Η Ελβετία κλείνει τα σύνορα και προκαλεί ταραχή στην Ευρώπη


Σημ.Αμετανόητου: Αν οι Ελβετοί επικαλούνται «επιβάρυνση του Δημοσίου Τομέα» από τους…μετανάστες που δέχονται…φαντάσου την «επιβάρυνση» που έχει δεχτεί η χώρα μας από τότε που ανοίξαμε τα σύνορα στην γειτονική Αλβανία…

Και αυτό βέβαια δεν το λέω γιατί υποκρύπτω έναν λανθάνων εθνικισμό και ρατσισμό…αλλά είναι λογικό ότι όταν μία χώρα ΔΕΝ έχει λύσει τα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης και ΔΕΝ υπάρχει στην ουσία Κοινωνικό κράτος (στα πρότυπα Αγγλοσαξόνων και Γερμανών,Esping Andersen » The Three Worlds of Welfare Capitalism «) τότε αυτό που βιώσαμε εμείς εδώ στην Ελλάδα μάλλον ήταν η απαρχή ενός πολύ καλά οργανωμένου σχεδίου (όπως και η περίπτωση ΜΟΜΑ) για να απαξιωθεί οτιδήποτε ΔΗΜΟΣΙΟ με ΚΡΑΤΙΚΗ και ΕΘΝΙΚΗ συνάμα διάσταση,και να οδηγηθεί το Ελληνικό Κράτος σε ένα «Failed State» (αποτυχημένο κράτος) για να οδηγηθεί ΠΑΛΙ (θα μου πείς έφυγαν ποτέ από τη χώρα ?) σε ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΕΓΧΟ χειρότερο βέβαια,ιστορικώς, από κάθε άλλη φορά…

Γνωρίζετε,γνωρίζουμε και !!! γνωρίζουν.Τα υπόλοιπα επί σκηνής…

***

Η Ελβετία πρόκειται να λάβει πολύ σύντομα μέτρα για να μειώσει την εισροή μεταναστών στη χώρα, κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ισχύουσα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη με πρωτοβουλία ενός ακροδεξιού κόμματος και στο οποίο το «ναι» κέρδισε με οριακή πλειοψηφία.

Το αποτέλεσμα αυτό «αντίκειται στην αρχή της ελεύθερης μετακίνησης προσώπων ανάμεσα στην ΕΕ και στην Ελβετία», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Η ΕΕ θα εξετάσει τις συνέπειες της πρωτοβουλίας αυτής στο σύνολο των σχέσεων» των κρατών μελών της με τη Βέρνη, προειδοποίησε ταυτόχρονα.
Για «σημείο καμπής» έκανε λόγο η υπουργός Δικαιοσύνης της Ελβετίας, Σιμονέτα Σομαρούγκα, που προέβλεψε ότι «η αλλαγή του συστήματος θα έχει μεγάλες συνέπειες για την Ελβετία», μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Βέρνη.
Η πρόταση που έθεσε σε δημοψήφισμα το ακροδεξιό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP) υποστηρίχθηκε από το 50,3% των εκλογέων και πάνω από τα μισά καντόνια της ομοσπονδίας. Το αποτέλεσμα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για την κυβέρνηση.
Το αποτέλεσμα αυτό σηματοδοτεί «την πλήρη αναμόρφωση της πολιτικής της Ελβετίας όσον αφορά την μετανάστευση», είπε ο ηγέτης του SVP Τόνι Μπρούνερ. «Είναι σαφές ότι η μετανάστευση θα πρέπει να περιοριστεί σε μεγάλη κλίμακα», πρόσθεσε, χαιρετίζοντας την «ενάργεια» των ψηφοφόρων.
Η πρωτοβουλία του SVP αντανακλά τα αισθήματα μεγάλου μέρους του πληθυσμού, που θεωρεί ότι οι μετανάστες —περίπου 80.000 εγκαθίστανται στη χώρα κάθε χρόνο— επιβαρύνουν τις δημόσιες υποδομές της Ελβετίας, όπως και την αγορά στέγης και εργασίας. Ο ρυθμός της μετανάστευσης (20%) προς την Ελβετία είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη.
Τα περισσότερα πολιτικά κόμματα και οι ενώσεις των επιχειρηματιών, όπως και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είχαν προειδοποιήσει ότι η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας Ελβετίας- ΕΕ για το μεταναστευτικό θα ωθήσει τις Βρυξέλλες να επανεξετάσουν το σύνολο των διμερών σχέσεων.
Ο πρόεδρος της Ελβετίας Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει μια λύση που είναι αποδεκτή για την ΕΕ. «Πρέπει να βρούμε έναν δρόμο τώρα. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διευθετήσουμε αυτή την κατάσταση;», διερωτήθηκε.
Σχεδόν η μία στις τρεις θέσεις εργασίας στην Ελβετία εξαρτάται άμεσα από το διμερές εμπόριο με την ΕΕ, όπου κατευθύνεται επίσης το ένα τρίτο των ελβετικών εξαγωγών. Σχεδόν τα τρία τέταρτα των μεταναστών προέρχονται από χώρες μέλη της ΕΕ.
«Μπήκαμε σε μια δύσκολη θέση με αυτή την απόφαση», σχολίασε ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Κριστιάν Λεβρά.
Ο ηγέτης του SVP Μπρούνερ υποστήριξε ότι «στην ΕΕ, τα πράγματα δεν θα πάνε τόσο άσχημα όσο φαίνεται στην Ελβετία». Προέβλεψε ότι το αποτέλεσμα θα επηρεάσει τη συζήτηση για τη μετανάστευση και τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας που παρέχονται στους μετανάστες, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στη Βρετανία, στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. «Αυτή είναι μια προτροπή για όλη την Ευρώπη», είπε.
Στη Γαλλία, ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) Φλοριάν Φιλιπό έγραψε στο Twitter: «Μπράβο Ελβετία! Μια αληθινή δημοκρατία!». Σε ανακοίνωσή του, το FN ανέφερε ότι το αποτέλεσμα αποτελεί «μια ξεκάθαρη νίκη του ελβετικού λαού επί της ελίτ, της τεχνοδομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιας συμπεριφοράς από την οποία δεν έχει γλιτώσει καμιά ευρωπαϊκή χώρα. Δεν έχουμε αμφιβολία ότι η ελβετική νίκη θα ενισχύσει τους Γάλλους στην προσπάθειά τους να σταματήσουν τη μαζική μετανάστευση και να ανακτήσουν τον έλεγχο των συνόρων τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση», καλώντας να γίνει ένα «αληθινό δημοψήφισμα» στη Γαλλία για το ζήτημα.
Ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης του αντιμεταναστευτικού κόμματος Λέγκα του Βορρά (το οποίο στο παρελθόν είχε υπερασπιστεί τους Ιταλούς που εργάζονται στην Ελβετία) έγραψε στο Facebook ότι η απόφαση των Ελβετών αποτελεί «κοινή λογική». «Οι Ελβετοί πολίτες, ψηφίζοντας με κοινή λογική και σε νόμιμη αυτοάμυνα, αποφάσισαν να σταματήσουν την μετανάστευση. Σύντομα θα έχουμε επίσης και εδώ στην Ιταλία, χάρη στη Λέγκα, ένα δημοψήφισμα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας των Ιταλών. Ώσπου οι 4 εκατ. δικοί μας άνεργοι να βρουν δουλειά, δεν θα υπάρχει θέση ούτε για έναν μετανάστη!», υποστήριξε.
Στο Βερολίνο, η κυβέρνηση εξέφρασε την «λύπη» της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, διά χειλέων του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλέ, ο οποίος εκτίμησε ότι αυτό θα «δημιουργήσει πολυάριθμες δυσκολίες» για την Ελβετία. Σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Σόιμπλε τόνισε ότι θα ανακύψουν «πολυάριθμες δυσκολίες για την Ελβετία σε πολλούς τομείς». Εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα «δείχνει σε ένα βαθμό, φυσικά, ότι στον κόσμο της παγκοσμιοποίησης, ο κόσμος αντιμετωπίζει όλο και πιο αρνητικά την πλήρη ελευθερία μετακίνησης».
Ο Χάνες Σβόμποντα, εξέχον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισήμανε ότι «για εμάς, οι σχέσεις ΕΕ-Ελβετίας αποτελούν πακέτο. Αν η Ελβετία περιορίσει την μετανάστευση από την ΕΕ, δεν μπορεί να υπολογίζει σε όλα τα οικονομικά και εμπορικά οφέλη που απολαύει σήμερα. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες επιλεκτικές συμπεριφορές».

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τη λύπη της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία, σχετικά με την πρωτοβουλία «ενάντια στη μαζική μετανάστευση», εξέφρασε η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται:

«Η εισαγωγή ποσοστώσεων στη μετανάστευση των πολιτών της ΕΕ αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελβετικής Ομοσπονδίας, όπως αυτή περιγράφεται, στη σχετική διμερή συμφωνία που βρίσκεται σε ισχύ και η οποία αποτελεί κύριο παράγοντα, για την αρμονική ανάπτυξη των σχέσεών μας.

Η ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, συνιστά ουσιώδη Αρχή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου και θεμελιώδες δικαίωμα όλων των πολιτών της, Ελβετών και υπηκόων κρατών-μελών της ΕΕ, το οποίο θα πρέπει να διατηρηθεί και να προωθηθεί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει τις συνέπειες του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και είναι έτοιμη να εργαστεί από κοινού με την κυβέρνηση της Ελβετικής Ομοσπονδίας, με σκοπό να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης των ζητημάτων που εγείρονται, από εδώ και στο εξής.

Η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία αυτή, σε συνεργασία με τους θεσμούς και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΨΗΦΙΣΜΑ

Ο ευρωπαϊκός Τύπος θέτει σήμερα ερωτήματα για τις συνέπειες της επιτυχίας του ελβετικού δημοψηφίσματος εναντίον της μετανάστευης, κυρίως σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της ελβετικής συνομοσπονδίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη Γαλλία, η εφημερίδα του επιχειρηματικού κόσμου «Λεζ Εκό», κάνει λόγο για «ένα αποτέλεσμα με οικονομικές συνέπειες που είναι δύσκολο να προβλεφθούν».

Με μικρή πλειοψηφία 50,3%, οι ελβετοί ψηφοφόροι είπαν «ναι» στον περιορισμό της μετανάστευσης, σ’ ένα δημοψήφισμα με τίτλο «εναντίον της μαζικής μετανάστευσης» το οποίο οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ακροδεξιού λαϊκιστικού κόμματος UDC του Κρίστοφ Μπλόχερ, που καταφέρεται εναντίον της μεγάλης αύξησης του αριθμού των μεταναστών μετά την ένταξη της Ελβετίας στο καθεστώς ελεύθερης μετακίνησης των προσώπων στην Ευρώπη.

Η αριστερή γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν» εκτιμά πως μ’ αυτό το αποτέλεσμα, «οι Ελβετοί κλείνουν τα σύνορα». Ο πολιτειολόγος Ζαν-Ιβ Καμί εξηγεί από τις στήλες της πως «ο οικονομικός εγωισμός είναι η κύρια συνιστώσα αυτής της ψηφοφορίας». «Οι Ελβετοί ψηφίζουν υπέρ της επιβολής ποσοστώσεων», ανακοινώνει από την πλευρά της στην πρώτη σελίδα της η «Φιγκαρό», η οποία κατατάσσεται στη δεξιά.

Για την κομμουνιστική «Λ’ Ουμανιτέ», «η ακροδεξιά του Μπλόχερ κέρδισε το στοίχημά της κάνοντας να υιοθετηθεί ένα δραστικό όριο στη μετανάστευση». «‘Μαζική’ μετανάστευση: οι Ελβετοί λένε στοπ», συνοψίζει η εφημερίδα Metronews που διανέμεται δωρεάν.

Στη Γερμανία, η συντηρητική εφημερίδα «Ντι Βελτ» εκτιμά πως «η Ελβετία πρέπει να επανεξετάσει την εγγύτητά της με την ΕΕ». «Το να συνεχίσουμε έτσι δεν αποτελεί επιλογή. Το UDC θα μάθει πόσο πολύ δύσκολο είναι να διαχωρίζεις τις θετικές πλευρές διμερών συμβολαίων με τις Βρυξέλλες, από τις ανεπιθύμητες πλευρές», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Αντιθέτως η «Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ» δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση: «Αυτοί που περιγελούν εδώ το φόβο να κατακλυσθούμε από τους ξένους θα πρέπει τουλάχιστον να σκεφτούν το γεγονός ότι στην Ελβετία, το ποσοστό των ξένων είναι, στο 23% του συνολικού πληθυσμού, σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο απ’ ό,τι στη Γερμανία.

Η βελγική εφημερίδα «Λε Σουάρ» έχει τον προκλητικό τίτλο: «Οι Ελβετοί προς τους Ευρωπαίους: έξω!» Η γαλλόφωνη εφημερίδα επισημαίνει ότι «όλο το οικοδόμημα των διμερών συμφωνιών της Ελβετίας με την ΕΕ είναι σίγουρο ότι θα καταρρεύσει, για 19.516 ψήφους σε σχεδόν 3 εκατομμύρια ψηφοφόρους».

Στην Ισπανία, η κεντροαριστερή εφημερίδα «Ελ Παΐς» εκτιμά στον ιστότοπό της πως «αυτό το αποτέλεσμα θα υποχρεώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξανασκεφτεί τη στενή σχέση της με την Ελβετία και να βάλει τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων που ισχύει από το 2002. Αυτό το δημοψήφισμα «θα προκαλέσει μια σοβαρή πολιτική κρίση ανάμεσα στους δύο συνομιλητές».

Στην έντυπη εκδοχή της, η «Ελ Παΐς» δημοσιεύει ένα κύριο άρθρο με τίτλο «Κακές συνέπειες» στο οποίο υποστηρίζει πως «η νίκη των αντιπάλων της ‘μαζικής μετανάστευσης’ στην Ελβετία θα έχει συνέπειες για όλο τον κόσμο στην Ευρώπη».

«Όχι μόνο (το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος) θέτει υπό αμφισβήτηση τη συμφωνία για την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων που έχει συναφθεί με την ΕΕ, αλλά αντανακλά επίσης τη λαϊκιστική και ξενοφοβική αναταραχή που διατρέχει τη Γηραιά Ήπειρο λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές». «Πρόκειται για το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα για την πλειονότητα των ελβετών πολιτικών και των ελβετικών επιχειρήσεων».

Για τη συντηρητική εφημερίδα «ABC», το δημοψήφισμα αυτό «θέτει σε κίνδυνο τους δεσμούς (της Ελβετίας) με την Ευρωπαϊκή Ένωση». «Το αποτέλεσμα αυτό αιφνιδίασε την πολιτική τάξη και συνιστά ένα ράπισμα για την ευρωπαϊκή πολιτική του Ομοσπονδιακού Συμβουλιου, το οποίο πρέπει τώρα να ξανασκεφτεί τις πολιτικές σχέσεις του με την ΕΕ».

Πηγή: Κέρδος 10/2/2014

25 comments on “Η Ελβετία κλείνει τα σύνορα και προκαλεί ταραχή στην Ευρώπη

 1. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

  Θα σταθώ στον πρόλογο – σχόλιο όπου ο Αμετανόητος φτάνει σε σημείο να διευκρινήσει το αυτονόητο, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, «…Και αυτό βέβαια δεν το λέω γιατί υποκρύπτω έναν λανθάνων εθνικισμό και ρατσισμό…»

  Να που μας οδήγησαν κάποιες «δυναμικές μειοψηφίες» που εδώ και χρόνια κυβερνούν χωρίς να είναι κυβέρνηση

  Να ντρεπόμαστε να πούμε την λέξη πατρίδα ή πατριώτης.

  Να μένουμε απαθείς σε συνθήματα τύπου «είμαστε όλοι Πακιστανοί» – αντί είμαστε όλοι άνθρωποι ή είμαστε όλοι γήινοι.

  Να φοβόμαστε να υποστηρίξουμε ότι αυτά τα χώματα τα κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας που έχυσαν αίμα γι’ αυτά

  Να μιλάμε όχι με την γλώσσα της καρδιάς, αλλά των συμβιβασμών που κάποιες μειοψηφίες επιβάλλουν με την ευγενική χορηγία διαφόρων «φίλων και συμμάχων»

  Και μετά … να έρχεται ο κάθε ο κος Κοροβέσης (ή ο κος Τσουκαλάς, με το «ψαγμένο εφάπαξ» του εκατομμυρίου) να μας μιλάει για την αύξηση ποσοστών της ΧΑ.

  Είμαστε άξιοι της μοίρας μας ίσως …

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Και αυτοί θα είναι άξιοι της δικής τους μοίρας…

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Για να το ξεκαθαρισουμε διότι…ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες…
   Δεν μίλησα για ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ…και δεν θα γίνουμε ποτέ…»πατριδέμποροι» με την οκά…
   Εγραψα καθαρά για ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ και ΡΑΤΣΙΣΜΟ…
   Και ο Εθνικισμός με τον Πατριωτισμό έχει μεγάλη διαφορά φίλτατε Γιάννη Μ.

   Αυτοί που με ξέρουν χρόνια,γνωρίζουν ότι πάντα υποστήριζα και τον Τσάβεζ και τον Κορέα και τον Μοράλες…που ΔΕΝ καπηλεύθηκαν ποτέ την έννοια και την ουσία της λέξης «πατρίδα»…
   Εχω γράψει επίσης,πολλές φορές, ότι το ΝΕΟ, το καινούριο…έρχεται από τη Λατινική Αμερική…
   Η Ευρώπη έχει πεθάνει,η Ασία μάλλον ξεθυμαίνει ? και η Αφρική δεν είναι ακόμα έτοιμη…
   Ευχαριστώ

   • Ο/Η Kimwn λέει:

    Ο αντίχριστος πάντως θα έρθει από την νέα βαβυλώνα …..

   • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

    Ακριβώς για να μην γίνει παρανόηση φίλε Αμετανόητε έβαλα τα λόγια σου εντός εισαγωγικών. Απορώ όμως που επιμένεις μην γίνει το λάθος και παρεξηγηθείς. Από ποιούς άραγε ; Ποιοί είχαν αναλάβει εργολαβικά να ποινικοποιήσουν στην συνείδηση των Ελλήνων λέξεις όπως «πατριώτης», «πατρίδα», «έθνος», «εθνικό» τα χρόνια που προηγήθηκαν της κρίσης και ποιοί άραγε ακόμα και τώρα τις έχουν εντάξει στις «αφορισμένες λέξεις» ;

    Ποιοί ευθύνονται που φτάσαμε σε σημείο να δέρνονται έλληνες πολίτες επειδή «κάποιοι» θεώρησαν ότι μοιάζουν με χρυσαυγίτες ; Τελευταίο περιστατικό, έχει καταγράψει αναρχικός σε άρθρο του, στο οποίο δηλώνει ντροπή ακριβώς γι΄αυτούς τους λόγους.
    Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα του άρθρου :
    «Στην ήττα και την ανελκυστικότητα της σημερινής πορείας, που βαυκαλιζόμασταν ότι ήταν και κεντρικό κάλεσμα στην πλατεία Συντάγματος, τρομάρα μας, προστέθηκε η εκπυσοκρότηση αντανακλαστικών αιματολάγνων πιτσιρικάδων, τάχαμου συντρόφων. Από καθαρή λάθος ζαριά, αυτά τα όντα, βρέθηκαν υποτίθεται στον Α/Α Χώρο. Θα μπορούσε ο μηδενισμός – μικροαστισμός τους, κάλλιστα να γίνει επένδυση και πυρομαχικό των χρυσαυγιτών. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι χρυσαυγίτες. Βαρούσαν όποιον, στην επιφανειακά ρηχή τους σημειολογεία, θεωρούσαν ότι ήταν φασίστας, μια που δεν μπορούσαν να βαρέσουν τον εαυτό τους: έναν σεκιουριτά που στο μπουφάν του είχε την ελληνική σημαία στο μανίκι μπροστά στο ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρεττανίας, έναν κυριολεκτικά Σύντροφο στην πλατεία Μοναστηρακίου έξω από το σταθμό ΗΣΑΠ / ΜΕΤΡΟ και έναν έφεδρο φαντάρο που απλά κουβαλούσε το στρατιωτικό του σακκίδιο στην συμβολή Ερμού και Μιαούλη.»

    http://www.enallaktikos.gr/ar1876el_diazygio-me-tin-eygeneia-twn-idewn-toy-anarxismoy.html

    Σε κάποια ομιλία του Τσίπρα στο Σϋνταγμα, πριν μήνες, τυχαία είχα βρει το κείμενο και έβαλα αναζήτηση στο word για να δω πόσες φορές είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη «πατριώτης» ή «πατριώτες»

    ΚΑΜΜΙΑ ήταν το αποτέλεσμα.

    Τι σχέση έχει ο λόγος της σημερινής αριστεράς με τον λόγο της πατριωτικής αριστεράς του ΕΑΜ ;
    Γιατί μέχρι και σήμερα (αναφερόμαστε και) αναφέρονται στην πατριωτική αριστερά σε μια προσπάθεια να την διαχωρίσουν από ποιά άλλη αριστερά ;

    Ο Βελουχιώτης, με όλες τις ενστάσεις που μπορούμε να έχουμε σε άλλα σημεία, έκανε λόγο για εθνικό, για έθνος. Αντιγράφω απόσπασμα από τον λόγο του στην Λαμία – για το κομμάτι αυτό στην εποχή μας θα είχε χαρακτηριστεί Ελληναράς, φασίστας, χρυσαυγίτης και χίλια δύο άλλα :

    «… Η αθάνατη ελληνική φυλή.

    Κάποτε η γωνιά αυτή της γης που πατάμε και λέγεται Ελλάδα ήτανε δοξασμένη κι ευτυχισμένη κι είχε ένα πολιτισμό, οπού επί 2 1/2 χιλιάδες χρόνια συνεχίζει να παραμένει και να θαυμάζεται απ’ όλο τον κόσμο. Κανένας σοφός η άσοφος δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γράψει ούτε μια λέξη, αν δεν αναφερθεί στα έργα που άφησαν οι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού, που λέγεται αρχαίος ελληνικός πολιτισμός…»

    http://tvxs.gr/news/prosopa/o-istorikos-logos-toy-ari-beloyxioti-sti-lamia

    Αποδεχτήκαμε μια μοίρα που άλλοι την δρομολόγησαν κι εκεί είναι κυρίως οι δικές μας ευθύνες στο «μαζί τα φάγαμε»

    • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

     Να σου αντιστρεψω το ερωτημα Γιαννη (αν και το ΚΚΕ μιλαει συνεχως για πατριδα και Εθνικη Κυριαρχια ΑΚΟΜΑ ,»αλλοι» «αριστεροι» εχουν ενοχες και ευρωλαγνοια)
     Μηπως πολυχρησιμοποιουνται αυτες οι λεξεις απο ΤΟΥΣ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ και γιουσουφακια ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ?
     Μηπως αυτοι ΞΕΦΤΙΣΑΝ και Ξεφτελησαν ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ,κανοντας ΜΙΣΗΤΗ οχι τις λεξεις αλλα την ΟΥΣΙΑ που περικλειουν αυτες ,αφου στην πραξη με τα πεπραγμενα τους την ξεσκιζουν .Μετρα σε ενα λογο του Σαμαρα ή Μπεννυ ποσες φορες θα πουν «λαος»,Εθνος»,»πατριδα»
     Ειναι το ιδιο υποκριτες οπως οταν κανουν τον σταυρο τους στην ορκομωσια ,κατακεραυνωνοντας οι αθλιοι αυτους που εχουν το θαρρος να δειξουν στον λαο την αθεια τους

     • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

      Λεωνίδα συμφωνώ, όμως περιμένεις από την άλλη πλευρά, αυτή που δεν καπηλεύτηκε κυβερνώντας, να έχει την στοιχειώδη ευαισθησία σε αυτά τα θέματα κι αντί γι’ αυτό διαπιστώνεις ότι είναι τα ίδια και χειρότερα.

      • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

       Υπηρξε μια «αριστερα» Γιαννη που στην περιεγραψα με μια λεξη παραπανω (ευρωληγουρια) ,ειναι αυτοι οι ρεπουσιοι «μαρξιστες» που ωθουσαν με περηφανια τον πολιτιστικο αχταρμα που προωθουσαν οι ιθυνοντες κυκλοι της Κομισιον (αλλοι λαοι εχουν παθει χειροτερη καθοδηγουμενη «αμνησια» για την Ιστορια τους απο την ΕΟΚ τοτε και ΕΕ μετα το Μααστριχτ ) προσπαθωντας να κανουν τα κρατη και τους λαους ΙΣΩΜΑ ….
       Θυμαμαι ποσο λαβρος ηταν καποτε ο Κυρκος (επι ΠΑΣΟΚ κυβερνηση)εναντιον του κομματος στη Βουλη για την «αντεθνικη » σταση του να λεει ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ …και του απαντησε ο Χαριλαος :
       -«Ειπαμε ρε Λέωνιδα να ειστε Ευρωπαιστες δικαιωμα σας .Αλλο Ευρωπαιστης ομως ,αλλο Ευρωλαγνος «

      • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

       Το ίδιο αποτέλεσμα που είχε η χρήση λέξεων από τους πατριδοκάπηλους, είχε και η άλλογη χρήση λέξεων όπως «φασίστας» «ελληναράς» κ’ά. Αγκαζέ πάνε βγάζοντας γλώσσα στο πόπολο που κοροϊδεύουν με φτηνές τεχνικές. Οι πατριδοκάπηλοι ανεβάζουν τους εθνομηδενιστές και οι δεύτεροι τους πρώτους.

 2. Ο/Η Kimwn λέει:

  Όταν κάποτε έγραφα ότι έχουν «μαζευτεί» στην χώρα κοντά 4 μμύρρια, αναλύοντας κιόλας ότι είναι περίπου 1 από αλβανία, άλλο 1 από τέως ανατολικό μπλόκ, και κοντά 2 από αφρική και ασία μου την «πέφτανε» κάτι καφίρι από το ένα άκρο (κόριννα) έως το άλλο (κερκυραίος)…
  Όταν δε στα ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑγελάδια τους πάσσαρα (ειδικά στο 2ο που μας διαβάζει κιόλας) τις μόνες «αξιόπουστες» μετρήσεις από το σάϊτ της αστυνομίας (ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ) άρχισαν τα μουγκανητά κλπ κλπ
  Είναι αργά και μισή πια και με το ζήτημα…

  • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

   Όταν μπήκα στο τριπάκι (λόγω αντίδρασης) να ψάξω για επίσημα στοιχεία σχετικά με τις ρατσιστικές υποθέσεις στην Ελλάδα, κατάλαβα το παιχνίδι που παιζόταν, οταν με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ το ’12 είχαμε συνολικά 84 περιστατικά με πιθανολογούμενα ρατσιστικά κίνητρα, ενώ την ίδια χρονιά ο αριθμός όσων αυτοκτόνησαν λόγω μνημονιακών μέτρων ήταν πολλάπλάσιος και μάλιστα έφτασαν σε σημείο (με πρόσχημα την προστασία της αξιοπρέπειας των αυτόχειρων) να απαγορέψουν την δημοσιοποίηση στοιχείων.
   84 περιστατικά, με πιθανολογούμενα ρατσιστικά κίνητρα, σε ένα σύνολο 155.285 τελεσμένων αξιόποινων πράξεων = 0,054 % του συνόλου.

   http://aoratipoli.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6558.html

   Βέβαια, το όλο σκηνικό δεν το θεωρώ τυχαίο, όταν είχε προηγηθεί ο ΓΑΠ που απέδωσε συλλογικές ευθύνες στον ελληνικό λαό, προετοιμάζοντας την διεθνή κοινή γνώμη να αποδεχτεί ως φυσιολογικά, τα απεχθή μέτρα που στη συνέχεια επιβλήθηκαν στους (διεφθαρμένους, πλούσιους και όλα τα άλλα) Έλληνες.

   Ας είναι καλά οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» που σαν λαγοί τρέχουν να υπεραμυνθούν τέτοιων θέσεων

   • Ο/Η Kimwn λέει:

    Κάποια στιγμή αν φιλοτιμηθώ θα αθροίσω τα στοιχεία που είχα βρει…
    Δυστυχώς οι αριθμοί που ‘»βγάζουν» τα κανάλια και τα ΜΜΑ (Α=αποβλάκωσης) είναι μόνο ότι τους συμφέρει…
    Και μην ξεχνάς κάτι που γράφω 4 χρόνια, ΠΟΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ υπέγραψε την συνθήκη δουβλίνο 1 το’99 και ποιός την δουβλίνο 2 το 2003 ??????????/

    Ο φούφουτος για ο Κίμων ??????????/

 3. Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

  «ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ»
  Μπαααα! δεν θα ξαναπώ ότι ειμαι αριστερός,
  δεξιός θα λέω ότι ειμαι,
  οι αριστεροί που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια
  ευθύνονται για όλα , για την οικονομική κρίση,
  για τους μετανάστες, και για την τύφλα μας την μαύρη
  Βρε οι άτιμοι,αυτοί ανέλαβαν την χώρα απ την μεταπολίτευση και μετά
  και την έφτασαν εδώ που την έφτασαν.
  👿
  Φτού!
  και εγώ που νόμιζα τόσα χρόνια
  ότι αριστερός ειναι στάση ζωής περισσότερο.
  ————————————————————–
  Λοιπόν εχουμε και λέμε
  Οπορτουνισμός (ορισμός)

  τρόπος ενέργειας σύμφωνα με τον οποίο ο δράστης του κινητοποιείται από συμφεροντολογικά ελατήρια κι όχι από το χρέος προς μια πάγια αρχή,
  ελιγμός και η αξιοποίηση συγκυριών κάθε είδους προκειμένου να επιτευχθούν προσωπικά συμφέροντα,
  συμμόρφωση προς την αστική νομιμότητα (με μαρξιστικούς όρους), άρα η εγκατάλειψη της επανάστασης (με μαρξιστικούς όρους)
  —————————————————————
  Προσθέτω και μια λύση για το μεταναστευτικό,
  «από τούδε κι εφεξής βύθισις του πλοίου
  άνευ ετέρας προειδοποιήσεως»
  Σύμφωνα με την κυρία που αναφέρει πιο πάνω ο Κίμωνας

  • Ο/Η 'ο Παγωτατζής λέει:

   Στάση ζωής είναι τα Θρησκευτικά καί όχι τα Πολιτικά δόγματα αγαπητέ.!
   Εκττός και άν τό αριστερός υπάγεται στά πρώτα…
   οπορτουνιστικά άν το δείς μάλλον πάει σε αυτήν την δύστυχη χώρα..

   » Προσθέτω και μια λύση για το μεταναστευτικό,..» να διαβασεις -ή μάλλον να δείς- αυτό σού προτείνω..άλλοι έχουν βρεί καλύτερες λύσεις πού ικανοποιούν και «αριστερές» (;) συνειδήσεις…

   Λαθρομετανάστευση : Κάντο όπως οι Αυστραλοί – ——> eyedoll.gr

   VIDEO http://player.ooyala.com/iframe.html#ec=x3dWVrazqbUI5uofvvWjmPjKsrC2gJRt&pbid=d7724830c63641b4b5782eadefb84891&docUrl=http%3A%2F%2Fpolitika-gr.blogspot.com%2F2014%2F02%2Fvideo_10.html

   • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    Υπάρχει και μια καλύτερη λύση φίλε….

    Μόλις μπει στη χώρα ο λαθρομετανάστης τον ρωτάς τι εθνικότητος είναι. Ανάλογα με την απάντηση του τον προωθείς με όλα τα απαραίτητα χαρτιά στη χώρα που ευθύνεται για την καταστροφή της χώρας του.

    Είναι Ιρακινός; Στις ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία. Ιταλία και όποια από τις χώρες ευθύνονται για την καταστροφή του Ιρακ. Ας αποφασίσει αυτός.

    Είναι Αφγανός; Το ίδιο

    Σομαλός; Το ίδιο. Πακιστανός; Ποιος έβαλε τους χούντες στην κυβέρνηση του Πακιστάν; Οι ΗΠΑ;; Στις ΗΠΑ.

    Με όλα τα χαρτιά έτοιμα!!! Μόνο το όνομα του λαθρομετανάστη θα μπαίνει από κάτω. Και άσε τα κράτη αυτά να ευθύνονται για ότι τυχόν τους συμβεί. Αυτοί θα είναι ευχαριστημένοι, εμείς θα είμαστε δίκαιοι και ανθρωπιστές, και αυτοί που ευθύνονται για τη λαθρομετανάστευση ας τρέχουν να βρουν λύση. Στα @@@@@@ μας τι θα κάνουν.

    • Ο/Η 'ο Παγωτατζής λέει:

     Αδυνατον πρακτικά αγαπητέ φίλε..Επιθυμητό μεν από πολλούς αλλά αδύνατον πρακτικά και τεχνικά….
     Ποιό «επαναστατικό» είναι να τούς βάλεις υποχρεωτικά να δουλεύουν σε διαφορες μανωλάδες κλπ άλλα τέτοια αλλά να τούς πληρώνεις ισόποσο με τό μεροκάματο πού θα έπαιρναν αν δούλευαν στην χώρα τους..και μάλιστα εί δυνατόν στό νόμισμά τους τό 50% …Δημιουργείς κάτι σαν σύγχρονα Κολχόζ ή Κιμπούτς ..καλλιεργούν και τα τρόφιμά τους..Εσυ παρέχεις γιατρό,νερό και ρεύμα μόνον δωρεάν…ή με ελάχιστη χρέωση..

     Σε 1-2 χρονια κανείς δεν θα έρχεται και οι εδώ θα θέλουν να γυρίσουν εκεί που ξεκίνησαν..
     Αποδοτικότητα λύση ,αλλά θέλει υπομονή και δεν παραβαίνεις «τυπικούς κανόνες »
     Τό μονον μειονέκτημα της είναι ότι κινείσαι στην κόψη τής συνειδεισιακής / σου πλευράς…Για αυτούς πού διαθέτουν βέβαια….

     • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Νομίζεις ότι θα χρειαστεί να γίνει πράξη; Μόνο που θα βγει ο νόμος και θα τους στείλεις 50 άτομα πακέτο με χαρτιά θα κάνουν τούμπες να βρουν λύση.

   • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

    Παγωτατζή! καλησπέρα! γι αυτό ξεχώρισα τους οπορτουνιστές σε αυτό που έγραψα,
    συγνώμη όμως επειδή προσωπικά δεν ειμαι πολύ θρήσκος,
    η δικιά μου στάση ζωής
    καθορίσθηκε απο αλλα πράγματα
    ας πούμε απο τα διδάγματα του πατέρα μου,
    και στην συνέχεια του θείου μου,
    για να μην μπω σε λεπτομέρειες.
    Αν μου επιτρέπεις, πιστεύω ότι η ιδεολογία
    παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην στάση ζωής του καθενός.
    Και δεν εννοώ τα κόμματα
    👿

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   για κάποιο λόγο της wordpress…είχαν παέι στα spam φίλε Παγωτατζή…για αυτό και η αργοπορία στην εμφάνιση
   τα ξεμπλόκαρα…

 4. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

  Το κάθε κράτος είναι υποχρεωμένο να κοιτά το συμφέρον του. Ναι μεν μπορεί να προκύπτουν λόγοι ανθρωπιστικής φύσης ή οικονομικής συγκυρίας αλλά πάλι όλα πρέπει να γίνονται με γνώμονα το κοινό συμφέρον των πολιτών της εν λόγω πατρίδας.

  Αυτό το συμφέρον λοιπόν προσδιορίζεται εν συντομία στα συντάγματα των χωρών. Για το σύνταγμα το δικό μας ο θεματοφύλακας είναι ο κυρίαρχος λαός.

  Προφανώς όμως δεν είναι ουσιαστικά αλλά μόνο για τυπικούς λόγους ώστε να χαίρεται μόνο όταν το διαβάζει αλλά όχι όταν εφαρμόζεται.

  Η Ελβετία είναι το μέλλον. Γιατί είναι η αντίδραση στην κακή δράση.

  Σκεφτείτε τώρα το εξής….

  Σήμερα υπάρχει κόμμα ( η ΧΑ) που υποστηρίζουν πολλοί από τους ψηφοφόρους της ότι για παράδειγμα θα πρέπει να βυθίζονται άμεσα τα σκάφη που μεταφέρουν λαθρομετανάστες.

  Αυτό το θεωρούν ως μία λύση. Δεν παίζει ρόλο αν είναι σωστή ή όχι. Δεν παίζει ρόλο αν είναι η μόνη λύση ή όχι. Σημασία έχει ότι το πιστεύουν.

  Και αν κάποιος αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να υπάρχουν σκέψεις εξόντωσης ανθρώπων οι οποίοι για χίλιους δυό λόγους μπορεί να εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους τότε έχει τη σκέψη του μέλλοντος.

  Όπως σήμερα κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΧΑ θα είχαν τα ποσοστά που τους αποδίδουν έτσι κάλλιστα θα μπορούσε μετά από λίγα χρόνια να γίνει το εξής….

  ….μετά από συνεχόμενη ύφεση και προβλήματα διαφόρων περιπτώσεων να εμφανιστεί ένα κόμμα το οποίο να ζητά την ψήφο των πολιτών για την εξολόθρευση των ψηφοφόρων των κομμάτων που μας οδήγησαν εδώ.

  Ξέρετε πόσοι θα το ψήφιζαν; Αν το ψηφίσουν λοιπόν οι σημερινοί αναποφάσιστοι που είναι κάποια εκατομμύρια και γίνει κυβέρνηση και αρχίσει βίαιη εξόντωση όσων ψήφισαν πχ το 2009 ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ κατά το δοκούν…..Θα είναι αντι – ανθρωπιστικό; Δεν παίζει ρόλο. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα καθαρίσει η πλέμπα σύμφωνα με τους πολιτικούς της και τους ψηφοφόρους της.

  Η ερώτηση λοιπόν δεν είναι αν έκανε καλά ή όχι η Ελβετία. Η ερώτηση είναι αν οι πολίτες έχουν τη στοιχειώδη κρίση να καταλάβουν πως η συνεχιζόμενη εμμονή στα λάθη θα τους στοιχίσει όχι μόνο την οικονομική τους ευμάρεια αλλά ίσως και τις ζωές τους. Είτε η αντίδραση έρθει από αυτούς που είναι υπέρ ή εναντίον των λαθρομεταναστών είτε από αυτούς που θα έχουν σιχαθεί τα διλήμματα. Γιατί δεν υπάρχουν διλήμματα στην πολιτική. Υπάρχει μόνο ο δρόμος που διαλέγεις.

 5. Ο/Η 'ο Παγωτατζής λέει:

  Zητώ συγνωμην αλλά το έστειλε 3 φορές….δεν μπορώ να καταλάβω γιατί!!
  απολογούμαι φίλτατοι….σβήστε ‘οτι νομίζετε…

 6. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Aπορω πως βγαινουν τα 2 τα 2,5 τα 4!!!! εκ.των προσφυγων -μεταναστων !
  Σημερα που οι Αλβανοι του 90 ειτε γυρισαν πισω ,ειτε γιναν «νοικοκυραιοι» και υποφερουν μαζι μας .Οι Ανατολικοι γυρισαν πισω σχεδον ολοι γιατι η Ρωσια ανεκαμψε και η Βουλγαρια εχει μαζεψει ολο το δικο μας σκυλολοι βιομηχανων κι «επενδυτων» της λαμογιας .Οι δε Αφρικανοι ,Ασιατες κλπ εχουν αναστειλει την Ελλαδα απο τον δρομο τους ειτε λογω κρισης ,ειτε λογω Φροντεξ ,ειτε λογω καλυτερων επιλογων προς την ΕΕ οπως Ιταλια ,Μασσαλια κλπ .Στα φαναρια κανεις ΑΜΑΝ να δεις καποιον αλλοδαπο και βλεπεις σχεδον μονιμα πλεον Ελληνες ,στα χωραφια κανουν ΚΡΑ οι αγροτες για ΦΤΗΝΑ εργ.χερια μια και κατι Βουλγαροι πλεον εχουν ξεμεινει που ζητανε της παναγιας τα ματια .Στην Μανωλαδα μεχρι αγγελιες βαζουν οι φραουλαδες τωρα .Οι Ακτωρες κλπ παιρνουν πλεον Ελληνες αφου τα μεροκαμματα ,οι εισφορες ,τα ωραρια κλπ εχουν γινει στην αγορα οπως ηταν των πακιστανων επι Ολυμπιακων Εργων …ΔΛΔ ΣΧΕΔΟΝ ΤΖΑΜΠΑ .Ακομα και οι εταιρειες καθαρισμου πλεον παιρνουν Ελληνες και Ελληνιδες μια και δεν κοστιζουν τιποτα πλεον και κανουν ετσι και τα «κονε» τους με βουλευτες και κομματα (ο νοων νοειτω)
  Μηπως το παραφουσκωνουν καποιοι το θεμα…γιατι ειναι καλο σαν προπαγανδα αποπροσανατολισμου απο αλλα μεγαλυτερα θεματα ?

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Ολα με χρονοκαθυστέρηση λειτουργούν εδώ…
   Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται εν τη γενέσει…αλλά πολύ μετά…όταν ίσως έχει λυθεί και από μόνο του.
   Τα Δουβλίνα όμως ήταν καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ…!!!!
   Ποιοί λογοδοτούν για το κακό που έγινε ?
   Αστο τα έχουμε πεί,κουράζουμε και κουραστήκαμε…
   Καλησπέρα

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Δεν σου είπα ότι είναι σήμερα τόσοι , ήταν σίγουρα και παραπάνω όταν το πρωτοέγραψα…
   Τα στοιχεία από την σελίδα της αστυνομίας δίναν πάνω από 1 εκατομμύριο (που πιάσαν και κατέγραψαν ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΑΞΑΓΡΑΨΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ), επίσης από το ανατολικό μπλόκ (πλην ρωσίας και ουκρανίας) δεν καταμετρούνται αφού ως πολίτες της εε μετακινούνται ελεύθερα (ρουμάνοι, βούλγαροι, πολωνοί, τσέχοι).
   Και τέλος τα στοιχεία αφορούσαν από το 2000 τόσο και μετά, όταν εγώ είχα νοικάρη σύριο που είχε έρθει Ελλάδα από το 1995…
   Οι υπολογισμοί (άντε για χατήρι σου) θα γίνουν και αναλυτικοί…

   Έκανα μία εκτίμηση βασισμένη σε ΟΟΟΤΙ δεδομένα έχω και για κανέναν (φανερό ή κρυφό ) λόγο αν νομίζεις

   ΥΓ για να εμπεδώσεις Λεώ
   Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΠΑΝΤΑ) Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s