WICCA: Η Παγκόσμια θρησκεία των Μάγων και των Μαγισσών


Wicca Bible

τού κ. Λάμπρου Σκόντζου, Θεολόγου Καθηγητού

Περιοδικό «Διάλογος» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009, ΤΕΥΧΟΣ 58 (σελ 14).

Μετατροπή σε html από: http://www.ppu.gr/pdf/Dialogos_58.pdf

Είναι πια ολοφάνερο πως ο κόσμος ολόκληρος εισέρχεται με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς στο αποκρυφιστικό πνεύμα της διαβόητης «Νέας Εποχής». Μια νέα, πρωτόγνωρη πνευματική κατάσταση διαμορφώνεται, η οποία τείνει να περιθωριοποιήσει πνευματικές και θρησκευτικές αξίες αιώνων. Εμείς, όσοι ασχολούμαστε με θέματα συγχρόνων αιρέσεων και παραθρησκείας, δυσκολευόμαστε να παρακολουθήσουμε την ροή των δραματικών εξελίξεων και την τραγική φάση στην οποία εισέρχεται η ανθρωπότητα.

Η χώρα μας δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Παρ’ όλο ότι ο ελληνικός λαός διαθέτει υγιείς πνευματικές καταβολές, οι οποίες στηρίζονται στην Ορθόδοξη παράδοσή μας, ο αποκρυφισμός όχι μόνο είναι παρών στη βιωτή των νεοελλήνων, αλλά τείνει να αποτελέσει κανόνα ζωής σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Δεν είναι υπερβολικό να υποστηρίξουμε πως η κάθε γειτονιά διαθέτει πια το μάγο ή τη μάγισσά της, διότι ο αριθμός των θεραπόντων του αποκρυφισμού και της μαγείας μετριέται σε πολλές χιλιάδες στη χώρα μας! Η μαγεία τείνει να γίνει «φυσική» ενασχόληση και τρόπος ζωής για πολύ κόσμο. Άλλωστε η συνεχής και συστηματική προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το διαδίκτυο και τα αναγνώσματα τύπου Χάρι Πότερ, έχουν επιφέρει τεράστια επίδραση στις συνειδήσεις χιλιάδων ανθρώπων και έχουν αμβλύνει επικίνδυνα τις επιφυλάξεις της ορθόδοξης παράδοσής μας για το πρόβλημα του αποκρυφισμού.

Αλλά υπάρχει και μια άλλη σοβαρότατη παράμετρος στο πρόβλημα της μαγείας. Ως τώρα γνωρίζαμε πως η μαγεία είναι μια απόκρυφη και σκοτεινή τέχνη – εργαλείο στο χέρια κάποιων επιτηδείων. Ως τις αρχές του εικοστού αιώνα οι μάγοι και οι μάγισσες σε διάφορα μέρη του κόσμου αποτελούσαν απλά κάποιες ενώσεις, ή δρούσαν μεμονωμένα. Όμως τώρα συνειδητοποιούμε πως η μαγεία έχει πάρει τη μορφή συγκεκριμένης και οργανωμένης θρησκείας. Πρόκειται για τη διαβόητη Wicca, η οποία έχει παγκόσμιο χαρακτήρα και η οποία λέγεται ότι βρίσκεται στην 5η θέση των μεγάλων θρησκειών από άποψη οπαδών!

Για την ιστορία αναφέρουμε πως εμπνευστής, πρωτεργάτης και δημιουργός της Wicca υπήρξε ο διαβόητος Άγγλος μάγος αποκρυφιστής και παγανιστής Gerald Gardner (18841964). Αυτόν τον μύησε στον σατανισμό και τη μαγεία το 1940 μία μάγισσα, η «γηραιά»  Dorothy Chutterburch και το 1946 είχε συνδεθεί με τον αρχισατανιστή Alister Crowley ο οποίος τον έχρισε τιμητικό μέλος της μυστικιστικής σατανιστικής αδελφότητας «Ordo Templi Orientis» (O.T.O.). Ο Gardner υπό την επίδραση του μαύρου σατανιστή, έγραψε το 1949 το βιβλίο  «Hign Magic’s Aid» (Βοήθημα ανώτερης μαγείας), που περιείχε μαγικές τελετουργίες στον κερασφόρο θεό Πάνα.

Το 1951 ίδρυσε δική του αδελφότητα, όπου εφάρμοζε τις αποκρυφιστικές πρακτικές του Crowley. Το 1953 μύησε στην αδελφότητά του τη διαβόητη αποκρυφίστρια Doreen Valiente, με την οποία διαμόρφωσαν και συστηματοποίησαν τη λεγόμενη γκαρντεριανή παράδοση, δηλαδή την αναβίωση του αρχαίου δρυιδικού παγανισμού και της μαγικοπαγανιστικής Wicca. Το 1954 εξέδωσε άλλο βιβλίο για την εξέλιξη της μαγείας, με τίτλο: «Witchcraft Today» (Η μαγεία σήμερα), το οποίο είναι η συστηματοποίηση στην ουσία του δρυιδικού και γουϊκανικού νεοπαγανισμού. Αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην ανάπτυξη της Wicca και την διάδοση της μαγείας σε όλο τον κόσμο.

Μετά το θάνατο του Gardner το 1964, το έργο του συνέχισε ο  Raymond Buckland (Ρεϊμόν Μπάκλαντ), διαβόητος και αυτός μάγος και αποκρυφιστής. Τη δεκαετία του 1960 εισήγαγε τη μαγεία της Wicca στην Αμερική, όπου έγινε δεκτή από τους εκεί αποκρυφιστικούς κύκλους και ιδιαίτερα τους σατανιστές του Anton La Vey, ο οποίος υπήρξε ο ιδρυτής της φρικιαστικής οργάνωσης, της «Εκκλησίας του Σατανά». Στα 1979 η μάγισσα – σατανίστρια, από την Καλιφόρνια,  Starhawk έγραψε το μπέστ σέλερ  «Ο Σπειροειδής Χορός: Μια Αναγέννηση της Αρχαίας Θρησκείας της Μεγάλης Θεάς», μια συστηματική παρουσίαση των γουϊκανικών παγανιστικών τελετουργιών, το οποίο έκαμε πολύ μεγάλη εντύπωση στους αναγνώστες του δυτικού κόσμου και συνέδεσε τον σατανισμό με τον Κέλτικο νεοπαγανισμό.

Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της Wicca έπαιξε και ο διαβόητος μάγος και σατανιστής Alexander Sanders, ο οποίος διαμόρφωσε, παράλληλα με την γκαρντεριανή νεοπαγανιστική παράδοση, τη λεγόμενη αλεξανδρινή.

Έχουμε αποδείξει εδώ και χρόνια πως το μέγα εύρος του αποκρυφισμού, με τις πολυάριθμες πτυχές και οργανώσεις του, λειτουργεί ως δίκτυο συγκοινωνούντων δοχείων. Η σημερινή «ιέρεια» της  «Εκκλησίας του Σατανά» στην πόλη  Σαν Ζοζέ της Καλιφόρνιας,  Μάργκαρετ Γουέντλ δηλώνει γουϊκανή νεοπαγανίστρια!

Η Wicca εμπεριέχει στο λατρευτικό της σύστημα κράμα πολλών αρχαίων παγανιστικών δοξασιών και τελετουργιών. Κυρίως είναι αναβίωση των δοξασιών και των τελετουργιών των δρυιδών Κελτών και των αρχαίων παγανιστών Σκανδιναβών. Η ονομασία Wicca δηλώνει τη γυναίκα μάγισσα. Ως κύρια θεότητα λατρεύεται η  «Μητέρα θεά Γαία» των Κελτών, την οποία οι σύγχρονοι δημιουργοί της Wicca την ταύτισαν με την Άρτεμη – Εκάτη του αρχαιοελληνικού πανθέου.

wicca_by_master_of_distortion

Άλλη κορυφαία θεότητα της Wicca είναι ο κερασφόρος και τραγόμορφος θεός, ο οποίος και αυτός ταυτίστηκε με τον επίσης αρχαιοελληνικό θεό Πάνα, «Υιος, αδελφός,εραστής και σύντροφος της ΜεγάληςΜητέρας»1. Δεν είναι τυχαία η επιλογή. Η Άρτεμις – Εκάτη θεωρούνταν στην αρχαιότητα προστάτης της μαγείας, αλλά και της γονιμότητας στην Ιωνία. Το ίδιο και ο Πάνας θεωρούνταν προσωποποίηση της άγριας ερωτικής λαγνείας. Τα δύο αυτά «θεία» πρόσωπα, σύμφωνα με τις δοξασίες της Wicca, βρίσκονται σε αέναη ερωτική συνεύρεση.  «Οι δύο θεοί θεωρούνται η συμπλήρωση ο ένας του άλλου και μαζί ολοκληρώνονται και δημιουργούν την Υπέρτατη Δύναμη»2. Η προσέγγιση από μέρους των οπαδών γίνεται με τη μαγεία και τις ελεύθερες ερωτικές σχέσεις,  «ως ύψιστη λατρεία», όπως ισχυρίζονται, που όμως στην ουσία είναι συγκερασμός της μαγείας και του αχαλίνωτου ερωτισμού.

Αρχικά ο Gerald Gardner, αργότερα ο Raymond Buckland και κυρίως η Στάρχοουκ έδωσαν μια ώθηση φεμινιστική στη Wicca, με τη λατρεία της θηλυκής «Μεγάλης Θεάς», που δεν ήταν άλλη από τις διάφορες παραλλαγές της θηλυκής θεότητας της μαγείας στα διάφορα αρχαία παγανιστικά θρησκεύματα. Χιλιάδες φεμινίστριες σε όλο τον κόσμο αποδέχτηκαν τη νέα θρησκεία, την οποία θεωρούσαν ως μια από τις κύριες εκφράσεις της γυναικείας απελευθέρωσης. Παράλληλα με τη λατρεία της θεάς Γαίας, προσεταιρίστηκαν το οικολογικό παγκόσμιο κίνημα και κατόρθωσαν να θεωρηθούν ως θρησκευτικό οικολογικό κίνημα!

Τελευταία πληροφορούμαστε πως η διεθνής Wicca ίδρυσε παράρτημα και στη χώρα μας και ειδικότερα της λεγομένης Κορελλιανής παράδοσης. «Καθιερώθηκε» «ναός» με την ονομασία: «Ναός της Ιερής Φλόγας» και συστάθηκε ιερατείο μυημένο στην Αμερική και στην Αγγλία. Δημοσίευμα του περασμένου Μαΐου αναφέρει ότι έλαβαν χώρα την πρωτομαγιά «δυναμικές» μαγικές τελετουργίες από τα μέλη της εν Ελλάδι θρησκευτικής κοινότητας της Wicca. Ας σημειωθεί πως τη νύχτα της 30ης Απριλίου προς 1η Μαΐου, η οποία ονομάζεται Μπιάλτα (Beltaine) η Βαλμπούργειος Νύχτα, εορτάζεται από τους σατανιστές το φρικτό γεγονός της συστάσεως της «Εκκλησίας του Σατανά» από τον La Vey. Η «εορτή» αυτή τιμάται και από όλους τους αποκρυφιστές του κόσμου. Επίσης μεταφράστηκαν στα ελληνικά πάμπολλα βιβλία, όπως του αποκρυφιστή συγγραφέα K. Scot «Wicca: Ο Απόλυτος Πρακτικός Οδηγός», από τις εκδόσεις «Αρχέτυπο».

Παρ’ όλες τις μεγαλοστομίες των εκπροσώπων της Wicca, ότι δήθεν αποτελεί μια τυπική φυσιοκρατική θρησκεία, θεωρούμε, βάσει στοιχείων, ότι εντάσσεται στις ακραίες αποκρυφιστικές ομάδες, διότι δεν αρκείται απλά σε κάποιες παγανιστικού τύπου τελετουργίες, αλλά ασκεί την πρακτική μαγεία, ως κατ’ εξοχήν λατρευτικό τυπικό. Παρ’ όλο ότι ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμιά σχέση με τον σατανισμό και ότι θεωρούν τον σατανά ως «ανύπαρκτο ον», αποδεικνύουμε με στοιχεία ότι οι ιδρυτές της Wicca, (Gardner, Starhawk, κ.λπ.), που προαναφέραμε, ανήκαν ή είχαν κοινωνία με σατανιστικές οργανώσεις. Τα σύμβολα και τα τελετουργικά τους έχουν κοινά σημεία με αυτές και τα «πνευματικά όντα» που επικαλούνται στις μαγικές τελετουργίες τους είναι σαφώς ακάθαρτα πνεύματα. Έστω για παράδειγμα το παγανιστικό μουσικό συγκρότημα της Wicca «Inkubus Sukkubus», οι συμβολισμοί και η θεματολογία του οποίου είναι ταυτόσημοι με τον σατανισμό, όπου εξυμνείται απροκάλυπτα ο Devil (Διάβολος) και ο Lucifer (Εωσφόρος)3. Έχουμε επίσης τη βεβαιότητα ότι η μαγικο-παγανιστική θρησκεία Wicca αποτελεί κύρια ομάδα του αποκρυφιστικού πλέγματος της «Νέας Εποχής», διότι απηχεί πλήρως τις αρχές της και ταυτίζεται με τις επιδιώξεις της.

Φρονούμε ότι η σύγχρονη πνευματική κατάσταση του κόσμου δεν είναι καθόλου καλή. Είναι ανάγκη να εγερθούμε από τον πνευματικό μας λήθαργο και να προτάξουμε δυνάμεις αντιστάσεως ενάντια στη συνεχή και ραγδαία κατάπτωση της ανθρωπότητας. Είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστούμε από την πνευματική αποχαύνωση που μας οδήγησε η αποκρυφιστική προπαγάνδα εδώ και κάποιες δεκαετίες, να διώξουμε τη νοητή σκοταδιστική αχλή από τα μάτια μας και να ατενίσουμε το ανέσπερο φως του Χριστού, το οποίο, μόνο αυτό, διαλύει τα νοητά σκοτάδια του ψεύδους και της απάτης. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε πως η ψευδαίσθηση διεξόδων από τα όποια προβλήματα της ζωής που δημιουργεί ο αποκρυφισμός είναι μια καλοστημένη παγίδα και ένα απατηλό δόλωμα που στήνει ο πονηρός με τα όργανά του, προκειμένου να αποσπάσει τον σύγχρονο άνθρωπο από την πρόνοια του Θεού και να τον οδηγήσει στα σκοτεινά ερέβη της σατανοκρατίας, όπου όχι μόνο δεν υπάρχουν διέξοδοι, αλλά επικρατεί η φρίκη και ο δρόμος χωρίς επιστροφή.

Σημειώσεις


1. www.beatricediscourse.blogspot.com

2. www.esoterica.gr16

3. www.inkubussukkubus.com

Πηγή: http://www.oodegr.com/oode/thriskies/wicca/peril_1.htm

66 comments on “WICCA: Η Παγκόσμια θρησκεία των Μάγων και των Μαγισσών

 1. Ο/Η stergdoc λέει:

  Κανενας δεν εχει δικαιωμα επανω στα μυστικα και η προσβαση σε αυτα κερδιζεται μονο αξιοκρατικα.Οι μυστικες κοινωνιες δεν ειναι «δημοκρατιες»( οι οποιες προοριζονται για τον οχλο.)Καποιο μυστικο αν δοθει στον ανετοιμο οχλο ουτε κατανοητο θα γινει αλλα και ζημια σε αυτον θα κανει που εχει συνηθισει να σκεφτεται μονον μονοδιαστατα και αυτα ανοικουνε σε περισσοτερες διαστασεις.Οι περισσοτεροι κανουνε ερωτησεις και αν δεν εχουνε απαντησεις,που μπορουνε ελαχιστοι να δωσουνε τοτε αρχιζουν τις επιθεσεις «που το ξερεις εσυ και οχι εγω» και αλλες πολυ …εξυπνες φρασεις καταπληκτικης νοημοσυνης αλλα σε ενα…μονοδιαστατο χωρο,εκει δηλαδη που ανοικουνε και οι ιδιοι και δεν το παραδεχονται.

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Aυτό που υπονοείς πίσω από την γραφή σου, είναι ότι…για καλό το βάλαμε το άρθρο ? ή για κακό ?
   Εχεις την αίσθηση ότι η χώρα μας δεν βάλλεται ΚΑΙ ΛΟΓΩ της θρησκείας ?

   Και επειδή λοιπόν κάποιοι που δεν με γνωρίζουν…μπορεί να πούν τι λέει ο γραφικός…καλύτερα ας το ψάξουν καλύτερα το θέμα…

   • Ο/Η stergdoc λέει:

    » τι λέει ο γραφικός» Με αυτο υπονοεις εσενα η εμενα
    «για καλό το βάλαμε το άρθρο ? ή για κακό ?» Για …τιποτα απο τα δυο,απλως το βαλατε
    «Εχεις την αίσθηση ότι η χώρα μας δεν βάλλεται ΚΑΙ ΛΟΓΩ της θρησκείας ?»Ακριβως,αυτην την αισθηση εχω.Ασχετο θεμα εδω το θεμα που ανεφερες,εντελως ασχετο,Ασχετα αν το εκμεταλευονται δεοντως τα ντοπια οργανωμενα συμφεροντα και οχι μονο των δεσποταδων

    • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

     Καλημέρα Stergdoc
     το «γραφικός» πήγαινε σε μένα…
     Οι προθέσεις μου είναι να αναδείξω κινδύνους…που πολλοί δεν γνωρίζουν…και όχι τα ελοχίμ και τα νεφελίμ
     Η ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία προστατεύει από πολλά
     Καλημέρα και πάλι

     • Ο/Η stergdoc λέει:

      Καλημερα
      Καθε στατικη κατασταση που στην βαση της ειναι αντιδημιουργικη επειδη ειναι αντιεντροπικη δημιουργει αισθημα ασφαλειας και το αισθημα οτι προφυλασει και μια τετοια κατασταση ειναι και η εκκλησια που βολευει το συντηρητικο μας αισθημα ανταλλαζοντας το με δηθεν ‘ασφαλεια» και αυτο μεχρι απο την ….ακινησια να σαπισει μονη της και εκει βρισκονται πλεον ολες οι εκκλησιες,στην πορεια σαπισματος τους.Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ εντροπια (αριστεροι/αναρχικοι/χρυσαυγητες/ποιητες/μουσικοσυνθετες/περιπλανωμενοι σε ολο τον πλανητη νοημονες και ερευνητικοι ταξιδιαρηδες/ο εσωτερισμος και εντρυφηση στα μυστηρια του Συμπαντος/οι αστρονομοι μαζι με αλλους πολλους «τρελλους» για την μαζα) ειναι εργαλειο της Συμπαντικης Συνδημιουργιας,τηρει το Μετρο,το Εφικτο,σεβεται το αγνωστο (οχι θεους-εικονισματα-παπαδαρια-αγιους και δαιβολους κλπ) και συμβαλλει καποτε να γενικευτει στον οχλο αυτο που ηδη εχει ξεκινησει σε ελαχιστες μειοψηφιες και να παρασει το ανθρωποσυστημα στην φαση του δυνατου/εκλεκτου/χαρισματικου/Συμπαντικα Ηθικου/εμμετρου ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟΥ.Αλλα αναγκαιο για τα παραπανω ο χειρισμος της Θεικης Εντροπιας που βρισκεται ΠΑΝΤΟΥ και περιμενει απο εμας να την κανωμε ελεγχομενη για δημιουργια προσκαιρης ταξης μεχρι το σημειο που θα την ξαναανατρεψωμε την ταξη μεχρι το επομενο βημα κοκ.Αυτο λεγεται διαλεκτικη διαδικασια και κατα διαστηματα κατεδαφιση για να κτισωμε νεο οικοδομημα με τα ιδια βασικα υλικα αλλα της επομενης αισθητικης και αναγκαιοτητας.Επομενως τελος με ΟΛΕΣ τις εκκλησιες και κατεστημενα.αρκετο κακο εκαναν και αρκετα εφαγαν τα κορακια αυτα.Πιστευω να σε ευχαριστησε η επεκταση μου αυτη λιγο πιο περα απο ο,τι θα περιμενες.Να εισαι καλα.

      • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

       […] Η ανθρώπινη ύπαρξη πάντα αναζητούσε το καλύτερο. Αυτό είναι στη φύση μας. Αλλά απ’την τρέλα μας να γίνουμε οι τέλειες (εξωτερικά) εικόνες, πολύ φοβάμαι πως χάσαμε το στόχο μας και τρέχουμε σε λάθος κατεύθυνση. Διότι η ουσία κρύβεται στον εσωτερικό μας κόσμο, στην ψυχή. Ο Χριστός εκεί έδειξε και έδωσε την βαρύτητα: στο μέσα μας…
       Ο άνθρωπος είναι εικόνα Χριστού. Είναι ένα θαύμα! Είναι υπέροχο, μοναδικό δημιούργημα. Γιατί, λοιπόν, να πάρουμε μια μπογιά και να βάψουμε με τόση ψευτιά αυτό το ξεχωριστό πρόσωπο; Αργά ή γρήγορα, αυτή η μπογιά θα ξεβάψει. Η ψυχή θα επαναστατήσει, γιατί δε δέχεται και δεν αντέχει τις προσποιήσεις. Έτσι, σαν κρύο, σκοτεινό λουλούδι ανθίζουν αποκυήματα παγερά: η μοναξιά, οι νευρώσεις, οι ανασφάλειες, οι φοβίες και οι αμφιβολίες. Και μετά τρέχεις να καλύψεις το κενό με χίλια άλλα δυο κενά…[…]

       http://aoratigonia.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6.html#comment-form

       «Επομενως τελος με ΟΛΕΣ τις εκκλησιες και κατεστημενα.αρκετο κακο εκαναν και αρκετα εφαγαν τα κορακια αυτα.»
       Η Εκκλησία φίλε δεν είναι κοράκια…ΜΕΡΙΚΟΙ παπάδες είναι κοράκια.
       Η ΑΛΗΘΕΙΑ για ένα ΘΕΜΑ είναι πάντα ΜΙΑ και ποτέ δύο ή τρείς…
       Οταν ο Ιησούς Χριστός έλεγε «είμαι το Φως» το εννούσε, δεν το έλεγε μόνο μεταφορικά…
       Θα τα ξαναπούμε…

       • Ο/Η stergdoc λέει:

        Μαλλον μιλαμε αλλα εγω και αλλα εσυ.Κατ αρχας δεν γνωριζεις φαινεται την εννοια του «Χριστικου-Χριστος» και οσον αφορα το «Ο άνθρωπος είναι εικόνα Χριστού.» αυτο εκφραζει και το εξακτινο αστερι το οποιο κατηγορειτε ολοι σας σαν ….»εβραικο».»σατανικο» κλπ ενω εκφραζει Ερμητικα το «ο,τι ειναι επανω ειναι και κατω και το αντιθετο».Εν πασει περιπτωσει ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ διοτι δεν θα προσφερω και τιποτα αλλο περισσοτερο και για αυτο σταματω.Ισχυει ο,τι εγραψα παρακατω και στον Βουλγαρη.Τελος απο εμενα.

     • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

      Καλημέρα Αμετανοήτε …Αν και δεν είναι ο τόμεας μου (και οφείλω να παραδέχθω ότι ειμαι καχύποπτος σε ότι αφόρα τον μυστηκισμό) αρκετοί νεοπαγανιστές ειδκά στην Ελλάδα ειναι και νεοναζί και αύτο δεν είναι τύχαιο Ιστορίκα, ας θυμηθούμε την Θούλη ενώ απο την άλλη δεν αναφέρονται σχέσεις ανάμεσα σε νεοπαγανισμό και κομουνισμό

      • Ο/Η stergdoc λέει:

       «Αν και δεν είναι ο τόμεας μου» .Αυτο ειναι φως φαναρι και να μη εκφερεις γνωμη σε θεματα παντελως αγνωστα σε εσενα διοτι εκτιθεσαι και γινεσαι σαν τους «ειδημονες» του Ολυμπια.
       «ειμαι καχύποπτος σε ότι αφόρα τον μυστηκισμό».Και καλα κανεις και ο μυστικισμος ειναι καχυποπτος προς εσενα ,εναν ανθρωπο της εξωτερικης (περιγραφικης) ιστοριας που θα σου διαφευγει το παγοβουνο και θα περιγραφεις την κορυφη του μονο (το 1/10 του παγοβουνου)
       «ας θυμηθούμε την Θούλη».Για να την «θυμηθουμε’ πρεπει πρωτα να την μαθωμε και να την αναλυσωμε εις βαθος πραγμα αδυνατον για εσενα διοτι οι ιστορικες πηγες που χρησιμοποιεις δεν ειναι επι παντος επιστητου.
       «σχέσεις ανάμεσα σε νεοπαγανισμό και κομουνισμό».Εδω μαλλον βαλθηκες να μας τρελλανεις.
       Δεν γινεται να μαγειρευεις και ναρειχνεις απο ολα μεσα ,ο,τι βρεις εμπρος σου ισα για να βγαλεις κατι,οτιδηποτε.
       Να εισαι προσεκτικος του τι γραφεις διοτι σε αυτο το σχολιο σου εξετεθεις,διοτι ασχετος παντελως με το θεμα ,ανακατωσες τα παντα και σε αναλογιες τραγικες.

       • Ο/Η stergdoc λέει:

        Και κλεινω εδω διοτι μαλλον κακως επεκταθηκα.Δεν γινεται τετοια συζητηση δημοσια και με ολους.Ευχαριστω «αμετανοητε».

       • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

        Οντως είναι δύσκολη συζήτηση.
        Εγώ ευχαριστώ.
        Σεβαστές όλες οι απόψεις…

       • Ο/Η Κασκορσέ και σαγιονάρα οικοδόμου λέει:

        Τι σημαίνει το «Δεν γινεται τετοια συζητηση δημοσια και με ολους»;

       • Ο/Η Kimwn λέει:

        Ο στέργιος είναι ο κάτοχος ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΩΝ των μυστικών και δεν μπορεί να τα αποκαλύψει σε μάς τους αδαείς, ξέρει και για όλες τις εκκλησίες και μπορεί να κρίνει (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ) την άγνοια μας, την ελεγχόμενη εντροπία (μέχρι και να σταματήσει την τάση της φύσης προς την αταξία).
        Μετά επειδή κακώς επεκτάθηκε η γλωσσίτσα του προς τα λοιπά γκοΐμ , απλά τα μαζεύει και δεν λέει άλλα.
        Μπορεί να ξανακαβαλήσει το καλάμι του (τον εθνικό αερομεταφορέα) και να συνεχίσει το ταξείδι στας νεφέλας
        Πόσα απίδια παίρνει ο σάκος και χίλια καντάρια σίδερο πόσα βελόνια βγάζει δεν μας είπε ότι ξέρει πάντως…
        Τον τσούζει πάντως λιγάκι και η ορθοδοξία, στο ίδιο τσουβάλι με όλες τις θρησκείες της πλέμπας- πόπολου- αλλά δεν πειράζει ΞΥΔΑΚΙ…

       • Ο/Η Κασκορσέ και σαγιονάρα οικοδόμου λέει:

        Ρε συ, αγόρασε ο Βασιλάκης ακόμη και τα καλάμια; Μόνο για την Ολυμπιακή έχει πάρει το αυτί μου.

        Μήπως μιλάς για Αθηναικό ‘καλαμάκι’;

        Κατά τα λοιπά, ζητώ ταπεινά ενημέρωση από τον παντογνώστη

       • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

        Συγνώμη κύριε Στέργιε αλλά υπήρχε σχέση ανάμεσα στην θεοσοφιστική-νεοπαγαναστίκη οργανώση Θούλη και τους Νάζι καθώς η Θούλη τους αιμοδότησε με στελέχη π.χ. Ρουντολφ Ες και επήρεασε μέχρις ενός σημείου την στρατηγική τους σκέψη.Πέρα απο αυτό ας έχουμε υπόψη και τον επίσης νεοπαγανιστή -ΕΝΤΟΝΑ αντιχριστίανο Αλφρέντ Ροζεμπέργκ, τον «θεωρητικό¨» των Νάζι ο οποίος στην εισαγωγή του έργου του «ο Μύθος του Εικοστού Αιώνα» μιλά για μια νέα «θρησκεία, την θρήσκεια του αίματος».Οποιαδήποτε ομοιότητα ανάμεσα σε αυτην την φράση και το συνθήμα μιας γνώστης «οργανώσης» «αίμα, τιμή κτλ» ΔΕΝ είναι τυχαία…Οπώς ΔΕΝ ειναι «τύχαιο» το γεγόνος ότι το εν λόγω βιβλίο ανατυπώθηκε μεταφρασμένο στα Ελληνικά στην Ελλάδα το φθινοπώρο του 2009 ή 2010 αν θυμάμαι καλά απο ένα συγκεκρίμενο εκδοτικό οίκο ο οποίος εκδίδει και ένα νεοναζιστικό περιοδικό.Βεβαιώς και δεν είμαι αλάθητος και αν εχεις στοιχεία που να υποδηλώνουν την υπάρξη νεοπαγανιστών κομμουνιστών ειμαι προθύμος να τα μελέτησω….
        Ειλικρινά λυπάμαι που δεν σου αρέσαν ότι εγράψα αλλά αυτή ειναι η «ακτίνα δράσης μου» οπώς θα έλεγαν και στην ΠΑ και στην τελική να τύχον δεν κάνω λάθη πως θα μάθω;Η «Θεία Επιφοιτήση» έγινε μια φορά και δεν αναμένεται να γίνει άλλη μια ειδκά για μένα….»Θα πρέπει να πετάμε και να πέφτουμε μέχρι να μάθουμε να πετάμε χωρίς να πέφτουμε»

       • Ο/Η stergdoc λέει:

        Και βεβαια δικαιουσαι να πετας αλλα οταν πεφτεις να μη πεφτεις επανω στους αλλους.Να …προειδοποιεις τους αλλους φωναζοντας …»πεφτω» για να φυγουνε απο κατω.χαχα βρε Χρηστο μου.

       • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

        Δεν διαφώνω σε αυτό το σημείο…Καλά να περνάς

       • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

        Μια αλλη αποδείξη του νεοπαγαινισμού του Ροζεμπέργκ ειναι και ο παίανας του υπέρ των παγανιστών ιερέων της Λιθούανιας (βλέπε σχετική αναφορα στο Lake Peipus 1242 των Εκδόσεων Osprey΄»Πληροφοριάκα πάντως όταν ρωτήσα μια «λάλιστάστη» σχολιαστρία του ολυμπία η οποία είχε σχολίασει εδώ ενα άρθρο για το αλφαβήτο για τις σχέσεις Ροζεμπέργκ και της ιδέολογιάς της χ.α. έπαθε μια περίεργη «μουγκάμαρα» και θυμηθήκε ότι «πρέπει να μέλετήσει τους αρχαιούς προγόνους της»

 2. Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

  Συγχαρητήρια και στους δυό σας, για τον υπέροχο διάλογό σας.
  Μου δίνεται την ευκαιρία να παρέμβω κι΄εγώ από μιά άλλη σκοπιά.

  Τον Θείο σχεδιασμό ως άνθρωποι δεν μπορούμε να το συλλάβουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση πάντα υπήρχε σχέδιο όπως και υπάρχει…..
  Στον σχεδιασμό Του, για τους Λόγους Του είναι και ο Δημιουργός τον απανταχού θρησκειών, κατά συνέπεια …………… το Θείο ούτε μπορεί να προκρίνει, ούτε μπορεί να είναι οπαδός κάποιας θρησκείας……..
  Θάθελα εδώ να θυμήσω ότι οι πρόγονοί μας σαν Πολίτες του Κόσμου ήτανε και ανεξίθρησκοι.

  Σήμερα τα θρησκευτικά ιερατεία είναι ΑΜΕΤΟΧΑ στην ανθρώπινη δυστυχία, και σε πολλές περιπτώσεις μέσω του φανατισμού που …… σκορπίζουν συμμετέχουν στον ίδιο τον θάνατο …..
  Τα ιερατεία που συναλλάσονται με την εκάστοτε εξουσία.

  Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον πολιτισμό που προσέφεραν στην ανθρωπότητα οι άραβες.
  Σήμερα στις πλούσιες από πετρέλαια χώρες τους, οι “επικυρίαρχοι” τους δωρίζουνε, την φτώχια, την διχόνοια, τον θάνατο
  Σήμερα στις χώρες αυτές, που τις γυρίζουνε 100αδες χρόνια πίσω εμφανίζεται ξανά η Σαρία.
  Η Σαρία ο από χιλιετηρίδες ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ, πριν ακόμα από την εμφάνιση του ισλαμισμού.
  Ο σκληρός νόμος της ερήμου, που θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να τον τηρήσουνε πιστά, οι νομάδες της ερήμου, η μη τήρησή του εσήμαινε ….. τον θάνατο στην πάντα αδυσώπητη έρημο.
  Τότε που οι πατριάρχες είχανε το δικαίωμα στην ζωή και στον θάνατο πάνω στα μέλη της φυλής …….

  Σήμερα αυτόν τον νόμο με τα πιόνια ιερατεία, τον καλλιεργήσανε και τον υποκινήσανε οι καθοδηγούμενοι από τον σιωνισμό χωροφύλακες αμερικάνοι …. Κατακτήσανε χώρες και τις διαλύσανε, τις γυρίσανε πίσω, Αφγανιστάν, Ιράκ, ….
  Τα Βρώμικα και συναλλασόμενα με την κάθε εξουσία ιερατεία δείξανε και το πραγματικό τους πρόσωπο, τα ιερατεία που διαχειρίζονται τα πλήθη, που με τα κηρύγματά τους σκορπάνε την διχόνοια και τον φανατισμό, τα ιερατεία που με τις πρακτικές τους αυτές “δωρίζουν” τον …… θάνατο.
  Τον φανατισμό, που χρηματοδοτούνε αδρά τα ερπετά της ερήμου οι ….. εμίρηδες των κρατών του Κόλπου, της Σαουδικής Αραβίας, αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη. Τα “θρησκόληπτα” αυτά ερπετά που επαναφέρουν τους νόμους των ξυπόλητων πατεράδων τους, τους νόμους της ….. ερήμου. Τα “θρησκόληπτα” αυτά ερπετά που είναι οι καλύτεροι “πελάτες” των πορνείων της δύσης ………..

  Τα θρησκευτικά ιερατεία απανταχού, δεν έχουνε καμία σχέση με τους δημιουργούς των θρησκειών τους ….
  Παρακολουθούμε όλοι την στάση των ιερατείων αυτών απέναντι στην ανθρώπινη δυστυχία και τον πόνο που υπάρχει στον πλανήτη.
  Βιώνουμε την στάση του ιερατείου, στην δυστυχισμένη πατρίδα μας ……

  • Ο/Η stergdoc λέει:

   Τι να απαντησω εδω?
   Για ποιον «σχεδιασμο».Ποια «Ιερατεια που….που συναλλάσονται με την εκάστοτε εξουσία.»,ποιοι «…..χωροφύλακες αμερικάνοι » (τα φαινομενα απατουν) ,ποια «… Βρώμικα και συναλλασόμενα με την κάθε εξουσία ιερατεία» (δεν ηξερα οτι αλλο…. «βρωμικα» Ιερατεια και αλλο …»εξουσια» -ανωτερη προφανως απο τα πρωτα- με την οποια συναλλασονται τα Ιερατεια),ποιοι οι » δημιουργοι των θρησκειών τους ….» .Τι να απαντησω?ΤΙΠΟΤΑ φυσικα γιατι θα το κανωμε…Ολυμπια.Τραγικη κατασταση.Και οσον αφορα το «Συγχαρητήρια και στους δυό σας, για τον υπέροχο διάλογό σας» αστο αυτο διοτι μου θυμιζει δασκαλακο ασχετο που …αφ υψηλου κρινει και εξισωνει αλλα παντα αυτος απο ψηλα.Αστα ρε φιλε.Τελειωσα με το θεμα,εξ αλλου αρχισαν να βγαινουν και οι καμπιες απο το αλλο ιστολογιο και να απαιτουν και να μη τις ψεκασω.Φευγω απλα και αφηνω το πεδιο να συνεχισετε μεταξυ σας.Και ολα αυτα διοτι τολμησα να σας βγαλω καμμια βολτιτσα στον καθαρο Ηλιο.Που να συνεχιζα κιολας σε αλλα απιστευτα για τα μυαλα σας που τρεχουνε πολυ γρηγοροτερα απο τα μυαλα σας.Αντε και καληνυχτα.Καλη σας συνεχεια
   ΥΓ
   Η μισαλλοδοξια Κριτων που εχεις δειξει αλλου οταν αρχισαμε ενα διαλογο καποτε και το γυρισες στο φανατηλικη το χριστιανο-ταλιμπανιστικο δεν μου επιτρεπει να κανω διαλογο με του λογου σου.Με το συμπαθειο,επλιζω στην δικη σου…. κατανοηση.

   • Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΟ1

    Κάθε τόσο στολίζεις τον Κρίτωνα με κάποιο επίθετο, κάποτε με είχες αποκαλέσει αρχειοφύλακα.
    Ανόιγοντας το αρχείο μου λοιπόν, θα σε οδηγήσω στο πιό κάτω λινκ

    http://redskywarning.blogspot.com/2013/10/blog-post_10.html
    Πρόκειται για την μεγαλύτερη κηδεία που έγινε ποτέ στο Ισραήλ, πρόκειται για την κηδεία του δημοφιλούς ραββίνου, γνωστότατο για τις ρήσεις του ως προς τους … ‘γκογίμ’ ….
    -Οι μη εβραίοι υπάρχουν για να υπηρετούν τους γκογίμ ….
    -Οι μη εβραίοι είναι γαίδούρια …..
    Μπορεί μεν να έχει επικρατήσει ο πολιτικός σιωνισμός στο Ισραήλ, αλλ’ ουκ ολίγοι «ιερώμενοι» είναι φανατικοί υποστηρικτές του …..
    Η συναλλαγή του ιερατείου με την εκάστοτε πολιτική εξουσία ο κανόνας, κι΄εδώ ο άμβωνας προτείνει και στηρίζει …. πολιτικούς.
    Το θρησκευτικό ιερατείο που δείχνει τόση αγάπη στους συνανθρώπους ……

    Βατικανό
    Για τηνσυναλλαγή του πανίσχυρου ιερατείου του Βατικανού με την πολιτική εξουσία δεν χρειάζεται ν΄αναφερθώ …..
    Ο άμβωνας κι΄εδώ …. παρών ……

    Ελλαδική εκκλησία
    Για το ελλαδικό ιερατείο, «μία από τα ίδια» κι΄εδώ ο απανταχού παρών άμβωνας ……
    Βλέπομε την αγάπη και την συμπαράσταση των παπάδων απέναντι στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό …..

    Για τα ιερατεία των λοιπών χριστιανικών δόγματών, τα ίδια …..
    Το μόνο εδώ που έχω να προσθέσω, αφορά για τα ροζ ενδιαφέροντα των «αδελφών» ιερατείων ….. Ευλογίες και ευχές για τεκνοποίηση στους γάμους των ομοφυλοφίλων …….
    Υποκριτικά και απάνθρωπα απέναντι όλων των ανθρώπων.

    Τα μουσουλμανικά ιερατεία, δεν διαφέρουν καθόλου σε ποιότητα των ιερατείων των άλλων θρησκειών. Απάνθρωπα, φανατίζουν σκορπώντας την διχόνοια και το μίσος στα θρησκευόμενα πλήθη και τα οδηγούν στι αιματοκύλισμα ……..

   • Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Νο2

    Ανατρέχοντας και πάλι στο αρχείο, με ημερομηνία 26/813 στο άρθρο της Ολυμπίας »Επέμβαση στην Συρία θα σημάνει παγκόσμιο πόλεμο» στο παρακάτω λίνκ
    http://olympia.gr/2013/08/26/%CE%B5%CF%80%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83/
    οφείλω να ομολογήσω ότι είχαμε ένα πολιτισμένο διάλογο, αλλά δυστυχώς ητανε η μοναδική φορά …… στο σημείο 9 αρχίζουνε οι διάλογοί μας …

    όταν λοιπόν δεν βάζεις το υφάκι σου, όπως εσύ έχεις γράψει και μιλάς όμορφα δεν έχω πρόβλημα να το χαίρομαι ειλικρινά …….

   • Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Νο3

    που αφορά αυτή την φορά το …. χριστιανο- ταλιμπανιστικό μου ύφος, άλλο ένα κοσμιτικό ( το ρεπερτόριο μεγαλώνει …..)

    Θα ανατρέξω για ακόμα μία φορά στο αρχείο μου και θα σου παραθέσω ένα άρθρο μου στον ΑΒΕΡΩΦ της 17/6/13 με τίτλο «ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», είναι το παρακάτω

    http://averoph.wordpress.com/2013/06/17/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%8E-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%B8%CF%8E-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%B5%CF%87%CE%B8%CF%81%CF%8C-%CF%80%CE%BF/

    Πήγαινε και στο σημείο 9, να δείς και ένα σχολειάκι του φίλου σου Μιχαήλ

    Ο Κρίτωνας είναι γνωστός για τις απόψεις του, άλλωστε και σήμερα θα πήρες μία ιδέα για τον χριστιανο-ταλιμπάν Κρίτωνα ……

    * Με αναβάθμισες και σε κριτικό σήμερα.
    Stergdoc, ποτέ δεν έχω κρίνει κανένα. Κριτική ειδικά από εσένα, έχω κατ΄επανάληψη λουστεί …… το αρχείο νάναι καλά.
    «Συγχαρητήρια» και στον κριτικό Stergdoc

 3. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Εγω τωρα που συμφωνω σε πολλα με τον stergdoc (σε οτι ειπε δηλαδη περι σχεσεων ανθρωπου και θειων και οχι στην αφ υψηλου αντιδιαλεκτικη αντιμετωπιση συνσχολιαστων ) και το επεκτεινω και παραπερα …….,οτι οσο απελευθερωνεται ο ανθρωπος απο διανοητικα και ψυχικα δεκανικια ,τοσο πιο πολυ διψα για Γνωση (απ οπου κι αν προερχεται -χαχαχα),τοσο πιο κοντα στην Αληθεια πλησιαζει και τοσο πιο Ελευθερος γινεται εντος του ,εντος της κοινωνιας κι εντος του Συμπαντος ….λετε να ειμαι «παγανιστης» κομμουνιστης ?
  Το αρθρο πραγματευεται μια πιθανοτητα να «ετοιμαζουν» μια νεα παγκοσμια θρησκεια ,καποιοι αλλοι διαλλαλουν αλλες πραμματειες για παγκοσμια κυβερνηση ,παγκοσμιο νομισμα ,παγκοσμια Νεα Ταξη κλπ . Ας πληθυνουμε λοιπον τα ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ να μην βρισκουν «πελατες» οι …»λιακοπουλοι» ..
  Αν πληθυνουμε δε και οι Επαναστατες θα ξεμπερδεψουν μια και καλη οι λαοι απο ΑΥΤΟΥΣ που «ετοιμαζουν» οτιδηποτε για την διαιωνιση της ΕΞΟΥΣΙΑΣ τους ….δια παντως

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   ….λετε να ειμαι “παγανιστης” κομμουνιστης ?
   Είσαι ,είσαι….

   Και άσε τον λιακό ήσυχο μην βγούν τα νεφελίμ από την κοίλη γη και έρθουν να σε δαγκώσουν………….

 4. Ο/Η Ενας Πολίτης λέει:

  Μάγοι και μάγισσες υπήρχαν από καταβολής του ανθρώπινου πολιτισμού.
  Η διαφορά είναι ότι στο παρελθόν τους έπαιρναν σχεδόν όλοι στα σοβαρά, ενώ στην εποχή μας πολύ λιγότεροι.
  Το μοναδικό αντίδοτο στις διάφορες μαγείες, μαγγανείες κτλ, είναι η γνώση και η λογική.
  Όσο γνωρίζουμε και ερμηνεύουμε καλύτερα τον εσωτερικό και εξωτερικό μας κόσμο μέσω της αυτογνωσίας, της παιδείας και των επιστημών, τόσο λιγότερους «μεταφυσικούς» διαμεσολαβητές, τύπου μάγων, μάντεων, παπάδων κτλ χρειαζόμαστε.
  Δεν προσπαθώ να το παίξω εξυπνάκιας και παντογνώστης. Στις θέσεις αυτές έχω κατασταλάξει πέρα από προσωπική μελέτη κι αυτογνωσία, μέσα κι από έμμεσες προσωπικές εμπειρίες, παρατηρώντας κοντινά μου πρόσωπα.
  Η φανατική ενασχόληση με θρησκείες, μαγείες και γενικά με το μεταφυσικό είναι ανάλογη με το μέγεθος των προσωπικών και ψυχολογικών προβλημάτων που ταλανίζουν τους εμπλεκομένους με αυτά.

 5. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

  Ωραία τα σχόλια… ενδιαφέροντα τα σχόλια… παραπανίσια σχόλια….

  Ας υποθέσουμε ότι κάποιος είναι χριστιανός. Ορθόδοξος. Χωρίς γνώσεις περί θρησκειών και γενικώς καθόλου «ψαγμένος».

  ΤΙ ξέρει αυτός ο άνθρωπος; Ότι πρέπει να προσεύχεται. Να ζητά το καλό όλων. Τη σωτηρία της ψυχής του. Το έλεος του Θεού. Και να το ζητά με πίστη.

  Μπορεί να κάνει κάτι για να ελέγξει το κακό έξω από τον εαυτό του; Όχι…

  Μπορεί να σκάει. Μπορεί να αγχώνεται. Μπορεί να ψάχνεται….

  τίποτα δεν καταφέρνει…

  Μπορεί όμως να δίνει «αέρα» στον Θεό μέσα από την προσευχή του. Το κάνει;

  Αν όχι τότε έχουν αξία τα σχόλια σας…

  Αν ναι…Τότε ότι και να γράψετε δεν έχει καμία σημασία για αυτόν… Βασικά ούτε για σας.

  Έχει αναλάβει «Άλλος» πλέον…

  Αλλά αυτά είναι θέματα που άγονται της πίστης. Σε κάποιες περιπτώσεις…ίσως και της ευφυίας…

  • Ο/Η Ενας Πολίτης λέει:

   Άλλο θέμα είναι η πίστη και η θρησκευτικότητα σε ατομικό επίπεδο (την οποία σέβομαι απολύτως)κι άλλο τα δόγματα και οι θρησκείες.
   Δεν ξέρω αν υπάρχει ή όχι θεός, είμαι σίγουρος όμως ότι αν θα ήθελε να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους, δεν θα χρησιμοποιούσε αντιπροσώπους και μεσάζοντες με συγκεκριμένα εθιμοτυπικά, ενδυματολογικά και τυπολατρικά χαρακτηριστικά, ούτε θα είχε ανάγκη από συγκεκριμένα banners, logo και τελετουργικά.

   • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

    Σε μια ψιλοκοντρίτσα του Μπορ με τον Αϊνστάιν, λέει ο Αϊνστάιν: «O Θεός δεν μπορεί να παίζει ζάρια»…
    και του απαντά ο άθεος (νομίζω) Δανός: «Δεν θα πούμε εμείς στο Θεό τι να κάνει»…
    Αυτό μου θύμισες…να ‘σαι καλά
    Καλό βράδυ παιδιά…

   • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    Πολίτη δεν διαφωνώ στην ουσία του σχολίου σου. Επίσης να μη ξεχνάμε ότι ο Θεός εμφανίστηκε ο ίδιος. Από την Παλαιά Διαθήκη στους Εβραίους μέχρι τον Χριστό με την ενανθρώπιση Του. Αν τώρα δεις τι έχει πει ο ίδιος ο Χριστός που κατά μένα ήταν ο μεγαλύτερος χίπυς που πέρασε ποτέ από τη Γη και μετά δεις τι έχουν πει κατά καιρούς αυτοί που έχουν αναλάβει εργολαβία την διατήρηση του δόγματος είναι να τρελαίνεσαι…

    Η τυπολατρία δεν με ενδιαφέρει. Ο ίδιος ο Χριστός είπε στους τυπολάτρες ιερείς » ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριτές που δεν μπορείτε να εισέλθετε στη Βασιλεία των Ουρανών και δεν αφήνετε και τους άλλους».

    Υπάρχει μια σημαντικότατη διαφορά ανάμεσα στον θεοσεβούμενο άνθρωπο και στον τυπολάτρη θρησκόληπτο. Ο πρώτος κάνει αυτό που του υπαγορεύει η ψυχή του. Ο δεύτερος αυτό που του υπαγορεύει η υποκρισία του.

    • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

     Υπάρχει μια σημαντικότατη διαφορά ανάμεσα στον θεοσεβούμενο άνθρωπο και στον τυπολάτρη θρησκόληπτο. Ο πρώτος κάνει αυτό που του υπαγορεύει η ψυχή του. Ο δεύτερος αυτό που του υπαγορεύει η υποκρισία του.
     ______________________________________
     Kαλημέρα!!!
     Δωστααααααααα! ρε σαλονικιέ
     +100000000000000000000000
     😈

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Συν Αθηνά και χείρα κίνει ΙΩΑΝΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

   • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

    Kαλημέρα Κίμωνα!!!
    και καλή βδομάδα
    (λέω εγώ τώρα)
    😈
    Aχαχαχαχαχαχ!

    • Ο/Η Kimwn λέει:

     Καλή βδομάδα Μανώλη.
     Ωραίες οι ρακές των Κρητικών προχθές …

     • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

      Στο παλατάκι λές Κίμωνα ε;
      στο πρόγραμμα τόχαμε, αλλά;
      ειχαμε πάει το πρωϊ
      σε ενα μνημόσυνο
      κοπάνησα εκεί κανά δυο κονιάκ.
      Μετά ειχαν κάποιοι φίλοι μας την φαεινή
      να πάμε σε ταβερνάκι μεσημεριάτικα.
      Επια και εκεί καμμιά δεκαριά ποτηράκια τσίπρο, κατά τις τέσσερεις πούρθαμε σπίτι με φουλαρισμένο το ρεζερβουάρ ξεράθηκα,
      οταν σηκώθηκα;;; ηταν αργά για δάκρυα Στέλλα.
      😈
      Aχαχαχαχαχαχαχαχαχ!

 6. Ο/Η Κασκορσέ και σαγιονάρα οικοδόμου λέει:

  Τι να λέμε τώρα…η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols

 7. Ο/Η stergdoc λέει:

  “O Θεός δεν μπορεί να παίζει ζάρια”…και ομως Αμετανοητε ΘΑ ΕΠΕΖΕ ΖΑΡΙΑ( αν υπηρχε και ητανε μια Οντοτητα ) αλλα επειδη ειμαστε ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ απεναντι στην (σκετο νετο) «θεικη» ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ,μεσα στο χαος,στο απροσδιοριστο,στο αχανες,στην εντροπικη πολλαπλοτητα κλπ κλπ ΤΑ ΖΑΡΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ & ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ για να βαζωμε ταξη και ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΩΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΚΟΠΟΥΜΕΝΗ για χαρη της επιβιωσης σε μια σταθερη αισθητηριακα κατασταση που λεγεται «υλικο συμπαν».
  ΥΓ
  Τωρα Κριτωνα αν σε ξαναπω «αρχειοφυλακα» θα φταιω εγω?Δεν κραταω εγω κανενα αρχειο σαν και εσενα και γραφω οταν καποιο σχολιο μου δωσει κινητρο και ποτε προσχεδιασμενα,σχεδον αυτοματα οταν υπαρχει καλο ερεθισμα,διο και μπορει να κανω και λαθακια,δεν μπορει να τα θυμαμαι ολα οσα γραψει χρονια τωρα απο μνημης.Κραταω μια ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΗ σταση σχολιων και μεσω αυτης κραταω μια ροη αποψεων που και αυτη οσο γινεται ειναι σταθερη.Παντως πιστεψε με οτι μου αρεσε που ξαναειδα την παροτρυνση μου προς εσενα οτι «εισαι κοντα» και συνεχισε αλλα αυτο βρε παιδι μου το ξαφνικο σου.Αρχιζεις νορμαλ και απο την μεση και μετα κατι σε τρελλαινει και το γυριζεις στο βαρυ καλογεριστικο με κορωνες χριστιανο-ταλιμπανικες .Ακου και τον Αμετανοητο λιγο παραπανω οτι για ολο τον κοσμο ενας ειναι ο Ηλιος.ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΝΑ ….ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ.ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΦΑΕΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥς,Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ.Να εισαι καλα παραπονιαρη που μου ξαναεδειξες τα κολακευτικα μου λογια για εσενα.Α ρε Κριτωνα…..

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Διαφωνώ πλήρως με την τοποθέτηση.
   1.Ο Θεός ΥΠΑΡΧΕΙ και είναι ΘΕΟΣ…όσο ανακαλύπτουμε και προχωράει η Επιστήμη τόσο πιό πολύ καταλαβαίνουμε ότι Υπάρχει Θεός.
   2.ΔΕΝ είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να βάζουμε ΤΑΞΗ…Το Σύμπαν ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ μόνο του(Ιλια Πριγκοζίν)…»Οταν ακούω τάξη ανθρωπινό κρέας μυρίζει» (Οδυσσέας Ελύτης)
   3.»Σταθερή αισθητηριακά κατάσταση» ? Το παιχνίδι είναι αλλού…δεν είναι στις αισθήσεις.
   4.Είμαστε ΕΝΕΡΓΕΙΑ η ΨΥΧΗ ΜΑΣ είναι Ενέργεια…και η βάσει της Αρχής Διατήρησης της Ενέργειας η Ενέργεια ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ…πάει κάπου αλλού…

   Για να μην κουράζω και είμαι σίγουρος ότι μιλάω με έναν καλλιεργημένο άνθρωπο η φιλοσοφία μου δεν εξηγείται με 4 αράδες.Γράφω αλλά αντιλαμβάνεσαι πιστεύω πολύ περισσότερα…
   Διαφώνώ όπως σου είπα αλλά ΣΕΒΟΜΑΙ απόλυτα την άποψή σου.
   Στο Αγιο Ορος ένας μοναχός ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ…πρώην επιστήμονας εις το Εξωτερικό…μου έριξε μία σφαλιάρα…»πνευματική» σφαλιάρα.
   Και ήταν γερή.
   Θα τα λέμε…

   • Ο/Η stergdoc λέει:

    Προβλημα σου και η διαφωνια σου και τα λοιπα.να εισαι καλα και καλη συνεχεια

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

     sterdoc γιατί είσαι τόσο εριστικός; Σε αδίκησε κανείς εδώ μέσα; σου απευθύνθηκε απαξιωτικά;

    • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

     Εγώ πάντως δεν βλέπω «πρόβλημα μου»…Απεναντίας…
     Εποικοδομητικοί και «ζουμεροί» διάλογοι, διαφορετικής οπτικής, που βοηθούν (έτσι πιστεύω) όσους παρακολουθούν…
     Να ‘σαι καλά

  • Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

   Kαλημέρα σε όλους.

   Στέργιο

   Ναι είμαι ταλιμπάν, είμαι όμως ταλιμπάν απέναντι σε κάθε -ισμό, είτε πολιτικό, είτε θρησκευτικό.
   και ως εκ τούτου, είμαι απέναντι και στον σιωνισμό, ας ….. τα αφήσομε όμως αυτά

   Οι πρόγονοί μας είχανε έναν πολύ ιδιαίτερο θεό, … τον «κουτσό τεχνίτη» Ήφαιστο.
   Εδώ κρύβεται ένας υπέροχος συμβολισμός. Το σημαινόμενο είναι ότι η τεχνολογία από μόνη της είναι ….. κουτσή. Η τεχνολογία ακόμα και αν «άναπτύσσεται», από μόνη της κουτσαίνει ….. από την στιγμή που δεν υπάρχει πραγματικά ανθρώπινος πολιτισμός ….. με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται……

   Αυτό το βλέπομε κατάματα σήμερα, την εποχή που ο άνθρωπος ξεκινάει να ταξιδέψει στ΄άστρα, το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη λοιμοκτονεί.
   Εδώ δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία για κανένα, από τους «ολιγάριθμους κρατούντες» και φυσικά συνυπεύθυνη είναι και μιά μάζα προσκυνημένων….
   Το τραγικό όμως εδώ είναι, οι τρόποι που χρησιμοποιούνε και οι οποίοι στην κυριολεξία είναι αυτοκαταστροφικοί και γι΄ αυτούς τους ίδιους, δεν θέλω να επεκταθώ και αυτό θα γίνει σε άλλη ευκαιρία …

   Στέργιο μακάρι νάτανε, όπως τα λες ….. «Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ», … προσωπικά δεν το συμμερίζομαι ….. τόγραψα πιό πάνω,η τεχνολογία από μόνη της κουτσαίνει …..

   Σίγουρα από άποψη πολιτισμικής εξέλιξης η στατικότητα είναι ……… βόρβορος
   Η εντροπία από την άλλη είναι ένα φυσικό φαινόμενο, είναι όμως ταυτόχρονα μία «τάση» προς …. το χάος ….. Η εντροπία πράγματι παίζει κάποιο ρόλο στην εξέλιξη είτε του ανθρώπου σαν άτομα, είτε της κοινωνίας, ΟΜΩΣ από μόνη της δεν φτάνει….
   Παράδειγμα, αποτελεί η σημερινή μηχανιστική ανθρωπότητα του «κόσμου του διττού», η οποία και επί του παρόντος τουλάχιστον προάγει μόνο την τεχνολογία
   Η εντροπία χάριν της εξέλιξης έχει ανάγκη από …. κάτι, που όμως σήμερα σπάνια διατίθεται από τον μηχανικό άνθρωπο …..

 8. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

  Έχει ενδιαφέρον ..άλλες φορές και πλάκα…. το πόσο μπερδεύουν οι άνθρωποι τη ζωή τους.

  Σε κάθε κομμάτι της ζωής υπάρχουν αυτοί που βλέπουν ή και που αντιλαμβάνονται την αλήθεια και αυτοί που προσπαθούν να βγάλουν συμπεράσματα ή μηνύματα παραποιώντας – άθελα τους ή ηθελημένα δεν έχει καμία σημασία – την πραγματικότητα.

  Όλοι οι λαοί του κόσμου έχουν στις παραδόσεις τους ή και στις θρησκείες τους από πολύ παλιά την επόμενη ζωή. Άλλοι την ονομάζουν Βαλχάλα… άλλοι Νιρβάνα… άλλοι παράδεισο…κλπ…

  Αυτό που μετρά είναι ένα. Η θέωση. Για να αντιληφθεί κάποιος το μεγαλείο της ενέργειας που δεν χάνεται ποτέ πρέπει πρώτα από όλα να μην αποδίδει στο Θείο τα ανθρώπινα του ελαττώματα και ανάγκες.

  Το κατά εικόνα και κατ’ ομοίωση δεν είναι η γήινη φάτσα μας. Είναι η θεική μας ιδιότητα μέσω της αθάνατης ενέργειας από την οποία είναι φτιαγμένη η ψυχή μας.

  Με λίγα λόγια…

  όταν θες να πας επάνω… κοιτάς επάνω….

  όταν θες να πας επάνω και κοιτάς κάτω…πέφτεις…

  • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

   «Όλοι οι λαοί του κόσμου έχουν στις παραδόσεις τους ή και στις θρησκείες τους από πολύ παλιά την επόμενη ζωή.»
   Τους μαθαν επιτηδειοι να ασχολουνται με καποια «αλλη» ζωη !!!! Για να αθωονουν οσους τους γ@μουν ΕΤΟΥΤΗ
   Στ @ρχιδι@ μου λοιπον η οποια αλλη ζωη .Απαξ και εκλεισε το διακοπτακι που κινει τα ηλεκτρονια στους νευρωνες του εγκεφαλου και τα κυτταρα γιναν τροφη στα σκουληκακια …παπαλα ΕΤΟΥΤΗ η ζωη !!! ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ οσο την εχουμε …για να μην μας την κλεβουν …επιτηδειοι

   • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

    Το παιχνίδι είναι αλλού…όλα έχουν ένα νόημα βαθύτερο…εδώ κάνεις προθέρμανση…
    Θα με θυμηθείς…

   • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    Λεωνίδα την αλήθεια την έγραψε ο Αμετ. Περί ενέργειας. Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα όμως…

    • Ο/Η Kimwn λέει:

     Ξέρεις πόση ενέργεια έχουν τα 28 γραμμάρια ???

     • Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

      Κίμωνα

      λες για την ψυχική ενέργεια….., από το υπολογιζόμενο «βάρος» ……της ψυχής

      • Ο/Η Kimwn λέει:

       Και όχι μόνο.
       Λένε κάτι συνωμοσιολόγοι, εδώ και χρόνια, ότι η ψυχή ζυγίζει κάπου τόσο (28 γρ), νομίζω είχε γίνει και ταινία. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τους σκαόψυχους…

       Αν μετατραπεί (έστω και απλά λογιστικά) η μάζα αυτή σε ενέργεια (ακόμα και με τον τύπο του αϊνστάιν) τότε δες για πόση ενέργεια λέμε…

       • Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

        Φίλε Κίμωνα
        τα λες πολύ καλά για τους σκατόψυχους, δεν είναι όμως μόνο αυτοί ….. υπάρχουν και οι άψυχοι.

 9. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Θα ασχοληθω με την «αλλη» οταν θα παω …..Αρκει μην βρω κι εκει καμμια κουφαλα να με ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ …κι εκει ΚΟΜΜΟΥΝΙ θα μαι …

 10. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΟΛΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟ ΠΑΠΙ !!!!!!!!!!! ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ

 11. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  είναι ευκολότερο σήμερα να φανταστεί κανείς το τέλος του κόσμου από ό,τι το τέλος του καπιταλισμού.

  h**p://leninreloaded.blogspot.gr/2013/10/i_15.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s