Ανάξιοι για Λύτες!


Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ

Τις τελευταίες μέρες άρχισαν πάλι τα παπαγαλάκια τα ίδια παραμυθάκια που λένε εδώ και τρεισήμισι χρόνια.

Ότι υπάρχουν βουλευτές που απειλούν για τους πλειστηριασμούς. Ότι δεν θα ψηφίσουν κλπ, κλπ.

Μ@λακίες. Οι ίδιες μ@λακίες από τα ίδια σκύβαλα.

Στην όλη παραφροσύνη που ζούμε ως πολίτες η ευθύνη διαχωρίζεται σε τρία μερίδια.

Στο μερίδιο της κυβέρνησης.

Στο μερίδιο της αντιπολίτευσης.

Στο μερίδιο των πολιτών.

Το μερίδιο των πολιτών είναι απαξιωμένο.  Χίλια σπίτια να καούν από κεριά και χίλια  παιδιά να πεθάνουν από μαγκάλια δενhttp://filologos10.wordpress.com/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif?m=1207340914g πρόκειται να αντιδράσει κανείς. Είδατε πορεία από τους 1.500.000 άνεργους; Είδατε αντίδραση από τους συνταξιούχους ; Από τους άστεγους ή τους άπορους; Από τους γονείς των πεινασμένων παιδιών ή τους συγγενείς όσων χιλιάδων αυτοκτόνησαν; Αυτοί έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να είναι οι επόμενοι που  θα  καούν ή θα χάσουν τα σπίτια τους αλλά απλά περιμένουν. Το δόγμα του Σοκ έχει κυριαρχήσει απόλυτα. Ο φόβος έχει παγώσει και τους πιο αισιόδοξους.

Το μερίδιο της κυβέρνησης το ίδιο. Δεν τους απασχολεί τίποτα περισσότερο από το να κρατήσουν τη βουλευτική τους έδρα. Απολύτως τίποτα περισσότερο. Τους ενδιαφέρει να μη πέσει η κυβέρνηση για κανένα φόρο ακινήτων όσο άδικος ή δυσβάστακτος  κι αν είναι.  Αυτός είναι ο σκοπός τους και τον έχουν επιτύχει στο ΑΚΕΡΑΙΟ μέχρι στιγμής.

Όσον αφορά όμως το μερίδιο της αντιπολίτευσης οι καταστάσεις αλλάζουν. Από τη μια θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Από την άλλη λένε ότι όταν γίνουν κυβέρνηση θα τιμωρήσουν τους ενόχους που έφεραν τη χώρα στο χάλι αυτό, θα καταργήσουν τους άδικους νόμους, θα σταματήσουν να εξοφλούν τα τοκογλυφικά δάνεια κλπ.

Αυτοί λοιπόν αφού είναι τόσο σίγουροι ότι θα έχουν ανεβασμένα ποσοστά  τότε γιατί δεν παραιτούνται;

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα είναι πρώτος. Άρα μετά τις εκλογές  θα έχει περισσότερες έδρες. Γιατί δεν παραιτείται;

Η Χρυσή Αυγή μας έχει πρήξει ότι τα ποσοστά της ανεβαίνουν. Άρα μετά τις εκλογές θα έχει περισσότερες έδρες.  Γιατί δεν παραιτείται;

Το ΚΚΕ το ίδιο. Οι ΑΝ.ΕΛ το ίδιο.

Αφού λοιπόν είστε τόσο σίγουροι ότι ο λαός θα χαντακώσει με τη ψήφο του τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ τότε γιατί δεν παραιτείστε να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές ώστε να κάνετε πράξη αυτά που υπόσχεστε και να ανασάνει  ο πολίτης;

Αφού κατηγορείτε τους κυβερνώντες ως προδότες μην περιμένετε από αυτούς να δείξουν πατριωτική στάση τώρα. Αλλά εσείς;;

Γιατί δεν το κάνετε; Γιατί δίνετε ευκαιρίες στους δυνάστες; Γιατί δίνετε έστω και πατήματα με τις ηλίθιες πράξεις σας ώστε να ελέγχουν μέχρι και τη δημοσιότητα γεγονότων όταν είναι να περάσουν από τη βουλή απαράδεκτους νόμους; Γιατί δεν δίνετε στον λαό την ευκαιρία ακόμα και σε επαναληπτικές  τοπικές εκλογές να τους μαυρίσει με την ψήφο του ακόμα κι αν οι εκλογές αφορούν τη συμπλήρωση των κενών εδρών αποκλειστικά από τα κόμματα σας;

Νομίζετε ότι αν παραιτηθείτε θα γίνουν εκλογές μόνο στις περιφέρειες που θα μείνουν κενές οι έδρες;; Μα η αντιπολίτευση σας είναι η απόλυτη συστημική νομιμοποίηση της πολιτικής των κυβερνώντων!!!! Χωρίς εσάς δεν μπορούν να σταθούν και το ξέρουν και οι ίδιοι!!! Με την παραίτηση σας οι ίδιοι θα θεωρήσουν ότι έχουν σωσίβιο φυγής ρίχνοντας σε σας την ευθύνη των εκλογών ώστε να φύγουν με άλλοθι την παραίτηση σας!!! Θα πρέπει να παραιτηθείτε και να είστε οι πρώτοι που θα είναι έξω από τη βουλή διαμαρτυρόμενοι!!!

Δεν παραιτείστε όμως γιατί  είστε χειρότεροι από αυτούς που κυβερνάνε.  Γιατί έχετε στα χέρια σας τη δυνατότητα να σταματήσετε έστω και έναν θάνατο από μαγκάλι ή από σκοινί και δεν το κάνετε.

Γιατί ξέρετε ότι τα μυξοκλάματα σας και οι ψευτομαγκιές σας στη βουλή δεν έχουν αποτέλεσμα αλλά μόνο η παραίτηση σας! 

Και όσο συνηγορείτε υπέρ τους  με την παρουσία σας σε μια προδοτική βουλή βρισκόμενοι στα διπλανά έδρανα με αυτά των νενέκων, τότε μοιράζεστε μαζί τους  τη μοίρα του συνένοχου και του προδότη. Φοβάστε γιατί ακόμα και τώρα σκέφτεστε την πολιτική σας καριέρα. Από την αριστερά μέχρι τους φασίστες. Κι αυτό δείχνει ότι το πολιτικό σύστημα είναι σκάρτο και δεν εκφράζει τον Ελληνικό λαό  από την μία άκρη μέχρι την άλλη.

Οι κυβερνώντες έχουν την ευθύνη για τον κάθε θάνατο που προκύπτει από τις πολιτικές τους. Εσείς όμως έχετε την ευθύνη για την απελπισία.

Και η απελπισία είναι χειρότερη από το θάνατο.

Όσο και να ισχυρίζεστε  ότι λύσεις υπάρχουν εκτός της κυβερνητικής πολιτικής,  η πορεία της χώρας προς την καταστροφή – με βάση την παρούσα πολιτική –  δεν αλλάζει.

Κι ο λόγος είναι ότι ακόμα κι αν  – που αμφιβάλλω – είστε άξιοι για λύσεις…

Δεν παύετε να είστε…  ανάξιοι για Λύτες!

ΙΩΑΝΝΗΣ

Πηγή.

26 comments on “Ανάξιοι για Λύτες!

 1. Ο/Η Ιωάννης ο Peacemaker λέει:

  Συνονόματε γειά σου!!Πρώτα από όλα αναφέρω ότι στα περισσότερα συμφωνώ μαζί σου απόλυτα,εκτός από το μερίδιο ευθύνης των πολιτών!!Ι

  Ιωάννη η ελληνική κοινωνία έχει με πολύ ύπουλο τρόπο δεχθεί σοβαρότατο πλήγμα στην συνοχή της,ήτοι δεν υπάρχει ούτε εθνική ούτε κοινωνική συνοχή στην σημερινή παρηκμασμένη Ελλάδα!!Όσο δυσαρεστημένη,όσο θυμωμένη και αν είναι η λαική μάζα με ότι ελεεινό της κάνουν,δεν παύει να τυγχάνει ‘ενας όχλος χωρίς μεταξύ των ατόμων που τον αποτελούν κοινό σκοπό και κοινές δίκαιες φυσικά διεκδικήσεις!!Κάποτε στο άλλο ιστολόγιο είχα δηλώσει και αντιεξουσιαστής!!Μεγάλη η μ@κακία μου,χωρίς κάποιον ηγέτη που να είναι σε θέση να ενώσει τον λαό,είμαστε χαμένοι!
  Μα καλά σίγουρα γνωρίζουμε ότι χωρίς τον σφαγέα Κεμάλ,η Τουρκία σήμερα κατα πάσα πιθανότητα δεν θα υπήρχε,για τους τούρκους ήταν ο ηγέτης που τους ένωσε και τους προέτρεψε να αγωνιστούν για κάποιον κοινό σκοπο και κοινούς στόχους,που ανάμεσα τους ήταν και η εξόντωση αθώων μικρασιατικών ελληνικών και λοιπών χριστιανικών πληθυσμών!!

  Αυτοί που χρόνια τώρα μας κυβερνούν[και φυσικά βαλτοί από το εξωτερικό] γνωρίζουν πολύ καλά από ψυχολογία και κοινωνιολογία και με έξυπνους και παμπόνηρους τρόπους κατορθώσαν και μας διχάσαν,ο οποιοσδήποτε λαός θα την είχε πάρα πολύ άσχημα πατήσει και θα κινδύνευε με κατάρρευση,αν τον κυβερνούσαν κατα αυτόν τον τρόπο όπως εγκληματικά συνέβη με τον δικόν μας!!Να είσαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός είναι θύμα!!

  ΥΓ Έχω διαβάσει και το αξιόλογο άρθρο που αναφερόταν στις δυσοίωνες προβλέψεις του Παναγιώτη Κονδυλη.

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Aν ο Ελληνας διάβαζε π.χ. Κονδύλη,Παπαϊωάννου,Πουλαντζά,Καστοριάδη,Καράγιωργα,Καζαντζάκη (ο Καζαντζάκης έχει πολιτικές θέσεις αν τον ψάξεις) και τόσους άλλους Ελληνες…λαμπρά μυαλά,τα πράγματα θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερα…
   Καλημέρα

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Οι πολίτες ψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση έχει την υποχρέωση να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και κυρίως της χώρας – όταν η κυβέρνηση την καταστρέφει – ακόμα και με την παραίτηση της. Απλά πράγματα.

 2. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Καθιστε αναπαυτικα κ.Ιωαννη (κι εσεις κι εγω και ολοι μας ) επι του καναπεως ….και προσμενετε λυσεις απο αλλους που νομιζετε παραιτουμενοι ,ακρωτηριαζομενοι ή αυτοπυρπολουμενοι θα μας βγαλουν τον Οφιν εκ της τρυπος …κι εμεις απλα …θα παμε (;)να «ψηφισουμε » μια Κυριακη ! Απαξιωνετε καλε μου κυριε κι υποβαθμιζετε ΤΟΝ ΜΟΝΟ που παραγοντα που ΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ …αν θελει ..ριχνει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ Κυβερνηση εντος εβδομαδος …(αν θελει)στελνει σπιτι του ή φυλακη τον οποιον π@π@ρα ….
  ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ .
  Ο Λαος ομως εχει μαθει να κανει επι χρονια τωρα ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ κι ΕΜΕΙΣ (κομματι του ειμαστε εξ αλλου) …να καθεται αναπαυτικα και να του λυνουν «καποιοι» ΑΛΛΟΙ τα προβληματα ,να μην συμμετεχει σε καμμια συλλογικοτητα ,Σωματειο ,Συνδικατο ,Συνεταιρισμο αλλα κι αν συμμετεχει κι εκει απλα να ψηφιζει και να εκλεγει τα ΙΔΙΑ μπλε-πρασινα και ροζ κοπροσκυλα των Κυβερνητικων του κομματων που τον φτασανε εδω …ΟΧΙ και παλι για να παλευουν συλλογικα για λυσεις ,αλλα για να του κανουν τα προσωπικα ρουσφετια και βολεματα του .Το πιο βρωμικο ,διεφθαρμενο απαξιωμενο κομματι του Λαου αυτου (δημιουργια κατ εικονα και ομοιωση του) ειναι ο Συνδικαλισμος και η Τοπικη «Αυτοδιοικηση» .Η μοναδικη παραμετρος Οργανωσης ενος Λαου στις Δημοκρατιες !!! (και μην μου πει κανεις οτι ΔΕΝ χρειαζεται η Οργανωση αλλα αντιμετωπιζονται τα προβληματα με ΧΥΜΑ αντιδρασεις και «πλατειοκουβεντες» …»αγανακτισμενων» )
  Απο το Καστελοριζο ακομα εχω γκανιασει να λεω : «ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ = ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ «……Να νεκρωσει η χωρα !….Τα ΠΑΝΤΑ …επ αοριστο !!
  Ποια κυβερνηση θα αντεχε πανω απο βδομαδα ????Ο ΓΑΠ? Ο Παπαδημος? Ο Σαμαρας?
  Γιατι δεν γινεται αυτο?
  Γιατι καθε κλαδος αυτοχειριαζετε πολεμωντας μονος του καθε φορα μεχρι να τον τσακισουν Κυβερνηση-Καναλια ?

  Απλα γιατι η οργανωμενη αυτη αντιδραση του Λαου περνα μεσα απο την λανθασουσα εκπροσωπηση των ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ Συνδικατων (εκει που συμμετεχω ,ψηφιζω,εκλεγω κι εγω κι εσυ και ολοι μας ) .Κι εκει εχουμε μαθει να κανουμε αυτο που λεω παραπανω ! Ετσι στα Δευτεροβαθμια και στις Κεφαλες (ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ- ΠΑΣΕΓΕΣ ) ….{ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ το παιχνιδι μιας ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ που θα σαρρωσει τα Κουβερνα }….καταληγουν οι «κουτσουκοι» κι οι «παναγοπουλοι» ΤΟΥΣ (των Κουβερνων) .Αυτοι θα οργανωσουν την αντιδραση που λεω ? Αυτοι που ΖΗΤΑΝΕ τωρα να ριξουν οι Βουλευτες τους (ταχαμου) την Κυβερνηση ενω στα χερια τους ειχαν επι τρια χρονια ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ και ριχναν με ενα ΤΣΑΚ τους οποια κυβερνηση θελαν ? Αυτοι που ειναι τα μακρυα χερια της Τροικα στο εργατικο κινημα ?

  Περιμενουμε την «Σωτηρια» απο αλλου κι αλλου και δεν κοιταμε ΔΙΠΛΑ μας τους Εφιαλτες ?
  Μεσα στο «σπιτι» μας ? …κι απο τον καναπε μας ?

  • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

   Λεωνίδα αν και σε πολλά που αναφέρεις συμφωνώ διατηρώ επιφυλάξεις για το θέμα της γενικής απεργίας και να εξηγήσω τι εννοώ. Με την είσοδο στα μνημόνια είχαμε πολλά σχετικά ζητήματα. Ένα η διάλυση των ομαδικών διαδηλώσεων από παρακράτος και μπαχαλάκηδες με κορύφωση τη φωτιά στην Μαρφιν που πάγωσε τον κόσμο και απέτρεψε τη συνέχιση μεγάλων συγκεντρώσεων. Εκεί πέτυχαν να διασπάσουν το μαζικό κίνημα.
   Δεύτερο, το έλλειμα – όπως το παρουσίασε η κυβερνητική προπαγάνδα – υλοποιήσιμης αντιπρότασης και ο υπερτονισμός ότι τα μνημόνια ήσαν το μόνο εφαρμόσιμο σχέδιο χωρίς να κινδυνέψει η χώρα (τα γράφω όπως τα παρουσίασε η προπαγάνδα)

   Με δεδομένο ότι τα αντιλαϊκά μέτρα έχουν χτυπήσει την πλειοψηφία χαμηλόμισθων – χαμηλοσυνταξιούχων αλλά και την πλειοψηφία των μικρομεσαίων που οδηγούνται σε αφανισμό θα έπρεπε στις (ελεγχόμενες) δημοσκοπήσεις να έχουμε τεράστια άνοδο των αντιμνημονιακών και αντίστοιχα πτώση των κυβερνητικών, κάτι που δεν βλέπουμε να συμβαίνει.

   Αυτό δείχνει ότι είτε πέρασε η προπαγάνδα που ανέφερα παραπάνω, είτε όντως τα αντιπολιτευόμενα προγράμματα κρίνονται από τον κόσμο ως αφερέγγυα.

   Σε όλα αυτά αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι οι μεταπολιτευτικές ρητορικές παροχολογίας που δημιούργησαν τις τεράστιες ανισότητες (τωρινά κυβερνητικά αναχώματα) είχαν αριστερή ρητορική παροχών, μπορούμε να κατανοήσουμε το «αδιέξοδο» που βρίσκεται ο κόσμος

   Θεωρώ λάθος το σημείο εκίνησης να είναι οι πορείες για παροχές και συντάξεις όταν παίζεται το θέμα εθνικής ανεξαρτησίας και όταν μας παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να επαναδιατυπώσουμε εκ του μηδενός ΤΙ κράτος θέλουμε, έχωντας (;) παραδειγματιστεί από τα λάθη και τα αδιέξοδα που μας οδήγησε η μεταπολίτευση (για να μην πάω πιο πίσω)

   • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    Γιάννη θεωρείς ότι στη συνείδηση του κόσμου κυριαρχεί ο φόβος λόγω γεγονότων όπως της MARFIN;

    Λυπάμαι πολύ που θα το γράψω αλλά ο κόσμος δεν δίνει δεκάρα για τέτοια γεγονότα. Είναι παντελώς αναίσθητος. Την περαιτέρω μείωση του μισθού του φοβάται.

    «Κανένας δεν προσπαθεί να ανεβεί όταν πέφτει στο πηγάδι. Πρώτα σκάει στον πάτο και μετά.»
    Από πρόσφατο άρθρο εδώ στο Γαλάζιο.

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Λεωνίδα κάνεις σαν να μην αναφέρθηκα στο άρθρο στο δόγμα του Σοκ. Κάνεις σαν να σκέπτονται όλοι οι Έλληνες το ίδιο. Σαν να έχουν όλοι την ίδια άποψη περί αντίδρασης. Σαν να πρέπει όλοι να συμμερίζονται την άποψη σου περί πρωτοβάθμιων συνδικάτων κλπ.

   Τότε γιατί ρε μάστορα ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΙΟΛΑΣ; Για να κάνεις εσύ συμβούλια;

   Αυτό είναι λάθος. Μη μπλέκεις στις ευθύνες της αντιπολίτευσης τις ευθύνες του λαού!

   Τις προάλλες που έγραψα για την ευθύνη του λαού όσον αφορά την τήρηση του συντάγματος μερικοί κάνατε τούμπες όταν έγραψα ότι είναι αποκλειστική του αρμοδιότητα το σύνταγμα από τη στιγμή που αποτελεί το θεμέλιο. Τώρα που αναφέρθηκα στις πολιτικές υποχρεώσεις και δυνατότητες της αντιπολίτευσης σε πείραξε γιατί; Μήπως γιατί το ΚΚΕ ανήκει σε αυτή;

   Δηλαδή το ΚΚΕ μπορεί να κάνει συγκέντρωση αλλά δεν μπορεί να παραιτηθεί και να κάνει;

   Η δική μου άποψη ειναι ξεκάθαρη και την ξέρετε. Σκατά η κυβερνητικοί σκατά και οι αντιπολιτεύομενοι. Θέλετε απόδειξη; Κοιτάξτε που πάμε. Και πάμε ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ από το κακό στο χειροτερο.

   Ε λοιπόν θα πάμε επειδή ακόμα ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπάρχουν πολίτες που όχι μόνο πιστεύουν στα κόμματα ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ακόμα και στα λάθη τους!!!

   Θέλετε παράδειγμα;; Άντε να γράψω από άλλο κόμμα για να μη σας χαλάσω.

   Όπως κάποτε οι πασόκοι ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΕΣ δικαιολογούσαν τις παπαριες του Αντρέα από το ΚΩΛΟΣΠΙΤΟ μέχρι τα ΠΑΜΠΕΡΣ έτσι και σήμερα υπάρχουν ΖΩΑ που δικαιολογούν τις ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ των χρυσαύγουλων.

   • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    Απ ολα αυτα που εγραψα ΕΙΔΕΣ πουθενα να σε καλω σε καμμια «συγκεντρωση»?
    και μαλιστα του ΚΚΕ ? Ανεφερα εγω πουθενα οτι το προβλημα θα στο ελυνε κανενα κομμα απο μονο του ? καμμια αντιπολιτευση? Το αντιθετο ειπα !
    Οτι ανεξαρτητα απο το ποια αντιπολιτευση εχεις και τι κανει αυτη , η ΔΥΝΑΜΗ ειναι ΠΑΝΤΑ στον Λαο ! Ποιον Λαο ομως τον χυμα ? Τον χαχολο του καναπε ? Τον παπαρολογο των πλατειων? Και πως θα κινητοποιηθουν -ακομα κι αν τους εκοβε το νιονιο ως εκει- για να ριξουν κυβερνηση ? Αφ εαυτου τους ο καθεις? Με τηλεπαθεια? ….ΑΝ ΟΧΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ?
    Και ποια αλλη οργανωση εχει καθε λαος αν οχι τα Συνδικατα του ,τα Σωματεια του ,τις συλλογικοτητες του αυτες ? ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑ που ΘΑ ΝΕΚΡΩΣΕΙ τα ΠΑΝΤΑ ….η Κοσιωνη κι ο Κωστοπουλος με τον Λιαγκα???

    ΟΧΙ …ο Παναγοπουλος κι ο Κουτσουκης !!! Ε αυτους ΤΡΩΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ
    με τις ΥΓΕΙΕΣ μας …

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

     Το πρόβλημα δηλαδή είναι ποιος θα οργανώσει τον χαχόλο υπάλληλο πότε να κάνει απεργία;

     Στο Παρίσι ζεις ή στην Ιρλανδία που οι εργαζόμενοι έχουν συνείδηση της δύναμης τους και των υποχρεώσεων τους;

     • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

      ΕΣΥ εισαι γραμμενος σε καμμια Συλλογικοτητα ? Συμμετεχεις πουθενα ? Ψηφιζεις ? Εκλεγεις? Συζητας ? Ή μονο βολτες για ποδογυρο και υψηλα νοηματα μεσω ιντερνετ ? ΠΟΡΤΜΠΑΓΚΑΖΑΚΙΑ …ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

       Εσύ πάλι στον λαό το γυρνάς; Το τι κάνω εγώ θα σου λύσει το πρόβλημα που έχει υποχρέωση να σου λύσει η αντιπολίτευση;
       Ρε μπας και το γύρισες χρυσαυγίτης και δεν καταλαβαίνεις τι λέω;

       • Ο/Η Kimwn λέει:

        Άσε τις λύσεις στα προβλήματα, γιατί εγώ μόνο προβλήματα βλέπω στις λύσεις…

    • Ούτε θεοί, ούτε αφέντες, ούτε συνδικαλιστές. Αυτοργάνωση, εκπαίδευση σε κυνηγετικά όπλα, ετοιμότητα. Αυτά ειναι τα συστατικά

  • Ο/Η Ιωάννης ο Peacemaker λέει:

   Το χειρότερο είναι ότι πολλοί συμπατριώτες μας προσδωκούν από τους υμνητές του μεγάλου σφαγέα των ελλήνων,του Χίτλερ δηλαδή,να σώσουν την Ελλάδα,ναι εννοώ από τους νεοναζί της χρυσής αυγής!!Λίγη αξιοπρέπεια γμτ μου,αλλά μάλλον μας εκμηδενίστηκε και αυτή!!

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Οι ίδιοι άνθρωποι που ψήφισαν με 42% και 35% τα δύο μεγάλα κόμματα πριν από 4 χρόνια είναι. Δεν πέθαναν όλοι αυτού και ξαφνικά φύτρωσαν άλλοι στη θέση τους!!! Από αυτούς περίμενε εσύ πρωτοβάθμια συνδικάτα.

   • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

    Καλησπέρα! Απο αρθρο που ανεβαίνει αυριο
    μία απο τις αιτίες, οχι ομως η μοναδική.
    Βαστάει χρόνια αυτή η κολώνια.
    👿
    —————————————————————————–
    Τα «πέη», οι «κώλοι», τα «βυζιά», οι «βίζιτες», οι «μπράβοι», τα «γκάτζετ» και οι «ουσίες» δεν άφηναν χώρο για «πολιτική συμμετοχή», «αισθητική αναζήτηση», «κριτική σκέψη», «ποιοτικές απαιτήσεις» και «διανοητικό προβληματισμό» στους καταναλωτές του λάιφ στάιλ. Ο νέος τύπος πολίτη έπρεπε να αποκτήσει τα μειωμένα ανακλαστικά του πρόβατου που προορίζεται για σφαγή.
    Το βλέπουμε στις συμπεριφορές των ανθρώπων που μεγάλωσαν με Κλικ, Νίτρο, Κοσμοπόλιταν, Max, Athens Voice κ.α., και με τις αντίστοιχες τηλεοπτικές εκπομπές, Πάνια, Λαμπίρη, Μελέτη, Μενεγάκη, Στεφανίδου κ.λπ..

    Αυτοί, οι μικρομεσαίοι θιασώτες του λάιφ στάιλ, που διαμορφώθηκαν μ’ αυτές τις «προδιαγραφές», μαζί με τους φοβισμένους συνταξιούχους, αποτελούν ακόμα, παρ’ όλα τα πλήγματα που δέχονται από τις μνημονιακές εφαρμογές, υποστηρίγματα, παθητικά ή ενεργητικά, του διεφθαρμένου καθεστώτος. Μπορεί το λάιφ στάιλ να ξέφτισε και να χρεοκόπησε, αλλά οι παρενέργειες του δεν εξανεμίζονται το ίδιο εύκολα.

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

     Ακριβώς. Η Κωστοπουλιακή και Αναστασιαδική 20ετία έχει επηρεάσει σημαντικά κυρίως άτομα ελαφρόμυαλα.

     Έχω γνωρίσει κοπέλα στο παρελθόν ( νουμάρα ξανθιά) η οποία ήξερε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για ηθοποιούς καλλιτέχνες κατα ρέστα και δεν ήξερε ποιος ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας. Δεν είχε παέι να ψηφίσει ποτέ και δεν είχε δει ειδήσεις ποτέ. Εκτός από το STAR…

     Βγάλε τώρα άκρη….

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

     Αν πάει αυτή με μίνι μέχρι τον αφαλό εκεί που θα κάνει ο Λεωνίδας την πρωτοβάθμια συγκέντρωση θα γίνουν όλοι πύραυλοι…

     • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

      Αυτο που περιγράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ μου θύμιζει μια σκηνή απο τον «Μαινόμενο Ρολανδό» του Αριόστου (Αναγεννήση) ο Καρλομάγνος και οι Ιππότες του έχουν μαζευτεί για πολεμικό συμβούλιο στην υπαίθρο …Ατμοσφαίρα σοβάρη….Πολεμική μάζωξη και όχι άστεία!…ΑΛΛΑ τότε «σκάει μυτούλα » μια Ασιάτισα πριγκήπισσα – η «γοήσα» του έργου και τότε οι Ιππότες ξέχνάν τον Καρλομάγνο και τα σχέδια του παίρνουν στο κατόπιν την πριγκήπισσα και πρώτος πρώτος ο Ρολανδός ο οποίος ως ανήψιος του Καρλομάγνου θα έπρεπε να δώσει το καλό παραδείγμα…Ελπίζω να μην γίνει κάτι τέτοιο αν η εν λόγω δεσποσύνη «σκασει μυτούλα» στην συγκέντρωση στην συγκεντρώση του Λεώνιδα….
      ΥΓ Για την ιστόρια….παρα το γέγονος ότι η ΄’γοήσα» κάνει «γλύκα μάτια» σε όλους τους Ιππότες χωρίς ομώς να νοιάζεται για κανέναν τελικά ερωτευέται και παντρεύεται ….εναν μικρούλη ταπείνο χωρίατη φαντάρο…Οταν το ανακαλύπτει αυτό ο Ρολανδός τρελλένεται κυριολεκτικά..

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Στο άρθρο με την ευθύνη των πολιτών βάσει του συντάγματος ΕΙΧΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ LIKES από ότι στο άρθρο με την ευθύνη της αντιπολίτευσης!!! Έλεος ρε!!!! Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Έλεος για λαό ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΑΝΑΘΡΕΜΕΝΟ!!!! Θίξτου τον μισθό θα κοιτάξει αλλού θίξτου το κόμμα και την ομάδα και θα σε φάει!!

   • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

    Τα κόμματα με τον τρόπο που λειτουργούν (απαράβατη κομματική γραμμή ή αποπομπή από το κόμμα) έχουν θάψει κάθε έννοια Δημοκρατίας – κι ας την επικαλούνται.

    Η μέχρι τώρα πορεία τους έχει αποδείξει ότι το μόνο που ξέρουν καλά είναι να διχάζουν προκειμένου να έχουν μαντρωμένο τμήμα του εκλογικού σώματος και εξασφαλισμένο εισόδημα (απ τις κρατικές επιχορηγήσεις) που πληρώνει ο βλάκας λαός

 3. Ο/Η Ιωάννης ο Peacemaker λέει:

  Γειά σου Αμετανόητε,τώρα δύσκολο να ανταποδώσω την καλημέρα μέρα μεσημέρι,ε λεπτομέρειες!!Έχεις δίκιο και πιστεύω κατάλαβες ότι …εξαιτίας σου γνώρισα τον αείμνηστο Κονδύλη και μακάρι να συνεχίσεις κοινοποιείς επιμορφωτικά θέματα!!Για μένα τον άσχετο μιλάω!

  Λεωνίδα,να σε ρωτήσω κάτι;;Εσύ ο κομμουνιστής[ετσι δηλωνεις,όπως έχω καταλάβει]πιστεύεις ότι μπορείς να τα βρεις με έναν φανατικό οπαδό της «χρυσής αυγής» κάποτε οπαδό του δικομματισμού που πλέον σε μισεί και πιστεύει ….κρατήσου δεν κάνω πλάκ,ότι….. το πολιτικό κόμμα που υποστηρίζεις ευθύνεται κατα ένα πολύ μεγάλο βαθμό για την κατάντια της Ελλάδος;;Κάποιος σοβαρός με πειθώ ΗΓΕΤΗΣ που να έχει την δύναμη να σε συμφιλιώσει με τον χρυσαυγίτη και να αγωνιστείτε από κοινού για τις δίκαιες λαικές διεκδικήσεις;;

  υγ Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι έχω την εντύπωση ότι οι τούρκοι φεύγωντας σταδιακά από την Ελλάδα,αφήσαν στον λαό μας αρκετά «κουσούρια» ,αφήσαν καμμένη γη και έναν υπανάπτυκτο τόπο που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την βιομηχανική,πολιτιστική κτλ ανάπτυξη άλλων δυτικών χωρών!!Παρόλο που εν μέρει ακόμη πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός κάποτε τύγχανε μαχητικός,εντούτοις έχω αρχίσει και υποψιάζομαι ότι οι όποιες σημαντικές επιτυχίες του,βλέπε νίκες στους βαλκανικούς,νικη επι των ιταλών στν Β παγκόσμιο,ήσαν κάτι σαν «φωτοβολίδες» στα πλαίσια ενός κατα γενική ομολογία απρόσωπου λαού,μακάρι να έχω λάθος!!
  Οι ευθύνες για το τελευταίο, κατα την γνώμη μου έχουν να κάνουν και με την τουρκοκρατία και με το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν βρέθηκε ποτέ μεγάλος ηγέτης για την Ελλάδα και αποδεκτός όπως ο Κεμάλ για τους τούρκους,με πολύ μικρές μόνον παρενθέσεις Μεταξά[με αφισβήτηση όμως από αρκετούς] και κατα την γνώμη μου Καποδίστρια,που ενόχλησε όμως και τον φάγανε!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s