Ρ. ΧΕΡΤΣΟΓΚ: «Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΓΕΝΕΤΕΙΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ» – ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ


 

romanherzog

Σημ.Αμετανόητου: Ετσι… πιο βαθειά…βιάστε μας,εξευτελίστε μας,συνεχίστε…

Τους πόνεσε πολύ η Ελλάδα φαίνεται το 1940.Δεν μπορούν να χωνέψουν το στραπάτσο…

Χέρτσογκ το ονοματάκι σου ; Θα τα πούμε και με σένα κάποτε...

Η Ιστορία έχει γυρίσματα.

***

Ο πρώην ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα υστερούσε σε οικονομική αποδοτικότητα αλλά όχι στην αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ό,τι αφορά την ένταξή της στην Ε.Ε.

Ηταν από την αρχή σαφές σε πολλούς πολιτικούς ότι η Ελλάδα δεν είχε την οικονομική αποδοτικότητα άλλων χωρών, τονίζει ο πρώην ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ και επισημαίνει ότι, αν και οι οικονομικές αδυναμίες ήταν γνωστές, δεν υπήρχαν προβλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή θρησκείας σε ό,τι αφορά την ένταξή της στις ευρωπαϊκές δομές.

Δηλώνει δε ότι ο ίδιος θεωρεί γενέτειρα της δημοκρατίας την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα.

«Τα πράγματα μάλλον έγιναν όπως συνήθως: Γνώριζε κανείς τις οικονομικές αδυναμίες, ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπήρχαν προβλήματα σε θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η θρησκεία. Η Τουρκία αμέσως παραδίπλα είναι μεν οικονομικά πολύ πιο ισχυρή, αλλά τα θέματα αυτά δεν συνάδουν», δηλώνει ο πρώην Πρόεδρος στην εφημερίδα «Der Handelsblatt» και, όταν ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας, ως γενέτειρας της δημοκρατίας, απαντά: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα».

 

Ο κ. Χέρτσογκ θεωρεί ακόμη αδικαιολόγητη την κριτική που ασκείται από τις χώρες του Νότου προς την Γερμανία, σε ό,τι αφορά την πολιτική διάσωσης. «Δεν το παίρνω στα σοβαρά. Η Γερμανία στα μάτια τους κάνει τα πάντα λάθος», σημειώνει και υποστηρίζει ότι αν όμως δεν κάνει κανείς κάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνεται στην υποχρέωσή του να ηγείται. Αντίθετα, τονίζει, θα σήμαινε ότι θέλει να κυριαρχήσει σε όλη την Ευρώπη. «Θα δείτε, όταν περάσει η κρίση, τότε θα έρθουν αναπόφευκτα και πάλι οι φωνές των ίδιων επικριτών ότι η Γερμανία θα πρέπει να ηγηθεί», υπογραμμίζει και θεωρεί εσφαλμένη την κριτική και για το υψηλό εξαγωγικό πλεόνασμα της χώρας του.

«Δεν εξάγουμε από ιδιοτροπία, αλλά επειδή τα προϊόντα μας και οι προσφορές μας είναι καλύτερες», λέει.

Κάνει μάλιστα λόγο για λάθος των χωρών εκείνων, οι οποίες είχαν παραλείψει μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας επί 60 χρόνια, για να καταλήξει: «Το να μιμούνται όμως τα λάθη τους μόνο για χάρη της ειρήνης, δεν θα μπορούσε να συνεχισθεί».

Ο ίδιος, πάντως, απορρίπτει την ιδέα ενός ευρώ για τον Βορρά και ενός για τον Νότο, καθώς, όπως εκτιμά, το ευρώ του Νότου θα βρισκόταν υπό πίεση, ενώ αυτό του Βορρά θα ανατιμάτο μαζικά και δεν θα χρειαζόταν καν να γίνεται πλέον λόγος για εξαγωγές. Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι θα υπήρχαν και κάποια πλεονεκτήματα.

Αντίδραση ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη στις δηλώσεις του πρώην Προέδρου

Για «γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο» κάνει λόγο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, σχολιάζοντας σημερινή συνέντευξη του πρώην ομοσπονδιακού προέδρου της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι για τον ίδιο γενέτειρες της Δημοκρατίας είναι η Αγγλία και η Ελβετία και όχι η Ελλάδα.

«Κανένας από τους μεγάλους πολιτικούς που αναδείχθηκαν στο παρελθόν στη θέση αυτή δεν διανοήθηκε ποτέ να μιλήσει με αυτό τον τρόπο για την Ελλάδα. Δεν φτάνει το πικρό ποτήρι της απαξίωσης, της υποβάθμισης και της γελοιοποίησης του ελληνικού λαού;» διερωτάται ο κ. Χατζημαρκάκης και συνεχίζει: «Αντί να ζητήσουν συγνώμη οι Γερμανοί πολιτικοί ή έστω να μιλήσουν ανθρώπινα σ’ ένα λαό που δοκιμάζεται, τώρα θέλουν να ανατρέψουν και την ιστορία της ανθρωπότητας;»

Ο κ. Χατζημαρκάκης, ο οποίος όπως ανακοίνωσε πρόσφατα θα είναι υποψήφιος ως επικεφαλής ελληνικού κομματικού σχήματος στις προσεχείς ευρωεκλογές, επισήμανε ακόμη ότι ο κ. Χέρτσογκ, ως κορυφαίος δικαστής με κλασική παιδεία, «θα έπρεπε να γνωρίζει πως δεν θα είχε μάθει ποτέ τη λέξη ‘Δημοκρατία’, αν δεν την είχε δανειστεί από την ελληνική σκέψη» και πρόσθεσε ότι «είναι ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό μια τέτοια συμπεριφορά».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «η ευρωπαϊκή ιστορία θα καταγράψει τον κ. Χέρτσογκ στους επιλήσμονες».

πηγή: kathimerini.gr

Από: http://kartesios.com/?p=145924#more-145924

6 comments on “Ρ. ΧΕΡΤΣΟΓΚ: «Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΓΕΝΕΤΕΙΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ» – ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ

 1. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

  Συνήθης πρακτική….

  Πρόσφατα έβλεπα κάποια «ιστορικά» ντοκυμαντέρ στο History Channel. Τα βλέπεις και νομίζεις ότι η ευρωπαική ιστορία ξεκινάει με τον Καρλομάγνο. Όλοι προσπερνούν το Βυζάντιο – σωστότερα Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία – σαν να μην υπήρχε ποτέ.

  Ποιοι μιλάνε;;;;

  Αυτοί που μέχρι τον 17ο αιώνα νομίζανε πως η Γη είναι επίπεδη… και αν έλεγες ότι δεν είναι….σε καίγανε….

  Αυτοί που σήμερα κλαίνε και οδύρονται για την εξαφάνιση ενός είδους οχιάς στα δάση της Γουαδελούπης…..

  αλλά δε δίνουν δεκάρα για το θάνατο που έχουν σκορπίσει ανά τους αιώνες στους ανθρώπους….

  • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

   @Αμετ και ΙΩΑΝΝΗ Εγώ πάλι υποπτέυομαι ότι αυτόν τον κύριο δεν τον πονά μόνο το ’40 αλλά και η ίδια η λέξη «Δημοκρατία» και ο Πολιτισμός που την ανακάλυψε…Εξάλλου αν δεν απατώμαι το επώνυμο του αντιστοιχεί με ενα φεούδαλικό τίτλο (κάτι σαν κόμης) βλεπέ Βοσνία (Χ)ερτζεγοβίνα….Μάλλον τις νύχτες θα όνειρεύεται ότι είναι φεουδάρχης του παλιού καίρου και «στρώνει στο κύνηγι» τίποτα κολλήγες…Παντώς σοβαρα τώρα ο Μαρξ αν θυμάμαι καλά είχε περιγράψει με τα πιο μελάνα χρώματα τον Γερμανικό Φεουδαλισμό και την αποτυχημένη προσπάθεια των κολλήγων να απαλλάγουν από αυτον -«Πόλεμος των Χωρικών»

   • Ο/Η Kimwn λέει:

    Η απάντηση που ΤΟΥΣ αξίζει είναι ακόμα καλύτερη.

    Κι επειδή ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ την Αγγλία και την Ελβετία ΔΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΝ είχαν δική τους λέξη να περιγράψουν το πολίτευμα τους, ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΚΛΕΨΑΝ μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ λέξη του 600 προ Χριστού.
    ΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΦΡΟΙ

 2. Ο/Η Kimwn λέει:

  Υστερόγραφο για βησιγότθους…

  Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός λέει μεγάλη μπουκιά φάε μικρές κουβέντες λέγε…
  Μετά την ύβρι θα έρθει η νέμεσις και κανένας δεν ξεχνά και τίποτα δεν ξεχνιέται «κύριε» γερμανέ πρόεδρε…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s