Πράγματι, νυχτώσαμε νωρίς


και νυχτώσαμε σε νύχτα δίχως ξημέρωμα.

Νύχτα χωρίς ξημέρωμα, η νύχτα που νίκησαν τα κτήνη

Ακολουθεί εξαιρετικός λίβελλος του Κώστα Καναβούρη, από τη σημερινή ΑΥΓΗ. Προσοχή! Το κείμενο απευθύνεται σε έξυπνους και ευαίσθητους ανθρώπους. Οι ηλίθιοι που μπορεί και να σκεφτούν, όχι να εκστομίσουν, το ότι η καταστροφή που ζούμε είναι αναγκαστικό τίμημα για τις ανομίες του παρελθόντος, παρακαλούνται να ανακατευθύνουν τους browser τους σε κανάλι κινουμένων σχεδίων και να μη ξεχάσουν να ευχαριστήσουν ακόμα μία φορά την τύχη τους που τους έστειλε τον Στουρνάρα στον μίζερο δρόμο τους.

Ο λόγος στον δημιουργό.

Νυχτώνει νωρίς. -ΑΥΓΗ της Κυριακής 3/3/2013 – Κώστας Καναβούρης Υπάρχει Λόγος

Κι ας έγραφε εκείνος εκεί ο ποιητής που λεγόταν Γιάννης Ρίτσος (και έλπιζε πως ο 20ός αιώνας ο λαμπαδηφόρος και λαμπαδιασμένος 20ός αιώνας είναι η τελευταία «προ Ανθρώπου Εκατονταετία») τα παρακάτω: «Τ’ όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη. Τ’ όνειρο της μάνας είναι η ειρήνη». Άντε τώρα να εξηγήσεις «τι εννοεί ο ποιητής» στο 8χρονο παιδάκι κάποιας μακρινής Αλεξανδρούπολης (όχι χιλιομετρικά, αλλά μακρινής σαν τοπόσημο ενός ετερότοπου φρίκης και ταυτόχρονα φρικαλέα κοντινού) που πιάστηκε με τα κεριά στο χέρι. Τα είχε πάρει από την εκκλησία, όπως είπε το ίδιο, για να μπορέσει να διαβάσει για το σχολείο. «Δεν έχουμε στο σπίτι ρεύμα», είπε, «μας το έκοψαν και δεν μπορώ να διαβάσω, γιατί νυχτώνει νωρίς».
Νυχτώνει νωρίς ακόμα. Και νυχτώνει βαθιά, πουλάκι μου. Κι ας έγραφε εκείνος εκεί ο ποιητής που λεγόταν Γιάννης Ρίτσος, πως «Ειρήνη είναι ένα ποτήρι ζεστό γάλα / κι ένα βιβλίο μπροστά στο παιδί που ξυπνάει». Τώρα το παιδί κοιμάται και ξυπνάει μέσα στον πόλεμο. Το παιδί κοιμάται και ξυπνάει μέσα στο πηχτό σκοτάδι της απελπισίας που το έχουν καταδικάσει τα πολιτικά κατακάθια τού σήμερα, αυτός ο φασιστικός εσμός που έχει επικαθήσει στην ήδη καθημαγμένη καθημερινότητα σαν κακόηθες μελάνωμα, αυτοί οι μελανοχίτωνες της αριθμητικής και του ίδιου κέρδους, αυτά τα τέρατα από τους Φαήλους Κρανιδιώτηδες και τους Χρύσανθους Λαζαρίδηδες μέχρι τους θιασώτες μιας πυώδους «αγάπης», όπως ο μητροπολίτης Αμβρόσιος. Και ενδιαμέσως όλος ο αχνός της κόλασης που αναδύεται από τις φαιότατες γραβάτες μιας τρικομματικής (και τριτοκοσμικής) κυβέρνησης μαζί το έμεσμα που ονομάζεται Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Αυτά τα τέσσερα αφηνιασμένα άλογα της καταστροφής που ποδοπατούν ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους. Άλλωστε (και γι’ αυτό μίλησα για φαιότατες γραβάτες) μην ξεχνάμε ότι ένας από τους πιο περίπλοκους κόμπους της γραβάτας, ονομάζεται «τέσσερα άλογα» επειδή μιμείται τον κόμπο που χρησιμοποιούσαν οι αμαξάδες για να δένουν τα γκέμια στα αριστοκρατικά τέθριππα. Κάτι θα ξέρουν επ’ αυτού τα φαιδρά αποπλύματα τύπου Κεδίκογλου και οι εγωμανείς κοκορίσκοι, εκπρόσωποι ενός «Ντίσνεϊλαντ» φασισμού όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος της «κάμπριο» επίδειξης και της παρτίδας τένις με τον Άδωνι Γεωργιάδη από τη μια. Και της διαπόμπευσης οροθετικών γυναικών, καθώς και της ηθικής νομιμοποίησης της Χρυσής Αυγής από την άλλη.
Αν δεν θυμάστε, είναι το ίδιο υποκείμενο που κατηγόρησε (φουσκώνοντας γκαιμπελικά τον αριθμό τους) συλλήβδην τους δημόσιους υπαλλήλους ότι ταλαιπωρούν -άκουσον, άκουσον- 9.000.000 Έλληνες, ενώ την ίδια στιγμή φρόντιζε να τακτοποιήσει τη σύζυγό του (άρτι ενθυλακώσασα την παχυλή αποζημίωση από την «Ολυμπιακή») με την υπογραφή τεσσάρων υπουργών (του άλλου του ζώου, του Γιώργου Παπανδρέου, αδερφού του συγγραφέως Νίκου, που περιφέρεται ανά τας οδούς και τας ρύμας της υφηλίου ψάχνοντας το ιερό δισκοπότηρο του σοσιαλισμού), σε προσωποπαγή θέση σ’ αυτό το ίδιο το τρισκατάρατο Δημόσιο! Άι στο διάβολο κτήνη της τρυφηλότητας. Ζεμένα στο τέθριππο των κυρίων σας διά του κόμπου της γραβάτας σας. Άντε πηγαίνετε να εξηγήσετε τον βίο σας σ’ αυτό το παιδί που παίρνει τα κεριά από το παγκάρι της εκκλησίας -εν έτει 2013- για να διαβάσει επειδή «νυχτώνει νωρίς». Άντε ανδράποδα με το τρελό το μάτι του αφηνιασμένου αλόγου που αφρίζει τρέχοντας προς τον γκρεμό, να εξηγήσετε σ’ αυτό το παιδί ότι εκκλησία (μιας αγάπης που κατάντησε φιλανθρωπία) και εκκλησία του δήμου (μιας δημοκρατίας που κατάντησε αισχρό υποχείριο και αισχρότατο υποπόδιο του αχαλίνωτου κέρδους) είναι ένα και το αυτό.
Και επειδή ξεκίνησα με Γιάννη Ρίτσο, ας συνεχίσω με Γιάννη Ρίτσο. «Ο ουρανός αρχίζει από το ψωμί» γράφει κάπου ο ποιητής. Και επειδή η τρέχουσα διερώτηση συντηρητικής μικρόνοιας επιμένει μεμψιμοιρώντας «τι εννοεί ο ποιητής», νομίζω ότι θα ήταν μια καλή ιδέα το να εξηγήσει μια πολιτική διάνοια τύπου Κώστα Καραμανλή στο παιδί «τι εννοεί ο ποιητής». Θα ήταν μια καλή ευκαιρία να ομιλήσει επιτέλους αυτή η σφιγξ της χονδροειδούς κενότητας που, αφού πρωθυπούργησε προς την καταστροφή, περιέπεσε σε διαλογιζόμενη σιωπή. Ως να ήτο δικαίωμά του. Προσφάτως, μάλιστα, διάβασα σε δοξολογητικό δισέλιδο ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» να του αποδίδεται η φράση (τη διηγούμαι) ότι δεν παίρνει θέση (για τα εσωκομματικά μαχαίρια της Ν.Δ. αν θυμάμαι καλά) επειδή τότε θα ήταν σαν να πολιτεύεται, πράγμα το οποίο «δεν επιθυμεί». Τ’ ακούς; Τ’ ακούς μωρέ και δεν τρελαίνεσαι;
Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, το «κεφάλαιο» κατά μερικούς ηλιθίους όπως ο Στυλιανίδης, ο νυν βουλευτής δεν επιθυμεί αυτοκρατορικώς να πολιτευθεί. Και τότε τι κάνει στη Βουλή η Μεγαλειότητά του; Ρεύεται, πέρδεται και βλέπει με τα μεγάλα ερεβώδη μάτια της γλαρής φαντασίας του τα τρένα να περνούν. Πάνω από το παιδί που παίρνει τα κεριά από το παγκάρι της εκκλησίας επειδή θέλει να διαβάσει αν και «νυχτώνει νωρίς». Τόσο νωρίς, που μπορεί να είναι κιόλας αργά μέσα στην ψυχή του. Τόσο αργά, που μπορεί κι η ψυχή του να λιώνει μαζί το κερί μέσα στο σκοτάδι των λύκων. Εκεί όπου βρίσκουν την τροφή τους τα θηρία της ωμοφαγίας και της πτωματοφαγίας. Εκεί όπου από τα έξι χρόνια των παιδιών αρχίζει την κατήχηση η Χρυσή Αυγή. Εκεί όπου τσαμπουκαλεύεται ότι δεν μασάει το φασιστοειδές υποζύγιο της Μέρκελ, την ίδια στιγμή που του έχουν περάσει το σαμάρι στην πλάτη, εκτιμώντας τις υποκυπτικές του ικανότητες.
Εκεί όπου 85 βουλευτές (τρομάρα τους) της Ν.Δ., των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής μαζί με τον αρχηγό όλων των στρατευμάτων της πατρίδας μας Μ. Κωσταράκο ομιλούν με το στόμα γεμάτο αίμα. Το οποίο αίμα (δυστυχώς και της φυλής, και της ορδής) είναι γένους ουδετέρου. Αλλά τι να ξέρει απ’ αυτά ένα παιδί. Το παιδί ξέρει μονάχα όσα και ο ποιητής. Ξέρει γιατί νιώθει. Και νιώθει πως όταν δεν υπάρχει ψωμί στο τραπέζι δεν υπάρχει και ο πλούτος των άστρων.
Όπως λέει και ο Γιάννης Ρίτσος. Και όπως δεν θα το πουν ποτέ τα πιόνια της «μονόπολης» που νομίζουν ότι είναι άνθρωποι.

22 comments on “Πράγματι, νυχτώσαμε νωρίς

 1. Ο/Η konstantinosomegas λέει:

  Οι ηλίθιοι που μπορεί και να σκεφτούν, όχι να εκστομίσουν, το ότι η καταστροφή που ζούμε είναι αναγκαστικό τίμημα για τις ανομίες του παρελθόντος, παρακαλούνται να ανακατευθύνουν τους browser τους σε κανάλι κινουμένων σχεδίων και να μη ξεχάσουν να ευχαριστήσουν ακόμα μία φορά την τύχη τους που τους έστειλε τον Στουρνάρα στον μίζερο δρόμο τους.

  Θα ήταν μια καλή ευκαιρία να ομιλήσει επιτέλους αυτή η σφιγξ της χονδροειδούς κενότητας που, αφού πρωθυπούργησε προς την καταστροφή, περιέπεσε σε διαλογιζόμενη σιωπή.

  πως συνδυαζονται αυτα τα δυο?

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Καλά περνάει αυτός τώρα…
   Σε λίγο όμως δεν θα περνάει.

   • Ο/Η Kimwn λέει:

    Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι , κι όμως ένα παλικάρι δεν μπορεί να κοιμηθεί.
    Για παρηγοριά στο παιδάκι θα έλεγα ότι είναι καλύτερα να διαβάζει με κερί γιατί θα μορφωθεί σίγουρα.
    Αν είχε ρεύμα θα έβλεπε νικελόντεον, 0-6, σταρ και λοιπά σκουπίδια από τα ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ.
    ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ !!!

   • Ο/Η konstantinosomegas λέει:

    δεν απαντας στην ερωτηση μου
    πληρωνουμε το τιμημα ανομιων του περελθοντως? αν δεν το πιστευει , τοτε γιατι αναφερεται σε καταστροφικη πρωθυπουργια καραμανλη?
    δεν συμφωνει αυτος που γραφει τον προλογο με τον αρθρογραφο? τοτε γιατι το αναδημοσιευει?

    • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

     Δεν κατάλαβα το πνεύμα σου…νόμιζα ότι ερωτάς ρητορικώς…
     Αν πρέπει να δώσω εγώ μία απάντηση στο «πληρωνουμε το τιμημα ανομιων του περελθοντως?» θα έλεγα ξεκάθαρα ΝΑΙ…
     Αλλά αυτό που ρωτάς δεν έχει να κάνει σχέση με αυτό που έγραψε ο «προλογατζής»…

     «Οι ηλίθιοι που μπορεί και να σκεφτούν, όχι να εκστομίσουν, το ότι η καταστροφή που ζούμε είναι αναγκαστικό τίμημα για τις ανομίες του παρελθόντος, »

     Χωρίς να μπορώ να έχω το μυαλό του «προλογατζή» τολμώ να πώ ότι μάλλον εννοεί ότι ΕΑΝ δεν υπήρχε ένας Στουρνάρας ή όλο αυτό το σκυλοσόι…δεν θα καταλάβαιναν και ΔΕΝ θα ξυπνούσαν κάποιοι από τον μακάριο λήθαργο…

     • Ο/Η konstantinosomegas λέει:

      εγω αυτο που καταλαβαινω απο τον προλογο ειναι οτι ο τυπος πιστευει οτι μοιραια θα μας οδηγουσαν στον στουρναρα ανεξαρτητα απο τις οικονομικες μας επιδοσεις
      εκτος κ αν ειρωνευεται

      • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

       Συμφωνώ…όχι μοιραία όμως αλλά προσχεδιασμένα.
       Ο Στουρνάρας είναι το τελευταίο χαρτί του συστήματος…
       Μετά από αυτόν η παρτίδα τελειώνει…όπως και η πατρίδα…
       Θα έχει υποστεί μία απίστευτη κατάρρευση η Ελλάδα και στα 4 πεδία…
       Οικονομικό, Κοινωνικό, Πολιτισμικό και Πολιτικό…
       Χώρα προτεκτοράτο

    • Ο/Η Kimwn λέει:

     Θα προσπαθήσω κι εγώ να δώσω μίαν απάντηση (την δική μου εκτίμηση διαβάζοντας το κείμενο).
     Ας ξεκινήσουμε από μία άσχετη (χε,χε) παράθεση ιστορικών γεγονότων.
     Τυχαία έφαγαν το περίσσευμα το κοσμάκη το 1999-2000 στο χρηματιστήριο (προσοχή περίσσευμα όχι μερόκάματο).
     Τυχαία μπήκαμε στο ευρουδάκι το 2002 με αυτήν την ισοτιμία (λοιπές πληροφορίες στην ισοτιμία της λιρέττας πριν μπει =ECU και με ποια ισοτιμία μπήκε εν τέλει).
     Τυχαία ακρίβυνε η καθημερινότητα του κοπρίτη (και ουχί πολίτη) κατά 300% (ο αναπτήρας από 50 δρχ στα 50 σέντσια= 170,23 δρχ).
     Τυχαία άνοιξε η κάνουλα της ρευστότητας από τους τραπεζοτοκογλύφους και εδίνονταν δάνεια δια πάσαν ν’οσον και πάσαν μαλακίαν…
     Βέβαια κάθε χρόνο δίνονταν και αυξήσεις 6% σε μισθούς και συντάξεις , όταν οι βησιγότθοι έδιναν στην καλύτερη περίπτωση 1-2% .
     Τυχαία ήρθε ο κωστάκης (ή βούδας της ραφήνας) και σε απόλυτους αριθμούς αύξησε το χρέος από 180 δις σε 300 μέσα σε μόλις 5 χρόνια. (με τις γνωστές δικαιολογίες για κάφρους ότι αποπλήρωνα παλιά χρέη και δάνεια των ολυμπιακών, των παναθηναϊκών κλπκλπ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΒΟΘΡΟ-ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ ??????)
     Τυχαία ένα αμερικανάκι έλεγε ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΑ…) και θέλω ισχυρή αυτοδυναμία κλπλπκλπ
     Και τώρα πες μου πληρώνουμε τις ανομίες του παρελθόντος ΝΑΙ ‘Η ΟΧΙ ??
     Φταίμε , δεν φταίμε, ποιός τους ψήφιζε (οι καφίρι=άπιστοι αλλά όταν άκουγαν για λεφτά υπάρχουν του έδωσαν την ισχυρότερη πλειοψηφία εδώ και χρόνια).
     Προσωπικά και επειδή έχω πάνω από 20 χρόνια να ψηφίσω κώμα που κυβέρνησε μας θεωρώ όμς άξιους της μοίρας μας.
     Τώρα κάπως ξύπνησε ο κοσμάκης (από το κρύο και την πείνα), ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΛΙΓΟ…

     ενα αγαπημένο μου υστερόγραφο εδώ και τρία χρόνια είναι

     ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ…

     • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

      +1000000000000000000000000000000000000000000

      Τζάμπα βγάλανε τότε Σημίτη…???
      Τον καθηγητή ???? μου έλεγαν τότε κάτι Πασόκοι από την Κρήτη…
      Αυτός έλεγα εγώ…ο χειρότερος…ο εγκληματίας…
      Αλλά βλέπεις, το 2000 δεν είχα μπλέξει με τα blogs…

     • Ο/Η Kimwn λέει:

      Δεν ύπήρχαν τα blogs τότε Αμετανόητε, δυστυχώς στο ελλάντα οι αμερικανιές έρχονται με φάση 10 ετίας και 20 ετίας.
      Πάντως η wordpress είναι η καλύτερη.
      Και ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά και μπορεί η πληροφόρηση να διαχέεται. Το τρομακτικό τους είχε ζορίσει (το σύστημα) τόσο, που δολοφόνησαν τον γκιόλια.
      Η γνώση είναι δύναμη και όσο μπορούμε να την δίνουμε στους συμπολίτες, μπας και ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ επιτέλους.
      Στην πορτογαλία σήμερα βγήκαν 1 μμύρριο στους δρόμους (μισοί στην λισσαβώνα και μισοί στο Οπόρτο)
      ΕΔΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

      • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

       +100000000000
       Η οβίδα και η γραφίδα είναι από το ίδιο μέταλλο…

       Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε Κίμωνα…
       Να «κοινωνικοποιήσουμε» τη γνώση…
       Να μάθουν όλοι την αλήθεια…
       Αλλά θα μου πεί κάποιος ψαγμένος
       Ποιά αλήθεια ? Υπάρχει η αλήθεια ?
       Εδώ = …………………………….
       Πιάνουμε, άλλα πεδία…!

     • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

      Kαλησπέρα σας!
      Εγώ επειδή πολλά που διαβάζω
      τα διαβάζω ανάποδα
      Λέω, οι περισσότεροι ξεσηκωμοί
      παρ όλο που πολλοί τους προγραμμάτιζαν
      κι ας ήταν ώριμες οι συνθήκες.
      από τυχαίο γεγονός πυροδοτήθηκαν.
      Που θα πάει, πόσο ακόμα;;
      δεν θα σκουντουφλήσουν κάπου;;
      Αχαχαχαχ μετά!
      να φοβάσαι τότε την οργή του υπομονετικού
      ανθρώπου

      👿

     • Ο/Η konstantinosomegas λέει:

      εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω σε τι εξυπηρετει αυτο το wordpress περα απο το να καθυστερει το ανοιγμα των σελιδων κ να σε κατασκοπευει

     • Ο/Η Kimwn λέει:

      Η αλήθεια είναι μία : ότι π μπακλαβάς έχει γωνία (ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ…)
      Όσο μπορούμε την αλήθεια να την πλησιάζουμε και στα λόγια και στα γραπτά μας και στις πράξεις μας (κάθε βδομάδα αφήνω κι ένα πακέτο μακαρόνια στο μεγάλο καλάθι του σκλαβανίτη για τους απόρους, και κάτι ρούχα στον αη χριστόφορο ΜΑΝΩΛΗ)
      Δεν κατέχουμε κανένα αλάθητο και ούτε επιθυμώ δάφνες αλλά δυστυχώς η ιστορία μας δικαιώνει…(και δεν μας δικαιώνει, απλά γνωρίζοντας την κυκλικότητα της – και τα κύματα του κοντραντίεφ- γνωρίζουμε και τι θα ξανασυμβεί – ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΖΩΗΣ).
      Το ζήτημα στην νεοελληνική πραγματικότητα είναι η παθητικότητα της και η μοιρολατρία της, η φοβερή μιζέρια της.
      Όπως σωστά επισημαίνει και ο Μανώλης παρακάτω πέραν από την κωλοφαρδία του συστήματος , δεν μπορεί να περιμένουμε πότε θα στραβοπατήσει και να χοροπηδήσουμε στο κουφάρι του.
      Εδώ γελάω με τον κωστάκη που του έκατσαν τα στημένα δεκεμβριανά, τι θα γινόταν σήμερα αν είχαμε παρόμοια περίπτωση…
      ΑΛΛΑ αυτά θα περιμένουμε ???

     • Ο/Η Kimwn λέει:

      Και που να δεις Κωνσταντίνε τι κάνει η blogspot kai h google …

 2. Ο/Η konstantinosomegas λέει:

  η google ξερω τι κανει αλλα προς το παρον δεν εισαι υποχρεωμενος να ακολουθεις κ να εκτιθεσαι
  αλλα η google σου δινει κ πραγματα.. οτι εχουμε, μας το εχει δωρησει
  το wordpress δεν καταλαβαινω γιατι μπαινει στη ζωη μας αν δεν βγαζουμε καποιο χαρτζιλικι 😉

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Πρώτον δεν μπαίνει η κάθε wordpress στην ζωή μας αλλά εμείς σε αυτήν !!!
   Αν δεν υπήρχαμε εμείς (και ως υποψήφιοι πελάτες – καταναλωτές) νομίζεις ότι θα υπήρχαν wordpress, google, microsoft, megahard …
   Σε άλλα μπλόγκς της γουώρντπρέσσ θα δεις ότι υπάρχουν διαφημίσεις οπότε από εκεί προέρχεται και το χαρτζιλίκι της.
   Εξάλλου τα κιλομπάιτς που απασχολούν τους σέρβερς της από τις σελίδες και τα σχόλια μας έχουν ΜΗΔΕΝ ΚΟΣΤΟΣ…

   • Ο/Η konstantinosomegas λέει:

    ωστοσο δεν μου εξηγεις γιατι δεν μπορουμε να ζησουμε χωρις την wordpress
    γιατι πρεπει το σχολιο μου να περναει μεσα απο το wordpress
    κ γιατι πρεπει να δινω αναφορα στη wordpress
    γιατι να μου καθυστερει το ανοιγμα των σελιδων
    κ τι μου προσφερει ως ανταλλαγμα για αυτη την ταλαιπωρια
    δεν ειναι ενα ειδος νταβατζηδων που δεν προσφερουν τιποτα παρα μονο »προστασια» ?
    ρωταω γιατι δεν το κατεχω το θεμα κ μου κανει εντυπωση

    • Ο/Η Kimwn λέει:

     Είναι σαν να ρωτάς Γιατί οι Πόντιοι γιατί ???
     Και η απάντηση είναιεπειδή οι Πόντιοι επειδή.
     Γιατί θα πρέπει να «ανοίξουμε» μία θύρα ο καθένας μας στο ΠιΣι του και να επικοινωνεί με τον άλλον (βλέπε messanger microsoft).
     Άσε που δεν θα ξέρουμε πιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το ΠιΣι μας.
     Πάντα θα υπάρχει ΠΑΝΤΑ κάποιος μεγάλος (ή και μικρός) αδελφός να μας παρακολουθεί και να μας ρουφιανεύει, να βλέπει τι λέμε, τι πιστεύουμε (άσε που ζορίζονται στις μεταφράσεις…), τι ξέρουμε και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξέρουμε.
     Η καθυστέρησ μάλλον είναι θέμα της γραμμής που έχεις, να προτιμάς ενσύρματο ίντερνετ από ασύρματο…
     Δεν διαφωνώ μαζί σου ότι είναι νταβατζήδες και εμείς οι κάπως κακαπληρωμένες υπάλληλοι τους ,α αλλά αυτό οφείλεται στον ψηφιακό αναλφαβητισμό μυο, που έχει ξεμείνει στο 1989 που έφτιαχνα προγράμματα στην φόρτραν και δεν πρόκοψα έπειτα…
     Καλό σου βράδυ.

 3. Ο/Η konstantinosomegas λέει:

  καλο βραδυ.. το ενσυρματο ιντερνετ στην ελλαδα κ γενικοτερα στην αφρικανικη ηπειρο ειναι πολυτελεια οταν ζεις εξω απο μεγαλουπολεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s