Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ, ΛΕΕΙ Ο ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ


jeroen-dijsselbloem3333333

Σημ.Αμετανόητου: Και ο «ναρκομανής» περιμένει ακόμα τη δόση του…τα έχουν καταφέρει μιά χαρά.!!! Ελέγχουν όλα τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη, ελέγχουν την ΕΚΤ που ΜΟΝΟ αυτή ΕΚΔΙΔΕΙ χρήμα…κι έτσι ΟΛΟΚΛΗΡΑ κράτη κατάντησαν ζητιάνοι του Νταϊλσεμπλουμ…δηλαδή της κάθε μασωνικής «ποδίτσας» και των ελίτ της Ευρώπης.Το κόλπο ήταν ασύλληπτο.Και πολύ καλά εκτελεσμένο για τη χώρα που λέγεται Ελλάδα. Τι λέει ο Σύριζα ? Δεν είναι θέμα νομίσματος ? (1)

***

Στις «καθυστερήσεις» της Ελληνικής κυβέρνησης απέδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ την αδυναμία ύπαρξης ημερομηνίας για επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα.

Σε επιστολή του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο αναφέρει μεταξύ άλλων πως «παραμένει άγνωστο πότε η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα για την επόμενη αξιολόγηση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στην επιστολή του σημειώνει ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει καλύψει όλες τις προϋποθέσεις και τους όρους για την εκταμίευση των δόσεων του τέταρτου τριμήνου του 2013.

«Το Eurogroup θα συζητήσει για την επόμενη δόση προς την Ελλάδα με βάση την επόμενη έκθεση προόδου» επισημαίνεται την επιστολή.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει ακόμη πως το Eurogroup ενδεχομένως να εγκρίνει το Φεβρουάριο την επόμενη δόση προς την Πορτογαλία και ότι η αναδιάρθρωση του ισπανικού τραπεζικού τομέα θα απαιτήσει μια πενταετία.

πηγή: topontiki.gr

Από: http://kartesios.com/?p=151097

***

(1) Θα πρότεινα στα πρωτοκλασάτα στελέχη του, (αν δεν το έχουν ήδη κάνει) να διαβάσουν λίγο  από αυτό… http://www.biblionet.gr/book/49897/%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BB%CE%AF%CF%81%CE%B1%CF%82,_%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%93./%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Δεν με έπιασε βέβαια καμιά αγάπη για τον Κορλίρα !!!! «απελθέ απ’ εμέ το ποτήριον τούτο»…αλλά κάποια πράγματα όταν αναλύεις τη Νομισματική Πολιτική μέσα σε ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΤΙΚΗ  ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ τα γνωρίζουν και οι πρωτοετείς φοιτητές του κάθε Κορλίρα…

2 comments on “Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ, ΛΕΕΙ Ο ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

 1. Ο/Η Kimwn λέει:

  Πως το πρω(Κ)τογεννές πλεόνασμα του 9μήνου των 1,5 δις (ΑΝ ΤΟ ΔΕΙΣ) έγινε μόλις 603 μμυρριάκια…
  ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
  (σημείωση Κίμωνα = Ο φπαπας αυξήθηκε μόλις κατά3,2% όταν οι τουρίστες αυξήθηκαν κατά 13+ %… Μέχρι τον Μάϊο και τις νέες φουρνιές καλή μας τύχη…)

  h t t p://news.in.gr/economy/article/?aid=1231289235

  Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το 12-μηνο Ιανουαρίου–Δεκεμβρίου, το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 603 εκατ. ευρώ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 691 εκατ. ευρώ.

  «Συμπερασματικά, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε υψηλότερα από τους στόχους, με τις επιστροφές φόρων υψηλότερα από τις εκτιμήσεις και τις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο ύψος των εκτιμήσεων, υψηλότερα όμως από το 2012» επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.

  Το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 5,44 δισ. ευρώ, αναθεωρημένου στόχου για έλλειμμα 6,08 δισ. ευρώ.

  Το σύνολο των φορολογικών εσόδων διαμορφώθηκε σε 44.614 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας το στόχο κατά 211 εκατ. ευρώ, σημειώνει το υπουργείο τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία τα έσοδα διαμορφώνονται στο επίπεδο των στόχων που έχουν τεθεί».

  Τα στοιχεία αναλυτικά

  Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, που δημοσιεύσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών, για το 12μηνο Ιανουαρίου–Δεκεμβρίου, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 5.441 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 15.688 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και αναθεωρημένου στόχου για έλλειμμα 6.085 εκατ. ευρώ.

  Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 603 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 3.464 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και αναθεωρημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 15 εκατ. ευρώ.

  Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 53.018 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 224 εκατ. ευρώ ή 0,4% έναντι του αναθεωρημένου στόχου (53.242 εκατ. ευρώ).

  Η εν λόγω υστέρηση, σημειώνει το υπουργείο, οφείλεται αποκλειστικά στα έσοδα του ΠΔΕ κατά το μήνα Δεκέμβριο τα οποία ανήλθαν σε 173 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 550 εκατ. ευρώ ή 76,1% έναντι του στόχου.

  Σημειώνεται, όμως, ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της μείωσης προέρχεται από την καθυστέρηση απόδοσης εσόδων από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκτιμάται ότι θα αποδοθούν στους πρώτους μήνες του 2014.

  Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 48.423 εκατ. ευρώ, 317 εκατ. ευρώ ή 0,7% υψηλότερα έναντι των εκτιμήσεων πραγματοποιήσεων του 2013 (48.106 εκατ. ευρώ).

  Το σύνολο των φορολογικών εσόδων διαμορφώθηκε σε 44.614 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας το στόχο κατά 211 εκατ. ευρώ.

  Πιο συγκεκριμένα, κατηγορίες εσόδων που υπερέβησαν τον επικαιροποιημένο στόχο του 12μήνου είναι οι εξής:

  1. Οι φόροι περιουσίας κατά 207 εκατ. ευρώ ή 7,4%.

  2. Οι άμεσοι φόροι ΠΟΕ κατά 136 εκατ. ευρώ ή 5,1%.

  3. Ο Φ.Π.Α λοιπών προϊόντων κατά 336 εκατ. ευρώ ή 3,2%.

  4. Τα τέλη κυκλοφορίας κατά 83 εκατ. ευρώ ή 7,5%.

  5. Τα λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 104 εκατ. ευρώ ή 4,6%.

  Αντίθετα, υστέρησαν έναντι του στόχου:

  1. Ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 78 εκατ. ευρώ ή 0,7%.

  2. Οι λοιποί άμεσοι φόροι κατά 83 εκατ. ευρώ ή 2,9%.

  3. Τα έσοδα από τον Φ.Π.Α και Ε.Φ.Κ. καπνού κατά 32 εκατ. ευρώ (4,5%) και 148 εκατ. ευρώ (4,9%) αντίστοιχα.

  4. Τα έσοδα από τον Φ.Π.Α πετρελαιοειδών και Ε.Φ.Κ. ενεργειακών προϊόντων κατά 100 εκατ. ευρώ (4,3%) και 49 εκατ. ευρώ (1,1%) αντίστοιχα.

  Συμπερασματικά, τα έσοδα διαμορφώνονται στο επίπεδο των στόχων που έχουν τεθεί, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία, σημειώνει το υπουργείο.

  Οι επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν τελικά στα 3.105 εκατ. ευρώ (286 εκατ. ευρώ υψηλότερες σε σχέση με τα προσωρινά στοιχεία) υπερβαίνοντας κατά 204 εκατ. ευρώ ή 7% το στόχο.

  Επιπλέον του ποσού αυτού έχουν επιστραφεί 642 εκατ. ευρώ που αφορούν επιστροφές φόρων παρελθόντων οικονομικών ετών και οι οποίες είναι δημοσιονομικά ουδέτερες, αφού καλύπτονται από την ειδική πίστωση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

  Συμπερασματικά, οι συνολικές επιστροφές εσόδων ανήλθαν στα 3,7 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 12,8% έναντι του 2012, ενισχύοντας ουσιαστικά τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, τονίζει το ΥΠΟΙΚ.

  Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 58.459 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 868 εκατ. ευρώ έναντι του αναθεωρημένου στόχου (59.327 εκατ. ευρώ).

  Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 51.809 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες έναντι του αναθεωρημένου στόχου κατά 868 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 601 εκατ. ευρώ έναντι του αναθεωρημένου στόχου (44.831 εκατ. ευρώ).

  Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 κατά 9.690 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 15,8%.

  Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση του συνόλου των πρωτογενών δαπανών κατά 3.299 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 6,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, καθώς και στη μείωση των τόκων κατά 6.180 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 50,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων διαμορφώθηκαν στα 6,65 δισ. ευρώ, περίπου 540 εκατ. ευρώ ή 8,8% υψηλότερες από πέρυσι, στο ύψος του επικαιροποιημένου στόχου.

  Και αυτό γιατί το Δεκέμβριο, όπως έγινε και τον αντίστοιχο μήνα του 2012, εκταμιεύθηκαν περίπου 2,7 δισ. ευρώ, ενισχύοντας ουσιαστικά τη ρευστότητα στην οικονομία.

  Συμπερασματικά, καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε υψηλότερα από τους στόχους, με τις επιστροφές φόρων υψηλότερα από τις εκτιμήσεις και τις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο ύψος των εκτιμήσεων, υψηλότερα όμως από το 2012.

  Newsroom ΔΟΛ

 2. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Η Ελλάδα θα πρέπει να εξοικονομεί τουλάχιστον 7 δισ. ευρώ το χρόνο, για να πιάνει τους στόχους για τη μείωση του χρέους, είπε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Θυμίζουμε ότι η «Συνθήκη για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση», γνωστή και ως «δημοσιονομικό σύμφωνο», θεσπίζει «πλεονασματικούς προϋπολογισμούς» ή με ανώτερο έλλειμμα το 0,5% του ΑΕΠ για κράτη με μεγάλα ελλείμματα. Σε περίπτωση υπέρβασης, θα ενεργοποιείται αυτόματος μηχανισμός «διόρθωσης» με λήψη μέτρων.

  Θεσπίζει «επιβολή κυρώσεων για χώρες με έλλειμμα μεγαλύτερο του 3% του ΑΕΠ» (κριτήριο ΟΝΕ), όπως παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο δικαιούται να επιβάλλει πρόστιμο μέχρι 0,1% του ΑΕΠ, που θα καταβάλλεται στο Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης (ESM). Ακόμη, θεσπίζει επιβολή «δημοσιονομικών και οικονομικών προγραμμάτων» από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε χώρες που το δημόσιο χρέος ξεπερνάει το 60% του ΑΕΠ (κριτήριο ΟΝΕ), ενώ χώρες όπως η Ελλάδα, με μεγάλο χρέος, οφείλουν να το μειώνουν κατά 1/20 του ΑΕΠ κάθε έτος.

  Γι’ αυτό οι αστοί θέλουν τώρα αλλαγή στο μείγμα πολιτικής, μείωση του χρέους, αποπληρωμή με βάση τους ρυθμούς ανάπτυξης, ώστε να εξασφαλίσουν χρήμα για επενδύσεις. Η διέξοδος για το λαό: Μονομερής διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εργατική, λαϊκή εξουσία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s