Δεν σημαδεύουν πλέον στο μυαλό . Στόχος είναι η καρδιά .


(Αισχρή Προπαγάνδα εκτοξευμένη από τα a)

Ο ηγέτης δυναμώνει όταν μεγαλώνει η επιρροή του στην μάζα  . Όσο πιο πιστή είναι  μάζα, τόσο μεγαλύτερη ισχύ αποκτά ο ηγέτης . Για να μπορέσει να προσεγγίσει ο ηγέτης την μάζα , θα πρέπει να απευθυνθεί στο συναίσθημα της . Πολιτικοί λόγοι και συνθήματα δεν είναι τίποτα άλλο από συναισθηματικές εικόνες που στοχεύουν στην καρδιά της μάζας . Εικόνες πατριωτικές , θρησκευτικές , ιδεολογικές , ανάλογα με την περίσταση , που θα κάνουν την μάζα να παραληρεί έχοντας ως κοινό παρονομαστή την κοινή πεποίθηση .
Μόνο με το συναίσθημα μπορεί να χαλιναγωγηθεί η μάζα . Ο κάθε ένας ξεχωριστά σκέφτεται ορθολογικά . Ο κάθε ένας ξεχωριστά δεν είναι προβατάκι . Όλοι μαζί όμως λειτουργούν όπως τα πρόβατα στο μαντρί . Όταν ένα πρόβατο βελάξει , θα βελάξουν και τα υπόλοιπα .
Αν ο στρατηγός προσπαθήσει να πείσει τον στρατό του με λογικά επιχειρήματα , το πιθανότερο είναι οι μισοί να λακίσουν . Αν τους μιλήσει για παναγίες , χαμένες πατρίδες και μαρμαρωμένους βασιλιάδες τότε η στρατιωτική μάζα θα είναι έτοιμη να θυσιαστεί για τον κοινό σκοπό . Και ας είναι αυτός μια βραχονησίδα στην άκρη του πουθενά .
Αν ο ηγέτης μιλήσει στη μάζα λογικά , στην καλύτερη περίπτωση να τον αποδοκιμάσουν . Αν τους μιλήσει στοχεύοντας την καρδιά , το αδηφάγο κοινό θα παραληρήσει . Τρανό παράδειγμα οι πολιτικές συγκεντρώσεις . Αν οποιοσδήποτε πολιτικός σου μιλούσε , σε προσωπικό επίπεδο , χρησιμοποιώντας την τελευταία πολιτική του ομιλία , θα τον θεωρούσες γραφικό αφού η λογική σου υπερτερεί του συναισθήματος . Όταν όμως γίνεσαι μάζα τότε το συναίσθημα είναι ο μοναδικός δέκτης οπότε πλέον γίνεσαι έρμαιο της , γεμάτης από συναισθηματική φόρτιση , ομιλίας του ηγέτη .
Διάβασε οποιαδήποτε ομιλία πολιτικού με την ησυχία σου , χρησιμοποιώντας μόνο την λογική σου . Χωρίς να επηρεάζεσαι από την συναισθηματική φόρτιση του ηγέτη και του κοινού . Τότε θα συνειδητοποιήσεις για πόσο μαλάκα σε έχει ο ηγέτης σου .
Η Κατερίνα Γώγου έλεγε ότι πλέον δεν σημαδεύουν στα πόδια αφού στόχος είναι το μυαλό . Δυστυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει , έχουν γίνει ακόμα πιο ποταπά . Στόχος δεν είναι το μυαλό . Στόχος είναι η καρδιά .
Το μυαλό δεν φυλακίζεται . Η καρδιά όμως ;

One comment on “Δεν σημαδεύουν πλέον στο μυαλό . Στόχος είναι η καρδιά .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s