Μια «προφητική» έκρηξη του Σ. Καράγιωργα


Ενα χρόνο μετά το τέλος της δικτατορίας, επισκέφθηκε τον αείμνηστο καθηγητή Σάκη Καράγιωργα στο γραφείο του στην Πάντειο ένας Ελληνας οικονομικός επιστήμων, ο οποίος είχε περατώσει πρόσφατα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις ΗΠΑ.

Μετά την επίδοση των εργασιών του, στη σχετική συζήτηση που ακολούθησε ο νέος Ελληνας οικονομολόγος υποστήριξε την άποψη ότι στην Ελλάδα τα εργατικά ημερομίσθια «είναι υψηλά» και θα ‘πρεπε να μειωθούν δραστικά προκειμένου η οικονομία να γίνει ανταγωνιστική. Ο Καράγιωργας εξεπλάγη και τον ρώτησε αν γνωρίζει πως τα εργατικά ημερομίσθια στη χώρα μας είναι κατά πολύ χαμηλότερα σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών χωρών και ότι αυτά αναφέρονταν σαν χαμηλά ακόμη και σε εκθέσεις του ΟΟΣΑ.

Η απάντηση του εξ Αμερικής νέου οικονομολόγου ερέθισε τον αντιστασιακό καθηγητή, καθώς του δήλωνε ότι είχε αυτά τα στοιχεία και μολαταύτα θεωρούσε πως έπρεπε να μειωθεί το εργασιακό κόστος. Ο Καράγιωργας τον ρωτά τότε με ποια μέθοδο κατέληξε σ’ ένα τέτοιο συμπέρασμα και η απάντηση που έλαβε, τον άφησε κυριολεκτικά άναυδο: Εγώ συνέλεξα και επεξεργάστηκα, του είπε, όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Εν συνεχεία τα συνέθεσα και τα πέρασα στον ηλεκτρονικό εγκέφαλο. Το αποτέλεσμα που μου έβγαλε είναι η απάντηση που σας δίνω.

Εξοργισμένος τότε ο Καράγιωργας, του λέει: Ο δικός σας εγκέφαλος κύριε, το μυαλό σας, δεν λειτουργεί;

Πηγή. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=344287

4 comments on “Μια «προφητική» έκρηξη του Σ. Καράγιωργα

  1. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    Και μετα τον εφαγε ο «μαρμαγκα» του «τριτου δρομου προς τον Σοσιαλισμο» και ο «Μεγας Μαγιστρος Παπατζης» …..του Σοσιαλ…μηδεια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s