«Ο άνθρωπος που δεν είναι ικανός να αντλεί διαρκώς από μέσα του νέους πόθους, μαζί κι έναν καινούργιο εαυτό, να γυρίζει ως επιβεβαίωση την πλάτη στο παρωχημένο και σαπισμένο, αυτός δεν είναι άνθρωπος: είναι ένας μπουρζουάς, ένας φαρμακοτρίφτης, ένας ουτιδανός.» Αμεντέο Μοντιλιάνι (http://www.modigliani-foundation.org)
Ο κόσμος σε 360 μοίρες. Το μοναδικό '0% Lies & Errors Free' website. Στιγμές και όψεις της ελληνικής (και όχι μόνο) δημόσιας πραγματικότητας από ένα ιστολόγιο που αγαπάει την έρευνα. Επειδή η αλήθεια είναι μεταδοτική.
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
Μέτωπο ενάντια στη διαφθορά, για την ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού και πολιτιστικού σκηνικού
Δημοκρατία για την Ελλάδα
Ιστορικές Αναδιφήσεις® _ Περικλής Δεληγιάννης
Sapere aude! - Τόλμα να γνωρίζεις
Sofia's cartooning
Passion for Art
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
Leonidas Vatikiotis
THOUGHTS FOR THE POST-2008 WORLD
Σκέψεις, απόψεις, προβληματισμοί και συναισθήματα. Στοχασμοί που ρίχτηκαν στο διαδίκτυο σαν μπουκάλια στο πέλαγος …
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."
(λευτεριά στα playmobil)
Επιλεγμένα άρθρα για πολιτική, οικονομία, κοινωνία, οικογένεια, πολιτισμό, ψυχολογία. Ποιοτικές φωτογραφίες και βίντεο .
Μπίζνες και επενδύσεις θέλετε ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕε
Ορίστε…
http://papatzides.blogspot.com/2009/10/o_06.html%2B%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82+%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BD%CE%BF%CE%B9+%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF&gbv=2&ct=clnk
O «μαστροπός φούρναρης» , το ΑΛ ΚΑΤΡΑΖ της Συγγρού , οι εκπτώσεις σε αστυνομικό τμήμα , και το εξώδικο στην ΕΛ.ΑΣ
http://www.zougla.gr/greece/article/kseplene-mavro-xrima-o-idioktitis-fournon-ke-striptizadikon-pou-anazitite%2B%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82+%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BD%CE%BF%CE%B9+%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF&gbv=2&ct=clnk
Ξέπλενε μαύρο χρήμα ο ιδιοκτήτης φούρνων και στριπτιζάδικων που αναζητείται
http://www.newmoney.gr/article/25989/o-vasilias-toy-striptiz-egine-aytokratoras-toy-horiatikoy
Ο «βασιλιάς του στριπτίζ» έγινε αυτοκράτορας του «χωριάτικου
Καλημέρα Κίμωνα
πολλές οι περιπτώσεις που το μαύρο χρήμα ξεπλύθηκε σε νομιμοφανείς επιχειρήσεις είτε προκαλώντας ζημιά στους κλάδους που έπεσε, είτε υγιή ανταγωνισμό. Ζημιά με την έννοια ότι οι νόμιμοι επιχειρηματίες στους κλάδους αυτούς βρέθηκαν ξαφνικά σε αδυναμία να μπορούν να ανταγωνιστούν τους «αλεξιπτωτιστές» καθώς οι δεύτεροι δεν είχαν σκοπό μέσα από τη νέα μορφή επιχειρήσεων να επιβιώσουν, παρά μόνο να ξεπλύνουν το μαύρο χρήμα τους, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα.
Καλή σου μέρα Γιάννη.
Ότι όντως δεν μπορούν σουβλατζίδικα και καφετέριες να φέρουν μεγάλη ανάπτυξη είναι αλήθεια.
Αλλά έστω κι έτσι υπάρχει μία κάποια κίνηση στην «αγορά», που είναι ΥΠΕΡαπαραίτητη στην οικονομία.
Τώρα το αν θα καταντήσουμε σερβιτόροι των γερμανών είναι μία άλλη ιστορία…
Επίσης να μην κατηγορούμε την μαύρη οικονομία, ΕΙΔΙΚΑ την μικρή (και ας μην φανώ ότι είμαι υπέρ της φοροδιαφυγής), διότι ΚΑΤΑ’ΕΜΕ η παραοικονομία (και ο τουρισμός) μας κρατάει «ζωντανούς» μετά από 6 χρόνια ΤΑΧΑΜΟΥ ύφεσης
Κίμωνα σίγουρα είναι διαφορετικό η φοροδιαφυγή προς επιβίωση με τη φοροδιαφυγή προς πλουτισμό αλλά με το ξέπλυμα προηγουμένως αναφέρθηκα στο μαύρο χρήμα από όπλα, ναρκωτικά, πορνεία και σέξ ώς θέαμα, κυκλώματα γύρω από νομιμοποίηση προϊόντων εγκλήματος κλπ. Γνωρίζω προσωπικά περίπτωση καφέ σε κεντρικό σημείο των Αθηνών που πίσω του βρίσκεται χρήμα από κυκλώματα προστασίας (ίσως και άλλων «συναφών» δραστηριοτήτων). Με την περίπτωση Τσοχατζόπουλου, είδαμε πως κι εκεί το χρήμα ξεπλύθηκε μέσω της αγοράς νομίμων επιχειρήσεων (σε τιμές που οδήγησαν τους υγιείς επιχειρηματίες εκτός παιχνιδιού)
Δεν ξέρω αν θα υπήρχαν οι σημερινοί ρυθμοί ανάπτυξης στον πλανήτη εάν δεν υπήρχε το μαύρο χρήμα από τις πηγές που ανέφερα πριν, αλλά το σίγουρο είναι ότι πετάει έξω από την αγορά όσους δεν μπορούν να ακολουθήσουν ανάλογες τακτικές και προσπαθούν με νόμιμες πηγές εσόδων να διατηρηθούν στην επιχειρηματική αγορά.
Άστα να πάνε , αλλίμονο σε όσους επιχειρηματίες πάνε με «τον σταυρό στο χέρι»…
Πάντως κι εγώ με πόσες ιστορίες έχω δει και σε κάποιες εργαστεί κιόλας , απορώ εάν υπάρχει ΠΛΗΡΩΣ «υγιής» επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα…
Θυμάμαι (ενδεικτικά μία) που με γραφεία στην Αθήνα έπαιρνε «δουλειές» στο ανατολικό Αιγαίο, μόνο από την διαφορά 18%-13% είχε ένα 5 ΠΑΑΝΤΑ στην τσέπη…
Και δεν μιλάμε πλέον για τις εξαιρέσεις στον κανόνα…
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η μία στις τέσσερις νέα επιχείρηση, είναι στον χώρο εστίασης – καφέ.
Προσωπικά τα βλέπω σαν κινήσεις απελπισίας αφού με δεδομένη την μείωση της αγοραστικής αξίας, η πίτα θα μοιραστεί σε ακόμα μικρότερα κομμάτια, με αποτέλεσμα έναν φαύλο κύκλο που θα οδηγήσει σταδιακά ίσως ισάριθμες επιχειρήσεις του κλάδου σε κλείσιμο.
Μακάρι να κάνω λάθος φυσικά αλλά …
Ανάπτυξη στην Ελλάδα θα μπορούμε (ενδεχομένως στο μέλλον) να ισχυρισθούμε – πως έχομεν – όταν ο παραγόμενος πλούτος του Πρωτογενή Τομέα μας, είτε αυτούσιος, είτε μεταποιημένος από τον Δευτερογενή Τομέα μας και προωθούμενος από τον Τριτογενή Τομέα μας – πέραν της επάρκειάς του εντός της ελληνικής αγοράς – πλεόναζε – σε τέτοιο βαθμό’ ώστε το πλεόνασμα να δημιουργούσε αθρόες εξαγωγές οι οποίες θα κάλυπταν το ισοζύγιο «εισαγωγών – εξαγωγών» με θετικά πρόσημα υπέρ της ελληνικής αγοράς.
Όταν όμως για παράδειγμα εισάγουμε μονίμως χοιρινό κρέας από όμορες Βαλκανικές χώρες (αυτούσιο ή ήδη μεταποιημένο) για να το ψήσουμε και να το προσφέρουμε εν είδει μπριζόλας, μπιφτέκι, σουβλάκι και γύρου πωλώντας τα στην εσωτερική αγορά – ομολογώ πως κι αυτό ανάπτυξη λέγεται – αλλά sorry «ανάπτυξη του κώλου» …εφόσον το χρήμα φεύγει έξω και εδώ μένουν τα σκατά! …με μόνον κερδισμένο το κράτος από τον φ.π.α
Στην πρώτη περίπτωση της πραγματικής Ανάπτυξης το χρήμα εισρέει άφθονο από τις χώρες (πελάτες) ενώ «τα σκατά» παραμένουν στις χώρες (πελάτες). Στην δεύτερη περίπτωση (ανάπτυξη του κώλου) συμβαίνει το αντίθετο.
Άρα αναπτυγμένη χώρα κατ΄εμέ θεωρείτε η χώρα εκείνη η οποία έχει την ικανότητα να μπλοκάρει όσα περισσότερα από «τα σκατά» ετοιμαζόταν να της πασάρουν – πολύ δε περισσότερο ικανή – όταν θα είναι άξια να αντλεί το χρήμα από τις χώρες (πελάτες) μέσω της υποδομής του Πρωτογενή, Δευτερογενή, Τριτογενή Τομέα της – υποχρεώνοντας – τις άλλες χώρες (πελάτες) να παρακρατούν – για εκείνες τις ίδιες – τα σκατά τους!
Με τόσο απλά μαθηματικά και πρακτική αριθμητική της 4ης και 5ης Δημοτικού.
Πουφ! …Σαμαρά και Στουρνάρα πνιγήκαμε από την πολύ «ανάπτυξη του κώλου» στην Ελλάδα και σας το αναγνωρίζω!!!
Εύγε – Άξιοι κι δυο σας!!!
Cristos Tsokaktsis!!!
Καλό μεσημέρι φίλε,
έτσι ακριβώς όπως τα γράφεις
σωστός!!!
😈
Παροιμιώδεις οι προτάσεις σας και εν μέρει σωστές…
Συμφωνώ ότι χρειάζεται ισορροπημένη ανάπτυξη μεταξύ των τριών τομέων, ΠΟΥ ΔΕΕΕΕΕΕΕΕΕΝΝΝ ΕΧΟΥΜΕ…
Αλλά για να υπάρχει πλήρης εικόνα δεν πρέπει να κοιτάμε ΜΟΟΟΟΝΟ τα εμπορικά ισοζύγια (που αναφέρεστε) αλλά τα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών…
Εξάλλου σε ποια χώρα (του γαλαξία) θα μπορούσε να υπάρχει αυτάρκεια πρωτογενούς τομέα όταν πέραν από τα 11 μμύρια κατοίκων, θρέφει και άλλα 4 μεταναστών και 17-18 μμύρια εποχικών τουριστών ????
Τα παραδείγματα από την παγκόσμια οικονομία δείχνουν (¨ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ ) ότι μεγαλύτερη ανάπτυξη, ευμάρεια κλπ έχουν κράτη με δευτερογενή τομέα αναπτυγμένο (π.χ. κίνα, γερμανία) . Επίσης χώρες εντελώς εξαρτημένες από τον τριτογενή τομέα και ΕΙΔΙΚΑ της φούσκας των τραπεζών (π.χ. ελβετία, λουξεμβούργο) παρέχουν αξιοζήλευτο επίπεδο ζωής ακόμα και εάν δεν έχουν ελάχιστο πρωτογενή τομέα…
Κίμωνα! λέω εγώ τώρα
πρωτογενή τομέα είχαμε (τονίζω το είχαμε)
πολύ μεγάλο από την δεκαετία του 50-60-70
που τον καταστρέψαμε τελείως λόγο ΕΟΚ,
και που αν είχε αναπτυχθεί σωστά όχι 10 εκατομμύρια
μπορούσε να θρέψει αλλά και 20 εκατομμύρια ακόμα
μην ξεχνάμε τις τεράστιες εξαγωγές στην Ευρώπη κάποτε.
Και με πρώτες ύλες φθηνές, (Κρατικά λιπάσματα, καύσιμα,φυτοφάρμακα κλπ)
Αλλά και αρκετά αξιόλογο δευτερογενή αν και στα σπάργανα,
που πήγε όμως κι αυτός για βρούβες.
Για τριτογενή δεν ξέρω,
αυτός πάντα ήταν ο τομέας των μαφιόζων εδώ τουλάχιστον.
😈
Έτσι είναι κυρ Μανώλη, και επιδοτούσε η εοκ να καταστρέφουμε στις χωματερές την παραγωγή για να μην «χτυπήσουμε» π.χ. την παραγωγή των γάλλων σε κρασιά…
Για βιομηχανία απλά θα πω ότι πέρυσι πετάξαμε από το χωριό μία τηλεόραση Μίζενς του 1983 ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΕΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΣΣΣΣΣΣ, δεν είχε σκάρτ και δεν παίρνει αποκωδικοποιητή…
Κι από τριτογενή τομέα είχαμε, τόσος τουρισμός εκεί τον «μετράνε», ας μην θέλουμε να γίνουμε και ελβετία από τράπεζες…
Το ζήτημα είναι ότι εδώ και 30 χρόνια οι 2 πρώτοι τομείς ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝΕ, τυχαία έτσι…
Μόνο συνωμοσιολόγοι λένε το αντίθετο (και κάποια πρόβατα που τώρα ξυπνάνε)…
Ναι τον τουρισμό τον ξέχασα,
άλλη ανοργανωσιά εκεί,
πιο πολλούς τουρίστες από μας οι Ελβετοί
λόγω βουνών και σκι, και μαύρων πακέτων δεν λέω.
Βρε εμείς έπρεπε να είχαμε τουρισμό κάργα 12 μήνες τον χρόνο,
τη ζητάς κύριε;; βουνό; θάλασσα; κάμπο, μνημεία,
ζέστη; κρύο, λιακάδα, απ όλα έχει ο μπαχτσές
και αμέσως έφτασε,. αλλάααα;;
Αει σιχτίρ βαρέθηκα την φύτρα μας, είμαστε ένας λαός
που συμπεριφέρεται σαν αόμματος και δεν βλέπει την τύφλα του.
👿