Περί «ποιοτικών» μεταναστών…


Η χθεσινή δήλωση Δένδια περί «ποιοτικών μεταναστών», βάσει των νέων standards που καλλιεργούνται στην ελληνική κοινωνία, δεν θα πρέπει να ενόχλησε και πολλούς, εκτός από μια μικρή μερίδα, αυτή των συνήθων υπόπτων, που αναλογικά δεν είναι  και πλειοψηφική.
_
Από τη μια μεριά, έχουμε όσους παθαίνουν αλλεργία, με τους κάθε λογής «άπλυτους», διότι ως γνωστόν η καθαριότητα του σώματος συνεπάγεται και ήθος και καθαρότητα ψυχής, για την οποία υπερηφανευόμαστε από αρχαιοτάτων χρόνων.
_
Από την άλλη, οι εν λόγω «άπλυτοι», συμβαίνει να είναι και αλλόθρησκοι, μουσουλμάνοι ως επί το πλείστον, γεγονός που προσβάλλει το πανάρχαιον ελληνορθόδοξο πνεύμα, οπότε καλόν θα είναι να μην προσέρχονται στα άγια εδάφη μας να τα μολύνουν.
_
Και τέλος, υπάρχει και η μεγάλη μερίδα των εκσυγχρονιστών, η οποία έχοντας οψίμως γαλουχηθεί στους νέους  περί ποιότητας ορισμούς, αναγνωρίζει σαν ποιοτικό, τον ανταγωνιστικό άνθρωπο, τον αποδοτικό, αυτόν που φέρνει χρήματα, αυτόν που δεν επιβαρύνει με την παρουσία του το κοινωνικό σύνολο, αυτόν δηλαδή που περνάει με επιτυχία τα αντίστοιχα, επιστημονικώς συντεταγμένα, τεστ ποιοτικής αξιολόγησης. Όπως όλα τα προϊόντα, δηλαδή. Ότι δεν μπαίνει στα τεστ αυτά, ως οικονομικώς μη ανταποδοτικό, όπως ας πούμε ήθος, φιλότιμο, καλή καρδιά, κλπ, δεν μετριέται ως ποιοτικό, άρα κατοχυρώνεται ως κοινωνικά επιζήμιο.
_
Με βάση τα παραπάνω κριτήρια, το σύγχρονο ελληνικό κράτος δεν είναι εναντίον των μεταναστών. Τουναντίον επιβραβεύει αυτούς που φέρνουν χρήματα, απ’ όποιο μέρος του κόσμου και να προέρχονται, τους δίνει μάλιστα διαβατήριο και υπηκοότητα, ενώ η ελληνική κοινωνία δεν εμφανίζει φαινόμενα μισαλλοδοξίας με τους αλλόθρησκους καθολικούς και προτεστάντες, παρά περιέργως πως με τους φτωχούς μουσουλμάνους.
_
Οι άνθρωποι που φτάνουν θαλασσοδαρμένοι και ενίοτε πνιγμένοι στις ακτές μας από τις εμπόλεμες και μη πατρίδες τους, δεν έχουν πάνω τους το βιογραφικό, δεν έχουν ISO χαραγμένο στο μέτωπό τους, ούτε καν στα χαρτιά τους, τα οποία είτε χάθηκαν στα κύματα, είτε γίνηκαν στάχτη απ’ τη φωτιά που έκαψε τα σπίτια τους. Πώς να τους αξιολογήσεις λοιπόν; Κι αφού δεν μπορείς, δεν μπορείς να τους λες και ποιοτικούς.
_
Απλά, τα πράγματα… Και αυτοσυνεπή!
_
Πηγή. http://e-cynical.blogspot.gr/2014/01

4 comments on “Περί «ποιοτικών» μεταναστών…

 1. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

  Ας εξετάσουμε τα γεγονότα ανάποδα.

  Ποιοί έχουν κέρδη από την υπερπροσφορά ανειδίκευτων εργατικών χεριών ;
  Κυρίως το μεγάλο κεφάλαιο.

  Ποιοί στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο ;
  Οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης με κορύφωση την σημερινή συγκυβέρνηση.

  Ποιοί αποτελούν την βάση ψηφοφόρων της σημερινής συγκυβέρνησης ;
  Σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες η πλειοψηφία ψηφοφόρων της σημερινής συγκυβέρνησης είναι οι «βολεμένοι» της προηγούμενης μεταπολιτευτικής εποχής με βασικό κριτήριο την σιγουριά στα προηγούμενα «κεκτημένα τους» Δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι κλπ

  Συμπέρασμα, οι χθεσινοί «βολεμένοι» είναι αυτοί που εμμέσως στηρίζουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

  Σε αυτά προσθέστε το αδιάψευστο γεγονός ότι το σύγχρονο δουλεμπόριο, το οποίο περιλαμβάνει ΚΑΙ τα κυκλώματα παράνομης μεταφοράς και εκμετάλευσης μεταναστών), είναι η 3η παγκοσμίως πηγή παράνομου πλουτισμού, μετά τα όπλα και τα ναρκωτικά.

  Είναι πολλά τα λεφτά Άρη … τόσα για να στήνονται «ανθρωπιστικές ΜΚΟ» και ότι άλλο απαιτείται για να συγκινούνται οι ιθαγενείς από τους «επιδοτούμενους ανθρωπιστές» της εποχής μας …

  ΥΓ1 δεν γνωρίζω τον αρθρογράφο αλλά θα είχε ενδιαφέρον να γίνει γνωστό πόσα άρθρα έχει γράψει κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων ή και αυτός περιμένει την λύση του σύγχρονου γόρδιου δεσμού να την δώσει το «κράτος» ή ακόμα εάν θεωρεί ότι ο θεσμός του «κράτους» είναι ξεπερασμένος ;

  ΥΓ2 για να κάνουμε το όποιο σχόλιο, συλλογισμό ή ότι άλλο σχετικό που έχει να κάνει με τους θεσμούς (δηλαδή με τις δομές αυτού που λέμε κράτος) και την λειτουργία εντός του όποιου κράτους, θα πρέπει πρώτα να έχουμε ξεκάθαρο εάν υπάρχει στον πλανήτη Γη κράτος με κοινωνικές δομές παγκόσμιου οργανισμού

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Ποιοί έχουν κέρδη από την υπερπροσφορά ανειδίκευτων εργατικών χεριών ;
   Κυρίως το μεγάλο κεφάλαιο.
   Νομίζω πως όχι, μεγαλύτερη απασχόληση στο ανειδίκευτο προσωπικό θεωρώ πως δίνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο αγροτικός τομέας.

   • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

    Αρχικά είχα πρόθεση να γράψω, μεγάλοι εργολάβοι, αλλά στη συνέχει διεύρυνα εκφραστικά το πεδίο, χωρίς να αμφισβητώ ότι και μεγάλη μερίδα όσων αναφέρεις είναι επίσης κερδισμένοι. Σε αυτά όμως θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πολλά, όπως για παράδειγμα τις διαφορές στο κέρδος ενός μικρομεσαίου ή μικροαγρότη με τον βιομήχανο που προμηθεύει έναστος εξ αυτών και τη μείωση κόστους για την βιομηχανία. Δεν ξέρω αν πρέπει να εξομειώνουμε το ηλικιωμένο ζευγάρι που έχει μια αδήλωτη οικιακή βοηθό τους, μετανάστρια, με τον εργολάβο που αναλαμβάνει έργα δημοσίου κι έχει πλειάδα αλλοδαπών εργαζομένων, αδήλωτων ή δηλωμένων αλλά με ημερομίσθια κατά πολύ χαμηλότερα απ ότι έδινε πριν σε Έλληνες.

    Ο προβληματισμός μου κυρίως είναι στο ότι ενώ έχουμε «αθρόα εισαγωγή» ανιδείκευτων εργατικών χεριών, την ίδια στιγμή, νέοι Έλληνες επιστήμονες μεταναστεύουν προσφέροντας υψηλές προοπτικές ανάπτυξης και προστιθέμενης αξίας, λόγω των παραγόμενων προϊόντων, στις χώρες που πηγαίνουν.

    «Εξάγουμε» ανθρώπινο δυναμικό με υψηλή γνώση και «εισάγουμε» (χωρίς την θέλησή μας ή βάσει σχεδιασμού ή μήπως άλλοι σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς ; ) ανειδίκευτο προσωπικό. Απ’ αυτό το γεγονός και μόνο, ο καθ΄ ένας μπορεί να καταννοήσει τι είδους ανάπτυξη προβλέπεται για τη χώρα μας στο άμεσο μέλλον.

    Σύνθετη η συζήτηση που ξεκινήσαμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να γίνει και απόδειξη πόσο επικίνδυνο είναι να εξετάζουμε αποσπασματικά το όποιο θέμα.

    • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

     Συμπληρωματικά, στην πληθώρα μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μικρών αγροτών που ανέφερες έχουμε διασπορά των ξένων εργαζομένων, ανάλογα με το μέγεθος της κάθε επιχείρησης. Όσο μεγαλώνει ο αριθμός απασχολουμένων, μεγαλώνει και το κέρδος, είτε άμεσα προς τον εκάστοτε εργοδότη, είτε έμμεσα στους συνεργαζόμενους με αυτόν (βιομηχανία, μεταποίηση, κατασκευές κλπ) Το άμεσο κέρδος που αναφέρθηκα προηγουμένως, μπορεί να κυμαίνεται : απ’ το βασικό κόστος επιβίωσης, έως τον μεγαλύτερο πλουτισμό.

     Με το ίδιο «κατηγορητήριο» πριν την όποια απόφασή μας θα πρέπει να εξετάσουμε με άλλα λόγια, τους ανθρωπιστικούς λόγους επιβίωσης ή τους κερδοσκοπικούς λόγους κι αυτό ανά περίπτωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s