Η μάστιγα του εθνικισμού!


Ότι λάμπει δεν είναι Χρυσός, πόσο μάλλον η Αυγή.

Ο εθνικισμός αποτελεί την συλλογική έκφραση της άγνοιας ενάντια στην λογική, του σκοταδιού ενάντια στο φως , της υποταγής και της σκλαβιάς ενάντια στην ανεξαρτησία και την ελευθερία , της άρνησης της δύναμης και της ομορφιάς ενάντια στην κατάφαση της χαράς και της δόξας της ζωής.

Οι  εθνικιστές ανέκαθεν ήταν παραχαράκτες και δηλητηριαστές της ιστορίας των ιδεών.  Στην προσπάθεια τους να σκιάσουν την γραμμή μεταξύ αλήθειας και ψέματος, εφευρίσκουν έναν πολύτιμο σύμμαχο στον ιδεολογικό χειρισμό της γλώσσας: Πατρίδα – Έθνος – Φυλή . Έννοιες και λέξεις που έχουν εδώ και καιρό χάσει την αρχική τους σημασία συνεχίζουν μέσω των αιώνων να κυριαρχούν στην ανθρωπότητα. Ιδιαίτερα έντονο είναι αυτό αν οι έννοιες έχουν γίνει κοινοτοπίες, ή  αν έχουν εμποτιστεί  στην ύπαρξη του ανθρώπου από την παιδική ηλικία ως αδιαμφισβήτητες  αλήθειες.

Το μυαλό  του ανθρώπου εύκολα ικανοποιείται με κληρονομημένες και αποκτημένες ιδέες ή με την υπαγόρευση των γονιών και των δασκάλων διότι είναι πολύ πιο εύκολο να πιστεύεις παρά να μελετάς. Σε αυτή την βασική διαδικασία στηρίζονται όλες οι άρρητες θεωρίες και τα στερεότυπα του εθνικιστικού σωβινισμού πασπαλισμένα από μεγάλες δόσεις πατριωτικού μεγαλείου.

Οι βασικοί  πυλώνες του εθνικισμού αποτελούν έναν αξιόμαχο σύμμαχο για τον καπιταλισμό επειδή διαιωνίζουν την βλαβερή δουλική ηθική , την απάρνηση της ζωής, την καταστροφή όλων των στοιχείων που δημιουργούν αυτόβουλη δύναμη και προσωπικότητα.

Ο εθνικισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά ο ισοπεδωτής της ανθρώπινης φύσης, η θραύση της βούλησης του ανθρώπου να τολμήσει και να πράξει ελεύθερος. Η παλινόρθωση του καπιταλισμού με την βίαιη αναδιάρθρωση του κοινωνικού πλούτου προς όφελος της οικονομικής ολιγαρχίας που ονομάστηκε κρίση έχει και σαν στόχο μια εγγενής προσπάθεια την δημιουργία της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και την παγίωση στο διηνεκές της αστικής δημοκρατίας σε καθεστώς εξαίρεσης το οποίο έχει την αποκλειστική δυνατότητα να πράττει κατά το δοκούν του.

Ο εθνικισμός, είναι θαυμάσια προσαρμοσμένος στην εκπαίδευση υπηκόων, υπό την αιγίδα του πατριωτικού φαντασιακού ο οποίος ως αναπαράσταση συντελεί μόνο στην  διαιώνιση της δουλικής κοινωνίας και εν ολίγοις οδηγεί στις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε ως σήμερα.

Πράγματι δεν θα μπορούσε η κοινωνία να εκφυλιστεί παραπάνω  από ότι στο τωρινό αποκρουστικό στάδιο, εάν δεν υπήρχε η βοήθεια του εθνικοπατριωτισμού ως δεκανίκι του συστήματος .  Το «δημοκρατικό» βλέπε συνταγματικό τόξο  έχει συνειδητοποιήσει από καιρό την ισχύ του δηλητηρίου που ενυπάρχει στην εθνικιστική ρητορική . Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η οξύνοια των εθνοπατριωτικών διδαγμάτων είναι η πιο δυνατή προστασία ενάντια στην κοινωνική  εξέγερση και στην δυσφορία ειδικά δε όταν χρησιμοποιούνται έναντι των διαφορετικών (μεταναστών, γυναικών, ανέργων, αναρχικών και λοιπών κοινωνικών αγωνιστών)  από το ρόπαλο του Χρυσαυγίτη και το όπλο του Αστυνομικού. Και οι δυο εντεταλμένοι να τα επιβάλουν θεσμικά και εν συνεργασία.

Γιαυτό και οι διάφοροι εθνικιστές σταυροφόροι του πατριωτικού σωβινισμού και της «μεγάλης ελλάδας»  μπορούν κάλλιστα να κηρύσσουν τον αγών τους απρόσκοπτα, διότι δεν περιέχει τίποτα επικίνδυνο στο καθεστώς της εξουσίας και του πλούτου αλλά αντίθετα αντιπροσωπεύει την αυταπάρνηση προς όφελος του έθνους  και είναι τελείως αδρανές ενώπιον κάθε προσβολής κάθε αίσχους που επιβάλλεται στην κοινωνία.

Εδώ θα πρέπει να επανέλθουμε στους παραχαράκτες των ιδεών και των λέξεων. Η θεωρία των δυο άκρων  αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Οι τόσοι κατά τα άλλα ένθερμοι υποστηρικτές της δημοκρατίας και του  καθωσπρεπισμού ταυτίζουν με τον πιο συνετό και ιδεολογικό τρόπο τον φασισμό με τους μεγάλους αγώνες για την κοινωνική και οικονομική χειραφέτηση.

Με το πρόσχημα της βίας οι θιασώτες των  κέντρων εξουσίας προσπαθούν όχι μόνο να πείσουν αλλά και να επιβάλλουν ότι το κράτος ως θεσμός έχει και δικαιούται το μονοπώλιο της καταστολής ενώ οποιαδήποτε αντίδραση θεωρείτε ως άνομη.

Ο εθνικισμός έρχεται να υπερασπιστεί μέσω της «ακρότητας» του την αναγκαιότητα όχι της εξάλειψης των αιτιών που τον συντηρεί και τον τρέφει αλλά στην ενίσχυση τους υπό τον μανδύα της δημοκρατικής κανονικότητας.
Η προσμονή της εξόδου από την κρίση ως υπόσχεση του δημοκρατικού παραδείσου, δεν είναι απλά μια ψευδής μεγάλη αφήγηση σαν το ιδεολόγημα της ισχυρής ελλάδας αλλά χρησιμοποιείται και από την αριστερά, ως το θεραπευτήριο των ακρωτηριασμένων κορμιών και των ασθενών μυαλών, που ψάχνουν απεγνωσμένα έναν ακόμα σωτήρα.

Στο πλαίσιο αυτό ο εθνικισμός έκανε την εμφάνιση του με την Χρυσή Αυγή και των Αρχηγό της, ως τον ηγέτη των ελλήνων, τον λυτρωτή των πατριωτών από την  κυριαρχία των μεταναστών -αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησε το θεάρεστο έργο της, αποδείχθηκε ότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον ούτε για την γη, για τις επείγουσες άμεσες ανάγκες των φτωχών και των απόκληρων, αλλά  αυτό που κήρυττε ήταν ένας συναισθηματικός εκβιασμός, ένας σωβινιστικός μυστικισμός, αρχαιολατρικές σκοταδιστικές και μπερδεμένες ιδέες άνευ πρωτοτυπίας και ενεργητικότητας, προς όφελος των ιδίων. Έτσι ο εθνικισμός ως απατηλή πίστη, απλά εξαπατά προς όφελος της κυριαρχίας.

Η υποτιθέμενη  ανιτσυστημικότητα της ΧΑ αποτελεί την πιο εξωφρενική αντίληψη! Το πιο επαχθές κίνητρο για την ανοχή  την απάθεια και τον παρασιτισμό της. Ο εθνικισμός  ανέκαθεν ήταν το μαστίγιο του οποίου ο καπιταλισμός και οι κυβερνήσεις έχουν κάνει χρήση ώστε να επιβάλλουν στον άνθρωπο την έλλειψη ανεξαρτησίας οδηγώντας τον στην θέση του σκλάβου. Η ΧΑ έγινε το πιο αδίστακτο όπλο στα χέρια του καταπιεστή, ένα φοβερό μαστίγωμα και ένας αδυσώπητος φοροεισπράκτορας για την πτώχευση την σκλαβιά και τον εξευτελισμό των ίδιων των ανθρώπων, ειδικά δ για αυτούς που υποτίθεται ότι «προστάτευε».

Ο άνθρωπος που πραγματικά γνωρίζει την αιτία της δυστυχίας του, που καταλαβαίνει την δομή του άδικου κοινωνικού και οικονομικού συστήματος μπορεί να κάνει περισσότερα για τον εαυτό του και την τάξη του απ`ότι ο εθνικισμός  και οι ακόλουθοι του μπορούν να  κάνει για την ανθρωπότητα, διότι η αλληλεγγύη και η συνεργασία με τα ταξικά του αδέλφια και είναι αυτή  η μόνη που μπορεί να φέρει την δημιουργία και την ευημερία και όχι ο ρατσισμός ή ο φόβος προς το διαφορετικό.

Τα «διδάγματα» του εθνικισμού και των οπαδών του έχουν αποτύχει και ηττηθεί επειδή η ίδια η ουσία του δόγματος είναι αντίθετη στο πνεύμα της ζωής. Ο φασισμός  κάτω από οποιαδήποτε μάσκα και αν εμφανιστεί είτε του νεοφιλελευθερισμού, της δημοκρατικής νομιμότητας εντός του συνταγματικού τόξου δεν θα απαλλάξει τον άνθρωπο ή την κοινωνία του από την τρομερή πίεση των συνεπειών του βάρους της φτώχειας, της φρίκης, του εξωφρενικά άδικου συστήματος της έμμεσης διακυβέρνησης. Ο εθνικισμός θα συνεχίσει να είναι φίλος και σύμμαχος με την αστική δημοκρατία γιατί και οι δύο  είναι η συνωμοσία της  εξουσίας ενάντια στην κοινωνία, του σκοταδισμού ενάντια στο φως, της υποταγής και της σκλαβιάς ενάντια στην ανεξαρτησία και την ελευθερία , της άρνησης της δύναμης και της ομορφιάς ενάντια στην κατάφαση της χαράς και της δόξας της ζωής. Η Χρυσή Αυγή απ την μια είναι το δολοφονικό άκρο του συστήματος και από την άλλη στο άλλο άκρο δεν είναι τίποτα περισσότερο από τους θεσμούς και το σύστημα που την οπλίζει. Γίνεται κατανοητό γιατί δεν υπάρχουν δυο άκρα, αλλά συγκρούονται δυο εκ διαμέτρου αντίθετοι κόσμοι, ο σημερινός «νόμιμος» κόσμος της δυστυχίας και από την άλλη ο επερχόμενος κόσμος της ευτυχίας.

Ο κοινωνικός αγώνας για την ελευθερία δεν είναι ούτε νόμιμος – ούτε άδικος, αλλά δίκαιος, πολύμορφός και επιβεβλημένος. 

Αργύρης Αργυριάδης, Δρ.  Εφ.  Ψυχολογίας

Πηγή, http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com

48 comments on “Η μάστιγα του εθνικισμού!

 1. Ο/Η Λ λέει:

  Η Χ.Α είναι ένα πείραμα κοινωνικού αυτοματισμού … πολύ προσέχτηκα ενορχηστρωμένο.

  Η ΧΑ το κιτς και ο σκοταδισμός που προσδίδει, καμιά φορά γίνεται εφάμιλλο με το Ισλαμιστικο Ραντικαλισμο ακραίων αγκυλώσεων. Όταν τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιούν για τους Αμερικανούς και πάντα για τους κακούς Εβραίους και καλούς Έλληνες Τραπεζίτες στην προπαγάνδα τους όπου Ισλάμ, Ναζί και ΧΑ δημιουργούν τα ίδια προπαγανδιστικά στοιχεία διασπέρνοντας πρωτοφανή μαύρη προπαγάνδα για όλους τους εξ αντιθέτου απόψεων όπου καμιά φόρα αγγίζει και τα όρια της γελοιότητας αλλά και της ψύχωσης.

  Όταν φιλόσοφοι όπως ο ίδιος ο Πλάτωνας είχε ταξιδέψει σε όλη την Μέση ανατολή αποδεικνύοντας ιστορικά ό,τι το Ελληνιστικό πολιτισμικό στοιχείο ήταν ακραία κοσμοπολίτικο και ευρέος αποδεχόταν άλλοτε δεχόμενο και άλλοτε απορρίπτοντας αλλά πολιτισμικά στοιχεία (π.χ περσικός Πολιτισμός) παίρνοντας και δανείζοντας παράλληλα γνώση τόσο στο ίδιο το ελληνιστικό πολιτισμικό στοιχείο όσο και δανείζοντας ελληνιστικό κουλτουραλισμο σε άλλες πολιτισμικές ταυτότητες.

  Εγκαθιδρύοντας ουσιαστικά ο ελληνιστικός κουλτουραλισμος την βάσει του Δυτικού πολιτισμού επεκτείνοντας την κουλτούρα του δια μέσω της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και αργότερα μετεξελισσόμενη Βυζαντινή Αυτοκρατορία όπου κακός ονομάζεται Βυζαντινή διότι είναι η συνέχεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (δεν προσδιορίζει ο ορισμός ‘’Βυζαντινός’’ την συνέχεια και την συνάφεια της Ρωμαϊκής Κουλτούρας της συνέχισης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) στην εκχριστιανισμένη μορφή της εδώ θα μπορούσαμε να ονομάσουμε την Βυζαντινή περίοδο (330μΧ – 1453μΧ) Βυζαντινό-Ρωμαικη περίοδο αφού η εξέλιξη της Ρωμαϊκής σε Χριστιανική Αυτοκρατορία επηρεάστηκε θεμελιωδώς αλλάζοντας την κοσμογονία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας δια της νέας Χριστιανική Κουλτούρας που επικράτησε όπου αυτή η τελευταία(Χριστιανική Κουλτούρα) γεννιέται επηρεαζόμενη ακριβός από τον ελληνιστικό κουλτουραλισμο.

  Εδώ θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε ακριβώς σαν συνιστώσα της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας την Άγια Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και σε Βυζαντινό-Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αφού και η δυο μετεξελιγμένες Αυτοκρατορίες αυτή του Καρλομάγνου και αυτή του Μ. Κωνσταντίνου είχαν κοινή βάσει την Εξελληνισμένη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μιας και η προηγούμενη Ελληνιστική Αυτοκρατορία νίκησε την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στην έννοια της Κουλτούρας και του Πολιτισμικού στοιχείου (Αρχιτεκτονική, κτίρια , δομή διοίκησης).

  Σχετικά με την ποιο πάνω αναφερθείσα ιστορική διαδρομή γίνεται αναφορά, ακριβώς για να διατυπώσει την τεράστια διαφορά ανάμεσα στην παράγωγη Πολιτισμού και στην αντίφαση του κιτς της Χ.Α.

  Φανερώνει το α-πολιτικ, το α-πολιτισμικό, φανερώνει έλλειψη υψηλής κουλτούρας άρα και γνώσεις όχι επιτηδευμένης ελιτιστικής δήθεν γνώσεις, αλλά βαθιά έλλειψη πνευματικής καλλιέργειας πράγμα που ο ίδιος ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι και παράγει.

  Γενικά το ελληνικό πνεύμα είχε να κάνει με εμπόριο , με την Ναυτιλία με διαρκή επαφή με άλλους πολιτισμούς. Ο Έλληνας ήταν κοσμοπολίτης έμπορας.

  Μεταλαμπαδεύοντας το κοσμοπολιτικό πνεύμα απανταχού.

  Μετά την προεισαγωγή κλείνοντας .

  Δύστυχος Η ΧΑ έχει ντόπιους χρηματοδότες και είναι το μακρύ χέρι του Βερολίνου όπου μύρισαν μπιζνα και μίζα όπου όλα αυτά μαζί με όλοι την Ναζιστική θηριωδία που κουβαλάει αυτή η κουλτούρα του ναζισμού οδηγεί στον κατακερματισμό του πόπολου.

  Επίσης δυστυχέστατα, ο Γερμανικός προτεκταρισμος καλύπτει την Ελληνική Πολιτική Σκηνή με αρκετά ευρώ.

  Οι Γερμανοί υποδαυλίζουν τα αποσχιστικά κιτς της Άγκυρας γκριζάροντας ουσιαστικά οι επίγονοι του Ναζισμού δια μέσω του Σημιτικού Εκσυγχρονιστικού Πασοκ τα πάντα στην Ελλάδα αλλά και στην Βαλκανική, πράγμα ηλίου φαεινότερο δια της Κοσοβοποιήσεις της βαλκανικής.

  Η τραγωδία της Κύπρου ξεκίνησε από τους Πατριώτες και θα ολοκληρωθεί η πλήρεις Τουρκοποιηση της και πάλι από τους Γερμανοστροφους Εθνικόφρονας Πατριώτες.

  Την πάτησαν μια φόρα δια της προδοσίας και μυαλό δεν έλαβαν τα ίδια αγκυλωμένα ιδεολογήματα ημιμάθειας ήταν και είναι η κακιά δεισιδαιμονία του νέο-ελληνα (Βλ .ΒΟΜΒΑ!!!!!!Περί…»Εθναρχών» το ανάγνωσμα…Ντοκουμέντο εσχάτης προδοσίας. h..p://www.analystsforchange.org/2013/10/blog-post_4908.html)

  Φυσικά και η Ελλάδα θα πληρώσει το ανάλογο τίμημα. Η Ελλάδα με δούρειο Ίππο τον εθνικισμό εξυφαίνεται ότι θα διαμελιστή μένοντας περιορισμένη στην πάλε ποτέ Ιστορική Αθηναϊκή επικράτεια, την Στερεά Ελλάδα και τον Θεσσαλικό κάμπο.

  Ο λόγος ;

  Η παρούσα πολιτική της γερμανικής ΕΕ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον διαμελισμό της Ελλάδας. h..p://www.antinews.gr/2010/01/06/30114/

  Βλέπουμε ότι η παρούσα πολιτική της Γερμανίας αποσυνθέτει σίγα αλλά σταθερά όλη την βόρεια Ελλάδα συμπεραίνοντας ότι η Μακεδονία του Αιγαίου θα Ανεξαρτητοπηθεί και η ενιαία Θράκη συμπεριλαμβανομένης και της Κωνσταντινούπολης θα γίνει Ανεξάρτητο Κράτος.

  Τα παρών γινωμένα με την παρούσα πολιτική της ΕΕ εκεί οδηγούν τα τεκταινόμενα.

  Αυτός ο δούρειος Ίππος για την Ελλάδα θα πρέπει να προβληματίσει . Είναι μια ωρολογιακή βόμβα που έχει τοποθετηθεί αρχιτεκτονικά στα θεμέλια του ανώμαλου Πολιτικού τοπίου.

  Είναι βαθιά ριζωμένο το φαινόμενο και έχει να κάνει με συμφέροντα , χρήμα , από εταιρείες ασφάλειας προστασία κ.α. όπου εξυπηρετούν την πείνα και τα πάθη του χειμαζόμενου λαού.

  Όταν ο άλλος πεινάσει ,δεν σκέφτεται παρά την πείνα του.

  Το φαινόμενο έχει καλλιεργηθεί από το Ιντερνέτ και έχει δημιουργήσει ένα Φρανκενστάιν.
  Επίσης, αυτό το φαινόμενο έχει διαμελίσει αρχιτεκτονικά την Ελλάδα αρχίζοντας πρώτα από την αποδόμηση του κοινωνικού ιστού σπέρνοντας εμφύλιοπολεμικές ρητορικές όπου τώρα φαίνονται γελοιότητες αλλά ο σπόρος της εμφυλιοπολεμικης τάσεις ήδη κυοφορείτε σε γόνιμα χωράφια.

  Κλείνοντας, εδώ ακριβώς ο Σύριζα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις γραμμές του στα εξωτερικά ζητήματα της χώρας αν θέλει να αναλάβει Ηγεμονικό ρόλο της Αριστεράς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ πράγμα που χρειάζεται, για να διασπαστεί ο άκρατος Νεοφιλελευθερισμός της παρούσας ΕΕ.

  Φυσικά, ο δρόμος προς την αρετή είναι διάσπαρτος από εμπόδια. Γεμάτος πλάνες , γεμάτος από σειρήνες αλλά, ελπίζω ο Οδυσσέας (δηλ. ο λαός) να βρει τις Ιθακες του. Που κανονικά με τόση πείρα και τόση γνώση θα πρέπει ήδη να ήξερε ποιες είναι.

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   «Όταν ο άλλος πεινάσει ,δεν σκέφτεται παρά την πείνα του.»

   Όλα σε μια φράση. Η απόλυτη εξήγηση όλων των δεινών του σήμερα. Και καθώς η πείνα δεν είναι καλός σύμβουλος…άστα να πάνε…

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Ωραίες εκτιμήσεις, αλλά ας μην κρίνουμε τα πάντα ιστορικά, ούτε να βλέπουμε το μέλλον με απογοήτευση…

   Καλώς ωρίσατε στο απέραντο γαλάζιο (αφού δεν σας καλωσόρισαν οι οικοδεσπότες)…

   • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

    Και σένα τι σε έχουμε ? τζάμπα σε πληρώνουμε ?
    Να τα μαααας…μαγκέψανε και οι προλετάριοι…χμ…

    • Ο/Η Kimwn λέει:

     Αφεντικό ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΝΝΝΝΝΝΝΝ ΜΑΓΚΕΨΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ σε βλέπω να καταρρίπτεις τα ρεκόρ του μπέν τζόνσον στο τρέξιμο ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ….

  • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

   Λ!
   Ο Κίμωνας στο σχόλιο του απο επάνω
   έχει απόλυτο δίκιο
   είμαστε απαράδεκτοι.
   Eστω και με μεγάλη καθυστέρηση
   Καλώς ορίσατε στο μπλόγκ
   😈

   • Ο/Η Kimwn λέει:

    ΣΙΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΒΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕε

    Για αυτό είμαστε ΤΟΣΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΠΟΛΛΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ, για να τα προλαβαίνουμε όλα, έστω…

    Διαβάζω τον Γιάννη Μ. τώρα σιωπή…

    Είδες πως αυξανόμεθα και πληθυνόμεθα ????

 2. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Αν δεν σε λενε Λεωνιδα φιλε μου θα με απογοητευσεις .Γιατι αν σε λενε …..τοτε θα εισαι ο ΑΛΛΟΣ μου εαυτος απο καποιο παραλληλο Συμπαν !!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Δεν υπάρχουν παράλληλα , ούτε τεμνόμενα σύμπαντα.

   Εδώ είανι ο βόθρος όλων …

   Κι άμα σας αρέσει , παράπονα στον δήμαρχο (του χρόνου το καλοκαίρι) και στον δημιουργό σας.

   ΑΙΝΤε με την γκρίνια και την απαισιοδοξία…

   • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

    Κιμωνα!!!
    πες του το αλλιώς του προλετάριου
    για να το καταλάβει
    δεν υπάρχουν παράλληλα
    και τεμνόμενα σύμπαντα,
    αλλά υπάρχουν παράλληλα
    και τεμνόμενα κοκορέτσια

    😈
    Aχαχαχαχαχαχαχ!

  • Ο/Η lux interior λέει:

   Λέο, ασ’τους να λένε ρε φίλε…..
   ….άμα οι άνθρωποι δεν έχουν δει ούτε ένα επεισόδιο του Fringe τι να πεις!!!!!!
   ….άκου δεν υπάρχει παράλληλο σύμπαν!!!!

   • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

    Lux interior ουτε Stargate, Star Trek, Babylon 5 ΄έχουν δει (το τελευταίο μου αρέσε πολύ λογώ ιστορικών αναφορών)

   • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    Τι fringe βρε άσχετε κι εσύ… μία είναι η σειρά…

    BREAKING BAD

    • Ο/Η Κασκορσέ και σαγιονάρα οικοδόμου λέει:

     Μην ακούω χαζά. Η μόνη σειρά που αξίζει να τη δεις ξανά και ξανά είναι Το Ρετιρέ.

     • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Κραυγή των λύκων….να κατεβαίνει η Αλιφέρη ( τυφλή) τις σκάλες και να μη μένει βάζο κηροπήγειο τηλέφωνο πουθενά από τα σούτια…

      και μετά να εμφανίζεται ο Σώστης ( Ανέστης Βλάχος)

      στο καπάκι Ρωμανός Διογένης…

      • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

       Τωρα μου θυμίζεις την επόχη που ΄ήμουν μιτσούλι…πιθάνον η συμπάθεια μου για το Βυζάντιο να ξεικίνα με εκεινη την σειρα για τον «άτυχο» Ρωμάνο Δ! Διόγένη

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        μιτσούλι;;;;;;

       • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

        μιτσουλί=πολύ μικρός Κερκυραικός όρος .Ειμαί παγανέλλι και γιατί να το κρυψωμέν άλλωστε…(αν εξαιρεσώ το γεγόνος ότι δεν μου αρέσει το κρασι)

 3. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

  Τέτοιου είδους θεωρίες όπως του φασισμού έχουν ως βάση την γενίκευση και κυρίως την εχθρότητα. Πρέπει να υπάρχει πάντα αντίπαλος ώστε να προσδιορίζεται ο φιλικά προσκείμενος.

  Αυτοί λοιπόν ψάχνουν να στηριχθούν σε λέξεις ή φράσεις ώστε να ξεχωρίσουν με το ζόρι από τους υπόλοιπους λες και το γεγονός ότι είναι στόκοι δεν τους φτάνει για να ξεχωρίσουν.

  Παράδειγμα;; Ο Σ. Μυριβήλης είχε πει » Όταν κανείς γίνει συνειδητός κομμουνιστής παύει να είναι Έλλην»

  Με την ίδια λογική αυτής της γενίκευσης μπορεί κάποιος να πει ότι «Όταν όμως κάποιος γίνει συνειδητός εθνικιστής… παύει να είναι χριστιανός». Γιατί η έννοια του εθνικισμού μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιες φορές τα χνάρια του πατριωτισμού… αλλά δεν είναι πατριωτισμός. Σίγουρα όμως δεν έχει σχέση με τον χριστιανισμό. Το » αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν» δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον διαχωρισμό οποιουδήποτε είδους ανάμεσα στους ανθρώπους εκτός από το καλό και το κακό που στην ουσία προσδιορίζει και την ποιότητα του βασικότερου συστατικού της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτό της ψυχής του. Δεν το ξέρουν; Ας αφήσουν τα ιστορικά βιβλία που πιθανότατα να μην τους αφορούν κιόλας… ας πιάσουν την Κ. Διαθήκη και ας σταματήσουν να πηγαίνουν στην Εκκλησία γιατί σκατά και κολόνια δεν είναι τα ίδια για να τα ανακατεύουν.

  Ο πατριωτισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα. Όταν γίνεται μίσος για τους εχθρούς δεν είναι πατριωτισμός. Το μίσος δεν έχει καλή δημιουργία. Έχει καταστροφή. Εκεί λοιπόν έχουν κρύψει το μίσος τους. Το μίσος όμως ποτέ δεν έχει κορεσμό για αυτό και οι μισάνθρωποι δεν βρίσκουν ποτέ την ευτυχία.

  Τώρα θέλουν κάποιοι να διαλέξουν ανάμεσα σε ψευτοδιλήμματα που έχουν φτιάξει οι ίδιοι; Του στυλ » Έλληνας ή χριστιανός» Έλληνας ή κομμουνιστής» » Δωδεκαθειστής ή Χάρε Κρίσνα» μπορούν κάλλιστα. Στο κάτω κάτω η μαλακία δεν έχει ηλικία οπότε ας ξεκινήσουν από το » μαλάκας ή στόκος» που τους καλύπτει στο 100%.

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   ΑΕΚΑΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

   Iωάννη να προσθέσω και ενα Ιστορικό παραδειγμα σε αυτά που λές;Αναφερεται ότι στην δική ενός απο αυτους που ειχαν συμετάσχει στο κίνημα της 20ης Ιουλιού 1944 (αν θυμάμαι καλα μακρινος συγγένης του Μόλτκε και η περιπτώση αναφέρεται στο Consiences in Revolt) άκουσε απο τον «1000%» νάζι δικαστή του «δεν μπορεί κάποιος να είναι εθνικοσοσιαλιστής και κάτι αλλο ταυτόχρονα»

 4. Ο/Η Λ λέει:

  Ευχαριστώ καλός σας βρήκα , Λεωνίδα με λένε και μένα αχχαχα

  Λοιπόν, δεν τα βλέπω όλα ιστορικά , απλά παραθέτω πολιτισμικό πλαίσιο που κινητέ το πνεύμα της πολιτισμικής ταυτότητας του Ελληνισμού, στα πλαίσια του Ελληνικού Πολιτισμού. Αντικρούοντας πολιτισμικά το κιτς της ΧΑ.

  Φυσικά και υπάρχουν κριτήρια Οικονομικά.

  Για παράδειγμα όταν αποψιλώνεται η παραγωγή στην Βόρεια Ελλάδα συστημικα , όταν χάνεις την παραγωγική σου βάση την κτηνοτροφία, γεωργία , κ.α Ιχθυοκαλλιέργεια(Αιγαίο) σχεδόν σου έχουν αποψιλώσει οικονομικά την Βόρεια κυρίως Ελλάδα και κατεπέκταση την Θράκη.

  Τότε στην ανάγκη της επιβιώσεις (Εδώ έχουμε τους πεινασμένους) θα έρθει και ο κίνδυνος της απόσχισης διότι δυνητικά εν ολίγης αυτό γίνεται, αν μια αποσχιστική τάση γίνει, αυτονομοντας τέτοιες περιοχές ουσιαστικά αποκόπτεις την οικονομία άρα τότε η όποια αυτονόμηση θα γίνει για οικονομικούς λόγους επερχόμενη σαν κάτι το φυσικό επακόλουθο από την εφαρμοσμένη πολιτική που επιβάλλεται από την ΕΕ.

  Παράδειγμα αυτονόμηση Μακεδονίας (υπόθεση εργασίας) σημαίνει Οικονομική ανάπτυξη, επιχορηγήσεις, ποιο λίγο χρέος κτλ

  Τότε εν δυνάμει κινδυνεύεις με τις Παρούσες Σοβινιστικές Φιλελεύθερες πολιτικές να κατακερματίσεις τα πάντα σε όλη την χώρα κάνοντας την χηλό. Αφού θα εξυπηρετούνται οι περιοχές οικονομικά , αυτόνομα καλύτερα.

  Εδώ έρχεται να συνδεθεί και ο Εθνικισμός των άλλων γειτόνων οπού υποβολιμαία υποθάλπουν τέτοιες παρενέργειες. (UCK)

  Τέτοιες πολιτικές πολλές φορές υποθάλπονται και από την ΕΕ αλλά και τις ΗΠΑ αλλά, και από την Ρωσία δια του πανσλαβισμού. (Πανσλαβισμός 1913)

  Φαινομενικά έχω ξεφύγει από το θέμα, αλλά είναι μια παράμετρος η ΧΑ μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ που διαμορφώνεται από την Πολιτική της ΕΕ με το μίσος που καλλιεργείτε συνεχώς.
  Φυσικά το πνεύμα του Ελληνισμού μπορεί να εσωκλείσει τα πάντα και , τον χριστιανισμό και τον Βουδισμό και τον Ιουδαϊσμό μπορεί να εμπερικλείσει Υψηλή Πολιτική Τέχνη από τον Μαρξισμό, Σοσιαλισμό, Φιλελευθερισμό, Καπιταλισμό , Κουμμουνισμό. Όπως έπρατταν και οι Φιλόσοφοι παίρνοντας μαθήματα από τους Αιγύπτιους και από άλλους πολιτισμούς. Στο πνεύμα του κοσμοπολίτη οικουμενικού Έλληνα.

  Αλλά καλό θα ήταν από αυτά να περνούμε αυτά που εξυπηρετούν καλύτερα την ίδια την χωρά προσαρμόζοντας την όποια κοσμοθεωρία στην Ελληνική Κουλτούρα.

  Όχι ολοκληρωτισμούς, δεν ταιριάζει στην κουλτούρα του Έλληνα ο ολοκληρωτισμός. Μας ταιριάζει σίγουρα σε μεγάλο βαθμό το κοινωνικό, ο κοινωνισμος (Σοσιαλισμός ) διότι είμαστε εκ της κουλτούρας μας κοινωνική κοινωνία όπως αποδεικνύετε και στην Αθήνα του Περικλή οπού υπήρχε η εκκλησία του δήμου.

  Δια τούτο το φαινόμενο ΧΑ από μόνο του είναι ύπουλο και ακόμα, το ό,τι έχουν αναγάγει την αρχαιολατρία σε θρησκευτισμο κάποιοι, αυτό πάλι από τους Βαυαρούς υποκινήθηκε χρηματοδοτώντας βέβαια ένα νέο κιτς.

  Σας ευχαριστώ πολύ,

  Να είστε καλά όλοι.

  *Συγγνώμη για τα σεντόνια αλλά έχω ανάγκη να εκφράσω κάποιες βαθύτερες ανησυχίες για προβληματισμό.

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Να τις εκφράσεις…αρκεί τα σεντόνια να είναι δικά σου…να καταλαβαίνουμε τις προσωπικές θέσεις του καθένα μας…
   Των «ξένων» τα «σεντόνια» με χαλάνε…
   Βάζε καλύτερα links…

   Y.Γ.συμφωνώ γενικά με τις παρατηρήσεις σου…

   • Ο/Η Λ λέει:

    Καλός Αμετανόητε, τα σεντονακια μου βγαίνουν λίγο.

    Στο τελευταίο δεν θίγω τους αρχαιολάτρες, αλλά θέλω νε τονίσω τον φανατισμό τους ενάντια στο Χριστιανισμό.

    Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ο,τι θέλει με ακέραιο τον σεβασμό στο πρόσωπο του.
    Καλός σας βρήκα όποτε μπορώ θα συμμετέχω πιστεύοντας ό,τι θα προβληματιστούμε όλοι καλύτερα για τα θέματα που απασχολούν.

    Δεν είμαι δημοσιογράφος , ασχολήθηκα με τον Τραπεζοασφαλιστικό τομέα αποκτώντας το δίπλωμα, με παράλληλο δίπλωμα στα Ταξιδιωτικά και Τουριστικά.

    Κάνω δεύτερο πτυχίο στον Ελληνικό Πολιτισμό στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου με εξαίρετους καθηγητές ( Ο Ελληνικός Πολιτισμός ασχολείται με την φιλολογία την γλωσσολογία, την Ιστορία και γενικός την φιλοσοφία από τον αρχαίο κόσμο μέχρι και την νεότερη λογοτεχνία καλύπτοντας φυσικά το δυνατότερο και όσο γίνεται τα άπαντα της Φιλοσοφίας.

    Λατρεύω τον Eλληνικό Πολιτισμό πρόγαμα που μου δίνει φοβέρα εφόδια να αντιλαμβάνομαι καλύτερα πολιτισμικά ζητήματα γενικότερα καταλαβαίνοντας βαθύτερα όλες τις κουλτούρες ανά την υφήλιο.

    Επίσης ασχολούμαι ειδικευμένα με το Conflict and Peace Management προσπαθώντας να καταλάβω τις διαφορές και τις συγκρούσεις ανάμεσα στα κράτη στα έθνη (Πράγμα που με βοηθά αφάνταστα η Πολιτισμική σπουδή). Μέσα από διεπιστημονικές τάξης όπως το Διεθνές Σχολείο στο Πανεπιστήμιο της Χάιφα στο Ισραήλ και σε Ελλαδα – Κυπρο.

    Προσπαθώ να κάνω διατριβή σε ποιο εξειδικευμένα θέματα όσο αναφορά τα μεσανατολικά.
    Σκοπός μου είναι το Διδακτορικό στης Διεθνές Σχέσεις και Μεσανατολικές Σπουδές , δεν το προσδιορίζω γιατί δεν ξέρω που θα οδηγηθώ.

    Όλα αυτά δεν τα κάνω για εξεύρεση εργασίας αλλά για προσωπικούς λόγους.

    Απλά μου αρέσει.

    Άλλοι ασχολούνται με τον χορό, με τον αθλητισμό, με τις τέχνες, το θέατρο εγώ ασχολούμαι με αυτό.

    Πότε δεν θα ήθελα να γίνω πολιτικός και ούτε πρόκειται αλλά πάντα μου άρεσε να μπορώ να προσφέρω έστω κάτι από μια θέση όπως αυτή του καθηγητή είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

    Αυτό είναι και το όνειρο μου.

    Καλό βράδυ

    • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

     Ξέρεις «Λάμδα» εδώ δεν ζητάμε βιογραφικά…
     Καταλαβαίνω ότι ίσως ήθελες να δώσεις ένα προσωπικό στίγμα…αλλά δεν ήταν απαραίτητο.
     Εδώ μέσα συχνάζουν… αμόρφωτοι άνθρωποι…αλλά καλλιεργημένοι…
     Ενα πράγμα, όπως τον Διογένη για παράδειγμα…
     Και 5-6 κολυβογράμματα τα μάθαμε…
     Και μαθαίνουμε ακόμα…
     Εως τα βαθειά γεράματα…
     Καλό βράδυ και σε σένα

     • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Αγράμματος είσαι εσύ. 70 χρόνια κάναμε να πάρουμε τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά για να έρχεσαι εσύ να μας βγάζεις αμόρφωτους.

      Άντε μην αρχίσω να βρίζω επιστημονικά ..

      και δεν συχνάζω… περνάω καμία βόλτα. Απλά το φως είναι συνέχεια αναμμένο.

      • Ο/Η Kimwn λέει:

       Κόσμια νεαρέεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

       Γιατί ξέρω και αρχαιοελληνικά γαμοσταυρίδια…

 5. Ο/Η ririna λέει:

  Και στον αντίποδα ο διεθνισμός
  Αυτός όμως είναι το ασφαλές περιβάλλον για την γιγάντωση του νεοφιλελευθερισμού
  Παγκόσμια ειρήνη, νέα τάξη πραγμάτων, πνευματική καθοδήγηση και πνευματική δουλεία
  Δεν ξέρω αν είναι μάστιγα ο εθνικισμός αλλά ο διεθνισμός είναι χειρότερος
  Τη χώρα μου βλέπω να πεθαίνει
  Και αυτοί που την σκοτώνουν δεν είναι «βάρβαροι»
  Είναι Έλληνες

  • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

   Εντελώς «πληροφοριάκα» το πιο προσοδοφώρο εμπόριο είναι το εμπόριο όπλων και κανείς δεν μπορούσε να» κατηγορήσει» π.χ. την General Dynamics ως «μπολσεβίκική εταίρια » για να μην πούμε ότι ο πιο αναπτύγμένος τομέας της βιομηχανίας των ΗΠΑ ..ειναι η βιομηχάνια οπλών και τα ‘όπλα ως γνωστον είναι πιο ευκολο να πωληθουν σε περιοδο πολέμου αρα η ειρήνη «μάλλον βλάπτε騻 την (νεοφιλελευθέρη) βιομηχανιά οπλων…Ας θυμηθούμε πόση φροντίδα δείχνουν οι ΗΠΑ στην διαφήμιση των δικών τους οπλικών συστημάτων με βάση την δράση τους στο Αβγανιστάν, Ιρακ,, Λιβύη, κτλ…
   Πάντως αυτή η «καταδίκ稻 της ειρήνης θυμίζει «κάτι» παραπλήσιο φυσικά υπάρχει και η πιθανοτήτα λάθους….Ποοι είπαμε οτι συμφώνα με την Χριστιανική Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία πρεσβεύουν ότι «η διαρκής ειρήνη είναι επιδιώξη των ανοήτων και των ανώμαλων¨»;

   • Ο/Η ririna λέει:

    Μέρος του ελληνικού χρέους οφείλεται στους εξοπλισμούς.
    Εμάς σε καιρό πολέμου μας πουλούσαν τα όπλα;
    Καλός ο πόλεμος για αυτούς, αποσπασματικά και κατα καιρούς σε κάποια μέρη του πλανήτη για να διαφημίσουν τα όπλα τους αλλά και ταυτόχρονα να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους στους “αντάρτες”. Αλλά ως εκεί.
    Έχουν να κερδίσουν ακόμα περισσότερα από την διεθνή παγκόσμια ερήνη αγοράζοντας και πουλώντας ¨αέρα¨, τραπεζικά προιόντα αέρινου πλαστικού χρήματος.
    Παγκοσμιοποιημένα ευνουχισμένα έθνη-κράτη (όπως αυτά της ευρωζώνης με το κοινό νόμισμα) είναι ο περάδεισος για αυτούς
    Από τους τοπικούς πολέμους και από την απειλή πολεμών πουλούν όπλα και δημιουργούν τεράστια κεφάλαια. Από την ειρήνη τα γιγαντώνουν δανείζοντας αλλά και πουλώντας αέρα

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Δεν ξέρεις αν ο εθνικισμός είναι μάστιγα αλλά ο διεθνισμός είναι χειρότερος;;;;

   Με όλο το θάρρος ρε ririna…. σκέφτεσαι αυτά που γράφεις ή όχι;

   Αφού δεν ξέρεις για αυτό που ασπάζεσαι πως ξέρεις για αυτό που δεν ασπάζεσαι;;

   Όπως είναι κολλημένοι κάποιοι με τον διεθνισμό έτσι είναι κολλημένοι κάποιοι άλλοι με τον εθνικισμό. Όπως είναι κάποιοι κολλημένοι με τον Γαύρο την ΑΕΚ και την Αρειανάρα κλπ.

   Το κοινό τους είναι ότι όλοι είναι κολλημένοι. Και ξέρεις γιατί είναι κολλημένοι. Γιατί είναι πρόβατα. Τους έχουν μάθει να είναι κολλημένοι αυτοί που κερδίζουν από τα κολλήματα των προβάτων. Διεθνισμός εθνικισμός και μαλακίες για κάφρους.

   Αγαπάς την πατρίδα σου; Ναι ή όχι; Τι θες τα εθνικιστιλίκια και τις παπαριές; Όταν αγαπάς τη μάνα σου τον πατέρα σου τα παιδιά τη γυναίκα σου τα αδέρφια σου τα φιλαράκια σου χρειάζεσαι την πουτάνα την ταμπέλα για να το αποδείξεις;;; Χρειάζεσαι αρχηγό την ταμπέλα ή τον κάθε καραγκιόζη για να ζήσεις;;; Δεν είσαι αρκετά υπεύθυνος για να είσαι αρχηγός του εαυτού σου για να μη σε κάνουν μαριονέτα τα κάθε εθνικοδιεθνιστικικομματικοπουστρ@κια γ@μω τον αντίχριστο μου βραδυάτικα;;;;;

   ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟI ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΤΣΑΛΑΠΑΤΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ!!!!!!!!!!!!!!

   • Ο/Η Kimwn λέει:

    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΟΥΟΥΟΥΟΥ

   • Ο/Η ririna λέει:

    Ούτε το ένα ούτε το άλλο ασπάζομαι
    Κάθε ένα έχει τα καλά του αλλά μπορεί κα να χρησιμεύσει υπερβάλλοντας ως όχημα για την επίτευξη ανίερων στόχων
    «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟI ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ». Και γώ αυτό λέω. Τί να τα κάνεις τα σύμβολα και τις σημαίες όταν λείψουν οι άνθρωποι; Για αυτή την πατρίδα και εγώ μιλάω.
    Όσο για τα πρόβατα όσο και άν οργίζεσαι μαζί τους είναι και αυτά τμήμα της πατρίδας. Και αν έρθεις σε αιματηρή σύγκρουση μαζί τους αυτό που λές δε θα είναι άλοθι για να μην θεωρηθεί εμφύλιος. Εμφύλιος θα είναι.
    Γιατί αν συνεχίσουν να τσαλαπατούν την πατρίδα τους (δηλ. τους «άλλους» έλληνες) εκεί θα καταλήξουμε

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

     Δεν δείχνεις να μην ασπάζεσαι τον εθνικισμό από τα σχόλια σου. Το αντίθετο.

     Το ότι οργίζομαι δεν σημαίνει ότι μισώ. Αν ήταν με τη μάνα μου θα είχα μόνιμα εμφύλιο μικρός όταν οι παντόφλες έφευγαν πιο γρήγορα από χειροβομβίδες στο σπίτι. Μη μου βάζεις λόγια που ποτέ δεν έγραψα ή είπα. Για εμφύλιο δεν έγραψα ποτέ στο σχόλιο μου και ο καθένας που έχει δει τα σχόλια μου εδώ μέσα και αλλού ξέρει πως την πιθανότητα του εμφυλίου τη θεωρώ τουλάχιστον γελοία και γραφική. Κυρίως όταν δεν έχω σκοπό να έρθω σε καμία αιματηρή σύγκρουση με κανέναν γιατί η μόνη βία που πιστεύω είναι η βία που φέρνουν οι άλλοι κι όχι εγώ.

     Στην Ελλάδα τα πρόβατα είναι αυτά που νομίζουν ότι θα σωθούν από κόμματα. Πιστεύεις ότι θα σωθείς από κάποιο κόμμα; Έχεις πει ποτέ ότι θα ψηφίσεις κάποιο μόνο και μόνο επειδή οι άλλοι είναι προδότες ή επειδή οι άλλοι είναι χειρότεροι από αυτούς που σκέφτεσαι να ψηφίσεις ή έχεις δικαιολογήσει αρνητικά σε κόμμα επειδή κάποια άλλα θεωρείς ότι έχουν περισσότερα;; Τότε ανήκεις σε αυτά. Κόμμα για να ψηφίσει κάποιος σήμερα πρέπει να μην έχει άλλη επιλογή. Αυτό δεν οδηγεί σε εμφύλιο γιατί δεν είναι αιτία εμφυλίου. Οδηγεί σε άλλα μονοπάτια και έχω πιει πολλά ξύδια τώρα για να κάτσω να τα εξηγήσω. Άλλη φορά.

     Καλό βράδυ.

     • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

      Εχτες εγινε πανελλαδικη συγκεντρωση της ΧΑ ,με πουλμαν απο παντου ,πανκινητοποιηση με τον Αρχηγο φυλακη και ΟΛΕΣ οι εικονες απο ΟΛΟΥΣ ειναι απο χαμηλα στον κοσμο και με σημαιες τιγκα για να κρυβουν το βαθος !!! Εχει κανεις υπ οψη του κανενα βινΤεο η φωτο απο ψηλα (τοσες πολυκατοικιες γυρω) που να δειχνει τους κακομοιρηδες που το παιζουν εμιρηδες με την βοηθεια των καναλιων και των δημο0σκοπων ?????
      Οι ιδιοι στο σαιτ τους ΔΕΝ εχουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ,μονο ενα βιντεο που μιλα ο κλανιδιαρης κι αυτο δευτερολεπτων
      Η συγκεντρωση ηταν ΤΡΑΓΙΚΗ για το …..Τριτο (!!!!!!!) κομμα ….λιγοτεροι κι απο εκεινη του Αυγουστου (παλι εκει στην Αττικη ) για το συσσιτιο τους οπου μετα βιας να ηταν 3-4000 (μαζι με τους πεινασμενους )

      • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

       h**p://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81-%CF%87%CE%B1-vid
       ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ (ΑΛΛΑ ΜΠΙΡΣΙΜ ) ….ΟΥΤΕ 3000…

     • Ο/Η ririna λέει:

      Η αλήθεια είναι ότι δεν τον απορρίπτω. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι τον ασπάζομαι. Μπορεί να συμφωνώ σε κάποια σημεία αλλά σε κάποια άλλα διαφωνώ
      «Το ότι οργίζομαι δεν σημαίνει ότι μισώ». Το πιστεύω απόλυτα γιατί και εγώ έτσι είμαι
      Φυσικά και δε μίλησες εσύ για εμφύλιο Δικές μου απόψεις είναι. Κάτι που θεωρώ ως μια πιθανότητα. Όταν μια κατάσταση χρονίζει για πολύ δε χρειάζεται και πολύ για να ξεκινήσει κάτι. Κάτι «πρόβατα» ο ένας κάτι «γελάδια» ο άλλος κάτι «ανθέλληνες» ο τρίτος κάτι «φασίστες» ο τέταρτος και χωριζόμαστε σε αντιμαχόμενες ομάδες.Ένας νεκρός από τη μία ένας νεκρός από την άλλη και είμαστε σε θέση αναμονής Από κει και πέρα ένα κλίκ θέλει το κουμπί και όλα αρχίζουν (γιατί και το υπόβαθρο είναι πια σε υψηλή αντίθεση) Και ίσως οι αντιμαχόμενες πλευρές να μην είναι δύο αλλά και τρεις
      Όταν τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να δώσουν λύση (που αυτή είναι η δουλειά τους) και ούτε εσύ ούτε εγώ ούτε και αρκετοί άλλοι δεν περιμένουμε τίποτα από αυτά τότε κάθε ενδεχόμενο είναι πιθανό

      • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

       Κανένας δεν είναι σε καμία αναμονή. Αυτά που διαβάζεις στο ιντερνετ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ζωή έξω.

       Όσο για το τι λέει ο καθένας δεν έχει καμία σημασία. Οι Έλληνες είμαστε μαθημένοι στο μπινελίκι απο παλιά. Από τότε που ο Αριστοφάνης έγραφε τους διαλόγους μεταξύ Αθηναίων και Μακεδόνων.

       Αυτά δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει η ζωή. Κι αυτή μας γράφει στο νουνάκι της κανονικότατα. Και καλά κάνει….

       • Ο/Η ririna λέει:

        Δε θα διαφωνήσω
        Να σου πω την αλήθεια πολύ περισσότερο πιστεύω και μου αρέσει αυτό που γράφεις παρά το ενδεχόμενο που περιέγραψα

 6. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Ο Εθνικισμος ειναι Ιδεολογια .Και μαλιστα Ιδεολογια που κρυβει μεσα της το πνευμα της «ανωτεροτητας» εναντι αλλων εθνων και λαων .Αλλα κυριως …μπορει και «κρυβετε» εκει μεσα και η Αστικη ταξη .
  Ο Πατριωτισμος ειναι η αγαπη για την πατριδα ,η ανηδιοτελης και αφειδωλευτη αγαπη.
  Στο Εθνος μας ανηκουν και οι Βαρδηνογιαννεοι και οι Μπομπολεοι και ολοι αυτοι οι -εοι που καμμια επιπτωση δεν ειχαν ουτε εχουν απο την κριση ,αντιθετα η κερδοφορια τους καθε μερα εκτινασεται .Στο Εθνος ανηκει και το συνολο του λαου που υποφερει απο την αλλη .Στο Εθνος μας ανηκαν και ο ΓΑΠ και ο Εφιαλτης και ολα τα ξενοδουλα πουληταρια της ιστοριας μας ….πατριωτες ομως ηταν ?

  Ο Διεθνισμος και ο καθε -ισμος ειναι λογοτενικο εφευρημα για να συννενοουμαστε οι ανθρωποι μεταξυ μας .Καθε -ισμος περικλειει ενα συνολο αξιων που περιγραφονται απο την λεξη που κολλαμε στο -ισμος .Ετσι ο καπιταλισμος εκφραζει το αξιακο (και αρα οικονομικο)συστημα εκεινο που η Αστικη ταξη εχει την εξουσια και κανει κουμαντο σε μια ή πολλες χωρες .Ετσι ο προλεταριακος διεθνισμος ειναι η περιγραφη της μαρξιστικης απαντησης στον Αστικο διεθνισμο ..Απαντηση που εχει την αφετηρια της σε Ιστορικες πραγματικοτητες ,οπως «το Κεφαλαιο ΔΕΝ εχει πατριδα » και » οι εργατες και οι λαοι δεν εχουν τιποτα να χωρισουν μεταξυ τους «.
  Στην ΝΕΑ ΤΑΞΗ και την παγκοσμιοποιηση του καπιταλισμου λοιπον ΔΕΝ απαντας με τον Εθνικισμο γιατι ΤΟΤΕ ειναι που παιζεις στο γηπεδο της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ που πρωτιστως προσπαθει να σωσει την εγχωρια Αστικη σου ταξη ΑΛΛΑ και την παγκοσμια .
  Στη ΝΕΑ ΤΑΞΗ πολεμας με τον Διεθνισμο των εργατων και των λαων εναντια στους πρωτους .Χαιρεσαι που στο Μπαγκλαντες προχτες πετυχαν αυξησεις 50% οι εργατες στην κλωστουφαντουργια και οταν διαδηλωνουν ή απεργουν οι εργατες της ΡΕΝΩ-ΠΕΖΩ-ΣΙΤΡΟΕΝ ,οπως θα χαρουν κι αυτοι οταν οι Ελληνες εργατες και ο Λαος πεταξει τους ντοπιους Αστους και ξενους προστατες τους στη θαλασσα .Στο θεαμα των ελικοπτερων που ριχναν αρον αρον στο λιμανι στο Ανοι τα αμερικανα τρεχοντας πανικοβλητα ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΤΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   ο ririna αναφέρει τον διεθνισμό με την κακή έννοια της παγκοσμιοποίησης.

   • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    ναι ρε καταλαβα
    εχουν μπερδεψει τον κοσμο με την παγκοσμιοποιηση ,νεα ταξη ,κλπ κλπ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩς ο Διεθνισμος των καπιταλιστων μεταξυ τους για παγκοσμια κυριαρχια …και αρα για την σωτηρια του συστηματος
    με τον πραγματικο ΑΝΤΙΠΑΛΟ που φοβουνται ….τον Διεθνισμο των Λαων εναντιον τους
    Ξερουν τι κανουν ….προβοκαρουν και ξορκιζουν αυτο που φοβουνται
    και δυστυχως καποιοι πατριωτες «τσιμπανε» αυτοβαφτιζομενοι Εθνικιστες και παιζοντας το παιχνιδι τους .

    • Ο/Η Κασκορσέ και σαγιονάρα οικοδόμου λέει:

     Όλοι αυτοί οι άχρηστοι -ισμοι δημιουργήθηκαν για να καλύψουν κάποιοι τα συμπλέγματα τους. Ο απλός ο άνθρωπος δεν χρειάζεται οδηγίες χρήσεως για να κάνει το σωστό και ηθικό.

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   ΄Λεώ έξω από την σαϊνγκόν έγινε το φουντάρισμα των ελικοπτέρων, όχι στο ανόϊ.

   Δες και το ΦΟΒΕΡΡΡΡΡΡΡΡΟΟΟ
   h t t p://olympia.gr/2013/10/21/stairway-to-hell/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s