H Xρυσή Aυγή προ των πυλών…


Το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να έρθει δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές και να υπερφαλαγγίσει τη Ν.Δ. είναι κάτι που δεν πρέπει να αποκλειστεί. Και εδώ συντρέχουν πολλοί λόγοι που…
συνηγορούν γι’ αυτήν την υπόθεση. Παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί και επισήμως εγκληματική οργάνωση, με προφυλακισμένο τον αρχηγό και κορυφαία στελέχη της και παρά τις εγκληματικές πράξεις της, τις βιαιοπραγίες και το σπάσιμο αυτοδιαχειριζόμενων χώρων («Συνεργείο»), εξακολουθεί να κρατάει υψηλά τα ποσοστά της, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Διαθέτει περίπου διπλάσιο ποσοστό από το ΚΚΕ και είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τη ΔΗΜΑΡ. Οσοι πίστεψαν πως οι εγκληματικές πράξεις θα επηρέαζαν τους ψηφοφόρους της πλανήθηκαν πλάνην οικτράν. Η βία στις ναζιστικές οργανώσεις είναι δομικό στοιχείο της ανάπτυξής τους. Και αυτή η βία έλκει τους ανθρώπους που δεν έχουν σαφή πολιτική συνείδηση. Αν σκεφτούμε πως στη δημοσκόπηση της εφημερίδας «Εθνος», το 58% των ερωτηθέντων ήταν υπέρ ενός ιστορικού συμβιβασμού μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, δηλαδή μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε ένα καλό δείγμα για το πώς σκέφτεται πολιτικά αυτός ο λαός.

Και εδώ ας κάνουμε μια σκέψη για τις δημοσκοπήσεις. Πολλοί αρνούνται να απαντήσουν για διάφορους λόγους. Ομως τηλεφωνικά προσβάσιμοι είναι πια αυτοί που έχουν μια κάποια οικονομική επιφάνεια και οι φτωχοί αποκλείονται. Εντούτοις, ένα δείγμα χιλίων ανθρώπων είναι πιο έγκυρο από τις προσωπικές δημοσκοπήσεις που κάνουμε στον περίγυρό μας. Εγώ προσωπικά παίρνω πάντα υπόψη μου τις έγκυρες δημοσκοπήσεις, αλλά τα τελικά συμπεράσματά μου για τα ποσοστά των κομμάτων τα βγάζω μετά τις εκλογές. Αρα, οι απόψεις που θα διατυπωθούν σε αυτό το σημείωμα πρέπει να διαβαστούν με +2-2, γιατί στηρίζονται στις δημοσκοπήσεις. Και εδώ κλείνει αυτή η παρένθεση.

Οι φυλακίσεις των στελεχών της εγκληματικής αυτής οργάνωσης μπορούν να θεωρηθούν και πολιτικές διώξεις, καμπάνια που ήδη έχει αρχίσει στην Ευρώπη από τα αδελφά κόμματα της Χ.Α. Και έτσι, όπως η βία γίνεται αγωνιστικότητα, έτσι και ένα ποινικό αδίκημα μπορεί να γίνει δίωξη ιδεών και αυτό να αποφέρει συμπάθειες από έναν κόσμο που οι πολιτικές του ιδέες είναι αχταρμάς και που έχει ψηφίσει περιοδικά όλα τα κόμματα. Σε όλα αυτά πρέπει να υπολογίσουμε και τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., καθώς ελάχιστοι πια την υποστηρίζουν ανοιχτά, θέλοντας να τιμωρήσουν το κόμμα τους χωρίς να ενισχύσουν όμως τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δεν έχουν άλλη λύση από το να ψηφίσουν Χ.Α.

Μια εποχή η Ακροδεξιά ήταν στο κόμμα της συντηρητικής παράταξης. Μην ξεχνάμε τον αρχιβασανιστή της δικτατορίας του Μεταξά Κ. Μανιαδάκη, βουλευτή της ΕΡΕ και από τους διαμορφωτές της ιδεολογίας της. Να πάρουμε μια γεύση: «Μια ερυθρά αράχνη έχει απλώσει τους πλοκάμους της, ελέγχουσα τας πνευματικάς εκδηλώσεις, κατευθύνουσα τους προσανατολισμούς της νέας γενιάς, υποκινούσα εις αναταραχήν τας κοινωνικάς τάξεις… ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου έχει υπερβή την γραμμήν ασφαλείας του έθνους και μας οδηγεί εις ανώμαλον πολιτική ζωή και αναρχίαν« (εράνισμα από τον Φιλίστωρα της «Καθημερινής»). Και αν ρωτάτε από πού έμαθαν τη μαύρη προπαγάνδα οι κ. Σαμαράς και Κεδίκογλου, τώρα ξέρετε και τον δάσκαλό τους.

Αν λοιπόν η Χ.Α. έρθει δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Και τότε τα τάγματα εφόδου θα μπουν επικεφαλής μαζικών συλλαλητηρίων και θα βρουν, αν όχι τη συμπαράσταση των αντισυριζαϊκών κομμάτων, σίγουρα την ανοχή τους. Ηδη έχουμε δείγματα γραφής από όλα τα πολιτικά κόμματα της Βουλής, πλην ΑΝ.ΕΛΛ. Και αν υποθέσουμε ότι οι δηλώσεις του κ. Σταθάκη «Στο Κόκκινο» είναι η επίσημη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και το χρέος από 171% του ΑΕΠ πέσει στο 161% περίπου, θα είναι θρίαμβος των διαπραγματευτικών ικανοτήτων του κ. Τσίπρα ή θα είναι η συνέχιση της λιτότητας με αριστερή ρητορική;

Αλλά ας πάρουμε και την αισιόδοξη άποψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ από αύριο έχει έτοιμο το κυβερνητικό του πρόγραμμα σε κάθε λεπτομέρεια, εντελώς συγκεκριμένο και διατυπωμένο με απόλυτη σαφήνεια. Και επιπλέον έχει να καταθέσει και ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε και πώς θα εφαρμοστούν όλα αυτά τα μέτρα. Και ας υποθέσουμε ακόμη πως θα αποκτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Και ότι ακόμα θα κατορθώσει να υλοποιήσει ένα 70%-80% του προγράμματός του. Η αντιπολίτευση θα είναι το ίδιο βίαιη, όπως αυτής της Ουκρανίας, που ενισχύεται ανοιχτά από Βερολίνο και Ουάσινγκτον, με επικεφαλής εκπαιδευμένους κομάντος-διαδηλωτές που φαίνεται να διαθέτουν άφθονο χρήμα.

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμασμένος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Εχει κάνει τις σωστές επιλογές, π.χ. για τις δημοτικές εκλογές, ή προβαίνει σε επικίνδυνους τακτικισμούς; Τι γίνεται με τη σύνδεσή του με την κοινωνία; Πού είναι οι αντιφασιστικές του καμπάνιες; Και πού είναι το αντιφασιστικό μέτωπο που αρχίζει από την Εκκλησία και συμπεριλαμβάνει όλο το φάσμα των αντιφασιστικών πολιτικών δυνάμεων; Ο κ. Τσίπρας έχει μελετήσει τη Βαϊμάρη;

Πηγή: nonews-news

8 comments on “H Xρυσή Aυγή προ των πυλών…

 1. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  XAXAXAXAXAXAXAXA προειδοποιηση ή ευχη ειναι το αρθρο κυρΠερικλη μας?
  Κανανε Πανελλαδικη οι «Δευτεροτριτοι» δημοσκοποκατασκευασμενοι…Πανελλαδικη Συγκεντρωση στο Συνταγμα !!!! Με πουλμαν ,παρατες ,πανκινητοποιηση κλπ …Και μαζεψαν βια 1500 νοματαιους !!! (τοσους χωρα η Αμαλιας μπροστα στον Αγνωστο Στρατιωτη )
  Πιασανε την ηγεσια τους …και δεν μαζευτηκαν ΠΟΤΕ στη ΓΑΔΑ πανω απο 250 !!!
  Σας μοιαζει αυτο για Τριτο ή και Δευτερο κομμα? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
  ο Καρακολοτουμπας το 12 (που ξεβραστηκε εκτος Βουλης ) περισσοτερους μαζευε ….

  Αλλα δεν εχετε καταλαβει κ.Κοροβεση τι ειναι η ΧΑ ?
  Το μεγαλο κολπο του Συστηματος ,(μετα την κολοτουμπα του Σαμαρα που σ ενα βραδυ προσκηνυσε μνημονια και ΤΡΟΙΚΕΣ ) να «παρκαρει» εναν συντηρητικο κοσμο της ΝΔ σε ενα «παρκινγκ » που να συντηρησει τα αντιαριστερα του αισθηματα ,ετσι ωστε να αποφυγουν να πανε Αριστεροτερα .Αυτο τον ρολο ανελαβε η ΧΑ με τον αντικομμουνισμο και την διχαστικη προπαγανδα και ταυτοχρονα την «ασφαιρη» πολεμικη της σε Τροικα και ΕΕ. Να διασπασει το Αντιμνημονιακο μετωπο που φοβοντουσαν οτι θα δημιουργηθει …εκει που συσσωμος ο λαος (δεξιοι κι αριστεροι) θα τους γανωνε το κερατο !!!!

  Την καταλληλη στιγμη αυτος ο κοσμος θα επιχειρηθει απ το Συστημα να επανελθει στα πατρωα εδαφη ,εστω κι εκβιαζομενος .Μη βρισκοντας ψηφοδελτιο της αρεσκιας του την ωρα της καλπης .
  Ουτε ΧΑ θα υπαρχει σαν κομμα ,ουτε Εθνικη Αυγη ,ουτε κανενα αλλο αναλογο Φασιστοκομμα !!!

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Κάπου έπρεπε να παρκάρουν…
   Τώρα θα γίνει η «σοβαρή» Χρυσή Αυγή…δηλαδή σοβαρή Εθνική Αυγή για να μην κάνουμε συνειρμούς και με την Golden Dawn…

   • Ο/Η Kimwn λέει:

    Πάψε βρε , τρίζουν τα κόκκαλα του άλιστερ κρόουλυ και του μακ γκρέγκορ μάθερς…

  • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

   προειδοποιηση ή (ευχη) ειναι το αρθρο κυρΠερικλη μας?
   —————————————————————————————-
   δηλαδή τι λες εδώ ρε Λεών;; γιατί δεν κατάλαβα,
   ότι ο Κοροβέσης εύχεται να γίνουν αξιωματική αντιπολίτευση
   τα χρυσοαυγουλα;; μέσα στ άλλα.
   👿

 2. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

  Κατ’ αρχήν μπλέκει (αφελώς ίσως ; ) ένα κόμμα = ηγεσία και ψηφοφόροι, με μια εγκληματική οργάνωση, ενώ επικαλείται δημοσκοπήσεις όπου ΞΕΚΑΘΑΡΑ έχει αποδειχθεί ότι οι ψηφοφόροι της ΧΑ, εκτός από ΝΔ, προέρχονται και από το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Ξεκινά λοιπόν με επιλεκτική αναφορά στοιχείων, κοινώς μαγειρεύει τα στοιχεία σύμφωνα με αυτά που θέλει, ώστε να εξυπηρετηθεί το άρθρο.
  Θα ξεπεράσω το ότι δεν περιμένει καν τις τελεσίδικες αποφάσεις της δικαιοσύνης (σύμφωνα με δήλωση Ρουπακιώτη, «άλλοι» καθορίζουν το πως και τι θα γίνει σε αυτή την χώρα) και θα δεχτώ ότι όντως η ηγεσία της ή μεγάλο κομμάτι της, καθώς κι ένα πυρήνας πέριξ αυτών λειτούργησε ή και λειτουργεί στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης.
  Λίγοι είναι οι επώνυμοι αριστεροί που φώναξαν ότι ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με ποινικές διώξεις, αλλά με ουσιαστικό ξεγύμνωμα μέσω πολιτικών επειχειρημάτων ;
  Φασίστας είναι πχ ο Μπογιόπουλος (αν δεν κάνω λάθος) που τάχθηκε υπερ αυτής της τακτικής ;

  Επειδή σε άλλο άρθρο αναφέρθηκα στο τεράστιο θέμα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας και τις σχετικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αναρωτιούνται μήπως με τις θέσεις τους (ακραίες για πολλούς) μόνοι τους ωθούν τμήματα ψηφοφόρων στην ΧΑ ;

  Σε ποιό μέρος του πλανήτη ισχύουν αυτά που ευαγγελίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ ;
  Σε ποιά πολιτισμένη χώρα νομιμοποιούν συλλήβδην όλους όσους λόγω ειδικών συνθηκών (Δουβλίνο στην περίπτωσή μας) εγκλωβίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αντί μιας ποσόστωσης ικανής να ενσωματωθεί στην κοινωνία ;
  Είναι ή δεν είναι συνυπεύθυνοι για τους πνιγμένους, όσοι με περισσή ευκολία, μεταφέρουν προς τα έξω την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που ο κάθε λαθραίος μετανάστης μπορεί να έχει βάσιμες ελπίδες ότι θα νομιμοποιηθεί, μεγαλώνοντας τις στρατιές των λαθραίων μεταναστών ;
  Γιατί οι θέσεις τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ (και άλλων) τυχαίνει να εξυπηρετούν ρόλους «μπροστινών» για τους δουλεμπόρους ; (για να μην αναφερθώ στα όσα έχουν γραφτεί για οργανωμένο σχέδιο)

  Τέλος, αναφέρθηκε στο ισχύον πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συντάχθηκε ΜΕΤΑ τις εκλογές του ’12, κάτι που δείχνει την σοβαρότητα στις τότε εξαγγελίες προς τους ιθαγενείς …

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Κι ο Μανώλης (όχι ο δικός μας) ο Γλέζος τάχθηκε ενάντια σε αυτήν την τακτική…

 3. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

  Το πολιτικό σύστημα είναι έτσι στην Ελλάδα φτιαγμένο που στην ουσία αποτελεί ένα μεγάλο μαντρί που περιλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα μαντριά.

  Δεν είναι ελεύθερος κάποιος ο οποίος μεταπηδά σε άλλο κόμμα. Συνεχίζει να είναι πρόβατο επί σφαγή.

  Στο πολιτικό σύστημα υπάρχει μια σειρά εσκεμμένων ή μη πράξεων που οδηγεί τη μεταφορά ψηφοφόρων από το ένα κόμμα στο άλλο. Αναλόγων των πράξεων υπάρχουν και οι ροές.

  Σκεφτείτε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κόμματα που μονοπωλούν τις πολιτικές συζητήσεις τα οποία είχαν πριν από λίγα χρόνια το ένα 3% και το άλλο 0.29%.

  Έκαναν κάτι αυτά τα κόμματα για να έρθουν στα ποσοστά που τους δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις ή έκαναν άλλοι για αυτούς;

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα που με το ζόρι έμπαινε στη βουλή. Ανύπαρκτο.

  Η Χ.Α ήταν κόμμα; Κάτι αστείοι ναζιστές που κυκλοφορούσαν με ξυρισμένα κεφάλια τη δεκαετία του 80 ήταν.

  Αυτοί έγιναν αυτό που είναι επειδή αξίζουν; Ή άλλοι έκαναν αυτό που χρειαζόταν για να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΧΑ αυτό που είναι σήμερα;

  Όταν διαλύεις την οικονομία τότε ο ψηφοφόρος θα προσπαθήσει να βρει το δίκιο του αριστερά.

  Όταν γεμίζεις τη χώρα λαθρομετανάστες ο ψηφοφόρος θα προσπαθήσει να βρει λύση στην ακροδεξιά.

  Ποιος διέλυσε την οικονομία και ποιος έφερε τους λαθρομετανάστες; Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν κυβερνήσεις;

  Ποιος ψήφιζε αυτούς που διέλυσαν την οικονομία έφεραν τους μετανάστες και τώρα πάει να ψηφίσει αυτούς που απλά κερδίζουν από τα λάθη των άλλων;

  Φαύλος κύκλος. Αυτό ακριβώς είναι το σύστημα. Ότι και να κάνεις, όσο είσαι μέσα…είσαι δούλος.

 4. Ο/Η Ιωάννης ο Peacemaker λέει:

  Ένα σχόλιο που είχα γράψει σε άλλον ιστοχώρο!!

  Οι νεοναζί χρυσαυγίτες δεν είναι έλληνες!!

  Οι νεοναζί χρυσαυγίτες τιμούν και δοξάζουν κάποιους από τους σφαγείς των ελλήνων!!Τον Χίτλερ με τους γερμανοναζί και τα SS!!

  Οι νεοναζί χρυσαυγίτες,είναι γουρούνια που κυλιούνται μέσα στις λάσπες!!

  Οι νεοναζί χρυσαυγίτες,είναι τόσο πεινασμένοι χοίροι που τρώνε ακόμη και ανθρώπινες ακαθαρσίες για να επιβιώσουν!!

  Οι νεοναζί χρυσαυγίτες,είναι σατανιστές και αντίχριστοι!!

  Οι νεοναζί χρυσαυγίτες,είναι μισάνθρωποι,μισογύνιδες και συμπλεγματικοί!!

  Oι νεοναζί χρυσαυγίτες είναι δολοφόνοι!!

  Οι νεοναζί χρυσαυγίτες βρωμάνε!!

  Αγώνας για να ξεβρωμίσει η βουλή και ο τόπος από αυτές τις σιχαμερές υπάρξεις!!

  😀
  YΓ Φυσικά και ΔΕΝ ελλοχεύουν στις σιχαμερές αυτές υπάρξεις[βλέπε βόθρο-Γερμενής],οι ΑΦΕΛΕΙΣ και ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ ψηφοφόροι της ΧΑ, που απάνω στην απόγνωση των λόγω κρίσης,έπεσαν θύματα των καιροσκόπων νεοναζί!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s