ήταν πάντα -ή έγιναν στην πορεία- μνημονιακοί. Δε λέω ότι απαραιτήτως κορόιδευαν τον κόσμο, ορισμένοι πιθανώς να κορόιδευαν και τον εαυτό τους. Σοφιστείες για ναι στη δανειακή σύμβαση αλλά όχι στο μνημόνιο, ναι στο ΔΝΤ αλλά όχι στην ΕΚΤ, ναι στην επεκτατική δημοσιονομική των ΗΠΑ που κόβουν χρήμα
(80 δις δολλάρια που κόβει η FED το μήνα στον λαό τα δίνει κι όχι στις Τράπεζες και στην αναχρηματοδότηση των Αμερικάνικων Ομολόγων γιατί η Κίνα και οι υπόλοιποι τη κάνουν με ελαφρά, αχ Θεέ μου, τι καραγκιοζιλίκια έχουμε ακούσει αυτό το διάστημα και δε τους δίναμε σημασία, γαμώ τον Φρανκλίνο Ρούσβελτ μου μέσα)
αλλά όχι στην περιοριστική-αποπληθωριστική πολιτική της ΕΕ,
αν υπάρχουν κάποιοι ορίτζιναλ αντιμνημονιακοί δεν είναι παρά αυτοί που όντως ζητάνε να φύγουμε από την ΕΕ και το Ευρώ μονο και μόνο για να προσδεθούμε στο δολλάριο
(ενεργούμενα της Αμερικής δηλαδή που αγνοούν ότι την ύστατη στιγμή οι USA θα τους αφήσουν ξεκρέμαστους)
Ή όσοι μιλάνε για επιστροφή στη δραχμή κι απεμπλοκή απο το Ευρώ όχι από την ΕΕ
, κι αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να προστατευθούν κομμάτια του Ελληνικοι Κεφαλαιου που θίγονται απο την πολιτικη των Ευρωπαίων, κι είναι σε σύγκρουση με τα ισχυρότερα τμήματα του Ελληνικού Κεφαλαίου που προς το παρόν επιθυμούν την παραμονή στο Ευρώ.
Με λίγα λόγια, οι αυθεντικότεροι που δηλώνουν αντιμνημονιακοί, αυτό που ουσιαστικά επιθυμούν είναι να αλλάξουν εθνικότητα οι εκμεταλλευτές μας, κι από τους Ευρωπαίους που είναι τώρα, να ‘ερθουν στα πράγματα τα πατριωτάκια μας. Τα οποία βεβαίως και τώρα μας εξοντώνουν.
(βλέπε πρωτοσέλιδα στην KONTRA NEWS υπερασπιστικα προς τον Σωκράτη Κόκκαλη, βλέπε ύμνους στο Ελληνικό Κεφάλαιο από κάτι κακομοίρηδες τύπου Κατσανέβα, βλέπε σε διάφορα sites τύπου NEWSBOMB θρηνωδίες για την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία που φαρμακώνεται από τους κακούς ξένους)
Αυτοί ήταν οι αντιμνημονιακοί. Νομίζω ότι ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την μερική αλλαγή του νταβατζή του. Είτε ‘Ελληνες κεφαλαιοκράτες, είτε ξένοι, το ίδιο πράγμα επιθυμούν, την ιδιοποίηση του παραγόμενου πλούτου και την εκμετάλλευση των εργαζομένων
(και την εξόντωση φυσικά των περισσευάμενων).
‘Αλλη μια δικαίωση για τους you know who, και ας σταματήσω εδω γιατί όλο και κάποιοι θα π[ιστέψουν ότι έγινα «κομματόσκυλο» ενώ το μονο που κάνω είναι να σκέφτομαι, να κρίνω αυτά που διαβάζω και να επιβραβεύω με τα καλά μου λόγια αυτούς που μου έλεγαν την αλήθεια από την αρχή.
Κι αυτό ελεύθερη σκέψη είναι.

Πηγή.

21 comments on “ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ (Η ΑΦΕΛΩΝ).

 1. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

  Με άλλα λόγια καλά είσαστε όπως είσαστε και ακόμα καλύτερα να εξοικειωθείτε με τον βιασμό.
  Να τον πείτε, ετεροβαρή ή μονοπολική έλξη, ας πούμε.
  Ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε, δώστε το του όνομα να σας αρέσει.

  Μόνο αυτό δεν λέει ο /η αρθρογράφος, αφού ουσιαστικά αφορίζει όλο το φάσμα.

  • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

   «… Όταν ακούσεις ποδοβολητά
   λύκων, ο Θεός μαζί σου!
   Ξαπλώσου χάμου με μάτια κλειστά
   και κράτησε την πνοή σου.

   Κράτησε κάποιον τόπο μυστικό,
   στον πλατύ κόσμο μια θέση.
   Όταν οι άνθρωποι θέλουν το κακό,
   του δίνουν όψη ν’ αρέσει.

   Του δίνουν λόγια χρυσά, που νικούν
   με την πειθώ, με το ψέμα,
   όταν οι άνθρωποι διαφιλονικούν
   τη σάρκα σου και το αίμα…»

   Απόσπασμα από το ποίημα Υποθήκαι του Κώστα Καρυωτάκη

   επίκαιρο όσο ποτέ, όπως και η αποστροφή του Ελύτη :

   «Ήδη, σας το είπα. Είναι η βαρβαρότητα. Τη βλέπω να ‘ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωσή του.

   Οπότε αναρωτιέται κανείς: Για τι παλεύουμε νύχτα μέρα κλεισμένοι στα εργαστήριά μας; Παλεύουμε για ένα τίποτα, που ωστόσο είναι το παν. Είναι οι δημοκρατικοί θεσμοί, που όλα δείχνουν ότι δεν θ’ αντέξουν για πολύ. Είναι η ποιότητα, που γι’ αυτή δεν δίνει κανείς πεντάρα. Είναι η οντότητα του ατόμου, που βαίνει προς την ολική της έκλειψη. Είναι η ανεξαρτησία των μικρών λαών, που έχει καταντήσει ήδη ένα γράμμα νεκρό. Είναι η αμάθεια και το σκότος. Ότι οι λεγόμενοι «πρακτικοί άνθρωποι» -κατά πλειονότητα, οι σημερινοί αστοί- μας κοροϊδεύουν, είναι χαρακτηριστικό. Εκείνοι βλέπουν το τίποτα. Εμείς το πάν. Που βρίσκεται η αλήθεια, θα φανεί μια μέρα, όταν δεν θα ‘μαστε πια εδώ. Θα είναι, όμως, εάν αξίζει, το έργο κάποιου απ’ όλους εμάς. Και αυτό θα σώσει την τιμή όλων μας -και της εποχής μας.»

   (Από συνέντευξη στη Σούλα Αλεξανδροπούλου, «Η Καθημερινή», 2/11/1975)

 2. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

  Δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναπεί σε αυτή τη «γωνιά» αλλά θεωρώ πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη συστημική παγίδα από το «μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί’. Το δίλλημα αυτό «τσιμεντάρει» τις δύο πλευρές, ειδικά των «μνημονιακών» καθώς ξέρουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να κριθούν σε μια 2η ευκαιρία. Και αυτό ενώ την ίδια στιγμή ακούγεται το καθολικό σχεδόν αίτημα από τον «αντιμνημονιακό χώρο» «να πέσει η μνημονιακή κυβέρνηση. Μα πως να πέσει αν δεν φύγουν κάποιοι βουλευτές της γνωρίζοντας ότι θα τύχουν της 2ης ευκαιρίας για την συνέπειά τους στο εξής ;

  Θα πει κάποιος και δικαιολογημένα ότι είναι αδικαιολόγητοι αφού ψήφισαν τα έως τώρα μέτρα και θα συμφωνήσω. Είχαμε όμως κάποιο άλλο σοβαρό πρόγραμμα που να αντιτάχθηκε στο μνημόνιο ;
  Ή είχαμε μόνο κορώνες δεξιά κι αριστερά ; Ακόμα και σήμερα που μιλάμε, ποιός και με ποιό πρόγραμμα μπορεί να πείσει τον λαό για τον άλλο δρόμο ; Ή μήπως άλλο ο λαός και άλλο οι βουλευτές του ;

  Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω κανέναν και τίποτα αλλά πιστεύω ότι μας έχουν ρίξει σε μια αέναη αμφισβήτηση των πάντων. Είτε είναι κόμματα, είτε πρόσωπα, είτε ιδέες ή πράξεις.

  Έβλεπα εχθές μια εκπομπή που είχε αναφορές επιστημόνων για την εμφάνιση και την διάλυση των αγανακτισμένων. Έλλειψη ηγέτη και κάποιου συλλογικού και κοινά αποδεκτού υποκειμένου, αναφέρθηκαν σαν αιτίες. Το μετά όπως έχουμε δει είναι ο κατακερματισμός και η παθητικοποίηση της κοινωνίας.

  Αυτά όλα αν τα καλοσκεφτούμε οδηγούν στο πλήρες αδιέξοδο, στην αποδοχή και στην διαιώνιση όσων βιώνουμε και όσων ακολουθήσουν.

  Η οργή και ο θυμός λένε όχι σε όσους μας έφεραν εδώ, σε όσους ψήφισαν τον χάρτη διάλυσης της χώρας, όμως η οργή και ο θυμός δεν είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι και δεν οδηγούν πάντα σε λύσεις του προβλήματος. Μερικές φορές ίσως γίνονται «σύμμαχοι» αυτών που διαχειρίζονται τις μάζες, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Η οργή και ο θυμός του κόσμου στην Ουκρανία και αλλού (Αίγυπτος, Λίβύη κά.) έγιναν εργαλεία χειραγώγησης του πλήθους, ώστε να επιβληθούν ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

  • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

   «Είχαμε όμως κάποιο άλλο σοβαρό πρόγραμμα που να αντιτάχθηκε στο μνημόνιο ;»…….

   -Εξοδο απο ΕΕ
   -Μονομερης διαγραφη χρεους
   -Κοινωνικοποιηση πλουτοπαραγωγικων πηγων
   -Λαικη Εξουσια με ανακλητους αντιπροσωπους

   υπηρχε ! …αλλα δεν ηταν αρκετα «σοβαρο» …για εσας …
   «Τελείωσαν τα ελαφρυντικά μάγκες.»
   “ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ”

   • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

    Με το ζόρι να αρέσει Λεωνίδα δεν γίνεται.

    Έξοδος από την ΕΕ, με τις παρούσες συνθήκες, χωρίς ένα μεταβατικό στάδιο κατάλληλης προετοιμασίας και με ένα ανύπαρκτο κράτος, όταν οι ίδιοι οι Ρώσοι σου λένε κάτσε εκεί που είσαι, να πας με ποιούς ;

    Στο ίδιο πνεύμα με όσα ανέφερες, το ΚΚΕ μέχρι και πρόσφατα ζητούσε (αν θυμάμαι καλά το νούμερο) 1500 ευρώ κατώτατο μισθό, ανάλογες συντάξεις και διασφάλιση εργασίας, για να κάνει μετά περικοπές και απολύσεις στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. Μιλάει το ΚΚΕ για διαφάνεια και την ίδια ώρα αρνείται τον έλεγχο στα οικονομικά του ή δεν είναι έτσι ; Ποιός κοροϊδεύει ποιόν ;

    Κάνε τον κόπο να αναζητήσεις το βίντεο που Κοντογιώργης και Φίλιας εξηγούν τον διασπαστικό ρόλο που έπαιξαν τα ΟΛΑ κόμματα στην περίπτωση των αγανακτισμένων επειδή ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ. Αναφέρθηκε και ο ρόλος του ΠΑΜΕ ως διασπαστικός. Αναζήτησέ τα
    Το κυριότερο που αναφέρθηκε ήταν Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (επειδή το κίνημα των αγανακτισμένων δεν ήταν σε κομματικό έλεγχο)

    Σε μια εποχή που αναζητείται το πρόσημο της μετασοβιετικής εποχής το ΚΚΕ συνεχίζει να μιλά με όρους προσοβιέτ, καταγγέλοντας τους δεινοσαύρους της πολιτικής σκηνής στον τόπο μας. Άρθρωσε το ΚΚΕ λόγο συνεισφοράς στην εθνική συμφιλίωση, μετά τα δεινά του εμφυλίου ή μήπως κάθε λίγο και λιγάκι φροντίζει να ξύνει τις πληγές για να αποκομίζει κομματικά οφέλη ;

    • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

     -«1500 ευρώ κατώτατο μισθό, ανάλογες συντάξεις και διασφάλιση εργασίας,»……για 1300 μιλαγε ΚΑΙ ΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ….ή οχι ??

     -«περικοπές και απολύσεις στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ»…καταργηστε εσεις τον καπιταλισμο και δεν θα χρειαζονται οι τυποεκδοτικες και καμμια επιχειρηση

     -«τον έλεγχο στα οικονομικά του» 1) δυο φορες τον χρονο περνα το ΣΔΟΕ και ορκωτοι απ τον Περισσο (απο ποιο αλλο κομμα περνανε?) 2) το μονο κομμα που αποπληρωνει το δανειο του (7εκ) κανονικα καθε μηνα

     -«αγανακτιστας» …σου απαντα το αρθρο απο πανω αναλυτικα ,εγω να προσθεσω μονο το «αγκαλιασμα» των καναλαρχων και τη ΧΑΡΑ τους οτι ηταν …ακομματιστο κινημα (αρτζι-μπουρτζι και λουλας δλδ οπως το θελει ενα τετοιο κουνημα το συστημα) …με μονο «ελληνικες » (σικ!!) σημαιες !

     -«εθνική συμφιλίωση» …ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ??????
     ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ -ΦΛΩΡΑΚΗΣ …θα τριζουν τα κοκκαλα και των δυο

     “Τελείωσαν τα ελαφρυντικά μάγκες.”
     “ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ”

    • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

     Ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις όσα έλεγα για χρήσιμους λαγούς και αριστερή ρητορική στην μεταπολιτευτική παροχολογία, με το «…για 1300 μιλαγε ΚΑΙ ΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ….ή οχι ?…»

     Λες και δεν είδαμε ποιοί πλήρωσαν και πληρώνουν το προηγούμενο ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Ή μήπως θεωρείς ότι αυτοί που τα έχουν είναι τόσο αφελείς όταν θα έρθει ο λογαρισμπός για να πληρωθεί το μάρμαρο.
     Δούλεμα ψιλό γαζί …

     ΑΚΡΙΒΩΣ με την ίδια τακτική, το ΚΚΕ ήταν ο μπροστάρης, ο λαγός, για να δημιουργηθούν μεταπολιτευτικά οι «προνομιούχοι του συστήματος» (ΔΕΚΟ κλπ) που τώρα είναι το ανάχωμα του συστήματος.

     • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

      600 δις στις τραπεζες εξω + 550 σε οφ σορ …απο 500 οικογενειες
      250.000.000 φορους χαρισε το ΥΠΟΙΚ στην Μοτορ-οιλ …ΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ …ΚΛΕΜΜΕΝΑ

      ΔΕΚΟ :ΕΣΕΙΣ τους κανατε προνομιουχους και κομματικα στρατα …το συστημα σας …τα ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ που κατα 90% ψηφιζατε …ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΡΕΣΤΑ ΑΠ ΤΟ ΚΚΕ ???

      “Τελείωσαν τα ελαφρυντικά μάγκες.”
      “ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ”

      • Ο/Η Kimwn λέει:

       600 δις στις τραπεζες εξω + 550 σε οφ σορ …απο 500 οικογενειες

       Συνωμοσιολόγε…..

     • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

      «… Έτσι, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό ο Wallerstein, όντας προσωπικά μαρξιστής, τάσσεται, συναισθηματικά ή ηθικά, εναντίον του καπιταλισμού. Είναι όμως και συνεχιστής της θεώρησης του Τρότσκι. Για εκείνον η παγκόσμια επανάσταση, η διεθνής επανάσταση είναι δυνατή μόνο μετά την παγκόσμια νίκη του καπιταλισμού. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ενώ επικρίνει την παγκοσμιοποίηση, ο Wallerstein μέσω των απόψεων εναντίον της παγκοσμιοποίησης που εκφράζει τάσσεται την ίδια στιγμή υπέρ της. Διότι επικρίνει όχι το γεγονός αλλά την ηθική βάση. Διότι είναι ακριβώς αυτό το κακό που σύμφωνα με τον ίδιο δημιουργεί τη δυνατότητα παγκόσμιας προλεταριακής επανάστασης του φτωχού Νότου ενάντια στον πλούσιο Βορρά. Αλλά, αυτή η επανάσταση θα πρέπει να είναι παγκόσμια. Έτσι, μέχρι ενός ορισμένου σημείου αυτή ήταν η μυστική ατζέντα των Αμερικανών νεο-συντηρητικών οι οποίοι ήταν όλοι τροτσκιστές στα νιάτα τους και τώρα έχουν περάσει στο εντελώς αντίθετο στρατόπεδο ίσως για να κατανοήσουν καλύτερα την κρυφή ατζέντα και να βοηθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και το φιλελευθερισμό να κερδίσουν σε παγκόσμιο επίπεδο και μετά από αυτό να βοηθήσουν ώστε να γίνει η προλεταριακή επανάσταση. Αλλά φαίνεται να έχουν ξεχάσει εντελώς την αρχική τους ατζέντα και τώρα εργάζονται βοηθώντας τον παγκόσμιο καπιταλισμό και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό να επικρατήσει…»

      προφανώς και δεν διάβασες Λεωνίδα το κείμενο του Ντούγκιν, απ όπου και το απόσπασμα
      http://aoratipoli.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5761.html

      έτσι απλά το σύστημα ενσωμάτωσε την «αριστερή» σκέψη, σε σημαντικό βαθμό, ώστε να εργάζεται για λογαριασμό του

      φιλελεύθεροι της σχολής του Σικάγο – αγκαζέ με μαρξιστές – τροτσιστές και ναι δεν είναι ανέκδοτο.

      Συνέχισε να μιλάς με όρους εποχής ΕΣΣΔ που έχει καταρρεύσει, αντί να προβληματίζεσαι με το γιατί έγινε αυτό, εάν ο εκεί καθεστώς ήταν πρότυπο όπως γράφεις.
      Συνέχισε να μιλάς με όρους και συνθήκες που έχουν προ πολλού περάσει στην ιστορία, αντί να προβληματίζεσαι πως θα μπορούσε το όποιο νέο να χρησιμοποιήσει εποικοδομητικά τα όποια θετικά της εποχής εκείνης, χωρίς να παραγνωρίζει ή να παραβλέπει τις κοσμοϊστορικές αλλαγές που έχουν γίνει στον παγκόσμιο χάρτη έκτοτε.

   • Ο/Η ο νοών...νοείτω λέει:

    Με ποιον ακριβώς τρόπο οι συγκεκριμένες προτάσεις θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα;

    Η σοβαρότητα μίας πρότασης αναδεικνύεται από την τεκμηριωμένη αιτιολόγηση, σχεδιασμό και εφαρμοστικότητά της.

    Το γεγονός ότι δεν του έχει δοθεί, του ΚΚΕ, η ευκαιρία να αποπειραθεί να εφαρμόσει τα πιστεύω του δεν σημαίνει ότι αυτά που λέει είναι εφαρμόσιμα.

    Το ότι είμαστε ηλίθιοι είναι δεδομένο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να χαιρόμαστε.

    • Ο/Η Kimwn λέει:

     Τελείωσαν τα ελαφρυντικά μάγκες.”
     “ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ”

     Το ότι είμαστε ηλίθιοι είναι δεδομένο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να χαιρόμαστε.

     Του Λεωνίδα πές του το, που τού αρέσει το ρεφραίν του…

     • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

      @ο νοών…νοείτω
      το να φυγεις απο την ΕΕ θελει καμμια ειδικη μαεστρια ? Το να σβησεις μονομερως το χρεος επισης ? Απλα επειδη μετα θα πρεπει να στηριχτεις στα δικα σου ποδια σαν χωρα ,να καλυψεις τις αμεσες αλλα και διαρκεις αναγκες του λαου σου ,να βρεις «αλλους» λαους να συνδιαλλαγεις και να συνεργαστεις θα χρειαστεις τα δυο επομενα «εργαλεια» με δεδομενο οτι εισαι απο ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ σε πορους και δυνατοτητες χωρες του κοσμου . Για τα δυο αυτα μπες στο σαιτ του ΚΚΕ και διαβασε ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ .

      @ Γιαννης Μ
      Ξεκινησες απο το γνωστο ΨΕΜΑ του «Ελευθερου τυπου» του Καρατζαφερη τοτε και του Ριζου που αναμασα το Μαξιμου μονιμα ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ !!!!! Εφτασες στον γνωστο τετρημενο λιβελλο για το ΚΚΕ (τυποεκδοτικη ,ΠΑΜΕ ,εμφυλιο κλπ) και κατεληξες στην ΕΣΣΔ και τον Σοσιαλισμο με «αναλυσεις» συνομοσιωλογικες τυπου Ντουγκιν ….Δυστυχως για ολους εσας το ΚΚΕ εχει κανει -και συνεχιζει μαζι με αλλα ΚΚ ανα τον κοσμο- μια σοβαρη αναλυση για τις αιτιες και την κατρακυλα του Σοσιαλισμου απ το 56 και μετα και ουαι και αλιμονο στους απολογητες του καταρρεοντος με παταγο καπιταλισμου που θα βρεθουν προ εκπληξεων εν οψει της Ιστοριας για αλλη μια φορα .

      • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

       Εάν βλέπεις γύρω σου συνομωσίες για το ΚΚΕ έχω έναν καλό και οικονομικό γιατρό για τέτοιες περιπτώσεις. Να φανταστείς ότι μέχρι και πηγές έδινε ο τύπος, κάτι που εσυ τελευταία το ξεχνάς

       • Ο/Η Kimwn λέει:

        ΠΗΓΗ ΈΧΕΙΣ ??????

       • Ο/Η Kimwn λέει:

        Εκεί που έχουν δίκιο οι (ουδείς μετά Χριστόν) «προφήτες» από το ΚΚ είναι η πρόβλεψη των αδιεξόδων του καπιταλΗστ(Ρ)ικού συστήματος…
        Αυτό δεν είναι απαραίτητο να είσαι Λεωνίδας ή «σύντροφος» για να το καταλάβεις…
        Η αχαριστία , η απληστία, ο αεριτζίδικος τομέας τουσημερινού οικονομικού συστήματος είναι εύκολο να σπάσει (όπως και προβλέψιμο)…
        Το να κατηγορούν όλοι όψιμα το ΚΚΕ (και τον Λεωνίδα) εκ των υστέρων είναι εύκολο (όπως επίσης και τον Κίμωνα που – ΠΡΙΝ το 2009 όταν οι άλλοι τσίμπαγαν ότι λεφτά υπάρχουνε- , φρόντισε να μην εννούν και αυτόν )
        Αυτό κατηγορεί ο Λεωνίδας, τους όψιμους κατήγορους και τέως υμνητές ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟ-ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΟΥΣ, όπως γνωρίζει ΚΑΛΑ πως είτε έτσι, είτε γιουβέτσι (με «νεό» καπιταλισμό, με σοσιαλισμό) ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΕΙΡΟ παραγωγικό δυναμικό.
        Απλά ποια μέθοδος θα ακολουθηθεί είναι το ζήτημα…

      • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

       Με την ευκαιρία, δεν έχω διαβάσει κάποιο άρθρο που να ερμηνεύει (στα πλαίσια της οπτικής του αρθρογράφου) τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση της ΕΣΣΔ. Δεν ξέρω αν είχε ανέβει κάποιο παλιότερα.

       • Ο/Η Kimwn λέει:

        Αυτό θα στο απαντήσει καλύτερα ο αρθρογράφος.
        Απλά σημειώνω (από την ΕΛΑΧΙΣΤΗ ιστορία που ξέρω) ότι όλες οι «αυτοκρατορίες» αφού σάπισαν εκ των έσω απλάδέχτηκαν ένα μικρό «εξωτερικό» φύσημα και κατέρρευσαν…
        Ετοιμάσου τώρα για τις ηπα…
        Επίσης ΧΧΑΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΑΡΩΣΕ να ζήσουμε την παροιμία του κινέζου (μαζί με τα προϊόντα του που καταναλώνουμε)
        Μακάρι να ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς !!!

       • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

        Μέχρι να πεις την παροιμία του κινέζου, να σου πω μια γιαπωνέζικη που είχα ακούσει λίγο πριν φτάσουμε στην κρίση :
        Το σπασμένο βάζο, ότι και να του κάνεις, σπασμένο θα παραμείνει

       • Ο/Η Kimwn λέει:

        Ναι αλλά ένα σπασμένο και «κολλημένο» βάζο δείχνει βάζο (άσχετα αν δεν βάζεις υγρό μέσα), ενώ ένα βάζο συντρίμμια , απλά είναι για τα σκουπίδια…

        Πες του γιαπωνέζου να πιεί κάνα σάκε παραπάνω…

 3. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  «Όσοι μη-δημοσιογράφοι, μη- πολιτικοί, τα λένε αυτά στις συζητήσεις στις παρέες τους, ανήκουν κατά κανόνα στην δεύτερη κατηγορία, ας τους πούμε αφελείς,ξεγελασμένους η ο,τιδήποτε παρεμφερές, δίχως αυτό να σημαίνει βέβαια ότι η αφέλεια σήμερα που μπορείς να ενημερωθείς από παντού. δεν είναι ασυγχώρητη.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s