Στο Κιλιμάντζαρο δεν έχει θάλασσα!


Υπερθαλαμηγός

Με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ένα χωραφάκι στο χωριό επιβαρύνει μια οικογένεια πολύ πάνω από χιλιάρικο. Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα όμως οι αντιδράσεις απέναντι στη νέα αυτή φορολογική λαίλαπα οφείλονται όχι στο χωραφάκι, αλλά στην «οργανωμένη αντίδραση πλουσίων, που είχαν επενδύσει τα χρήματά τους σε αδρανή περιουσιακά στοιχεία».

Δηλαδή, τι μας λέει; Μας λέει ότι οι πονηροί που είχαν τοποθετήσει τα χρήματά τους σε μη φορολογούμενα ακίνητα τον αντιστρατεύονται, επειδή κατάφερε αυτός ο ατσίδας και τους τσίμπησε.

Με την ευκαιρία, μας κρούει και τον κώδωνα του εθνικού κινδύνου να πέσουμε εμείς οι λιγόψυχοι, την ώρα μάλιστα που, όπως διατείνεται, «πλησιάζουμε την κορυφή του Κιλιμάντζαρο», όπως διευκρίνισε επί λέξει!

Μιλάμε για φορολογικό ντεντέκτιβ ολκής με σοσιαλιστικές ανησυχίες, σε ρόλο εθνικού ναυαγοσώστη, εθνικού ορειβάτη και εθνικού λοστρόμου σε γαλέρα ταυτοχρόνως.

Ιδού όμως που είναι κι εθνικός τροχονόμος. Τουλάχιστον κατά το ότι τους πονηρούς πλουσίους που τάχα είχε βάλει στο μάτι στην ξηρά, τους στρέφει τώρα προς την μεγάλη ελληνική παράδοση της ναυτοσύνης, αφού όμως έχει προηγουμένως φροντίσει να τους εξασφαλίσει εκεί νέο ασφαλές καταφύγιο, μια και ένα σκάφος άνω των δώδεκα μέτρων θα φορολογείται, σύμφωνα με το σύστημα του, περίπου όσο φορολογούνται επειδή δεν επιπλέουν το ταλαίπωρο διαμέρισμα και το χέρσο χωραφάκι. Για να καταλάβουμε τι ακριβώς προβλέπεται για τα πλεούμενα, συμπληρώνω ότι, π.χ., ο Εμίρης του Κατάρ θα πλήρωνε εδώ στην Εφορία όλα κι όλα 12.500 Ευρώ για την υπερθαλαμηγό του μήκους 124 μ. (βλ. φωτό), παρά το γεγονός ότι το κόστος κατασκευής της ισοδυναμεί με όλο το δημοσιονομικό κενό που υποστηρίζει ο Στουρνάρας ότι αντιμετωπίζει η ελληνική Οικονομία.

Ωστόσο, να λέμε και του στραβού το δίκαιο, έχει εξήγηση το πράγμα. Η κυβέρνηση, κατά δήλωσή της, βρίσκεται ήδη κοντά στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο, και από εκεί ψηλά απ’ όπου και μας ατενίζει, μάλλον σωστό θα της φαίνεται το πράγμα· και όλα από εκεί θα της μοιάζουν ίδια. Τα σπίτια με σπιρτόκουτα, μηρμύγκια οι ανθρώποι, βαρκούλες τα υπερωκεάνεια.

Είναι και οι εποχές που βοηθάνε να μοιάζουν ίδια και τα άλλα όλα, τα εθνικά, τα σοσιαλιστικά, τα εθνικοσοσιαλιστικά, οι ορειβασίες, τα ναυάγια, οι υπερθαλαμηγοί, οι θαλαμηγοί, τα θολάμια, οι θαλάμες, οι σφαίρες, τα φονικά, όλα…

Πηγή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s