Ευτυχώς, έχουμε τιμονιέρηδες!


κολοκύθες

Αν η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα ήταν κριτήρια, τότε θα ήταν μάλλον αδύνατο να βρεθεί ελληνική κυβέρνηση από συστάσεως ελληνικού κράτους που να συγκρίνεται με τη σημερινή –υπολείπονται όλες οι άλλες, και δεν είναι αυτό κάτι εύκολο… Δεν ξέρω μήπως θα έπρεπε να συμπεριλάβω μαζί με τις προηγούμενες ελληνικές που ωχριούν μπροστά της και τις ξένες όλων των εποχών. Μιλάμε για κυβέρνηση, όχι αστεία!

Απ’ όλους σοβαρότερος και πλέον υπεύθυνος είναι, φυσικά, ο επικεφαλής της. Παιδί εχέμυθο. Τάφος. Είχε από τον Ομπάμα πλήρη ενημέρωση, όπως ο ίδιος μας διαβεβαίωσε, κι έκαναν τα δυό τους, όπως είπε, διεξοδική ανάλυση για τις εξελίξεις στη Συρία, κι όμως δεν πήγε σαν τον φαφλατά ν’ αρχίσει να ενημερώνει τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, μόλις επέστρεψε από την Ουάσιγκτον. Ίσα-ίσα, περίμενε υπομονετικά. Και όταν ήρθε η κατάλληλη ώρα, αφού πρώτα ανέβηκε στο YouTube το βίντεο, που ανέβασαν οι Σύροι αντικαθεστωτικοί μια μέρα πριν από την επίμαχη επίθεση για να αποδείξουν ότι ο Άσαντ τους ρίχνει χημικά, και αφού πήρε από το διεθνή Τύπο το μήνυμα ότι ξεσηκώνουν οι Αμερικανοί όλη την υφήλιο, τότε μόνον συγκάλεσε υπουργικό για να ενημερώσει και να συντονίσει την ελληνική στάση. Όχι να τα λέει εδώ κι εκεί στον κάθε σούργελο υπουργό, να πηγαίνει μετά ο καθένας τους να τα αποκαλύπτει στα κανάλια· να μάθει ο Ομπάμα ότι διέρρευσαν τα σχέδιά του (που δεν έχει, όπως μαθαίνουμε από τον ίδιο, παρά τη διεξοδική ενημέρωση στον Αντωνάκη) και να αναγκαστεί να τ’ αλλάξει, αιφνιδιάζοντας την ανθρωπότητα. Αυτό δεν είναι σοβαρότητα και υπευθυνότητα κυβέρνησης;

Όταν λέω «κάθε σούργελο», εξαιρώ φυσικά τον Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος ανατράφηκε σε θέσεις υψηλής ευθύνης στον κόρφο του Αντώνη Σαμαρά και άρα είναι αδύνατον να είναι σούργελο, ακριβώς ένεκα αυτής της μαθητείας. Εξ ου και ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακάλεσε αυστηρότατα στην τάξη τον βρωμοσύριζα, που γύρευε στα καλά καθούμενα συζήτηση στη Βουλή για τις εξελίξεις στη Συρία, σ’ ένα από τα συνηθισμένα του κρεσέντο επιπολαιότητας. Όχι σαν και αυτόν τον κόπανο, τον Κάμερον, που βιάστηκε κι έθεσε το θέμα στο βρετανικό κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να καταψηφισθεί η πρόταση ανάληψης στρατιωτικής δράσης από τη Βρετανία. Ο Κάμερον έκανε του κεφαλιού του και την πάτησε, όπως όμως ευτυχώς δεν την πάτησαν ο Σαμαράς και ο Κεδίκογλου. Είναι τόσο κόπανος που δήλωσε κιόλας, άκουσον-άκουσον, ότι θα σεβαστεί, λέει, την απόφαση που επικράτησε στην ψηφοφορία. Ε, αυτό δεν είναι βέβαια σοβαρότητα και υπευθυνότητα! Όχι πάντως σαν τη δική μας.

Αλλά το μεγάλο αστέρι –καμιά σχέση όμως με τον ατσίδα Σαμαρά– είναι ο πολύς Βενιζέλος, που ο Θεός να μου κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες. Αυτός ο άνθρωπος, που με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά του καταφέρνει σε κάθε κρίση ν’ ανεβαίνει ένα-ένα τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας, τώρα δείχνει στην παγκόσμια πολιτευόμενη κοινότητα ότι κακώς έχει κολλήσει στη βαθμίδα του Αντιπρόεδρου, αλλά πρέπει να διορισθεί μόνιμος Πρόεδρος των Η.Π.Α. Τι κι αν του καταλογίσει αύριο, λ.χ., η Χρυσή Αυγή ότι με τη στάση του συντάχθηκε με τις αιτίες που θα σηκώσουν κύμα Σύρων προσφύγων· τι κι αν του καταλογίσει ότι αυτός συντάχθηκε με τις αιτίες που θα φέρουν ανατίμηση του πετρελαίου, ο ίδιος τα προσπερνάει όλα τούτα προσηλωμένος στο παιδικό του όραμα να βάλει παγκόσμια τάξη, Ιδού ο κομμένος και ραμμένος γι αρχηγός του παγκόσμιου χωροφύλακα· τι κι αν, τι κι αν… Πφφ, πρόσφυγες… Θα βάλει πλάτες, να πούμε, ο κλειδοκράτορας της νομιμότητας Δένδιας που θα τους χώσει βαθειά μες την Αμυγδαλέζα, και θα ησυχάσουμε· το πετρέλαιο θα το αναλάβει ο αητός Στουρνάρας…

Αμ ο Αβραμόπουλος; Στο Εθνικής Άμυνας, ε; Τέλος πάντων… Ας μην σας κουράζω άλλο. Να θυμίσω μόνον ότι αυτοί οι άνθρωποι κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της Ελλάδας, και την έχουν βγάλει στο σφυρί όσο-όσο. Και, κατά πως φαίνεται, δεν θ’ αφήσουν τίποτε πίσω τους.

Πηγή, http://sotosblog.com

15 comments on “Ευτυχώς, έχουμε τιμονιέρηδες!

 1. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

  Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι αλήτες δεν κρατούν την τύχη της Ελλάδος στα χέρια τους. Την τύχη της Ελλάδος την κρατούν οι Έλληνες.

  Ο Ελληνικός λαός την ίδια ώρα που κρατά την τύχη του…κρατά και το πουλί του το οποίο το έχει ρημάξει. Και το ρημάζει πιο πολύ κάθε φορά που ψάχνει να βρει επιλογή για τη διακυβέρνηση της χώρας.

  Άνθρωποι που τα τελευταία τρία χρόνια έχουν στην εξουσία τον Γιωργάκη… τον Παπαdimos… τον Παπακωνσταντίνου…τον Αντώνη… τον Βενιζέλο…. τον Καρατζαφέρη… τον Κουνέλη…τον Στουρνάρα… και ταυτόχρονα βγαίνουν σε blogs κάθε φορά και εκθιάζουν αλλά και δικαιολογούν κάποιους από αυτούς τι περιμένετε;

  Σκεφτείτε μόνο αυτό…

  οι πασόκοι που ψηφίζουν Συριζα… προσπαθούν να κρύψουν το παρελθόν τους ρίχνοντας ευθύνες στον Γιωργάκη ότι τους κορόιδεψε και ότι αποδείχτηκε δωσίλογος.

  ΟΙ νδούληδες που ψηφίζουν χρυσά αυγά προσπαθούν να κρύψουν το παρελθόν τους λέγοντας ότι ο Σαμαράς δεν είναι ΝΔκράτης…

  και όλοι αυτοί ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ θα συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια λάθη ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΜΑΛΑΚΕΣ. Και σίγουρα ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ επειδή η τρόμπα έχει κάνει τα μυαλά τους κιμά.

  Το πρώτο που πρέπει να κάνει κάποιος που έχει σφάλλει είναι να αποδεχτεί ότι έχει σφάλλει και να προσπαθήσει να μη ξανασφάλλει. Όταν δικαιολογεί τα λάθη του τότε είναι ξεγραμμένος. Και δυστυχώς τα κομματόσκυλα ΠΑΝΤΑ δικαιολογούν τα λάθη τους και ΔΕΝ αναγνωρίζουν το πιθανό καλό που προσφέρουν οι αντίπαλοι τους. Οπότε ΠΑΝΤΑ στη σκέψη τους υπάρχει το διαίρει και βασίλευε.

  Το μυστικό λοιπόν είναι να αφήσουν το πουλί τους κάτω την ώρα που κρατούν την τύχη της χώρας στα χέρια τους. Κι αν δεν είναι έστω από σεβασμό…

  ας είναι από ντροπή…

  • Ο/Η Κασκορσέ και σαγιονάρα οικοδόμου λέει:

   Δεν ξέρω για σένα, αλλα εγώ πίσω απο το παραβαν μπαίνω με σωβρακο και παντελόνι. Πάντα τζεντλεμαν…

 2. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  O IΩΑΝΝΗΣ εξελισσεται σε πολιτικο αναλυτη πρωτης γραμμης !!!! Ειδικα αυτη η συνδεση της ψυχοσυνθεσης του μεσου Ελληνα με το σεξουαλικο ζητημα ειναι Εμπνευσμενη !!!
  Βεβαια το να αναγνωριζει τα λαθη του ο ανθρωπος ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ,απλη αναφορα σ αυτα την λεγαμε «αυτοκριτικη του πισινου » ή «αυτοκριτικη για την αυτοκριτικη» στο κομμα …Αμα δεν καταληγει σε ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ -πολλες φορες επωδυνες- και ΔΟΥΛΕΙΑ για διορθωση ,αμα δηλαδη δε σε βαζει μπροστα στην προκληση να πας κοντρα σε συνηθειες ,κατεστημμενα και γενικα να ξαναδεις αυτα που ως χτες μισουσες κι απεφευγες …»Ναι ωραια η αυτοκριτικη σου σφε αλλα ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ για να διορθωθεις ,αλλα και τι βοηθεια θελεις απο εμας ολους;» …ειπε καποτε ενας καθοδηγητης σε εναν ΚΝιτακο που ειχε ριξει στο σωρολοπ το διαβασμα στη σχολη και τσακωνοταν με τους γονεις του καθε μερα για αυτο …
  Γι αυτο το λεω ΣΧΟΛΕΙΟ ….μεχρι και τον διαμαντη μας μαθαιναν να παιζουμε με μετρο ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   «Το πρώτο που πρέπει να κάνει κάποιος που έχει σφάλλει είναι να αποδεχτεί ότι έχει σφάλλει και να προσπαθήσει να μη ξανασφάλλει.»

   Eκτός από την αναγνώριση έγραψα και για την προσπάθεια. Εννοείται ότι μόνο η αναγνώριση του λάθους δεν αρκεί. Εννοείται επίσης όμως ότι είναι το πρώτο βήμα. Σίγουρα μετά την αναγνώριση του λάθους πρέπει να υπάρξει η απόφαση να μην επαναληφθεί και φυσικά ακολουθεί η προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί η μη επανάληψη του.

   Έχω ξαναγράψει ότι ο παράδεισος δεν είναι γεμάτος από ανθρώπους που δεν έκαναν κακό. Είναι γεμάτος από ανθρώπους που έκαναν καλό και από ανθρώπους που ενώ έκαναν κακό μετανόησαν για τα λάθη τους. Υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. Γιατί δεν μπορείς να συντάσσεσαι στη μέση για να κερδίσεις. Ακόμα και τον παράδεισο ή την κόλαση την αποκτάς από τις πράξεις σου και όχι από την απραξία σου. Έτσι και οι λαοί στο σύνολο τους αλλά και οι άνθρωποι στη μοναδικότητα τους και στην ατομικότητα τους. Δεν μπορείς να περιμένεις να αλλάξει μια κατάσταση περιμένοντας από τους άλλους. Πρέπει να συμβάλλεις στην αλλαγή με την δική σου προσπάθεια στην αλλαγή του εαυτού σου, της καθημερινότητας σου κλπ. Αλλιώς πρέπει να είσαι κωλόφαρδος και να σου έρχονται όλα βολικά.

   Δεν είμαστε κωλόφαρδοι όμως γιατί αν ήμασταν δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο…

   Οι Αμερικάνοι έχουν ένα πολύ καλό ρητό για αυτό.

   » Αν περπατάς στη μέση του δρόμου κινδυνεύεις να σε χτυπήσουν τα αυτοκίνητα και από τις δύο πλευρές.».

   Όπως λέω κι εγώ…

   ο φίλος καθενός… δεν είναι φίλος κανενός…

   Y.Γ…..

   αμάν με αυτό το ΚΚΕ… δεν αντέχω άλλο….

   • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    χαχαχαχαχα Τωρα σε λιγο ανοιγει τα ξερονησια ο Κλανιδιαρης και θα γλυτωσεις κι εσυ και ολοι μας απ αυτους ..
    (ενισχυτικα στα δικα σου τα εγραψα….. «πορτμπαγκαζακια»)

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

     Σιγά μη πάω σε ξερονήσι. Με τους νικητές θα είμαι. Αν βγει η χρυσή αυγή θα μπω στην Ολυμπία μετά από πολύ καιρό και θα παριστάνω τον ναζιστή. Θα κάνω και τατουάζ με τη Ζαρούλια στο μπράτσο και θα γράφει από κάτω «PRITS KLAIN MAIN «.

     Αν βγει ο Συριζας θα γίνω αριστερός κι έτσι….

     Αν βγει πάλι η ΝΔ…. σκ@τά…

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

     Μάλλον θα γράψω ένα άρθρο για την ποδιά ως αναγκαίο στοιχείο για την μάθηση στο σχολείο. Θα γράφω ότι το να φοράνε τα αγοράκια στο δημοτικό ποδιά είναι αντρίλα και βαρβατίλα και τέτοια. Κι εμείς που φορούσαμε ποδιές με το «παπάκι» μπροστά είμαστε μπρουτάλ και τα ριαπαπά μας σέρνονται σε σημείο που τα πατάμε μαζί με τον συμπλέκτη στην οδήγηση….

     Ε όλο και καμιά 70αρα θα θέλει να τη ξύσει την αρκούδα…

     οπότε ΤΣΟΥΠ το γλυτώσαμε το ξερονήσι….

 3. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

  Δε νοιάζει κανέναν τι ομάδα αίματος έχεις…

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΣΒΗΣΕΣ ΡΕ;;;;;;;;;;;

   • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

    Αμάν το μάτι σου ρε άτιμο παιδί,
    πότε πρόλαβες και τόδες;;
    γι αυτό εκεί πέρα στην ψαρού σ έπιασε ζαλάδα
    κι ακούμπησες στην μάντρα;;
    βάζω το + και το ξανασβήνω γιατί με πετάει όξω το wordpress,
    ζητάει επιβεβαίωση κωδικού για να με ξαναβάλει
    😈
    Aχαχαχαχαχαχαχαχ!

    ΙΩΑΝΝΗ!
    Αυτό πούγραψες αποπάνω
    (ο φίλος καθενός… δεν είναι φίλος κανενός…)
    τόλεγε η συγχωρεμένη μάννα μου αλλιώς
    αφού τότε στους ανύποπτους καιρούς της αφέλειας
    γινόταν στην χαρά το πανηγύρι του γύφτου
    από γνωστούς τριγύρω.
    Μόνο στο ζόρι έπεφτε πάντα ξεραϊλα,
    μ επαιρνε λοιπόν παράμερα και μούλεγε
    παιδί μου τώρα νομίζεις ότι έχεις πολλούς φίλους
    μεγαλώντας θα διαπιστώσεις οτι οι πραγματικοί φίλοι στην ζωή σου
    ούτε τα δάκτυλα του ενός χεριού δεν θάναι θα με θυμηθείς.
    Την θυμάμαι πολλές φορές αν και παραμένω αθεράπευτα αφελής.
    Αχαχαχαχαχαχαχ!
    😈

 4. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΕ ΤΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ και “PRITS KLAIN MAIN “ απο κατω !!!!!!!!!!!!!
  αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  ΚΟΡΥΦΑΙΟ !!

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Ε ναι τι…φλωριές θα κάνουμε τώρα σαν τον Κλασιδιάρη που έκανε σβάστικα και λέει ότι είναι ελληνική; Ας έκανε ο φλώρος τον Ποσειδώνα τατουάζ αν ήθελε ελληνικό…

   εγώ θα κάνω ναζιστικό ξερά. Ούτε ελληνικό ούτε δικαιολογίες…

   HEIL BIHLER!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s