Προς ηλιθίους (το ανάγνωσμα)


Οι ηλίθιοι είναι πειρασμός.
Θέτουν ανοήτως θέματα τα οποία ξέρεις πως είναι περιττό να απαντηθούν.
Από την άλλη δεν θέλεις να τα αφήσεις και αναπάντητα.
Ο ηλίθιος φυσικά δεν πρόκειται να καταλάβει.
Όμως καλό είναι να υπάρχει μία απάντηση, μια κι έξω, και ότι καταλάβουν κατάλαβαν.
Μία περιεκτική όσο μπορώ απάντηση για όλους τους ηλίθιους.

Προς ηλιθίους λοιπόν:

Είσαι ηλίθιος.
Δεν το λέω με μίσος ή για να σε προσβάλλω αν και καταλαβαίνω πως είναι προσβλητικό.
Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω με όσο γίνεται πιο απλά Ελληνικά γιατί είσαι ηλίθιος.
Ξέρω, ελάχιστες πιθανότητες έχεις να το καταλάβεις, πόσο μάλλον να πάψεις να είσαι ηλίθιος αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ίσως κάτι να ψυλλιαστείς, θα δείξει.

Είσαι ηλίθιος γιατί όταν κάποιος αμφισβητεί την αλήθεια σου θεωρείς πως είναι εναντίον σου, εχθρός σου, ανθέλληνας, βλάσφημος, αναρχικός, κουκουλοφόρος, αριστερούλης, άπλυτος, επίδοξος καταστροφέας της πατρίδας και του μικρού κόσμου που έχεις στο μυαλό σου.

Σου λέω πως η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά, του Κρανιδιώτη, του Βορίδη, του Γεωργιάδη και τόσων άλλων είναι μια ακροδεξιά παράταξη με όλα όσα αυτό συνεπάγεται.
Σου το αποδεικνύω με τα λεγόμενά τους, με τις πράξεις τους, τις προτεραιότητές τους, με το παρελθόν και το διαφαινόμενο μέλλον τους κι εσύ απαντάς «άπλυτε».
Δεν μπορείς να καταλάβεις που οδηγεί το φαινόμενο μιας ακροδεξιάς παράταξης στην εξουσία με την δική σου μεταξύ άλλων στήριξη, δεν έχεις αντεπιχειρήματα, δεν θέλεις καν να το ακούς αυτό, θυμώνεις και απαντάς με χαρακτηρισμούς.
Εκείνος που σου τονίζει το πρόβλημα γίνεται αντίπαλος, είναι πιο εύκολο έτσι.
Όχι να πείσεις, να πειστείς.
Να νιώσει ξανά άνετα μέσα στην αυταπάτη σου που κάποιος «άπλυτος» πάει να σου γκρεμίσει.
Δεν είναι ο συνομιλητής σου εχθρός, ούτε αντίπαλος, ούτε το να ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς τον κάνει «αριστερούλη», εσύ είσαι ηλίθιος.

Σου δείχνω βίντεο, φωτογραφίες, στοιχεία, η αστυνομία να χτυπάει με λύσσα διαδηλωτές, σου δείχνω παραλίγο νεκρούς, παράνομες πρακτικές, αστυνομικούς που συμπεριφέρονται σαν συμμορίες χουλιγκάνων κι εσύ αντί να προβληματιστείς, να το συζητήσεις έστω, με αποκαλείς κουκουλοφόρο.
Θέλεις μία αστυνομία που θα ανοίγει τα κεφάλια των «εχθρών» της «δημοκρατίας».
Όποιου δηλαδή θεωρείς εσύ εχθρό, αυτού που εσύ θεωρείς δημοκρατία.
Χωρίς έλεγχο, χωρίς κριτική, χωρίς όρια.
Αρκεί να σπάει τα κεφάλια των άπλυτων, των αριστερούληδων, των κουκουλοφόρων και ας είσαι παντελώς ανίκανος να ορίσεις ποιοί είναι οι άπλυτοι, οι αριστερούληδες, οι κουκουλοφόροι.
Νομίζεις πως η αστυνομία είναι υπεράνω κριτικής, μέχρι να ανοίξει το δικό σου κεφάλι, μέχρι να συγκρουστεί με «κατοίκους».
Ωρύεσαι υπέρ της νομιμότητας, όταν όμως αυτή αφορά τους ίδιους τους υποτιθέμενους προστάτες της αδιαφορείς.
Δεν θέλεις αστυνόμους, θέλεις τον δικαστή Ντρέντ που θα σε κάνει να νιώσεις λίγο πιο ασφαλής μέσα στην πλαστή ανασφάλεια που επέλεξες να ζεις.
Και όποιος ανησυχεί για τις πρακτικές αυτές στο μικρό μυαλό σου είναι οπαδός της ανομίας, κουκουλοφόρος.
Είσαι ηλίθιος.

Σου λέω πως οι κραυγές δεν είναι ενημέρωση, τα ντόπερμαν της ενημέρωσης δεν είναι δημοσιογράφοι, τα σόου των αλαλαζόντων πολιτικάντηδων δεν είναι συζήτηση κι εσύ δεν λες να καταλάβεις.
Σου αρέσει που ο «οργισμένος» δημοσιογράφος στηρίζει αναφανδόν την θέση σου, γουστάρεις που αφαιρεί τον λόγο και επιτίθεται σε εκείνον που έχει διαφορετική άποψη γιατί δεν θέλεις να ακούσεις την άλλη άποψη.
Δεν θέλεις ενημέρωση, θέλεις προπαγάνδα.
Την προπαγάνδα στην οποία πιστεύεις, γιατί αν κάποιος δημοσιογράφος πάρει την θέση της αντίθετης άποψης ξαφνικά γίνεται βαλτός, ΣΥΡΙΖΑίος, κρατικοδίαιτος, διεφθαρμένος.
Ο μόνος που δικαιούται να διακόπτει, να αφήνει υπονοούμενα για τον συνομιλητή του, να ξεσκίζει τον καλεσμένο του on-air είναι ο «δικός σου».
Θέλεις Χίο, Μακελειό, Τρωκτικά και Δεξιά Εξτρέμ για να γουστάρεις.
Ούτε σε τρομάζει όταν συνεργάτες του πρωθυπουργού προαναγγέλλουν διώξεις  στα κρατικά ΜΜΕ.
Γουστάρεις κι όλας!
Και όποιος ενοχλείται από όλα αυτά είναι αριστερούλης.
Είσαι ηλίθιος.

Τρελαίνεσαι να βλέπεις τον βουλευτή σου να ξεσκίζει τον «αντίπαλο», όχι με επιχειρήματα αλλά με την δύναμη της φωνής του, με άθλια υπονοούμενα, αλλάζοντας θέμα, λέγοντας ψέματα, τσιρίζοντας, με άκυρα παραδείγματα και ρητορικές ακροβασίες.
Δεν σε νοιάζει πόσο αυτά θα φαίνονταν γελοία αν τα έβλεπες γραπτά, πόσο δεν θα στέκονταν σε οποιαδήποτε σοβαρή ανάλυση χωρίς χειρονομίες και κραυγές, γουστάρεις που «ο δικός σου τον έσκισε πάλι τον άπλυτο».
Δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις κάτι, αρένα θέλεις να δεις, μονομάχους να ανταλλάσσουν θανατηφόρα χτυπήματα, ας διακόπτουν ο ένας τον άλλο, ας φωνάζουν όλοι μαζί, δεν σε απασχολεί που δεν άκουσες μια ολοκληρωμένη άποψη.
Θέλεις τον δικό σου να κατατροπώνει τον αντίπαλο, τον εχθρό.
Τον δικό σου που έχει αλλάξει 10 θέσεις μέχρι τώρα, δεν έχει σημασία, σημασία έχει πως όποια θέση και να είχε έσκιζε τον αντίπαλο.
Και πάντα ο δικός σου ξεσκίζει τους άλλους, κανένας δεν μπορεί να σταθεί απέναντί του.
Και όταν τα πράγματα ζορίσουν πετάς μέσα από τα δόντια ένα «ε ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται».
Ακόμα και οι γροθιές του»παλικαρά» σε μία μεγάλη γυναίκα σου άρεσαν, ποτέ δεν την συμπάθησες άλλωστε την αχώνευτη, να αγιάσει το χέρι του.
Δεν θέλεις πολιτική, θέλεις αρένα, δεν θέλεις δημοκρατία, θέλεις κάτι άλλο.
Είσαι έτοιμος να παραδόσεις τα ήδη λίγα δικαιώματά σου στον βωμό της ασφάλειας, της σταθερότητας, της πάταξης «των εχθρών του έθνους».
Και είσαι έτοιμος να δικαιολογήσεις την κάθε μπαρούφα και την κάθε κωλοτούμπα του «δικού σου» πολιτικού «ηγέτη», όσο γελοία ή επικίνδυνη και αν είναι αυτή.

Και όποιος αντιδρά σε αυτή την νοοτροπία είναι «άπλυτος».
Είσαι ηλίθιος.

Σου λέω πως όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα.
Ακόμα και ο αποδεδειγμένα δολοφόνος, ο βιαστής, ο παιδεραστής, όλοι!
(4/2 Ναι ρε βλάκα, ακόμα και ο τρομοκράτης!)
Δικαιώματα!
Ακόμα και οι μετανάστες!
Με λες λαθρολάγνο.
Κι ας ήταν ο παππούς σου μετανάστης, κι ας ετοιμάζεσαι κι εσύ να μεταναστεύσεις, θα βρεις χίλιες δικαιολογίες γιατί ο Έλληνας ήταν καλύτερος μετανάστης από αυτούς που έχουμε εμείς, σε έχουν τρομοκρατήσει κι εσύ είσαι έτοιμος να δεχτείς να τους φέρονται όπως θέλουν οι αστυνομικοί, να τους πετάνε σε κλουβιά χωρίς τουαλέτα, να ψοφάνε από την πείνα και την δίψα μέσα στην βρώμα.
Κάνεις πως νομίζεις πως όποιος ζητάει ανθρώπινη αντιμετώπιση των πάντων, μεταξύ αυτών και των μεταναστών είναι ανθέλληνας που θέλει μία χώρα γεμάτη μιναρέδες με τους Έλληνες μία καταπιεζόμενη μειοψηφία και τις Ελληνίδες να βιάζονται από αλλόφρονες φανατικούς μουσουλμάνους.
Χρειάζεσαι κραυγές, υιοθετείς κάθε ψεύτικη είδηση για τα πιο απίθανα εγκλήματα μουσουλμάνων κατά χριστιανών, τρέφεις το μίσος σου έτσι, ψάχνεις για θύματα, αίμα, φρίκη που να δικαιολογούνε το ρατσιστικό σου μίσος.
Δεν χωράει στο μυαλό σου πως μπορεί να υπάρχει σοβαρή λύση του υπαρκτού προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης με ταυτόχρονο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Δεν μπορείς να φανταστείς πως μπορεί μια κοινωνία να αμύνεται χωρίς να μισεί.
Πως μπορεί να ελέγχει σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα, πως μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με σεβασμό και ανθρωπιά.
Ούτε μπορείς να σκεφτείς πως μπορεί κάποιος να καταλαβαίνει πως το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα και ταυτόχρονα να επιμένει για σοβαρή λύση με σεβασμό στα δικαιώματα των μεταναστών.
Ούτε φαντάζεσαι πως κάποιος μπορεί να φρίττει όσο κι εσύ για διάφορα βάρβαρα εγκλήματα απαιτώντας όμως ταυτόχρονα την σοβαρή λειτουργία της δικαιοσύνης χωρίς κραυγές και να απορρίπτει το λυντσάρισμα ως λύση.
Δεν μπορεί, θα πρέπει να είναι λαθρολάγνος.
Μέχρι εκεί φτάνει η σκέψη σου.
Ε, είσαι ηλίθιος.

Σου λέω πως ο Παΐσιος και ο κάθε σοφός ή ανοϊκός γέροντας «Παΐσιος» έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από ένα ολόκληρο σύστημα.
Ένας νεαρός σου το αποδεικνύει, σκαρφιζόμενος ένα «θαύμα» το οποίο αμέσως αναμεταδίδουν όλα τα λαμόγια που ζουν από την θρησκόληπτη ανοησία που σε δέρνει κι εσύ, αντί να προβληματιστείς, σκούζεις: «Βλασφημία!».
Τον στέλνεις και φυλακή με τις φωνές σου, νιώθεις δικαιωμένος από την δίωξή του και χαίρεσαι που η «πίστη» σου απολαμβάνει την προστασία του κράτους.
Δεν κάθεσαι μια στιγμή να σκεφτείς πόσο γελοία είναι η μυθολογία που έχει χτιστεί γύρω από το όνομα του γέρου αυτού και πόσες απίστευτες ανοησίες έχουν γραφτεί.
Μέχρι και μονομαχία με μοναχό σαολίν περιγράφουν!
Δεν σε ενδιαφέρει η καπηλεία της πίστης σου, εσύ εξοργίζεσαι διαβάζοντας στο Hellas-Orthodoxy ή την Ελεύθερη Ώρα για τον κακοήθη βλάσφημο νεαρό που πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά που προσέβαλε ποιόν;
Τους άθλιους εκμεταλλευτές της πίστης ορισμένων, μεταξύ άλλων και την δική σου!
Δεν σου φταίνε εκείνοι που σου πουλάνε κομποσκίνια ή βρακιά του γέροντα και τα εκατοντάδες βιβλία για αυτόν θησαυρίζοντας, σε ενοχλεί εκείνος που σου γκρεμίζει τον μύθο.
Δεν σκέφτεσαι πως αν ο μύθος είχε γερά θεμέλια δεν γκρεμιζόταν με τίποτα, δεν σε απασχολεί πως κάποιοι κερδίζουν από τις κραυγές σου, δεν θέλεις να σκέφτεσαι, να πιστεύεις θέλεις.
Ο βλάσφημος σου φταίει.
Και αν σου πει κάποιος πως δεν είναι έτσι τα πράγματα, είναι μουσουλμανολάγνος, ανθέλληνας, προδότης του έθνους, εχθρός της παράδοσης.
Είσαι ηλίθιος.

Σου δείχνω τους τρελαμένους ταλιμπάν που ωρύονται έξω από κάποιο θέατρο για την «βλάσφημη» παράσταση, τους βλέπεις, νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά, σε ανατριχιάζει τόσος φανατισμός αλλά ενδόμυχα χαίρεσαι που η «πίστη» σου έχει προστάτες.
Κι ας ξέρεις πως κάποιοι από αυτούς μέχρι και τον σατανά υμνούσαν πριν λίγο καιρό, και ας βλέπεις πως κάποιοι άλλοι είναι ξεκάθαρα ψυχιατρικές περιπτώσεις.
Δεν σε νοιάζει, βλάσφημο το έργο, να μάθουνε οι βλάσφημοι.
Και αν κάποιος σου μιλήσει για ελευθερία της έκφρασης του απαντάς να πάει να τα πει αυτά στο Ιράν.
Δεν το απεχθάνεσαι το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν, το ζηλεύεις, τέτοιο επιδιώκεις να αποκτήσεις με την ανοχή σου, αν όχι στήριξη, σε τέτοια φαινόμενα.
Και όποιος αντιδρά σε τέτοια φαινόμενα είναι θολοκουλτουριάρης.
Είσαι ηλίθιος.

Και δεν σου φτάνει ένα από όλα αυτά, οι πιθανότητες είναι πως αν ταιριάζεις σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες ταιριάζεις σε όλες.
Δεν σου φτάνει να γουστάρεις ακροδεξιά απολειφάδια, θα πρέπει να συμπαθείς και τους χριστιανοταλιμπάν, τους Χίους της ενημέρωσης, τους μεταναστοφάγους της πολιτικής και τους χουλιγκάνους της αστυνομίας.
Πάνε πακέτο αυτά.
Είσαι επικά ηλίθιος!

Γι αυτά και άλλα τόσα τέτοια είσαι ηλίθιος.

Δεν θέλεις πολιτική, θέλεις αρένα.
Δεν θέλεις δημοκρατία, θέλεις την δική σου «δημοκρατία».
Δεν είσαι πολίτης, είσαι οπαδός.
Δεν θέλεις ενημέρωση, θέλεις προπαγάνδα.
Δεν θέλεις αστυνομία, θέλεις χουλιγκάνους, τραμπούκους, προστάτες.
Δεν θέλεις ανθρώπινη κοινωνία, θέλεις ανθρωποφάγα κοινωνία που να σκίζει τους αδυνάτους αδιαφορώντας για τα δικαιώματά τους.
Δεν θέλεις θρησκευτικούς ηγέτες, θέλεις ταλιμπάν.

Και σου έχω νέα.
Δεν έχω ιδεοληψίες, δεν «ανήκω» πουθενά, δεν παπαγαλίζω απόψεις κανενός, δεν στηρίζω κανέναν, τα αυτονόητα λέω, αυτά που η ανατροφή μου και η όποια μόρφωσή μου απαιτούν, χωρίς κομματικές γραμμές ή φανατισμό.
Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑίος, αναρχικός, κουκουλοφόρος, αριστερούλης, λαθρολάγνος, εχθρός.

Από το κεφάλι σου τα βγάζεις αυτά γιατί σε βολεύουν, γιατί θέλεις έναν εύκολο αντίλογο σε αυτά που σου λέω, γιατί χωρίς αυτά ίσως να χρειαζότανε και να τα σκεφτείς σοβαρά.
Ίσως ακόμα, θεός φυλάξοι, και να σε γέμιζαν αμφιβολίες για την ορθότητα των ιδεοληψιών σου.
Και να χρειαζότανε να κάτσεις να σκεφτείς, να κρίνεις.
Όχι βέβαια, πιο εύκολο να είμαι ο αντίπαλος, ο εχθρός, ο άπλυτος, ο ανθέλληνας.
Σε προστατεύει απ’ το να σκεφτείς.

Είσαι ηλίθιος.
Και όπως κάθε ηλίθιος περνιέσαι για έξυπνος.

Εκτός και αν είσαι βαλτός.

Υγ. Επειδή το βλέπω να έρχεται στα σχόλια. Διάβασε τον τίτλο! «Προς ηλιθίους» λέει. Αν δεν σε αφορά, μην ψαρώνεις.

Πηγή.

http://gerogriniaris.blogspot.gr/2013/01/blog-post_17.html

32 comments on “Προς ηλιθίους (το ανάγνωσμα)

 1. Ο/Η Ιωάννης ο Peacemaker λέει:

  Εὐάγγελος Λεμπέσης – Ἡ Τεράστια Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ

  http://users.uoa.gr/~nektar/arts/prose/evangelos_lempesis_idiots.htm

  Δενει τώρα τούτο εδώ, με το θέμα που κοινοποίησε ο κυρ Μανώλης;;

 2. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

  Από τα καλύτερα άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

 3. Ο/Η 'ο Παγωτατζής λέει:

  Επιμόρφωση ή καταμέτρηση Ηλιθίων επιδιώκει ό αρθρογράφος ;;
  Well,count me in in any case….

  ΥΓ Προτιμώ την αυθεντική version πού παραθέτει ό ΙΩΑΝΝΗΣ παραπάνω…Είναι αντικειμενικά επιστημονική και απαλλαγμένη από πολιτικές προεκτάσεις-αναφορές όπως τού αρθρογράφου…

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Ούτε επιμόρφωση ούτε καταμέτρηση επιδιώκει ο αρθρογράφος. Την αλήθεια γράφει.

   και την version την έβαλε ο Ιωάννης ο non capital χααχαχαχαχα

   Εγώ συμφωνώ με τον γερογκρινιάρη… είναι κορυφαίο άρθρο!! Καθαρή κλωτσοπατινάδα στον κάθε ηλίθιο που όταν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επιχειρήματα αντί να σκεφτεί τι κάνει λάθος και αν έχει λάθος, το γυρνάει στην επίθεση. Συνδυασμός ηλιθιότητας και κουτοπονηριάς.

   Η κλασική απάντηση βλάκα φασίστα στην ερώτηση » οι γερμανοτσολιάδες ήταν με τους Γερμανούς» είναι » οι κομμουνιστές ήταν με τον Στάλιν»!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ λες και όποιος λέει οτι οι γερμανοτσολιάδες ήταν με τους Ναζί πρέπει με το ζόρι να ψηφίζει ΚΚΕ!!!!

   Δηλαδή είναι σαν να τον λες » ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ» και αντί να σκέφτεται γιατί είναι βλάκας να σου απαντά » ΚΑΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ»..ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

   • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    – Θανασάκη έσπασες το βάζο;;

    απάντηση

    -και ο Μανώλης έσπασε ένα ποτήρι χθες!!!!

    ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ!!!!

    • Ο/Η 'ο Παγωτατζής λέει:

     ΙΩΑΝΝΗ ναι συμφωνώ….αλλά με το να λές σε κάποιον είσαι ηλίθιος τί περιμένεις ;;;
     αναγνώριση τού γεγονότος και αποδοχή από αυτόν ή
     ή αποδοχή τής δικιάς σου αποψης περί ενός γεγονότος ή ιδέας από έναν ηλίθιο;;;.
     Ποιός (θά) είναι ό ηλίθιος τελικά;;;;

     • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Μα και η ενασχόληση με κάποιον ηλίθιο είναι….ηλιθιότητα.

      Δεν υπάρχει κανένας στον κόσμο που να μην είναι έστω και λίγο ηλίθιος. Ένας ΜΗ ηλίθιος μπορεί να ερωτευτεί παράφορα και να γίνει για χάρη ενός στρινκ ο ηλιθιότερος όλων.

      Όλοι μας είμαστε δηλαδή σε κάποιες φάσεις της ζωής μας λίγο ή πολύ ηλίθιοι. Φυσικά υπάρχουν και οι ΜΟΝΙΜΑ ηλίθιοι αλλά αυτοί είναι ήδη επικίνδυνοι για τους εαυτούς τους από μόνοι τους.
      Αλλά ξαναγράφω ότι ο αρθρογράφος αναφέρεται σε αυτά που έχει αντιμετωπίσει αυτός. Άρα εκεί και η κριτική. Γιατί αλλιώς με την δική σου – σωστή μεν λογική – θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το άρθρο και τη γνώμη κάθε αρθρογράφου ΤΟΣΟ ΣΦΑΙΡΙΚΑ που δεν θα βρίσκουμε άκρη ποτέ…

     • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Το αστείο είναι ότι ως έξυπνος έχει χαρακτηριστεί και αυτός ο οποίος κάνει αυτά που χρειάζονται για το συμφέρον του και την επιτυχία του σκοπού του.

      Άρα… αν χρειαστεί για να επιτύχει τον σκοπό του να ενεργήσει εμφανώς ηλιθιωδώς ώστε κάποιοι άλλοι να πειστούν για την ηλιθιότητα του…. τότε δεν είναι ηλίθιος.

      πάρ’ το αυγό και κούρευτο!!!!

  • Ο/Η 'ο Παγωτατζής λέει:

   αναφορές πού την κάνουν ευάλωτη γιατί στην θέση τού πολιτικού σχηματισμού,μπορείς να ταιριάξεις άλλον χρωματισμό-ανάλογα με το δοκούν τού καθενός- και τότε επιβραβεύεται πανηγυρικά …ό ηλίθιος !

   • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    Έχεις δίκιο. Αλλά προφανώς ο αρθρογράφος γράφει το άρθρο σε σχέση με την αντιμετώπιση των επιχειρημάτων που ο ίδιος έχει χρησιμοποιήσει. Σίγουρα αν ήταν από την άλλη πλευρά και αντιμετώπιζε την ίδια ηλιθιώδη τακτική θα είχε γράψει κάτι αντίστοιχο.Μην τον δικάζουμε a priori.
    Δε νομίζω ότι πρέπει να τον κριτικάρουμε από την άποψη των συνολικών πιθανών περιπτώσεων ηλιθιότητας που οποιοσδήποτε μπορεί να αντιμετωπίσει στη ζωή του, αλλά στο κομμάτι που αναφέρεται.

 4. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

  Υπάρχουν οι ηλίθιοι και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» Προτιμώ τους πρώτους καθώς για ότι κάνουν δεν έχουν επίγνωση σε αντίθεση με τους δεύτερους που είτε δωρεάν, είτε επ’ αμοιβή παίζουν τον ρόλο προβοκατόρων. Για όποιον έχει μάθει να διασταυρώνει αλλά και να διατηρεί αποστάσεις από τις εκδηλώσεις οργής, οι πρώτοι είναι ανιχνεύσιμοι με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι δεύτεροι παίζουν εκεί που ούτε καταλαβαίνουμε, ούτε μπορούμε να έλέγξουμε, με απόβλεπτες συνέπειες που υπερβαίνουν το κάθε εγώ.

  ‘Ασχετο ίσως αλλά … αυτοί που βιάστηκαν να βγάλουν ηλίθιους όσους αναδημοσιεύσαν την είδηση του defence.net για έρευνα του λιμενικού στα 73 μέτρα του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι, θα πρέπει να πληρώθηκαν αδρά, αφού η είδηση επιβεβαιώθηκε από καθεστωτικά ΜΜΕ

  http://www.skai.gr/news/greece/article/251537/tessera-ptomata-apo-to-nauagio-tou-farmakonisiou-anesure-to-limeniko/

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Υπάρχει και μία ωραία ταινία ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος….

  • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

   γιατι το defence.net ειναι «αντικαθεστωτικο» ? επειδη λειτουργει στην Βουλγαρια ?
   Περιμενε ρε Γιαννη επισημη ανακοινωση απο το Λιμενικο και το Υπουργειο! ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ειναι αυτοι που θα βγαιναν στα καγκελα για να βγαλουν απο πανω τους την ρετσινια !

   ( και ο ΣΚΑΙ ειναι γνωστο ποσο …σιγονταρει με «επιστημονικο τροπο» τον Φασισμο ,απο τον Μπαμπη ως τον Προτοσαλτε και τον κρυπτοχρυσαυγιτη Εισαγγελατο )

   • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

    Λεωνίδα δεν υποστηρίζω ότι είναι αντικαθεστωτικό, ούτε ότι είναι από τα πλέον αξιόπιστα μέσα. Και όπως θα είδες είμαι της λογικής να διασταυρώνω ότι διαβάζω, ειδικά στην εποχή της προαπαγάναδας και της αντιπροπαγάνδας που βιώνουμε.

    Ο βασικός λόγος που το έγραψα είναι για να δείξω πως κάποιοι αδιαφορώντας για τα εθνικά συμφέροντα παίζουν προπαγανδιστικά κομματικά παιχνίδια (δεξιά κι αριστερά)

    Το άρθρο που κορόϊδευε του ηλίθιους που πίστεψαν το defence έβγαζε ψεύτικη την είδηση αφού (όπως ισχυρίζονται) δεν είχαν φροντίσει να την διασταυρώσουν όσοι την αναδημοσίευσαν. Τελικά από την βιασύνη τους, να μην περιμένουν τις εξελίξεις, έπεσαν στον λάκο που έσκαψαν.

 5. Ο/Η ririna λέει:

  Καλησπέρα στους διαχειριστές και στους φίλους
  Παλιό το άρθρο. Χρειάζεται ανατροφοδότηση από νέα δεδομένα καθώς όταν γράφτηκε φαινόταν καθαρά η μία όψη του νομίσματος. Τώρα έχει φανεί πεντακάθαρα και η δεύτερη όψη του νομίσματος. Υπάρχουν αρκετά γεγονότα που σίγουρα βοήθησαν οι ηλίθιοι του άρθρου αλλά καταλυτικό ρόλο είχαν και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» (όπως αποκαλεί και ο Γιάννης Μ. παραπάνω) που κατ΄ εμένα είναι αυτοί που νομίζουν, γενικεύοντας, τους άλλους ηλίθιους.
  Και πάλι όμως για την εποχή που γράφτηκε το άρθρο σχολιάζεται η μία μόνο όψη του ίδιου νομίσματος
  Κατά την άποψή μου το άρθρο είναι ακραίο όσο και οι ηλίθιοι που νομίζει ότι περιγράφει

  • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

   Σχετικά με την ερμηνεία του όρου «χρήσιμοι ηλίθιοι» :

   «Με τον όρο αυτό χαρακτήριζε ο Βλαντίμιρ Λένιν τους διανοουμένους και άλλους ανένταχτους συναγωνιστές και συνοδοιπόρους, και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, που συνεπικουρούσαν το μπολσεβικικό κίνημα, χωρίς να αποτελούν μέλη του. Τι σημαίνει να είσαι (ή να γίνεσαι) χρήσιμος ηλίθιος; Ότι απλά γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης πιστεύοντας και υπηρετώντας έναν σκοπό που καπελώνουν άλλοι και που απλά σε ανέχονται για όσο τους προσφέρεις αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες σου, ενώ όταν πάψουν να σε χρειάζονται παίρνεις πόδι.»

   Υπάρχουν και άλλες εκδοχές, όπως και ένα σχετικό βίντεο για όποιον ενδιαφέρεται :
   http://aoratipoli.blogspot.gr/2013/05/blog-post_22.html

 6. Ο/Η lux interior λέει:

  ….»δεν θέλεις να σκέφτεσαι, να πιστεύεις θέλεις.»
  …νομίζω πως αυτή η φράση τα λέει όλα…
  …πάντως το καλύτερο δοκίμιο(?) που έχει γραφτεί για την ηλιθιότητα πιστεύω ότι είναι το παρακάτω του Cippola:
  https://bluebig.wordpress.com/2013/08/19/%ce%bf%ce%b9-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%8e%cf%80%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b8%ce%b9/
  …άσε που θα πρότεινα στους φίλους Αμετ. και Μανώλο να το βάλουν κάπου εμφανές στο site, ώστε να μπορούν να το διαβάσουν όλοι όσοι το επισκέπτονται…

  …προσπαθώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε αν ποτέ ανέβαινε ένα τέτοιο άρθρο στο Ολυμπία!!!! μιλάμε θα γινόταν η Κόλαση του Δάντη!!!!…

  • Ο/Η 'ο Παγωτατζής λέει:

   lol lol Πές το ψέμματα….Και είναι κρίμα γιατί ή «Ο» εναι το σαιτ με την απόλυτη ελευθερία..πρός όλους..τουλάχιστον στα σχόλια..Για τα άρθρα δεν ξέρω αλλά υποθέτω πώς εφαρμόζουν την ίδια τακτική τηρουμένων τών νομικών κλπ προυποθέσεων…Προς τιμήν τους! Και (τιμή) μας πού σχολιάζουμε εκεί πότε πότε…
   Οταν μας αφήνουν οι ηλίθιοι -στα σχόλια- πού έχουν πλακώσει τελευταία! χχεχεχε

   ΥΓ Κάτι παίζει γενικά στο διαδίκτυο «έμαθα» ..σχετικά με σχόλια συγκεκριμμένης ΄πολιτικής τοποθέτησης σε συγκεκριμμένα σάιτ..και ή «Ο» είναι ένα από αυτά,νομίζω…θα φανεί προσεχώς…..
   Ακριβό τό τίμημα της ελευθερίας φίλτατοι….»Ο» γερά !…. μαζί σουυυυ!!!!

  • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

   Kαλησπέρα lux interior!!! φίλε.
   γράφω αποκάτω
   παλιό η καινούργιο λίγη σημασία έχει.
   Για να διαβάζουν
   όσοι έχουν σπάσει τον καθρέπτη.
   Και εγώ δεν θέλω να φανταστώ.
   😈
   Αχαχαχαχαχ!

 7. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Καθολου ηλιθιοι δεν ειναι .Και οπως λεει ο ριρινα και ο Γιαννης Μ.το ποταμι εχει πλεον μοιρασμενους τους ηλιθιους ΚΑΙ στις δυο οχθες !…και μαλιστα τροφοδοτουν η μια την αλλη .

  Ο ιδιος κοσμος που πιστευε την παραμυθα οτι η ΕΟΚ θα τον κανει να τρωει με χρυσα κουταλια ,ΟΤΙ ΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ «ΙΣΧΥΡΗ» ΕΛΛΑΔΑ μεσα σε μια «ΙΣΧΥΡΗ » ΕΥΡΩΠΗ ,οτι το ευρω θα του φερει ευδαιμονια και προστασια απο ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ και ΚΡΙΣΕΙΣ …….Ο ιδιος δηλαδη που στριμωχνοταν στα γραφεια των κυβερνητικων πολιτευτων για μια «ιδιωτικη» εκδουλευση …και γινοταν «ταλιμπαν » πρασινος ή μπλε αναπαραγοντας τις μπουρδες που τον ταιζαν (ακομα κι αν ηξερε οτι τον εμπαιζαν ) αρκει να εκανε την δουλιτσα του ,κουνοντας πλαστικα -απ το πακισταν – σημαιακια !!!…..
  Ο ΙΔΙΟς ΚΟΣΜΟς ΕΙΝΑΙ που παριστανει ΣΗΜΕΡΑ τον ηλιθιο κι αναμασα υποκριτικα την «αλωση» της πατριδας ,τον «εθνικισμο» ταχαμ ,το μεταναστευτικο ,την «κατοχη» ,το «αντιμνημονιο»,την «ανατροπη» ,τα «πατριδα πισω» κλπ ….και τρεχει διπλα σε Πατεληδες και Λαγους για ενα μεροκαματακι στην ΧΑ ….ή σε Μηλιους και Σκουρλετηδες να του φερουν πισω τον χαμενο «παραδεισο» …με «επαναδιαπραγματευση» !!!

  Και στις δυο περιπτωσεις των οχθεων το ιδιοτελες συμφερον ,το ΕΓΩ να την βγαλω καθαρη ,κυριαρχουσαν και κυριαρχουν ….με αλλους Πατρωνες τωρα .Στα παπαρια τους ηταν ΚΑΙ ΤΟΤΕ το «Εθνικο» Συμφερον (αλλιως θα βγαιναν συσσωμοι στο δρομο επι ξεπουληματος Μααστριχτ ή Ιμιων ) ,στα παπαρια τους ηταν ΚΑΙ ΤΟΤΕ η πατριδα (οταν τους διελυαν την Βιομηχανια της χωρας ,οταν κλειναν την ΜΟΜΑ ,την ΟΑ , την ΠΠ , οταν πουλουσαν τον ΟΤΕ ,τον ΤΙΤΑΝΑ ) .Δεν ειναι ΗΛΙΘΙΟΙ …κουτοπονηροι ειναι ..ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕς ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ΠΑΝΤΑ ..Τα επιχειρηματα δεν τους ενδιαφερουν να τα απαντησουν (ουτε τοτε τους ενδιεφεραν) αρκει ΑΥΤΟΙ να «ΣΩΘΟΥΝ» …ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥΣ

  μονο ΠΟΥ ΤΩΡΑ δεν εχουν καταλαβει οτι το ποταμι προς την ιδια ροη μας παει ολους ….στον ΚΑΤΑΡΡΑΧΤΗ !!!….

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ σου…

   Άλλο πράμα η νοημοσύνη και άλλο η (κουτο)πονηριά (του νεο-γραικυλο-ραγιά)….
   Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν φταίει η εοκ για όλα μας τα χάλια , όπως αναλυτικά τα περιγράφεις…
   Κι άλλες χώρες μπήκαν στην εοκ και κέρδισαν κάτι παραπάνω από το να ήταν μόνες τους (κύπρος, ιρλανδία) , εμείς απλά είχαμε και τις χειρότερες κυβερνήσεις και τον πιο ΠΑΡΤΑΚΙΑ και ΒΟΛΕΜΕΝΟ λαό…

  • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

   Έτσσσσιιιιιι Λεωνίδα. Μας έχουν μοιράσει σε χρωματιστούς ηλίθιους, μοιράζοντας βολέματα και ότι άλλο

   • Ο/Η Kimwn λέει:

    Κάποτε για κάμποσες χάντρες και καθρεφτάκια πήραν το νησί του Μανχάτταν από τους ινδιάνους, τώρα για κάμποσα πολύχρωμα χαρτάκια με αριθμούς πάνω, θα πάρουν το καλύτερο οικοπεδάκι (ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΒΩ ΚΑΑΑΑΑΑΤΙ) της ευρώπης…

 8. Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

  Καλησπέρα
  Παλιό άρθρο ναί! περίπου ένα χρόνο πριν,
  και θα ακολουθήσουν και άλλα,
  παλιά η καινούργια λίγη σημασία έχει.
  Για να διαβάζουν αν γίνεται φυσικά
  όσοι έχουν σπάσει τον καθρέπτη.
  👿

  • Ο/Η ririna λέει:

   Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση Μανώλη να ψέξω την επιλογή του άρθρου (και σου απαντώ γιατί εγώ το ανέφερα παλιό)
   Είτε συμφωνεί κανείς μαζί του είτε όχι είτε είναι παλιό είτε είναι φρέσκο σε κάθε περίπτωση η ανάγνωση και ο σχολιασμός ενός τέτοιου άρθρου είναι πάντα επίκαιρη και άκρως ενδιαφέρουσα διαδικασία. Σε άλλο μπλόγκ με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα θα είχε ανάψει φωτιές

 9. …Ισώς το πιο «δυνατό¨» άρθρο που έχω δεί στο απέραντο γαλάζιο…

 10. χεχεχεχε
  ναι δεν λέω,,μα φυσικά,,,
  κι όμως,,, αυτος κάνει κουμάντο την ζωη μου/μας
  ψηφίζει !!!

  ρατσιστικό,,,μπααα
  «-ειναι μακρυά η Αμερικη
  -σκάσε και κολύμπα,,,»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s