ΤΑ «ΦΑΚΙΡΙΚΑ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ «ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΩΝ» ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


«Γράφει ο Christos Tsokaktsis»

Εμείς οι Πόντιοι – για την ανεπάρκεια ή την παντελή έλλειψη – συνηθίζουμε να λέμε μια παροιμία: «Με πουρδία φούστουρον’ κι’ινεται» δηλαδή «αυγά ομελέτα (δεν μπορεί) να τηγανίσει κανείς χωρίς γκάζι (αέριο* για παράδειγμα – εξ ου και τα «πορδία» (αέριο) δηλαδή πορδές). Ουσιαστικά θέλουμε να μεταφέρουμε στον συνομιλητή μας πως με «φακιρικά» δεν γίνονται ουσιώδη πράγματα.
Έτσι και η Ελληνική Οικονομία δεν μπορεί να βασίζεται στα «φακιρικά» των εκάστοτε Υπουργών Οικονομίας.
Σήμερα μπορούμε όλοι οι Έλληνες να δούμε ξεκάθαρα (εάν το θέλουμε φυσικά) πως η Ελληνική Οικονομία αποδυναμώθηκε εντέχνως, μέσω των Ευρωπαϊκών Επιδοτήσεων, μετατρέποντας τους παραδοσιακούς αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας μας σε «αναπαραγωγούς επιδοτήσεων» με αποτέλεσμα να παροπλιστούν τόσο οι χιλιάδων ΕΥΡΩ υποθηκευμένοι εξοπλισμοί αυτών – καθώς και οι ίδιοι οι παραγωγοί – όπως επίσης και ορισμένα από τα παιδιά τους τα οποία με αγάπη μεταλαμπάδευαν πάντοτε, από γενιά σε γενιά, την τέχνη την οποία μόνον μέσω της ενστικτώδους αγάπης και ενασχόλησης με την ίδια την φύση θεμελίωναν πάντοτε την ευρύτερη βάση του Πρωτογενή Τομέα της χώρας.
Οι εθνική ανεξαρτησία – τόσο της Ελλάδος – όσο και των άλλων κρατών σε παγκόσμιο επίπεδο, λίγο πριν την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης – βασίζονταν πάντοτε στην επάρκεια των αγαθών που παράγονταν «ως πλούτος» μέσω του Πρωτογενή Τομέα. Να θυμίσω (ακόμη πιο παλιά) αιώνες πριν – στο απώτερο παρελθόν – πολυετείς πολιορκίες πόλεων απέβαιναν μάταιες από τις καλά οργανωμένες (πόλεις – κράτη τότε για την Αρχαία Ελλάδα ή ακόμη και στους μεταγενέστερους Βυζαντινούς χρόνους) με αποτέλεσμα οι πολιορκημένες πόλεις να αποκτούν και πάλι την Ελευθερία τους – χωρίς πόλεμο και απώλειες – λόγω της επάρκειας των αγαθών του Πρωτογενή Τομέα.
Επί των ημερών μας ή καλύτερα μετά το 1975 (Μεταπολίτευση) – με την ολοένα και περισσότερο εκφυλιστική διάθεση των εκάστοτε κυβερνώντων – φτάσαμε στο σημείο να πορευόμαστε επί σειρά ετών με κατεστραμμένο πλέον τον παραγωγικό ιστό του Πρωτογενή Τομέα – καθώς και με συστηματική αποδόμηση του Δευτερογενή Τομέα, ο οποίος ουσιαστικά μεταποιούσε τον πλούτο του Πρωτογενή Τομέα τόσο για τις εγχώριες ανάγκες, όσο και τις «χρυσές» εξαγωγές – βρεθήκαμε ξαφνικά όλοι οι Έλληνες αγκαλιά με τον Τριτογενή Τομέα ο οποίος θα ήταν και πάλι «Θεού χαρά» εφόσον θα ήταν το αναγκαίο δημιούργημα των απαιτήσεων του εγχώριου Πρωτογενή και Δευτερογενή Τομέα – μα δυστυχώς …
…δυστυχώς όμως αποτέλεσε «το εύκολο παράθυρο διαφυγής και διεξόδου» – όλων μας – στις ολοένα και περισσότερο εντέχνως κατεστραμμένες θέσεις εργασίας του Πρωτογενή και Δευτερογενή Τομέα βάσει της κοινής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ελληνικών Κυβερνήσεων – ώστε ο Τριτογενής Τομέας να μετατραπεί ουσιαστικά στον «υπηρέτη» και «dealer» των «ισχυρών» και «έξυπνων» λαών της Ευρώπης όπου οι τελευταίοι κατάφεραν να μας πωλούν ακόμη και «αγνό – παρθένο ελαιόλαδο» με ανύπαρκτα ελαιόδενδρα !!!
Προσωπικά θεωρώ πως ήρθε ή ώρα (και ποτέ δεν είναι αργά θα έλεγα) να καταλύσουμε και να ανοικοδομήσουμε το Ελληνικό Κράτος – εν μέσω οικονομικής κρίσης – ώστε σε βάθος χρόνου να υφίσταται και πάλι Ελληνικό Κράτος – διαφορετικά – μέσω της υφιστάμενης πολιτικής και τακτικής των «εταίρων» και των ντόπιων σφετεριστών της εξουσίας είναι αμφίβολο κατ’ εμέ και πάλι εάν η επόμενη γενιά θα γεννηθεί σε Ελεύθερο Ελληνικό έδαφος ή σε μια απλά ελληνόφωνη Ευρωπαϊκή περιοχή.
Ο φορέας – που ουσιαστικά γίνεται ο ασπίδα προστασίας όλων των Ανθρωπίνων Αξιών προστατεύοντας συγχρόνως τις ίδιες τις Ανθρώπινες Κοινωνίες είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η οποία ομολογουμένως εκλείπει παντελώς από τον πλανήτη γη. Έχει υποστεί αλλοιώσεις και παραχαράξεις τόσες, όσα και τα κράτη/ έθνη πάνω στον πλανήτη μας. Όλων των χωρών οι Κυβερνήσεις «υμνούν» την παραλλαγμένη δημοκρατία τους – μα εφαρμόζουν περισσότερο ή λιγότερο φασισμό για να επιβάλλονται επί των πολιτών τους προκειμένου να αντισταθούν στην γιγάντια αναδυόμενη οικονομία – εκείνη – της Κίνας.
Για παράδειγμα (και όπως εγώ προσωπικά αντιλαμβάνομαι τους χειρισμούς των Ευρωπαίων εταίρων με τα εδώ ντόπια τσιράκια τους καθώς και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου) – η Ευρωπαϊκή Ένωση – έχοντας απέναντί της έναν αναδυόμενο οικονομικό γίγαντα – την Κίνα – προσπαθεί με συνεκτικές διαδικασίες να εκμηδενίσει το άλλοτε υψηλό και δακτυλοδεικτούμενο ευρωπαϊκό βιοτικό επίπεδο – εξισώνοντάς το – με εκείνο του κινέζικού λαού, που όμως και πάλι στην «τύφλα τους» οι Ευρωπαίοι ηγέτες και θολωμένοι από την ανισότητα της αριθμητικής πληθυσμιακής υπεροχής των Κινέζων – διαπράττουν και το δεύτερο συγχρόνως έγκλημα – κατά των Ευρωπαϊκών λαών και της κουλτούρας αυτών – επιτρέποντας τις αθρόες εισόδους λαθρομεταναστών στα εδάφη της’ εφόσον δεν φροντίζουν να ελέγχουν τα απέραντα σύνορα των Νοτίων περιοχών της γεωγραφικής Ευρώπης. Με πύλη εισόδου την Ελλάδα για παράδειγμα και με ένα αφανή πρόγραμμα «εξευρωπαϊσμού» των λαθρομεταναστών για ορισμένα χρόνια τους απορροφούν στα κεντρικά γεωγραφικά ευρωπαϊκά διαμερίσματα χρησιμοποιώντας τους ως «απεργοσπάστες» υποβαθμίζοντας μεθοδευμένα τις θέσεις εργασίας και την αξία των νομίμως και κατά κράτος εργαζομένων.
Συνοψίζοντας επί της Ευρωπαϊκής  πολιτικής ή καλύτερα επί της εντέχνως μεθοδευμένης – φασιστικής κινεζοποίησης των Ευρωπαίων πολιτών – θα έλεγα πως εκατομμύρια ανθρώπων αποτελούν τους σύγχρονους σκλάβους μέσα στις ίδιες τους τις χώρες – ενώ μόλις κάποιες χιλιάδες «ευγενών» του Συστήματος αποτελούν την εξαίρεση δημιουργώντας την elite του «ανθρωπίνου είδους» μέσα σ’ αυτές (τις χώρες).
Συμπερασματικά και εκ του ασφαλούς σήμερα θα έλεγα πως – ό,τι ως Έλληνες και εν γένει ως Νότιοι Ευρωπαίοι λαοί βιώνουμε’ το ίδιο ακριβώς θα κληθούν να βιώσουν οι ίδιοι λαοί των κατά τα άλλα «ισχυρών Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων» όμως ετεροσχρονισμένα σε σχέσει με εμάς! Με λίγα λόγια το παρελθόν εδίδαξε τα φασιστοειδή πως πρέπει πρώτα να «καθαρίσουν» το απόμακρο γι’ αυτούς τοπίο και στη συνέχεια στον οίκου τους! Στο παρελθόν ξεκίνησαν αντίστροφα με αποτέλεσμα οι λαοί να ανασυνταχθούν πρώιμα.
Είναι όμως «απορίας άξιον» το πώς για παράδειγμα – πρώην θύματα – ενστερνηζόμενα τον πρώην θύτη τους υιοθέτησαν την τακτική του αποδεχόμενα μάλιστα να συμπορευτούν – από κοινού, μαζί του – προς αναζήτηση νέων θυμάτων!
Πιθανότατα να ισχύει η ευρύτερα σοφή Ελληνική λαϊκή παροιμία: «πες μου τον φίλο σου’ να σου πω ποιος είσαι»
Μάλλον τρώγοντας – ανοίγει η όρεξη!
Κλείνοντας θα πω, πως η Διεθνής Φασιστική Σαπίλα μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνον μέσω των υγιών κατά τόπους μονάδων – δηλαδή των Ελεύθερα σκεπτόμενων και Εκφραζόμενων Πολιτών – όλων των λαών της γης.
Ο Φασισμός των ολίγων ανθεί – όταν η αδράνεια των πολλών’ καλά κρατεί!
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
Christos Tsokaktsis Αμεσοδημοκράτης (κατά πρότυπο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ _ Εφιάλτη Σοφωνίδους)
ΥΓ.: Δεν θα μπορούσα να περιοριστώ μόνον στο Ελληνικό πρόβλημα – όταν μάλιστα αυτό αποτελεί την απαρχή στο προσκήνιο – ενώ συγχρόνως – στο παρασκήνιο την μάστιγα της Ανθρωπότητας!
Δεν θεωρώ επίσης πως πρέπει απαραιτήτως να είναι κανείς κάτοχος βαρύγδουπων οικονομικών γνώσεων και πτυχίων για να ερμηνεύσει τις απάνθρωπες και εξοντωτικές σκέψεις και πρακτικές των αθλίων της Ευρώπης και του λοιπού κόσμου. Θεωρώ πως το να σκέπτεσαι κανείς Ανθρωπίνως – αρκεί – αν και ορισμένες φορές μάλιστα’ περισσεύει!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s