Εκτός ελέγχου το δημόσιο χρέος, νέα μέτρα εν όψει


ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ_ΣΑΜΑΡΑΣ

Αν ένας ανυποψίαστος αναγνώστης διαβάσει τις πρώτες σελίδες από το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού νομίζει ότι ζει σε μια χώρα οικονομικό παράδεισο. Λέει κατά λέξη: “Το 2013, σε συνέχεια και ως αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών της Ελληνικής κοινωνίας, η ύφεση επιβραδύνεται σημαντικά και αναθεωρούνται επί τα βελτίω οι αρχικές εκτιμήσεις, η αυξητική δυναμική της ανεργίας ανακόπτεται και επιτυγχάνονται οι στόχοι της δημοσιονομικής πολιτικής, καθιστώντας εφικτή την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους. Συγκεκριμένα, το εν λόγω πλεόνασμα” συνεχίζει η εισηγητική έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού “εάν εξαιρεθεί η επίδραση της ύφεσης” (και γιατί να μην εξαιρεθεί μπορεί να προσθέσει κανείς, σιγά το πράγμα άλλωστε να μειώνεται το ΑΕΠ κατά 21,5% επί 6 συναπτά έτη, είναι κάτι που συμβαίνει τόσο συχνά στην παγκόσμια οικονομία…) “εκτιμάται ότι θα είναι το υψηλότερο μεταξύ όλων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το κυκλικά διορθωμένο πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 6,3% του ΑΕΠ, έναντι 1,7% στην Ευρωζώνη”. Θα τρώνε τη σκόνη μας οι κουτόφραγκοι, οι οποίοι πρέπει να μας ζηλεύουν ακόμη και για τις επιδόσεις στην εξέλιξη του δημόσιου χρέους!

Διαβάστε τι γράφουν οι ξετσίπωτοι ψεύτες του Σαμαρά: “Οι σημαντικές αυτές εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, που προβλέπει το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής, βαθμιαία επιτυγχάνεται, ενώ ανεκόπη και η εκρηκτική πορεία της αύξησης του δημόσιου χρέους. Παρά το γεγονός ότι το 2013 αναμένεται προσωρινή αύξηση του δημόσιου χρέους (λόγω κυρίως της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της συνεχιζόμενης ύφεσης), ο ρυθμός μεταβολής του προβλέπεται ότι θα αρχίσει να φθίνει μεσοπρόθεσμα από το 2014 και έπειτα”. Τέρμα οι ταλαιπωρίες που υπομείναμε με το δημόσιο χρέος, μπορεί κάλλιστα να υποθέσει κανείς διαβάζοντας τις παραπάνω ανοησίες!

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι οδυνηρή και αποκαλύπτεται λίγες σελίδες παρακάτω όπου περιγράφεται η ανεξέλεγκτη πορεία του δημόσιου χρέους. Συγκεκριμένα το δημόσιο χρέος από 299,69 δισ. ευρώ (129,7% του ΑΕΠ) το 2009, έφτασε το 2012 τα 303,92 δισ. ευρώ (156,9% του ΑΕΠ) και φέτος, το 2013, θα φτάσει τα 321 δισ. (175,5% του ΑΕΠ). Όλα τα υπόλοιπα είναι γελοιότητες πολιτικών απατεώνων που ακολουθώντας τα χνάρια του Γιωργάκη και του τραπεζίτη Παπαδήμου στηρίζονται στα ψέμματα. Το σημαντικότερο, είναι μια επίπλαστη εικόνα που επιχειρεί να κρύψει κάτω από το χαλί την παταγώδη αποτυχία όλων των πολιτικών που έχουν μέχρι σήμερα εφαρμοστεί για να μειώσουν το χρέος.

Την δραματική πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί με επίκεντρο το δημόσιο χρέος μας υπενθύμισε μια μέρα μετά η έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο προϋπολογισμού του κράτους, που υπάγεται στη Βουλή, με τίτλο “το δημόσιο χρέος μετά το τέλος του Μνημονίου (2014)”. Το συμπέρασμά της είναι πως το χρέος είναι εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα να πρέπει να ληφθούν οδυνηρά μέτρα. Κι ας διαβεβαιώνει η κυβέρνηση για το αντίθετο. Αναφέρει κατά λέξη η έκθεση: “Από το β΄ εξάμηνο 2014” οπότε λήγει το Μνημόνιο και σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα τελειώνει η “περίοδος των παθών” για την ελληνική κοινωνία “οι πόροι που διαθέτει η χώρα δεν θα επαρκούν για να καλύψει τις υποχρεώσεις προς πληρωμή των τόκων για τα δάνεια που έχει λάβει. Ειδικότερα, δεν θα επαρκεί το πρωτογενές πλεόνασμα (= περίσσευμα φόρων πάνω από τις δαπάνες) για την πληρωμή των τόκων. Το ΔΝΤ προβλέπει ένα δημοσιονομικό κενό, όπως ορίζεται η διαφορά μεταξύ τόκων και πρωτογενούς πλεονάσματος, 4,4 δισ. ευρώ προς τα τέλη 2014 και επιπλέον 6,5 δισ.ευρώ το 2015, συνολικά 11 δισ. ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι το κενό είναι μικρότερο, ελπίζοντας ότι θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 2,8 δισ.ευρώ. Όπως και να διαμορφωθεί τελικά, το «κενό» θα πρέπει να καλυφθεί, πράγμα που μπορεί να γίνει με νέο δανεισμό, μείωση των επιτοκίων και νέα μέτρα ή με ένα συνδυασμό όλων αυτών. Ας προσθέσουμε ότι το «κενό» διευρύνεται αν προσθέσουμε τις δαπάνες πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρεών. Η Ελλάδα δεν θα είναι εύκολο να δανεισθεί με λογικούς όρους από τις αγορές για να καλύψει το κενό αυτό, δηλαδή να πληρώσει τους τόκους και να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμα δάνεια. Μια συμφωνία για νέα δάνεια στήριξης ή και άλλες διευκολύνσεις (μείωση επιτοκίων κλπ) είναι η πιθανότερη λύση”.

Αν λάβουμε υπ’ όψη μας τις πρόσφατες δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ότι οποιοσδήποτε νέος δανεισμός θα συνοδευτεί από νέο μνημόνιο τότε γίνεται πασιφανές, κι από επίσημα έγγραφα, ότι ένα νέο Μνημόνιο που θα περιλαμβάνει περικοπές κοινωνικών δαπανών και νέους φόρους είναι προ των πυλών! Δηλώνοντας επομένως η κυβέρνηση ότι δεν επίκεινται νέα μέτρα μάς κοροϊδεύει. Το επιβεβαίωσε μάλιστα κι έκθεση του ΔΝΤ που δόθηκε στην δημοσιότητα πριν λίγες μέρες όπου αναφέρεται πως περαιτέρω προσαρμογή μέχρι το 2016 θα απαιτήσει επιπρόσθετα μέτρα περιλαμβανομένων φορολογικών εσόδων!

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Πραγματική η μείωση στους μισθούς, πλασματικό το πλεόνασμα

Η εκτόξευση του δημόσιου χρέους τα επόμενα χρόνια θα συνοδευτεί από μια εκροή ιλιγγιωδών ποσών με τα οποία η χρεοκοπημένη Ελλάδα θα γεμίζει τα ταμεία των πιστωτών. Συγκεκριμένα για φέτος και τον επόμενο χρόνο προβλέπεται ότι μόνο για τόκους θα δοθούν 6,1 δισ. και 6,15 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Ποσά που αντιστοιχούν στο 3,3% και 3,4% του ΑΕΠ, αντίστοιχα.

Οι πληρωμές για τόκους θα προκύψουν από την σημαντική συρρίκνωση των κονδυλίων για μισθούς και συντάξεις κι επιπλέον για κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη που προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα για μισθούς και συντάξεις ενώ το 2012 είχαν δοθεί 20,51 δισ. ευρώ, το 2013 εκτιμάται ότι το σχετικό κονδύλι θα μειωθεί στα 18,54 δισ. και για το 2014 ο προϋπολογισμός αναφέρει 18,41 δισ. ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερη μείωση θα υποστούν τα κονδύλια που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη. Από 17,13 δισ. ευρώ το 2012 θα μειωθούν στα 13,27 δισ. το 2014. Η μείωση που θα επέλθει θα είναι 10,23% για τους μισθούς, ως αποτέλεσμα των απολύσεων, και 22,5% για τα κονδύλια της κοινωνικής πολιτικής.

Αντίθετα, ωστόσο, με τις δαπάνες για μισθούς και κοινωνική πολιτική, όπου οι περικοπές είναι πέρα για πέρα πραγματικές, το δημοσιονομικό πλεόνασμα είναι κατά κοινή ομολογία ανύπαρκτο και προϊόν λογιστικών απατών. Για την δημιουργία του επιστρατεύτηκαν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που επέστρεψαν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης, η μη επιστροφή φόρων κι η “εξαφάνιση” κονδυλίων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Τα “μαγειρέματα” του υπουργείου Οικονομικών είναι γνωστά στην Τρόικα που τα δέχεται αδιαμαρτύρητα έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα αναδιάρθρωση το 2014, που πιθανά θα πάρει την μορφή νέου δανείου, με το οποίο θα αντιμετωπιστούν τα χρηματοδοτικά κενά. Αυτό προέβλεπε η απόφαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών του Νοεμβρίου του 2012. Το νέο δάνειο όμως θα βυθίσει την Ελλάδα στην υπερχρέωση, μετατρέποντας την κρίση σε ισόβια. Γι’ αυτό μοναδική λύση είναι η διαγραφή του χρέους που δεν θα γίνει φυσικά με όρους πιστωτών… 

Πηγή: Πριν, 13 Οκτωβρίου 2013 ,http://leonidasvatikiotis.wordpress.com/

50 comments on “Εκτός ελέγχου το δημόσιο χρέος, νέα μέτρα εν όψει

 1. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

  Τελειώνει η ιστορία φέτος. Είμαστε σε καμπή πριν το τέλος του χρόνου και η στροφή έχει αρχίσει να φαίνεται…

  Θα είναι κακή; Θα είναι καλή;

  Δεν ξέρω…

  Σίγουρα δεν θα είναι αδιάφορη…

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Δύο λύσεις υπάρχουν..ή κόβουν ψίχουλα και ο Σαμαράς εξακολουθεί την ίδια καταστροφική πολιτική….ή εκλογές και στο βάθος δραχμή…
   Η αρπαχτή έγινε η χώρα είναι έτοιμη για να αλωθεί με κατοίκους σχεδόν ζητιάνους και κόστος εργασίας+νομικό καθεστώς εργασίας, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ…
   Γράφω 4 χρόνια….
   Ελλάδα το ΒΑΣΙΛΕΙΟ του Νεοφιλελευθερισμού…
   Αυτό εννοούσα…

   • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    Υπάρχει και μια τρίτη περίπτωση ή «βεβιασμένη λύση». Αποχώρηση του ΔΝΤ. Τώρα που γυρίζει…

   • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    Μας παίρνει να πούμε και μια τέταρτη;

    Τι κάνεις όταν δεν θες να πεθάνεις μια χώρα αλλά να τη στραγγίζεις χωρίς να «τσινάνε» τα ζωντανά της και να σου σκάνε και γκαφρά μετά σε είδη «αναψυχής»; Πότε δεν τσινούσαν;

    Τους τα παίρνεις όλα. Μετά τους δίνεις κάτι. Και γίνονται ξανά πασοκάκια και νεοδημοκρατούληδες όπως μέχρι το 2009 που τσιρίζανε και σκίζανε τα στριγκάκια τους για το κόμμα…

    Μετά αρχίσανε τον πατριωτισμό επειδή λύσαξαν από την πείνα… και όχι επειδή τους ένοιαζε ποτέ η πατρίδα.

    Τώρα τους πετάς το ξεροκόμματο και γίνονται τα καλύτερα πουτ@νάκια ever…

    Αυτή ήταν και η απορία μου από την αρχή της κρίσης….Αναρωτιόμουν γιατί να ρημάξεις μια χώρα με «κρίση» και μέτρα ενώ μπορούσες άνετα να αυξήσεις τους μισθούς για 2 χρονάκια. Όλοι θα παίρνανε το μπαγιόκο και θα γινόταν τα καλύτερα σκλαβάκια όλων των εποχών. Θα περνούσε η βουλή ότι γούσταρε και δεν θα νοιαζόταν κανείς.

    Και τώρα αντί να βλέπεις πρώην τσουλίτσες και ρουφογλύφτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να λυσοδέρνονται για την «πατρίδα» θα είχαμε γεμίσει από συμπαραστάτες του ξεπουλήματος με πρασινομπλέ σφραγίδα στα κούτελα.

    Για αυτό δεν πιστεύω σε «πατριωτισμούς» πρώην ξεπουλημένων…. γιατί οι καλοπληρωμένες και καλοζωισμένες κομματικές ξεσκισμένες κ@λοτρυπίδες τους…. δεν σφίγγουν με όσες ραφές και να τις γαζώσουν….

    • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

     +++++1000000000000000000000 ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ….ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΩ χαχαχαχαχα (προσπαθω να διαφωνησω ο καψερος αλλα δεν μου βγαινει )

     • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Θες να δεις πόσο πατρώτης είναι κάποιος;

      Πέτα του στα μούτρα 1.000.000 ευρώ. Η φτώχεια δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος γιατί έχει πείνα.

      Τα φράγκα δείχνουν τι είναι ο καθένας. Και σε πληροφορώ ότι αν σήμερα δώσεις από ένα μύριο στο κάθε πουτ@νάκι που σκούζει για πατρίδα… σε μισή ώρα θα είναι ξεβράκωτο στο τραπέζι στο σκυλάδικο και θα κλείνει ταξιδάκι άνευ επιστροφής στα Παρίσια από το smartphone…

      • Ο/Η ririna λέει:

       Εσύ Ιωάννη τι θα έκανες;

       • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

        Σου δίνω έγκριση σαν πρώτο σχόλιο, αφού το σύστημα σε μπλοκάρει αυτόματα σαν νέο μέλος.
        Αν αρχίσεις «χρυσαυγίτικη κατήχηση» στυλ Βασιλικής/γραφείου τύπου εδώ μέσα, (ενδεικτικό το ακόλουθο από την «Ο») θα είναι η τελευταία φορά.

        [ ririna είπε
        Σεπτεμβρίου 29, 2013 στις 11:27 πμ
        Ε! όχι και στα σκουπίδια!
        Η ΧΑ θα υπάρξει και θα συνεχίσει να υπάρχει γιατί έχει οργάνωση. Δεν μπορούν να χώσουν όλα τα στελέχη μέσα. Ούτε τους ψηφοφόρους της. Υπάρχουν και άλλα νέα παιδιά από πίσω με όρεξη με πίστη στο θεό και με αγάπη για την πατρίδα. (αυτό δε μπορεί να τους το αμφισβητήσει κανένας)
        Και αν αλλάξει όνομα πάλι οι ίδιοι άνθρωποι θα την στηρίξουν και ακόμα περισσότεροι. Όσο την κυνηγούν (δηλαδή αυτό το μισό εκατομμύριο γιατί αυτοί είναι η Χ.Α.) την κάνουν δυνατότερη.
        Σας το λέω εγώ που ψήφισα 2 φορές Καμένο και μέχρι πριν μία εβδομάδα καυτηρίαζα τους χρυσαυγίτες που έπαιζαν το παιχνίδι του διχασμού εξυπηρετώντας το σύστημα
        Τώρα αν ο συριζα μείνει στο συνταγματικό τόξο σημαίνει ότι τα έχει κάνει πλακάκια μαζί τους άρα εν μέρει είχαν δίκιο. Αν κυνηγήσουν και τον συριζα τότε η ΧΑ θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στο συριζα και ο συριζα απέναντι στη ΧΑ και να κινηθούν εναντίον του κοινού εχθρού
        Όσο για τον Καμένο ας κάτσει να κλωσάει κλούβια αυγά στη φωλιά του συνταγματικού τόξου
        Απάντηση]

        Εδώ μπορείς να υποστηρίξεις ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ θέλεις εκτός από ένα.Αυτό που χρησιμοποιεί Ναζιστική ιδεολογία,σύμβολα και πρακτικές.Γιατί εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ.
        Και δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν το ψήφισαν 400.000 Ελληνες.Το ίδιο έκαναν και οι Γερμανοί με τον Χίτλερ.
        Εχω κάνει ΟΡΚΟ στον παππού μου όταν ΕΣΩΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ από τα καθάρματα και τους Ελληνες συνεργούς τους.
        Είναι η τελευταία μου κουβέντα.

       • Ο/Η ririna λέει:

        Η αλήθεια Αμετανόητος είναι ότι έχουμε διαφωνίες.
        Ένα είναι σίγουρο ότι δε θα σε προσβάλω μέσα στο σπίτι σου.
        Απόψεις γράφω που κάθε φορά έχουν την οπτική των τρεχόντων γεγονότων
        Δεν είμαι οπαδός της ναζιστικής ιδεολογίας,και των πρακτικών της. Τώρα για τα σύμβολα …..
        Ούτε είμαι οπαδός της ΧΑ
        Είμαι εναντίον του συστήματος που έχει διαλύσει και δυναστεύει τον τόπο μου
        Γιαυτό και είμαι ενάντια σε ότι αυτό κάνει και το βλέπω πάντα από την ανάποδη
        Θέλω όλους τους Έλληνες ενωμένους και όχι διχασμένους ενάντια στον ένα και μόνο εχθρό (δεν ξέρω ακόμα ποιος είναι γιατί έχει πολλές μορφές αλλά νομίζω ότι πρέπει να είναι ένας)
        Γιαυτό τους θέλω όλους από το ένα άκρο ως το άλλο

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        Μόνο ο επίλογος σου » από το ένα άκρο ως το άλλο» αποδεικνύει ότι εσύ η ίδια έχεις αποδεχτεί τον διαχωρισμό.
        Τα 4 μύρια που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις προηγούμενες εκλογές είναι επειδή δεν ανήκουν σε αυτό τον διαχωρισμό σου.

        Επίσης… από τα υπόλοιπα 6 μύρια αυτοί που είναι υπέρ του διαχωρισμού αυτού 1000% είναι η ΧΑ. Κανείς άλλος μέχρι στιγμής δεν έχει θεωρήσει στον πολιτικό του λόγο – ακόμα και το ΚΚΕ εκτός εξαιρέσεων – ότι όποιοι δεν συντάσσονται μαζί του είναι εχθροί. Κομμουνιστές εβραίοι εαμοβούλγαροι μέχρι και δημοκράτες τους έχουν πει θεωρώντας τη Δημοκρατία ως απαξιωτικό όρο!!!

        Παίρνοντας λοιπόν ririna το μέρος αυτών που ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ είναι υπέρ του διαίρει και βασίλευε θεωρείς ότι εξυπηρετείς την ένωση;;;;;

        Μα με την ίδια λογική μπορώ να σου πω ότι η ΝΔ που την ψήφισαν 1.800.000 ψηφοφόροι στις προηγούμενες εκλογές έχουν ενώσει περισσότερο κόσμο από ότι οι 400 χιλιάδες της ΧΑ!!!!!

        Και πως θα ενωθούν οι Έλληνες;; Κάτω από τα ναζιστικά γκαιμπελικά συνθήματα που κάνουν τους προγόνους μας να τρίζουν στους τάφους τους;;;;;;;;;

        Αυτά τα 4 μύρια που δεν είναι με κανέναν είναι αυτοί που έχουν ξυπνήσει. Οι υπόλοιποι είναι βελάζοντα πρόβατα που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι έγιναν λυκάκια. Πάντως…επειδή ειναι δεκαπλάσιοι από τους ψηφοφόρους των ναζιστών καλό είναι να θεωρούνται ως πολύ μα πάρα πολύ σημαντική δύναμη. Η μεγαλύτερη. Αυτοί είναι η μαγιά της ελευθερίας.

       • Ο/Η ririna λέει:

        Πράγματι η νδ τώρα ένωσε τα δεξιά και τα αριστερά βελάζοντα πρόβατα (δικοί σου οι χαρακτηρισμοί) και ίσως και τα 4 μύρια με τα γεγονότα της χα
        Δεν είπα εγώ ότι η χα μπορεί να φέρει ένωση.
        Δεν υποστηρίζω τη ΧΑ αλλά τη δημοκρατία όπως την αντιλαμβάνομαι.
        Υπάρχει ποινική δικονομία για τις παρανομίες. Μπορεί να κάνω λάθος. Δεν κατέχω την απόλυτη αλήθεια
        Για τους διαχωρισμούς ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται και ταξινομείται κάπου
        Εξάλλου και εσύ κάνεις διαχωρισμούς από τη δική σου οπτική

        ΥΓ1: Είμαι αρρεν.

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        Αν είσαι άρρεν μην απαντήσεις στο ερώτημα παρακάτω που αφορά ότι θα ερχόμουν να σου έλεγα να φάμε τα φράγκα. Και δεν χρειάζεται… και δεν θα έρθω…χαχαχαχαχαχαχα

        Δεν υπάρχει η «δική σου» ή «δική μου» αντίληψη περί δημοκρατίας.

        Η δική μου οπτική διαχωρισμού δεν έχει καμία σχέση με τον διαχωρισμό που κριτικάρω. Άλλο να σε διαχωρίζει το κόμμα που ψηφίζεις για δήθεν ένωση και άλλο να διαχωρίζεις όποιον δεν έφαγε το παραμύθι.

       • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

        «Ούτε είμαι οπαδός της ΧΑ»
        Eδώ ελέγχεται αυτό που έγραψες…
        Αυτά που έχω διαβάσει από σένα στην «Ο» μάλλον δεν ισχύει αυτό που έγραψες…
        Ψηφοφόρος μπορεί να μην είσαι οπαδός είσαι κύριε Ririna.
        Eίπες ότι είσαι άνδρας ? έτσι δεν είναι ?

        Επειδή λοιπόν αυτοί που σχολιάζουν εδώ καταθέτουν την ΨΥΧΟΥΛΑ τους…και μιλάνε ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ…μάλλον έκανες κακή αρχή…με τη δική μου οπτική.
        Διότι εδώ λέμε αλήθειες…ούτε χαϊδεύουμε αυτιά,ούτε κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο και ούτε κοιτάμε το δένδρο και αφήνουμε το δάσος…
        Προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και όχι να είμαστε Κομματικά γίδια και Οπαδοί…Υπάρχει ποιότητα ανθρώπων εδώ μέσα και το λέω με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ίχνος έπαρσης και αλαζονίας…
        Συνεπώς για να μην γράφω πολλά,το σιχαίνομαι, και για να μην κουράσω περισσότερο…δεν είναι απλά μόνο θέμα ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ…είναι θέμα αισθητικής,καλλιέργειας και ηθικής.
        Εύχομαι αυτά που θα διαβάζεις εδώ μέσα να σου χρησιμεύσουν.
        Οπως επίσης εύχομαι να είσαι και εσύ χρήσιμος και να επηρεάσεις θετικά τον τρόπο σκέψης μας.
        Καλή δύναμη

       • Ο/Η ririna λέει:

        @ ΙΩΑΝΝΗΣ
        Οι γυναίκες είναι ευκολόπιστες αλλά και καπάτσες ταυτόχρονα. Ενίοτε γίνονται και σκύλες και άντε να ξεφύγεις από τα δόντια τους Και δεν υπάρχει γυναίκα στον κόσμο που να αρνηθεί χρήματα. Αν δε θέλει να σου δώσει αυτό που ζητάς θα προσπαθήσει να σε ξεγελάσει για να στα φάει. Μόνο όταν είναι ερωτευμένη η γυναίκα είναι ευάλωτη

        Για τα υπόλοιπα θέλει πολύ μελάνι.Τα συζητάμε μια άλλη φορά

        @ Αμετανόητος
        1. έχω γράψει και άλλα που πιθανόν δεν τα έχεις διαβάσει
        2. και εγώ την ΨΥΧΟΥΛΑ μου καταθέτω
        3. δεν έχω σκοπό να παραπλανήσω κανέναν. Απλά έχω αδυναμία στην Κατε(ρι)ρίνα μου
        4. πιστεύω ότι δεν είμαι οπαδός της ΧΑ. Αν μια άλλη οπτική διαβάζει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι κάτι βλέπει και σίγουρα το λαμβάνω υπόψη
        5. δε με νοιάζει το να χαρακτηριστώ ποιοτικός ή άξεστος Προσπαθώ όμως να γίνω καλύτερος άνθρωπος
        6. «Συνεπώς για να μην … σκέψης μας.» Συμφωνώ απόλυτα

       • Ο/Η Κασκορσέ και σαγιονάρα οικοδόμου λέει:

        «Και δεν υπάρχει γυναίκα στον κόσμο που να αρνηθεί χρήματα»

        ΜΛΚΙΕΣ. Άμα εσύ έχει γνωρίσει μόνο παραδόπιστες και ‘καπάτσες’, λυπάμαι, αλλά δεν μπορείς να γενικεύεις. Εκτός αν έμαθες τις γυναίκες δι αλληλλογραφίας από το ΚΛΙΚ και το ΝΙΤΡΟ

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        Ririna….

        τι να σου εξηγώ τώρα…έπεσες στην περίπτωση…

        Η γενικότητα που επιχειρείς στο συγκεκριμένο θέμα είναι λάθος προσέγγιση ακριβώς επειδή είναι γενικότητα. ¨Εχεις δηλαδή εν μέρει δίκιο…και εν μέρει άδικο. Αλλά όταν γενικεύει κανείς αναγκαστικά γίνεται άδικος.

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        Άσε την ririna… είναι αξιοπρεπής σχολιάστρια ( αν και θεωρώ Αμετανόητε ότι οι όροι σου είναι και σαφείς και λογικοί).

        Εγώ που λες ririna θα έκανα αυτό που έκανα όταν είχα πολλά φράγκα. Αυτό που κάνω και τώρα. Ποτέ δεν κόλωσα πουθενά και ( επειδή δεν μπορώ να γράψω λεπτομέρειες ) έκανα σβούρες αυτούς που άλλοι καθόταν μπροστά τους σούζα.

        Θες να το πιστέψεις; Πίστεψτο. Δεν θες; Κανένα πρόβλημα. Καλή τη πίστη πάνε αυτά.

        Πάντως με μαζεμένα τόσα φράγκα θα καλοπερνούσα κι εγώ και πολλοί δίπλα μου που έχουν ανάγκη.

        Πάντως – και το γράφω για να μην υπάρχει παρεξήγηση – το σχόλιο μου αφορούσε μια πολύ συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων οi οποίοι εσένα προσωπικά ως ririna δεν σε ακουμπά. Βασικά δεν αφορά σχολιαστές. Αλλά για κάποιους που νομίζουν ότι έχουν άποψη όταν την αλλάζουν ανάλογα τα «γούστα» και το συμφέρον.

        Άσε να παρεξηγηθούν αυτοί.

       • Ο/Η ririna λέει:

        Ευχαριστώ ΙΩΑΝΝΗ για τον καλό σου λόγο
        Δεν πιστεύω ότι είναι έτσι οι άνθρωποι στη χώρα μου
        Πιστεύω ότι ο Ρωμιός έχει ακόμα φιλότιμο
        Όμως πράγματι κάτι δε πάει καλά στην κοινωνία

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        Σειρά μου τώρα.. …έχω κι εγώ κάποιες ερωτήσεις…

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        Εσύ ririna τι θα έκανες; Την ίδια ερώτηση…

        επίσης…

        Θα ψήφιζες – αν τους έβγαζαν από τη φυλακή – ΧΑ; Για να σου κάνουν τα ευρά …δραχμές πληθωριστικές;;;

        Θα ψήφιζες πάλι όπως παλιότερα ΝΔ ώστε να μη χάσεις τον δεξιό προσανατολισμό σου αλλά και να προστατέψεις τα φράγκα;

        Θα ψήφιζες Συριζα;;; Μπα…. πάλι παίζει δραχμούλα…

        Θα έφευγες στα εξωτερικά;

        Δεν θα σε ένοιαζε το σχόλιο επειδή τα τόσα λεφτά έχουν παραπάνω αξία από την παρεξήγηση; Στο κάτω κάτω μια ζωή την έχουμε;;

        Αν πάλι δεν είχες τα λεφτά αλλά τα είχα εγώ …κι ερχόμουν να σε πάρω να πάμε να τα φάμε….θα ερχόσουν ή θα κρατούσες χαρακτήρα;;

        Αν σου έδινα τα μισά αλλά με τη συμφωνία να μη ψηφίσεις ΧΑ θα δεχόσουν; εεε;;; 500 χιλιάρικα και στο χέρι. Ε;;;;; και δώρο τη βόλτα…

       • Ο/Η ririna λέει:

        Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι αν δεν τους έβαζαν μέσα ποτέ δεν θα τους ψήφιζα.
        Απλά τώρα περιμένω να δω τι παίζει γιατί έχει ανακατευτεί η σούπα. Θέλω απάντηση γιατί έγινε αυτό. Κάτι δε μου αρέσει. Θεωρώ όλο αυτό τηλεοπτικό σόου των τουρκοκάναλων.
        Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου. Στον αντίποδα απολαμβάνουν την ελευθερία τους οι πρωταγωνιστές της λίστας Λαγκάρντ. Σαν πολιτική δίωξη μου μοιάζει
        Για nd, pasok δεν το συζητάω καν. Black list.
        Σύριζα; Φαίνεται χαμένος στο απέραντο ροζ
        Όσο για τη δραχμή.Είμαι υπερ της αλλαγής σε ελληνικό νόμισμα. Ακόμα και τώρα. Μπορεί η όποια περιουσία μου να χάσει την αξία της, πιστεύω όμως ότι αυτό είναι για το καλό της πατρίδας μου και των παιδιών μου
        Εγώ δε θα έφευγα στο εξωτερικό αλλά δεν κατηγορώ αυτούς που που το κάνουν προσπαθώντας να επιβιώσουν κατηγορώ τους νέους που έχουν ως όνειρο να παν στο εξωτερικό

        Πολλές οι ερωτήσεις Συνεχίζεται ….

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        Να απαντάς όμως όχι ότι να’ναι…

        εδώ είμαστε… μη βιάζεσαι…

       • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

        ririna πολυς κοσμος εμεινε λαλακας με την συλληψη της ηγεσιας της ΧΑ .Εγω προσωπικα εντοπιζω το «περιεργο» στην σταση τους ΜΕΤΑ …των ιδιων !!!! Ουτε παραιτηση βουλευτων ,ουτε κινητοποιηση του κοσμου (σαν ΤΡΙΤΟ -αν ηταν ποτε – κομμα ) ,ουτε τιποτα …εξαφανιαζολ και αντιδραση ΜΗΔΕΝ !!! Αρα ….η ΧΑ επιτελεσε το «καθηκον» της …Μας εκανε ρεζιλι σ ολη την υφηλιο σαν λαο ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ και ΦΑΣΙΣΤΩΝ και μπηκε ψυγειο …Για τα περαιτερω διαβασε τα ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΑ που μας ετοιμαζουν εδω h**p://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2013/10/o-agnostos-polemos.html και προσεξε ιδιαιτερα την αναλυση του για το ναζιστικο μορφωμα

       • Ο/Η Kimwn λέει:

        Λεώ σε «κόλλησε» ο Κρίτων με τον Τραϊανού…

       • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

        Ας μου επιτράπει να κάνω μια παρέμβαση σε αυτό το σήμειο
        «Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.» Επειδή κάπου άλλου έχω δει τέτοια και παραπλήσια «κάτι» για Αφρική , ότι «κάτι τέτοια δεν συμβαίνουν αλλά κοινοβουλια» κτλ.και ομώς υπάρχει Ιστορικό προηγούμενο ….Οποός θέλει μπορεί να δεί την υποθέση Αρτσιμπάνλτ Ραμσεύ- Riight Club-Κεντ Ταιλερ….
        ΥΓ Μια που πέρι ηθούς ο λόγος έγω πάλι «¨τυχάνει» να θυμάμαι μια αγελαία επιθέση και ένα σχόλιο κάτι σαν μου αρεσει το εμβλημα του Βυζαντίου αλλά μου ερχέται να κάνω έμετο κάθε φορα που σε διαβαζω και αν θέλει ο ριρινα ας με διαψεύσει….Βέβαια επειδή δεν θεωρώ τον ευατό μου μνησικάκο και επειδή και εγω και ο ριρίνα ειμαστε σε καινουργίο για έμας μέρος ο καθείς απο εμάς θα κριθει απο την συμπεριφορά του ΕΔΩ «hic et nunc» Dixit!
        Καλυνυχτά και κάλο ξημερώμα σε όλους…

       • Ο/Η ririna λέει:

        1. Εγώ μίλησα για τα ελληνικά χρονικά
        2. .Δε σε διαψεύδω. Έτσι είναι αλλά δε θυμάμαι και δεν μπορώ να βρω που ήταν
        3. Βέβαια έχουμε μεταξύ μας ένα θέμα έχοντας διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων.
        4. Δεν ανήκω σε αγέλη. Δε θεωρώ τον εαυτό μου πρόβατο που βελάζει μαζί με άλλα. Βελάζω κατά ιδία βούληση
        5. Τέλειος δεν είμαι άρα και άξεστος και μνησίκακος μπορεί να γίνω

        Τέλος, όλοι κρινόμαστε κάθε στιγμή όπου και αν αφήνουμε το στίγμα μας

     • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Μη σου πω ότι θα ξεσκιστεί και με τον πρώτο λαθρομετανάστη που θα βρει μεθυσμένη…

      κυρίως κάτι γεροντοκόρες και κάτι μπαρμπίγκες εκτενούς ηλικίας που το βρακί τους στο καβάλο έχει πιάσει γλίτσα από την καρέκλα…

      Αντε γιατί έχω φορτώσει πολύ σήμερα…

    • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

     Εσύ ξύνεις πληγές…
     Πρόσεξε και διάβασε τι έκανε ο Μεγάλος Τσακάλωφ…
     Η ζωή του είναι η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…το ζουμί η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φράση…!

     Ο Αθανάσιος Τσακάλοφ, Έλληνας έμπορος και ένας από τους πρωτεργάτες της Φιλικής Εταιρείας, γεννήθηκε το 1790 στα Ιωάννινα και πέθανε το 1851 στην Μόσχα.

     Βιογραφία
     Προκειμένου αποφύγει το τυραννικό καθεστώς του Αλή πασά έφυγε αρχικά στη Μόσχα και μετά το Παρίσι για σπουδές. Το 1809 στο Παρίσι μυήθηκε στην επαναστατική εταιρία «Ξενόγλωσσο Ξενοδοχείο». Το 1813 γνώρισε στην Οδησσό τον Νικόλαο Σκουφά και αργότερα τον Εμμανουήλ Ξάνθο και τον Αναγνωστόπουλο, με τους οποίους το 1814 ίδρυσε τη Φιλική Εταιρεία. Τον ίδιο χρόνο στη Βιέννη γνώρισε τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Ιωάννη Καποδίστρια, τον οποίο ενημέρωσε σχετικά με τις μυστικές κινήσεις των Ελλήνων του εξωτερικού. Μετά έκανε περιοδείες στο Παρίσι, στη Μόσχα, στην Οδησσό και από εκεί μαζί με τον Άνθιμο Γαζή στην Κωνσταντινούπολη, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόλο και τη Σμύρνη.

     Επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη, όπου τον είχαν καλέσει οι εταίροι και του ανέθεσαν το φόνο του εταίρου Γαλάτη, ο οποίος είχε γίνει επικίνδυνος για το έργο τους και το Νοέμβριο του 1819 μαζί με το Δημητρακόπουλο πήγαν στην Ερμιόνη και εκεί σκότωσαν το Γαλάτη.
     Μετά πήγε στην Ιταλία και από εκεί στις Παραδουνάβιες ηγεμονίες, όπου ο Υψηλάντης τον διόρισε υπουργό και υπασπιστή του Ιερού Λόχου. Αργότερα με τον Εμμανουήλ Ξάνθο κατέβηκε στην Πελοπόννησο. Κατά την εποχή του Ιωάννη Καποδίστρια διορίστηκε υπάλληλος του Γενικού Φροντιστηρίου. Μετά τη δολοφονία του κυβερνήτη έφυγε οριστικά από την Ελλάδα και πήγε στη Μόσχα, όπου εγκαταστάθηκε και απέκτησε οικογένεια. Από τότε αφοσιώθηκε στην ανατροφή των τριών γιων του και έμεινε μακριά από τα ελληνικά πολιτικά πράγματα.

     http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%A4%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%86_%CE%91%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82

     • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Ένα θα σου γράψω επειδή ξέρω και τη δική σου ιστορία…

      Επειδή είμαι απόγονος γνωστού «κλέφτη» της τουρκοκρατίας…. έχει και δημοτικά τραγούδια για τη δράση του…

      ο οποίος αφού φυλακίστηκε γλυτώνοντας το απόσπασμα τελευταία στιγμή και μετά εξορίστηκε σε γνωστό λιμάνι… έγινε καπετάνιος. Από τα βουνά στη θάλασσα…

      Έδωσε όλη την περιουσία του και τα καράβια του στον αγώνα της επανάστασης του 21 και πέθανε στη ψάθα πάμφτωχος.

      Καλός μαλάκας ήταν. Έπρεπε να ήξερε το χάλι μας σήμερα και να τα έτρωγε τα φράγκα του σε σουβλάκια και χανούμισσες.

      Θα ήμουν κι εγώ εφοπλιστής σήμερα αντί να κάθομαι να μαλώνω με τον Λεωνίδα….

  • Ο/Η lux interior λέει:

   ….εγώ έχω την εντύπωση ότι η Μεγαλειότατη κάτι του είχε υποσχεθεί του Μπαντέρας, από πέρσι, για μετά τις γερμανικές εκλογές(κάνα κουρεματάκι στο χρέος, καμιά επαναγορά κ.λ.π.)
   ….τώρα όμως που δεν υπάρχει μία, σε όλη την ευρωζώνη, του τα γύρισε και ο μονόφθαλμος ψάχνει τρόπο να κάνει την ηρωϊκή έξοδο…..
   …..που το περίεργο….έτσι δεν κάνανε οι γερμανοί και στο τέλος του πολέμου; δεν εκτελούσαν τους δοσίλογους όταν δεν τους είχαν πια ανάγκη;…..

   • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    Δεν τους εκτέλεσαν όλους…μας άφησαν αμανάτι τα μπάστ@ρδα τους να μας πουλάνε πατριωτιλίκι…

    μη με φορτώνετε σας λέω έχω πολύ γκάζι σήμερα….

    πάω για καμιά ρετσίνα να χαλαρώσω μη ξαμολυθώ και ρίξω τοίχους…

    • Ο/Η Kimwn λέει:

     ΧΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΑΡΩΣΕ , (να πτωχεύσουμε).

     Έτσι κι αλλιώς στα διλήμματα (ή τριλήμματα) που έβαλες παραπάνω η απάντηση είναι ότι ανεξάρτητα το κώμα που θα την φέρει, πάμε για δραχμούλα, για ευρώ του νότου, για εσωτερικό υποτιμημένο νόμισμα, για δηνάριο του Βέργκλ, για κάτι τέτοιο..

     ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΚΙ ΕΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

     • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Τζάμπα τα όνειρα με τα μύρια γ@μώτι μου…

      • Ο/Η Kimwn λέει:

       Δηλαδής τι θες μμύρια εΒρά ή δολλάρια ???

       Πάντως έχω κάτι μμύρια σε δολλάρια μονόπολης , κάνουν ???

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        κάνουν…

       • Ο/Η Kimwn λέει:

        Σου ετοιμάζω βαλίτσα με δολλάρια μονόπολης…

        Κάτω από την Ακρόπολη παίζουνε μονόπολυ στις δικές μας πλάτες. Κάποτε θα παίξω κι εγώ κρεμάλα με κάποιων τα λαιμουδάκια…

    • Ο/Η lux interior λέει:

     τους άχρηστους(για τους γερμανούς) εκτέλεσαν….
     ….τους χρήσιμους τους πήραν μαζί τους και τους ξαναστείλανε πίσω το ’50….
     ….οι υπόλοιποι που έμειναν και δεν τους φάγανε δεν ήταν καθαρά δικοί τους, ήταν οι overall δοσίλογοι που πάνε με όλους είτε αυτοί λέγονται γερμανοί είτε άγγλοι είτε γάλλοι ……

     ….εσύ τον Μπαντέρας πως τον κόβεις, για χρήσιμο ή μήπως για άχρηστο ηλίθιο;…….

     …για δώσε κάνα λινκ για τον δημοσιογράφο που λες….

   • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

    Καλησπέρα Lux.
    H Γερμανίδα τα παίζει όλα για όλα…ή δένει την Ελλάδα και έχει πετρέλαιο και αέριο ή τον πούλο…
    Πατάει στην καλή δουλειά που κάνανε οι «Χριστοφοράκοι»…και τους απειλεί να τους ανατινάξει…
    Είναι φως φανάρι…
    Το λαδάκι στο φανάρι του Σαμαρά όμως τέλειωσε…

    • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

     13 εκ.Γερμανοι κατω απ το οριο της φτωχειας ….7,5 εκ. δουλευουν μερικη απασχοληση για 450 τον μηνα …η καφτη πατατα θα σκασει στην Μερκελινα !!!

    • Ο/Η lux interior λέει:

     Ο όψιμος χαρακτήρας της πρώτης ουσιαστικά αστικής δημοκρατίας ίσως να συσκότισε ένα βασικό ιστορικό δίδαγμα του 20ου αιώνα: ότι ακόμη και σε συνθήκες κοινοβουλευτισμού όταν η άρχουσα τάξη είναι αντιμέτωπη με μεγάλη κρίση και αισθάνεται να κλονίζεται η ίδια της η εξουσία, όταν με άλλα λόγια η διατήρηση αυτής της εξουσίας της γίνεται όλο και λιγότερο συμβατή με το δημοκρατικό πλαίσιο, τότε οι ίδιοι οι υπερασπιστές των φιλελεύθερων αξιών στρέφονται ενάντιά του και ανοίγουν το δρόμο της εκτροπής. Για να το πούμε πιο απλά όποιος διαδίδει τη θεωρία για τα «δύο άκρα» έχει στην πραγματικότητα ήδη διαλέξει το δικό του.»
     ….αυτός ο επίλογος από το άρθρο του (ομολογουμένως καταπληκτικού) Στάθη Κουβελάκη, τα λέει όλα νομίζω για το που το πάνε οι capo di capo και τα έμμισθα όργανά τους……

 2. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  εγω ειμαι αισιοδοξος !!! ο Καραμανλης θα θριαμβευσει ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

   Γέλα εσύ, δεν ξέρεις
   αποτελεί κεφάλαιο κλεισμένο σε σεντούκι
   για την Πατρίς ο Ραφηνάτος
   έτσι και γίνει τίπτα
   να θρονιαστεί ξανά στον
   πρωθυπουργικό θώκο,
   θα δεις τα ζώα πανηγύρι,
   τα βελάσματα των νοικοκυραίων
   θ ακούγονται μέχρι
   τον Εβρο στις Καστανιές απάνω.
   👿

 3. Ο/Η Kimwn λέει:

  Και για να ξηγιόμαστε υπάρχει μόνο ΠΡΟ(Κ)ΤΟΓΕΝΝΕΣ πλεόνασμα, κοινώς ΣΚΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  Η τρόϊκα που έρχεται στα τέλη του μήνα να τσεκάρει ΠΟΣΟ φπα έδωσαν οι μικρομεσαίες για το καλοκαίρι που μας πέρασε θα βρει μία τεράστια τρύπα. Αναλογικά με 15% περίπου παραπάνω τουρισμό κάπου τόσα πρέπει να είναι και τα έσοδα από φπα, δυστυχώς θα απογοητευτούνε ΟΟΟΟΛΟΙ…

  Οι μαϊμουδιές των αριθμών οφείλονται στις αυξημένες εισροές απότο ΕΣΠΑ τον ιούνιο, που οφείλονται στις προκαταβολές για τους εργολάβους των δρόμων και σττη επιστροφή των κάποιων «κερδών» από την εκτ για τα ομόλογα μας. Δηλαδή γεγονότα που δεν θα ξανασυμβούν άμεσα.

  Στούρνε περίμενε να βάλω πετρέλαιο να σωθείς…

 4. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Κιμωνα δυστυχως ! Ο Τραιανου μου «εδεσε» το παζλ ! Ενα παζλ που ειχα κομματια απο τη διαλυση της Γιουγκοσλαβιας …προσφατα με τα Αιγυπτιακα ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ εδω και τωρα η σειρα μας …ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟ Ε?

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Υπάρχει μια συνέντευξη ενός δημοσιογράφου και πολιτικού αναλυτή που μιλάει για όλα αυτά πριν την πρώτη εκλογή του Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ. Βρες την και παρακολούθησε τι λεει. Θα σου λυθούν όλες οι απορίες. Εκτός του ότι μιλάει για επαναστάσεις στη Β.Αφρική και Μέση Ανατολή από τη CIA ….κι αυτά ΠΡΙΝ βγει ο Ομπάμα.

 5. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΟΚΤΩΒΡΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΕΞΟΥΜΕ ΛΑΡΥΓΓΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s