Εξαρτημένοι από την εξουσία


Μαριονέτα

Η εξάρτηση από την εξουσία και ο φόβος της μαριονέτας

του Κώστα Καπνίση

“ Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι ολετήρες του ελληνικού λαού είναι ότι η εποχή τους τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα. Για την ακρίβεια καταρρέει με πάταγο. Σε αυτή την πτώση της «πολιτικής», βλαχομπαρόκ και lifestyle «ελίτ», η οποία κυριάρχησε για δεκαετίες και κατέστρεψε την Ελλάδα, θα επιχειρήσουν εκδικητικά να πάρουν μαζί τους και τη χώρα.  ”

Μπορεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να γνωρίζει ότι βαδίζει ολοταχώς προς την εκλογική συντριβή, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει χάσει συνειδητά κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Κοινό μυστικό άλλωστε ότι τα δύο απομεινάρια της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, κατέστρεψαν και πάλι συνειδητά την χώρα τα τελευταία χρόνια προσκυνώντας τους σύγχρονους θεούς της ανθρωπότητας. Την εξουσία, την δόξα και το χρήμα. Οι δύο αυτοί θεοί «τυφλώνουν» συχνά τους ανθρώπους και τους οδηγούν στο να μη τους ενδιαφέρει το αν ο συνάνθρωπός τους μπορεί έστω να επιβιώσει μετά από τις δικές τους «πολιτικές» αποφάσεις. Καμιά σημασία όμως δεν φαίνεται να έχει για τα κατασκευασμένα «πολιτικά» στελέχη ενός κομματικού σωλήνα. Παιδιά «τζακιών» και άλλων παρατρεχάμενων – κολάκων της εξουσίας.

Να πάνε στα καφενεία, προέτρεψε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τους βουλευτές του και να ρίξουν «χειροβομβίδες» κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό όμως που «ξέχασε» ο Αντώνης Σαμαράς είναι ότι οι βουλευτές του ουδεμία σχέση με τα καφενεία έχουν, καθώς κι αν ακόμα γνωρίζουν το τι σημαίνει η λέξη καφενείο, υπάρχει μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Δεν μπορούν καν να πατήσουν το πόδι τους. Αφενός, αν επιδιώξουν να εμφανιστούν σε ένα καφενείο τα «καλομαθημένα» παιδιά ενός «ανώτερου θεού», κινδυνεύουν να γίνουν θύματα χλεύης. Αφετέρου, ακόμα κι αν οι θαμώνες διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και δεν τους πετάξουν έξω με τις κλωτσιές, τότε το πιθανότερο είναι ότι δε θα καθίσουν καν να τους ακούσουν. Και τι να ακούσουν; Τις «χειροβομβίδες» κατά του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Αντώνης Σαμαράς, φαίνεται να «ξεχνά» ότι κυβερνά ο ίδιος με τον συνέταιρό του, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο ενός κόμματος που βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ποια επιχειρήματα λοιπόν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι βουλευτές της ΝΔ; Το τι «καταστροφή» θα υπάρξει στη χώρα αν ο ελληνικός λαός στις προσεχείς εθνικές εκλογές, οι οποίες δεν είναι μακριά, εκλέξει για κυβέρνηση το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Σε ποιους θα τολμήσουν να τα πουν αυτά; Στους γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να είναι άνεργα ή να ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό μήπως μπορέσουν και φτιάξουν την ζωή τους; Μήπως στις γιαγιάδες και τους παππούδες που στην καλύτερη περίπτωση βλέπουν τα εγγόνια τους να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί για 12 ώρες την ημέρα και αντί για μισθό παίρνουν χαρτζιλίκι, το γνωστό «pocket money» και αναγκάζονται να συνεισφέρουν με τις πετσοκομμένες συντάξεις τους; Τι από όλα αυτά μπορούν να πουν όλοι αυτοί οι «τηλεπαραθυράτοι», οι οποίοι χαριεντίζονται μεταξύ τους ή χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ανθρωπιστική καταστροφή που οι ίδιοι έσπειραν με τις ψήφους τους;

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, τους οποίους καλεί ο Αντώνης Σαμαράς στο να γυρίσουν τα «καφενεία» της χώρας και να ρίξουν τις «χειροβομβίδες» τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάποια άλλη εργασία πέρα από την λεγόμενη «πολιτική» καριέρα. Τα αποτελέσματα άλλωστε της «πολιτικής» τους δείχνουν ότι οι ιδιωτικές ή δημόσιες επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο έχει μάθει να εργάζεται στη ζωή του και να ιδροκοπά για να βγάζει το ψωμί του, τέτοιους ανθρώπους δεν θα τολμούσαν καν να τους προσλάβουν. Αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε και είναι εξαρτημένοι από την εξουσία. Τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχει η πιθανότητα να ξυπνήσουν ένα πρωί και να μην έχουν κάποιον «θρόνο» ή τηλεοπτικό στασίδι για να καθίσουν. Πιθανότατα να μην έχουν και κάποιον «πορτιέρη» να τους ανοίγει την πόρτα του πολυτελούς αυτοκινήτου τους. Ακόμα πιο πιθανό είναι να μη τους χαμογελούν πια και οι ιδιοκτήτες των πολυτελών εστιατορίων όπου σε κάθε γεύμα τους ξοδεύουν όσα μια οικογένεια πληρώνει για το βδομαδιάτικο τραπέζι της.

Κοντολογίς, αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι ολετήρες του ελληνικού λαού είναι ότι η εποχή τους τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα. Για την ακρίβεια καταρρέει με πάταγο. Σε αυτή την πτώση της «πολιτικής», βλαχομπαρόκ και lifestyle «ελίτ», η οποία κυριάρχησε για δεκαετίες και κατέστρεψε την Ελλάδα, αυτοί οι άνθρωποι αδίστακτα θα επιχειρήσουν να πάρουν μαζί τους και τη χώρα. Είναι η εκδίκησή τους. Ποτέ άλλωστε δεν σεβάστηκαν τους θεσμούς και την ίδια την Δημοκρατία. Για αυτούς νόμιμο και ηθικό είναι ότι οι ίδιοι ψήφιζαν για τους εαυτούς τους και για τους φίλους «επενδυτές». Κάποια στιγμή όμως όλα τα μαρτύρια τελειώνουν. Η σήψη, η παρακμή, διαφθορά, η διαπλοκή και το σκοτάδι δίνουν τη θέση τους στο φως. Η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας το έχει πλέον συνειδητοποιήσει. Τους έχει πάρει χαμπάρι. Ότι κι αν πουν. Ότι κι αν κάνουν. Κανείς δεν πρόκειται να τους πιστέψει πια. Κανείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει στην άβυσσο. Κι αυτό θα αποδειχθεί πολύ σύντομα, με την πρώτη ευκαιρία που θα δοθεί στον ελληνικό λαό. Από ότι φαίνεται, η ημέρα εκείνη δεν θα αργήσει…

Πηγή: http://www.periodista.gr/blogs/kapnisis-kostas/item/8967.htm

53 comments on “Εξαρτημένοι από την εξουσία

 1. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

  Τις χειροβομβίδες στο τέλος θα τις βάλουν στα βρακιά τους.

  Όσον αφορά το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα πρέπει να θυμηθούμε τι έγινε στις εκλογές πριν από 1,5 χρόνο.

  Η ΝΔ στις πρώτες εκλογές πήρε 18%. Στις δεύτερες και μετά από τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα οδηγώντας πίσω στο μαντρί ψηφοφόρους κυρίως από τους ΑΝΕΛ, έφτασε στο 28%.

  Στο 18 όμως ήταν με ένα επιχείρημα. Τη διαπραγμάτευση του χρέους.

  Όπως και οι πέτρες γνωρίζουν αναδιαπραγμάτευση δεν έγινε ποτέ. Και όχι μόνο αλλά ψηφίστηκαν και νέα σκληρότερα μέτρα.

  Ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν υπάρχει κανένα δίλημμα που να μπορεί να τεθεί σε εκλογές και να τεθεί υπέρ τους. Όποιο δίλημμα και να θέσουν θα το πληρώσουν. Ο καιρός των εκβιασμών πέρασε.

  Αυτό θα τους κοστίσει τουλάχιστον σε ταβάνι το 15%.

  Τώρα κρατάνε την εξουσία με νύχια και με δόντια μήπως και τελικά μειωθεί το χρέος. Αλλά από τη στιγμή που ο Γιωργάκης το είχε αρχικά αρνηθεί και τώρα η Γερμανία κάνει ναζάκια, ξέρουν πως αν δεν γίνει θα τους κοστίσει άλλο ένα 5%.

  Νέα μέτρα; Με το ζόρι στο 7% για να μη πω 5%.

  Ακόμα και αν προσπαθήσουν να το παίξουν παληκαράκια με μαγκιές σε περίπτωση που τίποτα δεν τους βγει πάλι το 10% θα είναι χλωμό.

  Οπότε άρχισαν τα τρομοκρατικά στον ΣΥΡΙΖΑ και τα χουντικά στη Χ.Α. Για να μπορέσουν να οδηγήσουν στο μαντρί πρώην ψηφοφόρους τους ή να αποφύγουν να τους φύγουν οι ήδη.

  Και επειδή ξέρουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ από τον καθένα ότι σε περίπτωση που χάσουν την εξουσία πολλοί από αυτούς νυν και πρώην πολιτικάντηδες θα βρεθούν παρέα να τρώνε φακές στη «στενή», θα κάνουν τα ΠΑΝΤΑ για να γλυτώσουν.

  Και στα ΠΑΝΤΑ εννοούμε τα ΠΑΝΤΑ.

  Εκτός και αν η επίσημη χρεοκοπία έρθει απρόσμενα για τους ανυποψίαστους. Εκεί θα ισχύσει το

  «που σε πονεί και που σε σφάζει».

  Σε κάθε περίπτωση οι πρώτοι που θα την πληρώσουν θα είναι οι λαγοί τους. Και όλοι ξέρουν ποιοι είναι οι λαγοί τους… εκτός από τους λαγούς τους.

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Τι λες βρε που δεν έγινε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ????

   Έγινε και παράγινε…
   Κι εκεί που χρωστάγαμε τα μαλλιοκέφαλα μας, τώρα χρωστάμε και το κεφάλι…

   Χρωστάγαμε για 20 χρόνια και τώρα φτάσαμε για 45 ,

   Δεν είναι αυτό επαναδιαπραγμάτευση ΕΕΕ ???
   Κερδίσαμε και 0,5% ελάφρυνση επιτοκίου, που με 20 χρόνια παραπάνω εξώφληση πάλι τα ίδια κάνει (και χειρότερα)

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   +10000
   Το εθνικό νόμισμα σε λίγο καιρό θα φαντάζει νομοτέλεια.
   Ο Καραμανλής ο Παπανδρέου κι οι υπόλοιποι λαδοποντικοί και οι φίλοι ΤΟΥΣ… το έπαιξαν σωστά…

   Κονόμησαν…έδιωξαν το χρήμα ΤΟΥΣ (σε ευρώ) στο εξωτερικό…και ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ σχέδιο ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ τη χώρα εδώ και 4 χρόνια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για να έρθει η πλήρη εξαθλίωση στο 80-85% του Ελληνικού πληθυσμού…

   Και με τις νέες δραχμές αυτοί θα ζούν πλουσιοπάροχα…
   Αφού και να βγούμε από το ΕΥΡΩ δεν θα τολμήσουν να ελέγξουν και να ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ τις ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΡΟΕΣ εντός και εκτός Ελλάδας…οι συριζαίοι…
   Ετσι φαντάζονται…

   Τώρα το τί θα γίνει πραγματικά είναι θέμα Ελληνικού Λαού…ΑΝ καταλάβουν ΟΛΟΙ…! ΟΛΟΙ…! ότι είμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ και ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ…

   Να το καταλάβουν ΟΛΟΙ όμως.
   ΟΛΟΙ.

   • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

    Αυταπάτη το ΟΛΟΙ, όταν ακόμα και το «ικανή μάζα» που θα μπορούσε να παρασύρει το υπόλοιπο πλήθος είναι κάτι που αμφιβάλλω αν ισχύει.

    Παίζουν σε σίγουρο ταμπλό (συνταξιούχοι, εργαζόμενοι ΔΕΚΟ – Δημοσίου κά) κι εκτός αυτού είναι μεγάλο το ποσοστό που έχει την ψευδαίσθηση ότι όλα αυτά τα τελιώσουν «αύριο’ – χωρίς να έχουν προσδιορίσει το πότε θα είναι αυτό το «αύριο».

    Βλέπεις να εξαφανίστηκε το life style από την ζωή μας ;

    1 στις 4 νέες επιχειρήσεις είναι καφέ ή φαγητό, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα ο Έλληνας εξακολουθεί να πορεύεται με το ρητό «η φτώχια θέλει καλοπέραση» Πιστεύω καταννοείες την παγίδα σε αυτή την αντίφαση και με τις παρούσες συνθήκες.

    Φοβάμαι και μακάρι να βγω ψεύτης ότι τα χειρότερα έρχονται. Μέχρι να συντριβεί – κυριολεκτικά – ο εγωϊσμός μας. ο ατομικισμός και όλα όσα έθρεψαν το τέρας της μεταπολίτευσης που μας οδήγησε εδώ, έχουμε δρόμο και πόνο.

    Λίγο πριν διάβαζα ένα άρθρο του Ήφαιστου που μίλαγε για ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. Ο Κωνσταντακόπουλος λέει περίπου τα ίδια κι άλλοι ανάλογα φυσικά.

    Όσο κι αν χτυπούν οι καμπάνες οι κουφοί δεν θα τις ακούσουν. Αυτό ξέρω να πω …

    Η κατάστασή μας θυμίζει τον μεθυσμένο που πέφτωντας χτύπησε και άνοιξε η μύτη του, αλλά το πέρασε για κρασί … και συνέχισε το οινο -πνευματώδες ταξίδι του …

   • Ο/Η Kimwn λέει:

    Και μην είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ θα πειράξουν τις ροές τραπεζικών κεφαλαίων, μπορεί και να τους προλάβει ο αντωνάκης, οι αναλήψεις θα περιοριστούν σε ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟ από ότι στην Κύπρο (200 εΒρά)…

 2. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Το ζητημα του χρεους δεν ειναι οικονομικο ,ουτε ποσοστικο ,αλλα κυριως ΠΟΛΙΤΙΚΟ !
  Η αρχουσα ταξη ,η πλουτοκρατια , το αστικο κηφηναριο εχει βγαλει στο εξωτερικο ως σημερα 600 δις σε ξενες τραπεζες και 550 δις που παιζουν σε οφ σορ (Μπογιοπουλος στο βιβλιο του) ….κατ αλλες πηγες το συνολο σημερα ειναι 2,3 ΤΡΙΣ !!!

  Αυτα ειναι κλεμμενα ,ληστεμμενα ,παρακρατηθεντα παρανομα απο τον μοχθο και τον κοπο του λαου μας εδω και χρονια …Μεσα σ αυτα και το χρεος (απο δανεισμους ,ομολογα που εληξαν + το προσδωκομενο κερδος κλπ που τωρα το παρελαβαν η ΚΤΕ πληρωνοντας αυτοι τους μπαφετ ,σορρηδες κλπ)….

  οποτε παρτε τα απο αυτους κ.κ. «δανειστες» μας ….μας χρωστανε και κατι ψιλα οι κ.κ. αυτοι ….αλλα μ αυτους ΘΑ καθαρισει ο λαος ΠΑΡΑΥΤΑ απαλλοτριωνοντας απ τους ληστες του ,τις επιχειρησεις τους ,τα εγοστασια τους ,τα καραβια ,τις βιλες και ΟΛΗ την ακινητη και κινητη περιουσια τους !

  Nα λοιπον γιατι εκτος απο :
  1) ΕΞΟΔΟΣ απο την ΕΕ
  2) Μονομερη διαγραφη χρεους ….

  Το ΚΚΕ συμπληρωνει την προταση του με :
  3) Κοινωνικοποιηση πλ.παραγωγικων πηγων και Μονοπωλιων
  και 4) Λαικη Εξουσια με αμεσα ανακλητους Λαικους Αντιπροσωπους -Σχεδιασμενη Οικονομια

  …γιατι πολυ απλα τα δυο πρωτα απο μονα τους δεν σου λυνουν το προβλημα Ουσιαστικα …αν δεν ξεμπερδεψεις με την Αστικη σου Ταξη και τον Καπιταλισμο σαν οικονομικο συστημα στην χωρα σου .Χονδρικα θα ελεγα οτι τα δυο πρωτα ,χωρις τα δυο επομενα ΜΟΝΟ σε ανοδο του εθνικισμου ,σωβινισμου και Φασισμου οδηγουν ….με μαθηματικη ακριβεια μαλιστα ,ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΞΗ θα υπαρχει ,θα ζει και θα βασιλευει εν μεσω κρισης και θα ελυνε μια χαρα τα χερια της απεναντι στην εργ.ταξη και το λαο ετσι,ψαχνοντας «επιβιωση» εναντι των αλλων Αστικων Ταξεων της Ευρωπης !

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Εδώ συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ Λεώ.
   Αλλά για να τα κάνεις αυτά ΠΡΕΠΕΙ να καθήσεις σε καρέκλα…σε ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ καρέκλα…
   Δε λές ΟΧΙ και το παίζεις «τριαδικό περιστέρι της θείας Μαρξιστικής επιφοίτησης»….
   Ελεος…

   Και να τον ακούνε το Μπογιό…
   Καλησπέεεεεεεεεεεερα

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   έλεος ρε με το ΚΚΕ… έλεος….

   αστοί είμαστε όλοι μας!!!!

 3. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

  Με αφορμή το ανωτέρω επιθυμιογράφημα να βάλω ένα ερώτημα :

  Εάν υποθέσουμε ότι η κοινωνία έχει χωριστεί σε διάφορα στρατόπεδα, ανάλογα την οικονομική κατάσταση καθ’ ενός, πόσα και ποιά είναι αυτά ; Και πόσο είναι το ποσοστό των συνειδητοποιημένων που ζητούν «αλλαγή» χωρίς να θέτει ως πρώτο και βασικότερο θέμα της ατζέντας το «οικονομικό» ;

 4. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ !
  Αυτα δεν ειναι «επιθυμια» του ΚΚΕ (με τα οποια βγαζει φλυκταινες ο αλλος παραπανω -και προσωπικα στα π@παρια μου) …
  ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ !
  για ολο τον λαο Γιαννη ! ….ακομα και τους μερικως «χορτατους» ακομα οπως εμεις εδω ..
  ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ θα σε οδηγησει σε περαιτερω φτωχοποιηση και εξαθλιωση (ακομα και τους μερικως «χορτατους» ακομα οπως εμεις εδω ) ..
  ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ? εχει καλως …
  καθιστε αναπαυτικα και περιμενετε Υπουργους και Μεσσιες να σας τα φερουν αυτα τα …»σωστα»…που συμφωνειτε κι ΑΠΟΛΥΤΑ …αλλα διαβαζετε ΙΣΚΡΑ και Τριανταφυλλοπουλους που λενε ΚΟΑΝ !!!
  ΚΑΘΙΣΤΕ ΚΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

  • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

   Λεωνίδα το μοντέλο αυτό, ετκός των άλλων, έχει ένα κοινό με το καπιταλιστικό σύστημα που καταγγέλει. Την απαξίωση της δημιουργίας. Στο μεν σύστημα που αναφέρεις η δημιουργία του ενός ή μιας ομάδας γίνεται καρπός εκμετάλλευσης ενός πολύ μεγαλύτερου τμήματος, άρα λειτουργεί αντιδημιουργικά κάτι που ισχύει στον καπιταλισμό που υποκαθιστά την δημιουργία με την κατανάλωση.

   • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    ΠΡΟς το παρον ΟΛΕΣ τις «δημιουργιες» (αλλων) τις …εισαγεις !
    Απο τρακτερ και ψυγεια ,μεχρι καποτες και Τρενα ……ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
    ΤΑ ΦΚΙΑΧΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ !!
    ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ….ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Θα έρθει μια μέρα – δεν ξέρω πότε ούτε κάτω από ποιες συνθήκες – που όλα αυτά τα πολιτικοοικονομικά θα γίνουν γαργάρα και υπόθετα. Θα έρθει και θα τη δούμε όλοι μας.
   Και είναι λογικό γιατί έχετε ξεχάσει όλοι σας ποιο είναι το μοναδικό γεγονός που επαναλαμβάνεται στην ιστορία με διαφορετική ισχύ και αλλάζει τα πάντα έξω από κάθε πρόβλεψη.

   Εκείνη τη μέρα….εκείνη τη μέρα θα φάτε πολύ δούλεμα. Ο πρώτος θα είμαι στο κράξιμο.

 5. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

  Το σίγουρο δημιούργημα του υπαρκτού σοσιαλισμού ήταν η μεταφορά του πλούτου σε κομματικά στελέχη (τι θυμίζει άραγε στην περίπτωσή μας)

  Με την ευκαιρία. έχεις προσωπικά βιώματα από τον τρόπο ζωής και το επίπεδο διαβίωσης στο μοντέλο που υποστηρίζεις ή μόνο θεωρητικές προσεγγίσεις ;

  • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

   Την «μεταφορα» του πλουτου στα κομματικα στελεχη που την συμπερανες ? Με αυτο που εγινε μετα την ανατροπη το 90 που καναν πλιατσικο στα μεσα παραγωγης και την περιουσια του λαου ΚΑΙ καποια κομματικα στελεχη ,αλλα κυριως λαμογια και Διευθυντες με «πλατες» της CIA ?(ουτε ο Αμπραμοβιτς ,ουτε το 95% των σημερινων μεγιστανων ηταν κομματικα στελεχη .) .Ή προκυπτει απ το οτι ΚΑΙ ο Λενιν ΚΑΙ ο Σταλιν και τα παιδια του πεθαναν με τα ρουχα που φοραγαν με Ο προσωπικη περιουσια !?

   «Με την ευκαιρία. έχεις προσωπικά βιώματα από τον τρόπο ζωής και το επίπεδο διαβίωσης στο μοντέλο που υποστηρίζεις ή μόνο θεωρητικές προσεγγίσεις ;»

   Στοιχεια εχω που δεν τολμα ΚΑΜΜΙΑ προπαγανδα των καπιταλιστων ουτε να σας ψελισει : Ουτε ενας ,ανεργος ,ουτε ενας πεινασμενος ,ουτε ενας αστεγος ,με τιμες προιοντων να ΠΕΦΤΟΥΝ αντι να ανεβαινουν (απιθανο ε?) ,με δωρεαν παιδεια ,υγεια ,διασκεδαση ,μετακινηση,ασφαλιση και ασφαλεια …ολα αυτα που απο δημοσκοπηση σε δημοσκοπηση δειχνουν να νοσταλγουν οι Ρωσοι σημερα (και οχι μονο) …..αρκει να κοιταξεις στην Ελλαδα ,Αμερικη ,Ευρωπη τους αστεγους και τους εξαθλιωμενους ,χωρις στον ηλιο μοιρα και θα ντραπεις να ρωτησεις εστω κι εναν Σοβιετικο πολιτη .Oυτε απο οικονομικο κραχ πεσαν ,ουτε απ τον λαο που πιστεψε απο αφελεια στην «καταστροικα» του πρακτορα .Η Ιστορια θα ξαναγραφτει ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΨΑΝ …ενα ενα βγαινουν στη φορα …αρκει να ψαξεις μες τη σαββουρα του ιντερνετ

   Αλλα μην πας μακρυα ψαξε γυρω σου ! Ποσες χιλιαδες δικοι μας σπουδασαν εκει ,ποσοι ακομα τρεχαν εκει να γινουν καλα ΔΩΡΕΑΝ παρακαλωντας το ΚΚΕ να τους στειλει … …

   Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ

   (για τον πρωτο -τον ΙΩΑΝΝΗ – κατι ακομα : Εγινες Σουφλιτσα τωρα ή Παισιος και κανεις προβλεψεις ? γιατι απ οτι θυμαμαι …σε ολες μεσα πεφτετε , αυτα δε τα ελικοπτερα απ τη βουλη εχουν κουραστει να πετανε φυγαδευοντας τα λαμογια που ψηφιζετε 4 χρονια τωρα )

   • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    χαχαχαχαχαχα!!!!

    Δεν είναι πρόβλεψη. Είναι λογική συνέχεια που επαναλαμβάνεται στην ιστορία. Και σίγουρα δεν είναι δικό μου συμπέρασμα αλλά της πολιτικής επιστήμης. Απλά το συμμερίζομαι.

   • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    Όσον αφορά τα ελικόπτερα έχεις απόλυτο δίκιο. Έχουν διαψευσθεί πάρα πολλοί. Ένας από αυτούς κι εγώ γιατί περίμενα αντίδραση του λαού πιο νωρίς.

    Εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον όμως έχω γράψει πως η αντίδραση δεν θα έρθει αν δεν προηγηθεί ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και απόλυτη μαζική φτώχεια.

   • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

    Ρε, τo ψηφίζετε ειναι γενικό
    τους παίρνει όλους σβάρνα.
    Πάρτο αλλιώς……
    😈

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

     Και το λέει σε μένα κιόλας. Ότι εγώ ψήφιζα λαμόγια. Ο κομμούνας μας κάνει και παρατηρήσεις άδικα.

     Κάτσε θα τον κανονισω τώρα. Θα κοιμάται από τη βραδινή βάρδια και θα τον πάρω τηλέφωνο να τον ξυπνήσω και να τον σκυλοβρίσω.

   • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

    Το συμπέρασμα Λεωνίδα είναι ότι ΔΕΝ έχεις προσωπικά βιώματα, ούτε από το επίπεδο διαβίωσης, ούτε από τα υπόλοιπα ώστε να έχεις μέτρο σύγκρισης με τον καταναλωτικό τρόπο ζωής και απλά αναπαράγεις την προπαγάνδα των θετικών στοιχείων σε επίπεδο στατιστικής κι όχι επιπέδου ζωής.

    Το να μην έχεις ούτε έναν άνεργο είναι εύκολο εάν έχεις όλο τον πληθυσμό να εργάζεται με μισθούς «πακιστάν» την κτιριακή υποδομή των νοσοκομείων και των εργατικών κατοικιών σε επίπεδο «επαρχίας μεσοπολέμου» και πάει λέγοντας. Στατιστικά όλα πήγαιναν καλά, όπως κάνει και τώρα ο Στουρνάρας …

    Όσο για τους σπουδαγμένους στα κράτη του πρώην «ανατολικού μπλοκ’ προφανώς δεν θα έχεις ακούσει ότι έπαιρναν τα διπλώματα με μπουκάλια ουίσκυ και κούτες μάρλμπορο. Μάλλον πρώτη φορά το ακους. Τυχαίνει να τα ξέρω από πρώτο χέρι … οπότε μην μπεις στον κόπο.

    Στη γενιά μου, όσοι είχαν μυαλό και γερά πορτοφόλια πήγαιναν Αμερική ή Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία. Η αμέσως οικονομικότερη λύση αλλά χωρίς το ίδιο επίπεδο σπουδών ήταν η Ιταλία και στον πάτο οι σπουδές σε Ρουμανία και το υπόλοιπο ανατολικό μπλόκ.
    Φυσικά υπήρχαν και τα αξιόλογα πανεπιστήμια αλλά η βιομηχανία φοιτητών στην πλειοψηφία της δεν στήθηκε από αυτά

    Κι ένα ακόμα «παλιό». Την εποχή που οι δύο υπερδυνάμεις έκαναν αγώνα δρόμου στα εξοπλιστικά προγράμματά τους στην Ελλάδα η αριστερά φώναζε «όχι στους ιμπεριαλιστικούς εξοπλισμούς» Ποιός ήταν ο ιμπεριαλιστής, η Ελλαδίτσα, η Ηπα, η μήπως η ΕΣΣΔ ; Γιατί αυτά τα έλεγαν, εάν θυμάμαι σωστά, καταγγέλοντας του ιμπεριαλιστικούς εξοπλισμούς της Ελλάδας.

    Να μιλήσουμε και για το άλλο ανέκδοτο, με τους λαγούς. Τώρα που ανοίξανε τα μάτια μας και βλέπουμε ποιοί είναι οι λαγοί του συστήματος, μήπως να μιλήσουμε για το ποιοί ήσαν οι λαγοί του μεταπολιτευτικού συστήματος, στην πλειοδοσία παροχολογίας, ώστε να στήσουν τις πυραμίδες των προθύμων και να νέμονται την εξουσία αυτοί που μας οδήγησαν εδώ ;

    Πότε ήταν περιουσία του λαού η ΔΕΗ ; Όταν οι «Φωτόπουλοι» κατέβαζαν τους διακόπτες εκβιάζοντας μια ολόκληρη κοινωνία για να φουσκώσουν το συντεχνιακό τους μπαλονάκι ; Ή τώρα που παίζεται το ξεπούλημα της ΔΕΗ και έχουν μείνει μόνοι τους, όπως κι ο τσοπανάκος στην ιστορία με τον λύκο ;
    Στο μοντέλο που αναφέρσαι υπήρχε ελεύθερος συνδικαλισμός ; ή αυτό είναι προνόμιο άλλων πολιτευμάτων ;

    Πότε και που εξασφαλίστηκε η εργασία χωρίς να κλείσεις τα σύνορα και να ζεις με ότι και όσα παράγεις αλλά και όσα αξίζουν αυτά ;

    Πως νομιμοποιείται ένα κόμμα που έκανε τις γνωστές απολύσεις και μειώσεις μισθών στην καθ’ όλα καπιταλιστική του εταιρεία, να ζητά σταθερούς μισθούς και διασφάλιση εργασίας για όλο το υπόλοιπο της κοινωνίας ;

    Τα απλοποιείς Λεωνίδα και ξεχνάς ότι εάν ο ΓΑΠ είπε μια φορά το «λεφτά υπάρχουν» το ΚΚΕ το λέει από τότε που μπορώ να θυμάμαι και τα μόνα λεφτά που έχουμε δει είναι κάποιων αριστερών με δεξιά τσέπη. Τρανό παράδειγμα ο κατάλογος με τα μεγαλοστελέχη και τους μεγαλοπαρουσιαστές των ΜΜΕ με «αριστερό παρελθόν»

    Ερώτημα : Πως γίνεται ένα κόμμα να καταγγέλει το καθεστώς με το οποίο εκλεχτηκε, να παραμένει στην Βουλή με τους κανόνες της αστικής τάξης που θεωρητικά αντιπαλεύει και να θέλει να λέγεται αντισυστημικό ;

    Και ποιός δεν θα ήθελε μια «ιδανική πολιτεία» Γίνεται όμως ή ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με τον παράγοντα άνθρωπο και τα όσα τον χαρακτηρίζουν ;

    ΤΟ ΚΚΡ συμμετέχει ελεύθερα στις εκλογές απ όσα γνωρίζουμε. Εάν ήσαν όπως τα λες γιατί δεν είναι κυβέρνηση ; Τι ποσοστό είχε στις εκλογές ;

    Για να κλείσω, πιστεύω είναι ξεκάθαρες οι κατά καιρόν θέσεις μου ενάντια σε αυτό που βιώνουμε. Ας μου επιτρέψεις όμως να μην μπαίνω στην λογική επιλογής με βάση το μη χείρον …

 6. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  { Το συμπέρασμα Λεωνίδα είναι ότι ΔΕΝ έχεις προσωπικά βιώματα, ούτε από το επίπεδο διαβίωσης, ούτε από τα υπόλοιπα ώστε να έχεις μέτρο σύγκρισης με τον καταναλωτικό τρόπο ζωής και απλά αναπαράγεις την προπαγάνδα των θετικών στοιχείων σε επίπεδο στατιστικής κι όχι επιπέδου ζωής.}

  Το συμπερασμα ειναι οτι ΔΕΝ ζητας αποδειξεις ! Εχεις ηδη πειστει …απο την κυριαρχη προπαγανδα που ειναι πλεον και επισημη πολιτικη πλατφορμα στην ΕΕ «δυσφημειστε τον κομμουνισμο» (ΣΤΑΛΙΝ=ΧΙΤΛΕΡ)…οσο μπορειτε μην μας παρουν οι λαοι με τις πετρες .Οποτε αφου εχεις πειστει εμενα μου μενει να καταρρειψω αν μπορω την πιστη «σου»

  { Το να μην έχεις ούτε έναν άνεργο είναι εύκολο εάν έχεις όλο τον πληθυσμό να εργάζεται με μισθούς “πακιστάν” την κτιριακή υποδομή των νοσοκομείων και των εργατικών κατοικιών σε επίπεδο “επαρχίας μεσοπολέμου” και πάει λέγοντας. Στατιστικά όλα πήγαιναν καλά, όπως κάνει και τώρα ο Στουρνάρας }

  Α ειναι ΕΥΚΟΛΟ να μην εχεις ουτε εναν ανεργο ….Και τα «πακισταν» σας γιατι εχουν ανεργια τοτε ? Και εδω που πεφτουν ….και πεφτουν καθε μερα οι μισθοι γιατι η ανεργια ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ? Αν το εχεις ψαξει αυτο το ΕΥΚΟΛΟ που λες , να το πεις κι εδω στη Δυση μπας και το λυσουν ,γιατι ακουω το θεωρουν ΚΟΡΥΦΑΙΟ -λεει- προβλημα .Τα σπιτια των Σοβιετικων δεν ηταν σαν τα δικα μας «παλατια» (που φτισαμε αιμα για να τα αποχτησουμε ,ορισμενοι δουλευοντας και πληρωνοντας μια ζωη …και τωρα ο καλος καπιταλισμος τους τα παιρνει),αλλα σε καθε πενταχρονο χτιζονταν ολο και περισσοτερες και καλυτερες κατοικιες και το σπουδαιοτερο ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ …(πληρωνοντας ενοικιο,ρευμα ,ζεστο νερο ,θερμανση ,κοινοχρηστα ,τηλεφωνο,φυσικο αεριο ….10 ρουβλια τον μηνα η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ) ,,,ακομα δεν ανησυχουσε να φκιαξει ενα σπιτακι και στο παιδι του γιατι ΗΞΕΡΕ οτι απ τα 18 χρονια του αν ηθελε το δικο του σπιτι ,θα το ζηταγε και θα το επαιρνε απ το κρατος .Θα σου ελεγα οτι και ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΗ κατοικια τους παραχωρουνταν …αλλα δεν θα το πιστεψεις .

  { Όσο για τους σπουδαγμένους στα κράτη ……..}

  -Λεμονοσωφ ! Ουτε ολα τα Johny του κοσμου να πηγαινες αν ησουν σκραπας πτυχιο δεν επαιρνες ,πρωτον γιατι στο εδιναν ολο το συμβουλιο των καθηγητων και δευτερον γιατι επρεπε να περασεις και πρακτικη στο αντικειμενο (πχ αν ησουν αστροφυσικος στο Μπαικονουρ ,αν ησουν μηχανικος στην Λαντα)
  – Το 91 το 50% των επιστημονων της Γης ηταν Σοβιετικοι Πολιτες (στοιχεια απο την UNESCO)

  [Κι ένα ακόμα “παλιό”. Την εποχή που οι δύο υπερδυνάμεις έκαναν αγώνα δρόμου στα εξοπλιστικά προγράμματά τους στην Ελλάδα η αριστερά φώναζε “όχι στους ιμπεριαλιστικούς εξοπλισμούς” Ποιός ήταν ο ιμπεριαλιστής, η Ελλαδίτσα, η Ηπα, η μήπως η ΕΣΣΔ ; Γιατί αυτά τα έλεγαν, εάν θυμάμαι σωστά, καταγγέλοντας του ιμπεριαλιστικούς εξοπλισμούς της Ελλάδας.]

  Οι ΗΠΑ ηταν ,και σου πουλουσαν πανακριβα τα σαπακια τους ,αγχωνοντας σε με τον φοβο των «ανατολικων» ….οι οποιοι μαλκες (ανατολικοι) ΨΗΦΙΖΑΝ συνεχεια υπερ σου στον ΟΗΕ (πχ για Κυπρο ,Αιγαιο κλπ) .Τι θες να πεις και που κολλαει με την κουβεντα για το συστημα …δεν καταλαβα

  { Πότε ήταν περιουσία του λαού η ΔΕΗ }

  Ακριβως ΠΟΤΕ !! Παντα περιουσια της Ζιμενς ηταν και του Κρατους! Ποιου κρατους ομως ? Σε σενα και σε μενα ανηκε το κρατος ? Οχι βεβαια ! Του κρατους που «δουλευε» πολιτικα ,συνδικαλιστικα,ταξικα υπερ του Μπομπολα ,του Μητυλιναιου ,του κοπελουζου κλπ κλπ που καναν παρτυ με τις «κρατικες» (σικ!) ΔΕες γενικως ! Ποτε δεν ηταν Δημοσιες οι ΔΕΚΟ ,ποτε δεν ηταν περιουσια σου και μου .Αν ηταν (οπως κει «πανω») θα αυτοδιαχειριζονταν οι εργατες τους την επιχειρηση ,θα εκλεγαν αυτοι τις Διοικησεις τους(κι οχι ο Υπουργος) ,θα τις ελεγχαν και οι ιδιοι και το Ανωτατο Σοβιετ ,θα βαζαν 5χροναμ πλανα εκσυγχρονισμου τους ,θα ηταν ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ οι ιδιοι για την ευρυθμη λειτουργια τους και θα το καναν αυτο για να εχουν παντα δουλεια και μελλον και οι ιδιοι οι εργατες !

  {Πως νομιμοποιείται ένα κόμμα που έκανε τις γνωστές απολύσεις και μειώσεις μισθών στην καθ’ όλα καπιταλιστική του εταιρεία, να ζητά σταθερούς μισθούς και διασφάλιση εργασίας για όλο το υπόλοιπο της κοινωνίας ;}

  Κατ αρχην νομιμοποιειται γιατι πολεμα να καταργησει αυτο το συστημα που γεννα την κριση η οποια κλεινει ΟΛΟΥΣ τους μικρους φτωχοποιωντας τους ,ενισχυοντας και γιγαντωνοντας τους μεγαλους .Δευτερον ,καπιταλιστικη επιχειρηση σημαινει την στηνω για κονομα! ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕ το ΚΚΕ περαν της ευρυθμης κυκλοφοριας του τυπου του και της οπτικης του προπαγανδας ? Τριτον ο μονος εργοδοτης στον τυπο που πληρωσε ΟΛΗ την αποζημιωση σε οσους απολυθηκαν .Τεταρτον ,τωρα δουλευει με κομματικα μελη οπως επρεπε εξ αρχης να ειχε κανει κι αυτο ηταν το μονο λαθος κατ εμε .

  {Τρανό παράδειγμα ο κατάλογος με τα μεγαλοστελέχη και τους μεγαλοπαρουσιαστές των ΜΜΕ με “αριστερό παρελθόν”}

  Ναι τα μεγαλοστελέχη και τους μεγαλοπαρουσιαστές των ΜΜΕ τα ειδες …τα μεγαλοαφεντικα των ΜΜΕ ? Αυτους που κατεχουν το ΚΡΑΤΟΣ που λεγαμε? Αυτοι που εχουν 2,3 ΤΡΙς στο εξωτερικο και σε οφσορ ? Με τον ιδρωτα του μετωπου τους τα βγαλαν εξω ? Τα μονα λεφτα που ειδες ειναι της τρεμη πχ (που ειχε περασει 3 φεγγαρια απ τον Ρ) ? Επειδη τα αλλα (τα 2,3 τρις) δεν τα βλεπεις δεν υπαρχουν ? Και ποιο αριστερο παρελθον ρε Γιαννη ? Αριστερο παρελθον εχουν ο Ακης ,ο Παπαγεωργοπουλος ,ο Τραγκας της λ.Λαγκαρντ ,ο Τομπουλογλου ? ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙ ΤΣΕΠΕΣ ΜΙΛΑΜΕ !

  {Ερώτημα : Πως γίνεται ένα κόμμα να καταγγέλει το καθεστώς με το οποίο εκλεχτηκε, να παραμένει στην Βουλή με τους κανόνες της αστικής τάξης που θεωρητικά αντιπαλεύει και να θέλει να λέγεται αντισυστημικό ;}

  Το ΚΚΕ καταγγελει κανενα «καθεστως» ? Το ΚΚΕ δηλωσε χτες ξεκαθαρα : » Ουτε ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι «τρομοκρατες» ,ουτε η ΝΔ «χουντικοι ! Και οι δυο ειναι -κατι πολυ χειροτερο- υπηρετες του μεγαλου κεφαλαιου και της ΕΕ » .Αρα το ΚΚΕ δεν καταγγελει τις μαριονεττες ,καταγγελει και πολεμα τον οργανοπαιχτη .Το οικονομικο συστημα πολεμα Γιαννη ,αλλα οχι μονο του (δεν ειναι Δον Κιχωτης) ,ΤΟΝ ΛΑΟ προσπαθει να καταλαβει οτι ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ .Και σ αυτην την προσπαθεια χρησιμοποιει καθε βημα, απο Συνδικατα και Ενωσεις ως Κοινοβουλειο .Αν ο λαος δεν θελει ποτε να ανατρεψει τον καπιταλισμο με γεια του με χαρα του ,ας γευτει τον καπιταλιστικο παραδεισο ως το τελος ..το ΚΚΕ παντως θα παλευει μπας και καταλαβει

  • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

   Όσο για τους σπουδαγμένους στα κράτη του πρώην “ανατολικού μπλοκ’ προφανώς δεν θα έχεις ακούσει ότι έπαιρναν τα διπλώματα με μπουκάλια ουίσκυ και κούτες μάρλμπορο. Μάλλον πρώτη φορά το ακους. Τυχαίνει να τα ξέρω από πρώτο χέρι … οπότε μην μπεις στον κόπο.
   ——————————————————————————————–
   Γιάννη Μ! καλημέρα φίλε,
   και εγώ ξέρω κάτι από πρώτο χέρι
   ο νευροχειρουργός Θ. Μουρουζίδης
   συνταξιούχος τώρα, φίλος μου, και οικογενειακός γιατρός.
   Είναι ομογενής απ την Τασκένδη, στάλθηκε τότε
   να σπουδάσει ιατρική στο πανεπιστήμιο της Πετρούπολης.
   Από τους καλύτερους νευροχειρουργούς της χώρας
   Μουρουζίδης μετ όνομα.
   Θρύλος στο κρατικό της Νίκαιας.

   😈

   • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

    Μανώλη δεν αμφισβητώ ότι έχουμε ΚΑΙ πολύ καλούς επιστήμονες. Το είπα εξ αρχής :
    «Φυσικά υπήρχαν και τα αξιόλογα πανεπιστήμια αλλά η βιομηχανία φοιτητών εξωτερικού στην πλειοψηφία της δεν στήθηκε από αυτά»

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Ωραία ρε Λεωνίδα….

   Ας υποθέσουμε ότι ο Λαός τα κάνει όλα αυτά. Πρέπει μετά να γυρίσουμε στα Σοβιέτ;;; Δηλαδή ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος που δεν ονειρεύτηκε κανείς;;;;

   Όσον αφορά τα πτυχία που είπε ο ΓΙΑΝΝΗΣ Μ είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει.

   Το 99% των οδοντίατρων, γυμναστών και γιατρών έχουν πάρει πτυχίο με κουτάκια κοκα κολα.

   Όλοι οι φίλοι μου που σπούδασαν εκεί ( ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ) είναι αυτοί που δεν κατάφεραν να περάσουν σε Ελληνικά πανεπιστήμια και έγιναν γιατροί!!!!

   Και ως γνωστόν σε χώρα του ανατολικού μπλοκ με ένα λίτρο κοκα κόλα ένα πακέτο marlboro και λίγες μαστίχες όχι μόνο έπαιρνες πτυχίο αλλά έτρωγες στα καλύτερα εστιατόρια, έκανες αγοραίο όποιο αυτοκίνητο ήθελες και γ@#^@@ς όποια ήθελες.

   Αυτό που με ενοχλεί δεν είναι ότι το ΚΚΕ έχει πει αλήθειες. Έχει πει και καλά έκανε. Και έχει δικαιωθεί σε πολλά. Έχει δικαιωθεί όμως κυρίως στον αντιπολιτευτικό του λόγο ως προς τον καπιταλισμό και τις συνέπειες του όσον αφορά τα σχέδια του. Αλλά δεν μπορώ να διαβάζω λύσεις ξενόφερτες. Ξενόφερτα είναι ΟΛΑ.

   Μέχρι τώρα είχαμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τώρα προέκυψαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ και από δίπλα το ΚΚΕ ο κριτής των πάντων;;;;;Αυτό είναι τροχοπέδη για να αποφασίσουμε ανάμεσα σε ξενόφερτες απόψεις!!!

   Θα διώξω τη ΝΔ για να μου έρθουν οι ναζιστοπορδές;;;;Θα διώξω το ΠΑΣΟΚ για να μου έρθουν οι Συριζαίοι;;;;;;;;Θα διώξω τη ΔΗΜΑΡ για να μου κατσικωθεί το ΚΚΕ;;;;;;;;;

   ΔΙΩΞΙΜΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.

   ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!

   Πότε θα βάλουμε μυαλό;;;; Πότε επιτέλους θα σταματήσουμε να σκεφτόμαστε όπως μας έμαθαν για να καλοπερνάνε αυτοί;

   .

   • Ο/Η Kimwn λέει:

    Να διώξουμε τους ολυμπιακούς, να έρθουν οι βάζελοι ????

    Ντροπή μας ΕΕΕ ???

   • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

    Θα πάω το νήμα λίγο παραπέρα.

    Τι διαφορά έχει για τον απλό πολίτη που ζει σε καθεστώς ‘στοιχειώδους διαβίωσης» αν το καθεστώς που τον κυβερνά έχει «εθνικοσοαλιστικό» μανδύα ή «κομμουνιστικό» εάν οι καταστάσεις που βιώνει είναι πανομοιότυπες – αν όχι ακριβώς το ίδιο ;

    Σε έναν κόσμο χτισμένο πάνω στην υποκρισία και στα «κατά συνθήκη ψεύδη» γιατί αποδεχόμαστε ότι ο Χριστός ήταν ο πρώτος Μαρξιστής, αλλά δεν έχουμε επαρκή εξήγηση γιατί ο Μαρξισμός πολέμησε τις θρησκείες αντί να ενισχύσει όσες σε πνευματικό και ιδεατό επίπεδο είχαν την ίδια φιλοσοφία ισότητας ;

    Γιατί μας κάνει εντύπωση η αρχαιολατρεία, με τις όποιες παγίδες κρύβει η διαστρέβλωση στον τρόπο προσέγγισής της, όταν εδώ και πολλά χρόνια στην χώρα που έδωσε το ΦΩΣ στην οικουμένη βλέπουμε να προτείνονται μόνο εισαγόμενες λύσεις ;

    Τι διαφορά έχει το δίλλημα «στοιχειώδης διαβίωση ή φόβος ανεργίας και αστέγων ;» με το δίλλημα «μαύρο ή άσπρο;» ή το δίλλημα «Καραμανλής ή τάνκς;» ή επίσης «Τρόϊκα ή χάος;»

    Μπορούμε να καταννοήσουμε ότι ουσιαστικά έχουμε ένα δίλλημα για το μέλλον μας που υπερβαίνει τα μοντέλα ;
    «Ή στοιχειώδης διαβίωση (για την πλειοψηφία) ή το χάος που μπορεί να προκαλέσει η διαφοροποίησή μας από την άρχουσα παγκόσμια τάξη ;»

    • Ο/Η Kimwn λέει:

     Σου έβαλα και λάϊκ…

     Μπορούμε να καταννοήσουμε ότι ουσιαστικά έχουμε ένα δίλλημα για το μέλλον μας που υπερβαίνει τα μοντέλα ;
     “Ή στοιχειώδης διαβίωση (για την πλειοψηφία) ή το χάος που μπορεί να προκαλέσει η διαφοροποίησή μας από την άρχουσα παγκόσμια τάξη ;”

     Δεν είναι δίλημμα θα έλαγα (μπορεί να είναι τρίλημμα ή/και τετράλημμα) πάντως δεν είναι λύμα….

     Την απάντηση σου την δίνεις στην προηγούμενη σου φράση δεν υπάρχει ΑΣΠΡΟ ή ΜΑΥΡΟ παρά ΧΙΛΙΑΔΕΣ αποχρώσεις του γκρί που κάποτε μας δίναν ΟΛΟΚΛΗΡΗ εικόνα στις ασπρόμαυρες ΤιΒι…
     Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει χάος σε ενδεχ΄’ομενη διαφοροποίηση μας από την παγκόσμια άρχουσα τάξη, αυτά είναι καταστροφολογίες, η ζωή θα προχωρήσει και μαζί μας και χωρίς εμάς…
     Ας μην έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας , μου κάνει εντύπωση (ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ) που για 11 μμύρρια ΛΑΛΑΚΕΣ ασχολείται όλη η γη , λες και αν ρίξουμε πιστολιά στα χρέη μας θα καταρρεύσει το παγκόσμιο τοκογλυφικό σύστημα, ούτε ο σούπερμαν να είμασταν…
     Στοιχειώδης διαβίωση θα υπάρχει απλά δεν θα υπάρχει 35% παχύσαρκου πληθυσμού, 75% ιδιδιοκατοίκησης, 2 αμάξια ανά οικογένεια κλπ κλπ

     • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

      Στοιχειώδης διαβίωση θα υπάρχει απλά δεν θα υπάρχει 35% παχύσαρκου πληθυσμού, 75% ιδιδιοκατοίκησης, 2 αμάξια ανά οικογένεια κλπ κλπ
      ——————————————————————————-
      Μέσα εισαι Κίμωνα! καλησπέρα
      γιατί εμείς εδώ πιάσαμε την παροιμία ανάποδα
      έτσι κάπως,
      την δόξα πολλοί ε μίσησαν
      τον πλούτο ουδείς
      😈
      Αχαχαχαχαχαχ!

      Τώρα ακούω με προσοχή τον διακεκριμένο
      δημοσιογράφο-τρομολάγνο Μπάμπη Παπαδημητρίου
      κοιτώντας ομως εξεταστικά και την Κοσιώνη
      που σηκώθηκε όρθια. (πούσαι ΙΩΑΝΝΗ)
      😈
      Αχαχαχαχαχαχ!

   • Ο/Η Kimwn λέει:

    Προσωπικά είχα κι εγώ κάποιους γνωστούς που αποτυχημένοι από τις εδώ εξετάσεις «κατάφεραν» να πάρουν πτυχίο από Βουλγαρίες, Ρουμανίες μέχρι και Αλβανίες.
    Από Σοβιετική Ένωση δεν ξέρω κανέναν να πήρε πτυχίο.
    Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα πήραν πτυχία σε τομείς ΑΣΧΕΤΟΥΣ από αυτούς που έδωσαν πανελλήνιες, π.χ. τριτοδεσμίτης που έγινε γιατρός Ρουμανίας και δευτεροδεσμίτης που έγινε μηχανικός Βουλγαρίας…
    Επίσης το φαινόμενο των ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ που αποκτούν πτυχία (του Κ@@@@) ΤΖΑΜΠΑ δεν πρέπει να συνδέεται ΑΜΕΣΑ με τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες αφού παλιότερα υπήρχαν τα τει ιταλίας , της αντίγκουας και τώρα τα πολυτέκνικς της αγγλίας…

 7. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

  Για τους άνεργους και άστεγους που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια τα αποδεικτικά στοιχεία για πλεόνασμα του Στουρνάρα είναι αέρας κοπανιστός. Το ίδιο και τα στατιστικά στοιχεία του υπαρκτού σοσιαλισμού για όσους έτυχε να έχουν προσωπικά βιώματα και τυχαίνει να είμαι απ αυτούς, οπότε οι στατιστικές δεν με αγγίζουν, απ’ την στιγμή που έχω δει με τα μάτια μου αυτά που εσυ αγνοείς. Κάπου εδώ τελειώνει η συζήτηση περί «αποδείξεων» και στατιστικών.

  Αν και δεν ανήκω στην κατηγορία που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό απ’ τα υλικά αγαθά, θεωρώ ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θα μπορούσε να ζει σε μια κοινωνία στοιχειωδών αγαθών, όπως ήταν οι κοινωνίες του υπαρκτού σοσιαλισμού, όπως εγώ προσωπικά τα γνώρισα από κοντά. Το βλέπω κάθε φορά που ακούω «αριστερίζοντες» να καταγγέλουν ότι τα νοσοκομεία μας είναι επιπέδου Αφρικής, χωρίς ποτέ να έχουν δει με τα μάτια τους, το επίπεδο στο οποίο αναφέρονται. Όταν ακούω να μιλάνε για σχολική υποδομή κτιρίων και να την συγκρίνουν με τις χώρες του τρίτου κόσμου, όταν ποτέ δεν τις γνώρισαν από κοντά για να έχουν μέτρο σύγκρισης.

  Γενικώς βλέπω να υπάρχει μια τάσση που χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Κάθε που θέλει να συγκρίνει με το καλύτερο επικαλείται τις καπιταλιστικές αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και κάθε που βολεύει επικαλείται τις υποανάπτυκτες χώρες. Σοσιαλισμός με καπιταλιστικά στοιχεία – καταναλωτισμό. Για γέλια και για κλάματα για όσους έχουν ζήσει από κοντά τον υπαρκτό σοσιαλισμό και ξέρουν ότι αυτό το πάντρεμα δεν υφίσταται ούτε στα παραμυθάκια για τα μικρά παιδιά … μόνο στην Ελλάδα, των καφενείων και των θεωριών.

  Οι μεγαλύτερες και οι μόνες χειροπιαστές αποδείξεις Λεωνίδα, είναι τα προσωπικά βιώματα του καθ’ ενός. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες τύπου «ιδανικής πολιτείας» για το καφενείο και για ναχουμε να λέμε.

  Γι αυτό εξ αρχής σε ρώτησα αν έχεις προσωπικά βιώματα και αντί για ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ διάβασα ένα κατεβατό με την γνωστή κομματική προπαγάνδα για τα επιτεύγματα του πάλαι ποτέ υπαρκτού σοσιαλισμού, απόδειξη ότι μιλάς σε θεωρητικό επίπεδο για καταστάσεις που δεν γνώρισες ΠΟΤΕ από κοντά. Που ΔΕΝ τις βίωσες αλλά τις άκουσες ή τις διάβασες.

  Απλά είναι τα πράγματα Λεωνίδα και είναι πρακτικά, βιώματα κι όχι θεωρείες.

  Αν δεν έχεις μπει σε «δωρεάν σοβιετικό σπίτι» καλύτερα μην αναφέρεσαι σε αυτό αφού δεν ξέρεις εάν για περάσεις τον διάδρομο έπρεπε να πηγαίνεις ελαφρά λοξά για να χωράς …

  Όπως και στους εξ αποστάσεως «ανθρωπιστές» ή βολεμένους «προοδευτικούς» που αναφέρονται στην κτιριακή υποδομή των εδώ νοσοκομείων και τα συγκρίνουν με την αφρική αλλά δεν είδαν ποτέ τους πως είναι οι ανοικτοί υπόνομοι με λύματα στην άκρη «αστικού δρόμου» στην πολύπαθη αφρική, εκεί που παίζεται το δράμα της ανθρωπότητας … εκεί που ο κόσμος αναζητούσε τροφή στα σκουπίδια όταν ακόμα εμείς είχαμε σαν χόμπυ τον λουλουδοπόλεμο στα «κέντρα πολιτισμού» κατά Γιαννόπουλο …

 8. Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

  Mην υπερβάλλεται ρε,
  όταν μιλάτε για τα Σοβιετικά Πανεπιστήμια.
  Έχουν ακουστεί πολλά ειναι αλήθεια
  για τα Ρουμάνικα πανεπιστήμια της εποχής
  του Τσαουσέσκου,όπως και για τα Βουλγάρικα.
  Τα Σοβιετικά ήταν άλλου παπά ευαγγέλιο λέμε,
  βρακιά, κούτες τσιγάρων,και ουϊσκι ήταν άμα ήθελες
  να πηδήξεις κανιά νταρντάνα, όχι για να πάρεις πτυχίο πανεπιστημίου,
  και σύμφωνα με μαρτυρίες πηδηχταράδων
  της εποχής εκείνης φυσικά όσων ελάχιστων ταξίδευαν
  εκεί τότε.
  Ας αναλογιστούμε όμως ότι σαν σκατολαός
  που είμαστε η υπερβολή ειναι μεγάλο χούϊ μας.
  Άλλο ένα κακό ελάττωμα μας.
  👿

  • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

   Η βιομηχανία φοιτητών της εποχής εκείνης, με όσα γνωρίζω, δεν στήθηκε με βάση τα όποια αξιόλογα πανεπιστήμια στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ ή και της Ιταλίας. αλλά τα «δεύτερα» κι αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι ενώ στα αξιόλογα υπήρχαν απαιτήσεις σε γνωστικό επίπεδο στα άλλα οι απαιτήσεις ήσαν καθαρά θέμα οικονομικής συναλλαγής.

   ΥΓ κι ακόμα έχουμε την «σύγχρονη βιομηχανία επιστημόνων» κατάλοιπο πολλών και στρεβλών «πεποιθήσεων» αλλά και του μοντέλου ανάπτυξης που εδώ και χρόνια αποδεχτήκαμε

   • Ο/Η Kimwn λέει:

    κι ακόμα έχουμε την “σύγχρονη βιομηχανία επιστημόνων”

    Πολυτέκνικς, Αγγλία…

 9. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  «Απλά είναι τα πράγματα Λεωνίδα και είναι πρακτικά, βιώματα κι όχι θεωρείες. »

  Μαλιστα με τα βιωματα δεν προχωρας ποτε περα απ τη μυτη σου ,αν δεν εμβαθυνεις σε δεδομενα και θεωρειες .Πχ τι συμπερασμα θα βγαλει ο Χ ελληνας αν παει στην Αμερικη και ζησει λιγο με ενα φιλο του που μενει σε τροχοσπιτο ,και τι αν τον φιλοξενησει ο Σορρος ? Αν παει και μεινει στις φαβελες στην Βραζιλια ή ακριβως διπλα στη βιλα ενος μεγιστανα ? Με βαση τα βιωματα του βγαλε εσυ συμπερασμα ….Το οτι «πηγες και ειδες» -για ποσο και με τι διαθεση αληθεια- σε κανει και σοφο για να κανεις συνολικη εκτιμηση του συστηματος ΟΚ .Φανταζομαι αν ησουν στη θεση της Φραγκισκας Μεγαλουδη που μενει στην ΒΚορεα τι τερατα θα ακουγαμε και θα διαβαζαμε γι αυτην ..

  (για την αρχικη σου ομως κουβεντα καφενειου ,περι χρηματισμου και περιουσιων των ηγετων εκει …ΚΟΥΒΕΝΤΑ δεν ακουσα …ΑΧΝΑ …πεταξαμε την -επισης κομματικη -προπαγανδα και ΜΟΥΓΚΑ …Φαινεται ψαχνεις ακομα τις καταθεσεις ,τα σπιτια και την περιουσια των μεγαλυτερων ηγετων τους εκει …του ΛΕΝΙΝ και του ΣΤΑΛΙΝ μετα απο αυτο που σου απαντησα )

  ΖΗΤΩ Η ΑΓΝΟΙΑ

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   ΖΗΤΩ Η ΑΕΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΒΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

   Αφού κατάλαβες ότι είναι πατάτα να μιλάς για καταστάσεις που ΔΕΝ έχεις βιώσει αρχίζεις την επιχειρηματολογία τύπου «ο Παπαδόπουλος πέθανε στην ψάθα»

   Αριστερά της αριστεράς, Λεωνίδα, είναι η άκρα δεξιά (Χαρίλαος Φλωράκης – χωρίς να το απευθύνει προσωπικά)

   Καλά το είπες ζήτω η άγνοια

   • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

    Αντιγράφω από το αρχικό μου σχόλιο :
    «Το σίγουρο δημιούργημα του υπαρκτού σοσιαλισμού ήταν η μεταφορά του πλούτου σε κομματικά στελέχη (τι θυμίζει άραγε στην περίπτωσή μας)»

    Κάτι που το αποδέχτηκες κι εσυ παρακάτω όταν έγραψες :
    «…ΚΑΙ καποια κομματικα στελεχη ,αλλα κυριως λαμογια και …»

    Και μετά ήρθε ο Λένιν, ο Στάλιν και … ο Παπαδόπουλος για να ευθυμίσουμε κι απόψε

    • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

     ΟΧΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ στην κουβεντα Γιαννη ….ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΟ !!!! Μετα το 90 γραφω ….ΕΣΥ υποστηριξες οτι ο πλουτος επι 70 χρονια πηγαινε στα κομματικα στελεχη .Εννοουσες οταν ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ???!!! αφελεια θα ηταν γιατι συζητουσαμε για το που πηγαινε ο πλουτος και πως χτιστηκε η ΕΣΣΔ και οι ΛΑΙΚΕς ΠΑΡΟΧΕς ΤΗς

     «Την “μεταφορα” του πλουτου στα κομματικα στελεχη που την συμπερανες ? Με αυτο που εγινε μετα την ανατροπη το 90 που καναν πλιατσικο στα μεσα παραγωγης και την περιουσια του λαου ΚΑΙ καποια κομματικα στελεχη ,αλλα κυριως λαμογια και Διευθυντες με “πλατες” της CIA ?(ουτε ο Αμπραμοβιτς ,ουτε το 95% των σημερινων μεγιστανων ηταν κομματικα στελεχη .)

     παρε κι αυτο
     http://geranista.wordpress.com/2013/03/23/%CE%BF%CF%83%CE%BF-%CE%B6%CF%89-%CE%B4%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%AC%CF%83%CF%89-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B1/

     • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

      χαχαχχαχαχαχ πρέπει να ομολογήσω ότι έχεις χάρη στο να πετάς την μπάλα κάθε φορά εκεί που σε εξυπηρετεί. Βρε μπας και ήσουν στο γραφείο προπαγάνδας ;

      Για να μην σου χαλάσω το χατήρι ας το πάρουμε αλλοιώς 🙂

      Αφού όπως ισχυρίζεσαι όλα ήσαν ρόδινα στην πρώην ΕΣΣΔ για εξήγησέ μας γιατί κατέρρευσε καθώς και γιατί το ΚΚΡ είναι μειοψηφία – αντιπολίτευση κι όχι κυβέρνηση ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s