Το χρονικό πώς έγινα μια βολεμένη σερβιτόρα και οι γονείς μου οι δημόσιοι υπάλληλοι


servitora_414x290

Το μέσον και το μήνυμα 

Εμού της Ιδίας

 

– Οι γονείς σου δουλεύουν στο Δημόσιο;
– Ναι, αλλά τι σχέση έχει αυτό;
– Οι γονείς σου δουλεύουν στο Δημόσιο, δεν μπορώ να κάνω κουβέντα μαζί σου.

 

(απόσπασμα από την προφορική κουβέντα κατά την οποία ο συνομιλητής ισχυρίστηκε πως μιλάω από τη θεσούλα της βολεμένης σερβιτόρας με γονείς δημόσιους υπάλληλους, εξ ου και ήθελα να εξηγηθώ με το παρακάτω χρονικό)

Εννοείται πως αγχώθηκα για να βρω δουλειά. Ποιος δεν το κάνει; Όχι εγώ δηλαδή τόσο πολύ, για να λέμε την αλήθεια, όσο οι γονείς μου. Στο Δημόσιο όμως δουλεύουν, τι μπορείς να πεις; Εγώ ήθελα να συνεχίσω να είμαι ρεμάλι, αλλά αυτοί ήθελαν να «βολευτώ» όπως είχαν κάνει και αυτοί.

Είχα τελειώσει με τις σπουδές, είχα πάρει πτυχία από τέσσερις (4) γλώσσες, είχα ταξιδέψει και είχα μείνει στο εξωτερικό, ε, δεν είχα άλλες δικαιολογίες: το έβλεπες στα μάτια των γύρω σου, αυτών που συναντούσες στο δρόμο, των συγγενών σου, των φίλων σου και είπαμε φυσικά και των δημοσιουπάλληλων γονιών σου. «Τώρα, δουλειά;».

Και να σας πω κάτι; Όταν μιλάμε για τους δημόσιους υπαλλήλους-γονείς μου δεν μιλάμε για τίποτα τύπους που κάθονται σε ένα χαμένο γραφειάκι στα πολλά, οπότε να το καταλάβω πως το ίδιο θέλουν και για μένα. Καθηγητές ήταν, και πίστευα πως θα υπήρχε μια μικρή διαφορά, λίγο που παραδίδεις μάθημα, κρατάς την τάξη σε ησυχία, λίγο οι διορθώσεις διαγωνισμάτων και το να διαβάζουν για την παράδοση την επόμενη μέρα θα τους κρατούσε σε μια εγρήγορση. Αλλά μη γελιέστε. Το ίδιο βολεμένοι και λαμόγια είναι και αυτοί όπως όλοι, ναυτεργάτες, εργαζόμενοι στο μετρό στην ΕΡΤ κ.α. Αλλά να σας πω κάτι; Αυτοί είναι οι χειρότεροι. Δημόσιοι υπάλληλοι, αυτό αρκεί.

Με τα πολλά τα κατάφερα, ξέχασα τις αξιοκρατικές διαδικασίες για τις οποίες πάντοτε μιλούσα (ποιος άλλωστε τις ακολουθεί για να το κάνω εγώ ε;) και έβαλα μπρος ό,τι μεσο είχα και είχαν και οι δημόσιοι υπάλληλοι γονείς μου. Σαν τα μούτρα τους είχα γίνει τελικά και το είχα αποδεχτεί.

«Ψάχνω δουλειά», είπα, και έκλεισα το μάτι στους φίλους μου που επηρεάζουν κόσμο και ντουνιά, ξέρετε, πολλά «δόντια» ο καθένας τους.

«Κάτι έχω», μου είπε μία φίλη. «Θα σε βολέψω».
«Έτσι όπως το ζήτησα;», ρώτησα τότε εγώ.
«Κοίτα, υπάρχει μια θεσούλα που μπορώ να το κανονίσω να την πάρεις εσύ. Θα πας και θα πεις πως σε στέλνω εγώ».
«Μην γίνει κανένα σκάνδαλο, όπως με τη φιλενάδα του Κεδίκογλου που είχαν βουήξει τα μίντια».
«Μην ανησυχείς σου λέω, τα έχω κανονίσει τα πράγματα, εσύ θα πας απλώς, θα πεις το όνομά μου, ούτε καν το δικό σου θέλουν».

Έτσι έγινε και έγινα σερβιτόρα. Βλέπεις, αυτά τα πράγματα γίνονται γρήγορα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υποτιμήσω το επάγγελμα και να πω ότι όλοι οι συνάδελφοι μπαίνουν στη δουλειά με βύσμα. Ίσα-ίσα τώρα, που σε μερικά μαγαζιά το ασφαλισμένο μεροκάματο είναι στα 14 ευρώ το 8ωρο, από τη μία τους λυπάμαι αυτούς τους καημένους, από την άλλη πιεζόμαστε και μεις. Γιατί εσείς παίρνετε 30 ευρώ, μου λένε, γιατί πληρώνεσαι κάθε μήνα ή δίμηνο, γιατί κάθεσαι;

Όπως καταλαβαίνετε, πιέζομαι πολύ ψυχολογικά, και δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια. Ειδικά όταν με πιάνει καμιά φορά και παραπονιέμαι για κάτι, τότε οι τύψεις το βράδυ επανέρχονται δριμύτερες. Είναι που έχω και γω σκοτεινά προαισθήματα σαν τη Σώτη -παρ’ ότι πιστεύω και γω στο Καλό (βύσμα)- ότι στο τέλος θα με ανακαλύψουν. Θα ανακαλύψουν πως είμαι μια ακόμη βολεμένη σερβιτόρα.

Υ.Σ1 Αυτά όλα σας τα γράφω για να ξορκίσω λίγο τις τύψεις μου γιατί δεν τόλμησα να τα πω στη προφορική κουβέντα που είχα πριν λίγες μέρες.

Υ.Σ 2 Έχει πολύ θράσος τελικά αυτό το σύστημα.

Με εκτίμηση,

Η βολεμένη σερβιτόρα

Πηγή http://www.rednotebook.gr/details.php?id=10700

8 comments on “Το χρονικό πώς έγινα μια βολεμένη σερβιτόρα και οι γονείς μου οι δημόσιοι υπάλληλοι

 1. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

  Βρε δεν λες πάλι καλά που βρήκες δουλειά…

  Οι κακεντρεχείς έτσι κι αλλιώς πάντα θα υπάρχουν. Εδώ θυμάμαι μια θεία μου όταν πέρασα στο Πανεπιστήμιο με πήρε τηλέφωνο με συγχαρεί…

  -Πέρασες έμαθα…συγχαρητήρια…

  – Ναι…ευχαριστώ…

  – Τι σειρά;;;

  -…………………………….τάδε……….

  -μμμμμμμμμμμ…..εεεεεε……καλά είναι….

  ντιν.

  Γ@ΜΩ @(#*@() ΔΙΑ @()Ε@)(!!!!

 2. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Κρίθηκαν μη προφυλακιστέοι…
  Φταίνε οι δικαστές; Ίσως. Φταίνε οι διώκτες; Πιθανότατα.

  Τα ζητήματα που προκύπτουν όμως είναι άλλα:
  α) η είδηση στους φανατικούς ψηφοφόρους ηρωοποεί τους βουλευτές και τα στελέχη. Δε νοιάζονται για τα αίτια της μη προφυλάκισης. Οι ψηφοφόροι ήθελαν φυλακή στους κλέφτες κι όταν κάποιος δε μπει στη φυλακή, δεν είναι κλέφτης ή εγκληματίας (τόσα απλά, τόσο γραμμικά το σκέφτονται). Η απελευθέρωσή τους (έστω και υπό όρους) φαντάζει ως αθώωση ή έστω μερική νίκη.

  β) θα επαναλάβω και κάτι άλλο. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση, αλλά εγκληματικός πολιτικός φορέας (εγκληματικό κόμμα με μια εγκληματική ιδεολογία) με ισχυρή κοινωνική επιρροή. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματίες νέτα σκέτα, αλλά ένα πολιτικό κόμμα με σαφέστατη εγκληματική δράση υπό το βάρος μιας ανθρωποκτόνας και κακουργηματικής ιδεολογία και ταυτόχρονη ισχυρή κοινωνική αμφίδρομη δράση.
  Αυτό κάποιοι στην κυβέρνηση το προσπερνούσαν προκειμένου να στηθεί γρήγορα ένα σόου επικοινωνιακό. Η Δικαιοσύνη δε λειτούργησε ανεξάρτητα, αλλά κατόπιν υπουργικής εντολής. Στήθηκε στα γρήγορα ένα κατηγορητήριο κατά πολιτική παραγγελία αδιαφορώντας για τον κίνδυνο ηρωοποίησης και αθώωσης μελών ή έστω αποφυλάκισης (με το ίδιο ακριβώς κύρος στα μάτια των πολλών).

  γ) Οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη κρυμμένοι πίσω από τον αντιτρομοκρατικό νόμο και την ταχύτητα απόδοσης ποινικών ευθυνών, έκρυψαν επιμελώς την κοινωνική επιρροή του νεοναζιστικού κόμματος. Ουσιαστικά ήθελαν να καλύψουν την απουσία αντιρατσιστικού νόμου και να αποδείξουν τάχα ότι το νομικό οπλοστάσιο είναι αρκετό (το γνωστό επιχείρημα που ακούγαμε και τον αντιρατσιστικό και τόσα άλλα).
  Ένας φορέας όμως με επιρροές σε όλες τις τάξεις, ένα μόρφωμα με τρομοκρατική δραστηριότητα, με τόση απήχηση στο λαό, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τον αντιτρομοκρατικό νόμο.
  Κι ας θυμόμαστε ότι η επιλογή αυτής της διάταξης έγινε ΚΑΙ με το σκεπτικό να αποδείξει η κυβέρνηση ότι διατηρεί ίσες αποστάσεις από τα «δύο άκρα», την αριστερή τρομοκρατία και την ακροδεξιά εγκληματικότητα (που όμως αποφεύγουν να ονομάζουν τρομοκρατία, γιατί άραγε;). Ουσιαστικά ήθελαν να κάνουν μία ταύτιση και το πέτυχαν, αφού κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ και αλλού, κοιμόντουσαν όρθιοι…

  δ) Και τώρα απεργάζονται νομικά τερτίπια για να βάλουν κάθε κοινωνική αντίσταση και κόμμα που την υποστηρίζει υπό έλεγχο. Σχεδόν κάθε κόμμα που θα υποστηρίζει την κοινωνική και πολιτική ανυπακοή και κάθε κοινωνικό κίνημα θα χαρακτηρίζεται άκρο και τρομοκρατικό (ήδη το λένε οι ακροδεξιοί διανοητές της Κυβέρνησης) ακρωτηριάζοντας τα κόμματα αυτά και οικονομικά.

  ε) bonus: Ο Σακκάς ξεπέρασε το νόμο προφυλακισμένος και κόντεψε να πεθάνει, επειδή κρίθηκε ύποπτος φυγής κι επικίνδυνος για την κοινωνία…. Ο κλέφτης μαρκαδόρων δικάστηκε σε αυτόφορη διαδικασία… Ο Κωστέτσος έμεινε προφυλακισμένος (παρά το ότι ο κίνδυνος διαφυγής δεν υπήρχε αφού ήταν πασίγνωστος )… Κι όμως οι νεοναζί κυκλοφορούν ελεύθεροι…
  Ούτε ο Ουγκώ ούτε ο Ζολά κατέγραφαν τόσο διεστραμμένη αντίληψη για τη γαλλική δικαιοσύνη όσοι καταγράφουν οι Έλληνες πολιτισμένοι δικαστικοί λειτουργοί…

  Ρεζίλι η Νέα Δημοκρατία και το υποτακτικό ΠΑΣΟΚ ακόμα προσκυνά τον Πρωθυπουργό… Και η ασθμαίνουσα ΔΗΜΑΡ που ήθελε να συνταχθούμε στον αγώνα πίσω από το δημοκρατικό τόξο, αλλά δεν έβλεπε ότι ο νόμος είναι σαθρός, γιατι δε μιλάμε για εγκληματίες αλλά για εγκληματικό κόμμα

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Εσύ τώρα τι κάνεις συγκρίσεις; Προσπαθείς να βρεις άκρη συγκρίνοντας λογικούς ανθρώπους με πανηλίθιους;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s