GREEK SUICIDES STORY «Στατιστική υπηρεσία αυτοκτονιών»


Image

Σημ.απέραντου γαλάζιου

Το παρακάτω άρθρο είναι  αφιερωμένο εξαιρετικά στους  καναπεδόβιους νοικοκυραίους

—————————————————————————————

Με απόλυτα πικρή και ειρωνική διάθεση παραθέτω τα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής αρχής, καθώς και πληροφορίες από ειδικούς, με την ελπίδα εκείνοι που εξακολουθούν να στηρίζουν την τρικομματική να συνειδητοποιήσουν ότι υποστηρίζουν δολοφόνους. Τα περί Greek Success Story τα προμοτάρουν οι πουτάνες της τρικομματικής, τα κανάλια, μια χαρά από όσο είδα, την εξωφρενική άνοδο των αυτοκτονιών την κάνουνε γαργάρα.

«Το 2008, οπότε και τοποθετείται διεθνώς η έναρξη της οικονομικής κρίσης, ξεπεράστηκε το φράγμα της μιας αυτοκτονίας την ημέρα» σημειώνει ο κ. Κατσαδώρος (ψυχίατρος και ιδρυτής της «Κλίμακας») και συνεχίζει: «Οι εκτιμήσεις μας σήμερα είναι ότι έχουμε 2-3 αυτοκτονίες την ημέρα»

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κλίμακα», που βασίζονται στις επίσημες καταγραφές της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο υψηλότερος αριθμός καταγεγραμμένων αυτοκτονιών κατά τα τελευταία 50 χρόνια σημειώθηκε το 2011 στην Ελλάδα.

Ανησυχία προκαλούν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις αυτοκτονίες στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα μετρά 477 αυτόχειρες μόνο το 2011.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοχείρων είναι άνδρες (82,3%), ωστόσο παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των γυναικών που αυτοκτονούν (84 γυναίκες-θύματα το 2011 έναντι 41 το 2010, αύξηση 104%).

Από τα περιστατικά των αυτοκτονιών, τα 172 καταγράφηκαν στην Αττική, ενώ ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία με 53 περιστατικά, η Κρήτη με 37, η Δυτική Ελλάδα με 36, η Θεσσαλία με 33 περιστατικά, η Αν. Μακεδονία – Θράκη με 33 και η Πελοπόννησος επίσης με 33 περιστατικά αυτοκτονιών.

Εξ αυτών, το 20,9% των καλούντων ήταν άνεργοι, το 7,1% δημόσιοι υπάλληλοι, το 5,6% ιδιωτικοί υπάλληλοι, το 6,5% ελεύθεροι επαγγελματίες. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κλήσεων αφορούσε άτομα 36-40 ετών, από Αττική (40,2%), Θεσσαλονίκη (11,7%) και Ηράκλειο (4,1%).

Η Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία «1018» της ΜΚΟ Κλίμακας δέχθηκε 1.366 κλήσεις το 2012 με συγκεκριμένο αίτημα από υποψήφιους αυτόχειρες, αλλά και γονείς, συγγενείς, φίλους τους κ.ά.

Πάντως, αξιοσημείωτο είναι ότι αυξημένο ποσοστό αυτοκτονιών καταγράφεται και το πρώτο τρίμηνο του 2013, με τους ειδικούς να κάνουν εξαιρετικά αρνητικές προβλέψεις.

Το όριο των αυτοκτονιών ανά ημέρα πόσο πρέπει να πάει για να βάλουμε ένα στοπ στα απάνθρωπα μνημόνια; Πόσο είναι σήμερα που γράφω αυτό; 4 αυτοκτονίες την ημέρα; 5;

Το βρίσκω απάνθρωπο ή να πω μισάνθρωπο, να συζητάμε πόσο καλά κυβερνά τούτη η κυβέρνηση πάνω από τους τάφους αυτών που δεν άντεξαν την πίεση.

Πηγή, kostasoutsider.com

1 comments on “GREEK SUICIDES STORY «Στατιστική υπηρεσία αυτοκτονιών»

  1. Ο/Η konstantinosomegas λέει:

    υπομονη… ο σαμαρας θα αποκαταστησει τις αδικιες σε βαρος των στρατιωτικων κ ο τσιπρας των συνταξιουχων…. οταν βεβαια το επιτρεψουν τα οικονομικα
    για τους ανεργους κ τους απεγνωσμενους που ειναι κ αυτοι που αυτοκτονουν …νεκρικη σιγη
    επισης τα στοιχεια της ελστατ δεν συμπιπτουν με αυτα της αστυνομιας, η κατασταση ειναι πολυ χειροτερη απο αυτην που παρουσιαζεται

Σχολιάστε