Ο «Γερμανός», Ο Νεοφιλελευθερισμός Και Πως Θα Απαλλαγείτε Απ’ Αυτούς


(Βοτανική Κοινωνιολογία)

Το σολάνο -«γερμανός» – λατ. Solanum elaeagnifolium, είναι ζιζάνιο των ανοιξιάτικων φυτών και ανήκει στο ίδιο γένος με τις πατάτες και τις ντομάτες, όμως αυτό είναι τοξικό και δηλητηριώδες. Στα όμορφα μωβ άνθη του οφείλεται η παρανόηση του ως καλλωπιστικό φυτό.

(Ο νεοφιλελευθερισμός -«παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός» –γαλλ: laissez faire, laissez passer, είναι οικονομικό σύστημα και ανήκει στο ίδιο γένος με το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, όμως είναι τοξικός και δηλητηριώδης. Στα προσωρινά του οφέλη (κυρίως καταναλωτικά και κυρίως για τις υψηλότερες τάξεις) οφείλεται η παρανόηση του ως σύστημα επωφελές για τον άνθρωπο.)

Είναι γηγενές είδος της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής.

Πρωτοεμφανίστηκε το 1927 κοντά στη Θεσσαλονίκη. Πιθανολογείται ότι σπόροι του βρίσκονταν σε αμερικάνικα λιπάσματα.

Οι Θεσσαλονικείς παρατήρησαν το φυτό σε μεγάλους αριθμούς στην περίοδο της γερμανικής Κατοχής, το συνάρτησαν με τους Γερμανούς και το ονόμασαν «γερμανό».

Οι «γερμανοί» έχουν εισβάλει πια από βορρά προς νότο σε όλη την Ελλάδα κι έχουν κατακλύσει τις άκρες των χωραφιών, τα πρανή των δρόμων και τις απεριποίητες πλατείες των πόλεων.

(Είναι γηγενές είδος της Βόρειας Αμερικής, αν και η πρωταρχική του μορφή ευδοκίμησε αρχικά στην Ευρώπη.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα το 1945, μετά τη λήξη της γερμανικής Κατοχής. Πιθανολογείται ότι σπόροι του βρίσκονταν στην αμερικανική βοήθεια (Ούνρα).

Οι Έλληνες ανακάλυψαν το νεοφιλελευθερισμό κυρίως μετά την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ, το συνάρτησαν με την πλασματική τους οικονομική ευμάρεια και το ονόμασαν «ανάπτυξη».

Ο νεοφιλελευθερισμός έχει εισβάλλει πια από βορρά προς νότο σε όλη την Ελλάδα και έχει εκποιήσει τα λιμάνια,, τους δρόμους και τις απεριποίητες ΔΕΚΟ.)

Μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έδειξε ότι ο γερμανός, «Solanum elaeagnifolium», αντέχει την ρύπανση και την πίεση του αστικού περιβάλλοντος και ότι «παρουσιάζει πλαστικότητα ως προς τις στρατηγικές αύξησης και χωροδιάταξης ανάλογα με την ένταση της περιβαλλοντικής πίεσης που δέχεται, η οποία φαίνεται να του προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ειδών».

(Μελέτες πάνω στις χώρες όλης της υφηλίου έδειξαν ότι ο νεοφιλελευθερισμός, «laissez faire, laissez passer», αντέχει τις εκλογές και την πίεση του δημοκρατικού περιβάλλοντος και ότι «παρουσιάζει πλαστικότητα ως προς τις στρατηγικές αύξησης και χωροδιάταξης ανάλογα με την ένταση της κοινωνικής πίεσης που δέχεται, η οποία φαίνεται να του προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων συστημάτων».)

Η ζημιά των καλλιεργούμενων φυτών δεν οφείλεται μόνο στον ανταγωνισμό του σολανού, αλλά παράλληλα στις τοξικές ουσίες που εκκρίνει στο περιβάλλον και στο γεγονός ότι τα φυτά του είναι ξενιστές επιβλαβών εντόμων (Lygus hesperus) και μυκήτων (Rhizoctonia solani, Cercospora atromarginalis, Verticillium albo-atrum).

(Η ζημιά που προκαλεί ο νεοφιλελευθερισμός στις χώρες που επιβάλλεται δεν οφείλεται μόνο στον οικονομικό ολοκληρωτισμό του, αλλά παράλληλα στις τοξικές ουσίες που εκκρίνει στην κοινωνία και στο γεγονός ότι τα κρατικά του παραρτήματα (ήτοι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις) είναι ξενιστές επιβλαβών ανθρώπων (Politicus Dieftharmenus, Wallstreetius Gypeum, Mafiozi Adistakti) και φορέων (Apateonus Eterium Mizus,  Diaplekomenus Media, Trapezas Adifagus, Dikaiosinis Chrimatizomenis).)

Το είδος είναι, επίσης, τοξικό και για το ζωικό κεφάλαιο. Μεγάλα ζώα που καταναλώνουν ώριμους καρπούς του φυτού σε ποσότητα ίση με 0.1% έως 0.3% του βάρους του σώματός τους, εκδηλώνουν συμπτώματα δηλητηρίασης.

(Το σύστημα είναι, επίσης, τοξικό και για το ηθικό κεφάλαιο. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν διαρκώς τους καρπούς της νεοφιλελεύθερης υποκουλτούρας, εκδηλώνουν συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως αλλοτρίωση, αποξένωση, αδιαφορία για το συνάνθρωπο, κατάθλιψη κα.)

Οι περιοχές εισβολής του γερμανού συμπεριλαμβάνουν όλες τις ηπείρους, η δε κατανομή του εκτείνεται πλέον σήμερα από τη Μεσόγειο (Αίγυπτο, Ελλάδα, Ισραήλ, Σικελία, Ισπανία, Μαρόκο), έως την Ινδία, Ζιμπάμπουε, Ν. Αφρική και Αυστραλία.

(Οι περιοχές εισβολής του νεοφιλελευθερισμού συμπεριλαμβάνουν όλες τις ηπείρους, η δε κατανομή του εκτείνεται σήμερα από τη Μεσόγειο (Αίγυπτο, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία) έως την Ινδία, την Κίνα, την Αφρική και την Αυστραλία.)

Έρευνες στην Καλιφόρνια και την Ελλάδα έδειξαν ότι, αν και περιορισμένα, πολύ λίγα φυτοφάρμακα μπορούν να συνεισφέρουν στον έλεγχο του ανεξέλεγκτου ουσιαστικά ζιζανίου. Μάλιστα, για τον έλεγχο μικρής έκτασης εισβολής στην Καλιφόρνια, οι καλλιεργητές έχουν χρησιμοποιήσει και φωτιά για απολύμανση του εδάφους.

(Έρευνες στην Νότια Αμερική –Χιλή, Βενεζουέλα- και την Ευρώπη –Ρωσία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία- έδειξαν ότι πολύ λίγο οι δημοκρατικές διαδικασίες μπορούν να συνεισφέρουν στον έλεγχο του ανεξέλεγκτου ουσιαστικά νεοφιλελευθερισμού. Μάλιστα για τον έλεγχο της τεράστιας και καταστροφικής εισβολής στην Ελλάδα οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν και φωτιά για την απολύμανση της κοινωνίας.)

Τα κείμενα εκτός παρενθέσεων με κανονική γραφή αφορούν στο –αληθινό- ζιζάνιο: σολάνο ή «γερμανός» και έχουν παρθεί αυτούσια από σελίδες στο διαδίκτυο.

(Τα κείμενα εντός των παρενθέσεων με πλάγια γραφή αφορούν στον –αληθινό- τύραννο: παγκοσμιοποιημένος νεοφιλελευθερισμός ή καπιταλισμός και έχουν παρθεί αυτούσια από την κοινωνική πραγματικότητα.)

Πηγή.

2 comments on “Ο «Γερμανός», Ο Νεοφιλελευθερισμός Και Πως Θα Απαλλαγείτε Απ’ Αυτούς

 1. Ο/Η Kimwn λέει:

  Και μιας και είναι της μόδας ο παλιοφιλελευθερισμός πάρτε και τα καλά του…

  h t t p://news.in.gr/greece/article/?aid=1231283618

  Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα για τη μεγάλη υπόθεση των «μαύρων χρημάτων» που διακινήθηκαν για προμήθειες του υπουργείου Άμυνας επί σειρά ετών.

  Στην απολογία του κατονομάζει 17 πρόσωπα -μεταξύ των οποίων πολιτικούς, αλλά και πολύ γνωστούς επιχειρηματίες-, ενώ εμφανίζει πρώην πρωθυπουργό, υπουργούς, ακόμα και αρχηγό κόμματος να υποστηρίζουν στη Βουλή συγκεκριμένα οπλικά συστήματα.

  Μιλώντας στους ανακριτές υποστήριξε πως το έγκλημα της μίζας ήταν διακομματικό. Ο ίδιος άρχισε να παίρνει μίζες το 1989 επί κυβέρνησης Ξ.Ζολώτα.

  Το κείμενο της απολογίας του Αντώνη Κάντα στο tovima.gr
  Επίκεινται κλήσεις για απολογίες σε εμπόρους, μεσάζοντες, διαχειριστές off-shore και άλλους ύποπτους επιχειρηματίες, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη ανακριτών και εισαγγελέων το απόγευμα της Παρασκευής. Ορισμένες θα συνοδεύονται και από εντάλματα σύλληψης.

  Εκατοντάδες χιλιάδες, δολάρια και ευρώ, έλαβε ο Αντ.Κάντας σε μίζες για συνολικά δώδεκα εξοπλιστικά προγράμματα, όπως ομολόγησε απολογούμενος επί τέσσερις ημέρες στους ανακριτές διαφθοράς Γ. Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλο.

  Άρχισε να παίρνει μίζες το 1989 επί κυβέρνησης Ξ.Ζολώτα, ενώ στους ανακριτές υποστήριξε πως το έγκλημα της μίζας ήταν διακομματικό.

  Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην 30 σελίδων απολογία του Αντώνη Κάντα γίνεται αναφορά τόσο στον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον πρώην διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί για παράνομες αμοιβές σχετιζόμενες με τα υποβρύχια και τα ΤΟΡ Μ1, όσο και στο διάδοχο του κ. Τσοχατζόπουλου στο ΥΠΕΘΑ, Γιάννο Παπαντωνίου, για τον οποίο αναφέρει ότι επέκτεινε τις συμβάσεις για τις προμήθειες των ρωσικών Kornet και των γερμανικών Leopard.

  Μάλιστα, όπως ο ίδιος αναφέρει, για τα ρώσικα όπλα έλαβε «γενναιόδωρη» παράνομη πληρωμή, που έφθασε στο 3% της συνολικής αξίας τους, όταν για άλλες, οι μίζες καθορίζονταν στο 0,5 ή το πολύ στο 1%.

  Ο κ. Κάντας φέρεται να ομολόγησε ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης -και τονίζοντας πως είναι όσα θυμάται- ότι έλαβε είτε σε ευρώ είτε σε δολάρια:

  Από τα υποβρύχια συνολικά ποσά 500-600.000 ευρώ
  Από το σύστημα κατεύθυνσης και ελέγχου του αντιαεροπορικού βλήματος Stinger Asrad περίπου 1.500.000 ευρώ
  Από τους αντιαρματικούς πυραύλους ΚΟRNET γύρω στα 3.000.000 δολάρια, από τα οποία τα 700.000 σε μετρητά. Από τα μετρητά, που είχε κρύψει στο υπόγειο του σπιτιού του και μετά σε θυρίδα, 500.000 ευρώ παρέδωσε σε δύο τραπεζίτες, προκειμένου να τα τοποθετήσουν σε τράπεζα του εξωτερικού. Όπως υποστηρίζει, εν αγνοία του τα χρήματα αυτά, τελικώς διακινήθηκαν, από τους δύο κατονομαζόμενους τραπεζίτες μέσω των διαύλων που χρησιμοποιήθηκαν και για τις «ωφέλιμες πληρωμές» της Siemens.
  Από το αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς OSA AMK περίπου 1.700.000 δολάρια.
  Από την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων της γερμανικής εταιρείας WEGMANN έλαβε συνολικά 750.000 ευρώ εκ των οποίων 100.000 ευρώ σε μετρητά.
  Από το αερομεταφερόμενο σύστημα επιτήρησης ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) πήρε συνολικά 250.000 ευρώ.
  Για τα ραντάρ αντιπυροβολικού ARTHUR 240.000 ευρώ.
  Από την προμήθεια των ΜΙRAGE 200-5, 800.000 ευρώ.
  Οι πύραυλοι επιφάνειας- επιφανείας σε πυραυλακάτους πολεμικού ναυτικού –EXOCET, του απέφεραν περίπου 400.000 ευρώ.
  Τα LEOPARD 2 αύξησαν το εισόδημα του κατά 600.000 ευρώ μετρητά που παρέλαβε σε ένα σακ-βουαγιάζ, στο γραφείο του.
  Από την αναβάθμιση αρμάτων Μ48, αμερικανικής προέλευσης με γερμανική τεχνολογία, το 1989 επί κυβέρνησης Ξ. Ζολώτα, πήρε 1.000.000 ευρώ.
  Το άλλοτε στέλεχος του υπουργείου Άμυνας, που πλέον είναι προσωρινά κρατούμενος, έκανε λόγο για «πολύπλοκο παιχνίδι» στις προμήθειες όπλων και αναφέρθηκε σε περιστατικό (που κατά την άποψη του ενισχύει αυτόν του τον ισχυρισμό, για «το σύνθετο, πολύπλοκο και διακομματικό παιχνίδι στο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων») σύμφωνα με το οποίο «ο Κων. Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F-16, ενώ ο Μιλτιάδης Έβερτ υπέρ των F-15 ».

  Με αφορμή αυτό μάλιστα, θυμάται ο κατηγορούμενος, στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ «κυκλοφορούσε -με μία δόση χιούμορ- ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε τον υπουργό, γιατί ο Τσοχατζόπουλος ήταν μαζί με τον Έβερτ υπέρ της προμήθειας των F-15». Ο κατηγορούμενος μάλιστα τονίζει ότι τα εν λόγω όπλα εκπροσωπούσε πολύ γνωστός επιχειρηματίας, τον οποίο κατονομάζει και εμπλέκει σε δύο «ωφέλιμες πληρωμές».

  Όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται ο κ. Κάντας, ο επιχειρηματίας ήταν αυτός που του άφησε στο γραφείο του σε ένα σακ-βουαγιάζ 600.000 ευρώ ενώ αναφέρεται και σε ένα ακόμη ποσό, ύψους 1 εκατομμυρίων δολαρίων.

  Σχετικά με την υπόθεση του σακ-βουαγιάζ, αναφέρει: «…Το άφησε στον καναπέ του γραφείου μου. Μόλις το αντιλήφθηκα βγήκα από το γραφείο στην πόρτα και του είπα ‘ξέχασες την τσάντα’, εκείνος γύρισε και μου είπε ‘είναι για σένα δεν την έχω ξεχάσει… Μόλις έφυγε την άνοιξα, είχε 600.000 ευρώ… πράγματι έπαψα να έχω αντιρρήσεις για την προμήθεια».

  Ο κ. Κάντας αναφέρθηκε λεπτομερώς και στον 83χρονο εκπρόσωπο της κατασκευάστριας γερμανικής εταιρείας STN ATLAS, που όπως ισχυρίζεται τον δωροδόκησε για την προμήθεια των υποβρυχίων 214 και για τα ASRAD με 1,5 εκατομμύριο. Ο εν λόγω αντιπρόσωπος θα εμφανιστεί ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης στις 2 Ιανουαρίου.

  Κατονόμασε, επίσης, μεταξύ άλλων, τον εκπρόσωπο της ρωσικής κατασκευάστριας των Kornet εταιρείας, KBP.

  Στην υπόθεση δε των ρώσικων όπλων εμπλέκει και πρόσωπο, «πρόεδρος -αναφέρει- ή αντιπρόεδρος σε κρατική πολεμική βιομηχανία, μάλλον την ΕΒΟ… και κουμπάρος του Τσοχατζόπουλου», ο οποίος στα τέλη του 2002 του ζήτησε χρήματα από αυτά που είχε πάρει για τους ρωσικούς πυραύλους. Όπως λέει ο κ. Κάντας, όταν είπε στον εκπρόσωπο της εταιρείας για το αίτημα τού κουμπάρου τού κ. Τσοχατζόπουλου, εκείνος του απάντησε «άσε τον Ν., τον έχω τακτοποιήσει καλά».

  Ο κ. Κάντας κατονόμασε όλα τα πρόσωπα που τον δωροδόκησαν, αλλά και όσους τον βοήθησαν να διακινήσει και να κρύψει το παράνομο χρήμα που έλαβε για τη βοήθεια που παρείχε σε εταιρείες κατά τη διάρκεια τη θητείας του στο υπουργείο Άμυνας.

  Newsroom ΔΟΛ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s