30 χρόνια Σοβιετία ;


brezhnev-and-carter-at-salt-talks

Γράφει ο Αμετανόητος

Από την αρχή της «κρίσης», διαβάζω ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ακόμα “Σοβιετία”. Αυτήν την εξήγηση δίνουν για τα χάλια μας και τη ληστεία που συντελέστηκε στα λαϊκά στρώματα, συγκεκριμένοι αρθογράφοι και ΜΜΕ. Φαίνεται να τους βολεύει. Οπως φαίνεται επίσης, ότι τα αφεντικά τους, περιμένουν πολλά από το οριστικό «πλιάτσικο» της Ελλάδας., Δε μας είπαν όμως ποτέ, ποιοί έλεγχαν τα Ελληνικά Σοβιέτ πραγματικά, και ποιοι συνεχίζουν να τα ελέγχουν…όπως και δε μας λένε γιατί στην Ελληνική Σοβιετία «χτυπάμε για πλάκα» σήμερα, κατακαλόκαιρο του 2013, το 35% με 40% ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ανεργία.Ή δεν το φτάσαμε το 40άρι ακόμα ;

Στην ΕΣΔΔ όπως ενθυμούμαι και ενθυμούνται οι παλαιότεροι, δεν υπήρχε ανεργία. Ολοι εργάζονταν,ήθελαν ή δεν ήθελαν…

Το δικό μας ΤΑΙΠΕΔ λοιπόν, οριστικοποίησε την πώληση του ΟΠΑΠ την εβδομάδα αυτή, ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ η ΕΥΔΑΠ κ.α.επιχειρήσεις ετοιμάζονται. Ο επίτροπος «Ελληνες κουράγιο» Ρεν μάλιστα, προτίμησε να παίξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου σε σχετική ερώτηση του Ν.Χουντή για την ιδιωτικοποίηση του νερού…προς Θεού, μην τους θίξουμε την δαιμόνια ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία, για το δώρο ζωής που μας χάρισε Ο Μεγαλοδύναμος…

Είναι φανερό ότι η τωρινή Κυβέρνηση σχεδιάζει να μην αφήσει τίποτα στην κατοχή του Ελληνικού Δημοσίου. Ολα θα πωληθούν. Μάλλον καλύτερα, θα χαριστούν ουσιαστικά, αν αναλογιστεί κανείς τη χρονική στιγμή που πραγματοποιείται το εγχείρημα, με μία Ελλάδα στο «καναβάτσο».Με έναν Λαό «τεμαχισμένο» και διαιρεμένο.

Το καλύτερο timing…

Επειδή λοιπόν, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους, για αυτό κι’ εγώ, θα δώσω μία συνοπτική κατάσταση των κυριοτέρων επιχειρήσεων που είχε το Ελληνικό Κράτος ΠΡΙΝ προχωρήσει στην τότε ΕΟΚ.Το 1980.

Η ΕΟΚ ως γνωστόν είχε (και έχει) μία πολιτική κατά των καπιταλιστικών μονοπωλίων (τυπικά ορθώς στα πλαίσια του καπιταλισμού) και πρώτος, ο σοσιαλιστής Α. Παπανδρέου, που ΔΕΝ τόλμησε ένα βγει έξω από την ΕΟΚ, εφάρμοσε αργά ή γρήγορα τις ΕΝΤΟΛΕΣ των Βρυξελλών και αποκρατικοποίησε τις πρώτες Δημόσιες επιχειρήσεις.Tις είχε ονομάσει μάλιστα και «μετοχοποιήσεις».Για το πόπολο… Όχι «Γιάννης»,«γιαννάκης»…

Σημειώστε ότι η ανεργία το 1981, ήταν στο 4% με 150.000 Ελληνες περίπου, άνεργους. Τη δεκαετία 1981-1991 ο Μ.Ο. ήταν γύρω στο 7% και από το 1992-2008 ο Μ.Ο. γύρω στο 10%.Τα ποσοστά βέβαια ήταν αρκετά υψηλά ακόμα και τότε για την μικρή «Σοβιετία» μας… 

Να υπενθυμίσουμε επίσης, ότι ο ΒΑΣΙΚΟΣ στόχος της ΕΚΤ και της Ε.Ε. (αλλά και της πρώην ΕΟΚ) δεν είναι η απασχόληση αλλά αποκλειστικώς, η σταθερότητα των τιμών και του νομίσματος.

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί γίνoνται όλα αυτά. Νομίζω ότι όλοι έχουν καταλάβει ότι εξυπηρετούνται, αποκλειστικά, συμφέροντα «των εισοδηματιών και των ραντιέρηδων» που έλεγε κάποτε ο J.M.Keyns. Μαλθουσιανοί σχεδιασμοί εκπληρώνονται με άψογους χειρισμούς…!

Τράπεζες, Κράτος και μεγάλο Κεφάλαιο (εγχώριο & ξένο) ενωμένοι, συνθλίβουν το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, για να εξυπηρετήσουν αποκλειστικώς τα συμφέροντα των Υπερεθνικών Ελιτ, των «παγκόσμιων» (πιά) τάξεων που ανήκουν και αυτοί.

Ο κόσμος της εργασίας δέχεται εδώ και 30 χρόνια (τουλάχιστον) μία επίθεση που είχε οργανωθεί και ενορχηστρωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και επιβλήθηκε (και με βίαια μέσα) από τις ΗΠΑ.(κυρίως).

Κρατήστε λοιπόν αυτή τη λίστα και αν βρείτε χρόνο ψάξτε να βρείτε ποιοί οργανισμοί ανήκουν ακόμα στο Ελληνικό κράτος (100% Δημόσιες Επιχειρήσεις).Ποιες καταργήθηκαν, ποιες πέρασαν στους ιδιώτες και «πότε»…Κάντε και μία σύγκριση και με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ψάξτε μόνοι σας να δείτε τι συμβαίνει. Η Γαλλία τώρα, π.χ. έχει Δημόσιο σύστημα Υδρευσης και αποχέτευσης ή ιδιωτικό ;

Η Γερμανία τώρα, π.χ. έχει Δημόσια εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ;

Η Αυστρία π.χ.έχει Δημόσιες Τράπεζες ή τις έχουν αφήσει μόνο στους Ιδιώτες;

Να δούμε επιτέλους κι εμείς αυτή τη Σοβιετία του νότου…!!!

Το Σύνταγμά μας βέβαια, επιτρέπει ακόμα και την ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ επιχειρήσεων για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Είναι το γνωστό άρθρο 106.

Αναφέρει επί λέξει στις παραγράφους 2,3,και 4:

Παρ/φος 2.Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.

Παρ/φος 3.Με την επιφύλαξη της προστασίας που παρέχεται από το άρθρο 107 ως προς την επανεξαγωγή κεφαλαίων εξωτερικού, μπορεί να ρυθμίζονται με νόμο τα σχετικά με την εξαγορά επιχειρήσεων ή την αναγκαστική συμμετοχή σ’ αυτές του Κράτους ή άλλων δημόσιων φορέων, εφόσον οι επιχειρήσεις αυτές έχουν χαρακτήρα μονοπωλίου ή ζωτική σημασία για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, ή έχουν ως κύριο σκοπό την παροχή υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.

Παρ/φος 4.Το τίμημα της εξαγοράς ή το αντάλλαγμα της αναγκαστικής συμμετοχής του Κράτους ή άλλων δημόσιων φορέων καθορίζεται απαραιτήτως δικαστικώς και πρέπει να είναι πλήρες, ώστε να ανταποκρίνεται στην αξία της επιχείρησης που εξαγοράζεται ή της συμμετοχής σ’ αυτή.

Θυμηθείτε το λοιπόν αυτό, διότι μπορεί σε επόμενη αναθεώρηση, κάποιες «δημοκρατικές» δυνάμεις να το καταργήσουν, ακόμα και για λόγους «δημοσίου συμφέροντος» ή γιατί είναι «μνημονιακή δέσμευση» ή γιατί δεν συμβαδίζει με το «οικονομικό Σύνταγμα»* της Ε.Ε…

Αραγε όμως, όταν πουληθούν όλες οι (οι ελάχιστες που απόμειναν) επιχειρήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, οι ιδιώτες θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας ή θα μειωθούν ακόμα πιο πολύ οι εργαζόμενοι σε αυτές ; Τα «φωτεινά» νεοφιλελεύθερα μυαλά υπολογίζουν τις «θετικές εξωτερικές οικονομίες» (όπως λέμε στα οικονομικά) που θα προκύψουν από τις ιδιωτικοποιήσεις ;

Θα υπάρξουν θετικές εξωτερικές οικονομίες στην Ελληνική περίπτωση ; και εάν υπάρξουν και τις υπολογίζουν, μπορεί να μας πούν πόσες ΝΕΕΣ θέσεις εργασίας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, θα δημιουργηθούν ; μπορούν ; ή θα μας πούν κάτι νούμερα-μπαρουφολογίες, όπως αυτά που ανακοίνωσαν για τον ΝΕΟ, «ολοκαίνουργιο», αγωγό ΤΑΡ  ; E ;

Ένα τελευταίο και πολύ σημαντικό !

Το Ελληνικό Δημόσιο το 1980, είχε (κυρίως) 85 περίπου επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αυτές τότε, συνέβαλλαν συνολικά, στο Ελληνικό ΑΕΠ, γύρω στο 10% μόνο.**Τη μεγαλύτερη δραστηριότητα από αυτές, την είχαν 17 μεγάλες, δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Αυτά τα ολίγα, στη μικρή Sovietia μας…

Καλή Δύναμη και Χρόνια Πολλά

-Αμετανόητος 14/08/2013

 

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1980)

Α. Ενέργεια

1.ΔΕΗ

2.ΔΕΠ (Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου)

3.Ελληνικά Διϋλιστήρια Ασπροπύργου

 

Β. Μεταφορές και Επικοινωνίες

1.ΟΣΕ

2.Ολυμπιακή Αεροπορία

3.ΗΛΠΑΠ

4.ΗΣΑΠ

5.ΕΑΣ

6.Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣ)

7.ΟΤΕ

8.ΕΛΤΑ

9.ΕΡΤ

10.ΥΕΝΕΔ

11.ΟΛΠ

12.Ελεύθερη Ζώνη και Λιμένας Θεσσαλονίκης

13.ΑΕΔΙΚ (Διώρυγα Κορίνθου)

14.Αερολιμένας Αθηνών.

 

Γ. Υδρευση-Αποχέτευση

1.ΕΥΔΑΠ

 

Δ. Βιομηχανία

1. 24 βιομηχανίες επεξεργασίας γεωργικών προϊόντων ελεγχόμενες

από την Αγροτική Τράπεζα. Οι 3μεγαλύτερες είναι.

α) Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

β) ΣΥΝΕΡΓΑΛ Α.Ε.

γ) Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος (ΠΡΟΒΙΓΑΛ)

2. 20 επιχειρήσεις διάφορων κλάδων ελεγχόμενες από την ΕΤΒΑ όπως:

α) Βιομηχανία Αζωτούχων Λιπασμάτων

β) Ελληνική Βιομηχανία Ηλεκτρονικών

γ) Ελληνική Κλωστοϋφαντουργία ΑΕΒΕΕ

3.Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

4.Ελληνική Βιομηχανία Οπλων

 

Ε. Εμπόριο και Υπηρεσίες

1.Εθνικός Οργανισμός Καπνού

2.Οργανισμός Βάμβακος

3.Αυτόνομος Σταφιδικός Οργανισμός (ΑΣΟ)

4.Κοινοπραξία Συνεταιριστικών Οργανώσεων Σουλτανίνας (ΚΣΟΣ)

5.Κρατικά μονοπώλια ταμιευτικού χαρακτήρα (άλατος, σπίρτων, φωτιστικού πετρελαίου)

 

Ζ. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

1.Τράπεζα της Ελλάδας

2.Αγροτική Τράπεζα

3.ΕΤΒΑ

4.Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

5.Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

6.Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας

7.Εθνική Κτηματική Τράπεζα

8.ΕΤΕΒΑ

9.Τράπεζα Υποθηκών

10.Τράπεζα Επαγγελματικής Πίστης

11.Εμπορική Τράπεζα

12.Ιονική-Λαιϊκή Τράπεζα

13.Τράπεζα Επενδύσεων

14.Τράπεζα Πειραιώς

15.Τράπεζα Αττικής

16.Γενική Τράπεζα

 

Η) ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ

1.Ελληνική Εταιρεία Βιομηχανικών και Μεταλλευτικών Επενδύσεων (ΕΛΕΒΜΕ)

2.ΕΟΤ

3.Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας (ΕΛΚΕΠΑ)

4.Αυτόνομος Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΑΟΕΚ)

5.Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομήσεως Οικισμού και Στεγάσεως (ΔΕΠΟΣ)

6.ΕΟΜΜΕΧ

7.Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων

8.Οργανισμός Αναπτύξεως Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ)

9.Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ)

10.Οργανισμός Προωθήσεως Εξαγωγών (ΟΠΕ)

 

* «Το οικονομικό Σύνταγμα και το «παρασύνταγμα» του Μνημονίου» http://greek-critical-legal.blogspot.gr/2010/10/blog-post.html

** Δ.Π.Καράγιωργας-Δημόσια Οικονομική 2,εκδ.Παπαζήση.

 

 

14 comments on “30 χρόνια Σοβιετία ;

 1. Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

  Reblogged this on ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ.

 2. Ο/Η Kimwn λέει:

  Πια σοβιετία βρε Αμετανόητε ?????
  Εκεί (όπως θα σου πει και ο Λεώ) υπήρχαν ΟΛΕΣ οι βασικές παροχές δωρεάν .

  Η ΕΟΚ ως γνωστόν είχε (και έχει) μία πολιτική κατά των καπιταλιστικών μονοπωλίων (τυπικά ορθώς στα πλαίσια του καπιταλισμού)

  Στην ΕΕ όντως ισχύει αυτό, εδώ (βλέπε πρόστιμα στην microsoft, στο ολλανδικό καρτέλ ασφαλτικών κλπ), στο ελλάντα όμως ΤΙ ΙΣΧΥΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ????

  Α και για τις κρατικοποιήσεις που αναφέρεις, εννοείς μήπως της ασπίς μπάνκ (μετά το μπίγκ μπάνγκ) του αεριτζή ψωμιάδη , την πρότον του ΠΟΛΥ-ΜΕΓΑΛΟ-επιχειρηματία λούα-λούα ή την F(art)BB του ρέστη που ζητάει και τα ρέστα ???

  Φοβερά οφέλη για την φορογιώργαινα (τέως ψωροκώσταινα)…

 3. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

  Κάθε φορά που κάποιος ηλίθιος αναφέρει τέτοιου είδους επιχειρήματα όπως αυτά που σωστά χλευάζεις Αμετανόητε τότε η απάντηση είναι μία. ΝΟΡΒΗΓΙΑ.

  Όποιος ξέρει θα ήθελε πάρα πολύ να ζει σε μια τέτοια χώρα. Οι υπόλοιποι που έχουν κάνει ακόμα και το πιο καλό κομμάτι του καπιταλισμού να δείχνει δολοφονία ας μείνουν στις λέξεις να δικαιολογούν τη σκλαβιά τους. Ζόμπι είναι και δεν το ξέρουν.

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Ζούμε ανάμεσα τους…

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Πήγε γνωστή μου το 2008 για 20 μέρες.
   Εκλαιγε όταν ήρθε η ώρα να την κάνει και δεν ήθελε να φύγει…έψαχνε τρόπο να μείνει…
   Μόνιμη υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας σκεφτόταν σοβαρά ΣΗΜΕΡΑ να πάρει το παιδί της (χωρισμένη) και να το μεγαλώσει εκεί…
   Απίστευτη η περιγραφή που μου έκανε για τη χώρα…πρέπει να τη βάλω να μου γράψει άρθρο…
   100 χρόνια μπροστά

   • Ο/Η Kimwn λέει:

    Η βασική τους νοοτροπία είναι εντελώς διαφορετική από του γραικυλοραγιά.
    ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ τα υπόλοιπα φτιάχνονται…
    Πληροφορίες στον κουΐσλινγκ…

 4. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

  Καλησπέρα

  θα μεταφέρω την δική μου αίσθηση για το «σοβιετία» καθώς ο καθ ένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Προσωπικά λοιπόν θεωρώ πως ίσχυε αυτό όχι τόσο για το πόσες δημόσιες επιχειρήσεις είχαμε αλλά για τον τρόπο – κομματικό – που γινόταν η στελέχωσή τους και κατά συνέπεια στον τρόπο που λειτουργούσαν – υπηρετούσαν τον πολίτη (όπως θα έπρεπε) ή το συντεχνιακά τους συμφέροντα.

  Αυτή η «οπτική» δίνει ερμηνεία και στην διάλυση της κοινωνικής συνοχής – μέσω της δημιουργίας προνομιούχων τάξεων με βάση κομματικά κριτήρια και οι οποίες τώρα λειτούργησαν σαν αναχώματα του συστήματος – και στο γιατί δεν αντιδρά συλλογικά ο κόσμος , και άλλα πολλά.

  Με βάση αυτή την αίσθηση, πως αλλλοιώς θα χαρακτηριζόταν ένα καθεστώς με ανάλογα χαρακτηριστικά εκτός από «σοβιετία» ;

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Και γιατί πρέπει να καπηλευόμαστε όρους για να «θίξουμε» τάχατες ένα καθεστώς του κάποτε.
   Υπάρχουν ΑΠΕΙΡΟΙ όροι που μπορούν να μας περιγράψουν
   μπανανιστάν, ραγιαδιστάν, γιουνανιστάν, ρουφιανιστάν, καφιριστάν κλπ.
   Ίδια παραγωγικότητα είχε ο σταχάνωβ με το κάθε αργόμισθο κομματο-κοπρο-σκυλο που αναφέρεις.
   Τέλος μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι αν υπήρχε ΣΟΒΑΡΟ κράτος και όχι ΒΟΘΡΟ-ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΟΣ τότε και ο ΠΛΕΟΝ άχρηστος ασχέτως του πως προσλήφθηκε, θα μπορούσε να παράγει κάτι…

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Τη λέξη Σοβιετία την αναπαράγουν τα νεοφιλελεύθερα ΜΜΕ (capital,etc) τα οποία δεν καυτηριάζουν π.χ. ότι ο Μητσοτάκης έβαλε 10.000 υπαλλήλους στη ΔΕΗ το 92-93 αλλά…δεν προχώρησε στα ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ του Δημοσίου πλούτου…
   ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ κριτήρια είχαμε στο Δημόσιο από την εποχή του Βενιζέλου…
   Οχι από το 1980 αλλά από το 1880…

   «πως αλλλοιώς θα χαρακτηριζόταν ένα καθεστώς με ανάλογα χαρακτηριστικά εκτός από
   “σοβιετία” ?

   Κλεπτοκρατικό.Αναξιοκρατικό.Μη Δημοκρατικό.Μπανανία.Φούσκα.Εκατοντάδες ονόματα μπορούμε να βρούμε…
   Στη Σοβιετία δεν είχαμε κόμματα.Εκεί είχαμε και σοβαρές δομές διάσπαρτες στην κοινωνία…δεν ήταν παίξε γέλασε
   Εδώ είχαμε δύο κόμματα που το ένα συγκάλυπτε το άλλο στην κλεψιά και στην ατιμία…και η κοινωνία και το κράτος ήταν μπουρδέλο και Γιαννοπουλίστικα «πολιτιστικά κέντρα»…

   Καλησπέρα σε όλους

   • Ο/Η Kimwn λέει:

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΕΣ.

    Η ΜΟΝΗ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) αιτία που φάληρε το σύστημα ήταν ο ΚΚΚ, ο Κρατικοδίαιτος Κλεπτοκρατικός Καπιταλισμός, ο οποίος κάνοντας υπερτιμολογημένες μπίζνες με το ΒΟΘΡΟ-ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΟΣ ή εκμεταλλευόμενος την ανοχή του στις δραστηριότητες (!!!) του (π.χ. βλέπε κουμπάρους του γάλακτος – σαν το αρνάκι, πορνοκάναλα του επιπέδου άλτερ με τα αεροδάνεια τους, θαλασσοδάνεια εφοπλ-η-σταράδων καπετάν μάκηδων) στην κυριολεξία ξεζούμισαν τα ΠΑΝΤΑ…
    Είναι πια πολύ αργά (αργά και μισή για την ακρίβεια) για το εγχώριο σύστημα, το ξέρουν οι πάντες πια.
    Απλά δεν θέλουν να χαλάσουν την τουριστική τους σεζόν, μετά ΟΟΟΛΑ παίζουν…

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Γιάννης Μ.με τη λογική που βλεπεις τη λέξη «σοβιετία» δεν έχεις άδικο. Αλλά δεν είναι αυτή η λέξη που περιγράφεις την κατάσταση που αναφέρεις. Η περιγραφή είναι » πελατειακό κράτος». Και πίστεψε με δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τη σοβιετία. Γιατί το πελατειακό κράτος μόνο σε καπιταλιστικό καθεστώς με ολιγαρχία στην εξουσία μπορεί να αποδώσει αυτό που περιγράφεις στο μέγιστο βαθμό αλλοτρίωσης.

 5. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  1)Το Σοβιετ των ….ανεργων θελει μια συναντηση με τον Προεδρο του Ανωτατου Σοβιετ ,συντροφο Σαμαρα για να του …γανωσει το κερατο !Που θα αποτανθουνε ; Μηπως μπορει ο σφος Μιχαλιολακος να μεταφερει το αιτημα ;;

  2) Το Σοβιετ της Μοτορ οιλ καταγγελει τον λευκοφρουρο Τζιγγερ οτι με δολιο τροπο εχτες το βραδυ προσπαθησε να κανει δολιοφθορα στα Διυλιστηρια με απωτερο σκοπο να ξαναπεριελθουν στην Κατοχη του .Το ατομο εχει συλληφθει και παραδοθει στην Λαικη Πολιτοφυλακη για τα περαιτερω

  3) Το Σοβιετ των …αστεγων ρωταει :»ποτε θα τελειωσει αυτο το γ@μημενο 5χρονο ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ «? ακομα -λεει- κατω απο τις γεφυρες θα κοιμουνται ;; (καλα που εχει δωσει και ο Μιχαλιολακος το ξενοδοχειο του και κοιμουνται καποιοι …αλλα βρωμαν και ζεχνουν τα σπερματικα υγρα των …πελατων )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s