5+1 Κατηγορίες Υπερηρώων, Ηρώων Και Αντιηρώων…


index

(Τετράδια Συνεργείου)

“Από τα έξι συστατικά της τραγωδίας (μύθος, ήθος, λέξη, διάνοια, όψη και μελοποιϊα) σπουδαιότερη είναι η των πραγμάτων μίμησης (πλοκή), επειδή η ευδαιμονία και η κακοδαιμονία εξαρτάται από τη δράση”.

Αριστοτέλης, Ποιητική

Ο Αριστοτέλης ήταν κατηγορηματικός. Ο χαρακτήρας του ήρωα προσδιορίζεται από τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά στα περιστατικά. Δεν έχει σημασία τι σκέφτεται και πως εκφράζεται, αυτό που έχει σημασία είναι πως δρα.

Μήπως όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τους “αληθινούς” ανθρώπους; Όσο και να φωνάζεις, ό,τι και να υπόσχεσαι ή να ορκίζεσαι, αυτό που φανερώνει τον χαρακτήρα σου είναι τι κάνεις.

Αιώνες μετά τον Σταγειρίτη, ένας φιλόσοφος της λογοτεχνίας, ο Frye Northrop, πάτησε στους ώμους του γίγαντα για να κάνει μια ταξινόμηση μυθιστορίας με βάση τη δύναμη της δράσης του ήρωα.

Διέκρινε πέντε τύπους ήρωα (και θα μου επιτρέψετε, εμού του νάνου, να προσθέσω μια ακόμα).

1) Ο ήρωας είναι ανώτερος ως προς το είδος από τους άλλους ανθρώπους και από τοανθρώπινο περιβάλλον.

Αυτή είναι μια ύπαρξη θεϊκή και η ιστορία είναι ένας μύθος.

Ανώτεροι ως προς το είδος είναι οι θεοί και οι ημίθεοι. Και -βεβαίως- είναι ανώτεροι και από το περιβάλλον.

Τέτοιος ήταν ο Χριστός, αν πάρουμε τα Ευαγγέλια κατά γράμμα. Γιατί ακόμα και η Σταύρωση του ήταν μέρος του σχεδίου, προκειμένου να επικρατήσει στο περιβάλλον.2

Τέτοιος όμως ήταν και ο Σούπερμαν, στα αρχετυπικά κόμικ. Καθώς αυτός ήταν ένας εξωγήινος με υπερφυσικές δυνάμεις, που ανατράφηκε από απλούς ανθρώπους, χωρίς να γνωρίζει την καταγωγή του.

Ο Σούπερμαν πάντα είναι ανώτερος από το περιβάλλον, πάντα νικάει.

2) Ο ήρωας είναι ανώτερος ως προς τον βαθμό από τους άλλους ανθρώπους και από τοπεριβάλλον.

Χαρακτηριστικοί ήρωες αυτού του είδους είναι οι ήρωες των ιπποτικών μυθιστορημάτων. Οι ιππότες δεν είναι θεοί, αλλά έχουν περισσότερο κουράγιο και δύναμη από κάθε άλλον άνθρωπο. Δυσκολεύονται, αλλά επικρατούν.

Τέτοιοι είναι και οι ήρωες της Άιν Ραντ. Δεν είναι τυχαίο που τα βιβλία της έχουν τόσους (και τόσο) φανατικούς αναγνώστες.

Ο Χάουαρντ Ρορκ, ο ασυμβίβαστος αρχιτέκτονας, θυμίζει περισσότερο τον Υπεράνθρωπο του Νίτσε, παρά τον Wright. Είναι πιο έξυπνος, πιο δυνατός, πιο όμορφος, από κάθε άλλον (φυσιολογικό) άνθρωπο.1

Και στο τέλος επικρατεί.

Στην ίδια κατηγορία είναι και ο Χάρι Πότερ. Μπορεί αρχικά να παρουσιάζεται ως ορφανός και αδύναμος, αλλά τόμο με τον τόμο διαφαίνεται η ανωτερότητα του στη μαγεία.

Και αυτός επικρατεί, κάνοντας τα παιδάκια χαρούμενα (και τη Ρόουλινγκ πάμπλουτη).

3) Ο ήρωας είναι ανώτερος ως προς το βαθμό από τους άλλους ανθρώπους, αλλά όχι από το περιβάλλον.

Αυτός είναι ο ιδανικός ήρωας, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη. Είναι η Αντιγόνη, είναι και ο Οιδίποδας.

Ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους ανθρώπους, αλλά το περιβάλλον τους κατατροπώνει τελικά.

Αυτοί είναι οι τραγικοί ήρωες, ακόμα και στη ζωή.

Ο Γκάντι, για παράδειγμα, ήταν ένας τέτοιος. Το περιβάλλον τον νίκησε.

Το ίδιο είναι και ο Σωκράτης, ο Ιησούς ο Ναζωραίος (αν δεν πάρουμε τα Ευαγγέλια κατά γράμμα), η Υπατία, ο Τζιορντάνο Μπρούνο, ο Ρήγας Φεραίος και ο Καποδίστριας, ο Λώρενς της Αραβίας και ο Γκεβάρα της Κούβας, ο Τιούρινγκ και ο Μάλκολμ Εξ.

Όλοι αυτοί που αναγνωρίζουμε ως ήρωες (ναι, και ο Αδόλφος στην ίδια κατηγορία είναι, αν είσαι νεοναζί), είναι το πρότυπο του ήρωα για τον Αριστοτέλη: Αγωνίζονται για τα πιστεύω τους χωρίς ποτέ να συμβιβάζονται (κάτι που δεν συνηθίζουν να κάνουν οι άνθρωποι) καιimages πεθαίνουν γι” αυτά.

Είναι το είδος του μυθιστορηματικού (ή κινηματογραφικού) ήρωα που σε κάνει να ανατριχιάζεις και να κλαις από περηφάνεια.

Γιατί ήταν τόσο σπουδαίος (όπως θα ήθελες να είσαι κι εσύ) και συντρίφτηκε.

Όπως ο Μαρίνος Αντύπας, ο Κούρκουλος στο “Χώμα που βάφτηκε Κόκκινο”.

4) Ο ήρωας δεν είναι ανώτερος ούτε από τους άλλους ανθρώπους ούτε από τοπεριβάλλον του.

Αυτός είναι ο ήρωας του ρεαλιστικού μυθιστορήματος. Ουσιαστικά δεν είναι ήρωας, είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Δεν κάνει τίποτα σπουδαίο ούτε και περιμένεις κάτι τέτοιο από αυτόν.

Ταυτίζεσαι με τα πάθη του και τις αδυναμίες του, αλλά δεν τον λατρεύεις, γιατί δεν είναι κάτι περισσότερο από εσένα. Ίσως -μάλιστα- και να τον μισήσεις, γιατί σου μοιάζει τόσο πολύ.

Όταν πεθαίνει θλίβεσαι, όχι γιατί περίμενες κάτι άλλο, αλλά γιατί καταλαβαίνεις ότι ανάλογο θα είναι και το δικό σου τέλος.

Στον κινηματογράφο θα τον βρεις στις ταινίες του Κέν Λόουτς. Ένας άνθρωπος, ένας απλός άνθρωπος, που αγωνίζεται να επιπλεύσει, να επιβιώσει.

25--3-thumb-large

5) Ο ήρωας είναι κατώτερος από τους άλλους και από το περιβάλλον του.

Αυτός είναι ο ηλίθιος ήρωας της φαρσοκωμωδίας. Τρίο Στούτζες και ο Γκιωνάκης με τις πορτοκαλάδες του.

Είναι όμως και οι ήρωες των μυθιστορημάτων (ή ταινιών) ειρωνικού ήθους, καθώς και του παραλόγου.

Οι αντι-ήρωες, όπως ο Δον Κιχώτης και ο Σβέικ, οι Βλαδίμηρος/Εστραγκόν ή Εκείνος κι Εκείνος.

Ηλίθιοι, τρελοί και αλήτες, γελωτοποιοί και κλόουν που φανερώνουν με την ανικανότητα τους τη μοίρα του ανθρώπου.

Έχουν γεννηθεί χαμένοι και δεν μπορούν να επικρατήσουν (συνήθως ούτε καν το σκέφτονται).

Με αυτούς -παραδόξως- οι θεατές και οι αναγνώστες ταυτίζονται, ίσως γιατί νιώθουν τη “σοφία του τρελού”, καθώς εκείνος καταρρίπτει κάθε ψευδαίσθηση μεγαλείου με τη συμπεριφορά του.

Waiting-for-Godot-Play-Pa-001

Βλαδίμηρος: Μιλάς πολύ ωραία. Θα έπρεπε να είσαι ποιητής.

Εστραγκόν: Είμαι. Δεν βλέπεις τα ρούχα μου;

(φοράει κουρέλια ο κλόουν του Μπέκετ).

Ο τρελός τότε εξυψώνεται, γιατί μας θυμίζει ότι είναι κομμάτι όλων μας. (δες  Το βασίλειο μου για ένα ελικόπτερο). Γιατί φανερώνεται ως πιο σοφός από κάθε σοφό και άνθρωπο, αφού είναι ο μόνος που αντιλαμβάνεται τη ματαιότητα κάθε προσπάθειας.

Λουκιανός: Αυτό το άδειο καύκαλο είναι η Ωραία Ελένη; Που για χάρη της σκοτώθηκαν τόσα παλικάρια;

Και ας προσθέσουμε μια έκτη κατηγορία ηρώων

6) Ο ήρωας είναι κατώτερος ως προς το βαθμό από τους υπόλοιπους ανθρώπους, αλλά… είναι ανώτερος από το περιβάλλον.

Τέτοιος είναι ο Φορεστ GAP. Ένας παντελώς ηλίθιος που επικρατεί στο περιβάλλον, χάρη και εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, οι 223οποίοι συνήθως σχετίζονται με την τύχη. Όπως ένα κουτί σοκολατάκια ή μια μειονότητα ηλίθιων ψηφοφόρων.

Αυτές είναι οι 5+1 κατηγορίες υπερ-ηρώων, ηρώων και αντι-ηρώων, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, τον Northrop και τον Γελωτοποιό (σε αγαστή σύμπνοια με τον συνεργό Όττο).

Και τώρα φτάνει εκείνη η δύσκολη στιγμή όπου θα πρέπει όλοι μας να βάλουμε το χέρι στην καρδιά και ως ήρωες που πολεμούν σαν Έλληνες (και τούμπαλιν) να παραδεχτούμε και να ομολογήσουμε… Τι ρόλο βαράμε;

Στην πρώτη κατηγορία σίγουρα δεν ανήκουμε, εκτός (βεβαίως) και αν είμαστε απόγονοι εξωγήινων, μόνο εμείς, οι σπουδαίοι “Ε”, που κατεβήκαμε από τον Σείριο για να δώσουμε τα φώτα στους πιθήκους που έτρωγαν ακόμα βελανίδια και λοιπά πρόχειρα σνακ.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκαν αυτοί οι άνθρωποι που θέλουμε να αποκαλούμε “αρχαίους προγόνους” και με τους οποίους το μόνο κοινό που έχουμε είναι η γλώσσα -και αυτή διαστρεβλωμένη: Αγαθός πλέον είναι ο μαλάκας. Και μοχθηρός είναι ο άνθρωπος του μόχθου (διαβάστε και τον Τσολάκη αν έχετε απορίες).3333

Στην τρίτη κατηγορία θα θέλαμε πολύ να ανήκουμε, γιατί νομίζουμε ότι είμαστε πολύ ανώτεροι, αλλά αυτοί οι κακοί οι Μασόνοι, μαζί με τους Εβραίους και τους σοφούς της Σιών, μας ζηλεύουν για την ομορφιά μας, οπότε όλο μας βάζουν εμπόδια.

Είμαστε τραγικοί ήρωες (ναι, είναι πολύ συγκινητικό να είσαι τραγικός) γιατί όλο το σύμπαν συνομωτεί ενάντια στη φυλή μας. “Γαμώτο!”

Στην τέταρτη κατηγορία δεν θέλουμε να ανήκουμε. Πως να φανταστούμε τους εαυτούς μας ως απλούς ανθρώπους; Εμείς, που χτίσαμε τον Παρθενώνα (ναι, όλοι μαζί κάναμε τα σχέδια, όλοι μαζί κουβαλήσαμε τα μάρμαρα, όλοι μαζί γράψαμε το Συμπόσιο και όλοι μαζί σταθήκαμε στις Θερμοπύλες).

Στην πέμπτη κατηγορία… Εντάξει, αυτό είναι αστείο. Τι είμαστε, τίποτα Καραγκιόζηδες;

Έμεινε μόνο η έκτη, η παρακατιανή: Ο ηλίθιος που κατακτά τον κόσμο.

Αυτή σίγουρα είναι εκλυστική. Τόσα χρόνια ηλίθιους και άχρηστους επιλέγουμε να μας εκπροσωπούν ως έθνος.

Δείξε μου τον υπουργό σου να σου πω ποιος είσαι.

15728_d1d2e1c3570e79fdb51893606a02540cΔιαλέχτε, διαλέχτε, ό,τι πάρεις εκατό.

Ένα γιουσουρούμ είναι η νέα Ελλάδα από καταβολής της. Και όλοι ξεπουλιούνται για ένα κουστούμ.

Αλλά δεν θέλω να σας επηρεάσω ούτε να σας προτρέψω σε εξέγερση. Εγώ ανήκω στην πέμπτη κατηγορία και συναναστρέφομαι τους τρελούς και τους κυνικούς, τους ερημίτες και τους ηλίθιους, τους ποιητές και τους αλήτες.

Ένα ξέρω εγώ, ότι δεν ξέρω τίποτα.

Δικό σας θέμα είναι να αποφασίσετε σε ποια κατηγορία ανήκετε.

Αλλά θα σας θυμίσω μόνο τα λόγια του Σταγειρίτη:

Ο χαρακτήρας του ήρωα προσδιορίζεται από τις πράξεις του”.

Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.

Αμήν (και πότε).

Πηγή.

5+1 κατηγορίες υπερηρώων, ηρώων και αντιηρώων

44 comments on “5+1 Κατηγορίες Υπερηρώων, Ηρώων Και Αντιηρώων…

 1. Ο/Η Μιχαήλ λέει:

  [..] Στην τρίτη κατηγορία θα θέλαμε πολύ να ανήκουμε, γιατί νομίζουμε ότι είμαστε πολύ ανώτεροι, αλλά αυτοί οι κακοί οι Μασόνοι, μαζί με τους Εβραίους και τους σοφούς της Σιών, μας ζηλεύουν για την ομορφιά μας, οπότε όλο μας βάζουν εμπόδια.

  Είμαστε τραγικοί ήρωες (ναι, είναι πολύ συγκινητικό να είσαι τραγικός) γιατί όλο το σύμπαν συνομωτεί ενάντια στη φυλή μας. “Γαμώτο!” [..]

  Ἀτύχησες…
  Είμαι ἐγώ ἐδῶ…
  Σάλτα καί γαμ…ἔεε σόρρυ, καί πές τά κάλαντα, τώρα, ἤθελα νά πῶ καί φέρε μας τήν εἴσπραξη.

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Σάλτα για γαμ….; και πες τα κάλαντα;;; και φέρε την είσπραξη;;;

   Αφού έγραψες τόσο άκυρο σχόλιο ξαναδιάβασε 100 φορές αυτό το οποίο σε στράβωσε και θα δεις ότι ο sanejoker εχει απόλυτο δίκιο. ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.

   Ο sanejoker αντιλαμβάνεται μέσα σε ελάχιστες σειρές αυτό που η ψυχολογία ονομάζει «σύνδρομο καταδίωξης». Οι ανισόρροποι και πολλές φορές οι χωρίς λόγο ύπαρξης τρελαμένοι ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν εχθρούς για να ζήσουν. Αποδίδουν σε αυτούς όλα τα δεινά τους αλλά ποτέ τα δικά τους λάθη. Αυτοί είναι για τα ανάποδα λουριά.

   Συνήθως – και για αυτό ο sanejoker αναφέρεται ειδικότερα σε μασόνους εβραίους σιωνιστές – είναι κάτι πυροβολημένοι παπάδες διαφόρων αιρέσων και σχισμάτων και κομματικές φραπελιές.

   Όπως έλεγε πρόσφατα και ο γέροντας Νίκων από το Άγιο Όρος

   » αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εχθρούς είναι άρρωστοι χριστιανοί».

   Λογικό ,γιατί το σωστό είναι να ασχολείσαι με το τι κάνεις εσύ και όχι να χρεώνεις τα λάθη σου σε άλλους επειδή νομίζεις ότι είσαι καλύτερος ενώ είσαι χειρότερος. Στην ουσία αυτή είναι η κριτική του sanejoker. Ότι αντί να ασχολούμαστε με αυτά που κάνουμε εμείς , χρέωνουμε την ανικανότητα μας σε μόνιμους εχθρούς.

   Μα τον εχθρό – ακόμα κι αν είναι έτσι- τον τιμάς γιατί κοιτάει το συμφέρον της πατρίδας του και είναι υποχρέωση του να πολεμά για αυτή. Τον μαλάκα που δεν κάνει τίποτα και λέει ότι φταίει ο εχθρός θα τον βγάλουμε και μάγκα;

   • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

    …Γράφτε σεῖς αὐτά πού νομίζετε κι’ ἄστε καί μένα νά…βλέπω τά δικά μου.

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

     Εσύ βλέπεις τα δικά σου. Των άλλων όμως από τη στιγμή που δεν τα βλέπεις,πιθανόν να μην τα αντιλαμβάνεσαι ή τα διαστρεβλώνεις τότε είσαι άδικος στην κριτική σου. Όπως εδώ στον sanejoker.

     Ο αντιήρωας στην περίπτωση αυτή είναι ο κάθε μαλάκας που το παίζει αντισιωνιστής ρίχνει τις ευθύνες σε εβραίους τούρκους αμερικάνους ρώσους και τα ρέστα, ανεβοκατεβάζει μασόνους τους πάντες καταριέται τη ράτσα τη φυλή, δίνει συμβουλές στον Θεό για το τι θα κάνει, αποδίδει στον Θεό τα ανθρώπινα πάθη του,παραποιεί λόγια ανθρώπων και Αγίων για να φτάσει στον σκοπό του και του φταίνε όλοι, παριστάνει τον καμπόσο και ζητά το ξεκαθάρισμα από τα δήθεν μιάσματα του Έθνους εξαιρώντας τον εαυτό του…. ενώ…

     …..ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009 ΨΗΦΙΖΕ ΠΑΣΟΚ και στην καλύτερη των περιπτώσεων ΝΔ.

     Ότι και να έχεις δει …ο sanejoker – που έβρισες – έχει δίκιο.

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

     Πρόσεξες το ρεζουμέ;

     Ψήφιζε ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2009 ο αντιήρωας. Ψήφιζε το ΠΑΙΝΤΙ. ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΛΑΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

     Οι υπόλοιποι που δεν τον ψηφίσαμε γιατί τον είχαμε πάρει γραμμή ότι ήταν πουλητάρι θα κάνουμε τώρα μώκο επειδή κάποιοι το γύρισαν στον αντιεβραικό για να ξεπλύνουν τα κουκιά που ρίξανε το 09 στον βλάκα; Και όχι μόνο τον ψήφισε σε πολλές περιπτώσεις…έβγαζε και ντουντούκα για πάρτη του….

     Όχι….. δύσκολα….

     πρώτα θα πλερώσουν αυτοί και μετά θα πάρει σειρά ο σιωνιστής μασόνος και τα ρέστα που εσύ βλέπεις. Τη δική τους σαπίλα δεν θα τη φορτώσουν στο αμπαλέα και στα οεο…

     πρώτα ΤΣΟ ΚΑΙ ΛΟ ΚΑΙ Π ΚΑΙ Ξ στον μαλάκα αντιήρωα. Όσο και να φωνάζει και να σκούζει και να ρίχνει ευθύνες αλλού ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΣΟ ΚΑΙ ΛΟ. ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ.

     ΤΣΟ ΚΑΙ ΛΟ

     • Ο/Η 'ο Παγωτατζής λέει:

      ΙΩΑΝΝΗ >>>>>>>>>> Απλά…..Eξαιρετικός !!!!

      • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

       Παγωτατζή έχω γράψει πολλές φορές ότι τα blogs είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Δεν έχει την παραμικρή σχέση με την καθημερινότητα και την αλήθεια που βιώνει ο καθένας στη ζωή του.

       Έχει γεμίσει από απίστευτους μαλάκες και μαλακισμένες που την τραγωδία του βίου τους λόγω των λαθών τους θέλουν να την κάνουν μπαιράκι σε αγώνες του έθνους. Και δυστυχώς η πλειοψηφία των απλών παρατηρητών αναγνωστών του διαδικτύου τους παρακολουθεί αποσβολωμένη.

       Αν διαβάζεις – που σίγουρα διαβάζεις – blogs τα τελευταία χρόνια τότε θα έχεις παρατηρήσει τα εξής.

       1. Ενω το 90 % ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από το σύνολο των σχολιαστών ξαφνικά χωρίς να αλλάξει το σύνολο των σχολιαστών έγιναν ανακατάξεις πατριωτισμού. Αυτοί που ήταν «πατριώτες» μέχρι πρότεινος και ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξαφνικά έγιναν ΔΗΜΙΟΙ όχι μόνο των κομμάτων που ψήφιζαν αλλά όλων των υπολοίπων!!!. Ανακάλυψαν εβραίους παντού. Μασόνους παντού. Προδότες παντού. Ανθέλληνες παντού. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ. Νέα επίθετα στους πολιτικούς που ψήφιζαν. Ο ΓΑΠ έγινε εβραίος σαν τον παππού του ο Βενιζέλος Τούρκογλου ο Σημίτης γερμανοεβραίος ο Καραμανλής Καρα Μαν Αλής όλοι οι ιεράρχες μασόνοι όλοι οι βουλευτές μασόνοι όλοι στο σύνολο μέλη της Μπίλντεμπεργκ.ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΗΤΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΝ Η ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

       2. Ξαφνικά από εκεί που φιλονικούσαν για το ποιος είναι πιο πατριώτης ανάμεσα στους Ζέρβα και Βελουχιώτη εμφανίστηκαν υπερπατριώτες ταγματασφαλίτες ενώ είναι οι προδότες της συμφωνίας της Καζέρτας ανάμεσα στον Ζέρβα και στον Βελουχιώτη!!!! Και ξαφνικά έγινε ο Ζέρβας -που έδιωξε τους Τσάμηδες από την ¨Ηπειρο – πουλητάρι από αυτούς που είχαν τον Ζέρβα σημαία του πατριωτισμού τους όταν τραγουδούσαν το ΤΡΑΓΟΥΔΙ του στις συγκεντρώσεις της ΝΔ. Το » Σε περιμένω να ρθεις και πάλι…» ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΕΡΒΑ!!!!

       3. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο όλοι αυτοί που ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΝ για τα λάθη τους, άλλαξαν θέση στην πολιτική σκακιέρα ΩΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΕΣ ΑΣΑΛΙΩΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ και απειλούν ως εβραίους μασόνους σιωνιστές ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ. Και τους απειλούν επειδή δεν συμμετέχουν στο νέο τους λάθος.Κι από την άλλη πασόκοι που είχαν θεούς τους παγκαλολαλιωτηδες έγιναν ξαφνικά αντιφασίστες!!!
       Δικαιολογία τους; Το ότι όλοι ανήκαν κάπου. Ε ΟΧΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΠΟΥ! ΑΥΤΟΙ ΑΝΗΚΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΑΖΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΜΑΣΑ!!! ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.

       Γέμισε ξαφνικά το διαδίκτυο ιντερνετικούς Παπαφλέσσες Μπουμπουλίνες και το ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΧΑΙΔΩΣ που σκιάζονται σε δυνατό πόρδο αλλά στο ιντερνετ θέλουν να γίνουν άρχοντες.

       Δεν έχουν να φάνε εξαιτίας των επιλογών τους αλλά χρεώνουν τα γαμισιάτικα μαργαριταρένια τους κολιέ της μάσας του ’80 στους νέους και μη, που δεν θέλουν να τους ακολουθήσουν στην αυτοπαγίδευση της μπουρδελοζωής τους.

       Ο αντιήρωας δε φτάνει που ψήφισε το Παιντί ( και το κάθε ΠΑΙΝΤΙ της πολιτικής) που ήξεραν και οι πέτρες ότι ήταν της λέσχης Μπίλντεμπεργκ, μασόνος σιωνιστής και τα ρέστα ( ΚΑΙ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΗ ΜΑΣΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕ) . ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΤΗ GAP ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ MAΛΑΚΑ!

       Και είναι ΜΑΛΑΚΑΣ επειδή ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ αλλά τον βόλευε, και ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕΙ

       Όχι….όχι…τελείωσαν αυτά….

       τώρα αυτοί που χρεώνουν τα αποκαίδια της ευθύνης τους στους άλλους και παριστάνουν τους Κολοκοτρώνηδες και τη Μαντώ Μαυρογένους, θα τα πάρουν στο χέρι. ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ

       ΟΤΙ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΑΝ ΘΑ ΤΟ ΛΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΧΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΕΘΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.

       αυτά ΤΕΛΟΣ. ΤΕΛΟΣ!!!

       ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΧΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ

       Όλοι μας λίγο ή πολύ, έμμεσα ή άμεσα ή λόγω της ανοχής μας κατά καιρούς είμαστε οι αντιήρωες του sanejoker. Και αν δεν γίνει κατανοητό αυτό και αφεθούμε στις κατηγορίες όσων ψάχνουν να βρουν εχθρούς αλλού για να γλυτώσουν από τις επιλογές τους δεν πρόκειται να γίνουμε σοβαρή χώρα ποτέ.Μια ζωή οι εχθροί πραγματικοί ή φανταστικοί θα μας κατατροπώνουν επειδή θα μακελευόμαστε μόνοι μας από τις επιλογές μας.

       Τώρα έρχεται το Τσίπρας. και σκούζουν….όπως όταν τόσα χρόνια ψηφίζανε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τους έφερνε τους λαθρο….και πάλι σκούζουν…

       …και έρχεται προς απόδειξη όλων των καραγκιόζηδων ότι είναι ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ ο ερχομός του. Γιατί αν δεν έκαναν τα λάθη που έκαναν, δεν θα ερχόταν ο Τσίπρας. Τώρα ΟΛΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟ είτε φταίμε είτε δεν φταίμε που έρχεται ο Τσίπρας….

       Σαλέας…

       • Ο/Η Kimwn λέει:

        Πόσες αλήθειες έγραψες….

       • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

        ΑΥΤΟ ΙΩΑΝΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ απο μονο του !!!!
        ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΕΤΟΙΜΟ ΜΑΝΩΛΟ ::

        «Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ «

       • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

        Δεν αφήνει ρε τα σχόλια του να τα βάνω άρθρα,
        θα μου κάνει μήνυσης λέει
        θες να βρω τον μπελά μου;;
        ειναι κι ακριβός, τσίπουρο δεν πίνει,
        μόνο jack daniels 10 αστέρων
        τέτοιο όπως στον σύνδεσμο αποκάτω
        πως θα το πληρώκω; ο φτωχός
        😈
        Αχαχαχαχαχαχαχαχ!

        https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTVyXEUYWe-SLkd3pI4QOvUbprNncJT6UouqttJmvDHaUukvUDcIg

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        Απαγορεύεται διά ροπάλου η χρήση σχολίων ως άρθρα.

        Υπουργείο Τύπου και προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας Blogger

       • Ο/Η 'ο Παγωτατζής λέει:

        ΙΩΑΝΝΗ >>>> ΙΩΑΝΝΗ !!!!! Ξανα ζωγραφίζεις φίλτατε !!!!!!!!!!!!!!

        Ξέρεις, από την 10ετία τού ’80 πού πάλευα με όλα αυτά πού σκυλεύεις ,είχα φθάσει σε ένα σημείο να αποδεχθώ ΟΤΙ μάλλον πρέπει να ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ……σοβαρά..!
        Δέν ξέρω για εσάς τούς υπόλοιπους , και ίσως να ακούγεται οξύμωρο, αλλά εμένα ή κρίση πνευματικά (και ψυχικά) μέ «ωφέλησε» δικαιώνοντάς με…ξέρω είναι τρελλό ,,ΑΛΛΑ έτσι είναι!!
        Η «δικαίωση» μού έφερε την πνευματική και ψυχική ηρεμία πού εν μέρει είχα απωλέσει αντιπαλεύονταςτήν Παράνοια με την Λογική….Αν είναι δυνατόν!
        Τήν ίδια Παράνοια, ενισχυμένη με προιούσα Α-Μνησία και Α-Γνωσία πού ακόμη βλέπουμε να επικρατεί -και επικροτείται εν πολλοίς-και σήμερα !
        Ομως τίς ψυχοπαθητικές αυτές προσωπικότητες τών συμπολιτών μας ΙΩΑΝΝΗ ,μόνον ή παιδεία και ή γνώση διά μέσου τού χρόνου μπορούν νά αλλάξουν πρός το καλύτερο…
        Κανείς από εμάς..! Οτι και να λέμε όοοοσα στοιχεία και αποδείξεις προσκομμίσουμε ΔΕΝ θα τούς πείσουν.. ….Προσωπική εμπειρία τριών και πλέον δεκαετιών
        Νάσαι καλά -κάλλιστα- φίλτατε..

        ¨ο Παγωτατζής

       • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

        ΠΑΡΕΑ ειμασταν παγωτατζη μου 40 χρονια (το ετερον σου ημιση στην ….ΜΑΛΚΙΑ ) χαχαχαχαχαχαχαχαχα ΑΔΕΡΦΗ ΨΥΧΗ !!!

        σουβλατζης (εγω)

       • Ο/Η 'ο Παγωτατζής λέει:

        χαχαχαχαχχχχχαχ LOOLLLLLL lol lol lol
        Νάσαι καλά… μου χρειαζότανε λίγο γέλιο..αδερφη ψυχή !!
        χαχαχαχχχχχχαχαχαχχαχ

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        Γιατί να τους πείσουν; Για να μας πάρουν τη δόξα ;

        όχι… δεν χρειάζεται να πειστούν και ίσως δεν μπορούν να πειστούν λόγω της ψυχοπάθειας τους….

        ..μέχρι την τελευταία στιγμή να νομίζουν ότι κάτι κάνουν….να τους έρθει απότομα η ξερομπουκιά μια κι έξω…

        ψήφισες τον Γιωργάκη και τώρα έγινες ήρωας και όλοι είναι ανθέλληνες επειδή δε σε παίζουν στην παιδική χαρά σου; Έλα Π έλα Ξ….

     • Ο/Η Kimwn λέει:

      Σώπα βρε, μαζί τα φάγαμε…..

 2. Ο/Η Μιχαήλ λέει:

  Ξανά. γιατί δέν ἔγινε κατανοητό:

  …Γράφτε σεῖς αὐτά πού νομίζετε κι’ ἄστε καί μένα νά…βλέπω τά δικά μου.

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   ‘Εγινε κατανοητό από όλους όσο και να θες να νομίζεις ότι δεν έγινε. Ίσως μάλιστα να είναι ότι πιο κατανοητό και μάλιστα με την πρώτη ανάγνωση από όσα έχεις γράψεις μέχρι σήμερα.

   το «έφυγες» κολλάει αφρός εδώ, αλλά δεν είναι του στυλ μου.

   Καλό απόγευμα.

   • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

    Καλῶς…

    Τήν ἑπόμενη φορά πρίν σχολιάσω ὁπουδήποτε, θά σοῦ ζητῶ πρῶτα νά μοῦ…ἐξηγεῖς τί λέει ὁ ἀρθρογράφος, γιά νά…ἀντιλαβάνομαι σωστά καί νά μήν…διαστρεβλώνω…

    (ἐπίσης)

    • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

     ΥΓ. Τό ὑπονοούμενο ἔκανα πώς…
     …τό είδα.

     • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Για να αντιληφθείς ότι όσο μπορεί να ενοχληθείς από τα σχόλια άλλων, άλλο τόσο μπορούν να ενοχληθούν οι άλλοι από τα δικά σου.

      Κυρίως αν δεν υπάρχει λόγος – μέσα σε έναν φιλικό πάντα διάλογο – να υπάρχουν προσβολές.

      Δεν ήθελα να σε ενοχλήσει το υπονοούμενο. ¨Ηθελα να καταλάβεις πόσο ενοχλεί τους άλλους το δικό σου όταν μάλιστα δεν έχει κανείς την πρόθεση να σε προσβάλει αλλά μόνο να συζητήσει μαζί σου φιλικά σε ένα ιστολόγιο που προσφέρει στη δημοκρατία έστω και με τα λάθη του ή τις παραλείψεις του ή την «αριστερίλα του»….

      Την αγάπη μου.

      Υ.Γ.

      στο παράδειγμα μου βάλε τον Μπούκουρα….χαχαχαχαχαχαχαχα

      • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

       Δέν ἐνοχλούμαι, γράφτε ἐλεύθερα…
       Ἀλλά καί δέν πρόκειται τίποτε νά…πέσει κάτω…

       Τό φιλικό δέν μοῦ λέει κάτι, οὔτε κἄν ἡ ἴδια μου ἡ οἰκογένεια, ὅταν ἡ Πατρίδα βάλλεται.

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        Μην αφήνεις τον εγωισμό σου να διαβάζει λάθος αυτά που γράφω. Μην υποτιμάς τη νοημοσύνη σου με αποτέλεσμα να αδικείς τον εαυτό σου.

        Άλλο έγραψα και είναι σαφέστατο. Μη το κουράζουμε. Εσύ δεν ενοχλείσαι αλλά ενοχλούνται άλλοι. Κι αυτό που νομίζεις ότι είναι σωστό για την πατρίδα δεν είναι πανάκεια για τους υπόλοιπους. Όλοι κάτι νομίζουν. Αυτό ψάχνουμε να βρούμε. Ποιο είναι το καλύτερο. Όχι να αλληλοβριζόμαστε για το ποιο νομίζουμε ότι είναι.

        Έλα τα λέμε…

       • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

        επιμένεις νά θές νά μέ βάλεις στή λογική σου…
        δέν γίνεται…
        ἔχω λόξα καί χούγια…

        λέω καί γράφω πάντα αὐτό πού ἑγώ νομίζω σωστό καί ἡ…πανάκεια τοῦ καθενός δέν μέ ἀφορᾶ φίλε μου…
        …είναι δικό του…μονοπάτι.

 3. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  4400 απολυει η Βολβο στην Σουηδια ,,Μειωνεται στο μισο με αποφαση της Γαλλικης κυβερνησης το επιδομα ανεργιας …Στην Γερμανια η Εκκλησια ανακοινωσε οτι τα σισσυτια σε ανεργους και φτωχους εφτασαν το 1,500,000 απο 386,000 το 09 ….περιπου 7,000,000 γερμανοι ζουν με 400 ευρω το μηνα δουλευοντας 6ωρα …

  αληθεια ρε παιδια εχει αδικο ο αρθρογραφος οταν ειρωνευεται αυτους που λενε «το σύμπαν συνομωτεί ενάντια στη φυλή μας»?

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Ναι βρε γιατί μόνο για το τομαράκι μας ισχύει η ανεργία, ο Ισπανός που έχει 7 χρόνια ανεργία μεγαλύτερη από 25% δεν έχει ανάγκη…

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Και μην λυπάσαι για τον σουηδό άνεργο γιατί θα σου βρω πόσο είναι το επίδομα ανεργίας του και θα ζηλέψεις…

   Πήγαινε 2 μέρες πριν και ξαναδιάβασε την φτώχεια των άλλων (την δική μας δλδ)

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Και μια και λες για την ειρωνεία του αρθρογράφου

   Δες και την ειρωνεία του Αρείου (ΠΑ)παγου (ανευ ουισκίου)

   Έκρινε αντισυνταγματικό το χαράτσι του 2011

   h t t p://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=268489&catid=3

   • Ο/Η 'ο Παγωτατζής λέει:

    Καλά αυτό όμως μπορεί να ανατραπεί στήν Ολομέλεια…σε μερικούς μήνες!
    Ανάλογα με ποιός θα είναι Κυβέρνηση τότε… suave no?? …..
    Α! Μπράβο…Ετσι σε θέλω Δυναμίτη!

  • Ο/Η 'ο Παγωτατζής λέει:

   Α! Ολα κι΄όλα αγαπητέ …Εκεί φταίνε ΟΙ Ινδοί…ή μήπως οι Κινέζοι..έχουν χάσει τόν λογαριασμό οι Σουηδοί .
   Ετσι και αλλιώς σάν Σκανδιναυή τουρίστρια τού Νότου τών ΄80’ς μοιάζει ή Βόλβο..Τήν έχουν κάνει «περαντζάδα» τόσοι και τόσοι..
   Ε! καιρός να μυηθεί και στο Καμα Σούτρα ή κ@ριόλα..Πεπειραμένη ειναι !!

   • Ο/Η 'ο Παγωτατζής λέει:

    αυτό πήγαινε στον Λεωνίδα πιό πάνω αχ! ερμα μου….

    • Ο/Η 'ο Παγωτατζής λέει:

     …..αφηρημένα μου νιάτα!

    • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

     χαχαχαχαχα Πες τα «παλιοσειρα» …..τι να μας πουν τα νεουλια για …τουριστριες και «πορτμπαγκαζ»

     • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      σιγά μη σκίζετε καμιά βιντεοκασέτα….

      • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

       θα σου ριξω φλιτ !

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        ότι πεις Γαρδέλη….

       • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

        Ο Λεών;;
        στα νειάτα του όμως μην λέμε ότι θεμε,
        φτυστός ο Γαρδέλης
        με ρώσικη Τογιότα Κορόλλα του 1980
        και να τα σπόϊλερ,
        και να οι αεροτομές,
        και να οι πόζες
        😈
        AΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        Φαντάζομαι…

        χαίτη

        μπλουζάκι Fruit of the Loom και στο μανίκι γυρισμένο Marlboro κόκκινο σκληρό….

        καδένα χρυσή στο λαιμό και στο χέρι

        υφασμάτινη ζώνη με στρατιωτική πόρπη ή σταυροβελονιά χιαστή από σκοινί…

        τζιν Americanino ψιλοκάβαλο σωλήνα κοντό με τα ριαπαπά σε τρελές ζαλάδες

        άσπρη κάλτσα με ρακέτα

        και κόκκινες εσπατρίγιες για πατούμενο…

        και να χορεύει καρέκλα στη disco το Axel F….

        και έβγαζε και γκόμενες ο αφγανός….που έφτυνε μέσα από τα δόντια τη ροχάλα στα πλακάκια μόλις πέταγε το Marlboro…

        να δεις που σφυρίζει και τη γλώσσα στο δόντι μετά το φαγητό ο ρόδας τσάντας και κοπάνας….

       • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

        η Ποζα;; όλα τα λεφτά ρε
        το δεξί χέρι ακουμπισμένο στην οροφή
        το αριστερό πόδι σταυρωμένο μυτάκι στο δεξί,
        και τέζα οι γκόμενες
        😈
        Αχαχαχαχαχαχαχ!

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        η επιτομή του κάγκουρα…..

  • Επίσης κάποιος να μαζέψει «κάποιους» στην Βρετανία…ο δημάρχος του Λονδίνου αποκαλύψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Συντηρητική Κυβερνηση σχεδιαζει να απαγορεύσει τις απεργίες αν σε αυτές δεν σημετασχούν πάνω απο τους μισούς εργαζόμενους

 4. Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

  Ναι ρε,
  Ξέχασα την αλλανιάρικια εξάτμηση,
  και την κόρνα τενόρο
  άσε!
  😈
  Αχαχαχαχαχαχ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s