Οι Διώξεις των Ελλήνων Φιλοσόφων!


Greek philosophers Greek_philosopher (2) Greek_philosopher (3)

Οι Αρχαίοι  Έλληνες Φιλόσοφοι, Διά-Στοχαστικοί… και το Ελληνικό θεοκρατικό, συντηρητικό κατεστημένο στην Αρχαιότητα. Αρχαίοι Έλληνες Δια-στοχαστές, Δια-νοούμενοι, Επιστήμονες και Φιλόσοφοι με πλήθος, απειράριθμες ιδέες και επιστημονικές ανακαλύψεις που αρκετές από αυτές, έφτασαν μέσα από τα βιβλία τους στο σήμερα, ενώ πολλαπλάσιες αυτών, τις έκαψαν οι επελάσεις των βαρβάρων, με προεξέχοντες τον Αλέξανδρο τον Μακεδόνα στην Περσέπολη, (ακόμη απορώ γιατί τον λένε Μέγα) Έλληνες και Ρωμαίους διώκτες της γνώσης, Βυζαντινούς χριστιανούς επισκόπους,  στο πέρασμα των αιώνων, μαζί με βιβλιοθήκες γεμάτες με θησαυρούς Γνώσης και Σοφίας.

Οι μεγάλοι φιλόσοφοι δεν κινδύνευαν μόνο από τους μισαλλόδοξους και εγωπαθείς άρχοντες κάθε εποχής, χριστιανούς ή μη, αλλά και από την θεούσα μάζα. Ο ζωάνθρωπος- μαζάνθρωπος, κάθε εποχής και χρόνου, είναι ο εκτελεστής, το χέρι, η δράση, η εφαρμογή των άψυχων αρχόντων κάθε συντηρητικού κατεστημένου. Έτσι οι Έλληνες Φιλόσοφοι, αυτοί οι μεγάλοι Νόες κινδύνευσαν, εξορίστηκαν, υπέφεραν, θανατώθηκαν από την ανθρωπομάζα, που ανάμεσα της ήταν καταδικασμένοι να ζήσουν.

Ο Ξενοφάνης εξορίστηκε, ο Πυθαγόρας έγινε σκλάβος στην Βαβυλώνα, δικάστηκε για αθεΐα και διαφθορά των νέων, αργότερα εξορίστηκε και οι οπαδοί του κάηκαν μέσα στην σχολή τους ζωντανοί, ο Ίππασοςεκδιώχθηκε επειδή κοινοποίησε τα απόρρητα της Πυθαγόρειας σχολής και θανατώθηκε με πνιγμό από τους ιερείς και συμπολίτες του, ο Διογένης ο Απολλωνιάτης εκδιώχθηκε στην Αθήνα με την κατηγορία της αθεΐας.

Ο Φαληρεύς (Παρ. Διογ. Λαερτ. IX57) μας λέει ότι ο Διογένης κινδύνευσε να διωχθεί στην Αθήνα, διότι θεωρούσε τον αέρα αρχή του παντός, αυτός όμως ο αέρας ήταν πνευματική δύναμη κατ΄ αυτόν που τον ταύτιζε με τον Θεό (Diels. Frg. 51 B 5 – ει του περί φύσεως βλ. 51 Α 8).

Ο Ζήνωνας ο Ελεάτης καταδικάστηκε σε θάνατο από τον τύραννο της πατρίδας του, ο Σωκράτηςκαταδικάστηκε δια ασέβεια διότι κατά την κατηγορία δίδασκε νέες θεότητες στην πόλη της Αθήνας, οΠλάτωνας αναγκάστηκε να φύγει από την Αθήνα μετά τον θάνατο του Σωκράτη εφόσον το κλίμα ήταν βαρύ ενώ πουλήθηκε και ως σκλάβος από τους Σπαρτιάτες,

Ο Φιλόλαος εκδιώχθηκε μαζί με άλλους Πυθαγόρειους της Μεγάλης Ελλάδας κατά τον διωγμό τους το 430 π.Χ., ο Ανάξαρχος ο Αβδηρίτης θανατώθηκε από τον Αλέξανδρο τον Μακεδόνα, ο Διογένης ο Κυνικόςεξορίστηκε και πουλήθηκε ως δούλος,

Ο Σπεύσιππος χαρακτηρίστηκε άθεος, ο Αριστοτέλης έφυγε από την Αθήνα διότι κινδύνεψε να κατηγορηθεί για ασέβεια, ο Καλλισθένης ο Ολύνθιος θανατώθηκε από τον Μ. Αλέξανδρο ως συνωμότης,  ο Μενέδημος ο Ερετριεύς εξορίστηκε ως ύποπτος για προδοσία, ο Αρίσταρχος ο Σάμιος κατηγορήθηκε για ασέβεια επειδή υποστήριξε το ηλιοκεντρικό σύστημα, ο Ηγησίας εκδιώχθηκε από την Αλεξάνδρεια διότι η διδασκαλία του είχε ολέθρια επίδραση στους νέους, ο Βίων ο Βορυσθενίτης πουλήθηκε ως σκλάβος …

Τι να πω για την Υπατία την Αλεξανδρινή που βασανίστηκε απάνθρωπα και δολοφονήθηκε από τον χριστιανό επίσκοπο Κύριλλο ή τον Τζορντάνο Μπρούνο που έμεινε φυλακισμένος 7 χρόνια από την Ιερά εξέταση της εκκλησίας και στο τέλος κάηκε ζωντανός.

Τέλος δεν έχουν οι διώξεις αυτών των μεγάλων Διανοιών, από τους μαριονέτες /μαζάνθρωπους, είτε είναι αρχαίοι έλληνες παγανιστές του δωδεκάθεου, είτε νεότεροι χριστιανοί του δωδεκαποστολισμού, που πάνω στους δικούς τους στοχασμούς, στις δικές τους έρευνες και δράσεις, βασίστηκε όλη η σημερινή επιστήμη και πρόοδος. Αν υποθέσουμε πως σήμερα υπάρχει κάποια επιστήμη ή πρόοδος, με δεδομένο ότι οι μαζάνθρωποι / μαριονέτες εξακολουθητικά υπάρχουν, όπως και αυτοί που τους κινούν τα νήματα.

Οι Αρχαίοι Έλληνες, που δεν ήταν, ούτε και έδρασαν οι περισσότεροι στην Αρχαία Ελλάδα αλλά στις αποικίες αυτής, έδωσαν στην οικουμένη την φιλοσοφία, και απέρριψαν την επίσημη –τότε- θρησκεία και μερικοί από αυτούς κάθε θρησκεία. Ο μεγάλος Ηράκλειτος λέει πως κάθε –ισμός είναι πάγος. όταν η ζωή είναι πυρ.

Κάθε θρησκεία, κάθε –ισμος, κάθε πίστη είναι νεκρή και φτιαγμένη να δημιουργεί νεκρούς νόες. Λέγοντας θρησκεία, εννοώ ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, μη εξαιρουμένης της αρχαιοελληνικής, μια και αυτή θρησκεία ήταν και όλοι οι φιλόσοφοι ήταν εναντίον κάθε πίστης. Η Φιλοσοφία είναι υπέρ της ΓΝΩΣΗΣ όχι υπέρ της πίστης. Η θρησκεία είναι υπέρ της πίστης γιατί κάθε Γνώση αυτόματα βγάζει τον Νου έξω από τα πλοκάμια της κυριαρχίας της.

Όταν λοιπόν μιλάμε, για το Αρχαίο Ελληνικό Μεγαλείο Στοχασμού και Σοφίας, εννοούμε το μεγαλείο των Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων και όχι των αρχαίων Ελλήνων, φυσικά όχι της μάζας. Γιατί οι μαζάνθρωποι σε κάθε εποχή, σε κάθε θρησκεία, σε κάθε πίστη είναι ίδιοι και οι πράξεις τους γελοιωδώς επαναλαμβανόμενες. Είναι τα γνωστά υπάκουα πρόβατα που είτε βελάζουν υπέρ του Δία, είτε υπέρ του Γιαχβέ (μιλώ μόνο για τους Έλληνες) είναι το ίδιο.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Παντελή Γιαννουλάκη “Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και το αρχαίο ελληνικό κατεστημένο”

{Ουδεμία σχέση είχαν οι φιλόσοφοι με τους περισσότερους από τους συμπολίτες τους και με τον απλό λαό, ο οποίοι συνήθως βρισκόταν σε χαμηλότατο ή μέτριο πνευματικό επίπεδο, δεν τους καταλάβαινε καθόλου, συχνά οι άνθρωποι τους κορόιδευαν, τους χλεύαζαν, δεν τους αποδέχονταν, ή ακόμη και τους φοβούνταν ή ένιωθαν δέος μπροστά τους. Οι περισσότεροι φιλόσοφοι ήταν αντικοινωνικοί, μοναχικοί τύποι, που συναναστρέφονται μόνο τους ομοίους τους και τους πιστούς μαθητές τους, έφτιαχναν δικές τους κλίκες (τις «σχολές»), μακριά από τα αυτιά και τα μάτια των ανόητων.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να ταυτίζονται με τον μέσο άνθρωπο της αρχαίας ελληνικής πραγματικότητας, που καμία απολύτως σχέση δεν είχε με αυτό τον εξαιρετικό τύπο ανθρώπων. (Κάποιοι απ’ αυτούς δέχονταν να μισθωθούν για να διδάξουν κάποιους νέους των καλών οικογενειών, κι αυτό ήταν όλο). Η επιρροή τους στην κοινωνία, εκδηλώθηκε κυρίως στην ύστερη αρχαιότητα.

Οι περισσότεροι φιλόσοφοι δεν ήταν Αθηναίοι, ούτε εξελίχθηκαν ως φιλόσοφοι εξαιτίας της ζωής τους στην Αθήνα. Η φιλοσοφία ούτε γεννήθηκε στην Αθήνα ούτε πέθανε στην Αθήνα. Ήταν μερικές φορές περαστική από την Αθήνα, στο ταξίδι της προς την εξερεύνηση του γνωστού κόσμου. Οι περισσότεροι φιλόσοφοι ταξίδεψαν σε όλον τον αρχαίο κόσμο, συλλέγοντας τις γνώσεις τους από παντού, και επέστρεφαν για να διδάξουν τους Έλληνες με τα συμπεράσματα τους, τις γνώσεις και τις εμπνεύσεις που αποκόμισαν από τις έρευνες, τις θεωρίες και τις εξερευνήσεις τους.

Οι συντοπίτες τους σπανίως τους αναγνώριζαν ως σοφούς, κ έτσι αναγνωρίζονταν σε άλλους τόπους. (Τότε, όπως και τώρα, κυβερνούσε στην Ελλάδα η μισαλλοδοξία). Οι περισσότεροι φιλόσοφοι δεν γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο κυρίως σώμα της Ελλάδας, αλλά στη Μικρά Ασία, στην Ιωνία και στη «Μεγάλη Ελλάδα» και στις αποικίες. Οι περισσότεροι φιλόσοφοι κατέφευγαν στις αποικίες, επειδή τους κυνηγούσαν, προτιμούσαν τις κοινωνίες των νέων πολιτειών και αποικιών όπου άκμαζαν οι νέες ιδέες, κυρίως στην Κάτω Ιταλία, στη Σικελία, κλπ. Συνήθως δεν συμβάδιζαν με το αθηναϊκό ή το σπαρτιατικό κράτος.

Όλοι ανεξαιρέτως οι αρχαίοι  Έλληνες φιλόσοφοι ήταν πάρα πολύ παράξενοι άνθρωποι, τελείως ασυνήθιστοι τύποι, εκκεντρικοί, πολυσχιδείς και πολυμαθείς ιδιότροποι, παρεξηγημένοι μεγαλοφυΐες, απόλυτα πρωτοποριακοί και μεγάλοι επαναστάτες, στη θεωρία ή στην πράξη. Αν κυκλοφορούσαν σήμερα ανάμεσα μας, όλοι θα τους θεωρούσαν είτε τρελούς, είτε γραφικούς, είτε μυστηριώδες, είτε επικίνδυνους αιρετικούς, είτε ανατρεπτικούς, είτε τελείως ακατανόητους τύπους, μάγους, μυστικιστές, τρελούς επιστήμονες, ευφάνταστους συγγραφείς, ονειροπαρμένους και τελείως φευγάτους καλλιτέχνες. Κανένας δεν θα τους παραδεχόταν αν ήταν σύγχρονοι μας, όπως τους παραδέχονται τώρα που είναι αρχαίοι και κλασικοί.

Πίστευαν σε πολύ παράξενα πράγματα, είχαν τελείως παράδοξες ιδέες, απαράδεκτες για την εποχή τους (συχνά και για τη δική μας), οι περισσότεροι ήταν κοσμοπολίτες, εξόριστοι ή αυτοεξόριστοι, περιηγητές, παράξενοι διανοητές, ήταν εναντίον της κοινωνίας στη μορφή που ξέρουμε, της θρησκείας, των λαϊκών και των δημοφιλών πεποιθήσεων, πίστευαν σε ουτοπίες και σε δικές τους επινόησης κοινωνικά, πολιτικά και φιλοσοφικά συστήματα. Ήταν αληθινοί άνθρωποι, ενώ όλοι γύρω τους ήταν ανθρωπάρια. Δεν συνέθεσαν το έργο τους βάσει κάποιου επίσημου ελληνικού πολιτισμού ή επηρεασμένοι από το κύριο σώμα του, αλλά από προσωπική έμπνευση και έρευνα και εξερεύνηση, αμφισβήτηση και περιέργεια, ατομικό στοχασμό και μαθητεία μόνο δίπλα σε προγενέστερους ομοίους τους.

Αυτά τα πέντε πράγματα θέλω να καταδείξω, που θα έπρεπε να είναι πασίγνωστα, αλλά παραδόξως δεν είναι, ή δεν τα βλέπω εγώ να είναι πασίγνωστα γύρω μου. Επίσης, πρέπει να επισημάνω ότι μιλώντας για τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, δεν μιλάμε για κανένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων που στήριζε σε κάποια εποχή τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά για καμιά εκατοσταριά ιδιαίτερα άτομα (για να μην πω πενηνταριά) στην πάροδο περίπου δέκα αιώνων, που έδρασαν μάλλον παρασιτικά ή πειρατικά. Πρόκειται για μια μυστική φιλοσοφική σκυταλοδρομία, μέσα από ατυχίες και αντιξοότητες, βάσανα και κόπους. Οι καρποί της μαζεύτηκαν δικαιωμένοι μόνο κατά την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό, πολλούς αιώνες αργότερα.

Η ελληνική φιλοσοφία δεν υπήρχε πριν το 600 π.κ.ε. και τελείωσε ανεπιστρεπτί γύρω στον 4ο αιώνα μ.κ.ε. (αναμιγμένη με τη ρωμαϊκή φιλοσοφία). Αυτά ήταν τα χίλια χρόνια της φιλοσοφίας. Τα πάντα έχουν ειπωθεί από το 600 π.κ.ε. ως το 400 μ.κ.ε., χίλια χρόνια φιλοσοφίας ήταν αρκετά για την ανθρωπότητα. Τελικά η ανθρωπότητα απέρριψε όλες ανεξαιρέτως τις προτάσεις των φιλοσόφων. Γι αυτό και δεν έχουν γίνει ακόμη όλοι οι άνθρωποι σοφοί, και ο σοφός άνθρωπος συνεχίζει να είναι το πιο σπάνιο πράγμα στον κόσμο.}

Ο Διογένης Λαέρτιος λέει ότι ο Ηράκλειτος καταλήφθηκε από μισανθρωπία, δεν ήθελε να ζει μαζί με τους ανθρώπους, κατέφυγε στα όρη και στα άγρια βουνά, όπου ζούσε ολομόναχος τρώγοντας ρίζες και βότανα.

Ο Εμπεδοκλής (495-435 π.κ.ε.) έλεγε θλιμμένος: «Από τέτοια ύψη, από τέτοια δόξα, ξέπεσα σ’ αυτή τη δυστυχισμένη γη, και συμφύρομαι μ’ αυτά τα χυδαία δίποδα…»

Εδώ υπάρχει ένα μικρό αφιέρωμα, μια στάλα Σοφίας, από το ωκεάνιο μεγαλείο Δια-Στοχασμού και Δράσης των Ελλήνων φιλοσόφων σχετικά με τον κόσμο και τα πλάσματα της ζωής μέσα σε αυτόν. Ερέθισμα, θεωρώ, για περεταίρω έρευνα και μελέτη.

ΟΜΗΡΟΣ …αφηγείται τη δράση βασιλιάδων και ηρώων, παραδίδοντας γιγαντιαία νοήματα αρίστου τὲ καὶ κραταιοῦ βίου.

ΗΣΙΟΔΟΣ … γράφει για γεωργούς και βοσκούς.Περιγράφει τη Θεογονία και τη δημιουργία του Κόσμου. Οι περιγραφές του (Τιτανομαχία, Γιγαντομαχία κλπ) κρύβουν πολλούς συμβολισμούς σχετικά με τη δημιουργία του κόσμου και τις γεωλογικές ανακατατάξεις που ακολούθησαν.

ΘΑΛΗΣ ὁ Μηλίσιος … αναζητούσε την προέλευση και την ουσία του κόσμου. Πίστευε πως ἡ ὕλη δημιούργησε τὴ γῆ, ἀέρα, φωτιὰ και έτσι σχηματίσθηκε ὁ κόσμος.  

ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ … μαθητής του Θαλή. Πίστευε πώς τα πράγματα γεννήθηκαν από το άπειρο και πώς όταν καταστρέφει κάτι, ξαναγυρνά σ’ εκείνο ἀπ’ το οποίο προήλθε. Ἔτσι ὁ κόσμος παραμένει αναλλοίωτος και υπάρχουν στο Διάστημα άπειροι κόσμοι που διαδέχονται ὁ ένας τον άλλον. Εκατοντάδες χρόνια πριν τον Λαβουαζιὲ καὶ τὴν θεωρία τῆς «ἀφθαρσίας τῆς ὕλης» !

ΑΝΑΞΙΜΕΝΗΣ … μαθητής του Αναξίμανδρου. Συμφωνεί με το δάσκαλό του για τη θέση της γης στο Διάστημα. Επιπλέον πιστεύει πως η γη είναι απεριόριστη, επίπεδη και αιωρείται στο διάστημα, όπως και τα άλλα άστρα. Προσέξτε! «και αιωρείται στο διάστημα, όπως και τα άλλα άστρα»

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ … θεωρεί πώς όλα τα πράγματα είναι σε αδιάκοπη κίνηση, ροή και εξέλιξη, σε ένα συνεχές γίγνεσθαι : «τὰ πάντα ρεῖ». Δίνει προτεραιότητα στο στοιχείο της φωτιάς.

Τον κόσμο, λέει, δεν τον έφτιαξε κανένας Θεός.

ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ … Ὁ Θεός δε μοιάζει στους θνητούς, ούτε στη μορφή, ούτε στη σκέψη. Ὁ Θεός είναι ένας, αιώνιος, αμετάβλητος, άυλος και αθέατος. Έξω από κάθε δημιουργία.

ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ …  Έλεγε πώς το μόνο πραγματικά αληθινό που υπάρχει είναι ὁ Θεός και κατά συνέπεια εμείς και όλα γύρω μας είναι μία παραίσθηση που νομίζουμε πώς είναι πραγματικά. Αν μπορούσαμε να σταθούμε μπροστά στο Θεό και τη δόξα του, τα «φαντάσματα» αυτά θα εξαφανίζονταν. Μιλάει κι αυτός για τον Θεό ΕΞΩ από τις δημιουργίες και όχι για τους δεκάδες θεούς που λατρεύονται σε κάθε εποχή.

ΖΗΝΩΝ … διετύπωσε μία σειρά θέσεων υπεράσπισης του Παρμενίδη. Ὁ τρόπος που ανέπτυξε τις θέσεις αυτές στάθηκε ἡ αιτία να θεωρηθεί ως ὁ θεμελιωτής της διαλεκτικής

ΜΕΛΙΣΣΟΣ … οπαδός του Παρμενίδη, πίστευε πώς οι αισθήσεις μας απατούν. Πράγματι, δεν μπορούμε να δούμε ολόκληρο το φάσμα του φωτός ! βλέπουμε ανάμεσα στο Ἰῶδες και το Ερυθρό, ενώ, πέρα από αυτά, όχι.

ΕΠΙΧΑΡΜΟΣ … προσπάθησε να συμβιβάσει τις ιδέες του Ἠράκλειτου με αυτὲς του Ξενοφάνη ΠΥΘΑΓΟΑΡΑΣ … οἱ ἀριθμοὶ καὶ τὸ κενὸ ἀποτελοῦν τὴν ἀρχὴ τοῦ κόσμου.

ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ … εξηγεί την κίνηση των πλανητών καθώς και την αιτία έκλειψης του ηλίου. Συμπεραίνει πώς χρειάζεται κάποιος χρόνος για να μεταδοθεί το φως στο Διάστημα, τον οποίο δε μπορούμε να υπολογίσουμε εξ αιτίας της μεγάλης ταχύτητας του φωτός (!) πιστεύει ακόμα πώς τα φυτά εμφανίστηκαν στη γη πρώτα από τα ζώα και πώς ζώα και φυτά διαμορφώθηκαν εξελικτικά σε διάφορα είδη.

ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ … δίδασκε πώς ὁ  Ἥλιος είναι μία διάπυρη πέτρα μεγαλύτερη και από την Πελοπόννησο. Πίστευε πώς ὁ κόσμος μπορεί να διαιρείται συνεχώς σε άπειρα κομμάτια. Θεωρία διάσπασης του ατόμου, 464 χρόνια π.κ.χ ; Δάσκαλος του Περικλή.

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ … δάσκαλος του Δημόκριτου. Ὁ κόσμος, γι’ αυτόν, αποτελείται από αιώνια, συμπαγή και ποιοτικώς όμοια άτομα που κινούνται σε ένα κενό χώρο. Τα αντικείμενα έχουν διαφορετική μορφή μεταξύ τους γιατί τα άτομα τους έχουν διαφορετική σύνθεση.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ … αναγνωρίζει την αμεταβλητότητα και αιωνιότητα της ύλης λέγοντας πως «τίποτα δὲ γεννιέται ἀπὸ τὸ τίποτα καὶ τίποτα δὲν μεταβάλλεται σὲ τίποτα». Υποστηρίζει τη θεωρία του δασκάλου του για το «άτομον»

ΠΡΩΤΑΓΟΑΡΑΣ … συμπατριώτης του Δημοκρίτου από τα  Ἄβδηρα της Θράκης. Στήριζε τις θεωρίες του στον Παρμενίδη και τον Ζήνων. Πίστευε πώς το μόνο πραγματικό εἶναι τὸ Ἀνώτερο Ὂν καὶ πὼς όλα τα άλλα είναι πλάσματα της φαντασίας μας. Εδώ μιλάει για ένα Ον έξω από τις δημιουργίες. Όταν του ζήτησαν να τοποθετηθεί σχετικά με την ύπαρξη των θεών, είπε «Για τους θεούς δεν μπορώ να γνωρίζω τίποτα, ούτε ότι υπάρχουν, ούτε ότι δεν υπάρχουν, ούτε τι λογής μορφή έχουν. Γιατί είναι πολλά τα όσα εμποδίζουν να γνωρίζουμε. Από τη μία το άδηλο του ζητήματος και από την άλλη η συντομία της ανθρώπινης ζωής» (Diels-Kranz 80 Β4).

ΓΟΡΓΙΑΣ … μαθητής του Εμπεδοκλέους που υποστήριξε τις απόψεις του δασκάλου του.

ΠΡΟΔΙΚΟΣ … ασχολήθηκε με την ηθική και έγραψε το μύθο του Ηρακλή που διαλέγει το δρόμο. Οι σοφιστές υποστήριζαν πώς έπρεπε κατ’ αρχάς νὰ γνωρίσουμε τη διάνοιά μας και το μηχανισμό της.

ΛΥΚΟΦΡΩΝ και ΑΛΤΑΔΗΜΑΣ … ανήκουν στους νεώτερους σοφιστὲς ποὺ απέρριπταν την αναγκαιότητα των κοινωνικών τάξεων, θεωρώντας πως ἡ φύση δὲν ἔπλασε κανέναν σκλάβο καὶ πὼς οἱ ἄνθρωποι γεννιοῦνται ἐλεύθεροι. 22 αἰῶνες πρὶν τοὺς Εὐρωπαίους Διαφωτιστές…

ΑΣΥΜΑΧΟΣ … μίλησε για τη σχετικότητα των κοινωνικών και ηθικών κανόνων και θεωρούσε πως το δίκαιο εκφράζει το συμφέρον του δυνατότερου. Θεωρούσε πώς οι νόμοι είναι αντίστοιχοί του πολιτεύματος από το οποίο εκπορεύονται.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ … πολέμιος των σοφιστών. Ιδεαλιστής, πολέμιος του υλισμού. Θεωρούσε απαραίτητη την αναγκαιότητα πειθαρχίας προς τους νόμους και τη συνεχή αυτοβελτίωση.

ΠΛΑΤΩΝ … μαθητής του Σωκράτη. Θεωρεί, πώς για κάθε τί που υπάρχει στη γη υπάρχει στον ουρανό το ιδανικό πρότυπό του, το «καλούπι» του. Πίσω από τον κόσμο των αισθήσεων υπάρχει ένας ιδεατός άλλος κόσμος. Πώς ἡ αθάνατη ψυχή του κάθε ανθρώπου ζει ανάμεσα στα «τέλεια» πρότυπα, ενώ τα φθαρτά σώματά μας ανάμεσα σε ατελείς «σκιές» των προτύπων. Διατύπωσε την πρώτη ΟΥΤΟΠΙΚΗ, άποψη για μία κοινωνία που σήμερα θα την  χαρακτηρίζαμε ως «κοινωνία των Αρίστων», . Ήταν κάθετα αντίθετος με κάθε έννοια περί δημοκρατίας και όπως φαίνεται από τα χάλια της δημοκρατίας που βιώνουμε, ο μεγάλος φιλόσοφος είχε δίκιο.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ … θεμελιώνει τη Λογική και βάζει σε τάξη τις ανθρώπινες ιδέες. Μελετά τη φύση σε όλες της τις εκφάνσεις και συγγράφει 170 έργα από τα οποία διασώθηκαν μόνο τα 47.  Είναι ο πρώτος Ευρωπαίος φιλόσοφος. Οι απόψεις του μαζί με τα λάθη του, διαποτίζουν απόλυτα την ευρωπαϊκή σκέψη ως και τον 18ο αιώνα. Τον Αριστοτέλη έκλεψε ο Καρτέσιος.

Πηγή, http://www.terrapapers.com

55 comments on “Οι Διώξεις των Ελλήνων Φιλοσόφων!

 1. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

  Εξαιρετικό άρθρο.

  Υ.Γ.

  Είναι αλήθεια ότι εμείς οι Φιλόσοφοι έχουμε περάσει πολλά. Επειδή όμως είμαστε γενναιόδωροι ως ψυχές σας συγχωρούμε πτωχοί τω πνεύματι…

  ου γαρ οίδασι τι ποιούσοι!!!!

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Και τι λέγουσι και τι γράφουσι…
   Μην κόβεις τις παροιμίες ΒΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 2. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Ο/Η Λεωνίδας λέει:
  22/09/2013 στις 23:57

  Οσο δεν βλεπω με χειροπεδες Μιχαλιολακο και λοιπο σκυλολοι (30 νοματαιοι ειναι ολοι κι ολοι ) να μπαινουν σε κλουβα για Κορυδαλλο τοσο πιστευω οτι ολο αυτο το “αντιφασιστικο” ….(μεχρι κι ο Σαμαρας και Μπεννυ το παιζουν ΑΝΤΙΦΑ ) ….και το “κυνηγι” Δενδια και λοιπων ….αλλου την παει την δουλεια και …αλλα καστανα παει να βγαλει απ την φωτια (κατα Περισσο μερια) .

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   «Έγκυροι δικαστικοί κύκλοι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τονίζουν ότι οι τρεις βουλευτές δεν απώλεσαν την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται.

   Υπογραμμίζουν μάλιστα, ότι η επιβολή περιοριστικών όρων έχει συγκεκριμένη νομική ερμηνεία σύμφωνα με την οποία δεν έχουν εκλείψει τα στοιχεία βάσει των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

   Αντίθετα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημειώνουν ότι τα στοιχεία θεωρούνται «δεμένα» πλην όμως οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι δεν κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων, καθώς είναι πλέον γνωστά πρόσωπα και γεγονότα, όπως και οι μεταξύ τους διασυνδέσεις.»

   Eίναι κάποια πράγματα που η γραφικότητα και η τσομπανοβλαχίαση των κλουβιοκέφαλων για εντυπώσεις σε άλλους βλακοκεφάλες δεν σημαίνει ότι είναι η οδός της ουσίας.

   Αν υπάρχουν ηλίθιοι που πιστεύουν ότι η σημερινή εξέλιξη είναι προς όφελος της χρυσής αυγής είναι δικαίωμα τους. Πριν τη σύλληψη τους έγραφαν ότι δεν θα τολμήσουν να τους συλλάβουν και πως αν τους συλλάβουν θα γίνει επανάσταση και θα κατεβεί ο στρατός και χιλιάδες μυριάδες μιλούνια στους δρόμους και παπαριές.

   Οι κατηγορούμενοι είναι κατηγορούμενοι. Η απόφαση της δίκης θα δείξει αν είναι αθώοι ή ένοχοι. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

   Σήμερα όμως οι κατηγορίες που ίσχυαν και χθες δεν σταμάτησαν να ισχύουν!! Αυτό κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν και πανηγυρίζουν!! Πανηγυρίζουν τι;;;;; Αφού τώρα είναι αθώοι έτσι κι αλλιώς!!! Αλλά ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΑΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ!!! ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ!!

   • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    ΝΑΙ ……θα «σερνονται» σαν «αθωοι » μεχρι να γινει η δικη μετα απο 10 χρονια !!!
    ΟΤΑΝ τον Σακα τον ειχαν μεσα χωρις κατηγορητηριο 18 μηνες
    ΟΤΑΝ 4 κατοικοι της Χαλκιδικης ειναι προφυλακιστεοι
    ΟΤΑΝ τον ανεργο πατερα προχτες που εκλεψε μαρκαδωρους για το παιδι του του ριξαν 18 μηνες και ειναι μεσα

 3. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Μακρυα νυχτωμενοι καποιοι !
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ προαναγγελμενος απο το ιδιο το συστημα ,δια στοματος Παναγιωταρου !!! Γι αυτο τους βγαλανε απο τον ταφο …
  για να υπαρξει ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ και να αρχισει να ξετυλιγεται το κουβαρι !
  Ακομα και τωρα ,μετα τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ,αλλα και τις αποκαλυψεις για το τι ειναι η ΧΑ υπαρχει μια κρισιμη μαζα κοσμου ,που τις θεωρει “αποκαλυψεις” …..του συστηματος για να χτυπησει την ΧΑ …που την “φοβαται” ….γιατι ειναι “εναντια ” του !!!! ΝΑΙ ….οσο απιστευτο κι αν το θεωρειτε ..
  Οταν ειδικα τις αποκαλυψεις τις κανουν τα λαομισητα ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ενισχυεται δυο φορες σε ενα κοσμο η ιδεα οτι “κυνηγουν” την ΧΑ (το τελευταιο τους αποκουμπι )με “ψεμματα” για να μειωσουν τα ποσοστα της .Εξ αλλου αυτος ο απελπισμενος ,εξαθλιωμενος ,λουμπεν κοσμος νοιωθει οτι αν του στερησουν κι αυτη την τελευταια του “ελπιδα” …μετα ΤΕΛΕΙΩΣΕ !
  Ετσι λοιπον παιρνει ΘΕΣΗ αυτος ο κοσμος !!! ΘΕΣΑΡΑ μαλιστα στον εμφυλιο που του ετοιμασαν ! Ψελλιζει (προς το παρον ) αποψεις “ισων αποστασεων ” οπως ….”ε και η αριστερα ασκει βια “,εως και “καλα του εκανε του αναρχοαπλυτου τραγουδιαρη “.(θυμιζει κατι ; …” μα κι αυτη του ασκησε “λεκτικη βια” !!!!!)
  Εδω του δινει και “οπλα” η Κυβερνητικη προπαγανδα ,προσφεροντας και ΑΛΛΟΘΙ στη ΧΑ : κυκλοφορει καταλογος στο διαδυκτιο απο δολοφονιες τις 17Ν και του ΕΛΑ εως τις Σκουριες και την ΜΑΡΦΙΝ ή την καταληψη απο εργατες εργοστασιων ,λιμανιων ,τσουβαλιαζοντας ετσι στο μυαλο αυτου του κοσμου ολα αυτα τα παρακρατικα ΔΙΚΑ τους κατασκευασματα και με ΑΓΩΝΕΣ του λαου εναντια στην πολιτικη τους ,ακριβως για να τα ΧΡΕΩΣΕΙ ο βλακας και αδαης στην …ΑΡΙΣΤΕΡΑ (τον κυριο αντιπαλο δλδ του συστηματος )…αλλα και απομειωνοντας και απαξιωνοντας στο μυαλο πολυ κοσμου αυτο που φοβαται …ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ βλεπει το συστημα να ερχονται απο την πολιτικη του .
  Η προπαγανδα των δυο ακρων λοιπον δεν γινεται τυχαια ,προσφερει το ιδεολογικο αλλοθι στην συνειδηση ενος κοσμου που τον προοριζουν για το ενα ΑΚΡΟ ( ως χτες την “τραγουδαγαν” τα χρυσαυγιτικα παπαγαλακια ,τωρα το πραμμα το απλωνουν και σε ενα αλλον κοσμο περαν της ακροδεξιας ) .Οι “αγανακτισμενοι ” πολιτες (ΧΑγιτες και παρακρατικοι με “πολιτικα”) που “βοηθουν ” τα ΜΑΤ στις τεραστιες διαδηλωσεις ανα την Ελλαδα (κι αφου ξεκινησουν πρωτα τα αδερφα μπαχαλακια τις γνωστες προβοκατσιες με τα ΜΑΤ) ειναι η μαγια του επερχομενου ΕΜΦΥΛΙΟΥ .Κι αυτοι που οπως προειπα απλως ψελλιζουν ,οι εξαθλιωμενοι ,ανεργοι ,απελπισμενοι συνοδοιποροι (ακομα ΚΑΙ ΤΩΡΑ ) της ΧΑ ? Ο κοσμος αυτος που δειλα δειλα γραφει τωρα ” δεν ηταν ρε παιδια ΠΟΛΙΤΙΚΟ το εγκλημα ,για το ποδοσφαιρο ηταν “….ή ” μα δεν ηταν “οργανωμενος” στη ΧΑ ο δραστης ,αντιθετα καποτε ηταν οπαδος του ΚΚΕ !!!!! …το εγραψε το DEFENSNET !!!! (το Ναζιστο σαιτ που εχει στησει η CIA στην Βουλγαρια )…ο κοσμος αυτος λοιπον θα παψει να ψελλιζει και θα γινει ο ενεργος πολος του αλλου ακρου οταν ….ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ απο το καδρο? ΕΝΑ ΘΥΜΑ απο το αλλο ακρο !(ο νοων νοειτο) .

  Να εξαρω την σταση του ΕΜΠΕΙΡΟΥ ΚΚΕ ,που πρωτο δεχτηκε τις προκλησεις και τις δολοφονικες επιθεσεις (απο τις 20-ΟΚΤ- του 11 ακομα…τα προεορτια ) και απαντησε με τοσο ψυχραιμο τροπο (μαζικες Ειρηνικες διαδηλωσεις καταδικης ,περιφρουρημενες και παντα μη δινοντας πατηματα στο παρακρατος ) ,ακριβως γιατι εχει γνωση ,σαν σωστος φυλακας των λαικων αγωνων και του κινηματος .Αξια του δινω τον ρολο του ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ στα δυσκολα που ετοιμαζει το Συστημα για τον λαο μας !!!

  ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΙΣ 20/9/13 ====================

  ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΠΕ :»….η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.»!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Μην γράφεις για προφητείες γιατί θα σε αρχίσει ο Ιωάννης πάλι στα γαλλικά…

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Ζεις στον μαγικό κόσμο του Marlboro…

   Αυτό που διαβάζεις στα κωλοσάιτ που μπαίνεις δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είσαι μπουρδουκλωμένος μέχρι το λαιμό.

   Η πολιτική ενασχόληση σε κάποιους οδηγούν σε απομάκρυνση από την ουσία. Και η ουσία δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γράφεις.

   Ούτε εμφύλιοι θα γίνουν ούτε οι χρυσαυγίτες θα κάνουν ότι θέλουν.

   Και επειδή δεν χρειάζεται να γράψω πολλά για να στο εξηγήσω θα γράψω μόνο ένα.

   Όταν οι ίδιοι στις συνομιλίες τους λένε το εξής. » Ξεφτιλιστήκαμε…ούτε 200 άτομα δεν καταφέραμε να πάμε στον αρχηγό…..Ξεφτιλιστήκαμε…» Αυτοί τουλάχιστον καταλαβαίνουν ότι οι ψήφοι που πήραν είναι από αγανακτισμένους πολίτες που σιχάθηκαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και δεν το καταλαβαίνεις εσύ. Ξέρουν ότι είναι τίποτα και προσπαθούν να αποδείξουν το αντίθετο φωνάζοντας και κάνοντας θόρυβο κι εσύ που τους ακούς παίζεις το παιχνίδι τους!!!

   Γαμώ το μυαλό σας…. ο κόσμος απομακρύνεται από τα κόμματα. ΣΥΝΕΧΩΣ! Δεν πάει στα κόμματα για να μπει σε εμφύλιους!!! Και επειδή αχολείσαι εσύ με αυτά σε πληροφορώ ότι οι περισσότεροι ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΜΠΗΚΕ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΒΓΗΚΕ!!! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ!!! ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ 10 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΟΙΑΖΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΜΗΝ ΚΟΛΑΣ ΣΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ!!!!!!!!!!

   • Ο/Η Kimwn λέει:

    Μην είσαι σίγουρος για τον εμφύλιο, αν το αποφασίσουν οι κυρίαρχοι (και οι νεφελίμ) είναι πιθανόν να γίνει…
    Οι καταστάσεις είναι ιδανικές , απλά λείπει μία σπίθα (όχι αυτή του μίκη) και μετά τα άλλα θα τα γράψει η ιστορία…
    Και βέβαια τον κοσμάκη δεν τον νοιάζουν αυτά , έχει να ασχοληθεί με την επιβίωση (και την καλοπέραση του) και με τον χειμώνα που έρχεται.
    Πάντως γνωρίζεις ότι δεν πιάσαμε πάτο και ότι απαιτείται ακόμα ΜΕΓΑΛΗ καταστροφή «παραγωγικού δυναμικού» για να ξαναδούμε ανάΦτυξη , οπότε έχουμε άλλον τόσο δρόμο …

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

     Δεν θα γίνει κανένας εμφύλιος. Το έχω γράψει χίλιες φορές. Όσο και να θέλουν σκύβαλα και πουστ@γεροι πουστ@γριες και γενικώς πουστ@ράδες άρρωστοι ψυχοπαθείς να προσπαθούν αλλά και να παρακαλούν δεν θα γίνει.

     Προσπαθείστε έστω και μια στιγμή να σκεφτείτε εκτός Αθηνών. Μια στιγμή. Αυτό είναι αρκετό.

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Επίσης…

   το σημερινό αλλά και αυτά που έγιναν τις προηγούμενες μέρες είναι μια πανέξυπνη κίνηση της εξουσίας!!!. Πρώτα από όλα έδειξε σε όλους ότι μπορεί να γίνεται σύλληψη βουλευτή σε χρόνο ρεκόρ. Δεύτερον ότι δεν μασάει από απειλές για πραξικοπήματα και επαναστάσεις απόστρατων και γενικως χουντόγκαυλων όταν τους συλλαμβάνει κι αυτό γιατί ελάχιστοι την πρώτη μέρα και κανένας μετά από λίγες μέρες δεν πήγε να τους συμπαρασταθεί. Αυτό δείχνει ότι δεν έχουν δύναμη εναντίον της εξουσίας. Τρίτον ότι δεν τους φοβάται ώστε να τους αφήνει ελεύθερους με περιορισμό και την ίδια ώρα να τους παρακολουθεί ξέροντας πως αν κάνουν το παραμικρό θα τους συλλάβει ξανά. Τέταρτον ότι θα τους δικάσει και μέχρι τη δίκη πρέπει να είναι λευκάς περιστεράς.

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Στο ψάρεμα αν τραβήξεις το ψάρι απότομα μπορεί να σπάσει την πετονιά και άντε να το ξαναπιάσεις…
   Του δίνεις λίγο λάσκα να νομίζει ότι μπορεί να γλυτώσει κι αυτό πιάνεται περισσότερο στο αγκίστρι. Αυτό είναι το παιχνιδάκι. Το ψάρι μπορεί να νομίζει ότι θέλει. Δεν έχει σημασία όμως όταν το αγκίστρι το χειρίζεται ο ψαράς.

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Τόπαμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε διάλεξε νησί…
   Τις βραχονησίδες μπορούμε να τις πιάσουμε ή είναι γκρίζες ζώνες ?

  • Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

   Λεωνίδα καλημέρα, όπως και σε όλους

   ……. λίγες σκέψεις ……..

   Eίναι στυγνοί και αποφασισμένοι και βέβαια θα κτυπήσουν, τώρα στα τελευταία τους σκιρτίσματα .
   Τελευταία ζούμε μιά κλασική προβοκάτσια από ένα αυτογκόλ (?) της Χ.Α, με ένα στυγερό φόνο από το χέρι ενός αχυράνθρωπου, που δείχνει προφίλ παρακρατικού, ενός κοινωνικού απόβλητου . η καλύτερη βορά για τα παιγνίδια των μυστικών υπηρεσιών, MOSAD, CIA,..
   ……και από την άλλη πλευρά, η άμεση απάντηση από ανθρώπους, που έχουν σε κακό να σηκώσουν την ελληνική σημαία …………….

   Χ.Α. V/S ΣΥΡΙΖΑ και αναρχοαριστερών.
   ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ … ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΔΙΧΑΣΜΟ ?

   Οι πρακτικές τους αυτές, που σπρώχνουν τον κόσμο ξανά .. στο μαντρί…
   Ένα παιχνίδι καλά στημένο από ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
   Όλα αυτά τα κόμματα, που το καθένα τους παίζει τον βρώμικό του ρόλο ….
   Ο σκοπός τους πάντα ο διχασμός του λαού και η καλλιέργεια του μίσους …..

   • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    το εχω πει απο καιρο Κριτωνα οτι μας πανε σε εμφυλιο γιατι ΦΟΒΟΝΤΑΙ τον ΕΝΩΜΕΝΟ λαο (οπως ειμασταν τοτε την εποχη της Χαλκιδας ) …ο ΙΩΑΝΝΗΣ δεν με πιστευει

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

     Δεν είπα ότι δεν σε πιστεύω. Είπα ότι δεν θα γίνει εμφύλιος απλά γιατί δεν θα καταφέρουν να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο.

     Διαφωνώ στο αποτέλεσμα και όχι στην προσπάθεια τους.

     Η Χρυσή Αυγή πάντως τα κατάφερε. Κατάφερε να έρθει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και πιθανόν νόμοι που να θεωρούνται όλοι οι ενάντιοι στο καθεστώς ως τρομοκράτες. Κανένα άλλο κόμμα δεν θα έκανε τόσα πολλά σε ένα χρόνο ώστε να έρθει πιο γρήγορα η χουντοποίηση της πατρίδας.

 4. Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

  αναφορά στον …………………

  ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

  Εάν δεν εξεστράτευε ο Αλέξανδρος στην ανατολή, ήτανε θέμα χρόνου η ανασυνταγμένη ανατολή να επιτεθεί ΞΑΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην ντόπια ενδοχώρα….δεν θάτανε άλλωστε η πρώτη φορά ….
  Εάν επιτυγχάνανε αυτό τον σκοπό οι ΣΑΤΡΑΠΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ, δεν θα υπήρξε ποτέ αυγή του ελληνικού πνεύματος, ούτε Ευρώπη…οι σατράπηδες θα επικυριαρχούσανε.

  Ίσως να σου διαφεύγει ότι ο Αλέξανδρος είχε δάσκαλο – μέντορα τον Αριστοτέλη … όταν εξεστράτευσε στην ανατολή, το αρχικό εκστρατευτικό του σώμα των 50.000 οπλιτών εσυνοδεύετο από 1.500 επιστήμονες, γιατρούς φιλοσόφους … ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ?
  ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?
  Υπήρχανε οι σατράπηδες και από εκεί και πέρα η πλέμπα, η ανθρώπινη ζωή πλήρως απαξιωμένη.
  Χωρίς να τους αναγκάσει ο «σφαγέας» όπως κάποιοι τον αποκαλούνε, ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ?
  … μήπως ήτανε εξαθλιωμένοι πληθυσμοί, χωρίς αύριο?

  Ο ΜΕΓΑΣ Αλέξανδρος ήταν πολέμαρχος, ήταν ένας πολεμιστής … ο πολεμιστής όπου στο πεδίο της μάχης διακυβεύεται η ίδια η ζωή του.
  Τον ίδιο τον Ξέρξη που εξεστράτευσε κατά της Ελλάδος, εμείς οι Ελληνες ποτέ δεν τον αποκαλέσαμε σφαγέα.
  Ήτανε πολεμιστές όλοι αυτοί που διακινδυνεύανε την ίδια τους την ζωή.
  Δεν πολεμάγανε στα σίγουρα με τα κουμπιά και με όλα τα κονφόρτ … όπως «μερικοί» σήμερα.

  Στην μάχη βεβαίως ήταν πολεμιστής, εάν έχανε τον πόλεμο, εσύ κι΄εγώ δεν θα γνωρίζαμε τον κόσμο όπως τον γνωρίσαμε …. το σίγουρο είναι ότι όταν εσύ(μιλάω στο 3ο πρόσωπο, σε γυναίκα) θα μίλαγες μαζί μου, δεν θα με κοίταζες στα μάτια και θα φόραγες μπούργκα.

  Σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες άφησαν πολιτισμό και είναι οι μόνοι «κατακτητές», που από εκεί που περάσανε τους θυμούνται με συμπάθεια …..δεν θελήσανε να τους σβήσουνε από την μνήμη τους, …..Αλεξάνδριες υπάρχουν αρκετές, όπως και Αλεξανδρέττες………

  Αν πας σήμερα σε αυτά τα μέρη και πεις Γιουνάν, είσαι καλοδεχούμενος.και πιό ευπρόσδεκτος συγκριτικά από τους λοιπούς Ευρωπαίους.

  Ακόμα σήμερα, θα δείς ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών που είναι Άραβες, δίνουν πυκνά συχνά στα παιδιά τους το όνομα ISKANDER δηλαδή Αλέξανδρος, δεν τα ονομάζουνε όπως κι΄εμείς άλλωστε ούτε Χίτλερ ούτε Ναπολέων και αυτό …… κάτι θα πρέπει να σημαίνει ………..

  • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

   +1000000000
   «Τον ίδιο τον Ξέρξη που εξεστράτευσε κατά της Ελλάδος, εμείς οι Ελληνες ποτέ δεν τον αποκαλέσαμε σφαγέα.» ……..ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΡΕ ΚΡΙΤΩΝΑ ? ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ……
   Λακωνικη απαντηση στους Δημες ,Ρεπουσηδες ,Μακρηδες

   • Ο/Η Κασκορσέ και σαγιονάρα οικοδόμου λέει:

    Ε όχι και ‘σφαγέα’!!! Ξεφωνημένη ήτανε. Το είδα στην ταινία ‘300’

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

     και ψηλό παιδί…. πολύ ψηλό…

     με το ξυρισμένο το κεφάλι του το κραγιόν του τα σκουλαρίκια του….

     μια χαρά…η φωνή του λίγο είχε παραχοντρύνει αλλά κατά τα άλλα μια χαρά…

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   +10000000000000
   Ενας σύγχρονος ορισμός του «τι εστί Πολιτισμός» είναι μνήμες, συνήθειες και γονίδια…
   Συνεπώς ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ που ΕΦΕΡΝΕ ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ τα είχε αυτά τα συστατικά…
   Δεν ΠΡΕΠΕΙ όμως να ομφαλοσκοπούμε και να σταματάμε ΜΟΝΟ σε αυτούς…
   ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ…
   ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ… πατώντας πάνω στο έργο τους και κάνοντας ΝΕΑ βήματα στον 21ο ΑΙΩΝΑ…

  • Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

   Ο σιωνισμός σέρνει τις ΗΠΑ στον γκρεμό και τους υπόλοιπους προσκυνημένους …..
   Νέα ήθη, της νέας εποχής, της νέας τάξης …… γάμοι ομοφυλόφιλων, παρελάσεις γκέϊ ….

   Από την άλλη πλευρά, το σιωνοκρατούμενο Χόλυγουντ και ….. τόνοι λάσπηςστους «προαιώνιους» εχθρούς …….. τους Έλληνες …..
   Οι «κραγμένες» με τα λιλιά, κάνουνε και ……… «τέχνη»
   Η μεγαλύτερή τους γιορτή η Χανουκά για την «νίκη» των μακκαβαίων (την γιορτάζουν 8 ημέρες) απέναντι στον … Αντίοχο

   το παρακάτω για τον κάθε σιωνιστή και ανθέλληνα, που θάναι καλύτερα να κοιτάει τα της ….. κωλοσφυρίχτρας του …………………

   ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΟΛΩΝΟΣ ΠΕΡΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ

   » Αν τις Αθηναίος εταιρήση, με έξεστω αυτω των εννέα αρχόντων γενέσθαι, μηδέ ιερωσύνην ιερώσασθαι, μηδέ συνδικήσαι τω δήμω, μηδέ αρχήν αρχέτω μηδεμιάν, μήτε ενδημον, μήτε υπερόριον, μήτε κληρωτήν, μήτε χειροτονητήν, μηδέ επικυρήκειαν αποστελλέσθω, μηδέ γνώμην λεγέτω, μηδέ εις τα δημοτελή ιερά εισίτω, μηδέ εν ταις κοιναίς σταφονοφορίες σταφανούσθω, μηδέ εντός των της αγοράς περιρραντηριων πορευέσθω. Εάν δε ταύτα τις ποιή, καταγνωσθέντως αυτού εταιρείν, θανάτω ζημιούσθω «.

   Δηλαδή:
   αν κάποιος Αθηναίος συνάψει ομοφυλοφιλική σχέση με άλλον θα έχει τις εξής κυρώσεις:
   1. Δεν του επιτρέπεται να γίνει μέλος των 9 αρχόντων
   2. Δεν του επιτρέπεται να εκλεγεί ιερέας
   3. Δεν του επιτρέπεται να είναι συνήγορος του λαού
   4. Δεν επιτρέπεται να ασκεί εξουσία εντός ή εκτός της Αθήνας
   5. Δεν επιτρέπεται να σταλεί ως κήρυκας πολέμου
   6. δεν επιτρέπεται να εκθέσει γνώμη (ως άμουσος – ανισόρροπος)
   7. Δεν επιτρέπεται να μπει σε (δημόσιους) Ναούς
   8. Δεν επιτρέπεται να στεφανωθεί στις στεφανοφορίες
   9. Δεν επιτρέπεται να μπαίνει στον ιερό χώρο της αγοράς
   όποιος λοιπόν έχει καταδικαστεί ως ομοφυλόφιλος αλλά ενεργήσει αντίθετα των διατάξεων του νόμου θα τιμωρείται με Θάνατο!

   (ΣΟΛΩΝΟΣ ΝΟΜΟΙ Βιβλίο 5 κεφάλαιο 5 άρθρο 332)

   ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟΤΟ ΨΕΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ !!!

   • Ο/Η Κασκορσέ και σαγιονάρα οικοδόμου λέει:

    Ρε μπας και υπήρχαν τόσοι πολλοί που ο Σόλωνας προσπάθησε να βάλει φρένο;

    • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

     Σίγουρα κάτι ψυλλιάστηκε αυτός…
     αλλά εδώ που τα λέμε το χειρότερο είναι να είσαι «π@ύστης ή πουτ@να» στην ψυχή, παρά στο σώμα.
     Ο Χριστός τους συγχώρεσε όλους…

     • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Φυσικά τους συγχώρεσε όλους γιατί ήταν εναντίον της αμαρτίας και όχι εναντίον των ανθρώπων.

      Δεν υπάρχουν αναμάρτητοι άνθρωποι. Απλά κάποιοι είναι τόσο κομπλεξικοί που αντί να ασχολούνται με τις δικές τους αμαρτίες ασχολούνται με των άλλων. Αν όλοι ασχολούνταν με το πως να μην αμαρτάνουν δεν θα υπήρχε κατάκριση.

      Εκεί πήγαινε και το » γιατί βλέπεις την αγκίδα που είναι μέσα στο μάτι του αδελφού σου, ενώ το δοκάρι μέσα στο δικό σου μάτι δεν παρατηρείς;»

      Λεπτομέρειες να μου πεις τώρα…

      • Ο/Η Κασκορσέ και σαγιονάρα οικοδόμου λέει:

       Η ομοφυλοφιλια είναι αμαρτια;

       • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

        Κασκορσέ!!!εν ζωή ειναι αμαρτία, στην άλλη ζωή;;
        «Ο νεκρός δεδικαίωται». 😈 Αχαχαχαχαχ!
        Γι αυτό όποιους τους φαγουρίζει ας κάνουν μεταβολή
        χωρίς αναστολές και φόβο εξ αλλου τώρα τα χρυσαυγουλα
        ειναι στην μπουρζού
        😈
        Aχαχαχαχαχαχ!

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        Η αμαρτία είναι ομοφυλοφιλία;

       • Ο/Η Κασκορσέ και σαγιονάρα οικοδόμου λέει:

        Σοφιστείες ενός Μουτζαχεντίν με καλλιμαύχι!

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        ΜΗ ΚΡΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΣ ΑΜΑΡΤΩΛΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΙΔΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!

       • Ο/Η Κασκορσέ και σαγιονάρα οικοδόμου λέει:

        Δε θα σε βάλω τροχονομο στον πωπό μου, κοινωνέ της θρησκοληπτικής τριχοφυΐας

        (Μπήκε λίγο όρτσα το ορίτζιναλ)

 5. Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

  Reblogged this on ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ.

 6. Ο/Η Κασκορσέ και σαγιονάρα οικοδόμου λέει:

  Δε θα σε βάλω τροχονομο στον πωπό μου, κοινωνέ της θρησκοληπτικής τριχοφυΐας

  • Ο/Η Κασκορσέ και σαγιονάρα οικοδόμου λέει:

   Σβήστο, Μανώλη. Θενκς

   • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    Τα έχασες μόλις έγραψες για τον πωπό σου….. ύποπτο….

    • Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

     ΕΛΛΗΝ

     1. ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

     Η Ελληνική γλώσσα είναι δεινή και όπως φαίνεται εξ ορισμού ως ΠΟΛΙτης δεν είναι δυνατόν να μην ασχολούμαι και άρα να μην μ’ ενδιαφέρει η ΠΟΛΙτική.

     2. ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

     Το περίεργο εδώ δεν ακούγεται το ότι σαν πολίτη μ’ ενδιαφέρει η φιλοσοφία … αλλά το ότι μπορεί ίσως ν’ ακούγεται «κάπως περίεργο» το … σαν πολίτης που τείνει να γίνει ΕΛΛΗΝΑΣ.

     Εδώ οφείλω ορισμένες εξηγήσεις.

     α) Σπαρτιάτη, Βολιώτη, Χιώτη,Σερραίο,…. μπορείται να με αποκαλείτε

     β) Μακεδόνα, Κρητικό, Επτανήσιο,Κύπριο, …… επίσης

     γ) Εβραίο, Χριστιανό, Βουδιστή, …… βεβαίως επίσης

     δ) ακόμα και Δωριαία, Αχαιό, …. μπορείται να με αποκαλείτε

     Ε Λ Λ Η Ν Α όμως ΟΧΙ και όχι ότι δέν θάθελα (…. ΘΑ ΗΘΕΛΑ και πολύ μάλιστα). Δεν θάθελα για τους πιο κάτω λόγους.

     Στην χώρα μου δεν μου δόθηκε η δυνατότητα ν’ αποκτήσω ποτέ την «ημετέρα παιδεία».

     Με δρομολογήσατε για

     Χριστιανό και με βαπτίσατε και ΑΥΤΗ την παιδεία μου δώσατε μέσω του σχολείου (ανήκει στο υπ. παιδείας & θρησκευμάτων), της εκκλησίας, των κατηχητικών, της «παράδοσης αλλά ποιάς παράδοσης, της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης?» …….καθώς επίσης για Μουσουλμάνο, Εβραίο κλπ

     Με δρομολογήσατε για

     Κομμουνιστή, Φασίστα, Σοσιαλιστή, Αναρχικό, Δεξιό, Κεντρώο, Αριστερό χωρίς βέβαια να γνωρίζω τι σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΣ, ΑΓΟΡΑ, ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ………

     Με δρομολογήσατε για

     ………………..

     Με δρομολογήσατε για

     ………………..

     ΔΕΝ ΜΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ Ε Λ Λ Η Ν Α

     ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΝΑΝΟΥΡΙΖΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ, ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΒΙΩΣΩ ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ΘΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΩΝΑΤΕ ΜΕ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΠΛΩΤΙΝΟ, …. ΤΗΝ ΟΡΦΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΘΑ ΜΕ ΜΑΘΑΙΝΑΤΕ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΗΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑΜΑΙ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΝΑ ΓΑΛΟΥΧΟΥΜΑΙ ΜΕ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΚΑΛΛΟΣ, ΕΡΩΤΑΣ, ΑΡΜΟΝΙΑ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΜΙΛΛΑ, ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ, ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ, ΕΣΤΙΑ, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ,…….

     3. …. ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ Η Α Γ Α Π Η ΓΙΑ ΤΗΝ Ζ Ω Η ΚΑΙ ΤΟΝ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η ΤΟΥ Θ Ε Ι Ο Υ.

     • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Στο 3 τα είπες όλα. Η αγάπη για τη ζωή οδηγεί στην ανακάλυψη του εαυτού. Και η ανακάλυψη του εαυτού στην ανακάλυψη του Θεού.

 7. Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

  «Φυσικά, δεν θα πρέπει να ταυτίζονται με τον μέσο άνθρωπο της αρχαίας ελληνικής πραγματικότητας, που καμία απολύτως σχέση δεν είχε με αυτό τον εξαιρετικό τύπο ανθρώπων. (Κάποιοι απ’ αυτούς δέχονταν να μισθωθούν για να διδάξουν κάποιους νέους των καλών οικογενειών, κι αυτό ήταν όλο). Η επιρροή τους στην κοινωνία, εκδηλώθηκε κυρίως στην ύστερη αρχαιότητα.»

  Ο «ποιητής»* , με τον τρόπο που μιλά δείχνει ότι
  ή
  την ζωή του, την έχει ζήσει ανάμεσα με εκείνα τα μέσα ανθρωπάκια και τα γνωρίζει καλά, που όπως μας περιγράφει δεν ΄έχουν καμμία απολύτως σχέση με αυτούς τους εξαιρετικούς τύπους ανθρώπουν …….
  ή
  εμπάθεια, προς εκείνον τον μέσο άνθρωπο, από την στιγμή που δεν έχει ζήσει μαζί με αυτόν, δεν τον έχει βιώσει και άρα δεν μπορεί να τον γνωρίζει …….

  Κατά την προσωπική μου άποψη, όλα αυτά τα φωτεινά πνεύματα είναι σε ευθεία συνάρτηση γεννήματα ανάλογων κοινωνιών.

  Ο καθένας από αυτούς είχε τα ερεθίσματα από τους περιρρέοντες προβληματισμούς του κοινωνικού του περίγυρου και ο περίγυρος του τα έδινε άφθονα ……..
  αγορά του Δήμου, Θέατρα, η Τέχνη σε όλες της τις μορφές, η Επιστήμη σε μιά κοινωνία όχι απόκληρων, όχι περιθοριακών (υπήρχανε και αυτοί), όπου η ανεξιθρησκεία και ο κοσμοπολιτισμός ήταν δομικά στοιχεία αυτής της κοινωνίας.

  Αυτοί οι φιλόσοφοι ήταν γεννήματα θρέμματα αυτών των κοινωνιών.

  ….. σε αντιδιαστολή, βλέπομε την φτώχια ως προς την γέννηση τέτοιων πνευμάτων στις κατοπινές κοινωνίες, με αποκορύφωμα τα …. αποτελέσματα της σημερινής.

  * ο συγγραφέας του βιβλίου

 8. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Α ρε Κριτωνα εγω κι εσυ μειναμε σταθεροι στις αξιες και τα πιστευω μας ,απο εκεινη την παρεα των 300 στη Χαλκιδα .Εσυ με την πιστη σου στο Ελληνικο Πνευμα ,εγω στο μπολιασμα του με τον διαλεκτικο υλισμο και μαρξισμο .Πιστοι παντοτε και οι δυο στον νηφαλιο ,ορθολογικο -εννιοτε και σκληρο αντιπαραθετικο – Δημοκρατικο διαλογο .Μαλλον η αποδευσμευση μας απο ενοχικες θρησκευτικες σκεψεις και η παιδεια ειναι και το κλειδι ,πως γενικοτερα οι ανθρωποι μπορουν να συνυπαρχουν και να τα «βρισκουν» μεταξυ τους ,αναζητωντας την καλυτερη συνολικη λυση .
  Κι επειδη ποτε μεσα μου δεν συγκρουστηκε η μαρξιστικη πρωτογενη σκεψη με την τοτε ελληνικη παιδεια και πνευμα ,αλλα και ουτε με το πρωτογενη αγνο χριστιανισμο .Πιστευω οτι σε τουτο τον τοπο σημερα μας ελαχε να συνυπαρχουν αυτα τα ΤΡΙΑ διαμαντια που και παλι στις συγχρονες συνθηκες μπορουν να δωσουν ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΛΜΑ στην ανθρωπινη διανοηση και σκεψη .Αρκει οι κρυμμενες στο μεδουλι αυτου του λαου ,τρεις αυτες παραμετροι μπορεσουν να μπλεχτουν σε μια σπειρωειδη σκαλα σαν αυτη του DNA .Η Δημιουργια θα ειναι ενα εκρηκτικο μειγμα ΠΡΟΤΑΣΗΣ και ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ προς την Ανθρωποτητα που θα απαντα στα σημερινα της αδιεξοδα .

 9. Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

  Φίλε Λεωνίδα

  Έκτιμώ κι΄εγώ την αγωνιστηκότητά σου, για τα ιδανικά που εσύ πιστεύεις.
  Το παν είναι η πρόθεση.
  Σαν έλληνες η πρόθεσή μας είναι για προσφορά και υπηρεσία 1) απέναντι στην πατρίδα μας και 2) απέναντι σε όλη την ανθρωπότητα.
  Οι στόχοι μας επομένως είναι κοινοί. Οι δρόμοι που ακολουθούμε ο καθένας μας, μπορεί να είναι διαφορετικοί, αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος.

  Οι δυσκολίες και τα εμπόδια αρκετά, από την στιγμή που οι άνθρωποι δεν είμαστε σε θέση, τουλάχιστον μέχρι σήμερα να βρούμε κοινό τρόπο αντιμετώπισης των επίσης κοινών μας προβλημάτων.
  Ότι οι άνθρωποι έχομε κοινά προβλήματα, πιστεύω να το κατανοείς ….. ΄΄ολοι οι άνθρωποι θέλουμε να έχομε εξασφαλισμένο ένα πιάτο φαγητό, όλοι οι άνθρωποι θέλουμε να έχουμε εξασφαλισμένη την στέγη, όλοι οι άνθρωποι θέλουμε να ζήσουμε σε ένα κόσμο δίκαιο, όπου να επικρατεί η αγάπη, η ευτυχία, ο έρωτας, η φιλία, …… ΟΜΩΣ εδώ αρχίζουν και τα προβλήματα …

  Τα προβλήματα που προκαλεί στον πλανήτη, μιά κυριαρχούσα ελίτ, που στην ανθρωπότητα «δωρίζει» απλόχερα τον πόνο και την δυστυχία …..
  Τα μέσα της πολλά, από την στιγμή που έχει την οικονομική δυνατότητα ελέγχοντας πολιτικές, στρατιωτικές, δικαστικές εξουσίες, ……μιά ελίτ που ελέγχει τα παντα, στην υπηρεσία της και η παγκόσμια διαπλοκή, τα παρακράτη, …..

  Επιτυχία «τους» είναι ο διχασμός που σκορπάνε απλόχερα μέσα από ελεγχόμενους πολιτικούς σχηματισμούς σε …. αυτόν τον κόσμο που «τσιμπάει» εξακολουθητικά, σε αυτό τον κόσμο που «ξεχνάει» επαναληπτικά, σε ένα κόσμο που επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη τρέχει πίσω από κατ΄εξακολούθηση ψεύτικες υποσχέσεις. σε ένα κόσμο που .ξεχνάει ότι έχει …….. κοινά προβλήματα.

  Το σύστημα, το κάθε σύστημα που έχει επιτύχει να φτιάξει τον χαφιέ της …… διπλανής πόρτας.
  Ο χαφιές που θα καταγγείλει στις αρχές την πιθανά «ανάρμοστη» σύμφωνα με τα δέοντα, συμπεριφορά του γείτονά του …
  Ο χαφιές του οποιδήποτε χρώματος …….
  Για το σύστημα είναι επιτυχία, είναι ο τρόπος επιβίψσής του, το σύστημα τρέφεται από την διχόνοια και το μίσος μέσα στην κοινωνία, το σύστημα που ….δεν το ενδιαφέρουν τα χρώματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s