Ελλάδα…όπως λέμε Νιγηρία;


Γράφει ο Γιάννης Μ.
Απ’ το ξεκίνημα της κρίσης στην Ελλάδα, μέχρι και σήμερα, το κυρίαρχο επιχείρημα, όσων υποστήριζαν τη «λύση των μνημονίων» και την «προστασία της χώρας» υπό την σκέπη της Τρόϊκας,  ήταν συνοπτικά το εξής
ψευτοδίλλημα : Σωτηρία εντός ΕΕ ή έξοδος με άτακτη χρεωκοπία ;
Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να μετατοπίσουν το πραγματικό δίλλημα που ήταν : διάσωση της χώρας με Ελληνικό Εθνικό Σχεδιασμό ή «νομιμοφανή κατοχή» με ξενοκίνητο σχεδιασμό ;

Με παράδειγμα – μπαμπούλα την περίπτωση της Αργεντινής*(1)  κυρίως, κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα φόβου ώστε να  εξαλείψουν τα κέντρα λογικής.

Ο κόσμος κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα σε μια «νόμιμη κατοχή» ή σε μια «αργεντινοποίηση»
Ανάμεσα στους στόχους των «σωτήρων» η κεφαλαιοποίηση ΟΛΩΝ των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, με την πώλησή τους σε «ιδιώτες επενδυτές» και η χρησιμοποίηση αυτών των κεφαλαίων για την αποπληρωμή του χρέους.
Ας και η Αργεντινή του 2013 έχει ανακάμψει σε σημαντικό βαθμό και καμία σχέση δεν έχει με την εποχή της κρίσης που συνήθως παρουσιάζεται στα γνωστά παράθυρα, ας προχωρήσουμε να δούμε που οδηγεί η απώλεια,  με την λογική της πώλησης,  των πλουτοπαραγωγικών πηγών μιας χώρας :
Νιγηρία : « … η χώρα είναι ένας από τους πετρελαιοπαραγωγούς γίγαντες όχι μόνο της Αφρικής, αλλά και παγκοσμίως.» *(2)
Αν και θα περίμενε κανείς η χώρα αυτή να είναι έστω αναπτυσσόμενη, όπως έχει καταγράψει η εκπομπή του Εξάντα, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο : «…Στο πετρελαιοφόρο ΔΕΛΤΑ, μια από τις πλουσιότερες σε ορυκτό πλούτο περιοχές της γης, δεν υπάρχουν δουλειές για τους νέους, μόρφωση για τα παιδιά και φαγητό για κανέναν. Όταν οι κάτοικοι τολμούν να ζητήσουν τα αυτονόητα, οι επιθέσεις των ειδικών σωμάτων του στρατού και της αστυνομίας που εξοπλίζουν οι εταιρείες πετρελαίου, αφανίζουν από το χάρτη ολόκληρα χωριά. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι δολοφονήθηκαν και το 80% των σπιτιών της κοινότητας ισοπεδώθηκε κατά την επιδρομή του Ειδικού Σώματος του Στρατού το Φεβρουάριο του 2005.»*(3)
Τα παιδιά στη Νιγηρία ; «Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πρώτη μελέτη, τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η Μονάδα Πληροφοριών του «Economist» δίνουν την απάντηση: τα παιδιά που θα γεννηθούν και θα μεγαλώσουν στην Ελβετία είναι τα πιο τυχερά. Οι χώρες που ακολουθούν – σε σύνολο 80 χωρών – είναι η Αυστραλία και η Νορβηγία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 34η θέση, επτά θέσεις χαμηλότερα από την αντίστοιχη κατάταξη του 1988 που συμπεριελάμβανε συνολικά 50 χώρες. Αντίθετα, οι χειρότερες χώρες είναι η Ουκρανία, η Κένυα και τελευταία η Νιγηρία.» *(4)
Το επίπεδο φτώχειας ; «Είναι,για παράδειγμα, ενδεικτικό το γεγονός πως στο νιγηριανό βορρά το 72% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, ποσοστό που περιορίζεται στο 27%στο νότο και στο 35% στο Δέλτα του Νίγηρα. Το 78% του πληθυσμού των150.000.000 Νιγηριανών «ζει» με λιγότερο από 1,28 δολάρια τη μέρα, ενώ η ανεργία και η κακοπληρωμένη εργασία μαστίζει σημαντικό μέρος της νεολαίας, παρά τους επίσημους χαμηλούς δείκτες που φέρουν την ανεργία στο 2,9%! Μάλιστα, ακόμη και η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι από το 80% των κερδών από τα εκατοντάδες δισ. που βγάζει ετησίως η Νιγηρία από το πετρέλαιο, επωφελείται μόλις το 1% του πληθυσμού».*(5)
Το παρόν και το μέλλον ; «…Ορισμένες περιοχές της Αφρικής διαθέτουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές εκείνες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν κατά πολύ το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων.
Και εκεί, όμως, σύμφωνα με τον Κότζο Μπάντου-Άντο, αναλυτή της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, οι συνθήκες δεν ευνοούν την πρόοδο.
«Όταν αναφερόμαστε στην κατανομή του πλούτου, για παράδειγμα στη Νιγηρία, πρέπει να λάβουμε υπόψη τη μακρά διάρκεια ενός στρατιωτικού καθεστώτος και κυρίως τη διαφθορά που υπήρχε στον κρατικό μηχανισμό. Η κυβέρνηση δεν ήταν καθόλου αποτελεσματική στην ισότιμη διανομή των κερδών από τα πλούσια αποθέματα πετρελαίου στο λαό της χώρας. Η πρόκληση αυτή εξακολουθεί να προβάλλει μέχρι και σήμερα.
»Επίσης, στις χώρες της Αφρικής με κοιτάσματα πετρελαίου δραστηριοποιούνται εταιρείες από χώρες της δύσης που εκμεταλλεύονται προς ίδιον όφελος μέρος των αποθεμάτων. Παρόλα αυτά, ο σημαντικότερος παράγοντας για την αναντιστοιχία μεταξύ των εσόδων από τη βιομηχανία πετρελαίου και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των αφρικανικών λαών, πιστεύω ότι είναι οι ίδιες οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών και η κάκιστη διαχείριση των κερδών.
»Επιπλέον, ορισμένες από τις εταιρείες δυτικών κρατών που δραστηριοποιούνται στην Αφρική, ενεργώντας κατά το επιχειρηματικό τους συμφέρον, έχουν κατά καιρούς προβεί σε αθέμιτες πράξεις. Δεν έχουν διστάσει δηλαδή να συνεργαστούν με αρχές που προωθούν τα σχέδιά τους, ακόμα και σε βάρος των κατοίκων ή της σταθερότητας στην περιοχή», λέει ο Γκανέζος αναλυτής.». *(6) ( σσ. η υπογράμιση δική μου, μήπως και εντοπίζουμε ομοιότητες)
Σε ανύποπτο χρόνο, σε συζητήσεις διαδικτυακές είχα επισημάνει τον ενδεχόμενο κίνδυνο μιας «αφρικανοποίησης» για την Ελλάδα, με προφανή κίνδυνο να χαρακτηριστώ γραφικός. Στην πορεία των εξελίξεων όμως έτυχε να διαβάσω δύο άρθρα που σχετίζονται με αυτό το θέμα και πιστεύω χρήσιμο είναι να τα διαβάσουν όσοι ενδιαφέρονται.Το πρώτο έχει τίτλο Γάζα ή Νιγηρία θα γίνει η Ελλάδα ;  και το δεύτερο Ο πόλεμος στο Μάλι (για το ουράνιο, τον χρυσό και το πετρέλαιο) . ΕΙδικά με το δεύτερο, διαπίστωσα μια ατυχή συγκυρία καθώς και η Ελλάδα διαθέτει ανάλογα μεταλλεύματα και υδρογονάνθρακες (μεγαλύτερης αξίας) κι εντελώς συμπτωματικά είναι στην δίνη ενός «οικονομικού πολέμου», όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς σοβαρούς αναλυτές.Κι αν τα  προηγούμενα μπορούν να χαρακτηριστούν κινδυνολογίες, η πραγματικότητα των αριθμών μας προσγειώνει επικίνδυνα, με την Ελλάδα να βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τη  Νιγηρία στουςδείκτες ανεργίας :  «… μόλις σε 25 χώρες του κόσμου η ανεργία ξεπερνά το 20% και η Ελλάδα με 27% βρίσκεται κάτω από τις χώρες Τζιμπουτί, Κονγκό, Ναμίμπια, Κόσοβο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Αϊτή, Κένυα, Μπουρούντι, Μαυριτανία, Σκόπια, Ρουάντα και Σουαζιλάνδη.
Πίσω της ακολουθούν: Δημοκρατία του Κονγκό, Αγκόλα, Ισπανία, Λεσότο, Νότια Αφρική, Παλαιστίνη, Νιγηρία, Ιράκ, Τσαντ, Σερβία, Ισημερινή Γουινέα και Κροατία.
Μεταξύ των χωρών αυτών, ο συνδυασμός με το χρέος αναδεικνύει την Ελλάδα μακράν πρώτη … καθώς το χρέος του 170,6% σε σχέση με το ΑΕΠ τη φέρνει στην κορυφή του σχετικού πίνακα.» *(7)

Στην «γειτονική» Γκάνα «Η κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις του (ΔΝΤ) για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, πλήρη απελευθέρωση της αγοράς και αποκρατικοποιήσεις, έχει «επιτύχει τους στόχους». Πλέον η οικονομία της χώρας συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου και είναι πρώτη στην Αφρική!

Την ίδια στιγμή, όμως, 4.000 σχολεία δεν έχουν κτίρια και οι μαθητές κάνουν μάθημα κάτω από τα δέντρα. Στις κλινικές στα βόρεια της χώρας αντιστοιχεί ένας γιατρός για 161.000 κατοίκους! Και οι μικροκαλλιεργητές, χωρίς καμιά υποστήριξη από το κράτος, έχουν αφεθεί να λιμοκτονούν, παλεύοντας μόνοι τους στον ωκεανό της ελεύθερης αγοράς.» *(8)Καθώς η σημαντική διαφορά των άρθρων στο ίντερνετ, σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους των ΜΜΕ, είναι η δυνατότητα ανανέωσης των σχετικών πληροφοριών, αντιγράφω ένα, μεταγενέστερο χρονολογικά, απόσπασμα άρθρου που θέτει ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς : «Πριν από δύο χρόνια όταν αναθερμάνθηκε το θέμα των ερευνών πετρελαίου στην Ελλάδα, γινόταν λόγος για το πρότυπο που πρέπει να έχει η Ελλάδα, δηλαδή τη Νορβηγία. Μόνο που με όσα μεσολαβούν και έτσι όπως εξελίσσεται το πράγμα , μάλλον προς Νιγηρία οδεύουμε.» *(9)  (11/4/13)
Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.Ακόμα και να θεωρήσει κάποιος ότι όλα αυτά είναι «κακοί εφιάλτες» που ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να μας αγγίξουν σαν χώρα (κανείς δεν το εύχεται αυτό)  μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε και αποδεχόμαστε ότι οι «εταίροι και σωτήρες μας» επιβάλλουν ;

Το σίγουρο είναι ότι οι «εταίροι και σωτήρες μας» μεριμνούν για το δικό τους συμφέρον. Εμείς κοιτάζουμε το δικό μας ;

Παραπομπές :
* (1)   Για την περίπτωση της Αργεντινής και πως έχει «ξεπεράσει» την κρίση διαβάστε εδώ
 

ΥΓ : όσοι αντέχουν να δούν κάποιες εικόνες φτώχειας,
στη σύγχρονη Ελλάδα, ας πατήσουν εδώ με δική τους ευθύνη
και ας αναλογιστούν τι έρχεται ..

Πηγή, http://aoratipoli.blogspot.gr/

21 comments on “Ελλάδα…όπως λέμε Νιγηρία;

 1. Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

  Την ολιγαρχία του μνημονίου και των τραπεζιτοτοκογλύφων στηρίξανε ανεξαιρέτως όλα τα κόμματα της «αριστεράς» και της «δεξιάς».
  Όλα αυτά τα κόμματα στηρίξανε και στηρίζουνε την ολιγαρχία στην χώρα μας παίζοντας διαφορετικούς ρόλους.

  Ακόμα με «συνθήματα» εξακολουθούν και διχάζουν τον κόσμο στηρίζοντας παντιοτρόπως το βρώμικο κυνοβουλευτικό αυτό σύστημα………. συμμετέχουν με την υποψηφιότητά τους στις εκλογές και με αυτό τον τρόπο στην διαιώνιση της παρωδίας και δεν κάνουν τίποτα για να ΕΝΩΣΟΥΝ τον κόσμο ……….

  Εάν υπήρχε βούληση και έπεφταν τα σωστά ΕΝΩΤΙΚΑ συνθήματα, ο κόσμος θα κατέβαινε με βάρδιες καθημερινά στις πλατείες ……… το ΔΝΤ θα ήτανε ήδη παρελθόν ………

  • Ο/Η konstantinosomegas λέει:

   να ενωσουν τον κοσμο δεν μπορουσαν γιατι κακα τα ψεματα, εχουμε γινει ολοι για την παρτη μας κ για την τσεπη μας, οπότε δεν ειμαστε για κοινο αγωνα
   αυτο που μπορουσαν ομως να κανουν πολυ ευκολα οι δηθεν αντιμνημονιακοι, ηταν να ριξουν την κυβερνηση των δωσιλογων πριν υπογραψουν το ξεπουλημα της χωρας στο psi κ να απαιτησουν δημοψηφισμα ή εκλογες κ να σηκωθουν να φυγουν απο τη βουλη… δεν ειχε καμια πολιτικη νομιμοποιηση η κυβερνηση του πασοκ να βαλει τη χωρα στο ΔΝΤ αφου εκλεχθηκε με το »λεφτα υπαρχουν»
   ενας λαος βρεθηκε μονος του στο συνταγμα, χωρις πολιτικη στηριξη να τρωει τα δακρυγονα κ τα δηθεν αντιμνημονιακα κομματα να νομιμοποιουν με την παρουσια τους μεσα στη βουλη το ξεπουλημα της χωρας..
   ειναι αυτο που ειπες.. ολα τα κομματα στηριξαν την ολιγαρχια των νταβατζηδων.. εργολαβων-καναλαρχων-τραπεζιτων κ συντεχνιων των βολεμενων επαγγελματιων ψηφοφορων
   η οποία ολιγαρχια εκμεταλευτηκε την βλακεια του ελληνα κ κερδισε τις επομενες εκλογες, νομιμοποιωντας πολιτικα τους εγκληματιες πολιτικους κ τις δανειακες.

 2. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Σκεφτομαι εντονα αυτο με την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ….
  Το ΚΚΕ τοτε ειχε 22 βουλευτες (3 στο επικρατειας) και ο ΣΥΡΙΖΑ (μαζι με τους μετεπειτα δημαριτες) 15 (1 στο επικρατειας) .Συμφωνα με συνταγματολογους (Χρυσογονο,Κασιματη κλπ) θα ξαναγινονταν εκλογες σε πανελλαδικο επιπεδο (και δεν θα επεφτε η Κυβερνηση βεβαια) αν παραιτουντο οι 4 αυτοι του επικρατειας και ολοι οι αναπληρωματικοι απο το κομμα .Κι εδω μπαινει ενα πολτικο ζητημα :
  Με δεδομενο το ξαφνιασμα του λαου και τα αποτελεσματα των Νομαρχιακων εκλογων λιγους μηνες μετα το Μνημονιο (Πρωτο το ΠΑΣΟΚ σε Περιφερειες ) ,ακομα και τα αποτελεσματα των εκλογων περσυ τον Ιουνη ,με δεδομενη την προπαγανδα των καναλιων …..ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΒΓΑΖΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;; ……..ΦΙΑΣΚΟ για την ΑΡΙΣΤΕΡΑ και εξαφανιση της !!!!

  (σαν να ακουω ηδη τους χαχολους να λενε στην αριστερα : «Εσεις ΕΙΣΑΣΤΑΝ στη Βουλη και ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΤΕ τι μας ζητατε ψηφο τωρα ξανα;; »

  Στο υπαρχον Συνταγμα η οποια κυβερνηση ΠΕΦΤΕΙ ΜΟΝΟ αν ….χασει την δεδηλωμενη ,το 150+1
  ….και με 200 (49 αντιπολιτευση) λειτουργουν μια χαρα τη Βουλη τους

  Πεφτει επισης με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ με στοχο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ …αλλα η αριστερα στη ΓΣΕΕ και τα Συνδικατα ειναι σαν την μυγα μες το γαλα ,ΑΛΛΟΙ κανουν κουμαντο

  Πεφτει επισης αν μαζευτει 1.500.000 εξω απο την Βουλη σε κρισιμο νομοσχεδιο και τους κανει τους βουλευτες να τρεμουνε να ψηφισουν .Ας ειναι καλα ομως οι …μπαχαλακηδες και τα ΜΑΤ που δεν αφησαν ΠΟΤΕ να μαζευτει ειρηνικα αυτος ο λαος .Μια φορα φτασαμε τις 700.000 (εξ αιτιας του ΠΑΜΕ ) αλλα και παλι ως το βραδυ που θα γινοταν η κρισιμη ψηφοφορια ,παλι την διαλυσανε πονταροντας και σε κατι ανεγκεφαλους που νομιζαν πως οι κομμουνιστες «προστατευαν » την …Βουλη επειδη λεει ειχε η περιφρουρηση το μετωπο στη διαδηλωση .

  • Ο/Η konstantinosomegas λέει:

   λεωνιδα δεν ξερω την ηλικια σου αλλα ελπιζω να εχεις χρονικο περιθωριο να ξεκολλησεις καποτε κ να τα βλεπεις ολα με τα δικα σου ματια.. κ αυτο δεν ισχυει μονο για σενα φυσικα αλλα για ολους που χρωματιζονται…. δεξιους κ αριστερους
   το ζητημα μας ηταν να σωθει η αριστερα ή η πατριδα?

   • Ο/Η konstantinosomegas λέει:

    ή μηπως θες να μας πεις οτι δεν ετρωγε κ η αριστερα τοσα χρονια απο τους ιδιιους νταβατζηδες?
    ή μηπως δεν τους προσκυνησε για να βολεψει κ τα δικα της παιδια στον παραδεισο του δημοσιου κ των δημων?
    κ δεν φτανει αυτο, εμαθα οτι επαιρνε κ μερτικο απο τον μισθο των παιδιων καθε μηνα, υπερ κομματος κ πατριδας (προαιρετικα ελπιζω)

    • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

     Εναν δεξιο φιλο πολυτεκνο ειχα και τον προσελαβε στον Δημο Νικαιας η Βερα Νικολαιδου (μεταβουλευτινα του ΚΚΕ,τοτε Δημαρχος).Κι οταν ενας τις ειπε οτι αυτος δεν προκειται ποτε νασας ψηφισει του ειπε : Δεν πειραζει ειναι πολυτεκνος ομως !

     • Ο/Η konstantinosomegas λέει:

      τα ιδια λεμε… ολοι τρωνε απο τον ιδιο κουβα
      προστατευουν το συστημα που συντηρει τα μαγαζακια τους
      μεταξυ τους τα βρισκουν μια χαρα
      να’σαι σιγουρος οτι σε αλλο δημο καποιος δεξιος δημαρχος ανταπεδωσε την καλοσυνη της κυριας …..αλλαξοτετοιες λεγεται επιστημονικα

     • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

      μακαρι να ειχαμε τετοιους εγκληματιες πολιτικους να βοηθανε ανεργους πολυτεκνους ,αλλα εσυ μιλησες για κομματοσκυλα οτι βολευαν …παλι τα μπερδεψες

     • Ο/Η konstantinosomegas λέει:

      λεωνιδα κομματοσκυλο δεν γεννιεται κανείς……. γινεται στην πορεια
      απο τη στιγμη που μια θεση εργασιας γινεται ειδος πολυτελειας κ αντικειμενο πολιτικης εκμεταλευσης
      με ευθυνη φυσικα ολων αυτων των αριστεροδεξιων τσαρλατανων πολιτικων που τοσα χρονια, ο καθενας με τον τροπο του, εξαφανισαν την υγιη επιχειρηματικοτητα στη χωρα μας
      οχι οτι δεν υπαρχει ατομικη ευθυνη αλλα την ευθυνη παντα την εχει ο στρατηγος κ οχι ο στρατιωτης
      το μαγαζακι της αριστερας στηριξε τοσα χρονια τις ισχυρες συντεχνιες των βολεμενων σε βαρος του υπολοιπου λαου που δεν μπορουσε να οργανωθει κ διευκολυνε την εισαγωγη εκατομμυριων λαθρομεταναστων καλυπτοντας με εναν δηθεν αριστερο ανθρωπιστικο μανδυα τα σχεδια ξενων κεντρων αποφασεων… αποτελεσμα η χρεωκοπια του ασφαλιστικου συστηματος κ της υγειας
      »να κανουμε μια νεα αρχη» διαβασα οτι ειπε ο κουτσουμπας… ειδες εσυ καποια στροφη πολιτικης? καποια κριτικη στο παρελθον? καποια νεα προταση? αν η αριστερα λεωνιδα σε μια περιοδο φτωχειας κ δυστυχιας δεν μπορει να προσεγγισει τον απλο ανθρωπο, τον φτωχο, τον απελπισμενο, τον εξαθλιωμενο, τοτε δεν εχει λογο υπαρξης… κ αυτοι που δεν πηραν ακομα το μηνυμα, θα το παρουν στις επομενες εκλογες. ..

     • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

      «αριστερο»δεξιοι τσαρλατανοι σε κυβερναγαν ;;;;;
      Βαφτιζεις προφανως «αριστερα» το ΠΑΣΟΚ (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) και το χρεωνεις στην Αριστερα ….γενικως !
      Ενταξει σε καταλαβαινω ,μιας και εχεις κανει στο Αμερικα (εκει που οι ρεμπουμπλικανοι λενε «μπολσεβικους» το αδερφο κομμα των Πολυεθνικων …τους «Δημοκρατικους» καθε που κανουν σκαντζα βαρδια ΧΑΧΑΧΑΧΑ)
      Βολευει βεβαια ο συνειρμος «καποιους» για να αποσσειουν τις ευθυνες τους (τους μπλε και πρασινους κοκκους που κυβερναγαν ,κι εσας το 90% που τους ψηφιζατε) και να βαζουν και την Αριστερα στο παιχνιδι της σημερινης καταντιας .Δεν σε κυβερνησε η Αριστερα ΠΟΤΕ (ακομα και το 89 δικο τους κρατος διαχειριστηκε για 3 μηνες ) ,αλλα και σε επιπεδο Δημων οπου διηυθυνε αυτους προτυπο εργο παρεδωσαν στην κοινωνια (ρωτα τι ηταν η Νικαια ,ο Κορυδαλλος ,το Περιστερι ,η Καλλιθεα κλπ πριν τους κομμουνιστες Δημαρχους ) .Βρειτε λοιπον το θαρρος και παραδεχτειτε ΤΙ στηριζατε με την ψηφο σας τοσα χρονια κι ασε την Αριστερα να την κρινουν οσοι την ψηφιζαν (ενα 10% δλδ) .

      Η αριστερα στηριζε τα μαγαζακια των βολεμενων (εννοεις τους ΔΥ και τις ΔΕΚΟ ) ;;;
      Γι αυτο ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ εχουν το 80% ακομα και σημερα στα συνδικατα αυτα ??????????????(Δες στοιχεια απο εκλογες σ αυτα απο το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ )
      Η αριστερα στηριζε την λαθρομεταναστευση ;;;; Εγω στον ΑΚΤΩΡΑ και στα μεγαλα εργα της Ολυμπιαδας τους ειδα που δουλευαν κατα χιλιαδες ! Ασε που τα συνορα ΔΕΝ στα φυλαγε η Υπουργος Αμυνης Παπαρηγα απο το 90 ,ουτε τα Δουβλιαν και τις Σεγκεν ψηφιζε .Αντιθετα στους δρομους ειμασταν τοτε καταγγελοντας τους ,αλλα ΕΣΥ τοτε μαλλον ασχολιοσουνα με το Χρηματιστηριο ….Και τωρα που στους τιγκαρανε εδω και τα εργα παπαλα ,θελεις να πει η Αριστερα Σκοτωστε τους ;;;; Αυτο αφηνουμε να το λενε οι Ναζιδες της ΧΑ που τους εχουν και στις δουλειες τους (Γερμενης) .Εμεις λεμε «Αφηστε τους να φυγουν για την Ευρωπη «(οπως θελει το 80% απο αυτους αλλα πεφτουν στο τειχος των ΕΚΑΜ και του Λιμενικου της Δυτικης Ελλαδας που την εχουν κανει «αστακο» ,αντιθετα απο την Ανατολικη που ειναι μπατε σκυλοι )

      «Υγιης» επιχειρηματικοτητα ΔΕΝ υπαρχει αυτα ειναι λεξιπλασιες των κηφηναριων .Υπαρχει σκετη Επιχειρηματικοτητα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ Η ΙΔΙΑ !.
      Ειναι οι μικρομαγαζατορες που στηθηκαν με δανεια του ΕΟΜΜΕΧ ,που πουλαγαν εισαγωμενα ,φοροδιαφευγαν μονιμα και ψηφιζανε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που τους καλυπταν στο κλεψιμο του κοσμακη κανοντας περιουσιες ,μεχρι τον Λαναρα και τον Ψωμιαδη που φαγαν εκατομμυρια πριν φυγουν για αλλου ή κλεισουν φτωχευοντας .Ειναι ο Αγουδημος που ειναι Ελβετια μονιμα τωρα αφου ληστεψε τις αγονες γραμμες …ειναι …ειναι …ουκ εστιν αριθμος …»υγιων» πλιατσικολογων ………(κατα τα αλλα σου φταινε οι «κηφηνες» του Δημοσιου .Τουλαχιστον ο εναεριτης της ΔΕΗ παραγει και ενα εργο με κινδυνο ζωης ,και ο οδηγος της ΕΘΕΛ σας κουβαλαει κατα χιλιαδες τζαμπατζηδες …και τον βριζετε κι ολας …)

      Ασε λοιπον την Αριστερα στην ακρη .ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ
      και αυτο που πτωχευσατε και αυτο που σας πηδαει τωρα

     • Ο/Η konstantinosomegas λέει:

      χαρηκαμε πολυ λεωνιδα.. ειναι δεδομενο οτι ο δικομματισμος εγκληματησε σε βαρος της πατριδας τοσα χρονια.. το θεμα ειναι τι ειχε απεναντι του? ειχε δυναμεις αντιδρασης ή δυναμεις συμβιβασμου που προσκυνουσαν να βολεψουν κ τους δικους τους μεσα στο γενικο βολεμα?
      υγιη επιχειρηματικοτητα ειχαμε καποτε λεωνιδα… μεγαλες επιχειρησεις για την εποχη… δεν πιστευω να διαγραφετε απο τη μνημη σας οσα δεν σας συμφερουν..
      χαθηκαν ομως σιγα σιγα οταν ο ανδρεας εφερε στο προσκηνιο την αριστερα, εβγαλε απο την αφανεια κ την απομονωση τους κκεδες κ αρχισαν τα συνδικατα να ελεγχονται απο συνδικαληστες αριστερης νοοτροπιας κ τσεπης.
      φατε τωρα συνδικαλισμο που πτωχευσατε τη χωρα
      επαιρνε ο αλλος 10000 το μηνα χωρις να δουλευει, κατακλεβε το κρατος κ 3 συνταξεις στο προγραμμα κ ολα τα κουφα επιδοματα κ προνομια κ πηγαινε η αλεκα να φωτογραφηθει μαζι του για να στηριξει τον δικαιο αγωνα του
      φτου σας μην σας ματιαξω αγωνισταραδες της αριστερας
      ή μηπως ξεχασες οτι όποτε καποιος κ μιλουσε για υπεραριθμους μεταναστες του’ριχναν οι αριστεροι τη ρετσινια του ρατσιστη
      κ οταν οι μεταναστες εγκληματουσαν κ αναγκαζομασταν για πρωτη φορα στην ιστορια του εθνους μας να κλειδωθουμε μεσα στα σπιτια μας με καγκελα κ συναγερμους, εβγαιναν οι αριστεροι κ μας ελεγαν οτι υπαρχουν κ ελληνες εγκληματιες… για να μην αναφερθω στα εθνικα θεματα..
      δεν χρειαζεται να κυβερναει καποιος για να κανει ζημια.. μπορει κ απο την αντιπολιτευση μια χαρα να κανει τη δουλεια του… δεξιοι κ αριστεροι την ιδια πολιτικη ακολουθησατε τα ιδια ξενα κεντρα αποφασεων υπηρετησατε… κατα τη γνωμη μου οχι τυχαια…… αν δεν υπηρχε η αριστερα στην ελλαδα, ο György Schwartz επρεπε να την επινοησει .. δεν υπηρχε πιο ευκολος τροπος να περασει τα συμφεροντα του.

     • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

      XAXAXAXAXA αυτα ολα που λες ειναι ιδεοληψιες τυπου Μητσοτακη και Αδωνη και οχι πολιτικη κριση .Ενταξει ειπαμε μπορει να βολευει τις ενοχες του 90% αλλα δεν εξηγει τιποτα ,ουτε απαντα σε καθε ενα απο οσα σου απεδειξα (οπως ποια ειναι η δυναμη της αριστερας στο Δημοσιο) .Υγιης επιχειρηματικοτητα ο Μποδοσακης και οι Κατσαμπαιοι;;;; και την κατεστρεψε ο Ανδρεας που «εφερε» την αριστερα στο προσκηνιο ;;; ή ο Ανδρεας που εφαρμοσε ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ τις επιταγες των Ευρωπαιων που δεν θελαν την Ελλαδα βιομηχανικη κι αγροτικη υπερδυναμη μεσα στην ΕΕ αλλα …..γκαρσονιακη δυναμη;;; Καποια πραγματα δεν εξηγουνται με την λογικη σας ,ψαξτε αλλα αλλοθι για το εγκλημα κατα του εαυτου σας και της πατριδας που κανατε

  • «Μια φορα φτασαμε τις 700.000 (εξ αιτιας του ΠΑΜΕ ) αλλα και παλι ως το βραδυ που θα γινοταν η κρισιμη ψηφοφορια ,παλι την διαλυσανε πονταροντας και σε κατι ανεγκεφαλους που νομιζαν πως οι κομμουνιστες “προστατευαν ” την …Βουλη επειδη λεει ειχε η περιφρουρηση το μετωπο στη διαδηλωση .»

   Και αφού είχε προηγηθεί η περιβόητη φράση «πανηγυράκι» από πλευράς Παπαρήγα λίγες μέρες πριν και η άρνησή τους να παίρνουν μέρος στις συγκεντρώσεις γιατί τις θεωρούσαν υποκινούμενες και ότι θα ξεφουσκώσουν πολύ γρήγορα. Όταν όμως είδαν ότι η «πλατεία» συνέχιζε και αντί να μειώνονταν ο κόσμος πήγαιναν όλο και περισσότεροι, τότε ξαφνικά έφυγε το «πανηγυράκι» και η «υποκίνηση» και αποφάσισε το ΠΑΜΕ να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις κατεβαίνοντας με τις κομματικές σημαίες, «καπελώνοντας» την προσπάθεια ενός λαού για την αποδέσμευσή του. Και αφού κάθισαν εκείνη την ημέρα μπροστά στην βουλή για περίπου μία ώρα, αποχώρησαν λες και είχαν κατέβει για βόλτα για να δουν το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη. Και για ποιο λόγο όλα αυτά; Γιατί το ΚΚΕ «διαχωρίζει» τους εργάτες από τους υπόλοιπους Έλληνες, δημιουργώντας μία «άτυπη ελίτ», ή γιατί θέλει να δηλώσει ο κόσμος «κομματική υποταγή» και να μην κατεβαίνει στις συγκεντρώσεις για να διεκδικήσει τα δίκια του χωρίς κομματική ταυτότητα. Εντέλλει, τα συμφέροντα του κόσμου που υποφέρει τους νοιάζουν ή η κομματική ταυτότητα;; Γιατί αν τους ενδιαφέρει η κομματική ταυτότητα, τότε δεν θέλουν λαϊκή εξουσία αλλά κομματική εξουσία που κρύβει άπειρες προσωπικές φιλοδοξίες μέσα της…

   Το ΚΚΕ έχει το μέγιστο ποσοστό το οποίο η πολιτκή που εφαρμόζει και η «στοχοποίηση» που κάνει του επιτρέπει να έχει. Έχει αποτύχει παταγωδώς να εκφράσει τα αισθήματα του φτωχού κόσμου, του ανθρώπου που παλεύει για την καθημερινότητά του, χωρίς να έχει σημασία το επάγγελμα το οποίο ασκεί για να επιβιώσει. Κι αυτό γιατί αφενός ο κοσμάκης «διαισθάνεται» τις προσωπικές φιλοδοξίες που προσπαθούν με χίλιους δυο τρόπους να αποκρύψουν, και αφέτέρου στην συνείδησή του φαίνεται π.χ. να έχει βάλει στον ίδιο κουβά τους εργοδότες βιομήχανους, που απασχολούν χιλιάδες κόσμο και έχουν κέρδη εκκατομυρίων, με τους εργοδότες που έχουν ένα μαγαζάκι και απασχολούν 2-3 άτομα και με το ζόρι βγάζουν ένα μεροκάμματο για να ζήσουν την οικογένειά τους…

 3. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  -«Και αφού είχε προηγηθεί η περιβόητη φράση “πανηγυράκι” από πλευράς Παπαρήγα λίγες μέρες πριν και η άρνησή τους να παίρνουν μέρος στις συγκεντρώσεις γιατί τις θεωρούσαν υποκινούμενες και ότι θα ξεφουσκώσουν πολύ γρήγορα»

  Γιατι δεν δικαιωθηκε;;;; Τι απεμεινε απο τους «αγανακτιστας» περα απο τον …..»ακομματιστο» αχταρμα τα «αλλα λογια να αγαπιομαστε » και τις μουντζες που διναν ποντους στους φασιστες ;; Τρομαξε σε τιποτα το συστημα αυτο το συνοθυλλευμα απολιτικ ανθρωπων;; Εδω μεχρι και τα καναλια προμοταρανε το «πανυγηρακι» (ΣΚΑΙ ,Κουρης κλπ) .ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ «ΑΚΑΠΝΗ» ΕΚΤΟΝΩΣΗ

  -«Όταν όμως είδαν ότι η “πλατεία” συνέχιζε και αντί να μειώνονταν ο κόσμος πήγαιναν όλο και περισσότεροι, τότε ξαφνικά έφυγε το “πανηγυράκι” και η “υποκίνηση” και αποφάσισε το ΠΑΜΕ να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις κατεβαίνοντας με τις κομματικές σημαίες, “καπελώνοντας” την προσπάθεια ενός λαού για την αποδέσμευσή του.»

  Εισαι ψευτης ή ελλειπες εκτος Ελλαδος!! Απο την ΜΑΡΦΙΝ ακομα και το πρωτο μνημονιο το ΠΑΜΕ συγκεντρωνοταν στην Ομονοια και εκανε πορειες στη Βουλη με χιλιαδες λαου οργανωμενα ,περιφρουρημενα, και με συνθηματα και στοχους ,χιλιαδες φορες ,οπως συνεχιζει και ΤΩΡΑ που πιασατε καναπε ΠΑΛΙ! Καπελωμα που ειδες εσυ ;;; Ηρθε ποτε στο Συνταγμα να σας πεταξει εξω ;;; ή να μπει μεσα στον ΑΧΤΑΡΜΑ σας;; Μια φορα ηρθε και κατι ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ το παιξαν «ακομματιστοι αγανακτισμενοι » κι ενω μπορουσε να «καθαρισει» το τοπιο απο δαυτους σε χρονο dt ,καταλαβε τι σκηνικο ειχε στηθει (να μιλανε μετα τα καναλια για φασιστικες μεθοδους του ΠΑΜΕ και των κομμουνιστων ,οτι ΧΤΥΠΑΝΕ τον ΛΑΟ κλπ) και υποχωρησε.Ουτε χυμα ,ουτε μπαχαλακηδες και μαλιστα η προκυρηξη απεργιων απο το ιδιο (σιγα μην περιμενε την ΓΣΕΕ ) με οσα εργατικα σωματεια συμμετεχουν στο ΠΑΜΕ σε εργοστασια ,γιαπια ,χαλυβουργιες κλπ,(απεργιες που φτυνει ΑΙΜΑ ο εργατης να κανει γιατι δεν ειναι Δημοσιο!)εκανε και τις αλλες παραταξεις να προκυρησουν ασθμαινοντας και ποιωντας την αναγκη φιλοτιμια ΑΠΕΡΓΙΕΣ (εως και Γενικες) .Και μαθε και τουτο …και στη ΓΣΕΕ και στα ΕΚ και στα συνδικατα οι μεγαλυτεροι ΠΟΛΕΜΙΟΙ των αγωνων ηταν οι συνδικαλιστες της ΠΑΣΚΕ και της Αυτονομης Παρεμβασης (ΣΥΡΙΖΑ) !!!!!!!!

  «Και αφού κάθισαν εκείνη την ημέρα μπροστά στην βουλή για περίπου μία ώρα, αποχώρησαν λες και είχαν κατέβει για βόλτα για να δουν το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη.»

  Εκεινη τη μερα ειχαν ενα νεκρο ! Εκεινη τη μερα συνεβει κατι πρωτοφανες παγκοσμια ! ‘»Διαδηλωτες» χτυπησαν αλλους διαδηλωτες ! Μηπως ησουν ΚΙ ΕΣΥ αναμεσα στους ασφαλιτες του Χρυσοχοιδη και πεταγες κι εσυ μαρμαρα στα κεφαλια του κοσμου του ΠΑΜΕ;;;
  Εκεινη την μερα ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΕ το ΠΑΜΕ ειχε πιασει ολη την Αμαλιας και ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ βΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΙς 7 το πρωι .ακριβως για να μην δωσει προσβαση στους μπαχαλακηδες και τα ΜΑΤ να διαλυσουν την συγκεντρωση απο νωρις .(Οπως την προηγουμενη μερα που 12 η ωρα δεν υπηρχε ψυχη στο Συνταγμα ,μια και ειχε γινει της κακομοιρας με τα ΜΑΤ και τους μπαχαλακηδες και τοτε το ΠΑΜΕ ηταν …μακρυα ΣΑΣ στην Σταδιου !),Το ΠΑΜΕ επιασε την αλλη μερα απο νωρις μπροστα στη Βουλη…ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ως το βραδυ οσο περισσοτερος λαος γινεται .Το ΠΑΜΕ αποχωρησε συντεταγμενα στις 5,5 το απογευμα ΨΕΥΤΗ ! (αμεσως μετα τα στημενα επεισοδια) .Επεισοδια που στηθηκαν απο την κυβερνηση (βοηθουντων και καποιων ακαπνων ανεγκεφαλων αντικομμουνιστων σαν κι εσενα ) γιατι ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ οι ιδιοι στην κυβερνηση τους Βουλευτες τους !!!! Γιατι (αν θυμασαι… ΨΗΦΙΖΟΤΑΝ το μεσοπροθεσμο ) αν το βραδυ στην ψηφοφορια ηταν 1.500.000 -2.000.000 λαου ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ και τους γυρω δρομους ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ μηπως καποιοι βουλευτες λιγοψυχισουν και ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ! Μηπως θυμασαι με ποσους ψηφους ΠΕΡΑΣΕ;; Αν δεν καταλαβες και τωρα ΤΙ ΗΘΕΛΕ να τους κανει το ΚΚΕ και γιατι ΠΑΣΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙ εβαλαν τους ασφαλιτες τους να δρασουν ….τοτε απλα ή εισαι βαλακας ….ή ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ σκουληκι που το στρατολογησαν λογω του εμφυτου ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ .(ως την ωρα που χτυπησανε ο κοσμος ερχοταν ακομα απο τις γειτονιες της Αθηνας μια και τα ΜΜΜ λειτουργουσαν κανονικα )

  «Γιατί το ΚΚΕ “διαχωρίζει” τους εργάτες από τους υπόλοιπους Έλληνες, δημιουργώντας μία “άτυπη ελίτ”, ή γιατί θέλει να δηλώσει ο κόσμος “κομματική υποταγή” και να μην κατεβαίνει στις συγκεντρώσεις για να διεκδικήσει τα δίκια του χωρίς κομματική ταυτότητα. Εντέλλει, τα συμφέροντα του κόσμου που υποφέρει τους νοιάζουν ή η κομματική ταυτότητα;;»

  Ποια κομματικη ταυτοτητα ζητησε το ΠΑΜΕ σε οσα συνδικατα ενταχθηκαν σε αυτο;; Ή μηπως θαρρεις οτι στο ΠΑΜΕ ειναι μονο κομματικοι ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕς;;;; Τραβα μια μερα και μπες στη διαδηλωση των ΠΑΜιτων κι αμα σου ζητησει κανενας κομματικη ταυτοτητα ΕΓΩ ΑΠΟΚΥΡΗΣΩ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΤΟ ΚΚΕ !Το ΚΚΕ γνωριζει πολυ καλα ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ το συστημα ,τους στοχους ,τα αιτηματα που το κανουν και τρεμει ,κι αυτα ειναι στους χωρους δουλειας ,ουτε στο μαγαζακι που ειχες ουτε στις πλατειες .Αν υπηρχε ενα μαζικο ταξικο εργατικο κινημα σε επιπεδο ΓΣΕΕ θα εμενε επανω για πολυ ο ΓΑΠ ή ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ή ο ΣΑΜΑΡΑΣ ;;; Τα εχουμε ξαναπει και ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ….ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ! Ελεω δικιας τους ΚΑΤΑΔΙΚΙΑΣ τους ΓΣΕΕ μενουν επανω !

  «…..να έχει βάλει στον ίδιο κουβά τους εργοδότες βιομήχανους, που απασχολούν χιλιάδες κόσμο και έχουν κέρδη εκκατομυρίων, με τους εργοδότες που έχουν ένα μαγαζάκι και απασχολούν 2-3 άτομα και με το ζόρι βγάζουν ένα μεροκάμματο για να ζήσουν την οικογένειά τους…»

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ απο τις πιο δυνατες οργανωσεις του ΚΚΕ ειναι η ΚΟΒ των ΕΒΕ (επαγγελαμτοβιοτεχνων) .Εχεις δει ποτε το ΠΑΜΕ να κανει καταληψη και να διαμαρτυρεται σε καποιων μικροβιοπαλαιστη μαγαζατορα γιατι απελυσε ή γιατι δεν πληρωσε εργαζομενο του ;;
  Εγω το εχω δει στα ΤΖΑΜΠΟ ,στην ΦΑΓΕ ,στον Σκλαβενιτη ,στην Χαλυβουργια και οπου οι μεγαλοεργοδοτες πανε να κανουν συγχρονα κατεργα με τους εργαζομενους τους .

  Οι Κομμουνιστες στην Ελλαδα εχουν τεραστια εμπειρια και απο προβοκατσιες που στηνει το συστημα για να ‘τσιμπισουν» και απο «μπανανοφλουδες» και «τρικλοποδιες» .Τα εχουν φαει με το κουταλι απο τον εμφυλιο ακομα ,την ΕΔΑ αργοτερα ,την μεταπολιτευση και τους εορτασμους του Πολυτεχνειου ,εχουν «πεσει » μεσα αρχικα ,μετα αποκρυσταλωσαν εμπειριες .Οταν λοιπον λενε στο λαο «ο εχθρος ειναι αλλου και οχι στην Βουλη ,εκει ειναι τα εκτελεστικα του οργανα » ξερουν τι λενε .Αποδειξη οτι το μνημονιο σε Εφοπλιστικα γραφεια φκιαχτηκε και ακομα το οτι η Τροικα παιρνει εντολες απο τον ΣΕΒ και για τα δωρα των ιδιωτικων υπαλληλων και για τα κατωτερα μεροκαματα και για τα χαρατσια και για ολα !Καποιοι στα καναλια και στους ΕΒΕ πεσαν απο τα συννεφα οταν αποκαλυφθηκαν αυτα ,στο ΚΚΕ παλι ΟΧΙ .Γιατι ξεραν απο την πρωτη στιγμη ποιοι και γιατι φεραν το «εργαλειο » του μνημονιου για μπαμπουλα και αλλοθι για να περασουν πολιτικες που σε αλλεςς χωρες τις περασαν α-μνημονευτες .
  Αν ειχαν φιλοδοξιες ολα τα στελεχη του ΚΚΕ δεν θα ζουσαν με μισθο ανειδικευτου εργατη σε δυαρια και τριαρια διαμερισματα ! Θα ειχαν προσκυνησει το συστημα (αναρπαστοι θα γινονταν) και θα ειχαν γινει ζαπλουτες ορντνατζες του σαν τον Ανδρουλακη ,την Δαμανακη κλπ
  και θα το παιζαν και «πεφωτισμενοι » αριστεροι που «ειδαν τα χαλια του ΚΚΕ απο μεσα » .
  Εγω καταλαβαινω οτι ως το 2010 υπηρχε πολυς κοσμος που δεν ειχε κατεβει ποτε σε διαδηλωση ,ουτε ειχε αντιμετωπισει τα ΜΑΤ ,τους προβοκατωρες και μπαχαλακηδες .Που νομιζε οτι με ενα ντου γηπεδικο ΚΑΘΑΡΙΣΕ .Αλλα δεν ειναι ετσι .Με πορδες δεν βαφονται αυγα στις Επαναστασεις .Ο Στρατηγος πρεπει 10 να μετρα και 1 να κοβει τον …αντιπαλο .
  Κι εγω εχω ακομα εμπιστοσυνη στον Στρατηγο !

  • Αρχίσαμε…..

   Έχεις την ικανότητα να μιλήσεις μια φορά σαν άνθρωπος και να μην αμολάς χαρακτηρισμούς αριστερά και δεξιά;;;;;;;;

   Όταν θα το καταφέρεις έλα να συζητήσουμε. Προς το παρόν σε «αναλύσεις» τύπου «προβοκκατόρικο σκουλήκι», «αντικομμουντιστής», «αρχιψεύταρε» κλπ, δεν απαντώ. Πήγαινε να τα συζητήσεις με κανέναν «διαννοούμενο» αυτού του επιπέδου…

   • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    χαχαχαχαχαχα
    τι σε πειραξε ;;;; Δεν ειναι ψευτης καποιος που γραφει οτι εμειναν ΜΙΑ ωρα και φυγαν;;;
    δεν εισαι αντιμαρξιστης κι αντικομμουνιστης ;;; τι εισαι κριτικος φιλος τους ;;
    το προβοκατορικο σκουληκι εχει και διαζευκτικο Ή δεν το προσεξες ή σε «κερδιζει» το αλλο ή ;;

    Μια φορα ψευτης ΠΑΝΤΑ ΨΕΥΤΗΣ κι ασε τα σαπια ….θηγμενε ταχαμου

    • Ο/Η Kimwn λέει:

     ΧΑΛΑΡΏΣΤΕ βρε ΛΑΛΑΚΕΣ.
     Αλλού είναι ο εχθρός ΣΑΣ και πάψτε τα βρισίδια .
     ΜΑΜΩ την ηλικία σας….

 4. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

  Ευχαριστώ την διαχείριση για την φιλοξενία του άρθρου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s